Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT

2008.07.18. 16:17 | bebai | 86 komment

Címkék: szabad akarat megtérés kiválasztott eleve elrendelés örökkévaló

 

Máig emlékszem megtérésem idejének első boldog napjaira. „Jézus az enyém!”- ez a gondolat egészen betöltötte agyamat, szívemet, teljesen átitatott. Bújtam a Bibliát, aludni sem nagyon bírtam, mindent tudni akartam Megváltóm csodálatos személyéről hirtelen. Úgy éreztem, elvesztegetett idő, amit nem Vele töltök. Az első szerelem mámorában égtem!

A közvetlenül Róla szóló igék közül is egy különösen megérintette lángoló szívemet:
”Íme az ajtó előtt állok és zörgetek;ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorázom és ő énvelem.”(Jel.3;20)

Egészen elbűvölt a gondolat: Hogyan? Hát ki vagyok én? A Mindenség Teremtője, a Királyok Királya az én ajtóm előtt, és nekem csak ki kell nyitnom ezt az ajtót?! Boldog voltam, hogy megtettem, kinyitottam!  Elégedett voltam ezzel a döntésemmel.

Sokkal később értettem csak meg, hogy ennek az eseménynek micsoda előzményei voltak.

Először is az ajtó berozsdásodott, meg- és elvetemedett, enyészet közeli állapotban volt.
Nem hogy kinyitni, megtalálni se tudtam volna abban a befalazott börtönben, ahol raboskodtam, Jézussal való találkozásomig.
A börtön eleinte nem is nézett ki annak. Azt mondták nekem, ez a szabadság háza. A pókhálós, penész ette falakat verőfényes, kies horizontnak láttam azon a szemüvegen át, amit a többi sorstársammal együtt születésemtől fogva viseltem. Éreztem ugyan, hogy valami nem stimmel! Ha mindaz igaz, amit tanítanak itt, ebben a világban, sokkal jobban kellene éreznem magam. De egyre rosszabbul voltam, valami megnevezhetetlen elégedetlenség töltött el, szinte folyamatosan. Valami hiányzott, aminek akkoriban nem voltam képes nevet adni.
Ma már tudom: Isten kegyelme kiáradt és elért engem, s a mennyei Atya hívó szava volt az, amit haldokló szívem meghallott, és agyamat, akaratomat ösztönözte cselekvésre: válaszolj! Ő volt az, Aki engem megkeresett!
Elhagyta mennyei otthonát, hogy szívem házának ajtajához jöjjön, ahhoz a házhoz, amire írva volt:
 „Halál árnyékának völgye”(Zsolt.23;4.)
Mégis eljött az égi Király, de miért?
”Örökkévaló szeretettel szerettelek téged” (Jer.31;3)
”Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!”(Ézs.43;1).

Eljött értem, mert szeretett, és az hogy nevemen hívott azt jelenti : ismert engem, mielőtt én hallottam volna Róla!

Az „örökkévaló” szeretet pedig világossá tette, hogy még az idő kezdete előtt ismert és szeretett! Belekábultam ebbe a gondolatba, de beláttam, hogy ha Istennél minden végtelen és örökkévaló, az engem ismerése, irántam való jósága is az!

Akkor hát hogy-hogy mégis nekem kellett azt az ajtót kinyitni? Miért az én oldalamon van a kilincs és a zár? Ha Ő Mindenható, miért van szükség arra, hogy zörgessen, miért nem jön be egyenesen?

A választ is megkaptam hamarosan: A tökéletes szeretet nem tolakodó, bár kölcsönösségre vágyik, a viszont szeretetnek csak akkor van értéke, ha feltétlenül önkéntes! Isten ilyen szeretetre várt tőlem. Ezért állt az ajtó mögött halkan zörgetve. Ám, amikor meghallotta, hogy szívem válaszol, Ő segített kinyitni azt a rozsdás ajtót, amire egyedül, Nélküle nem lettem volna képes, de belülről nekem kellett a kulcsot elfordítani.

Az is világossá vált, hogy az én válaszom az Ő zörgetésére egy olyan pillanata az örökkévalóságnak, amit az időben élő emberi lényeknek csak egyszer adatik megragadni, de ez a pillanat az életükben dimenzióváltást jelent!  Az idő fogságából kiszabadulva átkerülnek az időtlenség, az örök jelen szabadságába Ő általa, aki úgy szerette „e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Ján.3;16.)

Lehet ekkora kegyelmet visszautasítani? Sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon is lehet! Az emberiségnek csak egészen kicsi része hajlandó, (képes!) átadni az életét Jézusnak, úgy ahogyan Ő is egészen adta szent életét a kereszthalálba.

Miért??? Isten szuverén kiválasztása és elhívása miatt! „Könyörülök, akin könyörülök, kegyelmezek akinek kegyelmezek”(2.Móz.33;19)

Ezek a kegyelmezettek jönnek Jézushoz, akikről Ő mondja: „Senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya vonzza”
”Aki az Atyától hallott és tanult, mind énhozzám jön” (Ján.6;44-45,65.)

„Mindenkit, aki nekem ad az Atya énhozzám jön, és aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem”(Já.6,37.)

Ezekből az igékből (és még a többi sok hasonlóból) nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nem is térhettem volna meg, ha Ő nem kezd el már korábban „foglalkozni velem”.
Most lett egészen világos: az a tény, hogy képes voltam megtérni, hinni, azt jelenti a Biblia szerint, hogy azok közé tartozom, akiket az írás „kiválasztottaknak” és „elhívottaknak” nevez (e kettő között is van lényeges különbség, de erről majd más alkalommal írok).
Tehát, ha azáltal van a megtérésem, hogy az Atya eleve kiválasztott, akkor hol van az én szabad akaratom, egyéni felelősségem abban a kérdésben, hogy a zörgető Jézusnak kinyitom-e az ajtót? Mert ha kiválasztott vagyok, akkor úgyis kinyitom az ajtót, mivel azért választott ki engem az Atya, mert előre tudta, hogy ki fogom nyitni az ajtót. Bár szédelegtem ettől a gondolattól, és el kellett ismernem, hogy logikus, de semmiféle magyarázatot nem ad a kérdésemre.

Nekünk emberi lényeknek az örökkévaló dolgok megértésének kérdésében az Úr határt szabott, egyszerűen agyi felépítésünk nem alkalmas arra, hogy felfogjuk a végtelent és határtalant és idő nélkül valót.

Azonban definiálni lehet, és megköszönöm az Úrnak, hogy megtette, bár nem tudom megérteni teljes egészében, elfogadni képes vagyok. Dicsőség Neki ezért!

Tehát: az ember egyéni felelőssége az, hogy az idő egy pontján meghallott Isteni, öröktől elhangzott hívó szóra szabad akaratából választott döntése eredményeképpen válaszoljon.

Ez az elhívás semmiképpen nem szól azokhoz, akikről Isten az ő mindentudása folytán ismeri, hogy nem nyitnak ki, nem válaszolnak Neki.

Istennél minden pillanat „MOST”.

Ez, hogy „eleve elrendelés” emberi fogalom, Akinél nincs idő, Annál nincs eleve, meg utána, sem semmilyen idő-reláció.

Az én döntésem az idő skáláján mozog.

Isten az örök változatlanságban él, szól, és határoz.

Ez a két merőben más dimenzió találkozik az örökkévalóságnak abban a momentumában, amikor az ember elfogadja a Názáreti Jézust.

Az Örökkévaló Kiválasztó magához emeli az idő egy pontjából az időtlenségbe, a neki válaszolót.

Az én esetemben ez „már” megtörtént, ezáltal örök életem van. És neked?

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr96574552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fanny 2008.07.18. 23:06:10

Hello bebai.Mostanában annyit hallani azt hogy megtérés így meg úgy.De senkise magyarázza el normálisan mi a megtérés.Engem megkereszteltek.Most akkor én megvagyok térve vagy nemvagyok?

fairi 2008.07.19. 12:01:05

Fanny
megkeresztelés miért vonná magával a megtérést???
Rádlocsolnak egy kis vizet és kész!
Vagy az elsőáldozás,bérmálkozás???
Mint egy vicc mondja:
ha istenhez beszélsz akkor imádkozol,ha isten szól hozzád akkor
szkizofrén vagy:D
www.pszichiatria24x7.hu/bgdisplay.jhtml?itemname=schizophrenia_symptoms

Szoktál beszélni istennel?Ráadásul válaszol is?na akkor megtért vagy:D
ha van egy pici kétely is a Biblia igazában,és nem hiszed el 100%-ig,nem tudsz belőle azonnal idézni.na akkor NEM vagy megtért...
Bebai sztem teljesen jól leírta a jelenséget,ha nem érted akkor sem vagy megtért....

Fanny 2008.07.19. 15:50:15

Hello fairi.Ok.értem sztem is a keresztelkedésem meg a megtérés nem egyforma.meg nemsokat értek abból amik itt levannak írva de szeretnék énis ilyen megrázó élményben részesülni.Van egy ismerős csajszi azis mesélt ilyeneket de nem hittük el,lehet hogy mégse kamu?

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.19. 16:53:20

Fairi.
Nah, lehet hogy kissé félrevezeted a blog nem csekély számú olvasóit? Reményeim szerint, amit leírtam az mindenki számára érthető.(vagy nem?)
Ettől függetlenül nem hinném, hogy akár csak egy megtért is van közöttük.
Az eddigi hozzászólók két csoportba sorolhatóak: Érdeklődők és kemény ellenérveket sorakoztatók.
"A szívnek a teljességéből szól a száj" (Máté 12;34.)
A szavak alapján nyomban felismerhetőek a megtértek.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.19. 17:01:14

Fanny.
Ha konkrét kérdésed volna a blogomban leírtakkal kapcsolatban, szívesen válaszolok.
Akár priviben is, a következőképeen üzenhetsz (a spammelők miatt nem írom ide az email címemet):
A bebai név mellett található link az általam szerkesztett honlapra mutat. Ott találhatsz egy olyan menüpontot, hogy ÜZENET CSEREMIXNEK. Oda nyugodtan írhatsz, rajtam kívül más nem olvassa el.
Ígérem hamar válaszolok.

fairi 2008.07.20. 00:46:13

bebai
"A szavak alapján nyomban felismerhetőek a megtértek. "
én is ezt írtam csak nem szép bibliai idézettel!
Amikor megtért beszél a bibliáról azonnal lehet látni vitatkozásnak sok értelme nem lesz..
Szeme előtt ott lesz a Biblia-szűrő..
Mégha látomásai is vannak,akkor már tuti a dolog!
"Reményeim szerint, amit leírtam az mindenki számára érthető.(vagy nem?)"
inkább a megtérteknek lehet,egy átlag fórumozónak nem teljesen!
"ah, lehet hogy kissé félrevezeted a blog nem csekély számú olvasóit? "
mennyi olvasója van mit mutat a statisztikád?
w.blog.hu-nak csöppet több,minden üzije az írójának minimum 1000 kommentet generál:D

Zárt osztályon előfordulnak megtértek,ha nagyon súlyos a helyzet...

Fanny
Ezek nem kamu(!!!) dolgok,emberi agy csodálatos,és sérülékeny!
"de szeretnék énis ilyen megrázó élményben részesülni"
ha gyorsan,az csak segédlettel mehet..
sámánok hogy láthassák a szellemeket párducgalócát(légyölő galócát) ettek,teljesen átlagos gomba,de erős hallucinációkat okoz,ám hogy mit látsz függ a lelki állapotodtól is!
másik látomásnövény:hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1tnokzs%C3%A1lya
Ez dísznövényként kapható a boltokban...

Más lehetőségek,ami hosszabb,és nem garantált hatás:Biblia mantrázása,ha hajlamos vagy akkor valóra is válhat a leírás(önhipnózisként)[ebbe bebai biztos bele fog kötni,mivel meggyőződése valós élmény]

harmadik:ateista embereknek is sikerült látomást csinálni mesterségesen,erről bővebben:
hirek.prim.hu/cikk/38566/?sr=agstl
hu.wikipedia.org/wiki/Neuroteol%C3%B3gia

Inkább nem megyek ebbe bele,mert bebai meg fog sértődni nagyon!

