Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

BETELJESÜLT PRÓFÉCIÁK 1.

2008.07.25. 15:27 | bebai | 24 komment

Címkék: babilon prófécia mikeás tirusz jeremiás messiási próféciák beteljesedet próféciák

 

Mi is az a prófécia? Egyenesen az Élő Istentől kapott üzenet, amely mindig természetfeletti kijelentés, s amire emberi bölcsesség és belátás nem képes. (2.Pét.1;20-21). Vonatkozhat múltra, jelenre, és bizony, a jövő eseményeire is.
A próféciák, -különösen amelyek korunkig beteljesültek,- a legfőbb bizonyítékai a Biblia isteni ihletettségének. A Szentírás 6408 jövendöléséből már 3268 beteljesedett.
Ézsaiás próféta szavaival zártam előző bejegyzésemet, mégpedig az 53.résszel, ami az egyik legismertebb messiási prófécia. Ézsaiás nemcsak Jézus Krisztus váltságművéről, hanem annak céljáról, részletes körülményeiről is beszél:

„Utált volt és az emberektől elhagyott, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint aki elől orcánkat elrejtjük, útált volt és nem gondoltunk vele.
Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozta.

…megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünk büntetése rajta van és az ő sebeivel gyógyulunk meg.”(Ézsaiás 53;3-5.)

„…átlyukasztották kezeimet és lábaimat”(Zsolt.22;17.)
”megosztoznak ruháimon és köntösömre sorsot vetnek”(Zsolt.22;19.)
Ugyanez az Ézsaiás könyve Jézus örök kiráyságáról is beszél:(ez még előttünk van, de a teljesség kedvéért ideírom )
"Miképpen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt:
Aképpen ejt ámulatba sok népeket, fölötte a királyok befogják szájukat, mert amit nekik nem beszéltek azt látják, és amit nem hallottak, arra figyelnek."(Ézs.52,14-15.)
A messiási próféciák az irodalomtörténet legnagyobb csodái: több, mint 300 van belőlük, amelyet különböző korok emberei egymástól függetlenül írtak le jóval Jézus születése előtt.

Ha ezeket az akkori bibliaolvasó tanulmányozta, meglehetősen különös képet kapott:

Valakinek embertől (Ézsaiás 7;14.)ugyanakkor Istentől (Zsolt.2;7) kell születnie.
 Ember (Ézs.9;5) mégis Isten (Ézs.40;1-3.)
Betlehemből származik, (Mikeás 5,2)
Egyidejűleg király (Zak.9;9) és egyidejűleg szolga(Ézs.50,6, 52;13.).
Gyalázatos körülmények között, szegényen hal meg(Ézs.53,1-10.),  mégis a gazdagok közé temetik(Ézs.53,9).
Hóhérai megosztoznak ruháin és köntösére sorsot vetnek.(Zsolt 22,19)
Kezeit-lábait átlyukasztják, (Zsolt 22;17) (Zakariás 12,10.)
de csontját nem törik el (megjegyzés: a római keresztre feszítés kivégzést úgy fejezték be, hogy a haldoklók lábszárait eltörték. Azonban Jézus csontját nem engedte az Atya eltörni, a 2.Mózes 12,46. értelmében.)vö.János 19,36-tal.

Jézus Krisztus saját maga is prófétált: Pld. megjövendölte, hogy halála után harmadnapon feltámad(Máté 16,21.)

Elküldi a Szent Szellemet(Pünkösdkor beteljesedett:Ap.Csel.2.)

Megígérte, hogy bár Ő kizárólag a zsidó néphez küldetett, a Szent Szellem erejével az evangélium az egész Földön el fog terjedni.(Ap.Csel.1,8)

Komoly próféciákat mondott Jézus Jeruzsálem lerombolásáról (Beteljesült isz.70-ben), és az utolsó idők jeleiről: új, halálos kimenetelű járványok, időjárási katasztrófák, megváltozott éghajlati viszonyok, valamint az emberi gonoszság, agresszivitás növekedéséről. Ezek a szemünk láttára kezdenek megvalósulni oly módon, hogy ezek mind EGYÜTT vannak jelen, amire a történelemben eddig még nem volt példa.


