Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

DURVA BIZONYÍTÉKOK

2008.09.30. 14:48 | bebai | 64 komment

Címkék: antiszemitizmus antikrisztus new age világválság neonácista mozgalmak

Két durva hír borzolja az elmúlt néhány nap óta a politika iránt érdeklődők amúgy is felzaklatott idegrendszerét:
1. Bankóriások csődje Amerikában, (és most már Európában is) tőzsdepánik, indexek zuhanórepülése.
2. A szélsőjobboldali erők előre törése. (Bár osztrák hír, de világjelenség, nálunk is szemmel látható, ugyebár.)

Kérlek, hogy felhördülve ne kattints máshová, mert nem fogok politizálni ezen a blogon, hanem megvizsgáljuk mi módon kapcsolódnak ezek a hírek a Biblia igazságaihoz. Szeretném a figyelmet felhívni, hogy – mint semmi sem ezen a bolygón, - ezek a történések sem véletlen művei, hanem szorosan illeszkednek Isten tervébe.

Mennyire felgyorsultak az események!
Bármennyire is furcsán hangzik is a fülednek, ezek azok a fejlemények, amelyek az emberi történelem Isten által alkotott forgatókönyvének végkifejletét hozzák!
Azt a végkifejletet, ami az antikrisztusi világbirodalom megalakulásába torkollik.

Hogy merem ezt állítani?

Először is: folyik az emberiség beetetése, annak előkészítése, hogy amikor a természetfeletti invázió fizikálisan megvalósul, ne kapjon frászt a Föld lakossága, hanem egy kivezető út lehetőségét lássa benne, hiszen a relatív, -viszonyításokon alapuló- emberi gondolkodásmódban a tények elfogadása az adott dolgokról való vélekedéseken múlk.

Ennek beszoktatásnak egyik momentuma a médiák által ránk zúdított sok okkult irodalom, horrorisztikus film, sci-fi, transzcendens kapunyitogatás, paranormalitásra való nyitottság. Ezekkel agyunkat oly módon igyekeznek manipulálni, hogy az”idegenek” már hovatovább a hétköznapjaink megszokott részesei, és a valóságos megjelenésük már nem biztos, hogy sokkolná az embert úgy, mint néhány évtizeddel ezelőtt.
Írtam már ezen a blogon, de újra hangsúlyozom, hogy a jövő embere egy olyan transzmutáns személyiség, egy übermensch, aki nemcsak nyitott minden természetfelettire, de rendelkezik is okkult képességekkel. Mivel az Antikrisztus természetfeletti személy lesz, szükséges, hogy az akkor élő emberiség befogadója legyen egy ilyen vezetőnek. Az emberi lények átnevelése elkezdődött a fenljebb felsoroltakon kívül a horoszkópok népszerűsítésén át a reinkarnáció, és más különféle keleti misztikák népszerűsítésével, valamint a new age beszivárgásával a vezető politikai körökbe.

Továbbá: A küszöbön álló világgazdasági válság sokasodó jelei bizonytalanságokat,  ezekkel járó félelmeket gerjesztenek, ez pedig újabb egérutak, menekülő pályák és megoldások utáni vágyat plántál az emberekbe. Aki egy kicsit is nyitott szemmel-füllel jár, tisztában van vele, - de őszinte elemzők is ki merik mondani – hogy a mostani, alakuló világválság kimenete megjósolhatatlan! Még az amerikai dollármilliárdos mentőcsomag sem több egy aprócska foltnál a szakadozott, oszlásnak induló világgazdaság köntösén.

Ez pedig még csak a kezdet.

Ízelítőt kapunk abból, amiről a Biblia ír: éhínségek, járványok, válságok az élet minden területén, agresszív tömegek, s e jelenségek kezelhetősége kicsúszik az emberiség kezéből.
Ebben a katasztrofális állapotban a globális megoldást fogja kínálni a zseniális vezér, a nagy diktátor, a Sátán földi helytartója! Az addigra halálosan fáradt, folytonos bizonytalanságtól elgyötört, s az egyre növekvő agresszivitásból kiutat máshol nem találó emberiség kapva kap a lehetőségen, önként és dalolva hajtja fejét a sátáni rabigába. A Biblia azt írja: mindennek rendelt ideje van. (Préd.3.) Ezért nem az a kérdés, hogy eljön-e az Antikrisztus, hanem, hogy mikor.

A világszerte előretörő szélsőjobboldali erők pedig Isten tervében azt a célt szolgálják, hogy a Föld négy tájára szétszórt zsidóság hazatérjen Izraelbe. Annyira logikus mindez! Ha meggondoljuk, hogy hiába zsidó valaki, ha gyökeret eresztett, virágzó egzisztenciát teremtett egy Izraeltől távoli országban, vajon mi vigye rá, hogy mindent felszámolva hazatérjen az „Erec”re? Csak egy létét fenyegető világméretű üldözés! Mert Isten megmondta, hogy az idők végén összegyűjtöm az Izrael szétszórt fiait. ( Ézs. 11,12; Ézs. 49,5a; Ézs.66,18; Jer 31,10; Ez 11,17; Ez 28,25; Ez 39,27).

Ha a jelenkori antiszemitizmus tényéből kihagyjuk a sátáni inspirációt, teljességgel érthetetlen az egész jelenség. Mert hát miért ellenséges egy népcsoporttal, – a zsidósággal szemben – egy olyan generáció, aki szinte semmit sem tud róla, de még a fáradságot sem veszi, hogy megismerje? Sátán az, aki gyűlöli Isten kiválasztott népét, és csak felhasználja az emberiséget, hogy gyűlölete cselekedeteit véghez vigye. Azonban Isten végtelen bölcsessége még e tényt is saját terve szolgálatába állítja…

Én személy szerint mély alázattal köszönöm meg a mindenség Alkotójának, és Fenntartójának, hogy részese és szemtanúja lehetek, amint célirányosan  a beteljesülés felé haladnak a többezer éve leírt próféciák.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr19689036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xenya 2008.09.30. 22:50:11

Durvának télleg durvák amik történnek de nem erőltetettség belemagyarázni, hogy jel akármire ?Még jobbra fordulhat a gazd.helyzet, akkor csodálkozhat aki meghúzta a vészféket.

bebai · http://cseremix.hu 2008.10.01. 11:35:40

Ha gondosan nyomon követjük a világgazdaság híreit, akkor nem találunk semmi olyan mutatót, ami a helyzet "jobbra fordulására" utalna. Az energiaforrások kimerülőben, az új források alkalmazása olyan előre nem látott problémákat vet fel, mint a termőföldek zsugorodása, ami pedig élelmiszerár emelkedéshez vezet. Ez csak egy példa, de szerte nézve sajnos tucatjával található.
Semmiképpen sem várható javulás egy olyan bolygón, ahol a lakói mindent megtettek a tönkretételéért, és ennek a ténynek a mélységét még el sem ismerik. Homokba dugott fejjel nem lehet megoldás után nézni....

goldmine 2008.10.02. 17:45:01

Szia Bebai!
tegnap valamelyik híradóban közzétettek egy statisztikai felmérést. eredménye: a magyarok egyharmada idegengyűlőlő, de nem említették az antiszemitizmust. Most akkor hogy is van ez?

bebai · http://cseremix.hu 2008.10.02. 20:36:31

Szia Goldmine!
Még jó, hogy régebbi hsz-eid alapján tudom, hogy kérdésed nem komoly, Te is tisztában vagy azzal, hogy antiszemitizmus bőven benne foglaltatik az idegen gyűlöletben, volt van és lesz is, sajnos.

dudemage 2008.10.04. 08:02:21

Ezek mennek... no meg a bárányfelhők....

dudemage 2008.10.04. 08:04:30

...bár még a bárányfelhőkhöz hozzáfűzném, hogy szvsz a "kiválasztott nép" már bukta, azok a kiválasztottak, akik követik Istent. Ez nemzetiségtől független... (hehe)

bebai 2008.10.04. 09:48:49

Kedves dudemage, örülök, hogy itt vagy!
Néhány szót a hsz-edhez: a Bibliában az én olvasatomban Istennek két irányú kiválasztásáról van szó: Az egyik fajta kiválasztása egy olyan népre - a zsidó népre - vonatkozik, amelyből származtatta az emberiség Megváltóját, a Jézus Krisztust. (Mik.5;2.)Azt is olvassuk, hogy nem vetette el az Ő népét.( Róma 11;2.) Az Ő elhívása megbánhatatlan! (11; 29.)
A másik fajta kiválasztás-->elhívás az üdvösségre szól és teljességgel független nemzeti hovatartozástól, hiszen kimondottan személyre szóló.