4. lehetőség:bebai leírta nálad is beválhat,de még kevésbe garantált mint a fenti három!(minden ember más)

"Van egy ismerős csajszi azis mesélt ilyeneket de nem hittük el"
anyám zártosztályon dolgozik,na ő tud mesélni cifra dolgokat ami ott van..
Most van bent egy fiú aki ördöggel vagy démonokkal társalog,egy dilije csak kristálykancsóból hajlandó vizet inni!És állandóan azt hiszi meg akarják mérgezni,vagy miafene!
Ismerősöd az lightos,amíg a szkizofrénia(vagy bármi hasonló betegség) komolyabb tüneteit nem mutatja, lehet vele normálisan társalogni,nem kell foglalkozni megtéréssel!Személyes hitvilághoz joga van az embernek,felesleges viták elkerülésé miatt nem kell ezt témába hozni vagy "ráharapni"!

fairi 2008.07.20. 01:04:30

Kis adalék még!
www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=86322

Egyik linkhez adalék főleg,hogy mi a temporális epilepszia!
Pár történelmi megtért,erősen gyaníthatóan ebben szenvedett!
Ez NEM jelenti MINDEN megtért epilepszia miatt van látomása(szkizofrénia miatt is lehet,vagy tényleg Isten látogatta meg,ez is egyhetőség),de egyrészüknek biztosan!

fairi 2008.07.20. 05:00:14

Csak azért mondom, mert NEKEM is temporális epilepsziám van, azon kívül pedig skizofrén is vagyok.ezek tények! :---))

Dokibá 2008.07.20. 05:02:48

Buták!jertek a zintézetbe hozzzám.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.20. 09:57:57

Szia Fairi.
A ma hajnali bejegyzést nem én írtam!!!! Valaki a nevemben szórakozik, de most vettem csak észre: Remélem, annyira már megismert mindenki ezen a blogon, hogy SOHA nem beszélnék így! Mindjárt utána nézek az adminban.
Bocs, Fairi, az illető azt hiszi most mindenkit sikerült átvernie.Hát nem!!!!

bebai 2008.07.20. 10:07:18

Az adminban látom, hogy nemcsak az én nevemben írkál, hanem a tiédben is, Fairi. Az én ál-hozzászólásomat kimoderáltam, ha akarod, írj, és törlöm azt is amivel Téged sérteget. Sejtem, hogy ki az ...

bebai 2008.07.20. 10:21:25

Fairi.
Ez nálad valami szakmai ártalom, hogy félremagyarázod, amiket írok???
Ugyanis soha, sehol nem állítottam, hogy nekem valaha is az életben látomásom lett volna, vagy hallottam volna hangokat.
Az újjászületés, vagy Jézussal találkozás olyan, mint a szél: magát a jelenséget nem látod, de a hatásai érezhetőek: pld. magad is rácsodálkozol, hogy a személyiséged mennyire megváltozott.
Nekem ne gyere az önhipnózissal, sem egyéb manipulációkkal, mivel egyik sem spontán!!!!
Fairi.
Semmiféle ismereted nincs sem arról a dimenzióról ahol Jézus él, sem a kommunikációnak arról a formájáról, ami az Ige nyelve. Megpróbáltam leírni egyik topikomban, de valszeg nem olvastad el.
Mindent besöpörsz egy zsákba, aminek az a neve:"Nem tudom megmagyarázni", de aztán nem sok mindent tudsz kezdeni ezzel a zsákkal. Az általad megmagyarázhatatlan jelenségeket azonnal definiálni, méghozzá többnyire ugyanúgy,hát ez több, mint a tudatlanság gőgje.

fairi 2008.07.20. 14:43:44

"Az újjászületés, vagy Jézussal találkozás olyan, mint a szél: magát a jelenséget nem látod, de a hatásai érezhetőek: pld. magad is rácsodálkozol, hogy a személyiséged mennyire megváltozott."
ez nekem értelmetlen...
Akkor fogalmaz egyértelműen,mert nekem látomásnak tűnik..
A kétértelmű szöveget félre lehet magyarázni...
Nem látomásszerűen volt,hanem csak rájöttél ő az...
Ez mi???
"Semmiféle ismereted nincs sem arról a dimenzióról ahol Jézus él, sem a kommunikációnak arról a formájáról, ami az Ige nyelve.2
tudom a negyedik dimenzióba van beleágyazva,másik része az ötödikbe,és transzdimenziós járatokon keresztül térít hirtelen!
Ám csak Nyugat-Európába és Amerikába vannak térítőjáratok...Ám Indiába már nem ér el,ott Krisna,Visnu van?
"Megpróbáltam leírni egyik topikomban, de valszeg nem olvastad el." olvastam,csak nem fogtam fel,hogy mi van...

"Az általad megmagyarázhatatlan jelenségeket azonnal definiálni, méghozzá többnyire ugyanúgy,hát ez több, mint a tudatlanság gőgje."
megmagyarázhatatlan?Inkább érdekes pszichológiai jelenség..

"Nekem ne gyere az önhipnózissal, sem egyéb manipulációkkal, mivel egyik sem spontán!!!!"
vagyis életedben nem nyitottad ki a Bibliát,sose foglalkoztál a keresztény tanokkal mélységesen(Hittan órák most ne vegyük)...
Ám ennek ellenére tudtad ő biztos Jézus és nem Krisna,vagy az Indián Szent Szellem,vagy Sátán álarcban?
Egyik nap hirtelen megjelent!
Piffpuff jött és bemutatkozott?Semmi egyéb különös tünet?
Most hol sarkítok,vagy tévedek?

Ezek a postok igazán csak tényleg a megtérteknek egyértelmű,mint pl.:Elragadott volta,ki marketingéhez használta a blogodat! neki még cifrább volt a sztorija!

Önhipnózis kívül még lehet temporális epilepszia roham is..
Olvasd el a betegség tüneteit,adtam linket!
Utolsó előtti eshetőség:egyéb nem tisztázott pszichológiai ok!
Utolsó eset:Jézus jelent meg tényleg,de akkor lehetne szorgalmasabb is,mivel 6 milliárd ember van már!
ha 1 milliárdnak felnyitja akkor már félig nyert ügye van!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.20. 16:16:26

A megtérés az emberi személyiség megváltozása, külső-belső erőfeszítés nélkül!
Megtérés=metanoia megfordulást jelent: az értékrendek megváltozását, a fontossági sorrendek átrendeződését.
Ahogy írtam, ezt Isten kezdeményezi. Másképpen nem is lenne lehetséges a Sátán uralma alatt levő addigi élettől elfordulni. Az odafordulás együtt jár a bűn felismeréssel, sé bűnbánattal.(Ap.csel.3;19)azaz saját bűnös elveszett állapotom elismerése a szent Isten előtt és az isteni ajánlat megragadása Jézus Krisztusban hit által.(Ap.csel.20;21) Noha maga a megtérés az ember cselekedete, mégis kizárólag Isten ereje által történik.(Ap.csel3;26)

Hits 2008.07.20. 20:39:46

Kedves Barátaim !

Engedjétek meg ,hogy pár észrevételemet megosszam e blogban.

A biblia nézete szerint Isten azt szeretné ha minden ember megtérne , ezt szeretném hangsúlyozni , mert szerintem ez a legfontosabb , ha olvasod ezt a blogot és érzed , hogy szeretnéd megtapasztalni Istent, és keresed Őt akkor ne legyen kétséged afelöl , hogy ki vagy választva az Örök életre,mert senki sem jöhet az Atyához (Istenhez) hanem ha Ő
vonz magához valakit.Isten olyan mint az erős mágnes .A mágnesnek mindig van vonzása , de közelítened kell hozzá, hogy a vonzáskörzetébe kerüljél (ha olyan vagy mint a vas),ha nem közelítesz Istenhez nem tudod megtapasztalni vonzását. Hogy kell Istenhez közeledni? Az Ige által (vagyis pl. a biblia olvasása , a hiteles felkent prédikált ige által). Bibliát mindenki tud szerezni és tudja is olvasni , de ez még nem elég, szükséges olyan prédikációt hallgatni amelyen rajta van az Úr pecsétje, mert a hit HALLÁSból van. De hol tudsz Magyarországon ilyet találni ? Miután sok keresgélésem volt e téren úgy érzem adhatok tanácsot : www.hit.hu
Ezen a honlapon rajta van mikor és hol vannak keresztény gyülekezeti alkalmak , itt valóban lehet Isten jelenlétét érzékelni ha nyitott szívvel és fenntartások és előítéletek nélkül
megy az ember oda.
További jó blogozást !

ÉN 2008.07.20. 22:08:45

"Sejtem, hogy ki az ..."

Én voltam, tudtam, hogy tudni fogod. Mindenkitől, akinek a nevében írtam, széles nyílvánosság előtt kérek elnézést. Bár, nem tudom, miben sértettem meg Fairit, aki mindenkire, aki hisz ebben, vagy abban, rögtön temporális epilepsziával bélyegez meg. Gyakorlatilag a történelmünk mitologikus részei a temporális epilepszián alapulnak szerinte.

Egy jó időre elmegyek Bebai, élvezet volt olvasni a blogod. További jó munkát vele.

Szabadkőműves üdvözlettel: ÉN

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.20. 22:35:05

Hello ÉN.
Sajnálom, hogy elmész, jókat beszélgettünk, hiányollak majd.
De aki elmegy, az vissza is térhet valamikor...

fairi 2008.07.20. 22:39:21

bebai:így már egyértelműbb hogy definiáltad a megtérés fogalmát,így már tudom te mire érted!
Eredetei postban is megteheted volna felesleges kérdésektől megkiméltelek volna!

Hits:"biblia nézete szerint Isten azt szeretné ha minden ember megtérne" pedig fura,ha igazságot közvetíti miért kellett erőszakos térítés?
Bibliának egyre több értelmezése van:Jehova tanúi pl.
nekik érdekes Jézusról vallott nézetük!

"Isten olyan mint az erős mágnes .A mágnesnek mindig van vonzása , de közelítened kell hozzá, hogy a vonzáskörzetébe kerüljél "
ez fura hasonlat lett és fals is ráadásul! Diamágneses anyagok taszítódnak mágneses mező hatására,csak úgy érdekességnek!(mivel a testünk többsége diamásneses vízből van,így minket is "taszít" a mágnes!)
fu.web.elte.hu/irasok/ttt-19.html
NAJÓ EMBER NINCS LEBEGTETVE,CSAK BÉKA,de mi is 70% vízből vagyunk!

"(ha olyan vagy mint a vas)"
ezzel is kezdheted,ez a lényeges a példában!Ez nem zárójeles rész!Ám nem mindenki "vasból" van,a gondolatod tovább folytatva az emberek többsége nem vasból van..
Így nem láthatják meg az igazságot,én sajna diamágneses vízből vagyok és nem vasból!
na akkor nekem nincs esélyem ilyenre,hát pech!:)

"a hiteles felkent prédikált ige által)" ez az újabb probléma ki a hiteles közvetíteni,mert a tant sokféleképp lehet közvetíteni!
"szükséges olyan prédikációt hallgatni amelyen rajta van az Úr pecsétje"
prédikátoroknál is van ISO minősítés,vagy profi bevizsgálás???

"Miután sok keresgélésem volt e téren úgy érzem adhatok tanácsot : www.hit.hu" jéhh a hitgyül, ők csinálják a vásári komédiát az ATV vasárnaponként:D:D
Ők mitől hitelesebbek mint Jehova tanút,vagy egyéb pünkösdista-adventista mozgalom???

fairi 2008.07.20. 23:22:04

Én
"Gyakorlatilag a történelmünk mitologikus részei a temporális epilepszián alapulnak szerinte."
régen a villámokat se értették,Földrengéstszintén,mostmár egyre jobban!
Agykutatásra csak 20 éve vannak meg az eszközök,előtte az élő,működő agyról semmit nem tudtunk!
Most már látjuk bizonyos szituban hol aktív az emberi agy,
Régen semmit nem tudtak az agyról,se a betegségeiről!
Pont te utasítod vissza hevesen az eshetőséget,mikor magadat szabadgondolkodónak vallod!

"aki hisz ebben, vagy abban"
nem hit hanem megtérés,ki miben hisz az máskérdés,hanem hirtelen megváltozik a egész lénye,vagy látomás után..
Kettő két külön dolog,minden ember hisz vmiben, "megtérni" csak kis hányada fog..
feleslegesen nem kell összemosni az írásaimat!

ha megjelenik nekem Allah,és mondja Jézus csaló volt,és muszlim az igazi hit,vagyis "megtértem",persze ezt "valóban" hallottam, ugyanúgy megrázó élmény!
1. vmi pszichológiai jelenség lépett fel nálam
2. valójában Jézus csaló és Istennek nem a fia

megtérés máshol is van,és nem csak Jézus felé lehet!

megtérés,hit,vallás,megkeresztelés nem egyenlő dolgok!

Hits 2008.07.21. 23:54:08

Kedves Fairi !

Pár dologra válaszolnék felvetéseid közül :

1. Az erőszakos térítés fogalma nincs a bibliában , Isten az Igéjén keresztül győzi meg az embert , és neki szabad választása van vagy elfogadja vagy elutasítja.

2. A bibliának egy értelmezése van , csak többen félremagyarázzák (pl. akiket te Jehova tanuinak mondasz , holott nem azok , csak Russel tanait követő emberek akik néhány részt kiragadtak a bibliából , de az írás fel nem bontható , az egészet kell elfogadni ha valaki Istent szeretné követni.
3. Természetesen hétköznapi mágnesről beszéltem és hétköznapi vasról ( a vas az ember álhatatosságát, erejét-lelki értelemben- a gonosszal szembeni keménységét jelenti)

4.Az a hiteles prédikátor aki a bibliát szórol szóra tanítja a fent említett linket azért szúrtam be mert ott valóban szóról szóra tanítják az írást és mivel többször átolvastam a bibliát elejétől végéig így le tudom mérni , hogy valóban így van-e.Az Úr pecsétje az Isten jelenléte , ha még nem voltál ott a gyülekezetben akkor nem tudod miről beszélek és szerintem nem érdemes vásári komédiának hívni , bár az öröm és a jókedv jelen van ,és ez Istentől sem áll távol mivel Isten országa igazság,békesség és szent lélek(szellem) általi öröm.

5. A pünkösdistákkal nincs semmi gond a Hit gyüli is pünkösdi-karizmatikus gyülekezet.
Egyébként nem a gyülekezet neve a lényeg hanem , hogy ott valóban Isten Igéjét hirdetik-e.
Az apostolok idejében egy gyülekezet létezett amely a megváltást hirdette , aztán pár száz év múltán a következő generációk eltértek a bibliai igazságoktól , aztán jött a reformáció Luther vezetésével , majd pér száz év és feledésbe került az igaz hit, aztán jött a baptista mozgalom mely a hit általi keresztséget hirdette , aztán ők is megrekedtek ,jelen korunkban a pünkösdi és karizmatikus gyülekezetek tanítják leghitelesebben a bibliát.
Ezért bátorkodtam a www.hit.hu linket írni mert látásom szerint, és még kb. 60 000 ember látása szerint, ez magyarországon az egyik leghitelesebb gyülekezet.

marlowe 2008.07.22. 00:17:25

Én is voltam már a hitgyülibe és mondhatom azok az emberek valamit tudnak a tv-be nem jöttle úgy.
a haverom megtért én még nem de erössen afelé megyek.
látom a haver milyen jól van::::))))
igazad lehet Hits:-))

fairi 2008.07.22. 01:18:34

1. ám ez a módszer lett a hatékonyabb, lehet nincs benne,de ez volt sokszor a módszer,kötelező volt hinni,aki mást gondolt lett belőle pirítós!
"neki szabad választása van vagy elfogadja vagy elutasítja."
ha ez lett volna,picit érdekesebb lenne a kereszténység biztos!ű
volt egy gnosztikus ág is ami teljesen eltűnt, ők nem alkalmaztak erőszakos térítést!