Az üdvtörténetre vonatkozó jövendöléseken kívül számos történelmi eseményt is megjelöl a Biblia. Ezek közül néhány:

Babilon az ÓSZ idején virágzó birodalom fővárosa volt. Az Írás megjövendöli nemcsak a város végső pusztulását, de azt is, hogy soha többé nem építik újjá.(Ézs.13;19-22)
Tirusz hasonlóképpen: A kiemelkedő jelentőségű és fejlett iparú várost szintén lerombolták és szintén nem épült fel többé.(Ezékiel 26)Itt meg kell jegyezni, hogy az eredeti szigetből Nagy Sándor gátjai által, valamint a lerakódó homok következtében azóta félsziget lett.( Itt fekszik egy libanoni város Tyrosz néven, de ez nagyon távol áll az antik Tírusz helyétől.)

Mikeás próféta Kr.e. nyolcszáz évvel jövendölte a zsidók babiloni fogságát(Mik.4,10.),  Jeremiás próféta még ennek pontos idejét is leírja:
”a babiloni királynak szolgálnak hetven esztendeig”(Jer.25,11).
Azután pedig megszabadulnak(Jer.33,7-13.)és újjáépítik a romokat.

Dániel könyvében egész pontos leírást találhatunk egymást követő birodalmak felemelkedéséről és bukásáról. Ez annyira pontos, hogy némely bibliakritikus inkább megkérdőjelezte Dániel könyvének hitelességét, de nem cáfolta a történelmi hűséget.
(Ezzel folytatom legközelebb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr56585403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairi 2008.07.25. 20:35:04

Kezdjük a végről!
"abilon az ÓSZ idején virágzó birodalom fővárosa volt. Az Írás megjövendöli nemcsak a város végső pusztulását, de azt is, hogy soha többé nem építik újjá"
pedig szépen rekonstruálták várost már!
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Babylon_Ruins_Marines.jpeg
magyarul újjáépült,mondjuk már laknak is ott egy helikopterbázisként van használva egyrésze!

"Tirusz ..."
nekem az rémlik mitha laknának arrafele..
www.hetek.hu/node/11589/print
Ez totál hamis,de lehet más hasonlónevű városról ír..
Ennek te is néz utána hogyisvan ez!

"messiási próféciák"
1. lehetőség:Jézus életét kiszínezték a keresztyének egy picit,2.Jézus tudott a próféciákról..
a valószínű mindkettő közrejátszhatott...
messiásszerepben tetszelgett,mondjuk meghalni nem akart biztos..
ha ez ennyire világos akkor zsidók miért nem fogadják el Jézust,ne mond hogy ők tudatlanok és vakok....

bebai 2008.07.26. 10:12:57

Fairi.
Amiről Te írsz, az messze nem u.az! Nézd meg kérlek ezt, hu.wikipedia.org/wiki/Babilon
különös tekintettel az alábbi bekezdésre:
Nagy Sándor is Babilonban rendezte be fővárosát. Ő bonttatta le a város híres zikkuratját, a bibliai Bábel tornyát megihlető Étemenankit (nevének jelentése: az Ég és Föld háza). Eredetileg újjá akarta építtetni, ám amikor meghalt (i. e. 323), még épphogy befejeződtek a bontási munkálatok. Utódai alatt már nem restaurálták a várost. A Szeleukida Birodalom uralkodói már egy újonnan alapított, Tigris parti városban, Szeleukeiában rendezkedtek be. Egy i. e. 275-re datálható tábla arról értesít minket, hogy Babilon lakóit az új város építésére deportálták át Szeleukeiába. Ezt a város, a világmindenség egykori központja, már nem élte túl, és soha többé nem népesült be újra.
Soha többé az soha többé!!!
Azt írja u.ez a szócikk, hogy a KÖZELÉBEN van egy helikopter bázis. Na és? Babilon romjait rekonstruálgatják,nem a várost építik újjá, ez nagy különbség! feltárások folynak, de maga a város nem épült újjá.
Ugyanez igaz Tíruszra is , ami egy korabeli virágzó világváros volt! Ma egy kis szegényes halászfalu található a helyén, hogyan beszélhet bárki is újjáépítésről?
Egy helikopterbázis a rekonstruált romok közelében, és egy kis halászfalu nem érv, kedves Fairi.
Továbbá: Abban igazad van, hogy Jézus tudott a próféciákról, hiszen Isten létére Ő írta a Szentírást! Ezért tudtak olyan dolgok beteljesedni az életében, mint betlehemi származása, meg olyan részletek, mint a római katonák viselkedése (ezt csak nem befolyásolhatta, ha emberként kezeled?):köntösére sorsot vetettek, azonkívül, a szokástól eltérően nem törték el a lábszárát, amikor a kereszten függött. Azt se mondhatta volna előre, hogy "harmadnapon feltámadok" ha ő tudja magáról, hogy "csak" ember. Márpedig többszázan látták feltámadása után, s ezt ráadásul egy olyan valaki írja le(Ap.Csel) aki előzőleg dühödt üldözője volt.