Abban Neked teljesen igazad van abban, hogy azok a kiválasztottak, akik követik Istent. Megkérdezném, hogy Te például mit értesz "követés" alatt?
Nagyon várom válaszod.
Üdv.bebai

purim 2008.10.04. 15:03:55

dudemage.
szvsz az antiszemitizmus nem egyeztethető össze az Isten-követéssel.Azután hogy hívják azt azt istent, akit az antiszemiták követnek? Ha esetleg nem tudod,én elárulhatom.
Ne nevess korán.

bebai.
Különös hogy ezt írod"én olvasatomban".Mindenki olvasatában, mert nem lehet másképpen érteni!

Gyöngyi 2008.10.06. 22:24:41

Sziasztok
Igazad van bebai, hovatovább már nem arról kell beszélnünk, hogy a cigányokat, a zsidókat, a négereket útálják: ott tartunk, hogy mindenki mindenkit útál. A családokban és a munkahelyeken is nagyon sok a feszültség és durvaság. Ha bekapcsolom a televiziót: vagy valamelyik helyszinelőkben áll középpontban a halál, vagy katasztrófa film borzolgat, esetleg a hiradótól hányok.
Szóval: én személy szerint nagyon örülök annak, hogy az Úrral lehetek és nem kell félnem , rettegnem, mert biztonságban érezhetem magam. Azoknak, akik félremagyaráznák - nem a testi biztonságról beszélek, mert én is lehetek beteg, ideges, meg is halhat a testem, én a lelkemről beszélek, ami Istenhez költözik majd. Na, azt nem bánthatja senki. Egyébként mindenkinek javaslom: nagyon jó biztonságban, nyugalomban élni. Próbáljátok ki, Térjetek meg. Fogadjátok el Jézust megváltótoknak, gyógyitótoknak , szabaditótoknak.Élni jó!

purim 2008.10.07. 23:26:12

xenya
Még két hete sincs a hszed óta. Már hozzánk is begyűrűzött a bankivilág meggyengülése. Még most is kitartasz annál hogy jobbrafordul a gazdasági helyzet?

fairi 2008.10.25. 19:08:30

Régen volt itten, na megint a kedvenc témám a "világvége"

"Mennyire felgyorsultak az események!
Bármennyire is furcsán hangzik is a fülednek, ezek azok a fejlemények, amelyek az emberi történelem Isten által alkotott forgatókönyvének végkifejletét hozzák!
Azt a végkifejletet, ami az antikrisztusi világbirodalom megalakulásába torkollik."


én vhogy nem látom semmire se bizonyítékot...
Válság volt van és lesz...
Gondoljunk csak nagy világgazdasági válságra,ami végül a második világháborúhoz is elvezetett,mivel hatalomra juttatta Hitlert...
de eljött Jézus vagy akárki,hát nem,csak a hidegháború,meg az atomfegyverkezés:)
persze az első nagy válság elé is lehetne menni...

"Továbbá: A küszöbön álló világgazdasági válság sokasodó jelei bizonytalanságokat, ezekkel járó félelmeket gerjesztenek, ez pedig újabb egérutak, menekülő pályák és megoldások utáni vágyat plántál az emberekbe."

válságnak vannak nyertesei és vesztesei,vkik megerősödnek hatalmilag,vkik elbuknak..
Ettől miért jönne el az antikrisztus?
Antikrisztus csak a keresztény fantáziában létezik,a világ nagyobb részének ez értelmetlen fogalom..
New Age csak egy szűk kultúrkörre hat,főleg a kereszténységre,keleti vallások hatása..
Amitől te már a világ végét látod...
new age nagy része többezer éves hagyományból eredezik,tibet,kína,india vallási kultúrájából..
Csak most pár élelmes ember felkarolta és pénzt lát benne,így elhozta nyugatra is..


"Ízelítőt kapunk abból, amiről a Biblia ír: éhínségek, járványok, válságok az élet minden területén, agresszív tömegek, s e jelenségek kezelhetősége kicsúszik az emberiség kezéből."
törtenelem bármelyik szeletét megnézzük több béke hosszantartóan sose volt...
Csak az írott történelem nem biztos h rögzítette..
Ez nagyon demagóg szöveg..

Sztem rossz irányból közelíted meg..
Te görcsösen bizonyítani akarod hogy Biblia igaz,fellapozol egy újságot,és olvasod nini Sri lankán robbantás volt,itt meg árvíz,vagyis igaz,jön Jézus királysága..

500 éve nem volt árvíz,nem volt háború,dehogynem...
magyarországon hány polgárháború volt,többtucat 1000-1500-ig,gyakran király halála trónviszály volt...
királyi kincstár csődja,oylan is volt sokszor:)

Csak mostmár tömegtájékoztatás,internet,globalizáció
Így ha vmi történik piripócson mindenki tudja...
Igy mostmár nagyban van,fegyverek erősebbek,tömegtájékozatás mindenről beszámol...

Ám ezek miért bizonyítékok Biblia igazára?
Vhogy én ezt nem látom?

"Ha a jelenkori antiszemitizmus tényéből kihagyjuk a sátáni inspirációt, teljességgel érthetetlen az egész jelenség. "

az hogy neked érthetetlen,nem biztos másnak is:)

zsidó üldözés egyik oka,kezükbe csoportosul a pénz,kisebbségük alkotja politikai elit egy részét,banki szférát etc.
Emberek megh bűnbakot keresnek..
Antiszemita beirások az origo alapján,ott gyakran olvasható a szélsőktől a zsidó spekulánsok miatt van,ők tömik meg a zsebüket a mi nyomorunkból...
Igazuk van vmi szinten?Ebbe nem megyek bele,nehéz kérdés..Összetett..

"A világszerte előretörő szélsőjobboldali erők pedig Isten tervében azt a célt szolgálják, hogy a Föld négy tájára szétszórt zsidóság hazatérjen Izraelbe. Annyira logikus mindez!"

hát inkább kiirtani akarják őket:(
zsidó államot meg az arabok megsemmisíteni...


"Azonban Isten végtelen bölcsessége még e tényt is saját terve szolgálatába állítja…"

ez milyen jó magyarázat mindenre,teljesen feleslegesség teszi a gondolkodást...:)
Bármire oda lehet írni,miért is keresni a valódi okokat,vagy megoldani a problémát...
ha minden problémához így álltak volna az emberek,még mindig középkorban lennénk:)

Mondjuk már 2000 éves jön a második eljövetel,csak vagy eljön,vagy kereszténység is eltűnik a süllyesztőbe mint ezernyi más vallás és tízezernyi isten!
Sztem csak egy new age-s színezettel fog modernizálódni,aminek a jelei vannak,másabb lesz,de azé nem tűnik el a Biblia...

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.25. 23:11:11

Kedves fairi!

