Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

A HALÁL KÉT ARCA

2008.08.30. 12:43 | bebai | 2 komment

Címkék: halál megtérés lucifer szent szellem feltámadott jézus

Az ember életének értelmét és célját az Isten kedves és irgalmas Szelleme által feltárt misztérium jelenti. ( A Titok című írásomban igyekeztem ezzel részletesen foglalkozni.)


Ez a cél a láthatatlan, szellemi világban van elrejtve, de kijelentve Isten beszéde a Biblia által, melynek szerzője a Szent Szellem. Ő az , aki megnyitja az emberi szellem észlelő képességét, amikor valaki átadja a megtéréskor életét a feltámadott Jézusnak és így a szellemi halálból újjászületik örök életre. 

Ennek a szellemi észlelő képességnek a neve a görög nyelvben:  nousz, amit magyarra néha „értelem”-,(Ef.1;18.) néha „elmé”-nek( Luk.24;45., Róma 12;2.) néha „szív”-nek(Péld.21;1.)  fordítanak.
Igazi jelentése valójában egy olyan szellemi, de emberi szerv, ami az egyén által semmiképpen, csakis Isten által hozzáférhető.

Fentiek ismeretében kap csak megfelelő értelmezést az 1. Móz.2;16-17. és Róma 5;12.:

Isten figyelmeztette Ádámot az Édenkertben:

„…a kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról ne egyél, mert amely napon arról eszel, bizony meghalsz.”

Sok nehézséget okozhat az, hogy tudjuk, végül mégiscsak belekóstoltak a jó és gonosz tudásába, ám tovább éltek méghozzá sok száz éven keresztül.

Ez meg hogyan lehet?

A testük valóban megmaradt, de szellemük halott lett azon nyomban! Mit értünk ez alatt? Eredetileg Istennel való szoros közösségre lett teremtve az emberi faj. Ebbe a közösségbe a bűn nem férhet be, Isten végtelen szentségének ereje azt azonnal megsemmisíti, jelen esetben az azt hordozó emberi lénnyel együtt. Ezért Isten az ember iránti szeretetből a szellemi halálnak nevezett állapottal választotta el az embert Őtőle, nehogy meghaljon fizikailag is azonnal.(2.Móz.33;20.)

 Az 1.Móz.2;17-ben Isten ígérete már eleve szellemi halálról szólt,  mivel a bűn maga is egy szellemi valóság, ami az élő Istennel, a megszemélyesült Élettel való szembe helyezkedés folytán csak halált jelenthet. Isten abszolút Élet, ellene lázadni, tőle elszakadni, abszolút Halál.

De az embernek nincs hatalma a saját szelleme felett. Ezért ha az a bűn folytán halott, akkor megeleveníteni sem tudja ő maga, csakis Isten teheti meg, ha az ember szabad akaratából kéri Tőle az örök életet, ami a csak a Názáreti Jézusban érhető el.

Az ember elsősorban szellemi lény, de testi létformában. Ennek a testi létformának a fizikai halál véget vet. Bár az emberek földi testükben találkoznak a véggel, maga a Halál szintén szellemi létező, méghozzá egy személy, akiről a Biblia, mint ellenségről beszél.(1.Kor.15;26., Jel.201;13.) Még vicc szintjén sem érdemes említeni az „öreg kaszást”. A Halál egy hatalmas, intelligens személy, csakhogy akik már találkoztak vele, nem tudják ezt elmondani. Ő egyike a fellázadt angyaloknak, de nem arkangyal, mint Lucifer volt, mégis elég hatalma van ahhoz, hogy egy ember nem képes vele szembeszállni. Ez a gonosz, de nagy hatalommal bíró angyal nemcsak fizikai, hanem szellemi értelemben is öl! (Lukács 12;4.)

Egyetlen kivétel az Isten fia, aki felett nem volt hatalma, a feltámadott Názáreti Jézus!

Ezzel megint elérkeztünk a szellemi valóságokhoz: Jézus azért tudott feltámadni, mert a szigorú szellemi törvényeknek eleget tett.

Az emberi test öregedése, majd halála –bár fizikai történések, - ugyanazoknak a szellemi törvényeknek vannak alávetve, mint bármely más matéria ezen a fellázadt bolygón.

(hamarosan folytatom)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr71640865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyrcus 2008.09.01. 16:03:25

Milyen jogod van neked ilyen hangon írni?Mia z hogy szellemi felett nincs hatalma az embernek? Az én szellemiségemet én magam kezelem, úgyhogy nagyot tévedsz. Ebben és másban is.

bebai 2008.09.01. 23:15:35

Nem igazán értem, mi a probléma a "hangommal"??? Kifejtenéd bővebben?
Az nagyon valószínű, hogy egyben-másban tévedek, miért is ne?
Ámbár örülnék, ha nem így lenne, de nem kizárt a tévedés sem.
De az ellenben biztos, hogy az idézetek, amiket a Bibliából ideírtam, nem tévednek. Tehát elegendő, ha azokat veszed figyelembe.
Üdv.bebai
süti beállítások módosítása