Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

AZ UTOLSÓ EVOLÚCIÓS UGRÁS: ÜBERMENSCH

2008.06.30. 16:49 | bebai | 42 komment

Címkék: nácik vízöntő bailey übermensch evoluciós ugrás

 

A darwinizmus evolúciós teóriája szerint hétszázötvenmillió évvel ezelőtt, a Kambriumban az evolúció robbanásszerű begyorsulása következett be: ez az ugrás eredményezte a többsejtű állatok megjelenését, a különböző és rendkívül változatos életformák hirtelen, előzmények nélküli elszaporodását. Most egy újabb, nem kevésbé döbbenetes ugrás előtt állunk. Ennek eredményeként fog megjelenni a jelenlegi felfogás szerinti emberfeletti ember, az un. übermensch.
Milyen is lesz ez a közeli „jövő embere”?
A jelenkori ember képességei kozmikus erők és intelligenciák bevonásával kiterjednek és teljesednek. Ennek köztudatba helyezése, tanítása, népszerűsítése szinte láthatatlanul kezdődött, mára azonban már soha nem látott széles tömegeket nemcsak hogy elér, de számukra egyenesen kívánatos, sőt nélkülözhetetlen mindazoknak a módszereknek az elsajátítása, ami nyíltan, vagy rejtetten de egyre közelebb visz a „übermensch”–sé válás realitásához.
(Nagyon érintőlegesen: Tudattágítás, csoportdinamika, bioenergetika, kozmikus ősenergia, ASW, transzcendentális meditációk, autogén tréningek, szellemgyógyítás, szinte felsorolhatatlan a New Age módszereinek sokasága).

 Az Übermensch képes lesz egyre magasabb hatalmi fokon realizálni önmagát egész a végtelenségig. Benne újra visszatérnek az elmúlt dolgok, mint ahogy a spirálon belül önmagukba visszatérõ vonalak, körök vannak, amelyek mindegyre magasabb fokra lépnek.
A New Age szerint az ember olyan egyetemes lény, amely magában foglalja a többi lényeket és azok természetét, törvényszerűségeit. Az Übermensch magában foglalja a Mindent – örök visszatérésben, azaz elmúlhatatlanul, miközben egyre magasabbra tör. Az Übermensch az egész világ: a volt, a van, a lesz egyben.

( Itt szeretnék egy nagyon fontos kitérőt tenni: A Biblia Istene, a Teremtő nevezte meg magát így legelőször : JAHVE, VAGYOK AKI VAGYOK. Többezer éve áll a Teremtés Könyvében és nem az emberre vonatkozik! Azonban ugyancsak a Teremtés Könyvében áll a Sátán első kísértő szava: Ha rám hallgattok, olyanok lesztek, mint az Isten!)

 Amikor még nem volt ilyen közeli az ember istenné válása, már Lucifer elültette a „magot”. E magvetés érik meg a közeljövő Übermenschében.
Erre hív a New Age: Ami lett és ami lesz, az benne örökké visszatér – nem vész el, hanem egyre magasabb formákat ölt. A növényben benne vannak az ásványi anyagok, az élettelen matériák, örök visszatérésben; az állatban a növény, az emberben az állat, az Übermenschben az emberek. A felsõbbrendűben az alsóbbrendűek nem vesznek el azzal, hogy túllépetté váltak, ez jelenti az örök visszatérést az Übermenschben. A hétköznapi gondolkodás hajlik arra, hogy amit meghaladtunk, az elvész –véget ér azzal, hogy meghaladtuk. Nietzsche szerint éppen azzal marad meg, még pedig örökre, örök visszatérésben. Mint ahogy az antik kultúra sem veszett el a késõbbiek folyamán, hanem örökkévalóvá vált. De csak az Übermenschben örökkévaló, azaz örökké visszatérõ abban az Übermenschben, aki meghaladta s ezzel nem megsemmisítette, de magába fogadta örök tulajdonaként, végtelenné vált benne és másokban alatta.

Az Übermensch színrelépésének előjelei már a múlt században felütötték fejüket:
A hinduizmusra és az annak „vadhajtására”, az európai spiritizmusra épülő New Age megalapozói, Helena Petrovna Blavatsky és Alice Bailey,  spiritiszta szeánszokon kaptak kijelentéseket egyes – általuk "felsőbb mestereknek" nevezett – szellemi lényektől. Eszerint a Föld egy soha nem látott méretű kataklizma előtt áll. Ezután a "harmóniát akadályozó erők" (pld. a zsidó-keresztény világnézetű közösségek és egyének) eltűnnek bolygónkról, és megnyílhat az út a "Vízöntő-korszaknak" nevezett aranykor felé.
Alice Bailey egyik 1943-ban megjelent könyvében így ír a háború „hasznos voltáról”, mint a nemkívánatos emberi rétegek eltávolításának útjáról:: "A megtisztulás nagy energiája átformálja az emberiséget. Számunkra a világháború a páciens érdekében végzett életmentő sebészeti beavatkozás. [Mivel] a fertőzés még nem lett megszüntetve, újabb sebészeti műtétre lesz szükség." Ez a „tisztogatás” teret nyit az utolsó evolúciós ugrás termékének a felsőbbrendű embernek.
A nácik a világtörténelemben egyedülálló méretű takarító, vagy pontosabban irtó hadjáratot végeztek a felsőbbrendű faj életterének megteremtése érdekében.(Ismert tény az is, hogy Hitler is és vezérkara is rendszeres kapcsolatban állt természet feletti erőkkel. A hitleri totalitárius diktatúra embereszméje Nietzschének, a nagy káromlónak és istentagadónak az „Übermensch.”-e.)
A háború után két évvel Bailey megerősítette: "A feszültségek a világban egy újabb, és valószínűleg végső válságot fognak eredményezni..." A New Age alapítói e világválság bekövetkeztét az ezredforduló környékére tették.
Igazán nem kell hangsúlyozni, hogy ez a válság egyre nagyobb méreteket ölt jelenleg szemünk láttára. (Energiaválság, éhség-lázadások) Blavatsky és Bailey követői a Föld "megtisztítását" már konkrét program formájába öntötték. John Randolph Price szerint a globális katasztrófák következtében a Földön mintegy hárommilliárd ember marad életben, s a többieket – akik továbbra is ragaszkodnak a "múlt ideológiáinak rabságához" – a bekövetkező kozmikus evolúciós ugrás "rákos daganatként" kiveti magából.
A döbbenetes tény, hogy ennek a -rohamléptekkel közeledő kornak a részletes leírása kétezer éve ott áll a Jelenések Könyvében. Semmiképpen nem állja meg a helyét az a feltételezés, hogy akár a New Ages guruk, akár maga a Világgazdaság a Biblia forgatókönyvét szem előtt tartva KÖVETI az ott leírtakat, mégis a Jelenések Könyvének beteljesülése elkezdődött.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr78546297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

holly-o 2008.06.30. 20:36:15

Kedves bebai!
Szeretném elmondani a blog témájábavágón, hogy az utolsó ÜBERMENSCH Jézus Krisztus, meg persze az első is!
Üdvözlettel: Holly-o

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.30. 22:48:54

Szia Holly-o!
Örülök nagyon a hsz-ednek, mert ebből kiderül, hogy u.azon az oldalon állunk ebben a nagy megosztottságban. Természetesen Jézus az első és utolsó, ahogyan az Ige mondja:"Én vagyok az Alfa és az Omega". Ő az egyedüli Személy, aki betölti az "ÜBERMENSCH"-ség minden kritériumát. Pont az a New Age-ben a sátáni vonás, hogy ezt is, mint minden más isteni tulajdonságot, igyekszik "majmolni". Természetesen a játék úgy az igazi, ha társasjáték,tehát miért ne vonná bele az emberiség nagy részét!? A New Age erre szakosodott, mint küszöbön álló világvallás...
Ismered-e a Bibliát kedves Holly-o?

ÉN 2008.06.30. 23:29:29

Mégiscsak megjegyeznék néhány dolgot. Most nem éppen a post-ból.