Bejegyzésed kapcsán eszembe jutott pár dolog, ha megengeded.

A Földön mindenütt dúló ilyen-olyan válságok, háborúk egyre nagyobb számban vannak jelen. Abban igazad van, hogy mindig is léteztek. A különbség 'csak' annyi, hogy számuk koncentráltan növekszik, szerintem ezzel nem mondok újat senkinek. Ez pusztán egy kis statisztika, logika, meg némi következtetés.

Ha figyelemmel kíséred akárcsak- hazai berkeken belül - a politikai műsorokat, eseményeket, te is biztosan elgondolkodtál már azon a kijelentésen, mely több helyen is elhangzott: nem csak arról van szó, hogy gazd. válság fenyeget. Egy társadalmi rend összeomlása zajlik éppen - hadd ne nevezzem néven, hisz mindenki tudja, tényszerű megállapításokat sem szívesen teszek, ez nem az a blog. Az emberiség egyik 'elmélete' dől most dugába. Méghozzá az egyik legújabb keletű s legjobban működőnek hitt - mely erősen tőke, haszon és pénz-központú. S ha mindent a pénz irányít, miért dől be mégis? Nem lehet, h. csak átcsoportosítani kéne? Mert az nehezen hihető, h. csak úgy eltűnik. Ebben a jelen helyzetben az is elgondolkodtató, akkor most melyik társadalmi forma lesz az üdvözítő? Mi legyen a következő lépcsőfok, mert, már annyi mindent kipróbáltunk, mi emberek, sikertelenül. Azt is el kell ismerni, hogy a gazdaság, a kereskedelem ilyen hálózat-szerűen s ilyen mértékben, mint ahogy az ma van, nem volt jelen. Elég, ha csak az elmúlt 50 fejlődéseire gondolunk.

Sajnálom, hogy mára a keresztény szó olyan elcsépelt lett. Azon is hosszasan lehetne vitatkozni, hogy mi a kereszténység valójában s kik a keresztények. Azonban aki annak vallja magát, az nem vallhat antiszemita nézeteket, mert az gyűlöletből fakad s egyben arról a tudatlanságról is tanúskodik, h. egyrészt a Megváltó Jézus Krisztus származás tekintetében zsidó volt, másrészt ugyanez a Megváltó Jézus Krisztus meg fog kegyelmezni egy mag-nak, mely test szerinti zsidók egy csoportja lesz, akik nem hajtanak térdet az Antikrisztusnak. (Személyes véleményem szerint az ortodox zsidók közül sokan kerülnek ki közűlük, de ez a mondat csak lábjegyzet.) A keresztényeknek külön figyelmeztetésként írja a Biblia, h. 'a megkeményedés Izraelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen." (Róm. 11:25)

A dolognak azt a részét jól látod, h. sokan vannak közülük pozíciókban, mert hát el kell ismerni kétségtelenül tehetségesek. Ez bizonyára sokmindenkiből irigységet vált ki. De kérdem én miért? Ezek szerint adott személynek ugyanazon vágyai vannak, illetve törekvései lennének? Tehát ugyanarra vágyik csak nem éri el? A magyarországi állapotokat is híven tükrözi, h. pl. miután bevezették a 'numerus clausus' törvényt, a vérzivataros háborúk közepette, hopsz egyszercsak rádöbbent a magyar vezetőség, h. a gazdaságot nem tudja másképp talpra állítani, h. ha nem hívja vissza a zsidó tőkéseket. Babamm.

Azt elismerem, hogy Magyarországon ez a helyzet kissé talán komplikáltabb, mint másutt, mert nálunk vörös- és fehér-terror váltakozva voltak jelen s rendszerint mindkét tábornak meg voltak a valamilyen-oldali támogató csoportjai. A mai napig a magyarok érzelmi alapon politizálnak. (Ha valakinek a személyes életében tragédiák történtek e harc során, az nagyon nehezen lehet elviselhető. Mások nevében nem nyilatkozom erről.)

De egy kis ébresztőt szeretnék fújni: mi van akkor, ha kiderül, h. a nyugati világ társadalmi berendezkedései hajszálpont ugyanazokat a jelképeket használják, mint amelyek az egykori komcsi érában is jelen voltak? Akkor most ki az ellenség?

Ergo ne származás szerint ítéljünk meg embercsoportokat, hanem egyének szerint. Ki milyen. S még ehhez csak annyit, h. azt a jelenséget meg egyáltalán nem értem, mikor valakinek semmilyen személyes megtapasztalása nincs zsidó emberekkel kapcsolatban, mégis élből antiszemita vagy divatból vagy csak úgy, mert ezt hallja, h. ennek így kell lennie, demagóg módon, ahogyan te fogalmaztál.

Lehet, hogy a kereszténység, mint fogalom eltűnik - mint előbb említettem már most is nehezen behatárolható -, de azt bizton állíthatom, hogy azok a keresztények nem, akik hiszik és vallják, hogy a gyenge és bukott emberi természet segítségre szorul, megváltásra szorul s ezt a kimenekedést csak Jézus Krisztus tudja megadni.

Szíves olvasásra ajánlom honlapom.

bebai 2008.10.25. 23:30:45

Hahóó Fairi, ennyire eltűntél???!!!

Menjünk sorban a hsz-eden:

1. A durva bizonyítékok azért durvák, mert egyenként is katasztrofális változások előidézői, és azért BIZONYÍTÉKOK a bibliai próféciák beteljesedésére, mert még SOHA SEMMILYEN korban nem voltak EGYSZERRE EGYIDEJŰLEG jelen. Márpedig ezekről az összetevőkről, - amiket Te voltál olyan szorgos és egyenként felsoroltál,- a Biblia azt írja, hogy mindezek együttes jelenléte egyazon időben jelzi az Antikrisztus eljövetele KÖZELEDIK!

Részletezném kicsit én is:
Nézzük meg mi volt eddig a történelem során:

- volt világválság a II.világháború előtt,
(de akkor nem volt még megalakulva Izrael-márpedig ez is egyik jel!)

-voltak járványok, de akkor éppen nem volt világválság, és nem voltak akkoriban az ökumenizálódás jelei sem.(Pedig akkor is voltak keleti vallások, meg keresztény, stb vallások, szigorúan elkülönülve)

-voltak időjárási katasztrófák, de nem volt megváltozva az időjárás egész Földre jellemzően.(Ha most a jégkorszakot hozod fel érvként, akkor emlékeztetlek, hogy akkoriban nem volt világválság! :-))))

-2000 évvel ezelőtt már létezett ugyan Izrael, de akkoriban nem volt az egész Föld éghajlata megváltozva.

-volt jelen agresszivitás,gyűlölködés, de nem az volt jellemző minden államban NAGY tömegekre, növekvő tendenciával!

-voltak ugyan háborúk és polgárháborúk, de azokkal egyidejűleg nem volt ökumenizmus pld, sem megszaporodott katasztrófák.

Ezt variálhatnám még, de a LÉNYEG: hogy az általad (és általam) felsorolt összetevők még soha, egyetlen korban sem voltak jelen egyszerre és egyidejűleg!!! Ez utóbbi tény képezi a Bibliai prófécia tárgyát.És ha becsületes akarsz lenni, akkor el kell ismerned, hogy a durva bizonyítékok mind megvannak MOST e pillanatban!!.

És még egy, ami eddig még SOHA egyetlen korban sem volt: olyan technológiával rendelkezik az emberiség jelenleg, ami lehetővé teszi a Bibliában leírt TELJES KONTROLLT!!!!Az egész Földre kiterjedően. Nem árt ezt is megvizsgálni, ugyanis az antikrisztusi jel, vagy kód (666) bevezetésének ez a feltétele!!!


