Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

A NAGY, PARÁZNA BABILON

2008.08.14. 15:33 | bebai | 105 komment

Címkék: titok babilon parázna neonácista mozgalmak


Ennek,- az emberiség sorsát komolyan befolyásoló nagy Babilonnak nevezett - szellemi hatásnak alapvető részleteiről olvashatunk a Bibliában, a történelem különböző koraiban vissza-visszatérően.  

Az egyik legmegdöbbentőbb kép a Jelenések Könyvében található prófécia és leírás. Rendkívüli jelentőségét mutatja egyrészt, hogy a Jelenések Könyve (17;1-18. 18;1-24.) két teljes egész részben foglalkozik Babilonnal, másrészt, hogy azon kevés kivételes igehelyek közé tartozik, amelyet magyarázó angyal ismertet.(Jób 33;23.)

Először is nézzük, mit látott János apostol:

Látott egy arannyal és drágakövekkel ékesített, bíborba öltözött asszonyt egy tíz szarvú, hét fejű vörös fenevadon ülni, kezében aranyserleggel, amelynek tartalma Jézus bizonyságtevőinek, a szenteknek vére. Az asszony ezt itta, részegségig. Homlokára egy név volt írva: Titok; A nagy Babilon, a paráznáknak és a föld utálatosságainak anyja. Ez az asszony „sok vízen ül.”(Jel.17,4-6.)

A sok víz és egyáltalán a nagy vizek kifejezést a Biblia „népek tengereként” állítja elénk. Babilont jelképező asszony, ezeken ül, jelezve, hogy hatalma van az egész bolygó felett. Ez szellemi hatalom, és mivel a fenevadon is ül, szorosan kapcsolódik ahhoz a fizikai impériumhoz, amit a hét fejű és tíz szarvú fenevad birtokol, aki pedig az Antikrisztust jelenti, az utolsó idők sátáni uralkodóját.(Jel.13;1-2.)
Rövid kitérő, hogy mi ez a hét fej és tíz szarv:

Dániel próféta szerint hét világbirodalmat számlálhat az emberiség, ezek után nyolcadikként, de az előzőekből származtatva jelenik meg az utolsó uralkodó. Róla olvashatunk itt. A szarvak uralkodókat jelölnek, akik egyszerre, egyidejűleg adják hatalmukat, jogkörüket  a Fenevadnak.

Ahogyan a Fenevad-Antikrisztus uralkodik a nemzeteken (7 évig) úgy igázza le szellemi szinten a világot a nagy parázna Babilon. De kicsoda ő konkrétan?

Babilont úgy értelmezhetjük csak helyesen, ha megértjük jellemzőit:

Elsősorban is paráznának nevezi a Biblia. Ezt a kifejezést használja Isten a hűtlenségre, az Ő imádata helyetti bálványimádásra, az árulásra.(Jer.3;7-8., Zsolt.106; 35-39)

Tehát az Istennel szembe helyezkedő világ és ennek szellemisége jelenik meg a nagy parázna Babilon képében.(Jel.17;15.)

1. Paráznasága a fizikai világ imádatát hangsúlyozza, ezért kapta egy város nevét. Pontosan Babilonét, ahonnan a lázadás (Bábel tornya), a kimondottan Isten-ellenes vezetés (Nimród), és Istentől tudatos elfordulás( 1.Móz.4;21-23.)gyökerei ágaznak szét.  
  2. másrészt ez a hűtlenség a Sátánon, a vörös fenevadon van megalapozva, (ezért ül rajta az asszony.)

Isten az Ő gyermekeinek az angyalon keresztül üzeni:
”Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból.
Mert az ő bűnei égig hatottak és Isten megemlékezett az ő gonoszságairól” (Jel.18; 4-5.)
 

Abban az időben, amikorra a figyelmeztetés szól, különös körülmények uralkodnak majd a Földön.

A Fenevad-Antikrisztus a szintén sátáni hamis prófétával együtt kormányozza a világot. Utóbbi által létrehozott egységes világvallás a fenevadat istenként imádatja, és ő ezt el is fogadja. Ezáltal a világgazdasági struktúra egy olyan jelrendszert alkalmaz, hogy létjogosultsága csak azoknak lesz, akik a fenevad bélyegét felveszik.(A mai ismeretek szerint ez könnyen megvalósítható egy chip-beültetéssel akár.)

Nekünk, akik Istenhez hűek maradunk és ezt megtagadjuk, szinte lehetetlenné válik az élet: sem venni, sem eladni nem lehet a „kód” nélkül.
Azonban nekünk az Úr rendelkezésünkre bocsátotta az Ő Igéjét, amiben minden ismeret megtalálható számunkra,hogy felismerjük, mikor jön el, ez az idő, és ezáltal némileg a gyakorlatban is felkészülhessünk.

Felvetődik a kérdés, hogy mennyire van közel mindennek a megvalósulása?

A világpolitikát és gazdaságot tekintve annyit láthatunk, hogy minden halad a globalizáció felé, a vallások egységesítése is alakul az ökumenizmus jegyében. Az informatika rohamléptékű fejlődése pedig hamarosan képes lesz biztosítani, hogy bárkit kontroll alá vegyenek élete legapróbb részletéig.

Azonban, mint mindig, most is Isten kiválasztott népe, Izrael a legfontosabb bizonyíték. A zsidóság összegyűjtése megkezdődött, és a világszerte fokozódó neonácista mozgalmak méginkább arra ösztönzik a zsidó népet, hogy Izraelben keressen menedéket. Mindezek előtt legfontosabb mérce mégis az, hogy a jeruzsálemi templom jelenleg nincs felépítve. Márpedig a Biblia szerint az Antikrisztus ott fogja elsősorban magát imádtatni.  Ezért, úgy tűnik még nem jöttek el az utolsó idők utolsó keserves napjai.

Ma Isten kegyelmi idejét éljük, amivel a végső Gonosz hatalomra jutását visszatartja. Még van lehetőség Isten népéhez való csatlakozásra, ami egyben a menekülés egyetlen útja is…Erre szoktuk mondani, hogy ez az út felfelé vezet, még fizikai értelemben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr86615879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amanda 2008.08.26. 11:27:04

Tényleg mért kell pont Jeruzsálemben felépülni annak a templomnak? Felépülhetne akárhol is nem? Vagy talán már fel is épült?

bebai 2008.08.26. 15:04:27

Kedves Amanda!
A Jeruzsálemi templom ugye nem lenne máshol "Jeruzsálemi templom", mert akkor más lenne a neve. De Isten kiválasztotta ezt a helyet, és nem változtatta meg akaratát. Erről rengeteg igehely tanúskodik:Pld.1.Kir.9;3. Itt azt mondja az Úr: "abba helyeztem nevem mindörökké"
Igaz, Jézus halálakor, amikor a templom kárpitja kettéhasadt, Isten jelenléte elhagyta a templomot, de nem tévesztendő össze ez az esemény azzal, hogy továbbra is az Ő Nevéről neveztetik. Ez többek között azt is jelenti, hogy Ő azt a népet, és helyet, ami nevéről neveztetik, a sajátjának tekinti. Ezért a Föld bolygón továbbra is az egyetlen hely Jeruzsálem, ahol a földi templomnak fel kell épülnie. Arról nem is beszélve, hogy nem igazán felépülésről, hanem "meg"épülésről, újjáépítésről beszél a Biblia. Újjáépíteni pedig csak az eredetit lehet, az eredeti helyen ugyebár.

István 2008.08.27. 22:39:30

Kedves bebai!
Köszönöm válaszodat.
Én arra gondoltam, hogy a sátán embere fizikálisan beülhetett a szellemi templomba, és ott imádtatja magát. Nem olvastam ilyeneket tanításban, hanem a Biblia olvasása közben ezt látom.
Ez a személy vagy inkább vallás a nagy parázna aki megrészegítette a föld lakosait az ő paráznasága borával.
Tehát az Igéből nem látom világosan, hogy a Jeruzsálemi Templomról van szó.Ezért attól tartok ez is egy félrevezetés lehet, mégha jószándékból is, de az embert úgy vezeti, hogy még van idő, mert még a Templom nem épül. Megtisztelnél ha igehelyekkel megmutatnád, hogy a Templomnak kell felépülni.
Előre is köszi.
Amanda ez a Templom ha valóban fel kell épülnie csak Jeruzsálemben épülhet fel. Isten oda helyezte az Ő nevét. Az Ő népe oda ment ha az Úrhoz akart járulni. És nincs más Templom (fizikálisan) csak ez az egy. Isten jelenlétét egy kárpit választotta el a néptől. De már nem választja el Tőle, mert " ketté hasada"(Máté 27:51) és nincs akadályként előttünk. Mehetünk Isten jelenlétébe Jézus Krisztus által (Zsidókhoz 10:19-20).
Áldjon meg benneteket az én Istenem, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Istene! Ámen!

bebai 2008.08.28. 00:32:54

Kedves István!
Nagyon örülök, hogy felveted ezeket a fontos kérdéseket.
Fontos, hogy a Bibliában külön válasszuk a szellemi valóságokat a fizikaiaktól. Az igéket mindig összefüggésükben nézzük.
Amit a Sátánnak a szellemi templomba való beüléséről írtál, az azért nem lehetséges, mert ezt a templomot a Szent Szellem úgy építi, hogy ez Jézus Krisztus teste legyen, mivel Ő a feje az egyháznak,Ef.5;23.Kol.1;18. s viszont e fejjel élő közösségben van a test. Ezt a szent templomot semmiképpen el nem foglalhatja a Gonosz, az már olyan megszállás lenne, amit Isten nem tesz lehetővé, hiszen az Ő = Jézus teste a Sátán által nem megszállható. Persze, hogy kísérteni és a választottakat megtéveszteni igyekszik már kétezer éve.De az egyházat, a menyasszonyt végül Isten megőrzi és "szeplő és sömörgőzés" nélkül fogja maga elé állítani"

Azonkívül a Biblia konkrét, fizikai történésekről beszél: Ilyen a szent hely megszentségtelenítése az Antikrisztus által, a mindennapos véres-, és ételáldozat megszüntetése,(ami ugye a jeruzsálemi Templomban lehetséges csak) Dániel9;27, és 11;31." A pusztító utálatosság ott áll a szent helyen"Máté 24;15. Dániel12;11. 2.Tessz.2;4.
A Máté 24;14-ben pedig a végső időről szól. Ezeket a fent felsorolt igéket szépen összerakva kirajzolódik a kép:
1. csak az utolsó időkre vonatkozik
2. csak a jeruzsálemi templomban lehetséges
Mivel nincs Jeruzsálemben jelenleg ilyen templom, fel fogják építeni.
Egyébként magának a templomnak az újjáépítése is sok bibliai prófécia által van megígérve.
Ha igényled, ezeket is felsorolom.
Nem tudom, elégedett vagy ezzel a válasszal?
Az Úr áldjon meg Téged is!
bebai

István 2008.08.30. 20:48:50

Kedves bebai !
Ezeket az igehelyeket én is ismertem. Egyenlőre ezekből nem látom, de el fogok még rajta gondolkodni. Kérlek tegyél te is így!
Volt egy gyülekezet amelyiknek híre volt az egész világon, és ebbe a gyülekezetbe beült valaki.
Kérlek mégegyszer gondolkodj el ezen.
A Szent Szellem vezessen, és az Úr áldjon meg!!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.08.31. 09:24:33

Kedves István!

Ezt a mondatodat nem értem: "Volt egy gyülekezet amelyiknek híre volt az egész világon, és ebbe a gyülekezetbe beült valaki." Kifejtenéd mire gondolsz pontosan? S egyben szeretném azt is megkérdezni, hogyan értelmezed Jézus szavait, mikor azt mondta: "Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll a szenthelyen..."(Máté 24:15); valamint a 2Thessz 2:4-et ..”aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, ami Istennek, vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” ? Mi szerinted a szenthely, mi vagy ki a pusztító utálatosság, aki beül az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát? Érdeklődve várom válaszod.

István 2008.09.05. 22:58:57

Kedves Shula!
Efézus 2:20-22 szerintem a gyülekezet felépítésére vonatkozik, Krisztus testének felépítésére, amely (22. vers) Isten hajléka. II.Korinthus 6:16 "...Mert ti az élő Isten temploma Vagytok..." Ez a templom felépült: lehet, hogy nem teljesen de híre volt az egész világon (Róma 1:8). Ebbe a gyülekezetbe beült "valaki" ez a valaki nem egy személy hanem egy titulus (szerintem, amivel nem kell egyetérteni, legfeljebb elgondolkodni rajta). Ez a "titulus" vette magának a bátorságot és megváltoztatta kedve szerint Isten Igéjét: vagyis ellene vette mágát és fölébe emelte magát. Ap. csel.4:12 nincs másban üdvösség csak az Úr Jézusban. Vagy Zsoltárok 49:8 Senki sem válthatja meg atyjafiát, nem adhat érte váltságdíjat Istennek. Van aki azt mondja pénzért is lehet üdvösséget venni.
Vagy pl.:Máté 23:9 Atyátoknak se hívjatok senkit e földön: mert egy a ti Atyátok, aki a mennyben van. Ennek ellenére van aki Szent Atyának hívatatja magát (vagy csak eltűri, szerintem ugyanaz), holott ezt a megszólítást Bibliában egyszer olvashatjuk Ján.17:11.
Szerintem a szenthely itt Isten gyülekezetére, Krisztus testére vonatkozik. Nem tudom ezeket a dolgokat. Ezért csak azt írom le hogy én hogy látom. A Máté 24:15 zárójelben ott van ( aki olvassa, értse meg). Én ezt szeretném: megérteni, azért, hogy ha mégis igazam lenne, akkor eltudjam másoknak is mondani: Ne a Jeruzsálemi Templom felépítésére várjanak, hanem az Úr visszajövetelére, amely akár ma is megtörténhet. Kérdés, hogy készen vagyunk-e??
Nagy kérdések ezek, de "A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi: a kinyilatkoztatottdolgok pedig a miénk..." V.Móz.29:29
Áldjon meg az Úr mindenkit, aki éhezi és szomjúhozza az Igazságot!!! Ámen

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.09. 18:26:09

Kedves István!

Köszönöm, hogy válaszoltál. A templom felépülését, akkor ezek szerint csak átvitt értelemben kell értelmeznünk? Tehát Isten népe = Isten temploma? Így érted? A szent hely = Isten gyülekezete? S mely gyülekezet az? Vagy elszórtan alkotják a hívek a gyülekezetet? Az Egyház nem Krisztus teste? S ha a teste, hogyan lehet, akkor a temploma? A II Kor. 6:16 beli idézet, melyet említettél nem inkább arra vonatkozik, hogy adott hívő teste a Szent Lélek (Szellem) temploma? Ki hívatja magát Szent Atyának? S ha úgy gondolod, hogy a jeruzsálemi Templom nem fog felépülni, akkor hol fogja az Antikrisztus imádtatni magát s honnan fogja Jézus Krisztus irányítani a Földet 1000 éves uralkodásának idején?