2. amit elfogad vki,vagy annak kiáltanak ki erőszakkal,vagy eltusolással!
Igazad van egy értelmezés a ehlyes,de melyik?Hit gyülis,vagy katolikus,református,pünkösdista etcetcetc
3."vas az ember álhatatosságát" fura hasonlat,nekem a vasról a rozsda jut eszembe először,lehet természettudományos gondolkodás,meg a híg savakban való oldás
4."Az a hiteles prédikátor aki a bibliát szórol szóra tanítja a fent említett linket azért szúrtam be mert ott valóban szóról szóra tanítják az írás" zsidó eredetmondát szóról-szóra..
Akkor a Jehova tanúi is jól értelmezés "Az Úr pecsétje az Isten jelenléte , ha még nem voltál ott a gyülekezetben akkor nem tudod miről beszélek" mikor téríteni próbáltak eléggé magabiztosan állították a hasonló izéket,mondjuk elküldtem a jó édesanyjukban azóta lakásom felé se néztek:D
templomba is látják a mélyenhívők isten jelenlétét..
jehovások is azzal etettek hogy a többiek értelmezik félre!nehéz kérdés ki az igazi:D

5. tudom,csak árnyalatok vannak,pünkösdistákból is van pár extrém USA-ban...
"gyülekezet neve a lényeg hanem , hogy ott valóban Isten Igéjét hirdetik-e."
hát igen itt van a gáz,minden szekta azt mondja ő hirdeti a másik értelmezi félre!!!!
van ez így,ez a gáz!
"jelen korunkban a pünkösdi és karizmatikus gyülekezetek tanítják leghitelesebben a bibliát."
sajna nincs igazán összefoglalás az összes gyülekezetről hogy vannak-e eltérések,magyarul mégse egy értelmezés forma van!
hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%BCnk%C3%B6sdi%E2%80%93karizmatikus_mozgalom
Itt a nálunk található összes fajta ilyen izé!
Mondjuk pontos különbség köztük sehol sincs,vagy mit tartanak!van válogatási lehetőség!

"még kb. 60 000 ember látása szerint, ez magyarországon az egyik leghitelesebb gyülekezet."
Kb. 10 millió magyar van vagyis 9 millió 940ezer szerint nem hiteles? Kb. a 0.01% tartja hitelesnek!
katolikus egyház kb500-600000 tagot számlálhat(sajna nem tudok jó statisztikát:(:(:() akik megelégednek velük
számokkal ne játszunk!

Hits 2008.07.22. 02:08:24

Kedves Fairi !

A biblia (az írás vagy más néven az Ige) dönti el egy gyülekezetről , hogy az valóban hiteles-e vagy sem.
Mindegy , hogy hogy magyarázzák ha te ismered a bibliát nem tudnak félrevezetni , ez a mérőzsinór amihez képest kell megvizsgálni mindenkinek tanait.Persze van olyan , hogy az ember nem érti ami le van írva, mert el van szakítva a szive Istentől de ha megtér az ember és megkeresztelkedik és veszi a szent lélek ajándékát , akkor kinyílik az írás és mindent megért anélkül , hogy elmagyarázták volna, ez egy csoda , amit én is megtapasztaltam , tehát tudom miről beszélek.
Kedves Fairi , neked is javaslom a biblia tanulmányozását
mert ott választ kapsz kérdéseidre és szívből kívánom , hogy ismerd meg Isten jelenlétét és ne a felekezetekkel foglalkozz
mert ez tévútra visz.

Hits 2008.07.22. 02:21:10

Még csak annyit , hogy az az ág (amelyikről írtál) nem tünt el hanem ma is hajt , sőt virágzik és abból a magból nőtt fel ami több mint 2000 éve el lett vetve és ami akkor rendkívül erős gyökeret vert (itt megint csak a fenti linket tudnám beszúrni de ma már nem reklámozom többet)

fairi 2008.07.23. 10:40:35

Hits
"neked is javaslom a biblia tanulmányozását
mert ott választ kapsz kérdéseidre és szívből kívánom , hogy ismerd meg Isten jelenlétét és ne a felekezetekkel foglalkozz
mert ez tévútra visz."
nekem eddig csak zagyvaságnak tűnt,vmi régi eredetmondának!
Nem volt írva olyan tudás ami akkori ember nem silabizálta volna ki,régi etikai kódex,ne ölj,ne csináld ezt-4
van benne egy kis erotika(Énekek Éneke) egy kis világvége(Jelenések könyve)
Ami választ ad nekem édeskevés,inkább vicces mint vmi vérkomoly!
Mosolygtató rész:Szűz Mária meg az ivartalan fogantatás,pff:D
Kis dráma:Jézus halála!
meg Happy End,minden jó ha vége jó!
meg aki nem akar nagyon gondolkodni annak van egy ultraegyszerű válasza mindenre! Isten miatt van,és pont!
Amire nincs arra meg egy univerzális:isten útjai kifürkészhetetlenek!:D:D
"Isten jelenlétét.." én ateista vagyok,így én seholse látom istent,aki istent keresi úgyis vhol megtalálja,legrosszabb(mi a legjobb???) esetben a fantáziájában,és képzeletében!
"nem tünt el hanem ma is hajt , sőt virágzik"
karizmatikusok enyhén agnosztikusok:D
Én még a biblia dolgaiba se lenék biztos,Júdást azonnal árulóvá avanzsálták,és a Újszövetség összeállítói erre is mentek,bűnbak csinálás!Tudnivaló!
Lsd Júdás könyve!

White Falcon 2008.10.19. 03:26:38

Nah, sziasztok Biblian elmelkedok.... -))

Beke...

Benji 2008.10.19. 09:56:14

Az Isten nem hallucináció.
Az Isten személy. Ezért megismerhető tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel ember számára nem látható ezért a Szellemén keresztül kommunikál az emberekkel. Ezt a kommunikációt Ő kezdeményezte, mint ahogyan a teremtést is. Szeretetből.
Az általa megvilágított és a számunkra mindenképpen közölni akart dolgokat a BIBLIA foglalja össze. A Biblia központi üzenete az ember számára : a bűn, és az ebből való megváltás. Az ÜZENET, Isten SZAVA aztán egy ember születésével megdöbbentően kézzelfogható lett...

"A mi kezdettől fogva vala, a mit hallottunk, a mit szemeinkkel láttunk , a mit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Ígéjéről.
(És az élet megjelent és láttuk és tanubizonyságot teszünk róla és hirdetjük néktek az örök életet, a mely az Atyánál vala és megjelent nékünk;)
A mit hallottunk és láttunk, hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségtek legyen velünk, és pedig a mi közösségünk az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.
És ezeket azért írjuk néktek, hogy örömetek teljes legyen."

(I. János levél 1. fejezet)

Az evolúciótant is hit által fogadják el, ugyanis NINCS bizonyítva. A SEMMI öntudatra ébredt ? Sok egysejtű tudatot alkot ? Akkor a KEFÍR előbb-utóbb gondolkodni fog.. :-)
VALÓBAN ISZAP-ból van az ember... DE AZ ISTEN ÁLTAL IRÁNYÍTOTT TEREMTŐ-ALKOTÓ folyamat alkotta belőle. A TUDATÁT-SZELLEMÉT-ÉNJÉT pedig ISTEN lehellte bele !!
És ez a folyamat GYORS volt. Nem évmilliók.

Aki ateista az sárimádó. A sár a Bibliában pedig a bűn egyik jele.

Inkább ezt ajánlom a BOLDOGSÁG-hoz :
"Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, és meghallgatta kiáltásomat.
És kivont engem a pusztulás gödréből, a sáros fertőből, és sziklára állította fel lábamat, megerősítvén lépteimet.
És új éneket adott szájamba, a mi Istenünknek dicséretét; sokan látták és megfélemlettek, és bíztak az Úrban.
Boldog ember az, a ki az Úrba vetette bizodalmát, és nem fordul a kevélyekhez és hazugságra vetemedettekhez!"

(40.Zsoltár.)

bebai 2008.10.19. 16:02:39

Köszi, a kulcsfontosságú szavakat, de ahogy elnéztem a Wite Falcont. nem valószínű hogy el fogja olvasni, ő csak azért jött errefelé, hogy széthintse linknek álcázott konkolyát. :-(

White Falcon 2008.10.19. 19:56:26

Kedves bebai, akkor tevedtel, szerintem a kozeljovoben ne vegyel lottot, ha az is csak ennyire jon be - mint az elozo irasod.....
Olvasok......
Szep hetveget!

White Falcon 2008.10.19. 20:07:16

Kedves Benji!

Ezt irtad:
"Az Isten nem hallucináció.
Az Isten személy. Ezért megismerhető tulajdonságokkal rendelkezik. Mivel ember számára nem látható ezért a Szellemén keresztül kommunikál az emberekkel. Ezt a kommunikációt Ő kezdeményezte, mint ahogyan a teremtést is. Szeretetből."

Ez - idaig -szerintem is korrekt...
Viszont, amit utana irsz.......
A "bun" , az honnan jott? Ha a Teremto a Teremtest Szeretetbol "csinalta" , a szeretet, es a bun - hogy fernek ossze?

Amit az emberek "bun" - nek gondolnak - az "tevedes" volt.
Es itt van egy oriasi kulombseg......
Ugyanis, ha az Isten ugy szeret minket, mint gyermekeit, akkor egy "felrelepest" nem fog "bun" kent felfogni, mindossze tevedeskent - amelybol - probal minket kivezetni -

itt ismet Teged idezlek:

"Az ÜZENET, Isten SZAVA aztán egy ember születésével megdöbbentően kézzelfogható lett..."

Pontosan.Azota van "lathato Istenunk", es az O tanitasai - cselekedetei - mintegy hasznalati utasitaskent itt vannak elottunk, az UT, hogyan kecmereghetunk ki tevedesunkbol - es hogyan talalhatunk -Haza....

Beke

White Falcon 2008.10.19. 20:12:28

Ez csak nem hagy nyugodni, Benji...

"A Biblia központi üzenete az ember számára : a bűn, és az ebből való megváltás."

Velemenyem szerint -nem.Nem ez az uzenete.
Hanem, az Ut, az Igazsag, es az Elet....
(ismeros, ugye -)

Jard meg az Utad - hogy megtalald a sajat Igazsagod -mert igazan akkor kezdesz el Elni.

White Falcon 2008.10.19. 20:18:18

"Köszi, a kulcsfontosságú szavakat, de ahogy elnéztem a Wite Falcont. nem valószínű hogy el fogja olvasni, ő csak azért jött errefelé, hogy széthintse linknek álcázott konkolyát. :-("

Koszi bebai -))
En bejottem ide -koszontem....
Es most koszonom Neked a baratsagos valasz koszonest -))
Na, es meselj, "ahogy elneztel" - mond, mit lattal?
Es mit ertersz "konkoly" alatt? Hmm....?

Beke

bebai 2008.10.19. 22:22:54

Kedves White Falcon!
Amikor ilyen szinten tévedek, azt nagyon szívesen beismerem!
Olvasgattam a blogodon és abból - úgy tűnik tévesen következtettem, hogy nem jössz vissza ide.
Szal örülök h. itt vagy mégis, és kérlek, ne haragudj!!!

Vmi miatt úgy érzem, mintha nem teljesen ismeretlen lenne számodra a Biblia tartalma. Ha így van, akkor tudod, mit jelent a konkoly.
Ha nem, akkor elmondanám, hogy egy olyan mérgező növény, ami előszeretettel növekszik a búza között, és amit a búza magvetőinek ellensége csempész a szántóföldbe.
A konkoly komoly károkat okoz, ám a szántóföldek Tulajdonosa azt mondja:
"Hagyjátok! Ki ne tépjétek időnap előtt"!
Azonban figyelmeztet: Ott van!
Nem lehet úgy tenni, mintha mi se történt volna, a konkolyt figyelemmel kell kísérni, egészen az utolsó aratásig, amikor - szintén a Biblia szerint aratóknak nevezett, de valójában mennyei harcosok fognak vele bánni a Bibliában leírtak szerint.
Rébuszokban írok, mert nem szeretnélek megbántani, de azok kedvéért, akik nem annyira ismerik a Bibliát leírom, hogy senki ne gondolja, hogy bárki emberi lény lehet konkoly, azonban bizonyos emberek által hirdetett tanok igencsak konkoly!!! És szerintem a Te blogodon olvasottak szerint a Te eszméid a Biblia értelmezésében is azok.

White Falcon 2008.10.19. 22:51:06

Kedves bebai -)

Ertem a konkoly - peldadat, jo kis metaforikus hasonlat az eszmerendszerek kulombozosegeire -))

Talan ket okbol vontal le teves kovetkeztetest a blogommal kapcsolatban:

1. Talan azert, mert nem olvastad vegig.Ez egy keszulo konyv, meg folyamatban -), de a sztori lenyege: Hogyan jott el hozzam Jezus.....
Ez - nem tudom, hogyan lehetne Bibliai ertelmezesben "konkoly" , ha a Biblianak _pont!_ az a lenyegi -metaforikus mondanivaloja -hogy indulj el -megkeresni Istent - es ha Te elindultal - hat O is elindul feled, az utnak a vegcelja pedig a talalkozas, es a lelek visszaolvadasa - hazaterese - eggye valasa a teremtovel?