És még egyet:

(pici politika)
Egyre több "magas helyen" fogalmazódik meg az összefogás, tömörülés szükségessége (Bizonyos tekintetben egyes bankok államosítása is idetartozik) Minél koncentráltabb a globalizálódás, annál közelebb van a világkormány létrejötte.
Lehet, hogy eleinte ez "csak" egy gazdasági jellegű összefogás,Társulás lesz, de biztos lehetsz benne, hogy politikailag is kiterjed az egységesülés felé. A gazdasági recesszió nem fog hagyni más választást.
Azért nem demagógia amiket írok, mert nem én írom Fairi, ezek vannak a Bibliában az utolsó időkre vonatkozólag.

Ami pedig a hívő keresztényeket illeti: aki nem veszi fel az Antikrisztus bélyegét (beültetett chip is lehet) azt eleinte a teljes kirekesztettség várja, később üldözés és akár halál.

fairi 2008.10.26. 11:01:20

Hőúhh picit sok lett,előbb shula vesézem át:)
Utána jössz bebai régi cimbi:)
Szarok voltak a hónapjaim,most kis pihi van,de baromi kemény a biológia kar másodév..
najó nem panaszkodok,nem erről szól a blog:)

nem idézek számoklat irok:

1.hiba van benne,mivel régen rosszabb volt a statisztika,kb a történelem Európára terjedt ki,semmit nem tudtunk Amerikáról,Afrikáról,Ázsiáról,csak kevés infó van,így ezekről...
Így mit látsz most nőnek,pedig csak lehet a jobb tájékoztatás miatt van..
Egy háborúban több halott,többen is vagyunk..
Arányokat kell nézni,statisztika hazudhat is...
Ha matekot tanultál,akkor tudod hogy lehet manipulálni...
Olvastam a honlapodat is,pont ezeket láttam..
Több a földrengés,persze mivel utóbbi évben jobb a jelzés,tudjuk hogy volt..
Több az ember,több a halott...
Ez mutat nekünk bármit is,nem..
Csak a szektáknak szuper,aki nem ért ezekhez jól lehet manipulálni!

2.gazdaság át fog alakulni,pl. Kínának jól jön a válság,ő modelljük mükődik!
magyar vadkapitalizmus összeomlás szélén,Amerikai is rogyadozik..
Ám Eu még kitart..
El lehet merengeni mit hoz a jövő,de aki pontosan tudná,annak végtelen hatalma lenne,de sehonnan nem lehet kiolvasni,melyik tőzsde marad,mi omlik össze..
mondjuk van olyan ember aki a pénzt isteníti..
Ám senki nem tudja mit hoz 50 év,100év,200 éb,vagy csak 10 év...
Csak annyit irtok,jön majd.de mikor????

3. ebben egyetértünk,kivéve a vallásos részt,mivel nekem értelmetlen:) hitvitát nem folytatok..

4.Akinél a pénz annál a hatalom,pénzt használhatják fegyverkezésre,háborúra,pusztításra,érdekeik érvényesítésére..
Sajna ezek már összesküvéselméletek,amire sok bizonyíték nincs...
Ám sok antiszemita szerint,zsidók rosszra készülnék...
Szélsőjobbok is vmi nagyot jósolnak,de a zsidók az okai...

5.magyarországról nem is érdemes nyilatkozni,az maga a zűr,sokat szenvedett ország vagyunk az biztos...

6.Mondjuk az minden ember egy fajba tartozik,Homo sapiens sapiens, ráadásul monofiletikus eredet is biztos,vagyis nincs jele keveredésnek a neandervölgyi emberekel,főleg a legujabb mitokonrionális vizsgálatok után,egyre biztosabb..
vagyis mindeki egy,de miért öljük egymást,ez már költői kérdés,külön regényt lehetne belőle írni..
Akár vallási akár tudományosan megközelítve...

7.isten útjai kifürkészhetetlenek,nem?
Ki tudja mi lesz,hithű is kihal,és csak divatkeresztéynek szaporodnak el...

8.olvastam fárasztó,nálam ha természetfelettit belekevertek fejfájást kapok,túl propaganda izű,és rossz a gondolkodás menete is!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.26. 18:08:52

Szia Fairi!

Ha azt mondod, hogy a történelmet s a statisztikát meghamisítják, akkor ez mindenre igaz lehet. A tudományra is, hisz számtalan tudományos elmélet dől meg folyamatosan. Te magad írod "legújabb" vizsgálatok a 6. pontban.

A gazdaság - meglátásom szerint - akként fog átalakulni, hogy egyrészről a nyugat meginog s abszolút vezető szerepét nem lesz képes megtartani. Ebből mi is részesülünk- mármint M.o.- mert hát odatartozunk egy ideje. Másrészről, kelet ahogyan te írtad pl. Kína, de idesorolhatnánk Indiát is, felfejlődik s kialakul egyfajta kiegyenlítődés. Hallottál a 4 nagy Unióról? Az Eu-ról biztosan. De a többiről?

A válság ilyen értelemben valóban lokális, de kétségtelenül hatással vannak egymásra az egyes országok, épp az összefonódások miatt. Ami bajosabb s talán akkor én sem jól fogalmaztam eddig, az nem is gazd. válság, mint inkább pénzügyi. Lesz a gazd. válságból kiút, de csak olyan áron, ha besétál az ember az 'akolba', ahová épp terelgetnek. Ott jöhet a kis bélyeg s máris lehet bégetni.

A pontos jövőbelátás kevesek kiváltsága. Én sem hiszem, hogy ezzel rendelkeznék. Megfigyelő vagyok és megfigyeléseimet kötelességemnek érzem tudatni másokkal. Egyúttal arra kérek mindenkit, hogy töprengjen el azokon. Sajnálom, ha manipulatívnak tartod a honlapot, inkább tájékoztató jelleggel igyekeztem írni mindenről.

Most vajúdik a világ. Megkérdezlek, kedves biológus hallgató, tanultál-e a vajúdásról?

Azt kérded mikor jön? Személyes meglátásom szerint 10-20 év, lehet, h. már annyi sem. A pontos év számot nem tudni.

Az mindent jelző évszám lesz, amikor Jeruzsálemben felépítik a harmadik Templomot. Mondjuk, h. kísérjük azt figyelemmel.

Az általad leírt 3. pontban utaltál 'értelmetlen rész'-re. Lehet, h. néhány mondatban tisztázni tudnám, esetleg nem jól fogalmaztam meg valamit?

Sokan utalnak rá, hogy az antikrisztusi bélyeg egy chip lesz.
Hallottad, h. kísérleti jelleggel már beültettettek némelyek magukba ún. RFID szilikon-chip-et? Mindent azzal intéznek egy karlendítésre indul minden kütyü.

Egyébként a Noé Bárkája a népek tengerén c. bejegyzés egyik hozzászólásában írtam pár sort a válságról szintén.

Érdekelnének a panaszaid, de ez tényleg nem az a blog.

Minden jót addig is, amíg írsz.

fairi 2008.10.26. 21:38:54

shela:tudomány nem statisztikákból áll,se a történelem...
Statisztikára mindig vigyázni kell,tudni kell használni...
Én tanultam kevés statisztikát,és megtanultam mire kell fiygelni..
Kimásolok a honlapodról egy adatot:
Század/Háborús áldozatok: XVII.sz./ 3.3 millió; XVIII.sz./ 5.0 millió; XIX.sz./ 5.5 millió; 1900-45/ 40.5 millió; 1945-75/ 50.7 millió

Első hiba:17-.században főleg csak Európáról tudtunk igazán,világ más tájai még kérdésesek sokszor...
Onnan vannak adatok többsége és inkább sacc eléggé
Másik hiba össznépesség változása..
Akkoriban 1 milliárd ember élt,most 6 milliárd...
Aráynaiba is nőttek a halálozások?

vagyis ez is hiba...
Statisztikával csalsz!

