Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

BETELJESÜLT PRÓFÉCIÁK 2.

2008.07.30. 17:57 | bebai | 19 komment

 

Azoknak, akik a bibliai isteni ihletettségét kétségbe vonják, feltenném azt a kérdést, hogy lehetséges-e emberileg kiagyalni olyan eseményeket, amik többezer év múlva szóról szóra beteljesednek, méghozzá úgy, hogy elfogulatlan vizsgálódás kizárja a véletlen bekövetkezést.
Próbálja kitalálni bárki, hogy mi lesz ezer év múlva a Földdel? Vagy akár száz év múlva, hogyan fog kinézni a társadalmak, vagy gazdasági rendszerek felépítettsége?

Még nagy vonalakban  sem lehet megrajzolni a képet! Márpedig a Biblia nemcsak egy elnagyolt vázlatot ad, hanem pontos és részletes képet fest az utolsó idők eseményeiről. Már megint az utolsó időkről lesz szó? –kapják fel fejüket most sokan. Bizony, mert "a világtörténelemben először a mi nemzedékünk az, ami képes arra, hogy az utolsó legyen.”(Peter&Paul Lalonde)

Először is Isten kijelenti, hogy:
 „emlékezzetek meg a messze régi dolgokról, hogy én vagyok Isten és nincsen több, Isten vagyok és nincs hozzám hasonlatos. Ki megjelentem kezdettől fogva a véget és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll és véghezviszem minden akaratomat;…nemcsak szóltam, …elvégzem, meg is cselekszem!” (Ézsaiás 46;8-11)

Sok nemzedék gondolta azt, hogy a Biblia utolsó időkre szóló próféciái az ő korukra vonatkoznak. Ez azért volt nagy tévedés, mert nem lehet 1-2 eseményt kiemelni, ami talán az adott korra jellemző, hanem az összes próféciának be kell teljesedni egyidejűleg ahhoz, hogy azt lehessen állítani: Az utolsó időkben élünk !
Isten pontosan kijelenti Igéjében, hogy milyen lesz a világ, milyen események fognak megtörténni közvetlenül Jézus visszajövetele előtt.

1.      Izrael történelme: Dániel könyvében szinte napra pontosan megvan jövendölve  Jézus halála, Jeruzsálem lerombolása és a zsidó nép száműzetése a Római Birodalom által. Azonban 1948.május 14. óta, évszázados szétszórattatás után, Izrael újra virágzó, fejlett állam!

„és felveszlek titeket a pogányok közül, s egybegyűjtlek titeket minden tartományból, és beviszlek titeket a ti földetekre.” (Ezékiel, 36;24)
”és elplántálom őket az ő földjükbe, és nem szaggattatnak ki többé az ő földjükből, melyet adtam nékik, azt mondja az Úr”( Ámos 9,15)

2.Globális világrend (előjelei: Egy olyan gazdasági válság felé való sodródás, aminek hatása alól a bolygó egyetlen országa sem képes magát kivonni. E válság kezelésére a megoldást egy egységes vezetés jelentheti, ebben szinte minden politikus egyetért. G7, Gatt, Nemzetközi Valutaalap, Európai Unió létrejötte, stb. Ki kell hangsúlyozni, mégpedig nyomatékosan, hogy ez a globalizálódás még csak az első lépcsőfok az antikrisztusi világbirodalom létrejötte felé. De ez az egyik előfeltétel, másként hogyan lehetne egyetlen diktátori „kézből” ellenőrizni az egész világot?
”Senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma”Jel. 13;17) Márpedig ez komoly kontrollt követel, ennek a technikai feltételeit meg kell teremteni. Ez pedig csak a mi korunkban elérhető, a microchipek elterjedésével például.
3.Háborúk,( különösen polgárháborúk gyakoribbá válása), éhínségek egyre kínzóbb mértékben, újfajta járványok elterjedése. Megváltozott időjárás, katasztrófák gyakoribbá válása, egyre több és pusztítóbb földrengés világszerte. Ezekről nem is szükséges többet írni, mivel tele van velük a média. Ha valaki mégis kételkedne, íme egy kis földrengési statisztika az elmúlt száz évről: (6,5-es földrengésre vonatkoztatva)