" En vagyok a Jo Pasztor, aki elindul az egy elkoborolt birkajat is megkeresni, de ahhoz elobb a birkanak begetnie kell......"

2. Amig nincs vege a sztorinak, addig nem is lathatod, hogy mit akarok igazabol mondani -)

Beke Veled

White Falcon 2008.10.19. 22:55:40

"Vmi miatt úgy érzem, mintha nem teljesen ismeretlen lenne számodra a Biblia tartalma"

Haat, igen, ez fura.....Soha nem olvastam - megsem ismeretlen a tartalma....Ezen sokat toprengtem mar....

Beke

Benji 2008.10.19. 23:14:17

Szia White Falcon !

A bűn = céltévesztés /görög-hamartos/
Elvéteni a helyes, sikeres irányt, hamis célok, nem főcélok felé való irányultság, amelyek vége keserű lesz.
Egyszerűen : MELLÉ.

Mint tudjuk a sportból a MELLÉ felejtődik, nem is említik, süllyesztőbe. A negy céltévesztéseket, még néha elrettentésnek felemlegetik, mondván: baker, mekkora luft...meg ilyenek.

Mivel az ember élete tényleg ÚT, pályája során korrigálható a HELYES cél felé, vagy éppen eltéríthető.

A MEGTÉRÉS a helyes cél felé való fordulás, és a helyes irányba történő haladás a céltévesztés vagyis a bűn helyett.

A Bűn szerintem sem egy egyszeri dolog, vagy botladozás,
hanem folyamatos kapcsolat a BŰN forrásával, és ezáltal a bűn irányítása alatt álló teljes életpálya az abszolut MELLÉ, a POKOL felé. Ez már itt a földön jelen van.

"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, IMMÁR ELKÁRHOZOTT, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának."

(János Evangéliuma 3. fejezet)

De amíg testben él valaki DÖNTHET Jézus és az örök élet mellett. Az Újszövetség VÉRE eltörli a rossz utak minden mocskát, és megtisztít a helyes Úton való járásra. Tiszta lap.

A Bűn amúgy egy személy. A sátán. A diabolos. A bűn belőle származik, és HAZUGSÁGGAL terjeszti.

A Bűn a sátán kényszeríti az emberre, kit milyen mélységben ural, asszerint. A kívánság-ot manipulálja.
"... mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.
Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz." (Jakab levél 1. fejezet )

Jézus azért jött,hogy megszabadítsa a világot, és az embereket ettől a sötét alaktól, és az összes szolgájától.

"Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!
Holott te ezt mondád szívedben; Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.
Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz."
(Ézsaiás könyve 14. fejezet )

....

White Falcon 2008.10.19. 23:17:21

Hmmm... -))

Keblemre Benji! -))) Total egyetertek -))

"Jézust az Egyház úgy is nevezi, hogy "pontifex maximus", vagyis a "Legfőbb hídépítő".

Beke Veled -))

Benji 2008.10.19. 23:24:14

Kedves White Falcon !

Ha Jézus-ról akarsz könyvet írni, nem ártana tán elolvasni előtte, minimum az Újszövetséget ??? :-)

A vallásos démonok,pedig kívülről tudják a Bibliát :-)

White Falcon 2008.10.19. 23:34:01

Benji.....

En Jezus - es a Sajat kapcsolatomrol irok, es nem az Ujszovetsegrol, illetve nem is a Bibliarol.... - ergo - szuksegtelen elolvasnom, plane "kell" - bol, mert a Teremtesben _nincs olyan_ hogy "kell" , hanem olyan van, hogy "lehet"

Gondolkozz el azon, mit is jelent a: Fiat voluntas Tua!
Az IGE.
Ez szabad akaratot adott - nem kotottsegeket.
Baratom, nekem (valami csoda folytan ) nem "kell" kiolvasnom a Bibliabol Jezus szellemi uzenetet - mert ertem - es a sajat eletemre nezve alkalmazom - anelkul is...

Ha meg demon vagyok, akkor is jo nekem, mert egyreszt vallasos vagyok, masreszt meg kivulrol tudom a Bibliat -DD

Beke

Benji 2008.10.19. 23:37:41

Tök jó,hogy érdekel a téma, meg minden csak tényleg jóakaratból tanácsolnám, olvasd el saját magad az Újszövetséget. (Idővel aztán az Ó-t is).

Egy fontos dolog azonban elengedhetetlen :
A Bibliát a Szent Szellem teszi élővé, aktuálissá, érthetővé.
A kultúra, az emberi ismeretek, a vallásos ismeretek TOMPÍTJÁK és zavarják össze leginkább annak megértését.

Érdemes hát, protestans egyházak HITVALLÁSAIT is átolvasni,
ugyanis egy olyan keskeny út ez, amit sokan tapostak már előttünk, lépésről lépésre haladva, nem újat kell kitalálni,
hanem a segítségével a nem látható valóságot felismerni.

Sok sikert. Shalom.

White Falcon 2008.10.19. 23:38:59

"A Bűn szerintem sem egy egyszeri dolog, vagy botladozás,
hanem folyamatos kapcsolat a BŰN forrásával, és ezáltal a bűn irányítása alatt álló teljes életpálya az abszolut MELLÉ, a POKOL felé. Ez már itt a földön jelen van. "

Ez is korrekt, mivel a Fold pont a "Szellemi hatarvonal" - on helyezkedik el.
Jon az inspiracio "felolrol" is, meg "alolrol" is.Ezert Egyetem a lelkeknek ez a planeta.Jo hely, ugyan a leckek neha nehezek, viszont jo a kaja, es szepek a csajok -)

Beke

White Falcon 2008.10.19. 23:42:20

Benji, tervezem hogy elolvasom, a blogom eloszavanak (elso bejegyzes) a vegen ott van leirva -)

(na, most lebuktaa, vazze, nem is olvastad a blogomat, vazze, akko meg mit okoskodsz, vazze?! He??" -))))))))))

White Falcon 2008.10.19. 23:47:30

Idezek, hogy ne kelljen farasztanod magad -))

"Ezért – ugyan a katolikus világkép merev elutasitasa miatt idáig nem olvastam a Bibliát, de a jövőben tervezem, hogy jobban bele melyedek, különös tekintettel a 4 evangéliumra, amely Jézus tanításaival életútjával foglalkozik, mivel úgy gondolom, Jézus eletevel – cselekedeteivel, mondandójával a Teremtő Szellem közvetlen üzenetét hordozza."

whitefalcon.blog.hu/2008/09/22/eloszo_egy_kis_bemutatkozas

Szivesen! -) (lusta dog -))

Beke

Benji 2008.10.19. 23:49:46

Még annyit : Te nem vagy démon. Az emberek csak emberek.
A démon egy TEST nélküli szellemi lény, amely testből testbe költözik évezredekig, míg Jézus a mélységbe nem küldi őket.
Vannak olyan démonok, amelyek megtanulták a Bibliát kívülről, ezek egyházi emberekbe szeretnek leginkább belemenni, ha nem sikerül, akkor kívülről manipulálni őket.
Ezt azért írom le neked, mert erős a gyanúm,hogy téged megkörnyékezett egy ilyen, és szerintem nem kellene a tanaácsára hallgatva könyvet írnod, egy olyan dologról, amit nem is ismersz. De megismerheted.

Fogadd el,hogy Jézus érted is meghalt a keresztfán, a te bűneidet is magára vette. Az ő vére érted is folyt ki a testéből,hogy eltörölje a bűneid és igaz emberré válhass.
Jézus ezt érted is megtette.
Ő feltámadt a halálból és ÉL. Isten jobbján van és vár téged.
Várja,hogy FOGADD EL ŐT, és akkor a szívedbe költözik és megszabadít.

evangeliumszoba.gportal.hu/gindex.php?pg=27890410

Benji 2008.10.19. 23:51:44

És kösz...

Álmi.

Benji 2008.10.19. 23:54:45

"...Ha ez így túl bonyolult volt, akkor megfogalmazom egyszerűbben is: - He, te pap! Menj mar kicsit arrébb, nem latom tőled a Teremtot! -)).."

Ez király volt !!

White Falcon 2008.10.19. 23:56:33

Kedves bebai!

Ez, a fenti irasodbol van:

"
Ezekből az igékből (és még a többi sok hasonlóból) nyilvánvalóvá vált számomra, hogy nem is térhettem volna meg, ha Ő nem kezd el már korábban „foglalkozni velem”.

Nah, en pont egy ugyanilyen tortenetet irok a blogomon, amit te igy minositesz:

"igencsak konkoly!!! És szerintem a Te blogodon olvasottak szerint a Te eszméid a Biblia értelmezésében is azok. "

Pff.... Hat csak a te fuved lehet zold, az enyem nem ? -)))
A Te ugyanolyan szinu tehened szep, az enyem meg csunya?
Nem fura ez kicsit?
-)

Beke -)

White Falcon 2008.10.20. 00:00:34

"Jézus ezt érted is megtette.
Ő feltámadt a halálból és ÉL. Isten jobbján van és vár téged.
Várja,hogy FOGADD EL ŐT, és akkor a szívedbe költözik és megszabadít. "

Kedves Benji, olvasgasd meg egy kicsit a blogomat, aztan majd megtalalod azt is leirva ott - hogy mar a szivemben (szakralis szivcsakramban) van Jezus, pont ezt akarom leirni -))

Shalom, beke Veled -)

Benji 2008.10.20. 00:08:08

A Biblia meg nem is katolikus, csak a kánon, hanem zsidó.
Akkor állj félre rabbi... :-)

Elolvasva az előszódat végképp bebizonyosodott számomra,hogy egy démont hívtál magadba, aki folyamatosan manipuál téged, és magyaráz.
Nincs olyan,hogy Tibeti Jóga Jézus.
Csak démonba...

"A (Szent)Szellem pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelmezvén."

(I. Timóteus levél 4:')


A názáreti Jézus Krisztus Ábrahám magja, Dávid fia a Júda nemzetségéből. Zsidó a Szentem !!
A Biblia Őróla tesz bizonyságot, meg a Szent Szellem is.

Shalom !

White Falcon 2008.10.20. 00:14:28

"Vannak olyan démonok, amelyek megtanulták a Bibliát kívülről, ezek egyházi emberekbe szeretnek leginkább belemenni, ha nem sikerül, akkor kívülről manipulálni őket."

Te, Benji , mond mar meg nekem, egy demonnak miert jo ilyesmivel jatszani? Alapvetoen, mondhatnal valami bovebbet is, mert en az ilyen keresztely "egymast ijesztgetos" "bunnel-satannal-demonokkal" fenyegetozos dogmakban meg nyelvezetben nem nagyon vagyok kepben, mint latod, most is csak a kepkeretbe kapaszkodom, aztan nezek butan: Most akkor mi van a demonokkal?

Beke

White Falcon 2008.10.20. 00:25:07

"A názáreti Jézus Krisztus Ábrahám magja, Dávid fia a Júda nemzetségéből. Zsidó a Szentem !!
A Biblia Őróla tesz bizonyságot, meg a Szent Szellem is.
"

Aha, ertem Benji..illetve, nem ertem. Ha Te kisajatitod Jezust, a Szent Szellem fizikai megtestesuleset a Zsido nepnek - akkor a sargaknak, feketeknek, europaiaknak mi marad? Miert fontos az, hogy helyileg, nemzetisegileg hova szuletett, ha a lenyeg pont a tanitasaiban, illetve az eletutja peldaiban van - ami az Egyetemes Szellem megnyilvanulasa, foldrajzi helytol - nemzetisegi hovatartozastol fuggetlenul??

A masik, ha a Zsidok ilyen buszkek ra, hogy Jezus is Zsido volt, akkor:

1: Miert oltek meg?
2: Miert buszkek arra, hogy megoltek?
(ha ertesz angolul, itt az izraeli srac tisztan kimondja)
uk.youtube.com/watch?v=TmxEzasyNTA
3.Ha a Zsidok kisajatitjak maguknak Jezust - akkor miert a Talmud - ban hisznek, es miert nem az Ujszovetsegben?

Shalom neked is -)

White Falcon 2008.10.20. 00:32:10

Te Benji, latom eleg nagy lendulettel belefogtal a hitteritesbe -))
Mond csak, aztan ordoguzes is lesz? -))

(Egy kicsit rosz emlekkepek tornek fel a "lehengerlo" stilusodtol.Torqemada, maglyak, kivegzesek, oslakosok szisztematikus kiirtasa, meg ilyesmi..brr...)

Beke
(meg Shalom is -)

White Falcon 2008.10.20. 00:43:12

"A Biblia meg nem is katolikus, csak a kánon, hanem zsidó.
Akkor állj félre rabbi... :-)"

Akkor ugye rosszul tudom, hogy a Rabbik a Talmud magyarazoi, meg azt is rosszul tudom, hogy a katolikus canonizacio valogatta ki, mely apokrif arami, heber, es O-gorog nyelven irt iratok keruljenek bele a Bibliaba?

(nem gaz, majd kijavitassz -))

Beke, Shalom, meg az Isten Aldjon!

White Falcon 2008.10.20. 02:42:16

Benji, mostanra neztem at a linkeket, amit kuldtel!
Koszonom!

Beke

Benji 2008.10.20. 09:30:15

Szia White Falcon !

Jó sok kérdést tettél fel....
Kérdezted : "Ha Te kisajatitod Jezust, a Szent Szellem fizikai megtestesuleset a Zsido nepnek - akkor a sargaknak, feketeknek, europaiaknak mi marad?"

ÉN NEM sajátítom ki, sem SENKI MÁS.
Ez egy tény, de ez nem kell,hogy elidegenítsen senkit Jézustól.
Aki ettől el akar idegeníteni valakit, az az antiszemitizmus, vagy a túlzásba vitt nacionalizmus.