Tudom csupa kérdés, de hát csak így van ez, ha előrébb szeretne jutni az ember s megérteni hit-kérdéseket.

Várom továbbra is válaszod.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.10. 09:46:52

Kedves István!

Felötlött bennem még egy kérdés. Az Isten népe, az Egyház, akit a Biblia menyasszonyként emleget, mint egy szeplőtelen tiszta szűzet, az a Templom?

Remélem nem haragszol, hogy kérdésekkel bombázlak.
Tehát várom válaszod.

István 2008.09.10. 10:37:49

Kedves Shula!
Már majdnem kész voltam a válasszal, de sajnos megszakadt a kapcsolatom és elveszett a szöveg. Most kb. egy hétig nem tudok írni. Olvasd a Bibliát- Példabeszédek 28:5.b.
Áldjon meg az Úr!!!
ui.: majd visszajövök, ha az Úr is akarja.

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.10. 10:42:00

István hsz.-ében azt értem, hogy ki az aki magát szent Atyának nevezteti: a római pápa! Sőt, a katolikus papokat is atyámnak hívják a híveik.
A többi kérdésben csatlakoznék a kedves Shulához, ugyanúgy várom István válaszát.

István 2008.09.11. 22:32:08

Áldjon meg benneteket az Úr!!!

Sajnos nem tudok biztos válaszokat adni, inkább csak a gondolataimat, látásaimat tudom megosztani.
Szerintem az egyházat, gyülekezetet és akár a hívő embert is lehet Isten temploma alatt érteni. Az Efézus 2:20-22-ben szerintem egy gyülekezetről beszél és nem egy személyről. Ebben a levélben az efézusi gyülekezetnek írja, de minden keresztényhez kell, hogy szóljon."...együtt építtettek Isten hajlékává...". A szent hely szerintem Isten temploma.
Az egyház egyértelműen Krisztus teste, de egyben lehet Isten temploma is mert a Szent Szellem lakozik benne.
Bebai válaszolt ki hívatja magát Szent Atyának, de egyszerűen csak hallgasd meg a katolikus rádióban a vatikáni híreket és vesd össze a Máté 23:9-el és gondolkozz el rajta, hogy vajon ez Istennek tetszik-e.
Ahol az antikrisztus imádtatni fogja magát az is lehet egy szellemi építmény. 1.János 2:18 "...így most sok antikrisztus támadt..." ebből kifolyólag akár már bele is ülhetett a templomba.
Az Úr Jézus a mennyben van és az 1000 éves királysága alatt is szerintem ott lesz. De nem tudom.
Jelenések 21:22 " És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány."
A menyasszony mint templom? - Akár.
Kérjétek az Urat és megadja szívetek kérését.
Példabeszédek 8:17 "...akik engem szorgalmasan keresnek, megtalálnak."
Péld. 28:5.b."...akik pedig keresik az Urat, mindent megértenek."
János 14:21 "... kijelentem magam annak."
Találjátok meg a kérdéseitekre a választ, az Úr vezessen benneteket.
Legyetek áldottak az Úr Jézus nevében!!!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.12. 10:57:09

Kedves István!

Ismét köszönöm a válaszod és a magyarázatokat, Ige helyeket. Egyetértek abban, hogy a személyes vezetés végett keresni kell az Úr akaratát.

Még egy pillanat erejéig visszatérve az Antikrisztushoz: helytálló az 1Ján 2:18-ban leírt Ige természetesen. Ám a Jelenések könyve egy nagy "A" betűs Antikrisztust említ. Szerintem ez fontos. Egyben szeretném figyelmedbe ajánlani a utolsoidok.shp.hu honlapot.

Áldjon meg az Úr Jézus téged is!

bebai 2008.09.12. 11:23:17

Kedves István.
A Máté 23;9. csak egy a sok eltévelyítés közül, ami messze elkerüli a Biblia örökkévaló igazságait.
Az általad felsorolt igehelyek mind bizonyítékok arra, hogy Isten a valóságot nem rejti el az Ő gyermekei elől, azonban kérdés, hogy az emberek kire-mire hallgatnak, mit fogadnak el igazságként a Biblián kívül.2.Péter 2; 2-3.!!!és főleg Máté 15,9!!

Amit Krisztus testéről írtál, magam is bőven kifejtettem a HAZA c.bejegyzésemben és a TITKOK-ban főleg.

Azonban Jézus visszajövetelével kapcsolatosan sok helyen konkétan ír erről a Biblia.
Igaz: Ő most a mennyben tartózkodik, de ahogyan erről tudósít minket a Biblia, ugyanúgy az Ő visszatéréséről is a bolygóra.
"...Jézus, aki felviteték tőletek a mennybe, aképpen jön el, ahogy láttátok őt felmenni."Ap.csel.1;11.
"Ime eljön a felhőkkel és minden szem meglátja őt, még akik átszegezték is.."Jel.1;7.
"...mert eljön az Úr és harcol azok ellen a népek ellen...
és azon a napon az Olajfák hegyére veti a lábait, ...és az Olajfák hegye kettéválik....
Bizony eljön az Úr, az én Istenem és minden szent vele."
Zak.14;4-5.
Ezen a fontos igehelyen nemcsak azt tudjuk meg, hogy az Úr fizikailag is megérkezik a Földre (persze megdicsőült testben!)
hanem az előzőleg elragadtatottak seregei is jönnek vele, amint ezt a Jel.19,14 megerősíti. Itt nem (csak) angyali seregekről van szó, mert a tiszta fehér gyolcsról, amibe öltözve vannak, írja csak a Biblia, hogy a szentek igazságos cselekedetei, tehát nem mennyei személyekről van szó.
Az ezeréves királyság kezdetén lesz mindez, mivel a Jel.20;4-6.-ban azt olvassuk, hogy "uralkodnak ŐVELE együtt ezer esztendeig."
Jézus Krisztus földi tartózkodására utal továbbá az is , hogy a Jelenések Könyvében leírt harcokat viszi győzelemre. Jel.19;19,21.
Örülnék, ha még több fontos kérdést is felvetnél, hogy megbeszélhessük.

Neked is hasonlóan áldott életet kívánok
bebai

Benji 2008.09.18. 20:53:15

A Nagy Parázna kérdése nagyon összetett és DÖBBENETES emberek számára, az Úr és az Ő mellette álló angyalok számára azonban megdöbbentően egyértelmű.

"Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával,
És az ő homlokára egy név vala írva: Titok
/misztérium-μυστήριον/; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.
És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt.
És monda nékem az angyal: Miért csodálkozol? .."
(Jelenések 17.fejezet, Részlet)

A bibor-karmazsin színek, aranykehely, ékkövek miatt erős a gyanú a Római Katolikus Egyház jelenlétére, ám szerintem csak EGY összetevője lesz a NAGY vallási egyesülésnek, amely KERESZTÉNY irányultság alapján történik. VALAMINEK még a JÖVŐBEN történnie kell, hogy ilyen HATALAMAS tömegeket egyesítő világvallás jöjjön létre, egy központtal. Teljes egységük úgysem lesz, még hitelvekben sem /kivéve az IGAZI kereszténység elutasítását./, mivel Bab-Ilu a MENNY KAPUJA, vagy Istenek -kapuját jelenti , a zsidók a BALA szót használták rá, ami zűrzavart jelenti héberül.
Az utóbbi idők karizmatikus keresztény vonalában történt botrányok és az ökumenizmus létezése miatt nagy a valószínűsége, hogy a kereszténység protestans ágából és a karizmatikus, pünkösdi jellegűből is lesznek csatlakozók.

Babilon, a Nagy Parázna szelleme már dolgozik, gyűjti az építőköveket. Amint az IGAZI Egyház élő kövekből épül fel szellemi házzá, űgy építi fel magát Babilon vallási háza is a MISZTÉRIUM habarcsát használva.
Ez a befolyás, már nyíltan is megjelent /mint említettem az ökumenuzmus keretében/, valamint a világ korszellemével való összesimulás által. Ez a szellemi befolyás a jövőben megszaporítja az hamis prófétákat és az antikrisztusokat...

Leplezze le az Úr a Paráznáról azt amit még nem tudunk, hogy nyilvánvaló legyen a kiléte az igazi hívők számára.

Példa a befolyásra. /sz.tem/ :
www.youtube.com/watch?v=0SJxe6ypueE

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.19. 12:12:06

Kedves Benji!

Kérlek látogass el a utolsoidok.shp.hu c. web-oldalra s írd meg a véleményed a Babilon témát úgy látod-e, amint az ott megfogalmazódott?

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.19. 16:41:00

Kedves Benji!
Nagyon köszönöm az értékes információkat! Az külön öröm, hogy egyformán gondolkodunk, legalábbis ami a hsz-edből számomra kiderült.
A mellékelt videoval kapcsolatban is teljes mértékben egyetértek, már maga a zene is elárulja a szellemiséget! Ezt is köszönöm!
Új ismeretekkel is gazdagítottál!!!!:))) nagyon örülnék, ha máskor is kapnék Tőled hasonló frappáns meglátásokat!Szerintem most a legfontosabb, hogy megpróbáljuk helyesen értelmezni a földi világot (is).Ebben nagyon sokat segíthet egy-egy eszme-és tapasztalatcsere.
Ezért kérlek látogass el máskor is blogomra, ha teheted.
Üdvözöllek szeretettel:
bebai

Benji 2008.09.19. 22:17:40

Üdv és ok !

Benji 2008.09.19. 22:48:29

Most olvastam,hogy Újjá akarják építeni BABILON városát. Nagy idegenforgalmi és turisztikai látványosságnak szánják.

hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=67671


Már vannak "prófétái" is :
indafoto.hu/patony/image/452081-1417bff1

Benji 2008.09.20. 09:12:16

Babilon helyreállítása, régészeti leleteinek további rekonstrukciója a VILÁGBAN lévő megújulás és az anyagi felemelkedés utáni vággyal találkozik. A Jelenések könyvében a végidők Babilonja gazdasági, kereskedelmi motor is egyben.
A NAGY HASZON világa. Mindenki érdeke :-(
"..Jaj! jaj! az a nagy város, a melyben meggazdagodott mindenki, a kinek hajói voltak a tengeren, annak drágaságaiból.." Jel.18.19

Nimród Bábel bukása után továbbra is NAGYVÁROSOKAT hozott létre. Ez biztosította a NAGY LÓVÉT és a pozíciót. A nagyvárosokat meg kellett szervezni, neki volt ebben tapasztalata és gyakorlata.
A koncentrált monumentalizmust, az egység erejét misztikus kijelentésekkel fokozta. A kisembernek szóló ígéretekkel.
A kollektivizmus ereje bátorságot ad. Ő ezt irányította.

"Azután ezt mondták: Gyertek, építsünk magunknak várost és tornyot, amelynek teteje az égig érjen; és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész föld színén." /Mózes 1:11/
A NÉP IS EZT AKARTA. Isten nélkül áldottnak lenni. A vágyak szabadságát. Nimród kihasználta a félelmeiket, a vadállatokkal teli veszélyes ismeretlen világtól, a mindennapi ételért és életért való küzdelmük frusztráltságát. Valamint az Istenismeretük hiányát.

Egy nagyvárost ÁT KELL LÁTNI, nagyban kell gondolkodni az irányításához. Ezt nem tudja bárki megtenni. Nimród volt a FEJ. Legendává lett.
"Hatalmas vadász volt ő az ÚR előtt." 1 Mózes 10.

Őt hitték az Úrtól való szabadítónak.
A végidők Babilonja is az Igazi Messiás ellen épül fel.
Az ÖNMEGVÁLTÁS megtestesüléseként.
Vallási közponként hazug, hitető válaszokat ad a földet sújtó csapásokra és a félelmet keltő hatalmas változásokra.
A MESSIÁS SZEMÉLYÉT AZ ANTIKRISZTUSSAL AZONOSÍTJA, akiben Nimródhoz hasonlóan hisznek és bíznak az emberek a hitetés, hazugság és hamis csodák miatt.
"Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?"
/Jelenések 13,4/

flickr.com/photos/15791740@N08/1719400992/

Benji 2008.09.20. 10:23:51

Találtam egy olyan cikket is, amely a különféle verziókat vizsgálja:
hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=68848

bebai 2008.09.20. 13:05:24

Köszönöm a sok érdekes videot és a kommented Nimródról egyenesen lenyűgöző, teljesen egyetértek a leírtakkal! A Nimród téma egy újabb adalék ahhoz, hogy az antikrisztusi szellemiség mindig is munkálkodott és jelen volt láthatatlan, de mégis kézzel fogható módon a világban = a Sátán fejedelemségében.

A babiloni téma most az egyik legaktuálisabb szerintem, köszönöm a gazdag képanyagot is hozzá.
Nagyon örülnék további véleményeidnek.
Üdv. bebai

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.20. 14:36:25

Kedves Benji!

Tökéletesen egyetértek a nimródi hasonlattal, gondolattal. Azt nem tudom, Babilon fizikális újjáépülése oly módon, ahogyan az általad megadott linkekből kiderül, bekövetkezik-e vagy sem, de azt gondolom, hogy Babilon fizikálisan már épül itt a Földön s a lényegről való figyelemelterelésnek tartom az effektíve Babilon város újjáépítéséről, újjáépüléséről szóló története(ke)t, ha bekövetkezik, akkor is.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.20. 15:17:52

Egyetértek a Messiás hamis beazonosításával, mármint azzal, ahogyan azt megfogalmaztad. S még valami. A keresztény irányzatok közül, ma tagadhatatlanul a karizmatikus mozgalom az, amely a legutolsó ébredési hullám "eredménye". Az egységes világvallás kialakulása valóban a köv. képlet alapján áll össze: pogány vallások + kereszténység. Kérdés mely felekezeteket tartjuk keresztényeknek? Én a Róm. Kat. Egyházat semmiképp sem sorolnám közéjük, mert eredetük eleve pogány vallások + némi kis kereszténység-szerű elemek elegye volt kezdettől fogva. Az összes többi keresztény 'egyház' valamely ébredés 'meghalása', megkövesedett, bebetonozott maradványa. A karizmatikus mozgalom pedig kezd elszállni s olyan gondolatok szivárognak be oda is, amely egészségtelen. Tehát akkor felmerül a kérdés kit s mely felekezetet, egyházat lehet Egyháznak nevezni? S úgy vélem egyiket sem. Krisztus Egyetemes Egyháza nagy 'E' betűvel egyénekből áll. Nem felekezeti hovatartozás kérdése. Ezért rendkívüli ez a mai kor, mert ilyen felállás még nem volt, amelyben nem lehet látni, ki hova tartozik. Vannak, lesznek, akik világiak és érzékelik, látják mi készül s elutasítva azt átállnak a Megváltó Jézus Krisztus mellé s lesznek olyan keresztények, akik nem értik meg, hogy az a Krisztus-várás, amely ma globálisan készülődik, az nem a Jézus Krisztus. Szóval az egyén számít, nincsenek üdvözítő tömegek. Az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik. A hívek helyes magatartása, a nimródi elképzelés felerősödésének elutasítása, a centralizációval szembeni decentralizáció kivitelezése az egyén életében, azaz térjünk vissza a gyökerekhez. Egyetértesz-e ezzel?

