Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

A KÉT TÖRVÉNY SZEMBENÁLLÁSA

2008.08.07. 23:58 | bebai | 2 komment

Címkék: törvény tízparancsolat bűn törvénye ősi kígyó üdvözül

 

 

Isten az embert saját képére és hasonlatosságára teremtette. Ez azt jelenti, hogy tökéletesnek! Ádámnak nem volt szüksége a tíz parancsoltra, mivel természete Isten dicsőségét tükrözte vissza a bűnbeesés előtt. Egy makulátlan emberiség, ez volt a Teremtő eredeti szándéka.
Azonban az ember bűnbe esett, Lucifer az ősi Kígyó csábítása nyomán:

”Amely napon esztek abból (a jó és gonosz tudásának/ismeretének fájáról)megnyilatkoznak a ti szemeitek, és olyanok lesztek, mint az Isten: jónak és gonosznak tudói.”1.Móz.3;5.)

Az ember egyszerűen megismerkedett a gonosszal, és a gonoszsággal, s többé nem térhetett vissza az ártatlanság korába.

Ettől kezdve áthidalhatatlan szakadék támadt a Teremtő és teremtmény között. E szakadásnak nyomán nemcsak a romlás és halál lépett be az ember életébe, hanem az örök kárhozat is várt rá. Soha többé nem volt képes az ember arra az abszolút Jóra, amire eredetileg teremtetett.
A bűnnel megfertőzött lélek a bűn útját követi.
Ez egy hatalmas törvény, Pál apostol világosan megfogalmazza :

”Mert tudjuk, hogy a törvény szellemi, de én testi vagyok, a bűn alá rekesztve.
Mert amit cselekszem, nem ismerem, mert nem azt művelem, amit akarok, hanem amit gyűlölök, azt cselekszem.
Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, megegyezem a törvénnyel,(tízparancsolattal) hogy jó.
Most azért már nem én cselekszem, hanem a bennem lakozó bűn….
Megtalálom azért magamban, aki a jót akarom cselekedni, ezt a törvényt,(bűn törvényét) hogy a bűn megvan bennem…Óh, én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből? Hálát adok Istennek a mi Urunk, Jézus Krisztus által!
...Mert a Jézus Krisztusban való élet szellemének törvénye megszabadított engem a bűn és halál törvényétől. (Róma;7;14-25. 8,2.)
/Kiemelések tőlem./
 

A bűnnel megfertőzött sőt, a rosszal teljesen átitatott gondolkodásmódú ember az Isten törvényének képtelen megfelelni. Isten tételekben lefektette az Ő lényének legmélyéről fakadó törvényeket, hogy megmutassa az embernek, milyennek kellene lennie, és ehelyett hova jutott és hol tart.

”Micsoda tehát a törvény? Bűnök okáért adatott…”..a törvény Krisztusra vezérlő mesterünkké lett, hogy hitből igazuljunk meg” (Gal.3;19. 24)
 

Ezért kellett Jézus Krisztusnak meghalnia: az ember képtelen betartani Isten tökéletes lényéből fakadó törvényét, tehát logikusan mindenkinek el kellene kárhoznia, mivel a bűn nem állhat meg a szent Isten előtt. Ám Jézus a kereszten magára vette végtelen istenségéből fakadóan a világ bűneit.

„Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk” (1.Péter,2;24.)

Aki ezt a kegyelmi, ingyen ajándékot hittel elfogadja, üdvözül.

Ez már teljesen az ember személyes, akarati döntése…

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr29606018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyöngyi 2008.08.18. 22:35:42

bebai

Tudom, hogy most nagyon sokan nyaralnak , valószinüleg nincsenek gépközelben, de nagyon remélem, hogy mikor visszatérnek ide elolvassák ezeket a fantasztikus és igaz sorokat.
Köszönöm Jézusnak, hogy megtette értem,értünk . Köszi neked, hogy leirod, hogy más is tudja.

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.19. 16:25:45

Kedves Gyöngyi!
Örülök nagyon, hogy újra itt vagy, nagyon jó olvasni biztató szavaidat! Köszönöm.
süti beállítások módosítása