Statisztikát óvatosan kell nézni..

ha egy elmélet megdől az nem baj,mivel kiderül rossz volt...
Egy vallási dogma nem dőlhet meg,mivel azt el kell hinni...
vallási eszméről nem lehet bebizonyítani hogy hülyeség,mivel a hivői foggal körömmel fogják védeni..
Tudományos elmélet megdől,azjó,jön egy másik igy tökéletesedik finomodik...
Látszik ez a technika fejlődésén!!!!

4 nagy UNIÓ?
Sokféle Unió van,de csak egyikben látszik egység az európairól,Afrikai Unió is van,de az csak vicc,Ázsia és Amerika is próbálkozik,de inkább az ellentét látszik:venezuela,és Bolivia a példa...
Afrikára meg az egész kontinens:)
rengeteg egyezmény,szövetség létezik,de egyen látszik hogy vmi irányt vett az EU!!
Többin,mint az uránatom,bomlik sokszor:)

A válság nem fogja létrehozni a világkormányt,csak ellentéteket szül..
Így csak vizió a világkormány, irány nem mutat erre,Afrika és Európa érdekei miért ütköznének...
Inkább próbálja mindenki maga átvészelni..
EU próbál egységet mutatni,de nem fog egy világvégi államra időt fecsérelni,mert világkormányt akar,vagy mit...

". Megfigyelő vagyok és megfigyeléseimet kötelességemnek érzem tudatni másokkal. Egyúttal "
ez nem igaz,de tudod hogy eljön utolsó idők,és ezt akarod bizonyítani,bármi történik akkor is azt látod,te apokalipszis fan vagy, igazolva látod az elméletedet,hitedet egy rossz esemény után...
Tök mindegy mi van,akkor is jön szted...
Bármi van saját magadat akarod igazolni..

"Most vajúdik a világ. Megkérdezlek, kedves biológus hallgató, tanultál-e a vajúdásról? "
világ mindig vajúdik,ebben mi a különös?
Volt mikor nem...??????
Szült egyszer is gyereket(najó tudom szted ő Krisztus még mielőtt leirod,ÁM 5 MILLIÁRD EMBER SZÁMÁRA KRISZTUS EGY SENKI),mert mindig vmikor szenvedett a világ..
VILÁGBÉKE SOSE VOLT,CSAK KISEBB FÁJÁSOK ÉS NAGYOBBAK...

Vhol mibdig válság van,háború,éhinség..
egyáltalán statisztikát nem is érdemes csinálni ,mivel infók nincsenek,hadtechnika változott..

csak a globalizáció hamarabb eljutattja mindenhova,ha baj történik..

"Azt kérded mikor jön? Személyes meglátásom szerint 10-20 év, lehet, h. már annyi sem. A pontos év számot nem tudni. "

tudod már sokan jósoltak ilyet,de senkinek se jött be, lázálmokat kergetsz,2012 lesz világvége,maja naptár szerint,akkor történik meg a naptárjuk nullázodása,new ageseket már hirdetnek vmi változást:)
Már vannak könyvek is szépszámmal...
Vikágvége csak nem akar eljönni,mivel ahány nép annyi világvége,ahány szent könyv annyi sors...
Ez az utolsó idők,főleg nyugati divat,vhol nyugodtak mert ilyenről nem fantáziálnak:)
Mindig jönnek próféták,látnokok akik vmiről vizionálnak,hát nem jön be nekik...

"Az mindent jelző évszám lesz, amikor Jeruzsálemben felépítik a harmadik Templomot. Mondjuk, h. kísérjük azt figyelemmel. "
világvégét akarod bizonyítani, bármit látsz igazolva látod az elméleted...
Ez a hiba a kreacionista tudományban is..
Neked telejsen mindegy mi történik akkor is jön a világvége,max eltolódik 5-10 évvel,utána újra,utána újra...
Mint a Jehovák:):)

"Sokan utalnak rá, hogy az antikrisztusi bélyeg egy chip lesz.
Hallottad, h. kísérleti jelleggel már beültettettek némelyek magukba ún. RFID szilikon-chip-et? Mindent azzal intéznek egy karlendítésre indul minden kütyü."

tudod,bármi van,bele fogod látni a világvégét,látsz vmi eseményt,hírt ami bizonyítja jön a káosz?
ha világbéke lenne,akkor is tudnád biztos vihar előtti csend..

Mindegy mi történik,vmi bizonyítja az elméletedet...

"Érdekelnének a panaszaid, de ez tényleg nem az a blog."

fő baj,kiindulás..
Előbb van az elmélet:jön a utolsó idők..
na akkor nézzük meg az internetet mi bizonyítja..

Már kész is:húúúha jön a világvége,azta,Jézus is jön,sírály!
Minden igazolva,pár statisztika be,ami neked tetszik persze,pár új hír,tényleg már bizti..
Mégha ellentétes is,akkor is kutatsz neked tetszőt..

fairi 2008.10.26. 22:25:58

bebai

1. A durva bizonyítékok azért durvák, mert egyenként is katasztrofális változások előidézői, és azért BIZONYÍTÉKOK a bibliai próféciák beteljesedésére, mert még SOHA SEMMILYEN korban nem voltak EGYSZERRE EGYIDEJŰLEG jelen.

2 világháború keményebb volt,vagy a kubai rakétaválság..
bármely korra rá lehet húzni,mivel oyl általános...
Nagy válság,az se volt piskóta...
Ám a mongol terjeszkedés,vagy az arab se tűnt piskotaként maga korában!!!!

Nőttek voltak a számok arányaiban?
Igen, az eszközök komolyabbak lettek..
100 év múlva még erősebbek lesznek a fegyverek,lehet már az űrre is kiterjed egy háború!
Lehet 200 év múlva már naprendszerekig terjed egy háború...
300-400 ha még lesz ember,lehet bolygót fogunk gombnyomásra eltüntetni..Innentől már a fantázia szab határt...
Minden korban a maguk igazát láttak igazolva akik apokalipszist akartak látni...
A hivők azt mondták mostmár biztosabb:)

"
- volt világválság a II.világháború előtt,
(de akkor nem volt még megalakulva Izrael-márpedig ez is egyik jel!)"

és,akkor 100 év múlva még biztosabb elsz a dolog?
Mivel minden esemény pusztitóbb lesz,és kiterjedtebb...

próbálj a jövőbe is előretekinteni,ami persze nehéz,és lehetetlen,de technika és a világ...

Mi a hihetetlen egoizmusunk ha saját világkatasztrófa elméletünket tartjuk alegigazabbnak,mivel Izreali vallás csak EGY a sok közül..

egy apokalipszis elméletet hogy lehet megcáfolni,mindig lesz egy olyan érv ami jó lesz?

"-voltak járványok, de akkor éppen nem volt világválság, és nem voltak akkoriban az ökumenizálódás jelei sem.(Pedig akkor is voltak keleti vallások, meg keresztény, stb vallások, szigorúan elkülönülve)"
inkább csak fordítva van,nyugatra hat a keleti..ők elzárkoznak...
Ez érdekes..
pestis idején is a fő törekvés az volt a keresztény világban hogy megtörjék az eretnekeket,és egy elygen a keresztény vallás,vhogy a görökkatolikus irányt megszüntetni...
keresztény világ volt az akkor ismert világ..
100 év múlva az ismert világ mégtágabb lesz,nem?
1000 év múlva már akár a galaxis,persze ez is csak fantázia...