"a sátáni vonás, hogy ezt is, mint minden más isteni tulajdonságot, igyekszik "majmolni" "

Nem értek egyet. Persze ez számodra nem nagy újdonság, de nem mehetek el szó nélkül emellett. S talán jogosan. Ugyanis a Sátánnak soha nem volt szüksége arra, hogy majmolja az istent, vagy azt, ami isteni, s nem is arra készteti az embereket, hogy majmolják az istent. Eleve idegesít ez a szó: majmolás. Ha nagyon alaposan megvizsgálom a tényt, akkor jól látom, hogy isten valójban sosem akarta, hogy az ember felsőbbrendű legyen. Boldog tudatlanságban tartotta őket az Édenkert-nek nevezett rezervátumban, s amikor azok inkább a tudást választották, dühödten szabadult meg tőlük. Ugyanezt tette Noé idejében is, amikor szintén meg akart szabadulni a teremtményeitől. Nem látok mást, mint hogy amit ő maga elrontott, azt rendszerint megsemmisítette. Rendben, mert Noé idejében nem éppen a tudás keresése miatt tört ki a balhé, de annak tekintetében, hogy egy folyton hibázó, s logikus megoldásokat alkalmazó isten helyett egy maga körül mindent elpusztító és dühös isten van, csak azt az érzést kelti, hogy ő nagyon nem akarja, hogy felsőbbrendű legyen az ember. Mert vakon bízni és követni, nem kérdezni csak elfogadni egyenlő a tudatlansággal, a beletörődő birkasággal. A Sátán azt mondta Ádámnak, hogy válassza a tudást, mert addig csak csupasz majom volt. És az isten megbüntette azért, mert a tudást választotta. Ezek után hogyan is van ez a felsőbbrendűség? Ha a Sátán istent majmolná, s az ember is istent akarná majmolni, akkor nagy pácban lennénk. Tegyük fel: istent akarok játszani. Csinálok valami nagyot. Elrontom, vagy esetleg nem lesz jó a végeredmény. Ekkor mérhetetlen haragra lobbanok (türelmesség????) és elpusztítok mindent. Ez nem isteni, hanem ostoba és primitív tulajdonság. Mert ha én elrontok valamit, akkor megcsóválom a fejem, BELÁTOM A HIBÁMAT(!) és igyekszem azt helyrehozni. De nem úgy, hogy mindent lerombolok, mindent elpusztítok, hanem korrigálok, javítok, stb. Ha a fiam azt mondja egy nap: apa én ügyvédnek tanulok, mert szeretnék olyan lenni, mint te, ahelyett, hogy ácsnak akartál szánni, akkor nem fogom azt mondani neki, hogy ne válaszd a tudást. S nem fogom agyonverni, megölni, vagy esetleg száműzni otthonról csak azért, mert nem azt követi amit mondtam neki. Mert ha majmolnám istent, akkor így tennék. Ráadásul ezernyi csapást mérnék rá haragomban. Nem. Én azt mondanám neki: válaszd a tudást, ha így akarod. Nem félnék attól, hogy okosabb lesz, mint én, nem lennék féltékeny, amiért akár többre is vinné, mint én, vagy túlszárnyalna engem. Miért? Mert állítólag szeretem, s mert ő az én gyermekem. Ezért támogatnám. Nos?

Az írásodra holnap válaszolok bővebben.

image 2008.06.30. 23:29:58

Elgondolkodtató irás.Valóban a gazdasági mutatók a regresszio irányába tendálnak.Tény a szélsőséges időjárás, a környezettudatos viselkedésformák térhódítása, a globalizálódást se vitatom.Ellenvetésem abban nyilvánul meg,hogy semmiféle bizonyítéka nincs a blogon visszatérő témaként jelenlévő newages világvallás alakulásának.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.30. 23:50:47

Szia Én.
Minden hsz-ed logikusan felépített, jó kis olvasmány lenne,ha...(Sajna legádázabb ellenségek vagyunk, ok.)
De a korrektséghez tartozik, hogy nem a második lépésnél kezdődnek a játszmák ugyebár. Tehát Isten nem azért büntette meg az embert, mert tudásvágy volt benne, hanem mert illegálisan, lázadásból fakadóan szerezte meg azt, semmibe véve az atyai szót.
Ha a példádnál maradunk, vészesen emlékeztet a jelenkori nevelési modellekre, amikor is a skacok diktálnak a szülőknek, büntetni nem lehet, mert sérül gyermek őfensége személyisége...
Azt mondom, többnyire a szülő tudja jobban mi válik hasznára a gyereknek. (Feltételezve természetesen egy bizonyos intellektuális beállítottságot)
Isten tiltásai is emiatt születtek. Ádámék nem voltak megbutítva, csak éppen megvolt húzva a határvonal: A Teremtő nem akarta, hogy istenekké váljanak. (Most van hierarchia vagy nincs?) A Sátán meg akarta. Isten meg hagyta a Sötét Fejedelemnek, hogy beteljesítse amit a hiszékeny emberi fajnak ígért: egész mostanáig, az ember-istenig, az übermenschig.
Ami pedig az özönvizes emberiség likvidálását illeti, bőven leírtam előző postjaimban, hogy a nefilimek köptek bele a levesbe, hogy kissé profán is legyek így éjnek évadján... A többit holnap.

ÉN 2008.07.01. 07:34:19

'Reggelt!

"büntetni nem lehet, mert sérül gyermek őfensége személyisége..."

Ez egy másik véglet. Amit szintén hibának tartok. De ebből is világosan kitűnik, hogy a bennszülöttek nem képesek a normális életre, nem ismernek csak szélsőségeket, végleteket.

"(Sajna legádázabb ellenségek vagyunk, ok.)"

Ezt Te magad fogod fel így, akármit is mondtam ezek előtt. Én nem ellenség vagyok, hanem kívülálló egyéniség, csak hát... ugye "aki nincs velem az ellenem van", követve isten gondolkodását, de én inkább egy Kádári gondolattal élnék: "aki nincs ellenem, az velem van".

fairi 2008.07.01. 13:56:04

"Tehát Isten nem azért büntette meg az embert, mert tudásvágy volt benne, hanem mert illegálisan, lázadásból fakadóan szerezte meg azt, semmibe véve az atyai szót."

ez nekem szerecsenmosdatásnak tűnik...
vagyis ha sátán nem lett volna,akkor továbbra is vegetáló véglények lennénk,mert Isten nem adta volna meg a tudást!
Logikus is,minden diktatúrában a gondolkodást üldözik...
Másik kérdés miért tette oda a tudás fáját?Ki is irthatta volna elkerülendő a csábítást,úgy tűnik játszani akart "Isten" vagy bármi is legyen az!
Kisérlet mellésikerült voltak még próbálkozások,azóta eltűnt,leküldte klónját,vagy legyen bármi is Jézus...
"Isten tiltásai is emiatt születtek. Ádámék nem voltak megbutítva, csak éppen megvolt húzva a határvonal: A Teremtő nem akarta, hogy istenekké váljanak."
tudás nélkül mi az ember(mondjuk a tudást szót is nehéz definiálni)..
Egy csecsemőnek a tudása a születés pillanatába csak a genetikai állományába van(ösztönös viselkedés révén)
Innen továbbgondolva mivel rendelkezhettek Ádámék?????
Vmi "állati szinten" állhattak,és ezt is akarta volna isten örökké!?!?

"Azt mondom, többnyire a szülő tudja jobban mi válik hasznára a gyereknek."
ebben a példában csak egy nagy hiba van!
Szülő azt akarja a gyereke többre vigye,sikeresebb,okosabb legyen,ne kövesse el az ő hibáit!
isten mit akart,ne gondolkozzon,és vegetatív szinten maradjon!Ez a jóságos Isten!