Itt egy történet részlete, amikoris Jézus egy Samariai asszonnyal beszélgetett, pont erről a témáról :

"Monda néki az asszony: Uram, látom, hogy te próféta vagy.
A mi atyáink ezen a hegyen imádkoztak; és ti (zsidók) azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, a hol imádkozni kell.
Monda néki Jézus: Asszony, hidd el nékem, hogy eljő az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.
Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; mi azt imádjuk, amit ismerünk: mert az üdvösség a zsidók közül támadt.(!)
DE eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók szellemben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
Az Isten szellem: és a kik őt imádják, szükség, hogy szellemben és igazságban imádják."

(János Evangéliuma 4. fejezet)

Kerestem neked egy alaptanításos oldalt, ahol sok kérdésedre választ kaphatsz
/Főleg a Derek Princet olvasd el/ :
biblia.n1.hu/

És egy könyvajánló :
www.goodnews.hu/product_info.php?products_id=1756&osCsid=067d817c322e4fe298d52adb817ee656

Valamint egy Link (letölthető PDF-ben)
Lester Sumrall Kitörés a függőségekből :

209.85.135.104/search?q=cache:ypzTGBvnHM4J:vmek.niif.hu/03100/03190/03190.pdf+d%C3%A9monol%C3%B3gia+Derek+Prince&hl=hu&ct=clnk&cd=20&gl=hu

Szép napot !

White Falcon 2008.10.20. 11:09:36

"N NEM sajátítom ki, sem SENKI MÁS.
Ez egy tény, de ez nem kell,hogy elidegenítsen senkit Jézustól.
Aki ettől el akar idegeníteni valakit, az az antiszemitizmus, vagy a túlzásba vitt nacionalizmus."

Benji, az a nacionalizmus, hogy buszken kijelentetted, Jezus Zsido volt.Velemenyem szerint, Jezus a Szent Szellem megnyilvanulasa volt itt ezen a planetan, a Teremtoe, aki _minden_ elolenyt teremtett, igy az , hogy milyen testbe, milyen kulturkornyezetben jelent meg: Lenyegtelen.
Az O uzenete pont az egyesules - es nem az elkulonules.

Ez viszont, hogy " En Zsido vagyok, Te meg nem", Jezus Zsido volt - ez elkulonules.
Mert Jezus fo uzenete nem az volt, hogy a fizikai test, amelyben manifesztalodott - Zsido.
O azert jott, hogy megmutassa az embereknek, kik is Ok valojaban, es hogyan terhetnek vissza a helyes utra.:

"Történt egyszer, hogy Jézus az övéivel veszélyes vidéken járt, mert arrafelé rablók garázdálkottak. Meg is történt a baj, mert rájuk tört egy ilyen néhány fős haramia-banda, de ugye, aki az Úrral akar ujjat húzni...No, a lényeg: Jézus megszelidítette őket, majd az egyiket gyöngéden - mai szóval:relaxációs - álomba merítette, hogy az övéinek mutasson valamit az ember lényegéből. A már alvó haramia szívét és homlokát megérintette egyik kezével a homlokot, másikkal a szívet -, és egyszerre csak a fekvő testből egy gyönyörű, aranyfényben úszó emberalak kelt ki, és mélyen meghajolva Jézus előtt, hangos szóval dícsérte Őt. A tanítványoknak több kérdésére is válaszolt, azok el voltak ragadtatva a feleletekben rejlő bölcsességtől, szeretettől.
Mikor e jelenet véget ért, és a rabló újból fölébredt, a tanítványok nem győzték kérdésekkel ostromolni az Urat, hogy mi is volt ez?
" A minden teremtményben meglévő, őstisztaságú szellem, aki lényegében egy a Teremtővel!" - volt a válasz."


En Orulok neki, hogy Te buszke vagy ra, Jezus Zsido szarmazasu volt.
Szamomra ez mellekes korulmeny.En a lenyeget a fentebb beidezett apokrif informacioban latom, es nem a szarmazasaban.

Beke, es Shalom

Xenu Lord of the MEST. · http://whitefalcon.blog.hu/ 2008.10.20. 13:33:28

Benji , erdekes egy ember vagy Te -))

Kijelented, hogy engem demon szalt meg, mivel olyan nincs, hogy Tibeti joga, es Jezus...

Majd ajanlasz nekem egy oldalt, ahol szerinted szamomra fontos szellemi "taplalek" van (ez igy igaz, orulok az oldalnak ), viszont, ezen az oldalon kb. hatezer betun keresztul olvashatjo
mentalaid.blog.hu/

GREGORIAN BIVOLARU JÓGATANÁR NÉHÁNY HASZNOS MAGYARÁZATA

Most akkor kerdezem, csokolom, hogy van joga altali ut Jezushoz, vagy nincsen? He? -))

Vagy Ot is demon szalta meg?..... -))

Egyebkent orulok az oldalnak, igazan koszonom.

Beke es Shalom

White Falcon 2008.10.20. 13:35:10

Az elozot en irtam, csak elfelejtettem atjelentkezni, ez a szcientologus - riogato felhasznalonevem -))

Beke (meg Shalom is -)

Benji 2008.10.20. 16:20:27

szcientologus - riogato :-)

bebai 2008.10.20. 17:16:58

White Falcon.

Semmilyen párhuzamot nem vonható közöttünk! ugyanis én a megtérésemről írtam, arról hogyan ADTAM ÁT az életemet a Biblia Jézusának.
Amiről Te írsz, az nem a Biblia Jézusa, ellenben erről a Jézusnak nevezett valakiről ír a Biblia, mégpedig az utolsó idők jeleként, mint hamis Krisztusról.
(Máté 24;24, 1.Ján.2;18.)
Ha a Bibliát kikerülve akarnak az emberek Istennel, Jézussal vagy a Szent Szellemmel találkozni, még azt sem lehet mondani, hogy sokféle emberi kitaláció áldozataivá válnak, hanem az ellenség területén találják magukat, ezeket természetesen barátságos, segítőkész lényeknek álcázva. Ugyanis a természetfelettivel való kapcsolatkeresés azonnal mobilizálja a sötét oldalt és hamar természetfeletti választ kap az ember minden kérdésére.
Ellenben a Biblia szerzője a Szent Szellem, csak Ő képes elvezetni minden Igazságra (Igazság= Názáreti Jézus).
A Szent Szellem a Bűntől való megszabadulást hozza Jézus vérén keresztül az emberek számára, ami az egész halhatatlan élet kulcsa.Ugyanis a Bűnnel átitatott emberiség NEM találkozhat a szent Istennel, hiszen a szentség =erő is, ami a bűnöst azonnal megsemmisíti természeténél fogva a kristálytiszta tökéletesség jelenlétében.
Ezért volt szükség Jézus kereszthalálára , hogy ne kelljen az embereknek saját bűneikért elveszniük.
A Názáreti Jézust saját népe, a zsidóság megfeszítette, mert nem ismerte fel Benne a Megváltót, azt hitték káromkodik, mikor Isten Fiának nevezte Magát.A mai napig fennáll ez a tendencia! Nemcsak a zsidók, de az egész Földön rengetegen hajlandóak egy jó embert, esetleg prófétát látni Jézusban, de mint Megváltót elvetik Őt.

Ez az ember tragédiája:
Az egyetlen mentőkötelet is elvágja a szakadék felett!

Egyéb Jézusok, és más istenségek a halált és kárhozatot képesek csak adni. (Mindenki csak azt adhatja amije van) Az emberiség üdvössége a Biblia Jézusa kezében van, mert egyedül csak Ő fizette ki a Bűn árát, ő fizetett a fogvatartónak, a Sátánnak,ezért csak Jézus vérében való hit az, ami a halhatatlan, örök Életet, a Szabadságot jelenti. Ezért mondja a Názáreti Jézus: " Én vagyok az Út, Igazság és Élet"!(Ján.14;6.)
Ő az Út: Őt kikerülve nem lehet megkapni az örök Életet, sem az Igazságot megismerni.
Ő az Élet: nélküle a halál és kárhozat, és hazugságot útját lehet csak járni.
Ő az Igazság: csak az Ő vére bír bűneltörlő erővel! Nélküle kárhozat vár az emberre.

Benji. 2008.10.20. 17:18:18

A "mentalaid" oldalt én nem linkeltem sehova, ráklikkeltem,
eléggé nyomasztó... nem ajánlom senkinek, hacsak nem kell idegi alapon táppénz. :-)

Lépjél túl a démon témán. Bennem is voltak...
Ugyanis egyszerre voltam katolikus, buddhista, ufóhívő, tenyér és kártyajós, pornófüggő,okkultista (Alister Crowley mágiája),
elixírkészítő és gyógykő felhasználó, számmisztikus...stb

Ez oda vezetett,hogy 20 évesen olyan mély depresszióm volt, hogy 20 méter gyaloglás után le kellett ülnöm, csak VÓTAM, ahogy szokták mondani, nem akartam dolgozni, csak gazdag lenni, állandóan a pornón járt az agyam, gyűlöltem az embereket, átkoztam őket.. és még sorolhatnám, de a mai fiatalok ezt kapásból ÜBERELIK.

Ez volt talán a korai emo :-))

Aztán egy északa "megjöttek" akiket hívtam. Ezt nem részletezem, mert túl misztikus, elég annyi,hogy reggelre csak a karmolások nyomai őrizték a látogatás tényét, és AKKOR elhatároztam /mint te/, hogy majd a vallást megerősítve megszabadulok...
PERSZE BIBLIÁT azt nem olvastam. Minek, gondoltam, úgyis szellemben dől el minden.

Egy héten 4-5 MISÉN vettem részt, beszereztem rózsafűzért, katolikus könyveket, és egy HOLOGRAM-os Jézus képet :-).
DE NEM HASZNÁLT.
A templomban térden csúsztam egy böszme nagy feszület előtt, rendszeresen gyóntam, és áldoztam.
SEMMI, sőt rosszabb lett. Még több pornóra volt szükségem.

Aztán egy nap mise előtt fél órával, mikor ott imádkoztam a templomban, a helyi pap odajött, és megdícsért buzgalmamért. Vártam,hogy szól-e hozzám valami NAGY-ot,
ám csak ennyit : JÁRJ CSAK TOVÁBBRA IS MISÉRE...

Na bumm !!! Anyád, az a rózsakertes !!

Összeomlottam, és feladtam.. meg akartam murdelni.
És akkoriban ment a TV-ben az M1-en a Hit köz napok című műsor, amelyen egy Németh Sándor nevű ember azt mondta :
Isten szeret. Mert Isten szeretet.

Ez szíven ütött, sírtam... egy addig nem érzett kedves szellemi jelenlét töltötte be a szobát.

És utána el kezdtem Bibliát olvasni, a Jób könyvét. Azon is sírtam.
Aztán visszamentem a templomba megtérni. A gyóntatófülkébe, ahogy kell :-). Jó volt, de nem az igazi.
Próbálkoztam az evangélikusoknál is. Üres volt.
Aztán egy álmot láttam egy könyvesboltról, ahová hamarosan el is jutottam..ott egy fiatalember hirdette nekem a názáreti Jézust. Majd csatlakoztam egy kis pünkösdi gyülekezethez, ahol megtértem, bemerítettek vízbe,és még nyelveken is elkezdtem szólni...Azóta sajnos az a közösség feloszlott, a tagok más közösségeket kerestek. De az igazság NEM FELEKEZETFÜGGŐ !! Ezt megtanultam !
A Biblia igazság ! Jézus igazság ! A Szent Lélek valóság !

Úgyhogy légyszives olvasd el az újszövetséget, állj hozzá kérlek kereső szívvel, és az Úr megjutalmaz.

"Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az Isten felvitte őt. Mert felvitetése előtt bizonyságot nyert a felől, hogy kedves volt Istennek.
Hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni; mert a ki Isten elé járul, hinnie kell, hogy ő létezik és megjutalmazza azokat, a kik őt keresik." (Zsidókhoz írt levél 11.fejezet)

Shalom ! És békesség ! (Mert Magyar vagyok.)

Benji. 2008.10.20. 17:32:15

És ahogy bebai is leírta, /ő is bibliaolvasó és értő ember/
Tibeti Jóga Jézus nem azonos a bibliai Jézussal.

Egyébként a Jézus- /Jeshua/ név nagyon gyakori volt akkor is Izraelben, most pedig a kerszténység miatt, főleg ahol engedik a Jézus név nagyon gyakori. Nem csoda hát ha gonosz szellemek is így hívatják magukat.

Jézus maga pedig ezt mondta erről :

"Ő (Jézus)pedig monda: Meglássátok, hogy el ne hitessenek benneteket: mert sokan jőnek el az én nevemben, kik ezt mondják: Én vagyok; és: Az idő elközelgett; ne menjetek azért utánok."
(Lukács Evangéliuma 21. fejezet)

NAGYON SZŰRNI KELL HÁT A BIBLIA ALAPJÁN (!) A JÉZUSOKAT.

Minden személynek vannak a természetes világban is beazonosítói :

-anyja neve
-születési hely
-születési év,hó,nap
-lakcím
- kereszt és vezetéknév ....stb

Az igazi Jézust is be lehet tehát azonosítani a róla rendelkezésünkre álló információk alapján.

White Falcon 2008.10.20. 19:31:37

Elgondolkoztato sracok, amit irtok, Benji, neked pedig koszonom az oszinteseget az utolso 2 kommentedben.
Tobb dologban egyet ertunk, letoltottem a karolyi Bibliat, meg a futtato programjat is, amugy is akartam mar, igy pont jokor jott, hogy ajanlottad.
Szerintem mindenkinek van egy egyeni Utja (eletutja), ami - termeszetebol fakadoan - mindenkinel kulombozo.
En nem zarom ki, hogy igazatok van, ambar amit irtok -az nem renget meg abban a hitemben - hogy meditacioim kozben Jezussal talalkozom.Ugyanaz a kozlendoje -mint amit Ti mondtok itt:
Jezus a Szeretet.
Tobb blog.hu -s forumon is meg fogalmaztam mar, hogy szerintem az Isten=a Szeretet.Ahol jelen van a Szeretet - ott Jelen van az Isten.
En ezt a Biblia olvasasa nelkul is - vagy 20 eve tudom...