1900-1960 48 földrengés /ez évente átlag 6-ot jelent 10 évenként./

1970-1989 : 33 földrengés /ez évente átlag 17 , szintén 10 évre átlagolva./

1990: első félévben 10 súlyos földrengés!!! Ugyanez év októberéig 133 földrengés. Ez már havi(!!!)4,93-at jelent./ 10 évenként 600/

Összegezhetem, hogy a fentebb említett katasztrófák mind a „szükséges rosszak” ahhoz, hogy olyan gazdasági világválság jöjjön létre, ami egységes vezetés és megoldás után kiált: Az időjárási katasztrófák,- kiirtott erdők, beültetett termőföldek, végsőkig szennyezett levegő,- generálják a globális felmelegedést, ami generálja az élelmiszerárak (és energiahordozók) meredek emelkedését, ami pedig gyors út egy globális válsághoz. (Természetesen erősen leegyszerűsítve.)

4.Járványok és különösen súlyos, halálos kimenetelű újfajta járványok előtörése.(AIDS, ebola víros, hepatitisz , újra előbukkant tuberkulózis, szifilisz, valamint eddig nem tapasztalt ellenálló képességű influenza vírusok, stb) Ez szintén az előzőekhez, mint következmény, de egyben generáló tényező is szorosan kapcsolódik.

5.A Jelenések Könyve13,-ban 18 vers egy olyan világrendről beszél, amely egy világkormányból, egy világhaderőből, egy világvallásból tevődik össze. Ami az utóbbit illeteti, az ökumenizmus jegyében máris megkezdődött a közeledés, ez is a bolygó történelmében először!

6.Az utolsó generációról mit mond még a Biblia?
(Ezzel folytatom hamarosan)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr37593101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairi 2008.07.30. 22:10:16

Kezdjük alulról....
4. nem mintha most több betegség lenne mint a történelem során bármikor:pestis,malária Európában,szifilisz,Kolera1850 évektől,igen a régi TBC,torokgyík,fekete himlő ők csak a ráadás...
Járványok voltak,vannak,lesznek,ezen nincs mit jósolni!
3.katasztrófák gyakoribbá válása megtévesztő(és manupilatív),mivel nincsennek 1900 évekről ezelőttről semmi konkrét,igazán a modern szeizmológia csak 1950 évektől van,és a tömegtájékoztatás se volt mindig ilyen mint most!
Csak a interbet miatt tudsz róla,100 évvel ezelőtt kit érdeeklt egy falu eltűnése vagy egyéb....
Éhínségek kinzóbbak,hát csak egy történelem könyvet kell felütnöd,régen Európában is gyakoriak voltak,főleg a háborúk után,semmi statisztika nincs h a lakosság hány százaléka éhezett 100,500,1000,1500,2000,2500 évvel ezelőtt!
lakoság aránya a fontos nem a száma,mivel közben népességrobbanás is történt...
éhezés voltak,vannak,lesznek!
Gyakoribb háború?Csak közel-kelet történelmét nézd végig,mondj egy békés időszakot?
Válsággócok voltak,vannak,lesznek

Globális felmelegedés még nem bizonyítja hogy a bibliában megírt világvége lesz,maja naptár is valóra válhat,mert 2012-ben lesz vége a maja évszámításnak és pár okostojás vmi nagy dolgot vár...
Mindig van egy könyv ami vmi nagyot jósol:P
Ez már többezer éve így megy,2000 éve a zsidók is csodát vártak hát nem kaptak i-e 5-századig Római birodalom tartott..

2.Globális világrend
Jel. 13;17-ebbe az idézetben sokan sokfélét magyaráztak bele,100 év múlva fejlettebb lesz a technika,vagy 1000 év múlva is..
ha már jó prófécia miért nem szószerint írja le?
fenevad meg mindig a kornak megfelelően lehet behelyettesíteni!Szovjetunió,Brit Birodalom,Római Birodalom,mongol támadások,iszlám terjeszkedés Európában az i.sz 7-9 században...Utána a második roham a Oszmán Birodalom...

1. Izrael történelme:Ezek az írok mikor éltek,véletlenül nem a babilóniai fogságban?párszor a zsidókat szórták szét,de mindog visszakúsztak a fészkükbe...