"A Teremtő nem akarta, hogy istenekké váljanak. (Most van hierarchia vagy nincs?) A Sátán meg akarta. Isten meg hagyta a Sötét Fejedelemnek, hogy beteljesítse amit a hiszékeny emberi fajnak ígért: egész mostanáig, az ember-istenig, az übermenschig."

egyszerűbb megoldás,nem kell 1500 köbcentis agy,bőven elég 400-500,egyszerűbb felépítéssel,,megtudta csinálni a világegyetemet,de a kedvenc háziállatát elszúrta!Azért nem semmi!
Ami tetszik: én jó vagyok,minden rosszért a Gonosz a felelős!
Mosom kezeimet,igen Bibliában nincs ellentmondás,ami nem jó az ördög és slusszpassz!:D:D
Bibliás sztoriknál a Babylon 5 sorozat jobb volt:D

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.01. 15:52:47

Fairi.
Összevissza keversz dolgokat, de csak azért mert nem ismered a Bibliát.
Nem lehet egyszerűen "tudás fájáról " beszélni, mert NEM az van leírva!!!!!Ahol Isten tiltásáról van szó: 1.Mózes 2;17-ben KIMONDOTTAN ez van: A Jó és Gonosz tudásának fájáról volt tilos enniük!!Más egyéb tudások és ismeretek megszerzésére való képesség genetikailag kódolva volt az emberi agyban!(és szellemükben is kaptak elég képességet a Föld birtokbavételére, és kormányzására pedig kifejezett utasítást kaptak)
Azonban Isten eltiltotta őket a Jó és Gonosz tudásának fájától, mivel ezek olyan ismeretek birtokába juttatták őket, ami látható, hogy hova vezetett, ha most körülnézünk.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.01. 16:00:54

Én.
A "kádári" gondolat a bibliai idézetnek nemcsak egyszerűen fordítottja. Te elég komplexitással rendelkezel ahhoz, hogy felismerd, hogy az eredeti idézettel szemben: "aki nincs velem, ellenem van" a Te idézeted "aki nincs ellenem, velem van" bizonyos rejtett félelmet tükröz!!!!!!!!!Te ne ismernéd fel ezt? Vagy újfent engem akarsz provokálni?

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.01. 16:14:42

Image.
A New Age természetesen nem nevezi magát "világvallásnak". Azonban az összes ismertetőjegyet, -ami ahhoz szükséges, hogy a Bibliában a Jelenések Könyvében leírt egységes világvallás létrejöjjön,- magán viseli.
A Jelenések Könyve nemcsak apokaliptikus, hanem prófétikus könyv is. Ebből a szemszögből nézve írom, amit írok és feltétlenül szilárd meggyőződésem, hogy eljön az az idő, amikor nyíltan is világvallási igényekkel fog fellépni, és addigra már az emberiség annyira magáévá teszi a "részleteket", hogy egyáltalán nem fog tiltakozni az "egész" ellen.
Ezen nem azt kell érteni, kedves Image, hogy pld.az iszlám felhagy jelenlegi hitelveivel, hanem egységbe lesz tömörítve az ökumené zászlaja alatt.
Csakis a Jézushoz hű keresztények fogják ezt elutasítani, (nem veszik fel a fenevad bélyegét)ezért írja a Biblia, hogy sem nem vehetnek, sem eladhatnak, (Jel.13;17) tehát gyakorlatilag ki lesznek(ünk) közösítve az akkori élettérből.
Egy ilyen kiközösítés társadalmi szinten nem, csakis ideológiai megalapozottsággal lehetséges, erre szolgál az egységes világvallás. Ennek böcsője a new age.

fairi 2008.07.01. 19:43:33

"KIMONDOTTAN ez van: A Jó és Gonosz tudásának fájáról volt tilos enniük!!Más egyéb tudások és ismeretek megszerzésére való képesség genetikailag kódolva volt az emberi agyban!"
ez nekem így nem világos,ha már mindenük megvolt,ám erről a fáról nem ehettek???Minden tudásuk megvolt vagy ,mégsem?
nekem vhogy egy 2000-3000 éves világmagyarázatot takar,ami már régesrég elavult,de egy tucat ember még 100%-osnak igaznak fogad el!
Ez valahogy nekem nem kóser,sztem még ha sokadik olvasás után se! már 10 évesen se volt,de 10 év elteltével se!
Miért tette oda a fát? ördög meg ott rakoncátlankodott?
Mindenható lény,ennyire pancserül viselkedik vagy mi?
Szimbolikusan vagy szószerint értelmezzük,melyik rész szimbolika honnantól szószerint?
Jézus sztori szószerint,és a teremtés 6 nap alatt is???

fairi 2008.07.01. 20:28:40

"A New Age természetesen nem nevezi magát "világvallásnak". Azonban az összes ismertetőjegyet, -ami ahhoz szükséges, hogy a Bibliában a Jelenések Könyvében leírt egységes világvallás létrejöjjön,- magán viseli."

a New Age elég vegyesvágott,gyakorlatilag minden belefér ebbe a fogalomba!
ha vallástörténelembe visszamegyünk a kereszténység is így kezdte,egy zsidó szekta!
Rómaiak féltek tőle,mivel új gondolatai voltak,mondjuk nem előzmény nélküliek!
Mitrász-kultuszban mitrász is érdekes,ő is dec.25-én született és szűztől:D Megváltónak nevezték:D
vagyis keresztény tanok se eredetiek,példátlanok:D

New Age se veszélyesebb mint a kereszténység,nem hozza el a világvégét! Ateistáknak se tetszik ez az új ág, a szkeptikusaknak se,de előbb-utóbb beáll egy egyensúly!
Mivel új,főleg itt nálunk, így mindenkinek tetszik!

Régi vallás mindig félt az újtól,sok példa van a történelembe!
keresztyének rettegnek hogy elmúlik a hatalmuk végleg és tanaik is a történelem süllyesztőjébe kerülnek mint szegény Mithrász,vagy Izisz!

Én nem jósolnak világvégét a kereszténynek 2000 éve is voltak látomásaik de nem jött be...

"csakis a Jézushoz hű keresztények fogják ezt elutasítani.."
ez a jézus-fan csak világ egy része,kb 1 milliárd ember vagy annál is kevesebb,rajta kivül még van többtucat istenvallás,filozófia,szent könyv etc.
Jézus híveket azért különösek mert nekik van igazuk,vagy ez szubjektív meglátásod?
Tényleg van ebben a kereszténységben egy olyan dolog ami minden létező és kihalt vallástól teljes mértékbe megkülönbözteti és garantálja hogy ő az igazi???
Ők(Bibliafanok) persze mindent tudnak,de az iszlám hittudósok vakok és hülyék, a hinduk meg a buddhisták is szntúgy!
Iszlám vallások sokkal konzervatívabbak,ott sokkal erősebb a vallás hatalma mint nálunk,A New Age nem is tud terjedni!
Indiában meg normális a new age tanok, mivela legtöbb onnan jön:P...

"Vagy újfent engem akarsz provokálni?"
"ÉN": a blogod hivatásos provokátora,bebai:D

ÉN 2008.07.01. 20:37:38

"bizonyos rejtett félelmet tükröz!!!!!!!!!"

"aki nincs velem, ellenem van"

Ez az idézet pedig bizonyos önkényuralmat tükröz nem igaz? Ugyanis ha valaki nincs velem, de ellenem sem tevékenykedik, akkor hogy mondhatom rá: ellenség?

Vannak emberek, nincsenek isten ellen, de vele sem kívánnak lenni. Ők akkor miért az ellenségei? Tudom, hogy nem ismernéd be soha, de ez a szélsőségek szándékos kiélezése, zsarnokság által. Középút, békés továbbállási lehetőség nem létezik.

Vagyok én, aki velem van, az jó, aki ellenem van, elpusztítom, aki nincs velem, de ellenem sincs, elpusztítom. Nos, egy ilyen isteni tulajdonság vajon mennyiben igazságos?

Idézet a post-odból:

"Ha rám hallgattok, olyanok lesztek, mint az Isten!"

Értelmezzük ezt a kijelentést, mert úgy látom abban nagy vagy. A Sátán azt mondta, "olyanok lesztek, mint az isten". Nem azt mondta: "istenek lesztek"! Hanem csak olyanok. Akkor isten miért félti a hatalmát? Mert félti, ez tény, mégpedig saját teremtményeitől félti, nehogy letaszítsák a trónjából.

"A hitleri totalitárius diktatúra embereszméje Nietzschének, a nagy káromlónak és istentagadónak az „Übermensch.”-e."

Nietzsche egyszer sem beszélt a germán árja faj felsőbbrendűségéről, Hitler kisajátította a filozófiáját, jobban mondva elrabolta, s egyetlen népre erőltette rá. Remélem ezzel Te is tisztában vagy.

bebai 2008.07.01. 21:38:36



Fairi.
"Minden tudásuk megvolt vagy ,mégsem?"-kérdezed.
Hogyan lett volna meg "minden"-tudásuk? (Isten csak a mindent tudó.)
A Gonoszról nem volt tudásuk, a gonoszság (és ennek minden vonzata) kezelésének képessége sem volt birtokukban .
A Jó és Gonosz tudásának fája pont ezt jelenti.
A Gonoszról egyébként csak akkor tudhatunk, ha tudunk a Jóról is.Ezért voltak eltiltva tőle: Jó és gonosz tudása együtt jár.
Miért tette oda Isten a fát? -kérdezed. Mert létezett akkor már az Istenen kívülálló Gonosz és Istennek szüksége lett volna egy szövetségesre az Ő saját képére teremtett ember személyében. Szerette volna , ha az ember, akinek Ő szabad akaratot adott, ezt a képességét használva Őhozzá marad hűséges.(Ez egy nagyon messze vezető téma, most helyhiány miatt csak ennyi.)