Benji 2008.09.20. 18:32:15

Ehhez Istennek kell beavatkoznia, új alternatívát nyújtani. Emberként keresem a Szent Szellem vezetését , amit megvizsgálok a Biblia tükrében. A mai nap nincs más, mint a történelmi fővonalak, a kisegyházak, és a karizmatikus, pünkösdi, neoprotestans közösségek, megagyülekezetek.
Mint korábban is írtam megyőződésem, hogy VALAMINEK , történnie kell a világban és a kereszténységen belül is, ami után aztán jön az ÚJ BOR, megújulás. Ez jelenthet teljesen új közösségeket és új mozgalmakat, de akár a most meglévők is becsatlakozhatnak abba. Nem kell hát előre rohanni, mindennek meg van a maga ideje. Aki hisz, az nem fut.
Ezt Isten Szellemének a munkájáról írtam.

"A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását,
(φωνὴν- HANGOT)
de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született." (János evangéliuma 3,8)

Imádkozz és imádkozz nyelveken és figyelj a szélirányra a HANGRA.

Benji 2008.09.20. 18:54:50

A Karizmatikus mozgalomban is KÉT IRÁNY van jelen, ha leegyszerűsítjük a mozgalmat. Érdekes, hogy ezek az irányok valóban megvannak a mai napig is.
Idézet Derek Prince önéletrajzi könyvéből:

"".Sajnos a megújulási mozgalom azokban az években (70-es), mintha két irányba (!) indult volna el. Egy részük be akarta fogadni a Szent Szellem erejét, meg akarta újítani a régi szövetséget, és ily módon Isten beavatkozása által más pályára terelni a történelem menetét. Mások viszont mintha csak a saját maguk áldásával lettek volna elfoglalva. Ebből fakadtak később az olyan szélsőségek, mint a bővölködés üzenetének túlhangsúlyozása és az úgynevezett prófétai mozgalom. A mai napig látom jeleit annak, hogy akik az Isten kezétől jövő változást szeretnék látni a világban, folyamatosan komoly eredményeket tudnak felmutatni, de emellett ott van és talán mindig is ott lesz az a karizmatikus szubkultúra, amely jószerével csak önmaga felé tendál....
....olyan érzésem volt, mintha gyerekek felnőttek dolgaival játszadoznának. Ahelyett, hogy a Szellem kitöltetését az érettségre, a Jézusnak való elkötelezettségre irányuló hívásként értelmezték volna, sokakat teljesen lekötöttek magának az ébredési mozgalomnak az izgalmai és ÉLMÉNYEI...."

(Stephen Mansfield- Derek Prince 302.oldal részlet)

Benji 2008.09.20. 19:11:12

Példa az aktuális Igéket, az Izraelre vonatkozó aktuális próféciákat, Isten beavatkozását hirdető megfontolt irányra. /Nekem ez az irány a nyerő./
A Szellem erejében, vezetésében ők is hisznek.

www.jhm.org/ME2/Default.asp

www.mymhmin.org/home

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.20. 23:30:15

"A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását,
(φωνὴν- HANGOT)
de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektől született." (János evangéliuma 3,8)

Ezt külön megköszönöm, ez most nekem egy rhema!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.21. 18:24:06

Kedves Benji!

Bár kérdéseimre s érdeklődésemre még egyszer sem szólítottál meg személyesen, én ezt most többedjére is megteszem.

Megkérdezhetem mit értesz pontosan az Izraelre vonatkozó próféciákon pontosan, mely Isten beavatkozását hirdeti megfontoltan? Nem sikerült a link-ből rájönnöm. Segítség!!!

Benji 2008.09.21. 20:09:08

Szia kedves shula !

És bocsánat !

Legutóbbi könyvélményem instrukciói eléggé reálisnak tűnnek :
sorsfordito.addel.hu/detailproduct.php?productid=383680&PHPSESSID=a8edd57c9271ebb7efb13e755991a28c

www.joelrosenberg.com/

A könyv Az Ezékiel 38. próféciájának közeli beteljesedését taglalja, azok lehetséges kiváltó okait, pl.: foglalkozik az IZRAEL földje alatt lévő OLAJ és FÖLDGÁZKÉSZLETEK-ről szóló bibliai próféciákkal is.

De akárhogy is. Józan paraszti ésszel nézve is: Annyira BEÁLLTAK a dolgok, hogy a jelenlegi globális felállás hosszútávon olyan mókuskerékhajtás, ami minden oldal gyengüléséhez, erővesztéséhez vezet.
Mintha Isten lerakta volna a kávéját, és leülepedik, kihűl.
Újramelegítés és a kiskanál akció /felkeverés/ segítene.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.22. 16:04:44

Kedves Benji!

Köszönöm a küldeményeket.

Benji 2008.09.24. 08:21:30

A Nagy Parázna témához egy fórumbejegyzést még engedjetek meg :
"megfogalmazni nehéz, mert μυστήριον-Misztérium.
A Nagy Parázna mindenkivel lefekszik, és hozzá is tolongtak.

"A szép parázna sok paráznaságáért, a hitetésnek mesternője miatt, a ki népeket ejtett meg paráznaságával, és nemzetségeket bűbájaival:" /Náhum 3./
Itt Ninive...Nimród alapította.

(1Kor 6,16.)"Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté."
A Parázna szelleme=Babilon szelleme. Ez a szellem olyan rendszert hoz létre, amely nem a Biblia Istenével van szellemi közösségben.
Ez a szellem az Egyházat is a maga képére és hasonlatosságára formálja és egyesíti a már amúgy is ő általa uralt világgal az Istennel szemben Nimród szellemi örökösének vezetésével.
A KEZDETBEN igazság alapján hívő Jézus Krisztus menyasszonyaként felékesített EGYHÁZ, amely lefeküdt vele és egyek lettek beazonosítható. De a Fenevadon ülő Nagy Paráznában az összes belőle származó egyház OTT lesz.
Összenő ami összetartozik.
"És paráználkodék Oholá oldalamon, és fölgerjede szeretőihez...
...És látá húga, Oholibá, és még gonoszabbul folytatá bujálkodását amannál, és paráznaságait nénje paráználkodásainál.....
...És látám, hogy megfertéztette magát: egy az útjok kettőjöknek.
És még szaporítá paráznaságait, és láta férfiakat bevésve a falon, a Káldeusok képeit, bevésve vörös festékkel...És fölgerjedt hozzájok szemei nézésében...
...És mikor feltakarta paráznaságait és feltakarta szemérmét, eltávozék az én lelkem ő tőle, a mint az ő nénjétől lelkem eltávozott vala." (Ezékiel 23.fejezet.)

ISTEN EZEKET AZ EGYHÁZAKAT ELVETI. Kihívja belőlük az övéit, szárnyai alá.
"Nos hát! Ha elbocsátja valaki az ő feleségét, és ez eltávozik tőle és más férfiúé lesz: vajjon visszamehet-é még a férfi ő hozzá? Nem lenne-é az a föld fertelmesen megfertőztetve? Te pedig sok szeretővel paráználkodtál, és visszajönnél hozzám? mondja az Úr." /Jeremiás 3./

"Parázna és megszeplősített asszonyt el ne vegyenek, se olyan asszonyt, a ki elűzetett az ő férjétől, el ne vegyenek; mert a pap az ő Istenének van szentelve."
(Mózes III. könyve 21,7)

Valamint ISMERTETŐJE még a vér. AzIsten Igaz népén a kegyelem vére van:
"Mondván: Ez azon szövetség vére, a melyet Isten számotokra rendelt.
Majd a sátort is és az istentiszteletre való összes edényeket hasonlóképen meghintette vérrel......
...Azonképen Krisztus is egyszer megáldoztatván sokak bűneinek eltörlése végett, másodszor bűn nélkül jelen meg azoknak, A KIK ŐT VÁRJÁK üdvességökre." (Zsidó 9.)

A PARÁZNA ISSZA A VÉRT.
Jel 17,6. "És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt."
ÁBEL vére is ő ellene kiált.

Szóval ennyi. A parázna útja a széles ösvényen van, amin bőven lehet kanyarogni .
"Az életnek útját hogy ne követhesse, ösvényei változókká lettek, a nélkül, hogy ő eszébe venné." Pld.5,6

A KESKENY UTAT, AZ IGAZI JÉZUST, A JUHOK AJTAJÁT KERESNI KELL. És ez a nehezebb !!!!!!!!

"Mát 7,14. Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt."..."/

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.24. 11:04:04

Kedves Benji.
Köszönet érdekfeszítő bejegyzésedért! Némely igehely új megvilágításba került...
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ily módon is ez a kis blog helyet adhat a kijelentés Szellemének, és ennyire új és fontos ismeretekkel gazdagodunk.
Az Úré minden dicsőség és hála, hogy megosztja Veled -->velem az Ő Valóságának elrejtett mannáit.
"Egy kenyérből részesülünk sokan".
Köszönöm, Benji hogy képes vagy "adni".

Benji 2008.09.25. 08:32:14

A Nagy Parázna sz.tem az Istentől való szellemi ébredések. és kitöltetések korai MEGSZEPLŐSÍTÉSÉVEL dolgozik.
A paráznaság borát keveri az új borhoz, istentelen szolgálók
/hamis próféták,hamis tanítók, antikrisztusok/ által.
A pünkösdi-karizmatikus mozgalomban a KEZDETEKTŐL benne volt, és minden "hullám" vegyes szellemű lett miatta.
De ez egyre átlátszóbb. Itt van pl.: a legutóbbi a LAKELAND,
Todd Bentley féle "ébredés". Ez már szerintem nyomokban sem tartalmaz SZENT szellemet.
www.injesus.com/index.php?module=message&task=view&MID=LB007EIJ&GroupID=YT00KKO2
Fórumbejegyzés idézet:

"Isten szellemi lény, akit szellemben és igazságban kell imádni és Ő valóban a SZELLEME ereje által valósítja meg Igéjét. A korábbi ébredési tüzeket Istentől valónak tartom, már csak azért is, mert VALÓBAN sok ember tért meg Jézushoz és sokan újultak meg Istennel való élő közösségükben ezáltal, mind Amerikában, mind az egész földön.
De azok a KONKOLYOK, akik ezt a mostani röhejes Lakeland-et támogatták, ott voltak a korábbi igazi kitöltetések továbbadásánál,abban a tűzben való szellemi szolgálatokban. Hiszem,hogy köztük voltak/vannak Isten emberei is,/legalábbis NAGGGYON remélem!!/

Problémám az,hogy a fennti kérdésre válaszként én azt sejtem,hogy a pünkösdi-karizmatikus mozgalom "Jeruzsálemeiből" áradt rá a métely az összes church-re és mozgalomra. A szűretlenül jött áradások negatív szellemi hordalékait ,a szennyvízet pedig nem sikerült teljesen kipucolni az egyházi-gyülekezeti életből.

"Emeld fel szemeidet a magaslatokra, és lásd meg hol nem szeplősítettek meg téged? Az útakon vártál reájok, mint az arab a pusztában, és megfertőztetted a földet paráznaságaiddal és gonoszságoddal.
Noha megvonattak a korai záporok, és késői eső sem volt: mégis parázna asszony homlokúvá lettél, szégyenkezni nem akartál.
Nemde mostantól így kiáltasz nékem: Atyám! Ifjúságomnak te nagy vezére.
Mindörökké haragszik-é, mindvégig bosszankodik-é? Ímé, ezt mondod, de cselekszed a gonoszságokat, a mint tőled telik." (Jeremiás 3.fejezet)

Ilyen megszeplősítő Pl.: Paul Cain.
www.ujexodus.hu/index.php?cikk=726
"Az igazaknak áldása által emelkedik a város; az istentelenek szája által pedig megromol." /Pld.11,11/

"Mert istentelenek vannak az én népem között; guggolva fülelnek, mint a madarászok; tőrt hánynak, embereket fogdosnak.
Mint a madárral teli kalitka, úgy vannak teli az ő házaik álnoksággal; ezért lettek nagyokká és gazdagokká!" (Jer.5:26-27)

Ha ez egyik aspektusa annak amiről Dániel írt, akkor közel az Úr ! :
"És hallám a gyolcsba öltözött férfiút, a ki a folyóvíz felett vala, hogy felemelé az ő jobb kezét és bal kezét az ég felé, és megesküvék az örökké élőre, hogy ideig, időkig és fél időig, és mikor elvégezik a szent nép erejének rontását, mindezek elvégeztetnek.
Én pedig hallám ezt,de nem értém, és mondám: Uram, mi lesz ezeknek vége?
És monda: Menj el Dániel, mert be vannak zárva és pecsételve e beszédek a vég idejéig.
Megtisztulnak, megfehérednek és megpróbáltatnak sokan, az istentelenek pedig istentelenül cselekesznek, és az istentelenek közül senki sem érti; de az értelmesek értik." /Dániel 12,/

Ezek a Bob Jones-ok, Paul Cain-ok, Rick Joyner-ek, Todd Bentley-k.. meg még ki tudja hány ilyen hülye nevű amcsi a NAGY PARÁZNÁT építi. A Katolikus Karizmatikus megújulással együtt. Az amikat már tényleg benyelte az ANYAszentEgyház.
A végén minden visszatér oda ami belőle származik. gondola.hu/cikkek/55183
"A kivel paráználkodtak a a föld királyai, és az ő paráznaságának borával megrészegedtek a föld lakosai." Jel. 17,2

Erre nem az a helyes válasz sz.tem, hogy akkor legyünk aposztaták, meg ábránduljunk ki az Igéből, mert nincs is Egyház, meg ilyenek....
Hanem :
"..meg ne részegedjetek bortól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel," /Efézus 5:18/ !!!