"Dániel könyvében szinte napra pontosan megvan jövendölve Jézus halála, Jeruzsálem lerombolása és a zsidó nép száműzetése a Római Birodalom által."
erre idézet?vagy csak hasraütés?

Ezékiel próféta"Prófétai tevékenysége két nagyobb részre osztható. Az elsőben, kb. Kr. e. 593 -s Kr. e. 587 közt, amely könyvének 1-24. fejezetéig terjed, kegyetlenül nyílt szavakkal zúzza szét egyes zsidó köröknek az események gyors, kedvező fordulatában való reményeit, s a babilóni megszállást Isten jogos büntetésének hirdeti. A második szakaszban, Kr. e. 587 után hangvétele megváltozik: a reményt, a bizakodást, a hitet akarta fenntartani, ő lett az „őriző” (33. fejezet, 7. vers), s egy új templom, új Jeruzsálem feltámadását ígérte."
Dániel"Származásáról annyit tudunk, hogy Júda egyik előkelő családjából való. Nabukodonozor (II. Nabú-kudurri-uszur) (uralk i. e. 604-562) Bábelbe vitette, ott irnoki képzést kapott, majd az udvarban szolgált."
Még egy véletlen...
Jeruzsálemet jópárszor felégették,zsidókat is párszor üldözték,ez a sorsuk...
Inkább mitológiai történelem könyv az ószövetség..
"Izráelt Kr. e. 722-ben megsemmisítették az asszírok, Júdea pedig az adófizetőjükké vált. Kr. e. 587-ben a babiloniak foglalták el Júdeát, s lakói nagy részét elhurcolták ("babiloni fogság"). Miután a perzsák legyőzték Babilóniát, visszatelepítették a zsidókat hazájukba, akik főpapjuk vezetésével korlátozott önkormányzatot élveztek. Nagy Sándor birodalmából először a Ptolemaioszok, majd a Szeleukidák szír-görög birodalmához kerültek.

Kezdetben a Szeleukida Birodalmon belül autonóm társadalmat alkottak, szabad vallásgyakorlással. Később a hellenizmus terjesztésével párhuzamosan egyre inkább üldözték a zsidó vallást. A Szeleukidák ellen Júdás Makkabeus vezetésével felkelés indult (Kr. e. 167-142), és a maroknyi zsidó csapat győzelmet aratott a szír-görög megszállók felett. (Innen ered a Chánuká, a fények ünnepe). A Makkabeusok uralma alatt a zsidók független királyságban éltek......."
hu.wikipedia.org/wiki/Izrael
Inkább a szívósságukat és kitartásukat látom,nem isteni csodát,bárhogy hánytatta őket a sors vhogy visszatértek a Szent Földjukre..
Önérőből megtették,vmikor fegyverrel,vmikor diplomáciával!

bebai 2008.07.30. 22:32:31

"Dániel"Származásáról annyit tudunk, hogy Júda egyik előkelő családjából való. Nabukodonozor (II. Nabú-kudurri-uszur) (uralk i. e. 604-562) Bábelbe vitette, ott irnoki képzést kapott, majd az udvarban szolgált."
Még egy véletlen..."
Milyen véletlen???? Dániel megbecsült alkalmazottja volt Nabokodonozornak.
(Mindjárt válaszolok a többire is)

bebai 2008.07.30. 22:47:11

Az utolsó idők jele az, hogy az összes kritérium egyidejűleg lesz jelen. Ez a legfontosabb.Ezek amiket felsoroltam, előfordultak valóban már a történelem során, de a Biblia szerint az utolsó időkben egyidejűleg lesznek meg.Ilyen eddig még nem volt és most is csak alakulófélben van.
A fenevad nem egy nemzet, vagy vallás vagy csoport, hanem egyetlen személy, aki a globális világbirodalom élére kerül.(dániel 9,27. 12,11. Máté 24,15.Jelenések 13. 1-18.)
(folytatom)