Ezek nagyon bonyolult dolgok kedves Fairi, jó lenne, ha nem bagatellizálnád holmi ironikus csipkelődéssel, és nem degradálnád dedós szintre. Lehet egészségesen beszélgetni, ha józan kérdéseket tesz fel valaki, józan hangnemben.

Szimbolika. A Bibliában a közel- keleti szokásnak megfelelően, van képes beszéd valóban, de ahol szerepel, pld. Jézus tanításaiban, ott Ő maga azonnal meg is magyarázza, ha pedig nem, akkor azt mondja el, miért nincs ez most megmagyarázva.
Jézus és élete szigorúan szó szerint veendő.
A Jelenések Könyvében lehet szó szimbolikáról, de ahogyan azt postomban részleteztem, az inkább az apokaliptikus nyelv és nem a kifejezett szimbolika. A Jelenések Könyve egy olyan világról ír, aminek kifejezésére nincsenek földi fogalmak, ezért van szükség az apokaliptikus nyelvre.
Isten fontosnak tartotta, hogy bemutasson bizonyos dolgokat, amikre fel kell készülnünk, ezért alkotta az apokaliptikus nyelvet.
(Csak kis párhuzam: a html nyelvről a múlt századiaknak sejtése nem volt és ma már minden számítógéphez értő ismeri --nagyjából legalább ugye.)

A 6 napos teremtés: Miért várják el egyesek, hogy Isten a földi 24 órában gondolkodjon? Ez teljességgel lehetetlen a teremtésre vonatkozólag, mivel Ő a 4.napon teremtette a Napot, meg a többi égitestet.
Te meg kedves Fairi, aki oly sokat tudsz a fizikáról, relativitáselméletről szuperhúrokról stb.ne tudnád elképzelni, hogy lehet másféle fogalma az időnek, mint a földi? Az meg, hogy napokban van megadva, nem jelent semmit, hisz az előttünk élt évezredek "lakói" mit sem értettek volna a relatív idő fogalmából. Azonban mindezek egyáltalán nem jelentik, hogy létezett evolúció, mivel az élővilág legkülönbözőbb fajai egyszerre, és hirtelen jelennek meg (ahogy némely régészeti lelet is ezt a tényt bizonyítja.)A fajokat pedig Isten szigorúan elkülönítette, ott semmiféle átjárás nincs.

bebai 2008.07.01. 22:04:02

Isten nyíltan állítja a vagy-vagy elvét. Ez az Ő természetéből adódik, és Jézusban méginkább nyilvánvaló, mert az üdvösség az Ő helyettes véráldozatának elfogadásán vagy elutasításán áll vagy bukik. A közönyösség is egyfajta elutasítás, mivel Istenen kívül nincs Élet, ennek elutasítása a logika vastörvényei alapján:Halál(Itt most nem a fizikai halálról beszél a Biblia)
A földi értelemben vett igazságosság nem egyezik az istenivel.
"Olyanok lesztek mint az Isten" Isten nem a hatalmát félti, neki nincs mitől tartania, Őt a trónjáról nem lehet letaszítani, messzenem erről van szó. Azonban létezik egy hierarchia,amit a Sátán egyfolytában felrúg. Pedig ez még földi szinten is á
ll! (normális körülmények között a gyerek tiszteli, szereti az apját, sose vitatja annak elsőbbségét, nem akarja a szerepeket felcserélni, bár manapság már ennek is elveszni látszik a jelentősége)

"A hitleri totalitárius diktatúra embereszméje Nietzschének, a nagy káromlónak és istentagadónak az „Übermensch.”-e."
Elnézést kérek, ha pontatlanul fogalmaztam, valóban, csak az eszme származik Nitzschétől, amit aztán ahogy tökéletesen le is írod, tovább vittek.

bebai 2008.07.01. 22:43:08

Fairi.
Ezt a két kérdést tetted fel, ezekre válaszolok:

1."Jézus híveket azért különösek mert nekik van igazuk,vagy ez szubjektív meglátásod?
2.Tényleg van ebben a kereszténységben egy olyan dolog ami minden létező és kihalt vallástól teljes mértékben megkülönbözteti és garantálja hogy ő az igazi???"

A világ szemében Jézus csak egy a sok vallásalapító közül, de a Biblia azt mondja: Nincs rajta kívül Élet!(mikor ezt írom, az ÉLETet az örök korok értelme szerint írom, nem a földi szerint!)
Ez nem szubjektív meglátás, hanem a Teremtő mondja, és a benne hívőknek igazuk van ebben az értelemben.

2. Következőkben különbözik a bibliai kereszténység minden létező vallástól:
Valamennyi vallásban - a kereszténység kivételével - az ember maga erejéből akarja elérni Istent, vagy bármiféle természetfelettit, de egyetlen kereső sem tud valódi bizonyságot tenni a következő kitételek összességéről:
-a Bibliában Isten az egész bolygó népéhez szól, kivétel nélkül minden néphez és egyénhez, egyetemesen.
-személyes kapcsolat Istennel.
-belső békesség
-bizonyosság afelől, hogy minden bűnöm megvan bocsátva, egy személyes Megváló által, akit Isten hitelesített azáltal, hogy a halálból feltámasztotta.
-örök életem van.
-fentiek könyvben dokumentálva vannak több ezer évre visszamenőleg datálva.

Egy utolsó megjegyzés: Egyetlen vallásban sem hagyja el Isten a mennyet, hogy tér és idő korlátai közé szorítva, emberi testben halált vállalva megmentse az embert. "Az Ige testté lett, és itt élt közöttünk és láttuk az Ő dicsőségét, tele kegyelemmel és igazsággal"(Ján.1,14.)

fairi 2008.07.01. 23:51:53

"Mert létezett akkor már az Istenen kívülálló Gonosz és Istennek szüksége lett volna egy szövetségesre az Ő saját képére teremtett ember személyében. Szerette volna , ha az ember, akinek Ő szabad akaratot adott, ezt a képességét használva Őhozzá marad hűséges."

Most kerültél egy picit ellentmondásba!"hogyan lett volna meg "minden"-tudásuk? (Isten csak a mindent tudó.)"
Ha Isten mindentudó akkor tudta hogy enni fogunk a fából,vagyis ez nagy baromság volt tőle..
állandóan mondod mindentudó.meg abszolút,de ez bárhogy nézzük NEM IGAZ!vagyis direkt akarta,és ha ő az abszolútum mit szarakodik egy ördöggel,legyőzi és kész...
nekem úgy tűnik tudatosan játszik az emberekkel,vagy ő ISTEN=SÁTÁN,vagy nem is akarja legyőzni,nem is érdekli őt az emberek,megcsinálta a világot és slusszpassz!

"Ezek nagyon bonyolult dolgok kedves Fairi, jó lenne, ha nem bagatellizálnád holmi ironikus csipkelődéssel, és nem degradálnád dedós szintre. Lehet egészségesen beszélgetni, ha józan kérdéseket tesz fel valaki, józan hangnemben."
csak így bújik ki a szög a zsákból,pont amit bagatellnek nézel arra fókuszálok! van egy mindentudó és mindenható,de nem úgy viselkedik,mintha "lealacsonyodna"..
neki mindent kell előre látni,mivel abszolút a tudása,de teljesen emberien viselkedik az Isten...
Komoly dolog?Hívő ember minden második bokorban a sátánt látja?Ami a világon jó az ISTEN műve,ami rossz a SÁTÁNÉ?
amikor erről vitázunk pont sok ember hitét bagatellizáljuk el,ő hitüket nézzük dedónak?