"Melyik atya pedig az közületek, a kitől a fia kenyeret kér, és ő talán követ ád néki? vagy ha halat, vajjon a hal helyett kígyót ád-é néki?
Avagy ha tojást kér, vajjon skorpiót ád-é néki?
Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, a kik tőle kérik.
És ördögöt űz vala ki..." (Lukács evangéliuma 11:11-14)

És a KRISZTUSI ellenállás indítja be a végkifejletet :

"És hallék nagy szózatot az égben, a mely ezt mondja vala: Most lett meg az idvesség és az erő, és a mi Istenünknek országa, és az ő Krisztusának hatalma; mert a mi atyánkfiainak vádolója levettetett, ki vádolja vala őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.
És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig.
Annakokáért örüljetek egek és a kik lakoztok azokban. Jaj a föld és a tenger lakosainak; mert leszállott az ördög ti hozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint a ki tudja, hogy kevés ideje van." (Jelenések 12:10-12.)""

Képek : Paul Cain Szaddam Husszeinnél, és karizmatikus katolikusoknál /vatikánváros/ :

kepfeltoltes.hu/080925/Babilon_Project_5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/080925/b_Project_3_www.kepfeltolte

Benji 2008.09.25. 08:33:59

Tanulmány : A jövő elkezdődött.
/meg elkendőzött :-))/

www.istenkereso.hu/hirek/jovo_elkezdodott.html

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.25. 08:54:19

Ritkán fordul elő velem, de most nem jutok szóhoz. Ill. csak egyhez: köszönöm!
(Még tanulmányozom a (hsz-nek nem merem nevezni, inkább:)
bejegyzésedet, hamarosan jövök újra.

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.25. 16:40:51

Az előzőekhez hozzáfűzném még, hogy egészen megdöbbentő a Sátán manipulációja a jövő elkendőzése érdekében.
Jézus megmondta előre! Máté 24;24.
Ha semmi más bizonyítéka nem lenne, hogy a végső időkben járunk, ez a "belső bomlasztás" is elég súlyos érv volna (de persze van sok egyéb is!!!).
Az általad belinkelt anyag elképesztő.
Mondjuk számomra megnyugtató, hogy Paul Cain végül bűnbánatra jutott, de pld. Branham a tévtanításainak béklyójában halt meg! Ez szomorú!!!
Mennyire az Úr kegyelmén múlik az életünk!!!Ezt újra és újra meg kell állapítanom: lámcsak vannak tévelygők, akik kapnak lehetőséget a megtérésre, mások meg nem...
Magam is tapasztalom: a verbális kommunikáció - bár akár tartalmazza is az igéket - , csak egy postás, de teljességgel a Szent Szellem teszi hatékonnyá az üzenet célba érését illetően.
Kedves Benji, nagyon-nagyon fontos dolgokról írsz!!! ha van még üzid a számunkra, kérlek oszd meg!!!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.25. 17:49:09

Kedves Benji!

Sajnos jól látod a helyzetet. Mármint az a sajnos, hogy így van. Meglátásom szerint az ökumenizmus - mely kifejezetten a keresztény felekezetek egymáshoz közelítésén, egységesítésén fáradozik - egy része csak annak a törekvésnek, amely egy egységes világvallás felé tereli az emberiséget. Sajnos a pogány vallások "Messiás" várásával fog mindez elegyedni. A szellemi irányadás, azonban még mindig csak egy része a teljes egésznek. Remélem, azt egyöntetűen elismerhetjük, hogy az Antikrisztus nem csak szellemi vezető lesz - noha tagadhatatlanul az is -, hanem politikai és gazdasági vezető is. Maga a gonosz levettetik közénk, hogy bevégezze küldetését. Ez a mai kor azért olyan rendkívüli, mert ilyen még nem volt soha. Tehát megtévesztőnek tartom, ha csak szellemi szinten vesszük észre és ott is csak részben azt, ami készülődik.
A szellemi, több, mint a testi alapvetően, de az utolsó napokban, Babilon testet IS ölt. Tehát szellemiség, amely megtestesül s a szellemiség a megtestesült formájával együtt fog létezni. A föld királyai is paráználkodnak vele. Ez több, mint, ami szellemi szinten vagy 'keresztény' körökben megvalósul. Az EU: 1992 óta létezik; az Afrikai Uniót 2002-ben létrehozták; az Észak-Amerikai Unió megalapításáról 2005-ben írtak alá egyezményt, melynek kivitelezését 2010/12-re tervezik. Az Ázsiai (Keleti) Unió tervezés alatt. Az EU-t, mint gazdasági közösséget Oroszország bevonásával még jobban ki akarják terjeszteni. S az Uniókat már csak egy ugrás lesz átvenni annak, akit a Biblia Antikrisztus néven említ. Minden az ő előkészítésén fáradozik. S neki csak egyik 'szolgálata' lesz, az emberiség 'hitbéli' vezetése. Vagy te az Antikrisztust nem megtestesült személyként, emberi lényként látod? Mi kapcsolatot látsz Babilon és ő közte? Vagy egyáltalán nem látsz köztük kapcsolatot? Az Antikrisztus uralma alatt, ahhoz, hogy az ember ne vegye fel a bélyeget, milyen megoldást gondolsz elfogadhatónak? Az egységes fizetőeszköz, melyről a Jelenések könyve is említést tesz, a hétköznapi életben való megjelenésén, megjelenítődésén mit értesz, illetve hogy értelmezed a Jelenések 13:16-18-at?

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.25. 18:01:15

Kedves Shula!
Köszönöm rendkívül érdekes szavaidat.
Nagyon várom Benji válaszát is.

Benji 2008.09.25. 22:14:23

Kedves Shula !

Írtad:" A szellemi, több, mint a testi alapvetően, de az utolsó napokban, Babilon testet IS ölt"-
-Egyetértek. Az ALAP szerintem a római katolikus egyház.

MERT az IGAZI egyház alapja, amely szintén létezik:
"Σὺ εἶ ὁ Χριστὸς ὁ υἱὸς τοῦ θεοῦ τοῦ ζῶντος.-
Te (Jézus) vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia. "

."De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat /ἐκκλησίαν -egyház,gyülekezet,eklézsia/
és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat. (Máté evangéliuma 16: 18)

"Mert más fundamentomot senki nem vethet azon kívül, a mely vettetett, mely a Jézus Krisztus." 1 Kor.3:11

ITT A JÉZUS KRISZTUS-on felépült Isten épületéről van szó,
amely nem intézményrendszer és csodálatos épületegyüttesek-hanem : EMBEREK !

"Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?" 1Kor 3:16

A hívők a bennük lakó Szent Szellem által együtt az Isten temploma. Élő kövek. Amik ha kell elemeikre bomlanak, és ismét összeállnak.

BABILON ALAPJA PEDIG EZ :
www.depositum.hu/szikla.html

A végidők Babilonja, a Nagy Parázna valamilyen módon erre épül rá. Azért írtam,hogy VALAMINEK történnie kell.
És nagy a valószínűsége,hogy az a VALAMI Izraelben fog bekövetkezni és kihat az egész világra.

Tehát IGEN, hiszem,hogy BABILON látható lesz. Most is látható az alap, de ennél több lesz.
EGY VALLÁSI RENDSZER az újjáéledő Birodalomban.

Benji 2008.09.25. 22:57:00

II:válasz:

Az antikrisztus valóságosan testel rendelkező személy lesz, akinek a szelleme már most is munkálkodik a törvényszegés titkos bűne által. Ahogy Jézus a testé lett ige, úgy az antikrisztus lesz a testé lett hazugság.
Babilon Ura ő lesz, a Nagy Parázna kijelenti : ő a messiás.
Mint Nimród.

A Gonoszság Fia. Talán szó szerint is. Azt csinálja, majd amit az atyjánál látott..

"A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát."
/2 Thessalonika 2:4/

Azt mondja,hogy ő az isten. Én vagyok.

Az önszeretet és önimádás megtestesülése, a sátánból kijött sötétség a kenete. Az élet helyett viszont HALÁLT oszt.
Fizikait és örök halált. Nem ad,hanem elvesz.
Az őt imádók pedig gonoszabbak lesznek a leggonoszabbaknál.. :-(

Jézus aki valóságosan Isten Fia nem így cselekszik.
Saját magát kisebbé tette miértünk. Lemondott a mennyei dicsőségéről és gazdagságáról a szeretet miatt, ami az Atyjában is megvan, és így benne is:

"A ki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt." (Titus levél 2:14)

"Mert az egész törvény ez egy ígében teljesedik be: Szeresd felebarátodat, mint magadat."
/Galáta 5:14/

Jézus a törvény betöltője.
Jó,hogy Ő az Úr :-)

Benji 2008.09.25. 22:59:42

Kedves bebai ! Az Úr áldjon !

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.26. 10:43:37

Kedves Benji!

Az egy vagy egységes vallási rendszer megjelenésével egyetértek. Miként látod annak a problémának a megoldását, amely a pogány vallásokat illeti? Hogyan fognak bekapcsolódni ebbe az egységes vallási rendszerbe, melynek kezdeményezője, élharcosa szerinted a Római Katolikus Egyház? Alapvető téziseiket nyilván nem fogják egybe mosni. Azonban kell valamiféle közös szellemi üzenettel bírnia külön-külön az egyes vallásoknak, amelyben viszont hasonlóságot mutatnak. Vagy erre érted a 'valaminek történnie kell' megjelölést?

Ami Babilon és az Antikrisztus kapcsolatát tekinti, megállapítottál olyan alaptéziseket, amelyekkel általában véve minden kereszténynek illik tisztában lennie.

Az Antikrisztus szerinted nem lesz gazdasági, politikai, katonai vezető ezek szerint? Csak vallási?

A közös fizetőeszköz-ös kérdéseimre nem válaszoltál, ismét felteszem őket:

Az Antikrisztus uralma alatt, ahhoz, hogy az ember ne vegye fel a bélyeget, milyen megoldást gondolsz elfogadhatónak? Az egységes fizetőeszköz, melyről a Jelenések könyve is említést tesz, a hétköznapi életben való megjelenésén, megjelenítődésén mit értesz, illetve hogy értelmezed a Jelenések 13:16-18-at?

Benji 2008.09.27. 00:47:18

Szia Shula !

Az Igazi egyházat, amely a Krisztusról való Szent Lélek általi kijelentésen alapult az apostolok által, A RÓMAI BIRODALOM ÚJ ALAPOKRA, BABILONIRA HELYEZTE.
"A IV. századtól kezdve a Róma vezetésével hivatalossá váló egyház igényli az állami erőszakszervek támogatását a hit terjesztésében, eretnek irányzatok felszámolásában. Az államvallássá válás kötelező érvényüvé tette a hitet:(!!!)

- Alattvalók tömegei meggyözödés nélkül, parancsszóra keresztények
- Egyházi vezetők karriervágyból, politikai szempontok alapján kerülnek hatalomra
- Megtérést felváltja a parancsra való engedelmeskedés, ill. a hivatalos egyházba való beleszületés
- Eröteljes az egyház elpogányosodása hitelvekben, hitgyakorlatban
- A névleges keresztények behozzák az egyházba pogány tradíciókat, melyek keresztény mázzal ”leöntve” tovább élnek ."

A Reformáció Isten munkája volt ! Újból az Eredeti, Igazi ALAPRA való egyházépítés.
Sajnos tudjuk ,hogy aztán nem volt teljes és tökéletes ez a mozgalom, de ennek köszönhetjük,hogy LEHETŐSÉG van Krisztusról a Szent Lélektől való kinyilatkoztatás
során Igazi Igei alapokon álló közösségek építésére.
Az ellenreformáció azonban SOHA nem áll le addig, amíg a Nagy Parázna létezik.

A XX.század előestéjén illetve hajnalán azonban a nagy Parázna a kinyilatkoztatása új korába lépett : Lourdes, Fatime

www.btk.elte.hu/palimpszeszt/pali08/15.htm

/Érdekesek az időbeli egyezések, a pünkösdi mozgalmakat elindító Szent Lélek kiáradásokkal./
A Világháborúk utáni újjáalakuló világban, majd Izrael államának létrejötte után a Nagy Parázna régi-új stratégiába kezdett : www.karizmatikus.hu/35ev.htm

A Katolikus Karizmatikus mozgalmon keresztül a Római Katolikus egyház szellemi közösségre lépett a pünkösdi-karizmatikus mozgalmakkal, /a történelmi reformációs egyházak után./ ÍGY EGYESÜL A KERESZTÉNY VILÁG AZ ÖKUMENÉBAN, és Valószínüleg a Zsidóság és a más vallások is ITT landolnak a BIBLIA ISTENÉNEK CSODÁI után.
Az Igazi egyház ettől ELKÜLÖNÜL.
A KÖZÖS HIT nem TEOLÓGIAI lesz elsősorban, hanem SZELLEMI- Misztikus. EGY AZ ISTEN alapon.

Benji 2008.09.27. 00:53:55

II.válasz :
A Nagy Babilon nemcsak vallási, hanem GAZDASÁGI központ lesz, az Antikrisztusi világrend egyik fő pénzügyi motorja.
Az Antikrisztus politikai, gazdasági és vallási vezető lesz egy személyben. A Nagy Paráznát felhasználja , aztán eldobja.
Ez a qrvák sorsa.
Aztán kézbe veszi a hatalmat TELJESEN, totálisan.

"És e fenevad, a melyet láték, hasonló vala a párduczhoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagy hatalmat." Jelenések 13

A többit később..