bebai 2008.07.30. 23:44:35

Jézus megöletése napra pontos megjövendölése:
""A Jeruzsálem ujjáépítése felől való szózat (parancs) keletkezésétől a Messiás- fejedelemig hat hét és hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utcák és kerítések, mégpedig viszontagságos időkben.
A hatvankét hét múlva pedig kiirtatik a Messiás és senkije nem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe."(Dániel 9,25)
Az Ezsdrás1,1-ben olvasható, hogy a szóban forgó parancsot Círusnak, Perzsia királyának első évében adták ki.(Artaxerxes király huszadik évében, ez a mai időszámítás szerint ie.445 ben volt, niszán hónapban.(Nehémiás2.,1)
(A Bibliában a prófétai év 360 napos.Vö. Jel 11,3-t Jel.12,14-el, ahol 3 és 1/2 év egyenlő 1260 nappal. Azonkívül évhetekben kell számolni, ahol időmegjelölésként "hét" van írva, ami azt jelenti hogy egy hét=hét évvel)
A 69 évhét ezek szerint megfelel 173880 napnak: 69x7x360. Ennek az időnek kellett eltelnie a fent említett dátumok között.
Artaxerxes Kr.e. 465-473-ig uralkodott.Uralkodásának huszadik éve: Kr.e 445.Niszán a mi időszámításunk szerint március-április hónapra esik.
Ezt prófétálta Dániel tehát : a Jeruzsálem újjáépítését
engedélyező határozat keltétől (Kr.e 445 márc.-ápr.-tól) 483 évet kell számolni és akkor jön el a Messiás.
Számoljunk utána:
Tiberius császár uralkodásának15. évére esik Jézus nyilvános fellépése.(Luk.3;1.) Tiberius Kr.u.14-37-ig uralkodott. Uralkodádásának 15. éve tehát Kr.u.29. volt.Jézus 3 évig munkálkodott, mielőtt kivégezték.(Lukács 13;7.)
A János 12,1. szerint Jézus a zsidók húsvétja előtt hat nappal Betániába jött (Kr.u.32-ben. A 12-19.versek írják le, hogy ezt követő napon volt Jeruzsálemi bevonulása, melyen fejedelemként ünnepelték. A zsidó naptár szerint a páskaünnep előtti ötödik nap a Kr.u. 32. év niszán hónapjára esett. Igy a 69.évhét kezdő és végső időpontja:
Kr.e 445. márc-ápr.-Kr.u.32.márc-ápr.
Ha figyelembe vesszük még azt a nem túlzottan ismert tényt, hogy a történelemben -a csillagászattal ellentétben- nincs 0.-ik év, tehát Kr.e 1 és Kr.u.1 között csupán 1 év van, akkor megállapíthatjuk, hogy pontosan 173880 nap telt el , ahogy Dániel megjövendölte!
Ez csak egy prófécia a több, mint 300 közül!

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 00:06:12

Továbbá Dániel prófétánál olvashatjuk Jeruzsálem lerombolását a 9,26-ban:
" És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe.,és vége lesz, mintegy vizözön által, és végig tart a háború elhatároztatott a pusztulás."
Az ezt megelőző versekben (Dániel 8;1-27)ugyanilyen pontossággal írja le a méd, perzsa és a görög birodalmakat, ezután jött a Római birodalom, ezért használja a "következő fejedelem" kifejezést.
Tudjuk, hogy Kr.u.70-ben Titus valóban lerombolta Jeruzsálemet, ahogy azt Jézus is megjövendölte, ugyanúgy:Luk.19,41-44.
Ezután következett az az idő, amiről bőségesen szól a Biblia, hogy Izrael "kivágattatott", de az idők végén összegyűjtetik.
Méghozzá azt is leírja, hogy üldözések közepette lesz az összegyűjtés. (Jer,16,15-16)
Talán oda lehetne figyelni a neonáci mozgalmak ujjáéledésére is.

fairi 2008.07.31. 00:49:02

"ami azt jelenti hogy egy hét=hét évvel"
maygarul addig csűrni-csavarni míg rá nem illik,mint egy Nostredamus elemzés!
Azok csűrik és xsavarják,és mit látni,írják az újségban Noe bácsi még a WTC is megjövendölte...