A zsidók közül is nagyon sokan elfogadják, ha az arányt nézed. (Gyülekezeteik is vannak, még az interneten is!)Nekik sokkal nehezebb elfogadni, az ő vallási hátterük miatt.De a többi nemzetek között sincs igazán sok megtért keresztény!

fairi 2008.07.26. 21:31:42

"Babilon romjait rekonstruálgatják,nem a várost építik újjá, ez nagy különbség!"
ám hogy is szól a jóslat!"de azt is, hogy soha többé nem építik újjá."
soha semmi nem lesz ott mondat értelmezésem szerint örökké üres lesz,környéke sóval behintve!
Ám mint múzeum újjáépítetek!rekonstruálták!
Ennyire vacak próféciák nem győznek mega többiről,lehet bejönnek de nem úgy ahogy mondja a Biblia!
Vagyis ha lesz világvége nem úgy lesz mint a biblia mondja!
De múzeummmá félépítették,mellette helikopterbázis!
Mégse totál földdel egyenlő,ezt nem tagadod!
Pontatlan jóslat!


"hogy "harmadnapon feltámadok" ha ő tudja magáról, hogy "csak" ember."
én ezt mesének tartom,mivel független forrás nem említi..
nekem mindig erről LRH jut eszembe,aki magát atomfizikusnak tartja,ám ezt semmi nem erősíti meg csak a szcik terjesztik!
Hamis tulajdonságokkal ruházták fel a hívek,erre volt már példa a történelembe!

Tíruszt nem cáfolod?Nekem létező városnak találom,persze lehet két hasonló nevű létezett,ezt nem tudhatom!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.26. 21:47:32

Fairi.
Ézsaiás 13;19-22.-ben van írva:"nem ülik meg soha,és nem lakják"legalább olvasd el ezeket a verseket. A próféciák pontosak.
Mégegyszer mondom: újjáépítés nem azonos egy helikopterbázissal. Meg az ásatásokkal sem. Nem lakik ott senki.
Babilon egy világváros volt, egy főváros. Hol épült ez újjá???Szórakozol?
Tirusz hasonlóképpen hatalmas város, kereskedelmi központ volt.. 8km-el odébb van egy hasonló nevű halászfalu jelenleg.Itt már a helyszín sem ugyanaz.
Nem csodálkozom, amit Jézusról írtál. Ő annak jelenti ki magát, aki Őt keresi, igazán és szívből. Aki nem keresi, annak rejtve marad, ez is benne van a Bibliában.A keresés pedig a szív dolga elsősorban és nem az elméé.

fairi 2008.07.27. 09:58:33

"Tirusz hasonlóképpen hatalmas város, kereskedelmi központ volt.. 8km-el odébb van egy hasonló nevű halászfalu jelenleg.Itt már a helyszín sem ugyanaz."
www.hetek.hu/node/11589/print
"Amikor a turisták meglátogatják a libanoni Tíruszt, a világ egyik legrégebben lakott települését, egy véres hadmozdulat eredményén sétálnak: a történelmi városközpont ma egy a tenger által körülvett sziklatalapzaton fekszik,"
ez még baromira lakott terület!

"Nem lakik ott senki."
Nincs vége a világtörténelemnek,területet belakhatják később:D
Irak annyira zűrzavaros hogy bármi megtörhet még,menekültek belakják..Mikor az amerikaiak elhagyják mondjuk
Afganisztánban volt erre példa,elhagyott barlanglakásokat ősi belakták...