Benji 2008.09.27. 09:19:21

A Lourdes-ban, Fatime-ben a római katolikus egyházat misztikusan megújító szent szűz jelenésekkel egyidőben
a tengerentúlon az igazi alapra a Jézus Krisztus személyéről való Szent Lélek általi kijelentésre egy új mozgalom szele áradt :

Így látták kívülről

1906. szeptemberében egy helyi újság riportere helytelenítve az ott zajló eseményeket, a következőket írta: „Az Azusa utcai misszió a fajok gyalázatos keveredése… sírnak, vonító hangokat hallatnak egész nap, éjszakába nyúlóan. Futnak, ugrálnak, egész testükben rázkódnak, torkuk szakadtából kiabálnak, körbe forognak, rángatózva leesnek a fűrészporos padlóra, mindenfelé rugdalóznak és hemperegnek. Néhányan elájulnak és órákig meg sem mozdulnak, mintha halottak volnának. Úgy tűnik, mintha ezek az emberek őrültek, szellemileg zavarodottak lennének, vagy mintha igézet alatt állnának. Ők azt állítják, hogy beteltek a lélekkel. Van köztük egy félszemű, tanulatlan néger, a pásztoruk, aki ideje nagy részét fejét elrejtve a tejes rekeszek közé, a térdein tölti. Nem beszél túl sokat, de időnként hallani lehet, amint azt kiabálja, hogy „térjetek meg!”. Úgy tűnik, ő irányítja a dolgokat. Újra és újra „A Vigasztaló eljött” c. dalt éneklik.” :-)

eloviz.epk.hu/node/485
hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%BCnk%C3%B6sdi%E2%80%93karizmatikus_mozgalom

Benji 2008.09.27. 21:51:53

Találtam egy érdekes cikket a neten a témával kapcsolatban :

www.ujexodus.hu/index.php?cikk=187

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.28. 16:39:07

Köszönöm Benji újra, hogy feltetted ide ezt a sok fontos anyagot.
Azoknak a látogatóknak a nevében is, akik az utóbbi napokban egyre többen vannak, és megtisztelik a blogot jelenlétükkel!
Remélem sok hasznos ismerethez juthattak a segítségeddel.
Gondosan áttanulmányoztam a linkek tartalmát: Töprengeni való akad bőven, de a legfőbb tanulság mégis ez:
"Nálam nélkül semmit sem cselekedhettek" - mondja az Úr Jézus a János 15;5-ben.
Őnélküle csak a tévelygés útja vár az emberi lényekre.Csakis Ő az, -és a mostani helyzetben a Szent Szellemen át- Aki elvezet minden Igazságra.
Ez a keskeny Út, ez az a szoros Kapu, amit nem könnyű megtalálni...De bízom abban, hogy ez a blog is talán egy kis adalék ehhez, Megváltónk végtelen kegyelméből!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.28. 17:24:10

Kedves Benji!

Ami keresztény körökben zajlik az döbbenetes. Egyik korábbi bejegyzésedben említetted, hogy a karizmatikus mozgalom 2 irányba indult el. Az egyik jó, a másik rossz irányba. Meg lehet határozni konkrétan szerinted azt, hogy melyik a jó irányzat?
Te melyik gyülekezetbe jársz, megkérdezhetem?

A Nagy Paráznát az Antikrisztus valóban fel fogja használni szerintem is, de nem fogja eldobni, hanem él mindennel, amelyet az létrehozott, megteremtett és felkínált. Eldobni nem fogja, hanem Isten ítélete fogja őket együtt elpusztítani. Legalábbis a Jelenések Könyvéből számomra ez derül ki: az egész 19. rész erről szól s a 20-as vers-ben jelzi az Ige, hogy a fenevad és a hamis próféta ítélete Babilon bukása után vagy nagyjából azzal egyidőben történik majd meg.

Azt, hogy értelmezed, hogy: "Akivel paráználkodtak a föld királyai..." (Jel 17:2); valamint hogy:"...siratják őt és jajgatnak ő rajta a föld királyai..." (Jel 18:9); továbbá, hogy :"A föld kalmárai is siratják és jajgatják őt..." (Jel 18:11)?

Ha gazdasági vezető is lesz, ahogyan azt te is írtad, miként alakul, rajzolódik ki gazdasági hatalma?

A bélyeg felvételével kapcsolatban harmadszor is felteszem kérdéseim:

Az Antikrisztus uralma alatt, ahhoz, hogy az ember ne vegye fel a bélyeget, milyen megoldást gondolsz elfogadhatónak? Az egységes fizetőeszköz, melyről a Jelenések könyve is említést tesz, a hétköznapi életben való megjelenésén, megjelenítődésén mit értesz, illetve hogy értelmezed a Jelenések 13:16-18-at?

Benji 2008.09.28. 21:22:36

Köszönöm a leveleket, és örülök a megnövekedett látogatói számnak, az Úr áldjon meg mindenkit !
Jó sok kérdést kaptam, és még adós vagyok elmaradt válasszal is, igyekszem pótolni... a héten...., mert most sajnos nincs rá elég időm, de igyekszem. Addigis ajánlom olvasásra a Bibliát mindenkinek, ugyanis a Szent Szellem most feltárja az alapokat,vizsgálja még az Isten mélységeit is és megjelenti a bekövetkezőket. de ami a legfontosabb : Eszünkbe juttatja Jézus szavait.

"Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem" -Idézet az Igazi Jézustól ! /Jn 10:27/

A felekezetem nevét ne haragudjatok, de nem szeretném ideírni, /talán privátban/,mert ez a 4 felekezet ahová járok.
Az első volt a R.Katolikus,a második az Evangélikus egyház,
aztán volt egy kis pünkösdi csoport amely szétesett atomjaira,
és most van egy karizmatikus közösség, amire sajnos szintén hatással van ez a globális katyvasz, de kitartok.

Egy videót és a tanulmányt még szeretnék ajánlani a következőkig :
www.youtube.com/watch?v=J-QDOcDGDWA

www.istenkereso.hu/hirek/kertesz_zsuzsanna/ordog_posztmodern_egyhaza.html

Viszontírásra !
Akinek már volt Szent szellem keresztsége sokat ! imádkozzon nyelveken és csak bátran mondja ki a szavakat amik jönnek !

Benji 2008.09.29. 09:02:04

Kecves Shula !
I. válasz:
"Azt, hogy értelmezed, hogy: "Akivel paráználkodtak a föld királyai..." (Jel 17:2); valamint hogy:"...siratják őt és jajgatnak ő rajta a föld királyai..." (Jel 18:9); továbbá, hogy :"A föld kalmárai is siratják és jajgatják őt..." (Jel 18:11)?"
-kérdezeted.
Ezt úgy értelmezem,hogy az utolsó idők legnagyobb ÜZLETE.
BIG BUSINESS.
Ráadásul POLITIKAI BUSINESS IS. Tuti választási győzelem...

Jézus megmondta :
"Egy szolga sem szolgálhat két úrnak: mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti. Nem szolgálhattok az Istennek és a mammonnak.
Hallák pedig mindezeket a farizeusok is, kik pénzszeretők valának; és csúfolák őt. És monda nékik: Ti vagytok, a kik az emberek előtt magatokat megigazítjátok; de az Isten ismeri a ti szíveteket: mert a mi az emberek közt magasztos, az Isten előtt útálatos." (Lukács evangéliuma 16.fejezet)

A VALLÁSI ÜZLET fog a legjobban pörögni, ezért lesz egyre több a HAMISÍTVÁNY.

"Valának pedig hamis próféták is a nép között, a miképen ti köztetek is lesznek hamis tanítók, a kik veszedelmes eretnekséget fognak becsempészni, és az Urat, a ki megváltotta őket, megtagadván, önmagokra hirtelen való veszedelmet hoznak.
És sokan fogják követni azoknak romlottságát; a kik miatt az igazság útja káromoltatni fog.
És a telhetetlenség miatt költött beszédekkel vásárt űznek belőletek; kiknek kárhoztatásuk régtől fogva nem szünetel, és romlásuk nem szunnyad." /II:Péter 2/

BABILON A MINDENKI ÉRDEKE LESZ !!!!!!
Boldog-boldogtalan gyülekezeteket alapít és üzleti vállalkozássá fejleszti. Van aki előre leírja ezeknek, hogy kell csinálni /Pl.: Rick Warren/:

209.85.135.104/search?q=cache:sydydagoNWYJ:www.ujkigyos.baptist.hu/fajl.php%3Fid%3D868+Rick+Warren+ember&hl=hu&ct=clnk&cd=11&gl=hu&lr=lang_hu

BIG BUSINESS- MINDENKI ÉRDEKE :-(

Csak a Jézus Krisztussal való SZEMÉLYES közösség az üdvösség garanciája !

"És tökéletességre jutván, örök idvesség szerzője lett mindazokra nézve, a kik neki engedelmeskednek,
Neveztetvén az Istentől Melkisédek rendje szerint való főpapnak." /Zsidó 5:9-10/

Az IGAZI egyház LÉTEZIK, mint ahogy akkor is létezett, mikor a RÓMAI BIRODALOM ÁLLAMVALLÁSÁ tette a kereszténységet, így BENYELTE , mint JÓNÁST A HAL.

"E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván; és nem adatik néki jel, hanemha a Jónás prófétának jele. És ott hagyván őket, elméne." Máté evangéliuma 16:4

A Niniveiek SZÍVBŐL megtértek Jónás prédikációira !
Mert hirdette az ítéletet és Ők ELISMERTÉK, hogy IGEN,
IGAZ, és jogos az ítélet. Aztán keresték az Urat, aki kegyelmezett nekik.
Még egy BABILONI mintájú gyülekezet is megtérhet, és kaphat kegyelmet. Ninivét NIMRÓD alpította.

"És kezde Jónás bemenni a városba egy napi járóra, és kiálta és monda: Még negyven nap, és elpusztul Ninive!
A niniveiek pedig hivének Istenben, és bőjtöt hirdetének, és nagyjaiktól fogva kicsinyeikig zsákba öltözének.
És eljuta a beszéd Ninive királyához, és felkele királyi székéből, és leveté magáról az ő királyi ruháját, és zsákba borítkozék, és üle a porba."
(Jónás könyve 3.fejezet)

DE a Nagy Parázna vallási business EGÉSZE, magja,
nem fog megtérni. Akik megtérnek KI KELL SZAKADNIUK
BELŐLE ! -és ez üldözéssel jár !!!


"Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.
És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: FUSSATOK KI BELŐLE ÉN NÉPEM, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:
Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól.
...A mennyire dicsőítette magát és dobzódott, annyi kínnal és gyászszal fizessetek néki; mert ezt mondja az ő szívében: Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok." (Jel 18:7)

Szóval ez egy globálisan egyesített keresztény színezetű világvallás, a nagy üzlet, a politikai és világi karrier előmozdítója.

kepfeltoltes.hu/080910/abfireflames_copy_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

....

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.09.29. 16:38:45

Kedves Benji!

Tehát Babilon 'big business'; 'vallási üzlet' és 'politikai business'. Ezzel azt akarod mondani, hogy vannak politikai és gazdasági összefonódások a 'vallási', 'szellemi' vonallal?

A Nagy Babilon nemcsak vallási, hanem GAZDASÁGI központ lesz, az Antikrisztusi világrend egyik fő pénzügyi motorja.
Az Antikrisztus politikai, gazdasági és vallási vezető lesz egy személyben - írtad korábban.


Ha gazdasági vezető is lesz az Antikrisztus, ahogyan azt te is írtad, miként alakul, rajzolódik ki gazdasági hatalma? - kérdezem másodszor, csak azért, hogy ne felejtsük el.

A bélyeg felvételével kapcsolatban negyedszer is felteszem kérdéseim:

Az Antikrisztus uralma alatt, ahhoz, hogy az ember ne vegye fel a bélyeget, milyen megoldást gondolsz elfogadhatónak? Az egységes fizetőeszköz, melyről a Jelenések könyve is említést tesz, a hétköznapi életben való megjelenésén, megjelenítődésén mit értesz, illetve hogy értelmezed a Jelenések 13:16-18-at?

Most van egy karizmatikus közösség, amire sajnos szintén hatással van ez a globális katyvasz, de kitartok - írod. Tehát látod a problémákat, melyekkel nem értesz egyet s mégis odajársz?

Idézem egy mondatod:
Még egy BABILONI mintájú gyülekezet is megtérhet, és kaphat kegyelmet.

Hol van az a gyülekezet, amely ma ilyen? Tudsz példát mondani rá? Melyik az a karizmatikus irány, mely 'jó', ahogyan megfogalmaztad korábban? Erre sem kaptam még választ.

Hiszel abban, hogy gyülekezetek fognak üdvözülni vagy elragadtatni?

Az Igéket, melyeket idézel, minden keresztény ismeri, aki olvassa a Bibliát. Aki pedig nem keresztény, annak pedig esetleg túl bonyolult. Kérlek próbáld meg néhány mondatban a saját szavaiddal, röviden, tömören és közérthetően megválaszolni kérdéseimet. Az igei utalás fontos, de annak, hogy ömlesztve vannak igék tömkelegei, miközben a kérdések megválaszolatlanok maradnak, azt ésszerűtlennek látom.

Benji 2008.09.30. 22:29:59

Hello.
Nem vagy véletlenül NBH-s ?

Benji 2008.09.30. 23:07:53

De , a kedvedért :

A Teológiai kérdéseidre ebben minden választ megtalálsz, az antikrisztus bélyegével kapcsolatosat is.

www.goodnews.hu/product_info.php?products_id=355&osCsid=078dc64ea1649e26bc71d04ed683e9da

Persze még ha prófétál is valaki, vagy kijelentést ad, ha a Szent Szellemtől van pontos, de részleges. A LÉNYEGES INFOT adja át az Úr.

1.Kérdés : "Tehát Babilon 'big business'; 'vallási üzlet' és 'politikai business'. Ezzel azt akarod mondani, hogy vannak politikai és gazdasági összefonódások a 'vallási', 'szellemi' vonallal?"
-- szerintem ez EGYÉRTELMŰ. IGEN VAN.
Ezis egy háromság: POLITIKA-GAZDASÁG-VALLÁS
"mert a te kalmáraid valának a földnek fejedelmei;" (JEL.18:23)

2.kérdés: "Ha gazdasági vezető is lesz az Antikrisztus, ahogyan azt te is írtad, miként alakul, rajzolódik ki gazdasági hatalma? - kérdezem másodszor, csak azért, hogy ne felejtsük el."
--A könyv elég jól leírja ezt is. Hozzáteszem: A VILÁG folyásának is van alapja, és az ma is a PÉNZ. A Pénz önmagában nem hordoz értéket /már aranyfedezet sincs mögötte, ezért mit használ az HATALOM nélkül ?:-)
És mit használ mindez ha nem te vagy akiben és akinek HISZNEK ? :-) És VAN aki MINDEZT akarja...hidd el, nem kevesen.
A Gazdaság és a Politika szimbiózisa MA ELVÁLASZTHATATLAN !! Csak nézz meg egy híradót.
A vallás egyenlőre az ISZLÁM világban van összefonódva leginkább evvel a szimbiótával, a Pravoszláv népeknél is jelen van, de ott egyértelműen a Politika az ATYA :-),
Amerika,Izrael, Európa, Afrika,Ázsia...stb folyamatban. Az ISZLÁM bukása hozhat fordulatot a többieknél !

3.kérdés: "kitartok - írod. Tehát látod a problémákat, melyekkel nem értesz egyet s mégis odajársz? "
--ami nem öl meg az erősít. A saját tökéletlenségem segít elviselni, és mivel MÉG nem láttam jobbat ezért bírom. A Biblia szerint a végidők inkább vadvízi evezés , mint csendes vizek...