"Tiberius császár uralkodásának15. évére esik Jézus nyilvános fellépése.(Luk.3;1.) Tiberius Kr.u.14-37-ig uralkodott. Uralkodádásának 15. éve tehát Kr.u.29. volt.Jézus 3 évig munkálkodott, mielőtt kivégezték.(Lukács 13;7.)"
akár történelemhamisítás is lehet...
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=49487
Olvasd el,picit hosszú,de érdekes....
Ha vmi nem tiszta,kérdezz az írótól,megmondja a forrást..

Igazából semmit nem tudunk Jézus életéről,nincs független forrás,igazán (egyáltalán) történetírók nem foglalkoznak vele..
Akár hozzáigazítás is lehet...
Gnosztikusok nem földi valójában tisztelték jézust...

"Ha figyelembe vesszük még azt a nem túlzottan ismert tényt, hogy a történelemben -a csillagászattal ellentétben- nincs 0.-ik év, tehát Kr.e 1 és Kr.u.1 között csupán 1 év van, akkor megállapíthatjuk, hogy pontosan 173880 nap telt el , ahogy Dániel megjövendölte!
Ez csak egy prófécia a több, mint 300 közül! "

vagy ezt tudták ezt a korai egyház és hogy kifogja a riválisok elől a szelet,megalkották a megváltó..!
Élő személy is volt:könnyen lehet..Mikor élt pontosan,mikor halt meg azt már nem igazán lehet tudni(csak vakon hinni)...


és úgy szólok most te is az asztrológiát tiszteled,itten,mivel Kr.u.1-ben kezdődik a halak kora,jah Jézus jele hal,minő véletlen!
Kr.u.2150-ben kezdődik a Vízöntő kora,vagyis Jézus érájának a végét jelenti!
vagyis akkor lesz az "apokalipszis" is!ha követjük az asztrológiát!
12-es szám meg az állatövi jegyek száma,minő véletlen ennyi tanítványa volt Jézusnak!
Téli napforduló is dec.21-22-nél történik meg,olyan közeli vmilyen eseményhez....
Húsvét:a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap

Asztrológia a sátán műve?Egyszer azt írtad..
Akkor a Szent Bibliában miért vannak asztrológiai jelek...???
ebredes.szeretni.hu/vizontokor/bistey_1.php
New Age hirdeti már az új kort pedig még 150 év van hátra,Jézus korának vége lesz,és eljön egy új...
nem a csillagok hozzák el,vagy jóslatok,hanem "mi" teremtjük meg..

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 09:28:11

Fairi.
Ha a googlebe beütöd az "évhét" kulcsszót egy csomó találatból válogatsz, megtudhatod az évhetek számítás eredetét. Kissé fura vmire ráfogni: Csűrés-csavarás, míg nem néztél utána.Ennyire napra pontos számítást csak az Isten Igéje tud eredményezni.
Miért lenne hitelesebb forrás a virtus.hu, mint a Biblia? A biblia többezer éves könyv, inkább annak hiszek, te csak kérdezd a virtust, kösz, én nem kérem.
Az előző postjaimban bőségesen idéztem olyan messiási próféciákat, amik beteljesedtek Jézus személyében.(A Bibliának annyi kézirat lelete van, mint egyetlen más irodalmi forrásnak sem, de aki nem akar hinni, annak semmi se elég.)Ezekután Jézust kitalációnak minősíteni, csak nagyfokú tájékozatlanság eredménye.
Én nem hogy nem tisztelem az asztrológiát, hanem egyenesen sátáninak minősítem: ugyanis maguk a bolygók és galaxisok, olyan messze vannak, hogy nem képesek a földi élő szervezetekre befolyást gyakorolni.Ámde a föléjük rendelt sötét angyali fejedelemségek igen! Ezek a gonosz, de intelligens lények, -Lucifer alattvalói- az asztrológián keresztül befolyásolják az embereket, sőt képesek világméretű terjeszkedésre. Ennyi asztrológiában hívő még sose volt.
Az ébredés.szeretni.hu egy new ages szerzőé, nem tudom, mit akartál bizonyítani a linkkel. Az ő istenhite nem a Biblia Istenében van.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 10:37:26

Ezt a linket a Biblia leleteiről ajánlom figyelmedbe.
www.biblia.hu/regesz/ujfelfed.htm

fairi 2008.07.31. 12:04:51

"Ha a googlebe beütöd az "évhét" kulcsszót egy csomó találatból válogatsz, megtudhatod az évhetek számítás eredetét. Kissé fura vmire ráfogni:"
ez nem bizonyítja hogy tényleg akkor született,akkor halt meg,és nem egy átlagos próféta volt,akinek lettek hívei,és később jól kiszínezték a történetét csodákkal!


www.biblia.hu/regesz/ujfelfed.htm

Ez nem látom hol cáfolja a bibliakritikus állításait...
ószövetséget csak i-szerintivé etszi meg, banilóniai fogság alatt zűrzavaros volt a zsidó történelem!
Irenaeus tudták visszavezetni az Újszövetséget....
Jézus történelmi megváltó szerepét pont a zsidók nem ismerik el,miért?
Saját szent könyveik "jósolják" meg,saját prófétáik,rájuk nem lehet mondani tudatlanok...
Másik túlbuzgó szent atya:
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=46528

majd még átfutom a linkedet,de kritikára nincs meg a háttérismeretem...
ha kiemeled hol ütközik az általam linkelt a te linkeddel az figyelmesen megnézem...

"Ennyi asztrológiában hívő még sose volt."
igen,de a biblia használ asztrológiát,annak ellenére hogy sátáni!
New Age-sessel meg ők is ugyanúgy várnak vmit mint te!
Te félsz attól,ők várják!
Jézus jele a hal,születési ideje a halak kora..Véletlen?
Lehet sátáni az asztrológia de a Biblia is használja(akkor a Bibliában is van sátáni sugallat??)..
Asztrológiáról meg minden akkori embernek tudomása volt,és gyakran használták..

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 14:05:15

www.biblia.hu/regesz/ujfelfed.htm
Ez a link is azoknak az adatoknak a felsorolását tartalmazza, amik bizonyítékok az ÓSZ és ÚSZ hamisítatlanságára!!!
Erre már többször válaszoltam:
"Jézus történelmi megváltó szerepét pont a zsidók nem ismerik el,miért?"
Ők egy Messiás királyt vártak, nem ismerték fel, hogy Isten terve elsősorban az emberiség megmentése, Jézus véráldozata útján és nem a zsidók szabadságharca a római elnyomás alól." Izraelből származik a Megmentő"- ezt ők úgy értelmezik, hogy Izrael megmentője, a római elnyomás alól felszabadító,egy politikai hős, pedig Isten csak annyit közölt evvel, hogy az emberiség megmentője emberileg fog Izraelből születni. A mai napig nem tudják elviselni azt a gondolatot, hogy megölték a régvárt Messiást, ezért inkább azt mondják, még nem jött el!!! Pedig az összes prófécia csak Jézusra illik.

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 14:07:07

A Bibliában hol van asztrológia?????

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 14:33:45

Az asztrológia létezik, ahogy írtam, csak a valóságtartalma nem az, mint ami a köztudatban van. A Biblia ezért tiltja, mert a gonosz angyalokkal kerül kapcsolatba általa az ember.
Én nem félek a new age-től, sőt folyton azt mondom, hogy jönni fog, mert a Biblia ezt megjövendöli. Isten beszéde beteljesedik.

fairi 2008.07.31. 14:36:32

"Ők egy Messiás királyt vártak, nem ismerték fel, hogy Isten terve elsősorban az emberiség megmentése, Jézus véráldozata útján és nem a zsidók szabadságharca a római elnyomás alól"
vagyis már két értelmezést is lehet adni a dolognak,egyik aki szabványosítani akarták a megváltást,hidd el a bibliát,és kész..
zsidók meg a megváltójukat várták,ami nemjött el...

"www.biblia.hu/regesz/ujfelfed.htm "
Ószövestégre csak a Kumáéri leleteket hozzá van,ami fontos,de 400 évre van az eredeti forrástól...
Sztori egy része a zűrzavaros fogság idején írodott,vagyis nem cáfoltál semmi bibliakritikát,a modernek tisztában vannak a felfedezéssel,és számukra is érték,mivel sok eltűnt apokrif irat is van!
Újszövetséges résszel se cáfoltál semmit...
vagy másold ki a részt!
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=40599
Ez Jézus kora közeli írás,de Jézusról nincs említés...
Biztos ismered ezeket,mivel mondtad tanulmányoztad az apokrifeket is....