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.27. 10:55:35

Fairi.
Már írtam, hogy az a város, amit most a túristák látogatnak nem a bibliai !Olvasd el ezt is:
"Mellesleg szólva Nagy Sándornak éppenséggel nem állt szándékában bibliai próféciákat beteljesíteni, mégis - ahogy az történetileg bizonyított - mintegy 250 évvel a prófécia elhangzása után Isten ítéletének végrehajtója lett Ótirusz fölött. Ha az 1. és 3. prófécia már II. Nebukadneccár által beteljesedett, úgy Nagy Sándor volt az, aki által a 2. és 4. prófécia ugyancsak szó szerint megvalósult. Ma, mintegy 2500 év elteltével az egykori Ótirusz helye még mindig alkalmas lenne egy város számára, de sohasem építették föl újra. Ezen a sík, terméketlen és elhagyatott környéken még mindig halászok teregetik ki száradni a hálóikat. A 6. próféciának megfelelően a régi Tírusznak még a nyomát is eltörölték. S az 5. prófécia szerint soha többé nem építenek várost ezen a helyen. Ez a kijelentés tulajdonképpen akár kihívás is lehetne az ateisták számára. Pénzt gyűjthetnének, hogy rajta ezen a helyen várost építsenek Látszólag könnyű ily módon szembeszállni a próféciával, de Isten kijelentett akarata szerint még csak nem is támadhat senkiben ilyen szándék.” (Werner Gitt: Meg van írva, 118-119. l.)

fairi 2008.07.27. 18:48:50

"Ótirusz helye még mindig alkalmas lenne egy város számára, de sohasem építették föl újra.2
várost nem épíytették újra de laknak a helyén emberek..
babilon újjáépült de mint múzeum..
persze ezek az apróságok nem zavaróak...
"Pénzt gyűjthetnének, hogy rajta ezen a helyen várost építsenek Látszólag könnyű ily módon szembeszállni a próféciával"
pedig Szaddam felépítette Babilon egy részét,őt nem zavarta és írta néhány kőre a saját nevét!
Mivel ő muszlin hítű,és nem zavarják a Biblia próféciák!
Többtucat újjá nem épült romváros van,amiről a biblia nem szól...
"Tírusznak még a nyomát is eltörölték" igazán forrást lehetne mutatni hogy nem az a város mint az volt!
ha lerombolták,sose lett 100%-ig ugyanolyan...
bárhogy nézem azt a linket,elég réginek tűnik....!
újjáépítés mit takar?Most turistalátványosság és a félszigeten vana Tírusz nevű település!
Ott laknak a félszigeten,nem máshol!Utazásra csábító linkek ezt mondják..

fairi 2008.07.27. 19:55:38

Kis Biblia
Ézsaiás könyve 13. fejezet
"19. És olyan lesz Babilon, a királyságok ékessége, a Khaldeusok dicsekvésének dísze, mint a hogyan elpusztítá Isten Sodomát és Gomorát;
20. Nem ülik meg soha, és nem lakják nemzetségről nemzetségre, nem von sátort ott az arábiai, és pásztorok sem tanyáznak ott;
21. Hanem vadak tanyáznak ott, és baglyok töltik be házaikat, és struczok laknak ott, és bakok szökdelnek ott;"

Ám Saddam újjáépítette,környéken nem bakok szögdelnek hanem harci helikopterek vannak,Amerikai katonákkal..
Emiatt szvahihető a Biblia:D
AkkorIliász is szavahihető mert lerombolták Tróját,és újjá se építették...

fairi 2008.07.27. 19:56:51

Ás a görög isteneket is mostantól tiszteld,mert ők rombolták le Tróját:P

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.27. 20:08:46

Sajnos, nekem a helikopterállomás továbbra sem jelenti egy forgalmas korabeli világváros újjáépítését.Azok a katonák nem ott laknak, valahol van otthonuk, az egy állomás!-ha már a szőrszálhasogatásnál tartunk. Más a lakás, meg az állomás is. Olvasd el újra a wiki szócikkét, Szaddam rom-rekonsrtukciójáról ír.
Az eredeti babiloni terület továbbra is pusztaság, az ominózus helikopterállomás sem pontosan azon a helyen létesült, hanem melllette!!!
Hogy kerül ide az Iliász? Talán megprófétálta Homérosz, hogy nem építik újjá?
Nem is tudom, miféle vita ez?