4.kérdés: "Még egy BABILONI mintájú gyülekezet is megtérhet, és kaphat kegyelmet...hol van..?"
-Ezt NINIVÉVEL kapcsolatban írtam. Az Isten ELŐSZÖR MINDIG a szíveket vizsgálja ! MIUTÁN (!!!!!) NINIVE MEGTÉRT, és JÓNÁS mégis leült várni az ítéletét, és a pusztulását, Isten ezt nondta neki :
"Én pedig ne szánjam Ninivét, a nagy várost, a melyben több van tizenkétszer tízezer embernél, a kik nem tudnak különbséget tenni jobb- és balkezük között, és barom is sok van?!" (Jónás könyve 4:11)

Jól jött volna Jónásnak egy kis ACTION, de miután HALLGATTAK AZ ISTEN szavára, Isten kegyelemre indult irántuk, MERT JÓ ! , és azt kereste bennük, és köztük ami jó.

.............

bebai · http://cseremix.hu 2008.09.30. 23:20:46

Szia Benji.
Szerintem teljesen mindegy, hogy hova jár vagy nem jár az ember, hacsak nem kimondottan okkult, vagy bálványimádó hely, az Úr a szíveket vizsgálja.
Ebből a pár szóból "mivel MÉG nem láttam jobbat ezért bírom" sejtem melyik gyüli lehet,(nem mintha fontos lenne!!) mivel ma csak egy van ilyen és osztom a véleményedet, bár én a magam számára másként gondolom...
A többire majd Shula válaszol, ha jónak látja.
A vadvízi evezés tetszik, ez nagyon találó!!! :)

Benji 2008.09.30. 23:29:22

"Melyik az a karizmatikus irány, mely 'jó', ahogyan megfogalmaztad korábban? "

Ahol hirdetik az evangéliumot, úgy,hogy a Szent Lélek az igehirdetést megelevenítve kijelentse a szívben a názáreti Jézusról az igazságot, ahol ennek következtében ÚJ SZÍV jön létre az emberben a szeretet gyümölcseivel, ahol bemnerítenek felnőttként a vízbe, ahol még megengedik,mert hiszik hogy Jézus Krisztus Szent Szellem-be bemerítsen a mennyből, ahol új neyelveken szólhatsz, ahol növekedhetsz az Úrban... AZ MIND JÓ.
Aztán megtalálod a juhakol kerítéseit... Innen már a MINDENHATÓ ISTEN beavatkozásai, vagy a sorsszerűségek fogják eldönteni,hogy mi lesz...

De sok jó ember kis helyen is elfér alapon, mivel MINDEN gyülekezet tökéletlen minden szempontból, ha a fenntiek megvannak a tagokhoz való viszony, és a tagok viszonya hozzád a meghatározó. CSAK ÉLHETŐ HELYEN LEHET NÖVEKEDNI, ÉS EZ NEM CSAK A TE FELELŐSSÉGED.

Benji 2008.09.30. 23:44:19

Kedves Shula ! Az NBH- gyanúsítás elég durva volt részemről, bocsáss meg kérlek.
Csak a sok kérdést olvasva, főleg azok számszerűsítésével, hogy ikszedszer kérdezem...hogy, meg ilyenek miatt elsőre sok(k) volt.
De mivel az igazság érdekel, ahogy engem is, nem probléma.

Nincs harag ?

Elmaradt válasz még mindig :
"Hiszel abban, hogy gyülekezetek fognak üdvözülni vagy elragadtatni?" --EGY TÚRÓT !!!!!
Személyek !!!

Írtad még : "Az Igéket, melyeket idézel, minden keresztény ismeri, aki olvassa a Bibliát."
--olvassák....hát igen...meg hallgatják is... DE NEM ÉRTIK !!!
Én is így voltam 10 évig ! Aztán elkezdtem szívemmel felfogni . Először megijedtem,majd megdöbbentem és azóta akárhányszor olvasom csak álmélkodom és csodálkozom azokon amik a BIBLIÁBAN le vannak írva.

Érdekes nem ??

Benji 2008.09.30. 23:50:00

Kedves bebai !

Amikor megtértem egy ige jött fel bennem hosszú időn keresztül
nap, mint nap...ezért nem felejtettem el,... ez volt :

"Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!"

(I. Thessalonika levél 5:21)

Részemről ehhez tartom magam...

bebai · http://cseremix.hu 2008.10.01. 11:39:47

Szia Benji!
Szeretnék egy pü-t küldeni neked, a megadott email érvényes?

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.01. 16:11:04

Benji Kedves!

A súlyos ítéletet, mellyel illettél, 1 óra 45 perc elteltével közömbösítetted. Ez jó. Tőlem nincs miért bocsánatot kérned.
Harag meg pláne nincs. Sikerült a sodrodból kihoznom, ez volt a cél s egyben az is, hogy ne félj tudatosítani magadban, hogy jó úton indultál el.

Konzekvencia számomra: Az egyén számít.

Az Antikrisztus nem csak vallási, hanem politikai, gazdasági vezető is lesz egy személyben. A pillanatnyilag értékkel nem rendelkező pénznek nevezett valami ura lesz egyszer. Ennek megtörténtét kikerülni nem lehet.

Maran atha! Az Úr Jézus Krisztus közel! Ámen!

Benji 2008.10.01. 16:59:10

Szia bebai ! Jöhet a mail, érvényes a címem. És kösz.

Benji 2008.10.01. 17:01:08

Szia shula ! Szóval teszteltél....
Így van az egyén számít. Az élő kő.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.01. 19:40:09

Kedves Benji!

Tökéletesen igazad van.
Helyesbítek: 1 óra 45 perc helyett 1 óra 15 perc-et akartam írni.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.15. 08:32:11

A Hillsong nem ökumenizálódik, mint inkább ökumenizál, amúgy kezdettől fogva az ökumené része.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.15. 08:33:42

Kérdés az ökumené - mely kifejezetten a keresztény felekezetek egymáshoz közelítése - , minek a része?

Benji 2008.10.15. 17:09:03

Szia.

“Legyenek mindnyájan egy. Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ok is egy mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem.” (János ev 17,21)

Ebből az igéből eredeztetik a hívők egységét. Ez így is van, a hívőket egy testként JÉZUS a fej egyesíti. Ez az egyesített egyház szerintem inkább szellemi, mert ez valóságosan egy felekezetben nem ölt testet. Az újszövetség-ből azt olvastam ki, hogy az Isten temploma /amely szellemi célú ház, imádság háza/ élő kövekből /hívőkből/, épül fel.

1Pét 2,5. "Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel szellemi házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokkal áldozzatok, a melyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által."

A Hívők egyenként is és együtt is a Szent Lélek temploma.

"Nem tudjátok-é, hogy TI Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek? "/1Kor 3:16/

Ideális esetben az Szent Lélek Jézus-ról való kijelentése nyomán megtért, vagyis VALÓSÁGOSAN szívükben ÚJJÁSZÜLETETT emberek az Isten Temploma. Az ilyen emberek összejövetelén OTT VAN AZ ÚR.

A felekezetek ökumenizmusa azonban szerintem nem egyéb,mint szemfényvesztés !!!

Katolikus vélemény az ökumenizmusról :
www.vjrktf.hu/ksz/ks990212.htm

Idézet a cikkből :
"...továbbá annak a belátása, hogy valamennyi keresztény egyház rendelkezik sajátos adományokkal, hogy a közös krisztusi örökségbol ki-ki valamihez talán huségesebben ragaszkodott és azt felkínálhatja a párbeszéd során. Hiszen emberek között is csak úgy lehetséges a közeledés, ha tudatában vannak értékeiknek és ugyanakkor készek elfogadni mások ajándékait."

Ez így is van, a Krisztus valóságos testére nézve.
"Mely az Ő teste, teljessége Ő néki, a ki mindeneket betölt mindenekkel." /Efézus 1:23/

De mi a helyzet a keresztény színezetű FELEKEZETEKKEL és a sokszor Újjá NEM született egyháztagjaikkal ?
Mi a helyzet a Halott vallásokkal, és magával a Római Katolikus Egyházzal ??
Szerintem EZ :

"... Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, az mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
És leszek néktek Atyátok,(!!!) és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr."
(2Kor 6:16)

Az igazi ökumené alapja szintén az Úr Jézus krisztus !!!
Ő a szegletköve ennek is !!

A KERESZTÉNY-nek nevezett egyházak ökumenizmusa
tehát HAMIS egység !!! Annak minden következményével !!

Benji 2008.10.15. 17:28:57

Aki a Római Katolikusokkal ökumenizál szerintem paráználkodik, és meg kell,hogy térjen belőle.

Római Katolikusként tértem meg Istenhez, egy gyóntatófülkében.
Erre a cselekedetre a Biblia olvasása vezetett rá, konkrétan a JÓB könyve. Aztán továbbra is jártam templomba, szívemben Hittel, de a bűneim csak súlyosbodtak.....
Álomban kaptam egy látást egy könyvesboltról, ahová 2 hét múlva el is jutottam. Ott egy fiatalember hirdette nekem a Jézust.
Az ott vásárolt keresztény könyvek útmutatását követve otthon elmondtam a megtérő imát.
Azonnal lement a szívemről egy súlyos teher, éreztem Jézus vére megtisztította. (Dicsőség) A bűneim ezekután elhagytam.

Még ezután is egy darabig katolikus templomba jártam, és újra álomban egy látást láttam. Az általam látogatott Katolikus templomba mentem, ám a templom nem volt ott. A helyén egy ÁSATÁS zajlott. Az ásatás görög-római oszlopokat, és ókori romokat tárt fel...a gyóntatófülke azonban ott volt...

Évekkel később jártam egy olyan helyen, amely kísértetiesen hasonlított az álomban látott ásatás helyszínére.
Érdeklőttem,mik ezek a romok, és mondták:
Ez ISIS temploma volt.....

Szóval gonolja meg mindenki, aki ökumenizál, hogy azt az IGÉNEK megfelelően tegye, kizárva abból a NEM krisztusi egyházakat !!!

Dícsértessék a Jézus Krisztust !

Benji 2008.10.15. 20:08:44

És a fentiekhez egy kis érdekesség :
Rainero Cantalamessa kapucinus atyától, /volt teológiaprofesszor, a pápa prédikátora./

www.karizmatikus.hu/cantalam-tan-04.htm

"A zsinat

A zsinat mindenképp az áttörést jelentette, amikor előkészítette az utat a katolikus egyháznak az egység kérdésében való új hozzáállása felé. Áttértünk arra, hogy az ellenfeleket először elszakadt testvéreknek� majd egyszerűen testvéreknek nevezzük. A zsinat megteremtette a változás tanbeli alapjait, ...
...A karizmatikus ökumenikus konferencián történt Kansas City-ben: negyvenezer ember, körülbelül a fele katolikus, a másik fele sok másféle keresztény szervezetből jött. Egyik este a stadionban odament egy testvér a mikrofonhoz és számomra akkor még ismeretlen módon kezdett el beszélni: Sírjatok és panaszkodjatok, mert az én Fiamnak teste szét van szaggatva!....
....A kérdés, amelyet ma sokan kezdenek feltenni maguknak, a következő: érezhetek-e katolikusként szorosabb kötődést azokhoz, akik ugyan megkeresztelkedtek az én egyházamban, Krisztussal szemben azonban teljesen közönyösek és csak nevükben keresztények - mint azok seregével, akik bár más egyházakhoz tartoznak, ugyanazon alapigazságokban hisznek, mint én, Jézus Krisztust életük odaadásáig szeretik és ugyanazon Szentlélek erejéből élnek?
....
Nem sokáig lehet elkerülni, hogy ezzel a problémával foglalkozzunk és választ adjunk rá: az intézményes közösségnek adni elsőbbséget a szellemivel szemben, ott, ahol a két dolog szerencsétlen módon még nem esik egybe, hogy feje tetejére állítani a hagyományos elvet és a jelek közösségét (a communio sacramentorum a hagyományos kifejezésmódban) fölébe helyezni a realitás közösségének (a societas sanctorum-nak) aki a Szentlélek. ...
...A hívő ökumenizmushoz való hozzájárulásunkat azonban komolyan veszélyeztetheti, ha nem sikerül elkerülnünk a fundamentalizmust."

lausz 2008.10.15. 21:07:45

Érdekes amiket írsz sok további kérdéseim lennének.
Ezt a részt ám egyáltalán nem értem:"feje tetejére állítani a hagyományos elvet és a jelek közösségét (a communio sacramentorum a hagyományos kifejezésmódban) fölébe helyezni a realitás közösségének (a societas sanctorum-nak) aki a Szentlélek. ..."

Benji 2008.10.16. 10:36:56

Szia lausz !

Előtte írja :"az intézményes közösségnek adni elsőbbséget a szellemivel szemben, "
és ezt magyarázza latinul..
A liturgia közössége /a mise/ magasabb rendű szerinte, mint a Szent Lélekben való közösség a szentekkel. Már csak azért is juthatott erre a következtetésre, mert nem szándékozott elhagyni egyházát, bár felismerte,hogy a katolikusok névleges keresztények. Így kénytelen volt egyháza tanítása alapján alárendelni megtapasztalását a Római Katolikus Egyháznak, és annak szolgálatába állítani azt.. /fúj/ :-(

lausz 2008.10.16. 23:00:59

Másik kérdésem lenne, hogy mi a különbség az ökumenizmus és a keresztény egység között, merthogy a sokféle felekezet mind Jézust vallja talán nem kellene mégiscsak összehangolni őket?És ki az aki megmondja, hogy kinek van igaza, azért a katolikusok mégis nagy hagyománnyal rendelkeznek, nem mondom hogy nem tévedhetnek, magam se vallom már katolikusnak, de azért nem biztos hogy jól döntöttem, ez a széthúzás nem jó.

Benji 2008.10.17. 20:58:26

Az ökumenikus mozgalom "igazi" eredetét a századfordulón újjáéledő protestáns missziós mozgalomban látjuk. 1910-ben Edingbourgh-ban protestáns Nemzetközi Missziós Konferenciát tartottak, ahol hangot adtak annak, hogy a fennálló tanításbeli és vallásgyakorlati különbségek erősen akadályozzák az evangélium terjesztését. Az egyház nem töltheti be egyetemes missziós küldetését, ha Krisztus szándéka szerint a hit tanításában és a szentségek közösségében nem egységes...
...A résztvevők megállapodtak abban, hogy az evangélium hirdetését egységes keresztyén alapon vállalják az öt világrészben. 1920-ban Genfben gyűlt össze főleg anglikán és néhány orthodox képviselő részvételével az a konferencia, amely "Faith and Order" néven ismert.
/forrás :church.lutheran.hu /

Az ökumenizmus a KRISZTUSI gyülekezetek között ISTEN akarata. Ez lenne az egység. A test tagjainak kapcsolódásai.