"A Bibliában hol van asztrológia?????"
Legjelentősebb Jézus születése,és Jézus jelképe!
Ma van a halak kora,korai keresztyének jele a hal,Jézus a tanítás szerint Kr.u. 1-ben született,ekkor kezdődik a halak kora is..
Lhet hogy sátáninak tartja akkor miért vannak benne utalások,véletlen műve,szándékos,vagy sátán belenyúlt a Bibliába?

fairi 2008.07.31. 14:39:55

"Én nem félek a new age-től, sőt folyton azt mondom, hogy jönni fog, mert a Biblia ezt megjövendöli. Isten beszéde beteljesedik."
persze hogy jön 2150 évente új asztrológiai jegybe lépünk,ebben mi a fura?
Sátáni asztrológiát isteníted?Ejnye...
biblia hazsnál asztrológiát annak ellenére hogy azt tartja róla"gonosz angyalokkal kerül kapcsolatba általa az ember. "

bebai · http://cseremix.hu 2008.07.31. 16:43:44

Miket hordasz összevissza? Sehol nincs a Bibliában asztrológia! Fel nem foghatom ezt meg honnan veszed????
egyáltalán tudod mi az asztrológia? Csillagjóslás!
A Biblia szigorúan megtiltja a csillagjóslást, ne beszélj csacskaságokat, enyhén szólva.
Továbbá: Sehol ilyen nincs Isten Igéjében: Az, hogy az asztrológia szerint Jézus a halak jegyében született NEM a Bibliában van leírva!!
Honnan veszed hogy 2150 évente új csillagjegybe lépünk? nem a Bibliából az biztos!
Ha nem ismered a Bibliát, ne hivatkozz rá, az én szavaimat meg ne forgasd ki, ha lehetne erre szépen megkérnem Téged.

"vagyis már két értelmezést is lehet adni a dolognak"
A Bibliának számos értelmezést adtak már a történelem során, de csak Isten szelleme által lehet az igazit megtalálni.
A kumráni leletek nincsenek 400 évre az eredeti forrástól, mivel eredetiek. Egy teljes Ézsaiás (szinte)hibátlan tekercs, a Jézusról szóló próféciákkal.
Ha nem olvastad el a régészeti linket, akkor én nem fogom neked idemásolni, ha meg elolvastad és ennyit értettél meg belőle, akkor tovább nincs mit mondanom erről.

fairi 2008.07.31. 19:45:27

"egyáltalán tudod mi az asztrológia? Csillagjóslás! 2
persze hogy tudom mi,de néhány bibliai esemény,és történés asztrológiához kapcsólodik...
"A Biblia szigorúan megtiltja a csillagjóslást, ne beszélj csacskaságokat, enyhén szólva."
attól hogy megtiltja van benne hazsnálja...
"Honnan veszed hogy 2150 évente új csillagjegybe lépünk? nem a Bibliából az biztos! " igen,asztrológiából,onnan szedtem,azért idéztem a New Age-t,amit nem is értettél miért tettem oda..
nem mintha joban elhinném mint as bibliai lázálmokat,de véletlennél több van itten...
"Ha nem ismered a Bibliát, ne hivatkozz rá, az én szavaimat meg ne forgasd ki, ha lehetne erre szépen megkérnem Téged."
én kiforgattam?Attól hogy a biblia sátáninak tartja a csillagjóslást,de mégis van benne asztrológiai események..


"A Bibliának számos értelmezést adtak már a történelem során, de csak Isten szelleme által lehet az igazit megtalálni."
ez önkényes,és minden értelmező ezt mondja,aki kiolvassa a bibliából az asztrológiát és az aki azonnal tagadja...
Mindegyik istentől származtatja a tudását...
Kinek van igaza?Aki hangosabban mondja?vagy halkabban?

