Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

FÖLDÖNKÍVÜLI VÁNDOROK

2008.08.21. 15:43 | bebai | Szólj hozzá!

Címkék: földönkívüli földöntúli elragadtatás üdvbizonyosság

 

Előző bejegyzésemben idéztem a Bibliából Isten gyermekeinek elragadtatásáról. Az elragadtatás döbbenetes pillanatától kezdve ezután elválaszthatatlanul az örökkévaló, megdicsőült Jézussal leszünk.
”De mégis hol?”-kérdezhetné a Bibliában kevéssé jártas olvasó. Erről szeretnék most írni.

Jézust követni, ill. ott lenni, ahol Ő van, csakis a Szent Szellem ereje által lehetséges. Ez nemcsak a földöntúli eseményekre, hanem földi életünkre is érvényes. A Szent Szellem nélkül lehet valaki jó ember, segítőkész és jóindulatú, akár a szeretet zászlaja alatt. Azonban nem lesz több az illető egy jámbor vallásos Isten-keresőnél. Lehet, hogy embertársaitól sok elismerést, hálát tapasztal, de Isten szempontjából semmi valóságos értéke sincs jócselekedeteinek.
A természetfeletti dolgok megértéséhez, méginkább megéléséhez, mindenképpen természetfeletti erő szükséges.
A megtérés, újjászületés által bekerülve Isten családjába részesülünk ebből a csodálatos adományból.
Ez az ajándék olyan, mint egy hatalmas kosár: benne van mindaz, amit a szerető Atya készített az Ő gyermekeinek:

Gyógyulás testi és lelki betegségekből, megszabadulás démoni kötelékekből, a legapróbb életvezetési segítségnyújtástól elkezdve az életre szóló döntésekig, és ami a legfontosabb, az élő Istenben való hitünk, üdvbizonyosságunk folytonos elevenen tartása, ami teljességgel lehetetlen földi erőfeszítések révén.
”Aki az ő tulajdon Fiának nem kedvezett, hanem Őt mindnyájunkért odaadta, mimódon ne ajándékozna vele együtt mindent minékünk? (Róma 8;32)

(Fontos kiemelni és hangsúlyozni, hogy VELE EGYÜTT! Sok ember esik abba a tévhitbe, hogy elvárja Isten segítségét, azonban Jézusról nem nagyon szeretne hallani!)

Megtérésünktől kezdve Jézus így is bánik velünk: mint családtagokkal.

Ő nem sokkal halála előtt így könyörög az Atyához:

„Atyám, akiket nekem adtál, akarom, hogy ahol én vagyok, azok is énvelem legyenek; „(Ján.217;24.)

A János evangélium 14,2-ben pedig megígéri:
”Az én Atyámnak házában sok lakóhely van…Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.”…ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.”

A fenti két igehelyen kívül számos példa van még a Bibliában arra a forró vágyra, amivel Jézus kifejezte, hogy velünk együtt akar lenni, méghozzá örökké. Aki e bibliai helyeket földi értelmezéssel olvassa, felmerülhet benne, hogy hiszen csak halálunk után kerülhetünk a mennybe, akkor mi az, hogy Jézus állandóan velünk akar lenni?

Erre magyarázat a Szent Szellem munkája arra nézve, hogy Isten gyermekeit már a földi életük során Istennel való szoros, családi kötelékben tartsa. Ugyanúgy, ahogy az újjászületés, ennek a közösségnek, vagy szövetségnek a létrehozója is természetfeletti forrás = Isten (Szent Szellem személyes munkája révén). A haszonélvezők pedig azok, akik szabad akaratukból döntenek úgy, hogy Jézus helyettes áldozatát elfogadják. Ezért nem lehet gyermekkeresztség által Isten családjába bekerülni.(Márk 16;16)

Jézus sokszor hangsúlyozta: Ő nem e világból való.(Ján.8,23,  16;28, 18;36.) Azonban rólunk, gyermekeiről is szó szerint ugyanezt mondja:  (Ján.17;16.)

Vándorok vagyunk csak ezen a bolygón, különféle feladatok elvégzésével megbízva, de igazi otthonunk nincs ezen a Földön. A hétköznapok megpróbáltatásai közepette Isten szerető jelenléte a nyugalom helye számunkra, a Szent Szellem által. Az elragadtatás után pedig mindez látható módon valósul meg. A Bibliában leírt történelmi eseményeket Jézussal együtt éljük át, azután pedig Ővele térünk haza valóságos, kézzel fogható otthonunkba.

(Erről a helyről írok legközelebb.)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr69626192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása