Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

AZ ELRAGADTATÁS VALÓSÁGA

2008.08.16. 21:26 | bebai | 3 komment

Címkék: feltámadás elragadtatás halandó halhatatlaság világ világossága

 

Az elragadtatást a hétköznapi szóhasználatban egészen másképp értelmezzük, mint a Biblia. Az a szó, ami „elragadtatásnak” lett fordítva a Szentírásban, az eredeti görögben „harpadzo”, aminek jelentése: „valakit vagy valamit erőszakkal felkapni és elvinni”. Jézus vissza fog jönni, hogy felkapja és magával ragadja egyházát. Ez a döbbenetes esemény egyetlen másodpercben fog megtörténni:
”Íme, titkot mondok nektek. Mindnyájan nem alszunk el {halunk meg}, de mindnyájan elváltozunk. Nagy hirtelen egy szempillantásban, az utolsó trombitaszóra; mert trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban és mi elváltozunk. Mert szükség, hogy ez a romlandó test romolhatatlanságot öltsön magára és e halandó test halhatatlanságot öltsön magára.(1.Kor.15;51-53.)

Ennek a folyamatát azért sem lehet leírni, mivel nincs is folyamata! Egy szempillantásban történik meg a fizikai test teljes átalakítása, mégpedig Jézus megdicsőült testéhez hasonlatos formában. Róla pedig tudjuk, hogy feltámadása után már nem hatottak rá a földi fizikai törvények, falakon és zárt ajtókon át közlekedett, s végül a levegőbe emelkedett döbbenettől megdermedt tanítványai szeme láttára, s el is tűnt a felhők felett.(Ap.Csel.1;9.)
Az a másodperc töredékében sem mérhető pillanat az elragadott személy számára sem lesz megfogható: még a földön van, akár egy tevékenység közepette, azonban már látja is Jézust életében először szemtől szemben, a felhők magasságából a Föld felszíne pedig mélyen alatta épp csak kivehető!
Látja maga körül lebegni hozzá hasonlóan a nagy sokaságot, ahogyan a kis madarak körülrepkedik a nagyot.(Luk.17;37) Nincs tériszony, vagy repülési fóbia, a lehető legtermészetesebb, hogy szemlélem talpam alatt a mélységet, de a mindent betöltő boldogságon kívül mást nem érzek!
Jézus dicsőséges fényben ragyogó, mosolygó arca, tűzláng fényű szeméből felém sugárzó odaadó szeretete olyan erővel tölt be, hogy az érzékelés-bár nemcsak megmaradt, de ki is teljesedett- minden irányból csak Rá korlátozódik! Most értem meg igazán, mit jelent az Ige: Ő minden, mindenekben!(1.Kor.15,28.)   

 Ha ezeket olvasva, esetleg csodálkozol, vagy hitetlenül mosolyogva csóválod a fejedet, akkor csak emlékeztetnélek rá, hogy Annak, Aki a fizikai világot megalkotta és hatalma szavával fenn is tartja azt, semmiféle nehézségbe nem ütközik ezeken a törvényeken módosítani, akár személyre szabottan!

Az elragadtatás eseményeiről még továbbiakat tudhatunk meg az 1Thessz 4,15-17-ben:

„Azt pedig az Úr igéjével mondjuk nektek, hogy mi, akik élünk, és megmaradunk az Úr eljöveteléig, nem fogjuk megelőzni az elhunytakat. Mert amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből, és először feltámadnak a Krisztusban elhunytak, azután mi, akik élünk, és megmaradunk, velük együtt elragadtatunk felhőkön az Úr fogadására a levegőbe, és így mindenkor az Úrral leszünk.” (1Thessz 4,15-17)

A levegőbe! Tehát egyenlőre nem az „egekbe”, ami jelenti a mennyeket is.
A levegőégbe, mintegy találkozóra vele, aki megígérte:

„…ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.” (Ján.14;3.)

 De kik lesznek részesei ennek az egész bolygót megrázó eseménynek?

Sok-sok idevonatkozó igehelyen kívül egy példát szeretnék most megvizsgálni:

Máté 25;1-13. :

1. Akkor hasonlatos lesz a mennyeknek országa ama tíz szűzhöz, a kik elővevén az ő lámpásaikat, kimenének a vőlegény elé.

2. Öt pedig közülök eszes vala, és öt bolond.

3. A kik bolondok valának, mikor lámpásaikat elővevék, nem vivének magukkal olajat;

4. Az eszesek pedig lámpásaikkal együtt olajat vivének az ő edényeikben.

5. Késvén pedig a vőlegény, mindannyian elszunnyadának és aluvának.

6. Éjfélkor pedig kiáltás lőn: Ímhol jő a vőlegény! Jőjjetek elébe!

7. Akkor felkelének mind azok a szűzek, és elkészíték az ő lámpásaikat.

8. A bolondok pedig mondának az eszeseknek: Adjatok nékünk a ti olajotokból, mert a mi lámpásaink kialusznak.

9. Az eszesek pedig felelének, mondván: Netalán nem lenne elegendő nékünk és néktek; menjetek inkább az árúsokhoz, és vegyetek magatoknak.

10. Mikor pedig venni járnak vala, megérkezék a vőlegény; és a kik készen valának, bemenének ő vele a menyegzőbe, és bezáraték az ajtó.

11. Később pedig a többi szűzek is megjövének, mondván: Uram! Uram! nyisd meg mi nékünk.

12. Ő pedig felelvén, monda: Bizony mondom néktek, nem ismerlek titeket.


Az az öt szűz, amelyik az elragadtatáskor itt marad, maga is úgy gondolja, hogy Istenhez tartozik, készül a Vőlegény fogadására. Jézus mégis megtagadja őket. Miért?

Nincs olaj a lámpásukban, ami a Szent Szellem jelképe!
Azonban Szent Szellem csak abban az emberben lehet, aki Jézus véréből született. (Ján.16;13-14) Ahogyan a földi szüleinkkel egy vérből vagyunk, Isten gyermekévé is csak Jézus vére általi közösségünk által születhetünk:

Jn 1,13:
”A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.”

Isten gyermekei nem járnak többé a bűn sötétségében, hanem a világosság fiai, a lámpásukban levő olaj által.

Az öt szűznek, akiknek lámpásai olaj híján kialudtak, lett volna lehetősége, hogy feltöltsék edényeiket. Azonban ők e tevékenység helyett álomba merültek.

Érzed-e már mennyire igazságos Isten?

Akik a Szent Szellem világossága helyett a sötétséget választották, hogyan részesülhetnének a mennyei Atya szeretetéből?

Sötétben botorkálva nem lehetnek közösségben a világ Világosságával!

Az elragadtatás Isten gyermekeinek az összegyűjtése. Ma még választhatsz, hogy részese szeretnél-e lenni?...

 


..

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr6619085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.08.18. 20:09:51

Az utolsó 7 éves időszak s azon belül az elragadtatás eseményeinek időbeni viszonylagos meghatározását, a történelembeli behatárolását fejtegeti a fenti honlap, felkeltve a figyelmet a rendkívüli időkben történő helyes döntésre. Meneküljetek meg lelkek!

Gyöngyi 2008.08.18. 22:38:43

bebai

Örülök, hogy akkor és ott majd veled is találkozhatok, bár
Jézus jelenlétét semmi semmi sem überelheti.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.08.19. 15:37:04

Utolsó bejegyzésem felkiáltó mondata így a leghelytállóbb: Meneküljünk meg lelkek! Maran atha!
süti beállítások módosítása