"-volt jelen agresszivitás,gyűlölködés, de nem az volt jellemző minden államban NAGY tömegekre, növekvő tendenciával!"

keresztényüldőzés,gladiátorhatc az semmi..
barbár betörések..
Róma bukása,de bármely történelmi szeletet nézzünk,volt elég nagy brutalitás...
Most is, akkor is...
Újra az arányok,akkor élt félmmiliárd ember most 6 milliárd..
Internet csodája,minden hír percek alatt eljut hozzád,tudod mi volt,tudod mi történt..


"-2000 évvel ezelőtt már létezett ugyan Izrael, de akkoriban nem volt az egész Föld éghajlata megváltozva."
klimaismeretek hiányosak
Klíma mindig változott,akkor globálisan nem tudták szemlélni a dolgokat...
te is onnan tudod klima változik,mivel minden internetes oldalon ezt harsoglyák...
Újra az internet csodája....

"Ezt variálhatnám még, de a LÉNYEG: hogy az általad (és általam) felsorolt összetevők még soha, egyetlen korban sem voltak jelen egyszerre és egyidejűleg!!! Ez utóbbi tény képezi a Bibliai prófécia tárgyát.És ha becsületes akarsz lenni, akkor el kell ismerned, hogy a durva bizonyítékok mind megvannak MOST e pillanatban!!."

jobb konstelláció nem lesz szted,régi próféták is megtaláltak,most az igazi,most lesz vmi...
Olyan jó a konstelláció,tudták az akkori világ bajait,és rámondtak na most már bizti eljön..
lehet izrealt ötször lerombolják,és csak utána elsz a legjobb:)


Mindig lesz jobb hidd,csak keresni kell...
Sokszor volt biztos ez a tuti világvége...
te komolyan végignézted nem volt-e bármikor ilyen jó az összefüggés?
Történelem elég nagy,csak az a baj,minél visszább megyünk egyre hiányosabb...

Aki világvégét akart látni,az megtalálta a maga összefüggéseit...

Izreal akkor is csak egy állam,csak a keresztény mondakörben van kultikus jelentése,többiben csak egy ország,,,
najó az arabok zsigerből utálják:)

Világ NEM egyenlő a kereszténységgel!!!!!

"És még egy, ami eddig még SOHA egyetlen korban sem volt: olyan technológiával rendelkezik az emberiség jelenleg, ami lehetővé teszi a Bibliában leírt TELJES KONTROLLT!!!!Az egész Földre kiterjedően. Nem árt ezt is megvizsgálni, ugyanis az antikrisztusi jel, vagy kód (666) bevezetésének ez a feltétele!!!"
jövőben nemelesz jobb a helyzet,akkor már meg is elsz a technika,vagy akár fejletebb is...
100 év,200 év,300 év?
Sőt tovább is lehet menni...
vagy akár örökké várhatunk Jézusra,talán addigra el is tűnik s keresztyénség...
Szegény maják nem élték meg a naptárjuk végét,átfordulását...
2012 az bűvős szám,több könyv is van róla,new age-sek föleg:)
www.sg.hu/cikkek/59534

mikor tudod eljön vagy nem,mert mindig elsz jobb pilanat:)

fairi 2008.10.26. 22:29:03

2012.lap.hu/


Fincsi:)

Röhögsz rajtuk nem?
Miért,te elméleted jobb mint az ővék?

Ők a new agesek,akiket nem szeretsz,nekik is megvan a maga izéjük,de ők bénák voltak,mivel adtak egy időpontot,ami gáz,mivel tesztelhető,meg kell várni...

Ti nem adtatok semmit,csak jön...
100 év 1000év 10000év?

fairi 2008.10.26. 23:20:32

2012world.wordpress.com/

Blogbejegyzésedd new ages verziója:):)

bebai 2008.10.26. 23:24:25

Fairi.

Ezt nem hiszem el!!! Ennyire nem figyelsz arra, hogy mit írok???
Megismétlem: az általam és általad felsorolt BIBLIAI JELEK:

-antiszemitizmus újra erősödik,
-ökumenizmus,
-háborúk
-időjárási katasztrófák,
-növekvő éhinségek,
-járványok,
-világméretű válságok,
-terjedő agresszivitás
-önistenítés(HUMANIZMUS, EGO felemelése=new age)
-Izrael újra állam,
-zsidók hazatérése Izraelbe tömegesen,
-világméretű kontroll feltételei

Most vannak együtt mindösszesen először EGYIDEJŰLEG!!!!a történelem során!!!!
Megismétlem: először vannak egyszerre jelen a történelem során a fent felsorolt bibliai jelek.
Ilyen még SOHA nem volt, egy-két jel a felsoroltakból mindig hiányzott!!!
Ezt NEM TUDOD megcáfolni!!!

És még egy: nem lesz világvége!!! A fenti jelek az antikrisztusi világbirodalom előkészületéhez tartoznak!!

zuzm0 2008.10.27. 10:33:01

Sziasztok itt is :)


Nekem csak ez jutott eszembe:
"Ha valaki tévtanokat hirdet, és nem tartja magát a mi Urunk Jézus Krisztus egészséges beszédéhez és a kegyességhez illő tanításhoz, az felfuvalkodott, és nem tud semmit, hanem a vitatkozás és a szóharc betegségében szenved, amelyből irigység, viszálykodás, istenkáromlás, gonosz gyanúsítás származik. Ezek megbomlott elméjű és az igazságot elvető emberek torzsalkodásai, akik a kegyességet a nyerészkedés eszközének tekintik."

bebai 2008.10.27. 10:51:32

Kedves zuzm0!
Mindig külön öröm számomra hsz-eidet olvasni, szép, tiszta és mély forrásból merítesz, és meg is osztod velünk, ezt külön megköszönöm és áldja meg az Úr továbbra is kereső, nyitott szívedet! De a most idézett igével kapcsolatban vártam volna, hogy hozzáteszed a saját üzenetedet, amit kaptál ennek kapcsán. Nagyon szeretek tanulni a testvéreim látásaiból...
Üdvözlettel
bebai

zuzm0 2008.10.27. 12:34:51

Szia bebai!

Én csak fairi vakságára próbáltam utalni. Lehet, hogy nem pont rá vonatkozik az igevers, de nekem ez jutott eszembe az ő (és nincs egyedül) vakságával kapcsolatban. Elkeserítő tud lenni az ilyen, de ezt már kifejtettem egy korábbi hsz-emben.
Ja és az idézett igevers helye: 1Tim 6;3-5

Csak fairi üdvösségéért pedig elmondom, hogy én hogyan kezdtem közeledni a hithez (Istenhez) kb. 15 évvel ezelőtt:

Kis általános iskolás koromban sokat voltam egyedül, sok barátom sem volt (én voltam zárkózott), így volt időm gondolkodni. Nem mondhatom, hogy sokat tudtam a Biblia Istenéről, de az alapokkal úgy, ahogy rendelkeztem. Azon gondolkodtam, hogy ha hiszek Istenben és amit Ő mondott a Bibliában, akkor a végén ha mégis kiderül, hogy nem létezik és nem is volt igaz, amit a Biblia írt, akkor hát éltem egy erkölcsös életet, amivel senkinek nem ártottam, de a javamat szolgálta. Ha viszont nem hiszek benne és a végén kiderül, hogy minden pont úgy van, ahogy azt a Biblia mondta, hát akkor... És elképzeltem. Elképzeltem, hogy akkor lesz ám berezelés az Isten előtt. Ott akkor lesz ám rettegés, de nem akármilyen.

Azt láttam jónak (és ez sima logika alapján ugye), hogy jobban járok minden féleképp ha elhiszem, amit a Biblia mond.

Igaz, hogy büszkeségem és hitetlenségem miatt nem tértem meg csak fél évvel ezelőtt, de így kezdődött. Volt hitem a közbe eső időszakban is, tudtam, hogy Isten létezik, de ez volt hitemre igaz:

"Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek. Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő?" Jak 2;19-20

Isten kegyelméből azonban megtértem és az Ő fia az Úr Jézus Krisztust követem és vallom megváltómnak. Az embernek nincs is másképp esélye az üdvösségre.