"A 6 napos teremtés: Miért várják el egyesek, hogy Isten a földi 24 órában gondolkodjon? Ez teljességgel lehetetlen a teremtésre vonatkozólag, mivel Ő a 4.napon teremtette a Napot, meg a többi égitestet."
akkor istent mit használt?Mikor álltunk át 24 órára?
Ezt vegyen szimbolikának,hogy akkor más idő volt...
Mikor adta a prófétáknak az időkeretet nem számolta át a sajátjába,vagy az íróknak a számmisztika miatt tetszett ez az idő!
Két eshetőség van:1._isten 6 nap alatt csinálta,de más időformátumban(ez igy ad hoc feltevés semmi valóságalapja nincs)
2. a prófétáknak tetszett a 7 nap ,számmisztika szerint bűvős szám, ez erősíti a misztikumot(ez tény mivel a 7 többször szerepel hasonló mint a 12)

2, eshetőségre lehet bizonyítékot hozni és magyarázatot ad miért 7 nap,első feltevés teljesen ad hoc,fantázia!

"Azonban mindezek egyáltalán nem jelentik, hogy létezett evolúció, mivel az élővilág legkülönbözőbb fajai egyszerre, és hirtelen jelennek meg"
mondjuk nem hirtelen jelennek,meg van köztük jópár millió év(köztes alakok is feltűnnek,nemsok de vannak),mondjuk ha nem fogadod el a kormeghatározást(pedig mikor a Bibliát igazolja akkor OK,mikor nem akkor nincs rendben),nem is megyek bele....

"A fajokat pedig Isten szigorúan elkülönítette, ott semmiféle átjárás nincs. "
ebben nagyon tévedsz!
Gyűrűfajok,vagy ritkán az öszvér is termékeny!
hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1r%C5%B1faj
ha kell jobb forrás keresek,itt érthetően leírják mi ez a jelenség!

ÉN 2008.07.02. 06:36:53

Újabb részlet írásodból:

"Eszerint a Föld egy soha nem látott méretű kataklizma előtt áll."

Ez egy elég nagy megtévesztés, a világvége az egyik olyan "eszköz" amelyekkel a legjobban lehet az embereket irányítani. Ugyanakkor, ami a tömegeknek katasztrófa, kataklizma, világvége, az a valódi embereknek nem lesz az. Nem nagyon lesznek lófeű sáskák, s hasonlók.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 09:31:38

ÉN.
"Eszerint a Föld egy soha nem látott méretű kataklizma előtt áll."
Ez a mondatom a New Ages guruk szájából származik, ha figyelmesen olvasod, a postban azt is leírtam, hogy "felsőbb mestereik"-től vették az infókat. Ez csak azért érdekes, mert a Biblia is pontosan ezt állítja(de nem lehet csodálkozni,mert a Sátán nagy Biblia szakértő!v.ö.:Lukács 4;10., ahol Jézussal vitatkozva, egyenesen a Bibliából idézve érvelt!)
Visszatérve, a kataklizma sehol sem világvégeként van leírva!
Katasztrófa, soha nem látott méretekben, és bizony hogy jönnek a kozmosz mélységeiből olyan lények, amikről megint csak apokaliptikus nyelven van leírás, (mivelhogy nem földi lények, nincsenek megfelelő szavak.Jel.9;1-11.)
Viszont értelmes lények, erre két utalás is van.
Ezekben lehet nem hinni, én mindenesetre hiszek, mivel még soha nem láttam, hogy a Biblia próféciái közül valami ne teljesedett volna, és ráadásul a fizikai világ eseményei is errefelé haladnak.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 10:19:18

Fairi.
Isten mindent tudása nyilván azt jelenti, hogy látja az eseményeket, ami csak a mi számunkra jövő, Nála örök jelen van: az idő fogalma csak a fizikai világban létezik. Semmiféle ellentmondás nincs, mert ha én látok valamit, az nem jelenti azt, hogy bele is kell szólnom! Nem azért alkotott Isten fizikai világot, hogy folyton beleavatkozzon. Ott a Biblia, abban le van írva, hogy amikor ez bekövetkezik, annak különleges jelentősége lesz. Ezeket csak akkor érted meg kedves Fairi, ha az egészet vizsgálod, és nem részleteket ragadsz ki. A Biblia szigorú törvényszerűségek szerint "működik" .A Stán felett aratott győzelemnek is megvan a maga ideje és ennek a miértje is, egy megbonthatatlan egységben.(Már többször írtam erről!)
Más:
Mikor álltunk át 24 órára? kérdezed,de nem tudom, mit nem értesz.
Nézd meg az időszámítás hogyan működik.
Isten teremtési munkáját meg hogyan akarja bárki is megérteni? Őbenne van az abszolút energia és információ, Neki nincs szüksége fizikai időre. Egyáltalán, ha megvizsgálod magának az időnek a fogalmát, a legrelatívabb valami az egész univerzumban! A Föld ideje a Naphoz kötődik, de Isten ezen KÍVÜL dolgozik, úgy, mint a festő, mikor alkot a vásznon.
Nemcsak számmisztika van a világon, hanem számjelképtan is, és ennek alapján a hetes szám a teljesség száma.
Hat nap alatt lett készen a fizikai értelemben vett teremtés, az, amit Isten nekünk akart adni. A hetedik napot, pedig a "nyugalom" napjának szentelte.(Ez egy külön téma, hogy mi ez, és miért van így és nagyon fontos,de most nem ez a kérdés, csak jelezni akartam, hogy a Bibliában mindennek szigorú rendje van.)

Ami meg a fajok egymással való keveredését illeti, az öszvérnél olyan ritkán fordul elő szaporodás, hogy abból törvényt kovácsolni nagy merészség!
A gyűrű fajok példája pedig NEM élesen elválasztott fajokról beszél!!!! (Ott van a füzike esete, ami akkor is u.az az egy faj, akárhol is él!A populációk különállóként való kezelése nem a fajok elválasztásával/keveredésével egyenértékű.

fairi 2008.07.02. 10:27:51

"A világ szemében Jézus csak egy a sok vallásalapító közül, de a Biblia azt mondja: Nincs rajta kívül Élet!"
pedig más szentkönyvbek is ezt írják magukról,akkor emlyiknek van igaza?
Ez a sok igazság már összezavar,annyi istenféleség van,hogy csak na! Föleg mióta a New Age is bejött:D

"-a Bibliában Isten az egész bolygó népéhez szól, kivétel nélkül minden néphez és egyénhez, egyetemesen."
más vallások is,mondjuk inkább zsidókhoz szólt eredetileg,miért nem az egyiptomiakhoz?
zsidók istene más mint a a keresztyénekké,akkó most hány Isten van? mondjuk a zsidók már csak kis szekta szintű,de sokkal ősibb mint a Jézusban való hit!

-személyes kapcsolat Istennel.:Mithrász-kultusz,beavatottság,érdemes utánanézni!
209.85.135.104/search?q=cache:IIipOsgrC8YJ:www.sulinet.hu/tart/ncikk/Rai/0/3408/mithrasz.htm+Mithrasz-kultusz&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu&lr=lang_hu&client=firefox-a

két verziója van az eredet(perzsa)i meg a modernizált(római)!hasonlóságok kereszténységgel nem feltétlenül a véletlen művei!

"-belső békesség" buddhizmus tanai?nem kéne őket ilyen hamar leírni más vallások mondandóját!

"-örök életem van." legtöbb vallásban benne van,nem halsz meg valójában(csak a formai közlés más!)

"-fentiek könyvben dokumentálva vannak több ezer évre visszamenőleg datálva." védák régebbiek(vagy hasonló idősek),másik nagy vallás könyve...

"-bizonyosság afelől, hogy minden bűnöm megvan bocsátva, egy személyes Megváló által, akit Isten hitelesített azáltal, hogy a halálból feltámasztotta."
ez most nagyon kétértelmű lett,vagyis ölök,gyilkolók és ha mondom hiszek Jézusban: meg van bocsátva?
Egyetemes bűn,csak keresztény találmány! iszlámot ezért szidtad egyszer!
naja vmiben újat is kellett mutatni a sok rivális mellett,de vallástörténelem lenne kibogozni,honnan jöhetett ez a tan,vagy ki találta ki!

vagyis igazán nem eredeti a kereszténység se,innen-onnan átvettek dolgokat,mondjuk kitaláltak pár furát is,ám minden vallásban van kis különlegesség,ám nem teljesen példa nélküli Jézus se!