"A kumráni leletek nincsenek 400 évre az eredeti forrástól, mivel eredetiek. Egy teljes Ézsaiás (szinte)hibátlan tekercs, a Jézusról szóló próféciákkal."
z Ésaiás-tekercs szövege igazolja, hogy keletkezése valószínűleg az i.e. II. vagy I. évszázad óta Ésaiás könyvének szövege egészen napjainkig semmit sem változott.
vagyis a koruk i.e 100-i.sz100 közé datálható ennyit tudunk...
babiloni fogság:" Nebukadneccár (Nabú-kudurri-uszur) babilóni király kétszer is sikerrel ostromolta meg Jeruzsálemet (597-ben és 588-ban). Mindkét ostromot deportálás követte (babilóni fogság)."
Magyarul 400 év...
ne nézz kérlek hülyének,azért utánaolvasok míg kijelentek vmit...
vagy másik lehetőség,a könyvet nem Ézsaiás állította össze,hanem összegyúrták,de már az alak megvolt a Kumárnál...Ekkor tényleg neked van igazad!
"Ha nem olvastad el a régészeti linket, akkor én nem fogom neked idemásolni"
Egyetemen 600 oldalt kell átrágnom 3 nap alatt,már tudok szelektíven olvasni,megtalálom mi a fontos,néha azért tévedek....Majdnem kitűnő lettem!
A téyneg nem cáfoplja a bibliakritikát,vagy vállakozol rá,vagy kleresel egy anti-bibliakritika cikket,ami az állytásaikat tételesen cáfolja,de ez messze volt attól...

Egyik állítás:Iraeneus,JUSZTINOSZ előtt nincs említve sehol Jézus mint történelmi személy,se az evangálisták..
Ők hirdetik a harcot a gnosztikusok ellen,aminek a fő fegyver történelemsítik Jézust!

Két cikk amit küldtem erről szól dióhéjban,amit te linkeltél szó sem látok igazán a két személytől..
"Ez a felfedezés azt bizonyítja, hogy az i.sz. II. század első felében János evangéliuma már ismert volt Egyiptomban"
egy valaki már van.picit filóznak még a dolgon...

"Az utóbbi száz év kézirat-felfedezései alaposan megszégyenítették a Bibliakritikát az Újszövetség vonatkozásában."
más felfedezés,meg őket szégyenítette meg,főleg sok gnosztikus,akik bírálják akkori szentatyákat...
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=43245

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.01. 00:03:39

Te lennél a világtörténelemben az első, aki a Biblia hitigazságait tényekkel be tudja bizonyítani. Add fel! Mivelhogy az egész hit kérdése. Van néhány rendelkezésre álló tény, de azoknak nem feladata a bizonyítás. Ellenben Te magad egy bizonyíték vagy: mégpedig arra, hogy lehetnek bármilyen érvek, ha feltetted magadban, hogy törik-szakad, nem fogsz hinni, akkor az ÚGY is lesz!
Én is bizonyíték vagyok, mégpedig az ellenkezőjére: én feltettem magamban, hogy ha törik-szakad hinni fogok a Biblia Istenében és az Ő Fiában, Jézusban az én Megváltómban.
Semmi értemét nem látom, hogy apróságokon vitázzunk mi ketten, tovább...

fairi 2008.08.01. 13:02:30

"Te lennél a világtörténelemben az első, aki a Biblia hitigazságait tényekkel be tudja bizonyítani. Add fel! Mivelhogy az egész hit kérdése."
igen a hit ellen nincs fegyver..
nem az a fontos Jézus élő személy,vagy létezett-e vízözön...
hanem a tanításai,vagy az az embernek a gondolatai amit Jézus szájába adott...
Gnosztikusoknak volt igaza,de ők nem kínáltak univerzális formulát a megtérésre..
"ha törik-szakad hinni fogok a Biblia Istenében és az Ő Fiában, Jézusban az én Megváltómban."
lényeges hogy történelmi személy,vagy csak egy jelkép?


te egy kulcsról beszélsz,a gnosztikus tanok szerint a gnózist kell elnyerni(tudást),csak úgy mellékesen...

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.08.14. 18:05:23

A beteljesült és a még be nem teljesült próféciák kapcsán ajánlom mindenki figyelmébe az Utolsó idők c. honlapot. Klikkelj ide!
süti beállítások módosítása