Es a masik. Jezus valami olyasmit mondott: Senki nem juthat Nelkulem az Atyahoz.
De azt nem mondta, hogy senki nem juthat Bibliaolvasas nelkul az Atyahoz.

Beke ( en is magyar vagyok, de akkor meg minek Shalomozunk?-))

bebai 2008.10.20. 21:08:11

A Biblia az eligazodásban segít, mert mostanság ezerrel támad az ellenség, és senkinek sem tanácsolnám, hogy ezt az ellenséget (Lucifert és hordáit) megpróbálja lebecsülni, ahogy erre maga a Biblia is figyelmeztet, Péter szavaival:( 2.Péter 2;10-12 és Júd.6.)
A Sátán secperc alatt képes elhitetni, hogy ő a szeretet, úgy variálja a pszichét és gondolatokat, hogy képes szeretetet imitálni!( 2 Kor.11;14-15.) Egyáltalán bármit képes IMITÁLNI, csak a bűntelen tiszta élet BÉKESSÉGÉT nem, aminek átélésére egyetlen emberi lény sem képes önmagában, mivel természeténél fogva bűnös. Ezt a semmihez sem fogható átélést teremti meg a megtérés után a Szent Szellem az emberi szívben, amikor SZEMÉLYES valósággá teszi a Názáreti Jézus győzelmét a BŰN felett!

White Falcon 2008.10.20. 22:16:10

"A Biblia az eligazodásban segít, mert mostanság ezerrel támad az ellenség, "

Nah, Ez a lenyeg itt.....
Koszonom ezt a mondatot.Ez az igazi segito informacio.
Nem lesatanozni, le demonozni a masikat elsore, hanem csak egyszeruen jelezni:
- Te, javaslom, olvasd el a Bibliat, mert segit az eligazodasban..
Ez igy emberbarati tanacs.
(egyebkent tegnap ota, amiota letoltottem a Karolyit, olvasom az Ujszovetseget.Tenyleg segit az eligazodasban.

Beke

Benji 2008.10.20. 23:16:27

Szia White Falcon !
Írtad :
"egyebkent tegnap ota, amiota letoltottem a Karolyit, olvasom az Ujszovetseget.Tenyleg segit az eligazodasban."

Dícsőség Jézus Krisztusnak !

Maga a Mester (a názáreti Jézus) mondta az igéről :

"Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek RÓLAM;"
(János Evangéliuma 5. fejezet 39 vers)

Tehát az IGE elválaszthatatlan Isten személyétől. Nem személytelen TAN-rendszer,hanem Róla szóló, vele kapcsolatos, Őt és akaratát megismerni segítő írott beszéd, amit Szelleme által inspirált. Amit Isten fontosnak tartott lejegyeztetni az le van írva benne.

Az Igét a MA olvasójának szintén a Szent Lélek (Szellem) aktualizálja, eleveníti meg. UGYANAZ AZ ÖRÖKKÉVALÓ SZELLEM, aki többezer éve ,többezer éven keresztül az Írásokat ihlette UGYANAZ AKI A MA olvasójának megeleveníti azt.

"Mikor pedig eljő majd a Vígasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Szelleme, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot."

(János Evangéliuma 15:26)

A Szent Szellem megeleveníti az IGÉT, mivel az Atyától jött ki és most már Jézus küldi, ezért pontosan tudja mi van most a mennyben, és mi az isteni terv és üzenet aktuálisan annak a személynek aki pont olvassa.
A megelevenített IGÉK magként a szívbe kerülnek, immár szellemi valóságként gazdagítják az azt befogadó emberi szívet, sőt, később nagyon meggazdagítja azt, ha megfelelő a "táptalaj".
A HIT tényleg hallásból van, ezért fontos igehirdetést is hallgatni, de én hiszem,hogy igeolvasás közben is történhet ilyen HALLÁS, mikor a Szent Szellem szól, a szív füle pedig meghallja azt.
Az Igével gazdagított szívben a Szent Szellem aztán már bármikor, bárhol megelevenítheti az épp aktuális igét, még ha nincs is a közelben Biblia, sőt magyarázza is azt.

"Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek,(Szellem) a kit az én nevemben (Jézus nevében) küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek."

(János Evangéliuma 14:26)

Csodálatos.
És épp a "keresztény" r. katolikus egyház az, amely akadályozta a közérthetőségét,közkincsé tételét.Helyette a sajátságos bibliaértelnezését ,a hagyományokat, a misét, vagyis saját magát, mint rendszert nyújtotta, mint a KIJELENTÉS forrását. Átlagos, laikus emberek számára pedig elérhetetlenné tette az IGÉT.
Ezért mindig örülök,ha olvashatom, és akkor is ha más olvassa.

Békesség.

White Falcon 2008.10.20. 23:32:52

Na, latod Benji, a vegen meg csak egyet ertunk.....

csak egy megjegyzes, nem, inkabb kerdes:

"Maga a Mester (a názáreti Jézus) mondta az igéről :

"Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek RÓLAM;"
(János Evangéliuma 5. fejezet 39 vers)
"

Az rendben van, hogy az irasok bizonyossagot tesznek Rola.
De azt is mondja:

"Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek;"

Ez fogott meg engem: Mert azt hiszitek...

Tehat ez azt jelenti, hogy csak mi - emberek _hisszuk_ azt, hogy az Irasokban van az orok eletunk ( a megvilagosodasunk, a megteresunk, az Isten Utjara valo visszatalalasunk, barhogy nevezhetjuk)
de igazabol ez nem is igy van?

Erted, mi a dilemmam?

Nem azt mondja, hogy :

"Tudakozzátok az írásokat, mert En mondom nektek, hogy azokban van a ti örök életetek;"
, hanem azt mondja: Mert azt hiszitek...

Na, ez komoly kulonbseg, ezt szeretnem erteni....
(latod, hogy kereso modjara allok a Szentirashoz? Mondjuk ez nem ujkeletu, nekem a tekozlo fiu torteneterol is van egy sajatos elkepzelesem....-)

Beke -) (es mosoly -)

White Falcon 2008.10.20. 23:37:36

Egyebkent meg, Ti jo emberek vagytok, jo Veletek beszelgetni.
Ide fogom hivni a Baratomat is, szerintem kedvelni fogjatok, hitoktato, 60 eves - es Jezus a tenyeren hordozza -))

Beke

Benji 2008.10.21. 06:42:24

Szia. Ok, de ahhoz inkább egy topikot kellene nyitni valamelyik fórumban. Csak a hely miatt gondoltam. Nem ismerem ezen blogok komment tárhelyeinek kapacitását. Ha nem gond mehet.
Bebai ?

Benji. 2008.10.21. 07:49:51

A dilemmáról pedig :

Mégegyszer visszautalnék a samariai asszonnyal való beszélgetésére Jézusnak. Ez azért is fontos,mert a vallási irányzatok teológiáját firtatta a nő, és Jézus ott meghatározta az IGAZI IMÁDÁST. Ez fontos, ugyanis MA is probléma ennek a megvalósítása,pedig Jézus egyszerűen beszélt róla.

"Monda néki Jézus: Menj el, hívd a férjedet, és jőjj ide!
Felele az asszony és monda: Nincs férjem. Monda néki Jézus: Jól mondád, hogy: Nincs férjem;
Mert öt férjed volt, és a mostani nem férjed: ezt igazán mondtad.
Monda néki az asszony: Uram, látom, hogy te próféta vagy.
A mi atyáink ezen a hegyen imádkoztak; és ti azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, a hol imádkozni kell.
Monda néki Jézus: Asszony, hidd el nékem, hogy eljő az óra, a mikor sem nem ezen a hegyen, sem nem Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.
Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; MI azt imádjuk, amit ISMERÜNK : mert az idvesség a zsidók (-tól) közül támadt.
De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók SZELLEMBEN, ÉS IGAZSÁGBAN imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
Az Isten szellem: és a kik őt imádják, szükség (δεῖ-kell), hogy szellemben és igazságban imádják."
(János Evangéliuma 4. fejezet)

A kereszténységen belül is megtalálhatóak ezek az irányzatok, vannak akik csak SZELLEMBEN akarják imádni az Istent. Ők aztán vallásos megcsalattatásba esnek at IGÉT hanyagolva. Most volt pl.: LAKELAND :
www.youtube.com/watch?v=9aWpTvcM74U

Ők CSAK a Szellem erejével akarták(-ják) megtéríteni a világot, "prófétálták" is,hogy a TŰZ (itt a Szent Szellem tüzére gondoltak), majd megtérít mindenkit....csak összejöveteleket kell rendezni, ahol SZELLEMBEN kell imádni. Az prédikációk inkább misztikus elemeket, szubjektív benyomásokat, és élménybeszámolókat tartalmaznak. Konkrétan ennek a vége az lett, hogy a tetovált prédikátor Todd Bentley-tő (aki pl.: többször részeg volt alkoholtól szolgálat közben), különköltözött a felesége,mert becsajozott. Egyébként a tetoválásai is nagyon gázosak !

A másik csak az írás. Csak az igazság. Ez inkább a tradicionális protestans egyházak jellegzetessége. Lehet is látni,hogy hideg,rideg. élettelen...
Itt erkölcsösebb hívők vannak, bibliai normák szerint próbálnak élni életvitel szerűen, ami helyes, ám a Szent Szellem személyének fújása egyszerűen hiányzik onnan és ezért olyanok,mint a kiszáradt tómeder.

Ez igaz a Judaizmusra is. A fennti idézetben kiemeltem azt is,hogy "ISMERÜNK". Jézus itt szerintem arra utalt, hogy a zsidóságban volt meg akkor az az ismeret, amely az IGAZSÁG Istenről. Csak annyira tanrendszer és templomimádók lettek, hogy pusztán az ismeret által NEM ismerték fel Jézusban a Messiást, mivel a Szent Szellemnek ellene álltak, pedig meg volt írva róla minden. Itt van az amire utaltál. Ott volt az orruk előtt a MEGVÁLTÓ, akiről tudták az írásokból,hogy közülük fog származni, hogy az egész világot megmentse, mégsem ismerték fel,mikor SZEMÉLYKÉNT ott volt, mert a TAN-t, a BETŰ-t imádták.

atv.hu/videotar/2008_okt_koves_slomo__hogyan_kell_ertelmezni_az_irast_.html

bebai 2008.10.21. 11:17:23

White Falcon.

Nagyon örülök, hogy jól érzed magad ezen a kis blogon, és kérlek, hogy hívd a Barátodat, lelkesen hallgatnám az ő véleményét is!!!!!

Benji válaszolt a dilemmádra,és ha nem baj, hozzátenném a magam néhány szerény gondolatát e témához.
Irod:

"Erted, mi a dilemmam?

Nem azt mondja, hogy :

"Tudakozzátok az írásokat, mert En mondom nektek, hogy azokban van a ti örök életetek;"
, hanem azt mondja: Mert azt hiszitek...

Na, ez komoly kulonbseg, ezt szeretnem erteni....

Magad adod meg a dilemmádra a feleletet, mivel Te is látod, hogy milyen óriási különbség van, hogy az ember elolvas egy -akár bibliai szöveget,- a saját fejével "hisz", elgondol magában valamit, felállít egy teóriát, vagy pedig ráhagyatkozik ugyanannak a szövegnek a Magyarázójára, a Szerzőre, a Szent szellemre.
Tehát: szükséges a Biblia olvasása, mivel abban van a bizonyság(minden információ) a Názáreti Jézusról, aki ezt úgy fogalmazza: "ezek azok, amik rólam szólnak"!

Azonban a Szent Szellem az, aki ezt valóságossá, élővé, megkérdőjelezhetetlen igazsággá teheti az egyén számára!!!!

Ezért ahogy Benji is írja, a Szent Szellem nélkül a Biblia nem több egy könyvnél a sok közül, nem sok haszna van, bármennyit is lapozgatja valaki. (A betű öl, a Szellem az, aki elevenít.(2.Kor.3;6.)
Másrészt csak a szellemi élményeket keresni az Ige teljessége nélkül, ugyanúgy tévútra visz.

A legfontosabb, hogy el ne felejtsük, hogy:
a Biblia=Isten Igéje=Názáreti Jézus!!!!!

"Az Ige testté lett és láttuk az Ő dicsőségét"János evangéliuma 1;1-14.

Az Isten beszéde Jézusban testet öltött ezért mondja az általad idézettekben, hogy rólam szólnak az Írások, ezekben van az örök élet! De csak ha a testet öltött isteni személlyel azonosítjuk, és nem választjuk külön Tőle, ahogyan szerintem és-ahogy Benji is utal rá, - a korabeli zsidók tették.

bebai 2008.10.21. 11:21:50

Kedves Benji.
Úgy tudom nincsenek korlátok a tárhelynél, de a könnyebb gördíthetőség kedvéért hamar nyitok egy új beszélgetős topicot.
Addig is üdv mindenkinek:
bebai

bebai 2008.10.21. 15:18:25

Kedves Benji!
Kedves White Falcon!
Készítettem a -nem a szorosan bejegyzésekhez kapcsolódó- kérdéseknek egy topicot, BESZÉLJÜK MEG! címmel. Utolsó hsz-emet át is tettem oda...
Kérlek Titeket, hogy ott folytassuk az itt megkezdett témát.

