Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

MENNYEI ÁLLAMPOLGÁRSÁG

2008.08.12. 15:45 | bebai | 2 komment

Címkék: keresztény mennyei állampolgárság üdvbizonyosság ideiglenes tartózkodási engedély

 

A Mennyek Országa nem földi eredetű ország. Az, hogy valódi, létező hely, az a Biblia számos leírásából kiderül. Azonban konkrét földrajzi hely, merész megfogalmazással, mivel tér-időn kívüli, így csak jobb híján nevezhető „hely”-nek.
Emiatt polgárai sem földiek, bármennyire is a Föld bolygón élnek. A több, mint 6 milliárd földlakó közül mintegy 2 milliárd a keresztény, de vajon mennyei állampolgárok-e ők? Fontos és kikerülhetetlen tény, hogy legyen bárki, bármelyik keresztény egyház tagja, csak azokat lehet mennyei állampolgárnak nevezni, akikről a szintén nem földi eredetű „útmutató könyv”, a Biblia ezt kijelenti.

A Szentírást Isten Szelleme ihlette, ezért Ő tudja csak, kik az övéi:

”Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai” (Róma 8;14.)
és
”Ismeri az Úr az övéit” (2.Tim.2;19.)

De milyen bizonyítékot találhatsz önmagadra nézve, ha netán felmerül benned a kérdés, hogy „én
most mennyei állampolgár vagyok, vagy sem,”?

Csakis a Bibliához fordulhatsz eligazításért. Mit olvasunk ott elsősorban is Jézusról?

Amikor a Földön járt, a tanítványok tátott szájjal hallgatták a mennyekről szóló tanításokat és többnyire egy szót se értettek, folytan el kellett, hogy magyarázza, példázatokkal megvilágítsa az Isten országára tartozó dolgokat:

„Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.
De mikor eljő amaz, az Igazságnak Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra.”(Ján. 16; 12-13.)

Itt a bizonyíték: Ha Isten Szelleme hit által benned lakik, akkor Ő megváltoztatja értékrendedet, érdeklődésedet átfókuszálja a mennyei dolgokra. Megismerhetőek a mennyei állampolgárok abból tényből, hogy van-e a mennyről élő látásuk, mivel ezt csak Attól kaphatják, aki ismeri a mennyet. Ezen kívül nemcsak látást ad a mennyek országáról Isten Szelleme, hanem az emberi identitást megváltoztatja úgy, mint ahogy TUDJUK azt, hogy magyarok, németek, angolok, stb vagyunk, anélkül, hogy hivatalos papírjainkba pillantanánk.
 Tehát nemcsak gondolom magamról, hanem TUDOM, hogy mennyei állampolgár vagyok, és örök üdvösségem van.
 Itt már a halál fogalma is teljesen átrendeződik, ezentúl nem egy pont egy mondat végén, hanem egy vessző egy összetett mondat közepén. Egy esemény az életemben,  -kétség kívül az egyik legnagyobb- ami után tovább folytatódik történetem.
Ez az üdvbizonyosság. Jézus halálával legyőzte a Halál angyalát. Ezért nem tehetek róla, de nem tudok meghalni!
Ez is a mennyei állampolgárok privilégiuma.
A negatív oldalról nézve is van bizonyíték mennyei állampolgárságunkról:

”Ha e világból volnátok, a világ szeretné azt, ami az övé. De mivelhogy nem vagytok e világból, hanem én választottalak ki a világból, azért gyűlöl benneteket a világ”(Ján. 15;19.)

Az e világ értendő földrajzilag is a bolygóra, de szellemiségét tekintve is. A Biblia a Sátánt e világ fejedelmének mondja, ennek megfelelően az ő fennhatósága alatt álló terület az ő uralkodásának személyiségjegyeit viseli magán. Így inti János apostol a mennyei polgárokat:
„Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.”
(1.Ján. 1;16.)
Hogyan szerethetné egy odaadó állampolgár az országa ellenségének dolgait??

 Még természetes szinten is megfigyelve, bármilyen nemzet állampolgára is legyen valaki, elsősorban az állampolgárságának megfelelően fog élni és viselkedni, földrajzilag bárhol is éljen.

Ugyanígy a mennyei állampolgárok sem tagadhatják meg identitásukat, amelyet természetfeletti forrásból kaptak. A fentiekből következően a mennyei polgároknak a Föld nem az otthonuk, egy ellenséges területen való áthaladás, egy ideiglenes tartózkodási engedély.

  
És Te?

Mihez ragaszkodsz, mit szeretsz? Mi az első az életedben?

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr28612666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shula 2008.08.12. 18:51:11

Kedves Bebai! Azt kell mondjam tökéletesen egyetértek mindennel, amelyket leírtál. Itthontalannak érzem én is magam e bolygón. Szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy honlapot: utolsoidok.shp.hu címmel. Kíváncsi lennék a véleményedre az ott találhatókkal kapcsolatban. Válaszod feltétlenül várom vagy a honlapon vagy az itt megadott e-mail címen. Köszönöm előre is.

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.12. 22:23:36

Kedves Shula.
Meglátogattam a lapodat. Nagy örömmel időztem ott. Hamarosan mindent elolvasok, és jelentkezni fogok. Téged pedig addig is itt várlak szeretettel. (Figyelmedbe ajánlom még az archivum "tovább" részét.)
süti beállítások módosítása