"Egyetlen vallásban sem hagyja el Isten a mennyet, hogy tér és idő korlátai közé szorítva, emberi testben halált vállalva megmentse az embert."
ebben nagyon tévedsz,avatár fogalma a hindu vallásban!
Pl. a hinduk egy része avatárnak tartja Jézust,ami annyit jelent isten földi megtestesülése!
hu.wikipedia.org/wiki/Avat%C3%A1r

tegnap írtam,de elment a net:S

fairi 2008.07.02. 10:56:27

"Nála örök jelen van: az idő fogalma csak a fizikai világban létezik. Semmiféle ellentmondás nincs, mert ha én látok valamit, az nem jelenti azt, hogy bele is kell szólnom!"
vagyis akkor Isten mégis korlátolt,mivel képtelen érzkelni az időt,mondjuk nem emgyek bele hol lakik ő:D
Akkor hogy adhatott próféciát,ha nem látja a jövőt..Ám fát ő rakta oda,és ha mindenható lettvolna tudja előre hogy enni fogunk belőle,és ki kell űznie minket,vagyis ő ezt akarta!

"Nézd meg az időszámítás hogyan működik.
Isten teremtési munkáját meg hogyan akarja bárki is megérteni? Őbenne van az abszolút energia és információ, Neki nincs szüksége fizikai időre."
vallások jól kitalálták,nehogy meg lehessen vizsgálni Istent, ő az abszolút de rengeteg bakit végez... mindenható ám magyarázkodik miért nem győzi le a Sátánt!

"Ami meg a fajok egymással való keveredését illeti, az öszvérnél olyan ritkán fordul elő szaporodás, hogy abból törvényt kovácsolni nagy merészség!2
nem törvény de előfordul,vagyis nem élesek a határok!
Egy abszolút tervezőnek nem lett volna baj a fajok elhatárolása,vagyis vmi gubanc van az elméletteddel!
"A gyűrű fajok példája pedig NEM élesen elválasztott fajokról beszél!!!!"
nincs határ a fajok között,de kinézetre anyira különbözők,vagy vmikor utódok terméketlenek hogy fejtőrést okoz a kutatóknak!Pont te mondtad ki hogy ez a faj fogalmát nemlehet alkalmazni!
tervező megoldotta volna az elhatárolást könnyedén!Mindenhatónak nem nagy szám ez!Ém ha evolúció zajlik,és fajképződés,ami két szélső populációnál lassan külön faj lesz...
Van még pár gyűrűfaj,füzike csak egy példa..
Mi volt az eredeti állításod:"A fajokat pedig Isten szigorúan elkülönítette, ott semmiféle átjárás nincs. "
Hogy is van ez? annyira mégse szigorú,vagy Isten volt kétbalkezes!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 11:23:06

Fairi.
Sorban válaszolok a felvetésekre.
Újra hangsúlyozom: más a vallás és más a hit! A különbséget részletesen leírtam tegnapi hsz-emben.(22.43-kor)
Jézus mondja :Én vagyok az Élet! Erről beszél a Biblia, Őbelőle indul ki és Őbenne van az örök Élet! Ezt ingyen adja ajándékként az embereknek, szeretetből vállalta a halált emberi testben azért, mert a bűnök miatt örök kárhozatra voltunk ítélve.
Bizony ha hiszel Jézus megváltásában, lehetsz akármilyen --elvetemült bűnöző, sorozatgyilkos, vagy bármi, Isten szeretettel ölel magához, mert Ő maga a Szeretet! Azonban azt is mondja: Többé ne vétkezzél!
Azt már én teszem hozzá, hogy aki megismerte Jézust, Ő a Szent Szellem által olyan változást hoz a személyiségben, hogy többé már nem fog szándékosan véteni Isten ellen. Mielőtt önhipnózist kezdenél emlegetni, megjegyzem, hogy ez a belső változás olyan módon jön létre, hogy a delikvens maga csodálkozik legjobban, hogy mennyire megváltozott, mindenféle személyiségformáló praktikák NÉLKÜL!
Amiket felsoroltam, mint a keresztény hit kritériumait, azok EGYES(!) összetevői megtalálhatók itt-ott, de pont attól különleges, hogy a kereszténységben egyszerre, együtt van jelen az ÖSSZES! és ez teszi egyedivé.
Azért a zsidókhoz szól az ÓSZ..(ami az ÚSZ-el elválaszhatatlan egységet alkot) mert a zsidókat választotta ki Isten a bolygó összes népe közül, hogy belőlük szülessen a Megváltó, ezért: -olyan különlegesek,
-áldottabbak a többi népnél,
-okosabbak és ügyesebbek pont Isten áldása miatt, nem az ő érdemük!
- a Sátán folytonos támadásának vannak kitéve, ezért nemcsak a nácik célpontjai, de a világtörténelem számos korszakában fellelhető a zsidó-üldözés és irtás.
-a legnagyobb zsidóüldözés a (Hithű)kereszténységgel egyetemben még hátra van, aminek a jelei már mutatkoznak a neonácizmus éledésével világszerte.Ez meglesz mindenképpen, mert benne van a Bibliában, de félni nem kell, mert Isten tervet készített a Benne bízók megmentésére, csakhogy a Megváltáshoz hasonlóan, ezt is sokan elutasítják.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 11:30:17

A fajok között nincs átjárás, nem mondtam mást!!!Olvasd figyelmesebben amit írtam!
Isten bár a fizikai időn kívül él, mégis benne van, mivel Ő Minden, mindenekben. Azt hiszem ezt nem nehéz megérteni: a láthatatlanBAN van a látható és nem fordítva.

fairi 2008.07.02. 12:33:46

"Azért a zsidókhoz szól az ÓSZ..(ami az ÚSZ-el elválaszhatatlan egységet alkot) mert a zsidókat választotta ki Isten a bolygó összes népe közül, hogy belőlük szülessen a Megváltó, ezért: -olyan különlegesek"
vagy pont fordítva,magukat tartják különlegesnek,zsidók se voltak mindig monoteisták,bálványimádás is volt náluk,később redukálódott 1 db. istenre!
Közben a világ más tájai nem is hallottak Megváltótól,az Afrikai,Ázsiai,Amerikai bennszülöttek is erőszakkal tudták meg milyen jó nekik a Megváltó!Nekik annyi rémlett jöttek a csuhások és kihalt a törzs színe-java!Hitet és vallást nem lehet könnyen elválasztani!
Vallás adja meg a hit keretét! Mindkettő egy történetre épül!(vagy írott vagy szájról szájra terjed)...

"Mielőtt önhipnózist kezdenél emlegetni, megjegyzem, hogy ez a belső változás olyan módon jön létre, hogy a delikvens maga csodálkozik legjobban, hogy mennyire megváltozott, mindenféle személyiségformáló praktikák NÉLKÜL!"
drogok is nagyhatásuak..
ami téged érint:neuroteológia!Hit keresése az emberi agyban!
hu.wikipedia.org/wiki/Neuroteol%C3%B3gia
Forrásokkal együtt!Még gyerekcipőben jár nagyon,mivel csak most fejlődnek ki az eszközei!
Unio mystica élmény se mindennapi,és könnyen előidézhető,kell rá fogékonyság!"kísérleti alanyok temporális lebenyét mágneses mezővel stimulálta" érdekes eredményeket hozott..

epilepszia és az erős hit kapcsolata:hirek.prim.hu/cikk/38566/?sr=agstl

"A fajok között nincs átjárás, nem mondtam mást!"
ha semmi átjárás nincs akkor lehetetlen az öszvér ritkán előforduló termékenysége!!!!
persze az oroszlán és az elefánt között nincs átjárhatóság,de a nagyon közeli rokon fajoknál nem olyan szilárd a határ!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 14:56:05

A temp.lebenyről már előzőleg is írtál, ezek nem bizonyítanak számomra semmit, azért nem is reagáltam eddig. Az agykutatás a mai napig" gyerekcipőben kutat"! Még a legelemibb dolgokat sem tudjuk az emberi agy működéséről(NEM a felépítéséről és feladatairól beszélek!!!)akkor majd jön néhány okosKODÓ és ilyen döbbenetesen elvont dolgot, mint a hit, meg akar magyarázni "agyfunkcionálisan".(addig bosszantasz, amíg kínomban új szavakat alkotok itt!! :-D )
Jézus halála(és feltámadása) valamint az Ő visszajövetele közötti idő ez a kor, amiben most élünk, Isten tervében úgy szerepelt, hogy Izraeltől elkezdve el kell terjednie az evangéliumnak az egész Földön, hogy minden embernek legyen róla tudomása, hogy van menekülés a halálból. Ehelyett-rettenetes kifacsart üzenetet hirdettek némely vallások képviselői-ebben igazad van, sokat ártottak. Az evangélium ügyének is, meg az ott élőknek is. Amikor egy vallás intézményeskedik, hamarosan önkényeskedni is fog, ott pedig kő-kövön nem marad . Jézus ezt nem akarta, ne keverjük a dolgokat.
Az hogy Isten meghúzta a határt a fajok között, az végleges. Az az öszvér, amelyik szaporodóképes, nem valószínű, hogy örökíti ezt.(máskülönben tele lennénk mára öszvérekkel) Úgyhogy megszakad a lánc. (a kivétel meg a szabály közhelyét nem idézem.)