"Meglássátok, hogy senki ne legyen, a ki bennetek zsákmányt vet a bölcselkedés és üres csalás által, mely emberek rendelése szerint, a világ elemi tanításai szerint, és nem a Krisztus szerint való:
Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg...
...Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában:
Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé.
Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, a melyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével.
És nem ragaszkodván a Főhöz, a Kiből az egész test, a kapcsok és kötelek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén, nevekedik az Isten szerint való nevekedéssel."
(Kolosse levél 2. fejezet )

Különbséget kell tenni az IGE alapján keresztény színezetű egyházak, közösségek, szekták és a KRISZTUS teste között.

"Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecséte ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól minden, a ki Krisztus nevét vallja.
Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók."
(II. Timóteus levél 2. fejezet)

Az igazi ökumenizmusban is érvényesülnie kell a következő elvnek :
"Pedig minden ellenmondás nélkül való, hogy a nagyobb áldja meg a kisebbet."
(Zsidó levél 7.fejezet)

A Katolikus ökumenizmus NEM az ige alapján áll !!!!!!!!!!

"A zsinat mindenképp az áttörést jelentette, amikor előkészítette az utat a katolikus egyháznak az egység kérdésében való új hozzáállása felé. Áttértünk arra, hogy az ellenfeleket először elszakadt testvéreknek� majd egyszerűen testvéreknek nevezzük."
www.karizmatikus.hu/cantalam-tan-04.htm

Az ő felsőbbrendűségi tudatuk, az egyedül igaz. egyedül üdvözítő...stb miatt nem fog sohasem igei, szent és tiszta koinonia létrejönni köztük és a protestansok között.
Csak paráznaság.

"Nem tudjátok-é, hogy a ti testeitek a Krisztusnak tagjai? Elszakítva hát a Krisztus tagjait, paráznának tagjaivá tegyem? Távol legyen.
Avagy nem tudjátok-é, hogy a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté.
A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele." (1 Kor 6)

lausz 2008.10.17. 22:07:37

Ez az utolsó bekezdés tényleg meggyőzőnek tűnik és segítségemre is van, de még mindig nem értem, hogyan lehet felszámolni a különbségeket, hogy igaz egységesség alakuljon, ha mindenki a saját útját valja egy igaz útnak meg bibliainak. Most írtad tudom, hogy ismeri az Úr az övéit, de akkor mit mondjak azoknak akik nekem azt mondják, hogy tévedek és nem én vagyok az Úré, hanem ők?

bebai 2008.10.17. 22:16:38


A "Mennyei állampolgárság" című bejegyzésemben mindent leírtam arról, hogy egy újjászületett keresztény hogyan kaphat bizonyosságot arról, hogy mikor jár a helyes úton.
Bocsánat, hogy beleszólok, de szerettem volna a figyelmedbe ajánlani e blog archívumában megtalálható kis írásomat.

bebai 2008.10.17. 22:19:51

Kedves Benji, szeretném megköszönni tartalmas, hosszú érdekes és fontos hsz-eidet!

Benji 2008.10.18. 12:38:38

Szívesen.
Még annyit érdekességképpen :
A FÉNYtechnológia, a 3Dimenziós hologramok technikai fejlődését a római katolicizmussal való ökumenizmus szellemi hatásai miatt egyre inkább szellemi dolgok MEGJELENÍTÉSÉRE fogják használni a keresztény megagyülekezetek.
/Lehet, hogy az antikrisztus beszélő képe is hasonló lesz./

www.youtube.co/watch?v=xtpQloAn_3wfeature=related

www.youtube.com/watch?v=fLTPPZvb2ho&feature=related

www.youtube.com/watch?v=qf5esT95Glw

Brrrrr... Fény-képek, Fény-bálványok

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.28. 09:11:14

Benji, Szia.

Jel 16:19: És a nagy város (Ige szerinti első lábjegyzetes utalás a nagy város = Babilon) három részre szakada, és a pogányok városai elesének;..."

Ezt hogyan értelmezed?

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.28. 09:12:29

Még mindig Benji-nek.
u.i. A Beszéljük meg topikban is feltettem kérdéseket.

Benji 2008.10.30. 08:35:11

Ave.
Szerintem azt úgy kell érteni, ahogy olvasod.

Más.

A félreértések elkerülése végett egy kis tömör összefoglalás:

A Fiú és az Anya -kultusza Babilonból ered.
A Babiloni misztériumvallás a föld ÖSSZES népére és vallására hatással volt / van.
A Babiloni hagyomány jelenlegi fő őrzője és képviselője a római k. egyház. A misztériumvallás és maga a rendszer azonban TÖBB nála, tehán NEM korlátozható kizárólagosan a római k. egyházra, még akkor sem,ha markánsan megjeleníti azt. Ennek ellenére nem szabad bagatellizálni és függetleníteni a magába olvasztott kereszténységet a babiloni misztériumvallásától.
A Babiloni rendszer hatása a mai napig minden államberendezkedést, nemzetet és vallást egyaránt befolyásol.
Ez alól a hatás alól először Izrael, majd a Kereszténység tört ki közösségi szinten. Aztán sajnos visszahódították őket.
Isten hűséges. Ezért a frontvonal továbbra is az általa választottak között van Babilonnal és a misztériumvallással szemben.
A kereszténység feje a feltámadt, élő názáreti Jézus Krisztus.
Egy közbenjáró Isten és ember között.

"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus.." (1 Tim 2:5)

Babilon egy város is, amely újra felépül.
A Babiloni rendszer egy GLOBÁLIS egységbe építi a világot.
Babilon misztériumvallása Globális Világegyházként egyesíti a vallásokat, megőrízve azok sokszínűségét.
Babilonban is jelen van Isten népe. Az ítélet előtt kihívja őket onnan. /Ebből is látszik,hogy rendszer,/

Isten megítéli Babilont, megítéli az Antikrisztust.
Jézus Krisztus által Isten országa szemmel láthatóan is megjelenik a földön.

Benji 2008.11.05. 08:36:09

A Szellemi paráznaságról :

"Mit mondjunk olyan keresztényekről, akik keresik az egymással való kapcsolatot, de nem hajlandóak eleget tenni ezeknek a követelményeknek ? Logikusan ugyanazt kell mondanunk, amit egy férfiról és egy nőről mondhatunk, akik keresik a szexuális kapcsolatot, de nem hajlandóak a házasság követelményeinek eleget tenni.
Az eredmény. amit így elérnek, nem koinonia, hanem paráznaság.
...
Az,hogy létezik a szellemi paráznaság bűne, az Ószövetség világosan bemutatja, hiszen a próféták Izraelt újra és újra ezzel a bűnnel vádolták.
Az ilyen helytelen, el nem kötelezett kapcsolatok eredménye a keresztények között nagyon hasonló ahhoz, ami kialakul egy férfi és egy nő között, amikor illegális szexuális kapcsolatot létesítenek egymással. Ezek a sértődés, keserűség, feszültség, széttört kapcsolatok, be nem teljesített ígéretek és kielégületlen sóvárságok."

(Derek Prince - Házasság = Szövetség)

Benji 2008.11.17. 15:59:06

Új Babilon épül.

Az ige szerint, és a vallási folyamatok alapján is látszik,hogy
a világvallások egyesülni fognak, de az egyesített "hit" és világegyház nem a Biblia Istenével lesz közöségben. Még ha használja is a Bibliát,mint egyet szent iratot a sok közül. A lényeg a MISZTIKA.

"És szellemben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala.
Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával,
És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; (μυστήριον-itkos tanítás, titok, misztérium )
a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.
És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt."
(Jelenések könyve 17. fejezet)

A szellemi megtapasztalások univerzalitása, és kompatibilissége a békesség egységében. /Békesség van-é, óh Zimri!/

Az ige szerint pedig meg kell vizsgálni a szellemeket, sőt megpróbálni.
Kezdő keresztényként egy krisnás térítőlánynak akartam bizonyságot tenni az ő "szolgálata" közben,de csak kérdezni tudtam. Arra a kérdésre,hogy hisz-e Jézusban igennel válaszolt, de arra,hogy hiszi-e ,hogy Jézus feltámadt a halálból, a mennyben pedig Isten jobbján van már NEM volt a válasz. Akkor tapasztaltam meg,hogy azon a lányon nagyobb "kenet" volt,mint rajtam. 1 napig szédültem utána.
A Hamis egyházban is hatalmas jelek és csodák lesznek /és vannak/, ők a különbözőség ellenére is elérik majd a "szellem" egységét. Széles ösvény, széles kapu...
A keresztény vallási rendszerek és mozgalmak csődje nem jelenti az ige csődjét !
Hogy a kereszténység erkölcsi válsága mögött milyen szellem áll, abból lehet megtudni,hogy mi van felkínálva helyette.

"... ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se szellem által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.
Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás,(ἀποστασία-hitehagyás) és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát."

(II.Tesszalonika 2.fejezet)

Most kell keresni az Urat, amíg megtalálható, mert úgy gondolom hamarosan nagyítóval sem lehet Jézust megtalálni a keresztény világban. Ez lesz az a pillanat amikor igazán meg lehet majd térni Jézushoz, és sokan meg is teszik ezt. Ez egy eredeti kereszténység lesz, nem olyan,mint a mostani. Ezért jön el az Úr.

selay 2008.11.17. 22:30:21

"Most kell keresni az Urat, amíg megtalálható, mert úgy gondolom hamarosan nagyítóval sem lehet Jézust megtalálni a keresztény világban. Ez lesz az a pillanat amikor igazán meg lehet majd térni Jézushoz, és sokan meg is teszik ezt. Ez egy eredeti kereszténység lesz, nem olyan,mint a mostani. Ezért jön el az Úr."
Úgy gondolod? Mire alapozod ezt a spec.állítást? Valami bizonyíték? Eredeti kereszténység? Hogyan állíthatsz ilyent?

Benji 2008.11.18. 19:50:30

Ha Jézus netán megkérdezi tőled:

-Mit akarsz,hogy cselekedjem veled ?

Mond azt:

- Mester, hogy lássak.

Benji 2008.11.18. 21:22:09

Kedves jumperi !

Különbség van a keresztutaknál összegyűjtött mennyegzői elhívottak és a mennyegzőre kiválasztottak közt.
Az elhívottak a hívásra válaszolnak, a választottak megtérnek.
Ennek megtörténtét a Jézus által előrejelzett hamis próféták , hamis krisztusok özöne próbálja megakadályozni. A Sátán ugyanis meg akarja akadályozni az Úr eljövetelét.
Ezt kétféle módon cselekszi:
-Izrael államának és a zsidóság identitásának ,fizikai valójának elpusztítására való törekvéssel.
- A menyasszony paráznává tételével és elpusztítására való törekvéssel.

Ezek majdnem teljesen meg fognak történni az Antikrisztus ideje alatt.
Jézus mégis visszajön !
Hogyan ?

A Menyasszonyt alkotó választottak ugyanis MEGTISZTULNAK, MEGTÉRNEK. Felismerik ugyanis,hogy a Nagy Parázna "igei" beszéde mögött a bűnt cselekszi.!!!!
"Fussatok ki belőle én népem, hogy NE LEGYETEK RÉSZESEK az ő bűneiben és ne kapjatok az ő csapásaiból
Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól.
Fizessetek úgy néki, a mint ő fizetett néktek, és kétszerrel kettőztessétek meg néki az ő cselekedetei szerint; a mely pohárból itatott, ugyanabból két annyit töltsetek néki.
A mennyire dicsőítette magát és dobzódott, annyi kínnal és gyászszal fizessetek néki; mert ezt mondja az ő szívében: Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok.
Ennekokáért egy nap jőnek ő reá az ő csapásai: a halál, a gyász és az éhség; és tűzzel égettetik meg; mert erős az Úr, az Isten, a ki megbünteti őt.
És siratják őt, és jajgatnak ő rajta a föld királyai, a kik vele paráználkodtak és dobzódtak, mikor az ő égésének füstjét látják,
Nagy távol állva az ő kínjától való félelem miatt, mondván: Jaj! jaj! te nagy város, Babilon, te hatalmas város, hogy egy órában jött el ítéleted!"
...
"Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát."

(Jelenések könyve)

Babilon bűneinek felismerése, és az abból való megtérés által:
Szeplő és sömör nélkül való lesznek és elragadtatnak.

Izrael választottai is megtérnek, felismerik mi is az igazi zsidó identitás. Rádöbbennek az igazi megtérés szükségességére, veszni hagyják a holt ismereteket a hazugságokat, a hamis vallási gyakorlatokat amelyek szintén a bűn elleplezésére szolgálnak.

"És eljő Sionnak a megváltó, és azoknak, a kik Jákóbban megtérnek hamisságokból, szól az Úr."

(Ézsaiás könyve 59:20)

Az eredeti evangélium pedig ez:

"Azokban a napokban pedig eljöve Keresztelő János, a ki prédikál vala Júdea pusztájában.
És ezt mondja vala: Térjetek meg, mert elközelített a mennyeknek országa.
Mert ez az, a kiről Ésaiás próféta szólott, ezt mondván: Kiáltó szó a pusztában: Készítsétek az Úrnak útját, és egyengessétek meg az ő ösvényeit."

(Máté Evangéliuma 3. fejezet)

Miután a Sátán megkísértette Jézust azokkal a kísértésekkel, amelyeknek Izrael nem tudott ellenállni :
- A büszkeség, kevélység általi engedetlenséggel. Próbálja meg használni Isten természetfeletti erejét engedetlenségre, Isten szellem általi vezetésével szemben !!
- Felfuvalkodással, magamutogatással, a kevélységre játszó ördög általi vallási kijelentés alapján.
- A világ minden országának és azok dicsőségének idő előtti birtokbavételével, a Sátán leborulva való imádása által.

Ellenállása, Istennek való engedelmessége által megnyitotta Izrael fölött a besötétedett levegőeget:

"Ekkor elhagyá őt az ördög. És ímé angyalok jövének hozzá és szolgálnak vala néki."
(Máté Evangéliuma 4:11)

"s elvégezvén minden kísértést az ördög, eltávozék tőle egy időre.
Jézus pedig megtére a Szellemnek erejével Galileába: és híre méne néki az egész környéken.
És ő taníta azoknak zsinagógáiban, dicsőíttetvén mindenektől."
(Lukács Evangéliuma 4.fejezet.)

"A nép, a mely sötétségben ül vala, láta nagy világosságot, és a kik a halálnak földében és árnyékában ülnek vala, azoknak világosság támada.
Ettől fogva kezde Jézus prédikálni, és ezt mondani: Térjetek meg, mert elközelgetett a mennyeknek országa."
(Máté Evangéliuma 4. fejezet)

Pünkösdkor pedig ez hangzott el :

"Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát."