Nos fairi a lényeg az, hogy ha esélyt sem adsz Istennek (szóval még véletlenül sem hiszel el semmit, amit a Biblia mond), akkor vak maradsz és nem fogod látni a valóságot.

Sokszor szoktam a világot hasonlítani egy színházi előadáshoz. A Sátán a rendező (Isten a "producer", ugyanis Ő teremtett meg minden létezőt) és mindent, olyan jól elmaszkírozott, hogy az emberek semmit sem vesznek észre, hogy ő mozgatja a szálakat. Viszont Isten népének megadatott, hogy láthassa ezeket a dolgokat, betekintésünk van bizonyos mértékig a kulisszák mögé.

Kíváncsi vagyok, hogy te fairi meg mernéd-e próbálni, hogy a Biblia szemszögéből nézd a világot. Elárulom, hogy ehhez olvasni kell azt, de azt is elárulom, hogy kell hozzá egy pici hit is. Vagy ha hit nem is nyitottság az igazságra. Nyitottság arra, hogy elismerd ha netán tévedtél volna. Ez nem könnyű. Tulajdonképpen ez a legnehezebb. Elismerni, hogy eddig át voltunk verve és hiábavalóságoknak/ban éltünk.

Ezt azért kézdeztem tőled (hogy meg mernéd-e), mert nem arról van szó, hogy mi így látjuk te meg úgy. Ugyanis mi (pl. én, persze nem mindenki, pl. akik kersztény családban nőnek fe) is hasonlóan hozzád láttuk egykor a világot. Tehát voltunk már mind a ketten a te térfeleden, ám te még nem merészkedtél a hit térfelére.

És azt is észre kéne venned, hogy te (és a hozzád hasonlóan látók, tapasztalatból mondom) elveszel a sok tudomány meg a hasonló dolgok között. Amiben hiszel, oly sokszor mondjátok közben, hogy: talán, lehet. Bizonytalan az egész. És azt ne mond, hogy a fejlődik a tudomány. Persze van az úgy h fejlődik, ám ahol már sokszor kellett, hogy beismerjék nem is úgy van hanem most már tudjuk, hogy amúh, na ott inkább találgatnak. Az evolúció is tudományosnak tűnt. Ne mond, hogy te még elhiszed. Sok ilyen példa van. A lényeg, hogy a világ legfontosabb kérdéseiben nem a tudományokra kéne építeni, hiszen látható mennyiszer tévedett már és oda kell teni, hogy: talán, lehetséges. Vedd észre mennyire ingatag. Nem mondja meg honnan jöttél és azt sem hogy hová tartasz, csak annyit, hogy: talán, esetleg, lehetséges.

Nos össze lehet ezt hasonlítani az igaz! keresztény hittel, aminek biztos alapja van: Jézus Krisztus. Nincs olyan igaz! kersztény (és nem is volt és nem is lesz), aki miután megismerte megváltóját, utánna megbánta volna döntését, vagy csalódott volna benne. Viszont bármi másról ez nem mondható el.

Számodra (és a világ számára) ebben az a zavaró, hogy nem tudjátok megkülönböztetni az igaz keresztényt a látszat kereszténytől. A látszat kersztények felismerése még néha az igazaknak is nehézkes, de Isten mindent tud, Ő a szívek vizsgálója. És számunkra felfedi az igazságot.

Ahhoz, hogy el tudd hinni amit a Biblia mond kell hit. És olyan hozzáállás, mely csak annyira nyitott, hogy azt tudja mondani:
Lehetséges, hogy az az igazság, lehet, hogy nem.

De amíg nem jár utánna (nyitottan az igazságra!) a dolgoknak (őszintén), addig csak tapogatózik és találgat: talán, lehet.

Mi azt mondjuk: biztos! Mert látjuk az igazságot, de ehhez kellett a nyitottság, mindvégig.

Kívánok minden jót az életedben!
Talán ezek után látod, hogy én, hogy értem a jót.

Béke és szeretet mindenkinek az ÚRban!

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.27. 18:16:52

Most én is írjam szándékosan rosszul a neved? Ez nem ferdítés, kedves fairi? Vagy csak a tiszteletlenség jele?

Statisztika: A hibákat ki kell küszöbölni!

Akkoriban 1 milliárd ember élt,most 6 milliárd...-írtad. Mikor? Hol?

Arányaiba is nőttek a halálozások? - kérded. Én háborús áldozatokról írtam.

Kérlek add meg azt a forrást, amely alapján hitelesen és minden kétséget kizáróan javítani tudom az adatokat. Az Európára vonatkozó kijelentéseddel, miszerint leginkább arról tudtunk (ki pontosan?) másodszor szembesülök: kérlek ebben is adj meg hiteles forrást. A teljesség kedvéért s hogy javíthassam, ha rosszul írtam valamit. Mivel statisztikát tanult s feltételezem azt jól ismerő vagy, ahogyan mondtad, kérlek tedd közzé azok elemzését is.

Statisztika óvatosan nézésével egytértek. Csak akkor kérlek, ne három pont-tal fejezd be mondataidat, hanem támaszd is alá megállapításaidat, mert azt te is elismerheted, hogy csak a két szép szemedért nem lehet elhinni neked se mindent.

A vajúdás természetére lettem volna kíváncsi, nem arra, hogy van-e vagy nincs. Választ nem kaptam.

Nem tudom neked feltűnt-e, hogy véleményem mellé mindig ilyesmiket írok: szerintem, meglátásom szerint, meggyőződésem szerint, úgy gondolom, úgy hiszem és folytathatnám, tehát valamiféle szubjektivitást kölcsönöz ez mondataimnak, mondanivalómnak. Te viszont személyes véleményedet közlöd tényként s van h. ...-tal be sem fejezed jóformán. Ha valamiről meg vagyok győződve, akkor ugye nem írhatom, h. nem s ha valamiről te vagy meggyőződve, nem tárhatod úgy azt mások elé, hogy így van és kész. Kérlek akkor írd mellé, h. szerinted. Amikor az Ige mond valamit, arról meg vagyok győződve, amikor személyes meglátásaimról írok, igyekszem azt hangsúlyozni, h. úgy gondolom.

Nem jósoltam, azt írtam személyes meglátásom szerint. Ezt is csak úgy négyszemközt mondtam: kérdeztél ugyanis és én válaszoltam.

4 Unio + chip = csak kérdeztem, h. hallottál-e róluk, de nagyon nehéz veled úgy kommunikálni, ha egyrészt nem válaszolsz: Igen vagy nem, másrészt ideges leszel a nemt'om miért.

A világvége odébb van még, akkor nem egyről beszélünk, pardon. Személy szerint Jézus Krisztust várom, kinek eljöttét az Antikrisztus, mint kikerülhetetlen és törvényszerű rossz, fogja megelőzni. Ő pedig a harmadik jeruzsálemi templomba fog beülni s ott fogja Istenként imádtatni magát. Következésképp a Templomnak fel kell épülnie.

Helyzet-jelentés:

Kérdezel-válaszolok-jól pofán vagyok csapva.
Alapból szeretsz kötöszködni, számodra ez a mozgatórugó, ez éltet valószínűleg a hétköznapok során. Beszélhetnénk akármiről, hit vagy nem hit, magát a szituációt élvezed. Néha belefáradsz magad is, mert ez legalább annyi erőt elvesz az emberből, mint amennyit nyer belőle.

Az elmélet-gyártásoknak se vége se hossza. A ráció akadálya a hitnek. Értelem útján nem lehet megérteni Istent, a Biblia szavait. Ez csak hit által lehetséges.