fairi 2008.07.02. 15:44:41

"Még a legelemibb dolgokat sem tudjuk az emberi agy működéséről" előbb definiáld náald mi a legelemibb mükődés,arról nem tehetek hogy a tudomány eredmyéneinek figyeléséről leálltál jópáréve! Biblia burkába zártad az elméd...
"ilyen döbbenetesen elvont dolgot, mint a hit, meg akar magyarázni "agyfunkcionálisan"
azért nem döbbenten elvont,az a baj meg is lehet,csak a konklúzió a hivőnél és nemhivőnél más lesz! tények vannak,amiből lehet következtetést levonni..
bizonyos agyterületek fokozott aktivitása hatására vallásos élmény keletkezik,ez tény!
Konklúzió lehet:1. Isten mikor kapcsolatba akar veled lépni ezeket birizgálja!
2.nevezzünk bárhogy(önhipnózis,mantrázás,önszuggesztio,vagy pillannyi agymüködészavar) hatására agy vallásos élményt generál(vagyis csak egy biokémiai reakció az egész)

Agyműködésben eltérés mutatkozik(alapállapot,vallásos áhítat),ha nem lenne ilyen akkor lehetne gondolni vmi bibi van a tudományban!

mesterségesen is ki lehet váltani vallási élményhez hasonlót!
Főleg magát hívőnek vallóban...

"Ehelyett-rettenetes kifacsart üzenetet hirdettek némely vallások képviselői-ebben igazad van, sokat ártottak. "
ez már az egyházak bűne,sok piszkot nehéz lesz lemosni a keresztény hitről(sztem sose)!
Mikor egy máshivő támad azonnal összehordja a katolicizmus bűneit,ami nagyon hosszú lista!
Jézus kb. elhozta a Földre többszázévre a poklot!

"Jézus ezt nem akarta, ne keverjük a dolgokat."
tudnia kellett, nagybetűkkel ki kellett volna írnia,mivel apja mindenható lény,talán tudhatott volna vmit!
Most az lett a paradoxon: a szeretet-vallásának kezéhez rengeteg vér tapad!
max az emberek egy része megérti,de a többség sose!Tények sajna csúnyák,és vérrel áztatottak!
vallás,Jézus hamar összemosódik,mert a hittérítők is ugyanazt mondták/mondják mint TE!
ÁM még mindig van indiánok térítése,ELDUGOTT TÖRZSEKET FELKERESIK,ÉS VISZIK NEKIK A BETEGSÉGET,VAGY ERŐSZAKKAL GYŐZKÖDIK ŐKET, LEROMBOLJÁK A VILÁGKÉPÜKET,UTÁNA CSAK NYOMOR ÉS BÉRMUNKA VÁR RÁJUK!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 16:28:57

1. Az emberek szemétségeit Isten nyakába varrod? Ha a gyerek felnőttkorában elvágja az anyja nyakát, nyilván az apját kéne börtönbe zárni.(Szted nincs egyéni felelősség ugyebár.)

Azért tudok ezt-azt a tudományos eredményekről, ezekből kaphattál ízelítőt ezen a blogon is. Egyébként hidegen hagy a véleményed.

Érdekes lehet hogy a bolygó lakosságának nagy része epilepsziás... (milliárdok vallásosak)

A legelemibb dolog az emberi agyról még azt sem tudjuk pld. miért van szükség alvásra(nehogy azt mondd h. a fáradság miatt!!!)

A " szeretet vallását"--ahogy Te fogalmazol, a Sátán kicsavarta, hányszor leírtam, hogy jelenleg ő a bolygó fejedelme, fogalmad nincs mekkora hatalma és intelligenciája van. az ellenséget lebecsülni: hiba, nem venni róla tudomást: végzetes!

fairi 2008.07.02. 17:39:22

"1. Az emberek szemétségeit Isten nyakába varrod? Ha a gyerek felnőttkorában elvágja az anyja nyakát, nyilván az apját kéne börtönbe zárni."
isten teremtette és programozta az embert,vagyis ő is hibás akkor!Teremtményeiért felelősséget nem vállal?

"Érdekes lehet hogy a bolygó lakosságának nagy része epilepsziás... (milliárdok vallásosak)"
hány meggyőződéses,mélyhitű vallásosak,akik még látták is akiben hisznek?
iszlám részeken kötelező követni a vallást,más alternatíva nincs,hindu területeken is erős a vallás!
vagy azt mondod hiszed vagy meghalsz,üldözünk!

Vallásos ÉS teljes szívből,meggyőződésből állító hívő KÖZÖTT van különbség!
látom el se olvastad a linket!
Sok megtérés mögött epilepsziás tünetek voltak,vannak példák és utána lehet nézni...
Összes megtérés mind epilepszia fura kifejeződése NINCS ARRÓL szó!
"Azért tudok ezt-azt a tudományos eredményekről, ezekből kaphattál ízelítőt ezen a blogon is."
arról a részről ami téged igazol,ami nem arra nem is figyelsz!

"Sátán kicsavarta, hányszor leírtam" ezt tom,de nekem akkor is mosom kezeim szitura emlkeztet! Pontius Pilatus ő se tett semmit,ártatlan, nincs igazam???
Mindenható lényből gúnyt űz a sátán,akit bármikor elpusztítana de nem tesz,helyette bemeséli megtudná tenni,de nincs itt az ideje...

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.02. 20:16:08

"Mindenható lényből gúnyt űz a sátán,akit bármikor elpusztítana de nem tesz,helyette bemeséli megtudná tenni,de nincs itt az ideje..."
Ez pontosan így van, azzal a plusszal, hogy az is pontosan meg van írva, hogy mikor várható.
Istennek miért kellene felelősséget vállalnia, nem robotokat teremtett!
Annál többet meg aztán tehetne-e, hogy személyesen halt meg helyettünk, a megmentésünk érdekében? Ez a Szeretet, a többi meg mellébeszélés, és vádlás, a Sátán stílusa.
Olyasmit szabad csak számonkérni másokon kedves Fairi sztem, amit Te magad teljesítettél. Te pld.olvastad a Bibliát?Vagy azokat a részeket kikerested, amiket gondosan mellékeltem a mondandómhoz???

ÉN 2008.07.02. 21:29:30

"bizonyos agyterületek fokozott aktivitása hatására vallásos élmény keletkezik,ez tény!
Konklúzió lehet:1. Isten mikor kapcsolatba akar veled lépni ezeket birizgálja!
2.nevezzünk bárhogy(önhipnózis,mantrázás,önszuggesztio,vagy pillannyi agymüködészavar) hatására agy vallásos élményt generál(vagyis csak egy biokémiai reakció az egész)"

Fairi, ezegyszer el kell ismernem, hogy nagyon precízen leírtad ezeket, egyetértek. Bár én mind a kettőt elképzelhetőnek tartom.

fairi 2008.07.02. 22:53:11

"Ez pontosan így van, azzal a plusszal, hogy az is pontosan meg van írva, hogy mikor várható."
pontos dátum ? Év,hó nap,óra,perc:D
"Ez a Szeretet, a többi meg mellébeszélés, és vádlás, a Sátán stílusa."
Szeretet is Sátán hozta,mert tök jó reklámszlogen!A logikai menetet folytatva ez is elképzelhető!
Valójában a keresztyének fognak a pokolra jutni!(ezt sztem írtad,de valahogy nem váalszoltál erre)
"Olyasmit szabad csak számonkérni másokon kedves Fairi sztem, amit Te magad teljesítettél."