White Falcon 2008.10.21. 21:49:26

Hahoo Sracok!

Mar jeleztem Pilatus baratomnak, hogy nezzen be ide, a kulon topic jo otlet, ott fogom folytatni.
Az utolso hosszu hozaszolasaitokban sok igazat mondtok, iranyzatokrol, Isten - ertelmezesi modokrol.Ezt en is latom, es eleg tragikusnak tartom, mindamellett, hogy ez akulombozoseg volt sok haboru kivalto oka mar itt...

De szerintem ez a legfontosabb:

"A legfontosabb, hogy el ne felejtsük, hogy:
a Biblia=Isten Igéje=Názáreti Jézus!!!!!

"Az Ige testté lett és láttuk az Ő dicsőségét"János evangéliuma 1;1-14.
"

Ezt mondja az en baratom is, amiota Jezus lejott erre a planetara - azota van lathato Istenunk.
Ezt irom en is a blogomban, hogy szeretnem Jezus tanitasait, utjat attanulmanyozni - hogy tanuljak belole.
Egy dologrol beszelunk am, es ahhoz kepest, hogy az elso napokban meg maglyan akartatok elegetni -)) lassan kezdenek kozeledni az allaspontok -))

Beke, megyek at a BESZÉLJÜK MEG! topikba.

Pilátus 2008.10.21. 23:16:04

Szervusztok!

Amennyiben Fehér Sólyom engem szándékozott bejelenteni, úgy itt vagyok. Egyelőre csöndben olvasgatom a kommenteket, aztán majd meglátjuk...

Legyetek jók!

P.

White Falcon 2008.10.22. 00:15:09

Hahoo, Igen Pilatus Baratom, Teged jelentettelek be -))

Udv, itt is -))
De mint latod, at mentunk a
BESZÉLJÜK MEG! topikba.

Ott fogjuk folytatni a beszelgetest -))

Szep estet!

egypuputeve 2012.08.02. 20:56:48

Szia!

Elolvasva commentedet rögtön felmerül pár kérdés, amit ne vegyél sértésnek, hisz egy olyan szervezetben töltöttél el 2 évtizedet, amit javában támadtam, s elítéltem:

1. 2008ban írtad, akkor léptél ki, tehát 1989ben csatlakoztál.
2. A megtérésed HGYban történt, avagy nélküle/előtte? Bízom benne, h már hívőként mentél oda. Általában azokat tudják igazából irányítani, s programozni a fejüket, akik érzelmileg labilisok, a szervezet hatására tértek meg, és persze a közösség hatására vmitől megszabadultak. Írásodban nem érzek HGY szagot, de itt jön az első pont fontossága: ezt 2008ban írtad v nem?
3. Megtérésed pillanatában már ez volt a meglátásod, avagy ezt később csepegtette beléd az Isten?
4. HGYs teológus barátommal vitatkoztam a szabad akarat kérdésről. Ő szerinte nincs elrendelés. Mesélte, h a teológián volt erről vita, de az érve megmaradt a szokásos szinten. De, pl a zsidókat elrendeltnek vallotta az összes prófétával együtt. Nem ismerem a HGYs erre vonatkozó teológiát, de barátomból kiindulva nem is hiszem, h elrendelés pártiak. Mindjárt rátérek miért nem. Ha pedig egy ilyen szervezet tanít vmit, akkor azt vagy elfogadod, v neked véged, a szó szoros értelmében.

Pár dolog, amiért a HGY nem vallhatja az elrendelés tant.
1. A felnőttkeresztséget, avagy bemerítést kulcsfontosságúnak tekintik, amit az ember felnőtt fejjel kell, h meghozzon. A gyermek v csecsemőkeresztség nem ér semmit, az nem fogadják el. Barátom azzal fenyegetett, h nem vagyok megkeresztelve, s így elkap a sátán. Megjegyzem, nagyobb veszélyben van egy megkeresztelt, mint egy nem. Véleményem szerint a hitet Isten adja, mint ahogy te is leírtad. Ha Isten adja a hitet, akkor mindegy, h csecsemőként, avagy felnőttként keresztelnek meg, hisz nem a saját döntésünkről beszélünk.
2. Az emberi döntéseket barátom Isten elé helyezte. Ehhez rengeteg ószövetségi magyarázatot használt. Ott rendre ez ismétlődik: törvény-megtagadás-figyelmeztetés-bünti-bűnbánat-észhezkapás-majd egy ideig tartják a törvényt. Ha Jézus v akár Pál egyértelműen kijelenti, h egyedül képtelenek vagyunk Isten törvényét cselekedni, csakis vele, akkor ez a körfolyamat nem azt jeleni mély értelemben, h azért voltak fogságban a zsidók, mert engedetlenek voltak, hanem mert ezzel is megmutatta Isten nekik magát, az Ő nagyságát (persze felszínen igen, így bele is illik a szabad kérdésbe), s egyértelműen utalt arra, h egyedül, saját emberi erőből nem tudják a törvényt megtartani/betölteni, csakis Krisztusban.

Itt meg is állok. Ugyanis pont ezt ábrázoltad képességünkhöz mérten elég jól. Nagyon tetszik az ajtós hasonlat, a rozsdával és a pókhálóval egyetembe (természetesen csak az ufók után :). Nem egy mindennapi megközelítés. Sőt, a Jn 3,20at nézem, nem is vettem volna az elrendelő igék csoportjába. Nem tudom te h vagy vele (hát így :), de szét kell vennünk az emberi és a isteni részt. Egy barátom szerint tudni kell összetenni is rakni. Belőled ezt érzékelem, ami az örök jelen kérdésében azt hiszem csúcspontosul. Érdekes, h a megtéréshez és az örök élethez kulcsfontosságúnak ítéled Isten örök valójának megismerését, már amennyiben ezt az Úr megadja nekünk.

Vajon az ajtó kinyitást, amit te végeztél Isten erejével, segítségével, az a te cselekedeted volt, avagy Istené?

Ezzel a mondatoddal nem értek egyet (emberileg), de végül is egyet értek (istenileg).
"az én válaszom az Ő zörgetésére egy olyan pillanata az örökkévalóságnak, amit az időben élő emberi lényeknek csak egyszer adatik megragadni, de ez a pillanat az életükben dimenzióváltást jelent!"

Az Isten hívása folyamatos, e világra való születésünk előtt már dolgozik bennünk. Valószínűleg éltünk mi már megszületésünk előtt is, de csak benne. Nem biztos, h a saját tudatunkkal. Úgy érzékelem, h neki most születünk, újjá is, és megyünk innen el. Mindezt egyszerre. A hívást mi nem érezzük, addig míg nem akarja. Embernek nem mondhatod - s nem is ezt írtad fent -, h csak egy pillanata van a döntésre. Rengeteg pillanatunk van, de csak egyszer ragadjuk meg. Hiszen Isten tudja, h melyik ez a pillanat, ha egyszerre van neki a megtérésünkkel (ráadásul tudja lépteinket, még ki se gondoltuk, de már hallja, stb.). Erre mondják, h előrelátó képessége van. Nekem is van előrelátó képességem. Ha a fizetésem elverem 2 nap alatt, akkor nem lesz miből élnem. Ha nem eszek, lefogyok. Vagy a legegyszerűbb. Ha beiszom, akkor másnap rosszul vagyok. Ez szerintem az előrelátó képesség, amikor felmérjük és tudjuk a döntéseink vonzatát, amit úgy neveznek: proaktívitás.

Isten proakív, vagy Ő az idő? Érdekes a két véglet. Isten alakítja, s mégis megbüntet. Isten tudja mit fogsz csinálni, s mégsem tesz semmit. (ebbe nem mennék bele, mert nem ez a lényeg, hanem a "teljesség" v a "képesség" - megadja a kivezető utat, de feleslegesen adja, ha tudja, h mikor bukunk el, s mikor nem) Valahogy nem kerek az egész. Vagy pont így lesz kerek? Azt gondolom, h ez a kérdés, ahol mi megálltunk (bizonyságodból következtetve). Legalább is én itt vagyok. Hol erre, hol arra húz a gondolatvilágom, a behatásoktól képest. Pontosabban kifejezve van egy egyenes, mely egyik vége a teljes elrendelés (legyen isteni akarat), másik vége pedig a szabad akarat (emberi). Elvileg középen kéne állnunk, s amit írtál, az is erről számol be. Az ajtó személyesíti meg a középutat. Tulajdonképpen itt áll Jézus és itt állsz te is. Attól függően, h éppen Isten mit akar neked mutatni, tanítani, fogod hol a szabad akaratodat, vagy az elrendelést érezni. Mikor melyik lesz az erősebb. Én speciel megéltem már mindkét oldalt, s mondhatni az egyenes sok pontján tényferegtem. Igaz először az isteni akaratot tapasztaltam meg, az Ő elhívását, ami nem az én döntésem volt. Az én döntésem csak ennyi volt: "Oké Uram, győztél, hiszek." Majd amikor a törvények szerint próbáltam megfelelni, nem tudtam addig amíg meg nem értette velem az Isten, h "hiába építik a házat az építők, nem épül az csak ha az Isten is építi". Nem is sorolom. Röviden csak annyi: vidámpark, hullámvasút...

Áldás!

bebai 2012.08.03. 21:27:14

Írod: "Érdekes, h a megtéréshez és az örök élethez kulcsfontosságúnak ítéled Isten örök valójának megismerését, már amennyiben ezt az Úr megadja nekünk."

Szeretnék több részletben válaszolgatni, vagyis egyidejűleg csak egy témát vesézzünk ki. Ezt a fenti mondatot például, hogyan vetted le az én szavaimból? Merthogy nem gondolnám kilcsfontosságúnak. Fontosnak igen, de nem kulcsfontosságúnak, és nem a megtéréshez. Az örök élethez meg pláne nem, mert arról azt gondolom, hogy Isten ajándéka, és mint ilyen semmiképen sem feltételhez kötött, Még Isten örök valójának megismerése sem lehet feltétel, annál is inkább, mivel az lehetetlen egy emberi lény számára. Őt megismerni csak annyira lehet ebben a földi életben amennyire a Szellem rávezet.Itt ngyon helytelen lenne egy általánosító kitétel.

egypuputeve 2012.08.03. 23:26:47

Benne vagyok, de kifejezetten nem szeretem, ha 1-1 mondatot kiemelünk, mert bizony, annak értelme változhat. Jobban örülnék a bekezdéseknek. Tapasztalatból beszélek. Ha megírok egy elmélkedést, majd eszembe jut pár gondolat, amit a szöveg közepébe kéne behelyezni, akkor gondban vagyok, mert nem fog passzolni.

Honnan vettem? Lényedből, magamból, s legfőképp a Bibliából!

Az általad idézett mondat első részével foglalkozol, a második már nem is mond neked semmit az én mondatomban. Persze te kifejted emígyen: "Őt megismerni csak annyira lehet ebben a földi életben amennyire a Szellem rávezet."

Ezt így fejeztem ki: "....már amennyiben ezt az Úr megadja nekünk." Ugye, ugye..

Először is az írott Igét nézzük, azaz Jézus szavait:

Jn 17,3: "Az pedig az örök élet, h megismerjenek Téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust."

Isten megismerése kulcsfontosságú az örök élethez, olyannyira, mint szüleid megismerése a földi élethez. Apádtól és anyádtól kapsz útravalót az élethez, ők egyengetik lépteidet, megmutatják neked azt az ösvényt, amin járnod kell. Ez a normális családi modellre értendő. Ha szüleid rossz példát mutatnak, akkor még inkább meg kell ismerned őket, hisz hogyan fogsz felül kerekedni rajtuk? Szüleinktől nem csak a testet és lelket örököljük, hanem bizony hibáikat is. Látni kell ezeket, tanulni kell tőlük, hibáikból. Megismerés nélkül nem fog menni.

Minden, amit te istenből akarsz, az nem a te vágyad, hisz Ő munkálja ki benned mind az akarást, mind a cselekvést (Fil 2,13). Egyet értek veled, h a megtérés és az örök élet csak és kizárólag Isten kegyelme, az Ő dicsősége, s nem az én érdemem. De úgy látom ez előző commentemből számodra kimarad. Olvasd el kérlek újra, meg fogod találni ;)

A mi Istenünk nem csupán egy isten a sok közül, Ő valóságos, aki nem elégszik meg, h a távolból figyeljen minket. Valóságos apa-fiú-testvér-tanító kapcsolatra vágyik. BENNED! Nem tőled távol, távcsőn nézve, strigulázva bűneidet, hanem mint egy szerető szülő, aki alig akarja elengedni karjaiból imádott rosszcsont fiát. Ő a teljességét bennünk éli meg, ahogy mi csakis benne leszünk teljessé. Te írtad: "A tökéletes szeretet nem tolakodó, bár kölcsönösségre vágyik, a viszont szeretetnek csak akkor van értéke, ha feltétlenül önkéntes! Isten ilyen szeretetre várt tőlem." Ezt én úgy fejezem ki, h Isten nem önző. Ugyan az.

Vannak olyan teóriák, akik Isten megismerését a Biblia megismerésével hozzák párhuzamba, tehát Istent a Bibliából ismerheted meg. Ha olvasod. Neked nem kell magyaráznom, ha nem is olvasod a Bibliát, akkor is megismerheted mi van benne, ugyanis Isten megmutatja. S bizony ezek a részek beleégnek az agyadba, nem úgy mint egy dogmatizál hittankönyv. Persze az is megmarad, csak sokat kell sulykolni. Isten egyszer megmutatja, és kész. Legfeljebb majd mélyíti a tudást, ahogy Ő akarja. Isten megismerésékek egyetlen útja van, ha személyes és élő kapcsolatra lépsz vele. Akik az előbbi teóriát vallják - mert felekezetük ezt tanítja - nem is akarják a személyes kapcsolatot. Sőt, vannak olyanok, akik egyenesen undorodnak még a gondolattól is. Nem vicc.