fairi 2008.07.27. 20:34:46

bebai:javaslatodra szó szerint értelmeztem amibe még egy múzeumváros,se egy helikopterbázis nem fér bele!
20.21 egy telejsen halott tájról ír,ami most nem olyan..
helyes jóslat,többé nem lesz ott világváros!
"rom-rekonsrtukciójáról ír.2
igen.de elég jól sikerült a képek alapján,vagy mikor a természetcsatornán láttam ott is egy teljes város képe rajzolodott ki!
Akkor még egy hiba,nem rombolták földig,volt mit rekonstruálni!
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9p:Babylon_Ruins_Marines.jpeg
itt nyivákolnak a bázis miatt:news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4177577.stm

Bármilyen képet nézek,elég jó munkát végeztek rajta!
Fővárostól 80km-re van Bablion,annyira nem költöztették messzire a világvárosodat
"Talán megprófétálta Homérosz, hogy nem építik újjá?2
sajna az egész könyvet nem rágtam át,de Istenek a pusztulás mellett döntenek,hangvétel emlékeztetett a bibliai hanghordozásra,hogy ott semmi nem lesz...

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.28. 00:01:29

A képeken jól látszik, hogy restaurált, ám lakatlan romokról van szó, (alapkövek nagyrészt).
Hadd jöjjek egy másik példával az ellenkező oldalról:
Jézus idejében a Jeruzsálemi templom teljes pompájában díszelgett. és maga a város is gyönyörű szép volt:
Jézus azt mondta a város és a templom is le lesz rombolva.Nem sokkal később: 70-ben a rómaiak le is rombolták.Azonban ezt olvashatjuk a Zsolt.147,2-ben"az Úr építi Jeruzsálemet,összegyűjti Izráelnek elűzötteit"
Amit ő végez, az úgy lesz, hisz a történelem során tán nincs még egy világváros, amelyik annyiszor lett volna lerombolva, különösen a templom. Mégis folyton újjáépült ugyanolyan naggyá, mint volt. Most még hátravan a salamoni templom újjáépítése, de az is meglesz.
A zsidó nép összegyűjtése is megkezdődött a világ összes tájáról, kb.10 éve indult el a folyamat felgyorsulása.

fairi 2008.07.28. 00:50:15

Jeruzsálem három világvallás központja,babilon mege gy régi kiirtott,asszimilálódott népcsoportté....
Isidók kihaltak volna akkor a muszlimok építik újjá...

www.enc.hu/1enciklopedia/fogalmi/muvelodestort/Babilon.htm
"Az újbabiloni birodalom idején (Kr. e. 605–539) a város újra birodalmi központ lett, majd a Perzsa Birodalom, később a Szeleukida Bi­ro­da­lom városaként fokozatosan elvesztette jelentőségét."
Szeleukidák használták a területet,ami Nagy Sándor után volt,végül jelentéktelen lett,eltűnt a város...

"Egy i. e. 275-re datálható tábla arról értesít minket, hogy Babilon lakóit az új város építésére deportálták át Szeleukeiába. Ezt a város, a világmindenség egykori központja, már nem élte túl, és soha többé nem népesült be újra." igy szűnt meg a város,lassú folyamatban!
Megint pontatlan a Biblia!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.28. 09:16:51

Sajnálom Fairi, de te vagy pontatlan: pont ezt jövendölte meg a Biblia, hogy nem lesz többé város Babilon,nem azt, hogy ez milyen eszközökkel történik.A prófécia a végeredményre szól.

fairi 2008.07.28. 12:46:32

Pedig a jóslat első sora nem békés véget jelent..
Akkor szó szerint értelmezzük,vagy értelmezzük újra a jelenkor követelmeinek megfelelően???
pedig örökké elfelejtve kéne lennie a jóslat szerint,ám 1900 évek elején újra felfedezték,egy részét eredeti állapotban rekonstruálták!
Állítolagos jóslatokra nagy mmegengedőkészséged,mivel egy kis átmagyarázás nélkül hülyeség..
A még el nem jötteket meg szó szerint veszed:):)