"Vagy azokat a részeket kikerested, amiket gondosan mellékeltem a mondandómhoz??? "
csak Tóra van itthon,nem azért mert zsidók vagyunk hanem az elöző tulaja a lakásnak zsidó volt(elég régiség,így nem ment a kukába),szüleim meg ateisták,sose nem költöttek Bibliára..
Ám ha tudsz egy jó online bibliakereső progit szólj,én se mondom rendeld meg a Science legújabb számát!!!
Egy kis cikket nem nehéz elolvasni,egy többszáz oldalas 500éves értelmetlen szimbolikus zagyvaságot(nekem az,szakszavakra nincs magyarázat)) igen!
Nem egy 50 oldalas disszertációt linkelek sose,csak egy rövid kis szöveg,ami elkerüli a félreértést!(linkeken tovább lehet mászni,ha nem tartod elég jónak)
Bibliát meg senki nem tudta eddig értelmezni,abból mindig vallásháború lett,vagy hitvita:D
Legtöbb link csak kivonatra mutat,ha tudsz egy emberi nyelvre(!?) átírt Bibliát,ami 20-25 oldal slusszpassz azt végigrágom...rögvest!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.03. 00:07:51

Fairi.
Itt a link: biblia.hit.hu/

"Valójában a keresztyének fognak a pokolra jutni!(ezt sztem írtad,de valahogy nem váalszoltál erre)"
Ez meg mi???? Én soha nem írtam ilyent!
De ha már itt tartunk, akkor leírhatom, hogy nem azon múlik bárki pokolra kerülése, hogy ő mit állít magáról!(Pld.hogy keresztény!!!!) hanem hogy Isten mit állít róla!

fairi 2008.07.03. 00:24:31

"Ez meg mi???? Én soha nem írtam ilyent!"
ezt én írtam,tudom te soha,de ha végigvezetjük a logikádat.....

fairi 2008.07.03. 00:37:25

"Itt a link: biblia.hit.hu/"
köszönöm szépen!
Már ezt a Bibliát se ártana újra fordítani,mai szóhasználatra..
mégis a 21.századot írjuk!
ez kivonat vagy teljesen eredeti! És-sel nem kezdünk mondatot!Pfff!
Hal hol van a teremtésből?Na evolúcióval alakult ki?

helleluja 2008.07.03. 07:29:03

Kedves földön kivüliek, meg belüliek?
Ha odadod a földedet, ami a tied, amit megmüvelsz, akkor földönkivül lettél, vagy zsellér? Ha királyt választunk, akkor ha az odadja a földet, de itt már érteni kell, mert aki neked adom a földet, azok a TEREMETŐK akik a teremett, kimondottan erre a célra teremették, hogy közösülnek az állatokkal, most elkezdenek kacérkodni egymással is? te vagy a hunyó? Vagy kik által vannak a királyok, meg e -wilági nagycsággok?
Amiről szó van, mert erre a szintre lehozni azt, hogy kimondottan szexxiállat -bestiáknak teremtettek bennünket, akik keresik a teremetői kegyét, akinek áldoznak, meg akiket imádnak, meg ajándékokkal akarják elnyerni a kegyét, a kegyét?- most könnyen széttéphetnek?
Hogy igy van, meg lássátok, ki kel nyitni a szemeteket,amikor vannak e -wilág gyermekei, mig a földi lények, biológia körforgalom, az mennyei, amiből kiriv a teremtés coronája? szexi -szexxuállat xuku xuku... kuku?
Az ewoluczion következő lépése, valóban egy olyan sodoma -gomora, ami mindent eddiggit lepipál, aminek a köszübén vagyunk, s amin át kell menni, mert csak igy lehet szétválasztani a bestia dögöktől a báránkákat?
Be be be beeeeeeeeeee.....jól be bebebe...bebéztem?

helleluja 2008.07.03. 07:36:14

Kis báránkák beeeeeeee....
Kéremszépen a biblia istene : félni kell, meg büntet, akik valóban félsitenek, ma is léteznek, akik megett vannak azok a LÁTHATALANOK akik az igazi buggák, akik büne, hogy az állatokkal, de az még hagyám, s azért hozták létre ezt a buta oktondi állatfajt, hogy nem csak szuku szuku, hanem szadicázás az egekbe?
Kérdem, látsz egy kricifixot, mi meg ki van megette?
A féistenek is ufósok, akik jajj jajj jajj ... a föld lakosainak?
Fidelem, most vagy allá bukunk izráelnak, vagy egy borzalom atomháboru, de mindehogy, ami nem az első, remléjük az utolsó, ami eddig nem volt, mert ettől a pusztitó utálattól, mindenki szabadulni szeretne? Eddig nem sikerált mit gondoltok, most?

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.03. 09:12:07

Fairi.
Feltételezem, hogy Károli Gáspár fordítását ( amely természetesen teljesen eredeti) kritizálod.
Ez sajnos Téged minősít...A Vizsolyi Biblia pld. nemzeti kincs. Csak Neked jut eszedbe mondattanilag (is) elégedetlenkedni. Persze vannak modernebb nyelvezetű fordítások, de még mindig Károlié a legjobb. Ilyen eltérések vannak: nemzetség helyett a reformárus modern fordítás nemzedéket ír, stb.
A Teremtés Könyvének első fejezetében szó van a halak és vizi állatok teremtéséről, úgyhogy nem kell belekeverned a Bibliába az evolúciót, még akkor se, ha a pápa ezt teszi.

fairi 2008.07.03. 10:45:34

"Feltételezem, hogy Károli Gáspár fordítását ( amely természetesen teljesen eredeti) kritizálod."
műemlék az tudom,de a szóhasználat múzeumba való!
Láttam már egy régi másolatát is,élőben!
Nyelvezet régi,nem közérthető,
Így nem értem miért ez lett a kedvenc?
Mivel ha magyarok írták volna a bibliát még megértem eredeti szö9veg a legjobb,de valószeg a latin fordítása,amit a görögből fordítottak,amit meg az arámi nyelvből....
"első fejezetében szó van a halak és vizi állatok teremtéséről,"
na azt megkeresem,de kétleném hogy szószerint!
Akkor mehetünk lejebb is vírusok,gombák,baktériumok(fontos állatcsoport mind a három....)

Aromo 2008.07.05. 18:40:24

Attól lett ez a kedvenc, mert ez volt az első magyar nyelvű fordítás, addig csak latin nyelvű létezett Magyarországon. Egyébként a református egyházhoz köthető, annak "megrendelésére" készült. Nyelvezete pedig olyan, ahogy akkor beszéltek eleink.
Pontosan tudható, hogy miért 6 nap alatt zajlott le a teremtés. A zsidó népcsoport már használta a hét fogalmát. A hetedik nap pedig pihenőnap volt náluk.
Viszont az időszámításról eszembe jutott egy nagyon fontos kérdés. Mi az idő?

fairi 2008.07.06. 11:20:31

Aromo
hu.wikipedia.org/wiki/Id%C5%91

Egy jó minőségű szószedet!
Úgy lehetne definiálni egy szóban hogy a változás definiáló fogalom!
Idő a filozófiában
Ez alegjobb rész!
"Hogy lehetséges végtelen számú helyzeten áthaladni véges időben?(Zénon paradoxon) Az ellentmondás feloldása sokáig váratott magára és lényege az, hogy nincsenek végtelen kis távolságok, hanem végtelen számú véges távolságok vannak csak, s az idő hasonló természetű: az idő véges időtartamokból áll össze (ma ezt Planck-időnek nevezzük, ami 10-45 másodperc hosszúságú)."

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.06. 17:43:23

Fairi.
Aromonak címezted a válaszodat, de azért én is idebiggyesztek egy pár szót. Először is köszönet a linkért, jó kis olvasmány! Az álzalad hivatkozott oldalon szereplő egyik KÉP, címe: Forgó 8 cella, ezt mindenkinek látni kellene!!! Szuper felvétel! Megkönnyíti a dimenziókból való ki és belépés vizualizációját.
Egyébként ha már itt tartunk, hasonlóan nézhettek ki Ezékiel által leírt Kéruboknál látott "kerekeknek" leírt jelenségek.(Ezéliel 1,17)
A hasonlításon van az én hangsúlyom, mielőtt különböző bele magyarázásokkal kezdenél vádolni. Ezt is csak azért bátorkodom megtenni, mert a technikának köszönhetően a dimenziók kérdését kissé könnyebb megvilágítani.
süti beállítások módosítása