Hogy akarsz hívő életet élni, ha Isten, az Örökkévaló, a Mindenható, csak papíron kell neked, az imádkozáskor, na és a közösségi alkalmakon. Akit szeretünk,hiszünk benne, de megtartjuk a tisztes távolságot. Nekem ilyen Isten nem kell. Nem Ő mondta, h vagy hideg vagy, vagy tüzes, ha langyos akkor kiköplek?

Jel 3,16: "Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból."

Én a földi anyámat szeretném megölelni, megsimogatni, megpuszilni, függetlenül, h már nem vagyok óvodás. Így vagyok a mi Urunkkal, és a legcsodálatosabb, h Ő is így van velünk. Nem így érzel Urunk iránt? Miért beszélsz szerelemről?

Rátérek magamra. Megtérésemkor azt mondtam az Úrnak, h hiszek, Te győztél, de nem állok be sehova. Meg kell ismerjelek, s Te taníts, senki más. Vajon, ha a megtérés Isten ajándéka, majd ezen szavak nem az Ő csodája lenne. Átéltél már te ilyet, amikor 100% tudtad, h szavaid nem a tiedé voltak, amikor Isten szólt általad, s igazából te voltál a legjobban meglepődve, nem az ámélkodó hallgatóság, hanem te. Honnan tudsz te ilyeneket? Máshol volt egy vitám, ahol arra kellett reagálnom, h Istent nem megismernünk kell, hanem törvényei szerint élni. Akkor így kezdtem: "Istenre irányuló gondolatoknak sosem az a célja, hogy megismerjük Őt." és így fejeztem be: "Jó dolog az Istennel együtt élni, vele és benne lenni. Nem akarom megismerni? Dehogynem! Hisz, hogy lesz örök életem?"

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=119255833&t=9003524

Nem utolsó sorban jössz te (mivel téged ismerlek a legkevésbé :) Mi a legkedvesebb témád? A megtérésedet Isten elrendelésével hoztad párhuzamba. Miért mondod azt, h mindez nem a saját döntésed, hanem Isten elhívása. Csupán azért kedves, mert Isten már beléd rakta a megismerés kegyelmét. Vágytál az Úrra, a határtalan és végtelen szerelem tűzével, mint az emmauszi tanítványok, akiknek fellángolt a szívük Jézus közelségében.

És még ezek után megkérdezed, honnan vettem, h a megtéréshez és az örök élethez kulcsfontosságú Isten megismerése? Csupán az első mondatodból drága:

"Máig emlékszem megtérésem idejének első boldog napjaira. „Jézus az enyém!”- ez a gondolat egészen betöltötte agyamat, szívemet, teljesen átitatott. Bújtam a Bibliát, aludni sem nagyon bírtam, mindent tudni akartam Megváltóm csodálatos személyéről hirtelen. Úgy éreztem, elvesztegetett idő, amit nem Vele töltök. Az első szerelem mámorában égtem!" (bebai)

Azt gondolod, h Istenben csak úgy elkezdünk hinni, mert valaki hozzálátott neked bizonygatni, h van. Nem! A döntés azután fog megszületni, h már vmit megismertél belőle :)

Róm 12,11: "A buzgóságban ne lankadjatok, legyetek tüzes lelkületűek: az Úrnak szolgáltok."

Légy tüzes lelkű, s forró szívvel szolgáld az Urat!

bebai 2012.08.06. 20:41:50

Most én mit válaszoljak erre? Hiszen azt írod, amit én érzek! Ime, egy Szellemmel itattunk meg, egyfora erővel dobban a szívünk az Úrért.

Nincs semmi hozzáfűzni valóm, inkább arra fordítom az időmet, hogy elolvasom még néhányszor Isten szeretetétől izzó szavaidat és az Ő bölcsességéből kapott kijelentések özönét.
Egypuputeve! Boldog vagyok, hogy ilyen testvérem van!
Ámde még tartozom néhány válasszal az ezt megelőző kommentedben feltett kérdéseidre. Mindjárt sort kerítek rá.

bebai 2012.08.06. 21:35:08

1. 2008ban írtam az Eleve elrendelt szabad akarat-ot, természetesen a Hit gyülekezete tanításaival szöges ellentétben áll, ők ugyanis tagadják a predestinációt.
3. Megtérésem pillanatában még nem volt meg ez a látásom, ezt később mutatta meg az Úr, úgy ahogy azt a postban leírtam. Először azt tanította meg, hogy bizony Ő az, aki készít tisztességre és gyalázatra is edényeket, hogy hatalmát megmutassa.A személyes részt kijelentésben kaptam.

Továbbá kérdezed: "Vajon az ajtó kinyitást, amit te végeztél Isten erejével, segítségével, az a te cselekedeted volt, avagy Istené?"

Már meg is adtad a választ: az Ő ereje nélkül nem nyithattam volna ki soha azt az ajtót. Nem de Ő munkálja bennünk mind a munkálást, mind az akarást jó kedvéből.(Fil.2;13.) Sőt! Bátran vehetjük megtérésünket a hit cselekedetének:
"az Ő alkotása vagyunk, teremtetve a Krisztus Jézusban jó cselekedetekre, amelyeket előre elkészített az Isten, hogy azokban járjunk."( Eféz. 2:10)
A hit Isten ajándéka, a cselekedeteket Ő készítette előre, mégis milyen szabadnak érezhetjük magunkat! Bár Pál azt írja (szabadon idézve): végem van, ha az evangéliumot nem hirdethetem. Mondhatjuk belső kényszernek, de kényszer-e valami, amit szeretetből sőt ellenállhatatalan szeretetből végzünk?

egypuputeve 2012.08.07. 02:40:30

@bebai: Hát csak annyit, h megcáfoltalak és te mégis egyetértesz. Hogy van ez? Azt olvastam ma egy újságban, h a jó házasság titka: v mindig igazad van, v boldog vagy :)

Elolvasom én is, hátha lesz benne vmi új :)

egypuputeve 2012.08.07. 03:32:28

@bebai: Miféle kijelentésben kaptad? Mesélj kérlek. Veszek neked 1, nem is 1, inkább 3 dugóhúzót. Elkelne :)

Mi különbség van az Isten erejével cselekszem, v Isten cselekszik bennem között?

És mi különbség van az Isten munkálja ki bennem a cselekvést, v Isten cselekszik bennem között?

Na látod milyen jó ez az Ef 2,10?

A mi büdös, akarom mondani bűnös (végül is ebben a melegben :) testünk jóra képtelen. Isten Krisztusban elkészítette nekünk a jó cselekedeteket. A fenti kérdést figyelembe véve lehet ezt így is magyarázni:
1. Krisztus cselekszik bennünk
2. Krisztus csak segít nekünk a jó cselekedetre
3. Előre meg vannak írva a lépteink, azaz le van játszva minden
4. Csak az van megírva, h Krisztusban leszünk képesek a jóra, de mi erősebbek vagyunk mint, Krisztus, azaz Krisztus csak a lehetőséget adta meg, h jót cselekedhessünk.

Milyen jó, h ezt az igét írtad! Egy biztos, aggódni nem kell. A héten olyat tettem, amit nem is gondoltam volna, s azóta is teszem, bár ez ahhoz képest már piskóta, de szenvedős piskóta. Csak tudod, tökéletesen tisztában vagyok vele, ki cselekedte meg ezt meg bennem. A képlet ugyan az, mint Krisztusnál.

Istenből van a mindenség, a Fiú által lett a mindenség. Magyarán, Isten a Fiúban cselekedte meg a teremtést és sok mást. Mivel azt akarja, h megszentelődjünk a Fiú képmására, olyanok legyünk, mint Ő, ezért a képlet ugyanaz, mint a Fiúban. Csak ezt nem akarjuk beismerni, mert akkor oda lenne az önképünk, a saját életünk, a függetlenségünk, függetlenül attól, h hiszünk e Istenben, s kinyitottuk e már az ajtót, v befogadtuk e már a szívünkbe. A Fiú nem, h befogadta, hisz már benne volt (Szentlélektől született), hanem oda adta. És ez nagy különbség. De mi a különbség?

Megengeded Jézusnak, h bejöjjön hozzád, éljen a szívedben, de te legyél még mindig a nagyobb magadban, v te adod oda neki a szívedet, azaz te épülj be hozzá sok-sok más tesóval, ahol nem te vagy a nagyobb (bár itt is benned Krisztus) hanem van Krisztus és benne te csak egy valaki vagy a többiekkel együtt?

Krisztus önként oda adott mindent. Nem neked, s nekünk. Hanem az Atyának. Persze érted, de az Atya kérését vette figyelembe, az volt az első a szeme előtt. A következmény voltál már csak te.

Ezt akarja Isten, h bármit amit mond, egyből, önzetlenül megtedd Ő érte. Amit mostanság megcselekedett bennem, az nagy dolog volt, mert nem buktam el, teljesítettem a kérésé. De nem érte tettem, hanem tulajdonképpen üzleteltem vele. Olyan üzlet volt ez, amit tudtam, h nem kapok meg, Ő mégis azt mondta, h ha megteszed, akkor másnap ott lesz, amire vágysz. Pedig tudtam, h nem, de bíztam. Megtettem (Ő bennem, de így is hatalmas előrelépés), és nem volt ott. Csak egy emil, egy áhítat. A csalódás fegyelmez. Ez volt a cím. Pont mint Ábrahámnál, csak fordítva. Hazudott az Isten? Nem, távol álljon tőle. Egy emilt vártam amúgy is, csak nem ezt. Egy lánytól..

Ha nincs ez az emil, akkor bizony perlekedek az Istennel, így viszont kiáradt a kegyelem, s megfegyelmezett :)

bebai 2012.08.07. 21:14:48

" Miféle kijelentésben kaptad? Mesélj kérlek. Veszek neked 1, nem is 1, inkább 3 dugóhúzót. Elkelne :)"

A gúnyoros hang mindig fennsőbbrendűséget takar. Ezt nem helyes így tálalni, de én nem vagyok sértődős.A kijelentés az volt, amit leírtam: Isten időtlenségébe vonja a kiválasztott gyermekét az örökkévalóságnak abban a "momentumában"(nincs rá emberi szó amúgy) amikor annk a személynek az emberi/testi életében elérkezett a rendelt ideje. Ebben a pillanat töredékben az emberi szellem a halál állapotából megszületik az Életre azzal, hogy az örök Élet, aki Jézus, beköltözik a szívbe. Ez az a "megismerés", és ez a Bibliában nem tudást, vagy ismeretet jelent, hanem egyesülést.
Érted -e a különbséget? (Gondolj arra, hogy hányszor olvassuk: és "ismeré az ő feleségét" a házastársi egyesülésre vonatkoztatva. Istent megismerni is ugyanezt jelenti: eggyé válni vele, és EZ AZ ÖRÖK ÉLET.
Ez a megismerés!
Ezért mondja az általad is idézett igét.(Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, és akit elküldtél) Megismerjenek! Tehát eggyé váljanak, nem pedig mindenfélét megtudjnak róla, bár az egyesülésben az is benne van, de nem elsősorban!

"Mi különbség van az Isten erejével cselekszem, v Isten cselekszik bennem között?" -kérded

Semmi.

"És mi különbség van az Isten munkálja ki bennem a cselekvést, v Isten cselekszik bennem között?" -kérdezed ismét.

Itt sincs különbség. IGE!!! Munkálja, cselekszik. Mindkettőt Isten műveli.Az, hogy manifesztálódjon az Ő eleve elrendelt tanácsvégzése az emberben, ehhez is az Ő kegyelme kell.

Tele vagyunk kérdésekkel, miért? Ugyehogyugye, mert még akkorika kényszert sem érzünk, amekkora a biztos tudást az elhivatottságunkban megalapozhatná. Ezért kapjuk a hit ajándékát, hogy a reménylett dolgok valóságában éljünk.Hitben!

Írod: "Megengeded Jézusnak, h bejöjjön hozzád, éljen a szívedben, de te legyél még mindig a nagyobb magadban, v te adod oda neki a szívedet, azaz te épülj be hozzá sok-sok más tesóval, ahol nem te vagy a nagyobb (bár itt is benned Krisztus) hanem van Krisztus és benne te csak egy valaki vagy a többiekkel együtt?"

"Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus" A Krisztus testét, akik mi vagyunk sok testvér, akikben ugyanúgy él Ő, a Szellem munkálja, mégpedig ellenállhatatlanul, ahogyan meg van írva, hogy aki elkezdte a jó dolgot bennetek, be is végzi. (szabadon idézve)

Továbbra sem gondolom, hogy megcáfoltál, csak elbeszéltünk egymás mellett.

egypuputeve 2012.08.10. 00:07:59

Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. De ne kérdezd, hogy és miként. Mikor egyesülsz az Úrral? Amikor te beengeded az ajtón, v (nekünk) már akkor, amikor megteremtett még a világ kezdete előtt? Nem tudom. Csak azt tudom, h ki ezt, ki azt mondja és csak azt az egy utat fogadja el. Nincs ilyen, nem mondhatom, h ez így, v úgy. Fogalmam sincs. Sok dolog jött, ami le sem ülepedett..

Isten adja meg benned az igényt, az akaratot a cselekvésre, Ő mozdít meg, te mint ember az Ő erejét érzed, de Ő az aki cselekszik általad, mint Jézusban.

Igen, tele vagyok kérdésekkel, és válaszokkal. De már azt sem tudom milyen kérdés, milyen válasz. Isten előbb megmutatja, majd jól összezavar, h még mélyebb tudás legyen benned. Megismerés? Egyesülés? Együtt élés, mint egy család.

Testem a bűnnek él, lelkem Istenben gyönyörködik..
süti beállítások módosítása