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.28. 14:14:29

Fairi.
A Biblia egy időtlen könyv: ez azt jelenti esetében, hogy minden kornak szól!!! Ha az ezer évvel ezelőttiek olvasták, vagy majd miutánunk valamikor,azoknak se volt Babilon újjáépült város, meg most se az, meg a jövőben se lesz. Ez a szó szerinti lényeg!
Világváros helyett romok, ez neked kis átmagyarázás?!

fairi 2008.07.28. 19:46:29

"Világváros helyett romok, ez neked kis átmagyarázás?! "
jeruzsálem világváros?Csak egy entikai,vallási megosztottsággal terhelt főváros...
Ha már szabados értelmezés is jó,akkor Nostredamus asztrológiai jóslatai is hitetlenül pontosak...
Mondj egy igazi világvárost a közel-keleten...
Hírekben az ottlevő városok csak a robbantásokról,terrorzmusról hallani...
hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1gv%C3%A1ros
Jeruzsálemet sehol se látom..
egy jelentősége van három vallás szent helye!

Régi ókori városok 90% eltűnt(mint jeelntős város)
jeruzsálem vhogy az önbeteljesítéses prófécia kategóriája..
hu.wikipedia.org/wiki/Jeruzs%C3%A1lem

elég lassan értek célt 2000 évet kellett várni a zsidóknak!

"Ha az ezer évvel ezelőttiek olvasták, vagy majd miutánunk valamikor,azoknak se volt Babilon újjáépült város"
Kr.e 275 körül elhagyták a várost,de 1900-ban felfedezték,és nagy részét újjáépítették,lehetne turistalátványosság is ha nem dúlna a közel-keleten a szokásos háborúsdi,mint már többezer éve...:)

ritmato 2008.07.28. 22:25:08

Figyu bebai.Szakaggyatok már le erről a babilon vitáról már dögunalom.pedig jókis blogez.vagyishogy volt.Nemlátod hogy fairi cikiz e. Ha mégeccer babilonoztok megütöm a családomat.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.29. 16:55:28

ritmato.
Valahol talán igazad is van, kissé hosszúra nyúlt a vita.
Nem hiszem egyébként, hogy fairi cikizne, túl sokat és túl régen ír már ebbe a blogba hosszú, és gondosan megszerkesztett hsz-eket, ezért én komolyan veszem őt, bár, teljesen ellentétes oldalon állunk.
De ezért vannak a blogok, kedves ritmato, hogy mindenki elmondhassa a véleményét, ugyebár te is.

fairi 2008.07.30. 00:03:47

"mégeccer babilonoztok megütöm a családomat."
Jó keresztény vagy!:)
Vita lezárásnak legjobb módja,ha azzal fenyegetőzök hogy bántalmazom a családomat!

ritmato 2008.07.30. 11:05:46

Senkise mondta hogy keresztény vagyok de még lehetek. sokat gondolkozok, asszem bebainak igaza van. fairi te meg kiidegelsz, sztem volt vmi defekted mer else gondolkotsz azon amit olvasol.ha egyáltalán tudzs olvasni, nemúgy nézelki fujod a magadét.nekem meg nincsis családom.

fairi 2008.07.30. 21:06:22

"airi te meg kiidegelsz"
vanak idegeid,jó tudni,nem kell nekem udvarolnod,még szívemre veszem a bajaidat!
"sztem volt vmi defekted mer else gondolkotsz"
méghogy nekem????:D
kiírta ezt:"Ha mégeccer babilonoztok megütöm a családomat. "
jaj:P

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.08.14. 18:10:27

A fenti címen található az Utolsó idők c. honlap, melyet mindenkinek szeretettel ajánlok.

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.14. 23:06:38

Örülök, hogy a honlap tulajdonosát itt üdvözölhetem blogomon, igazi megtiszteltetés számomra.
Nagyon fontos, érdekes írások, kitűnő előadásban.Az utolsó idők eseményeit összefoglaló táblázat érthetően magyarázza az időrendiséget.
Külön kiemelném a csodálatos fotókat.
Érdemes ellátogatni a honlapra!
süti beállítások módosítása