(Apostolok Cselekedetei 2. fejezet)

Mindezt vesd össze a mai kereszténységgel.
Aztán imádkozz,hogy ne légy ateista, a Biblia igaz !
Majd nézd meg az ige és lelkiismereted alapján melyek azok a cselekedeteid, amelyek tutira nem tetszenek az Úrnak.
Hozz egy FÁJDALMAS radikális döntést, hogy minden félelmed ellenére az engedelmesség miatt elhagyod ezeket, leküzdve a Kísértőt.
ÉS FELRAGYOG NEKED A KRISZTUS.
Utána keresd az Urat: Mit cselekedj ?

Ez működik és csodálatos !

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt....."

(Máté Evangéliuma 7. fejezet )

Sok sikert !
Isten áldjon !

Benji.

bebai 2008.11.18. 23:00:47

Köszönjük ezt a fontos és értékes tanítást, áldjon az Úr Jézus további hasonló Igaz látásokkal!

bebai

Benji 2008.11.25. 09:36:45

/Fórumrészlet/ ixipszilon 2 :

"Az első amivel le kell számolni a félelem. Az tartja az embert szolgaságban.
Merni kell hinni abban amit évek óta olvas az ember a Bibliában.
Úgy kell hinni benne ahogy oda van írva.
És akkor lassan beszűrődik a fény. A dolgozó meg kaparja a falat, hogy többet lásson.
Szerintem Pál nem véletlenül írta :

"Mert most tükör által homályosan látunk.." (I. Kor 13:12)

Jön a Szent Szellem meglátod benne, rajta keresztül EGY PILLANATRA a valóságot,
aztán vixolhatod a szellemed, hogy visszaidézd pontosan, teljesen mit is láttál.
Ezért egy idő után részeket ragad meg az új szívével az ember, azt rögzíti, kutatja.

"Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Szelleme által: mert a Szellem mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is."

(I. Kor 2.fejezet)

Aztán jöhet a kirakósdi. Ez alázatban tart, és a kegyelemhez való ragaszkodásban.
A kevély pedig gőgős és önigazult.
....

"Mert ezt mondja a seregek Ura, az Izráel Istene: Babilon leánya olyan, mint a szérű, itt van az ő tapostatásának ideje, egy kis híja még, és eljő az ő aratásának ideje.
Benyelt engem, megemésztett engem Nabukodonozor, a babiloni király, üres edénynyé tett engem, benyelt engem mint a sárkány, betöltötte a hasát az én csemegéimmel, és kivetett engemet.
Az én rajtam esett erőszak és az én testem Babilonra térjen, azt mondja a Sionnak lakója, és az én vérem Káldeának lakosaira, azt mondja Jeruzsálem!
Azért ezt mondja az Úr: Ímé, én megítélem a te ügyedet, és bosszút állok éretted,"

(Jeremiás könyve 51. fejezet)

Arról van szó,hogy mi lesz ezután ? Ugyanis az ide beírókban is van egy hiányérzés, és az teljesen jogos. A hívő vagy gyűlöli Babilont, vagy belezsibbad, de ez a HIÁNYÉRZÉS bennt is kinnt is megmarad. A kereszténység ugyanis már csak akkor állítható helyre, ha a Nagy Parázna el lesz ítélve.
Amikor erről írok azt globálisan értem Babilonra. Egyértelmű az írásból, hogy van Babilon földje és van spirituális és hatalmi kiterjedése. És ez utóbbi a nagyobb.

Személy szerint hiszek abban,hogy újra elindul egy valós megszentelődési, megújulási mozgalom a babiloni befolyás ellen a kereszténységen belül, de ez globális méretekben kriminalizálva lesz, mert a Nagy Parázna foglalja el a Menyasszony helyét. Ezek a hívők meghallják majd a "Fussatok ki" szózatot. Nép hagyja el Babilont.És tudja miért.!!!!!
A PARÁZNA azt hiszi és hirdeti : ő érte jön a vőlegény !!! Úgy beszél, mint a menyasszony beszélne, csakhogy őt a Vőlegény igazából nem is érdekli. Önmagát imádja.

"mert ezt mondja az ő szívében: Úgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok."
(Jel 18,7)

Azok a keresztények akik rendszerfüggőek és azok is akik a rendszert hirdetik nem fognak tudni megszentelődni, mert a vallási parázna rendszerek TRENDJÉHEZ való igazodás ezt ellehetetleníti. Bordélyházban ugye nem az Apostolok cselekedetein jár az ember esze.
Ezért egyéni, családi, közösségi szinten azoknak sikerülhet a szeplő és sömör nélkülivé tétel, akik kijönnek babilonból.
Ugyanis az elragadtatás szerintem a Nagy Parázna ítélete után fog bekövetkezni.

"Mert igazak és igazságosak az ő ítéletei, és azt a nagy paráznát, a mely a földet megrontotta az ő paráznaságával, elítélte, és megbosszúlta az ő szolgáinak vérét annak kezén.
És másodszor is mondának: Aleluja! és: Annak füstje felmegy örökkön örökké.
.....
Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát,
És adott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a szenteknek igazságos cselekedetei."

(Jelenések könyve 19. fejezet)"

Benji 2008.12.04. 19:05:17

______________

Minden vallásban van egy közös pont. Az pedig a babilon misztériumvallásának továbbhagyományozott maradványai. Ezek minden vallásban benne vannak, így lehet őket egyesíteni. Persze kell ennek egy testet adni.

"...a ki a paráznával egyesül, egy test vele? Mert ketten lesznek, úgymond, egy testté."

(1Korintus 6,16)

Mivel a Nagy Paráznából ki lehet FUTNI, a konkrét utasításra, ezért logikailag a következtetés szerintem az,hogy a Nagy Parázna teste, rendszere nem terjed ki az egész világra, csak a híre, paráznasága, befolyása. Tehát van olyan,hogy parázna egyházon belül és kívül.
Valószínű,hogy akik nem jönnek ki belőle, mind részesülnek csapásokból. Az ítélet látványos része azonban az ÉGÉS. Ahogy égtek a zsinagógák, úgy égnek a templomok is.
Ugyanakkor az ördög nem űzi ki az ördögöt.

"Akkor egy vak és néma ördöngőst (δαιμονιζόμενος-démonizáltat) hoztak ő eléje; és meggyógyítá azt, annyira, hogy a vak és néma mind beszél, mind lát vala.
És elálmélkodék az egész sokaság, és monda: Vajjon nem ez-é Dávidnak ama Fia?
A farizeusok pedig ezt hallván, mondának: Ez nem űzi ki az ördögöket, (δαιμόνια -démon) hanemha Belzebubbal, az ördögök fejedelmével.
Jézus pedig, tudva az ő gondolataikat, monda nékik: Minden ország a mely magával meghasonlik, elpusztul; és egy város vagy háznép sem állhat meg, a mely meghasonlik magával.
Ha pedig a Sátán a Sátánt űzi ki, önmagával hasonlott meg; mimódon állhat meg tehát az ő országa?"
(Máté 12:22-26)

Ez nagy titok. Ahogy Izrael Istené a szövetség által, úgy az egyháznak a szövetsége is érvényben van az Istennel. Az a tény,hogy mindketten paráznák lettek, és emmiatt kerültek ítélet alá, bizonyíték arra,hogy Isten a szövetséget részéről komolyan és örökké gondolta. Velük és leszármazottaikkal.
Az ÚSZ-ből kiderül, hogy Izraelből is csak a "maradék" üdvözül, és az egyházból is.
A Jézus visszajövetele előtti "testük" tehát csak hordozza azokat, akik majd bejutnak az üdvösségbe. A "testek", mivel paráznák és testből és vérből valóak, nem öröklik az üdvösséget.

Titus seregei lerombolták a zsidó Templomot és felgyújtották azt. Ez a babiloni sors.
Isten népe az esemény előtt kijelentést kapott és elhagyta Jeruzsálemet. A zsidó babiloni istentiszteleti forma tehát elnyerte az égés büntetését. A pogányok közé szétszóródottak viszont ugyanazt folytatták, amit azelőőtt őseik, sőt annak helyreállítására vágytak, vágynak.
Ezért még nagyobb borzalmak történtek. Az Isten igazságos, és egyben a szeretet, a nevéért és az ősatyáiknak tett ígéretekért szeretetből cselekszik velük kegyelmet:

"És megtudja Izráel háza, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, attól a naptól fogva és azután.
És megtudják a pogányok, hogy az ő vétke miatt vitetett fogságra Izráel háza, mivelhogy elpártolt tőlem, s én elrejtettem orczámat tőle; azért adtam őt ellenségei kezébe, és hullottak el fegyver miatt mindnyájan.
Az ő tisztátalanságuk s bűneik szerint cselekedtem velök, és elrejtettem orczámat tőlök.
Azért így szól az Úr Isten: Most már haza hozom Jákób foglyait, és megkegyelmezek Izráel egész házának, s féltő szerelemre gyulladok szent nevemért.
És elfelejtik gyalázatukat és minden vétköket, melylyel vétkeztek ellenem, mikor laknak földjökön bátorságosan, és őket senki sem rettegteti.
Mikor visszahozom őket a népek közül, és egybegyűjtöm őket ellenségeik földjeiről, akkor megszentelem magamat bennök sok nép szeme láttára.
És megtudják, hogy én vagyok az Úr, az ő Istenök, ki fogságra vittem őket a pogányok közé, majd egybegyűjtém őket földjökre, és senkit közülök többé ott nem hagyok.
És többé el nem rejtem orczámat tőlök, mivelhogy kiöntöttem szellememet Izráel házára, ezt mondja az Úr Isten."

(Ezékiel könyve 39.)

A Nagy Parázna szerintem jogutódja az első keresztény gyülekezetek "hálózatának". Miután meghaltak az Apostolok, nem kellett sok idő és az akkori keresztények belementek a Rómával való szövetségi viszonyba, a Császár és Róma elsőségébe, az államvallási státuszba a VERES hatalommal való paráznaság révén.
A Paráznának eredetileg a feltámadt. élő Krisztust kellene szolgálnia szellemben és igazságban az Újszövetség alapján. Ezt Isten számon tartja !!!!

"Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.
Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint."

(Jelenések könyve 2. fejezet )

"Sőt fiain sem könyörülök, mert paráznaságnak fiai ők is." (Hóseás könyve 2:3)

A Hamis, Parázna egyház tehát eredetileg keresztény, a sok paráznaság miatt azonban kurvául néz ki:

"Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala aranynyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával."
(Jelenések könyve 17. fejezet)

Így csinál egy megkurvult feleség is. Sok-sok férj és volt férj mesélhetne szinoním dolgokat erről... :-(

A FUSSATOK KI után jön ennek is az égése. A kifutott NÉP !!!! (halleluja!)
Isten megszentelő kegyelméből részesül, ugyanúgy,mint Izrael:

"Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát,
És adott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba; mert a fehér gyolcs a szenteknek igazságos cselekedetei."

(Jelenések könyve 19. fejezet)

Lesz tehát egy rövid idő, mikor NEM LESZ keresztény egyház a földön, csak keresztény emberek, akik megszentelődnek. ....
.....

Nép jön ki Babilonból.
Babilon szellemi összeköttetése a második éggel áll fenn, nem Istennel.
Ezért a bukása a szemmel láthatatlan dimenzióban, sőt a levegőégben történik meg ELŐSZÖR. Ez után TUD !!!! kijönni az Isten népe, a FUSSATOK KI kijelentésnek való engedelmességképpen.
A csapások és a kijövetel közti időintervallum kérdéses. Talán a kijövetel nem egyszerre történik, hanem egy rövidebb idő alatt szakaszosan ???
A Jelenésekben a történések párhuzamosan történnek a szellemvilágban és a földön, ezért nehezebb a kronológiai sorrend felállítása. De a lényeg akkor is világos :-)

"És ezek után láték más angyalt leszállani a mennyből, a kinek nagy hatalma vala; és a föld fénylett annak dicsőségétől.
És kiálta teljes erejéből, nagy szóval mondván: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé.
Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.
És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:
Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól."

(Jelenések könyve 18. fejezet)


Egy biztos: aki kijön és megtér, az fog elragadtatni. (Jel 19:7-8)"

(Idézet ixipszilon 2-től)

________________________

ixipszilon 2008.12.08. 12:05:00

A Héthalmon székelő Új Babilon

A Nagy Parázna ,Babilon misztériumvallása, régebbi a zsidóságnál, sőt a kereszténységnél is. Ez egy egyesítő vallás, amely a trendnek megfelelően változtatja külsejét, de a lényege ugyanaz marad. Ebbe a vallási rendszerbe egyesülnek a világ vallásai a misztérium jegyében. A misztérium lényege a természetfelettiben való hit, így természetesen a bibliai hitre is nyitott, ám annak konkrét erkölcsi tiltásait, /amelyek áthágása a természetfeletti világ gonosz részével hozza az embert kapcsolatba/ elméletileg elismeri, gyakorlatilag figyelmen kívül hagyja.
Ez a világvallás a kereszténységet is bekebelezte, sőt arculatának meghatározó része a kereszténynek tűnő szimbolika. Tulajdonképpen babilon vallása a közös gyökerek miatt teljesen kompatibilis bármely vallással. Fő szimbóluma a nap.
Az Ábrahám hite elutasítja ezt a misztikus rendszert, annak istentelen alapja miatt. A Teremtő Istentől való, az első emberpárnak kijelentett igazság eredeti jelentéstartalmában és az arról való fokozatos kijelentéstörténeten alapszik, amely Babilontól FÜGGETLEN.

"És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, a melyet én mutatok néked.
És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszel....
(Mózes I. könyve 12.f)

"És megáldatnak a te magodban a földnek minden nemzetségei, mivelhogy engedtél az én beszédemnek."
(Mózes I. könyve 22.fejezet)

Ábrahám, Izsák, Jákob Istenének, és az Ő Szellemének a kijelentése, vezetése alapján jött létre Izrael népe, amely által a Teremtő tiszta MAG-ot, tőle való kijelentéseket, világosságot adott az emberiségnek. Ezek a kijelentések az Igazi Krisztus megtestesüléséről, és a kígyó feletti győzelméről ,megújításról, szabadításról szólnak.
Babilon lényege ezzel szemben áll. Továbbra is az ősi mezopotámiai pogányság képviselője,a megváltás igazságát a maga szájíze szerint átértelmezi és kiforgatja.

bebai 2008.12.08. 17:41:28

Kedves ixipszilon!
Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról.
Szívesen olvasnék még további gondolatokat is tőled, pld. hogyan látod mindezeket a mai korra vonatkoztatva gyakorlati szinten?
üdv.
bebai
süti beállítások módosítása