Ha személyes sorsod iránti érdeklődésemet támadásnak vetted, úgy azzal nem tudok mit kezdeni, elnézést kérek a 'beleavatkozásért'. El sem tudod képzelni, h. valakit ez igazán érdekelhet, igaz?

Minden jót neked.

fairi 2008.10.27. 20:16:11

bebai

Mikor egy kritikus idő az 1300-1400 évek..
pestis!A nagy járvány után folyamatosan jelen van,Nándorfehétvárnál Hunyadi jánost is pestis ölte meg...
100 éves háború.. közben jópár kellemetlenség..
pont ekkoriban kezdődik a humaizmus is,reneszánsz itália!
éhinség a Francia földön mindennapos lehetett,de a királyok háborúskodása átterjedt..
Eretbeküldözés megjeelnése és erősödése,lassan megkezdődik a reformáció is...


Szent Földöön előbb voltak a keresztes hadjáratok
Azok 1000-1300 vanak jól lehet,de megalakul jeruzsálemi királyság...
agresszivitás ki tagadná...

zsidók mennyire vándoroltak be semmi adat nincs...
De ha 1000 -1200-at nézzük elég nagy egység volt a királyok között a szent Föld miatt,főleg az elsőnél!
persze ekkor lesz az első közvetlen érintkezés a muszlin vallással..
Mik történtek szent földön,biztos nem bridge parti volt...
Jeruzsálemi királyság állam lesz a Szent Földön!
Nem a zsidók alapítják,de zsidó népről adatok nem voltak...
Antiszemitizmus mindig jelent volt a középkori városokban,elszigetelve kellett élniük,negyedekben,és sok munka tilos volt nekik!

-világméretű kontroll feltételei

Vikág fgoalma definiciót vár,mivel akkori ismert világban a pápának óriási beelszólása volt,királyi családokat tartott sakkban,és rá tudta venni őket a háborúra..

persze a ma ismert világ még nagyobb,de a kontroll felette most is távoli..
Afganisztánnal nem bírnak el:)
Kínára se lehet ráerőltetni semmit...
Afrika,Szomália na ne már..

1990 közelebb volt a kontroll Amerika álltal,de a oroszok előretörése nagyon messzire etszi...
Stb.

Vikágkontroll oly messzi mind bármikor..

-önistenítés(HUMANIZMUS, EGO felemelése=new age)
Azé nem szabad elfelejteni nagyon szűk réteg ez,és nem bővül...
Nálunk előretört,de USA-ba kezd lecsengeni,és a világban nincs jelen igazán..
Humanizmus meg a reneszánsz terméke 1300 évektől,az nem tőr sehova:)

-antiszemitizmus újra erősödik,
-háborúk
-időjárási katasztrófák,
-növekvő éhinségek,
-járványok,
-világméretű válságok,
-terjedő agresszivitás

Ez bármely idősíkra igaz:)

Csak történelmet kel ismerni..
Ez tényleg maszlag...

Jah kis jégkorszak nem ismerős,volt egy lehűlési periódus 1300 tól,Duna jege meg hasonlók...Temzén ökörsűtés:)
1700-tól indul melegedés,amit az ember erősít...
hu.wikipedia.org/wiki/Kis_j%C3%A9gkorszak
Fincsi:)
Pusztító katasztrófák tarkították,hány elmélet lehetett jön a világvége,főleg úgy hogy a szifilisz is megjelent:)
meg pár háború is rátarkít:)
Előtte melegidőszak,grönland???Vikingek???


Egyetlen változás a zsidó állam,de az utolsó feltétel(világ egyesülés) még nagyon messze van,föleg most(egy gazdaági válság ellentéteket feszéylezi):)
na várjunk még 100-150 évet,akkor jobb lesz az összeállás talán:)
Zsidó államba kétleném hogy nőne a bevándorlás,az már megtörtént...
Antiszemitizmus,meg fixen jelent van,nálunk erősdöik,de világon???
Arabok mindig gyülölték őket...Arab-izreali háborúk???
neonácik megvannak régóta...

fairi 2008.10.27. 21:24:37

"Én csak fairi vakságára próbáltam utalni. Lehet, hogy nem pont rá vonatkozik az igevers, de nekem ez jutott eszembe az ő (és nincs egyedül) vakságával kapcsolatban."
zuzm0 mindenki vak vmi felé...
te a Bibliát tartod minden elé szűrőként,ami nem emgy át rostára megy..

Te is a saját csőveden nézel áét abiblián..
Ti vártok vmit,amiben vakon biztok,eljön majd...

De biztos az jön amit aakrtok???


És ha nem,akkor újabb elméletet gyártotok?
ha már 70 évesen továbbszövitek a dolgot,és nézitek a mikor jön jobban össze?
tudósoknak is megvan a világvége 5 milliárd év,addig a napunk megsemmisül,így Földnek biztos vége lesz...
Egyszer úgyis igazatok lesz:):):):)

Tudom sokan itt nem szeretik Iván Gábort,de rá is ráfognátok szűklátókörű,mert nem a ti szemüvegeteken néz vmit..
pedig ő mindenkit kritizál,még aszkeptikusokat is,materalistákat is,és idealistákat is...
Sztem még magát is:)

"Kíváncsi vagyok, hogy te fairi meg mernéd-e próbálni, hogy a Biblia szemszögéből nézd a világot."

Akkor felvennék egy új világképet?
Utána a védán áz nézem,vagy szcientológián,jöhet a new age is?

utána várjam a világvégét krisztus eljötét,vagy inkább krisnát,jehovát, avgy LRH-t??:)))

Én nem várok senkit,maradok a Földön,lehet piszkos lehet véres de biztos...
Mit hoz a jövő engem annyira nem érdekel,csak túl kell élni...
és a halálom után mi elsz,az csak a hitemtől függ,MERT SENKI NEM TUDJA!
Csak azt hiszi!és rengeteg hit van,és mindenki magának vallja az igazat!

Én tágítom a látóköröm,mert new age-t is olvasok,ők mást gondolnak "világvégének"


"Vagy ha hit nem is nyitottság az igazságra. Nyitottság arra, hogy elismerd ha netán tévedtél volna."
én semmit nem fogadok el kételkedés nélkül,nekem vmi jobbna ettszik vmi nem..
Hit a kételkedés nélküli elfogadás,ami csak szűkíti a látókört és vakká tesz!

"Elismerni, hogy eddig át voltunk verve és hiábavalóságoknak/ban éltünk."

és lehet te vagy átverve saját hited alapján?
Lehet én,lehet mindketten,mivel csak egy számítógépes program vagyunk,egy idegen lény gépén alias mátrix..
Ezt te se tudod,csak hiszel vmiben..

"És azt is észre kéne venned, hogy te (és a hozzád hasonlóan látók, tapasztalatból mondom) elveszel a sok tudomány meg a hasonló dolgok között. Amiben hiszel, oly sokszor mondjátok közben, hogy: talán, lehet."

tudományban nem hinni kell mert nem vallás,mondjuk van aki így kezeli,de rossz..
Az egy módszertant ad...
talán,lehettel mi a baj...
ha elvetsz vmit szűkíted a látóköröd,vakká válsz..
Igazolni kell,vagy cáfolni..
onnantól hülyeség lesz,ha cáfolt.....
Így halad a tudomány,amire bizonyíték a körülvevő világ,interneten kommunikálunk:)
vallási dogmákkal hol tartanánk,nem itt az biztos,sötét középkorban..

"És azt ne mond, hogy a fejlődik a tudomány. Persze van az úgy h fejlődik, ám ahol már sokszor kellett, hogy beismerjék nem is úgy van hanem most már tudjuk, hogy amúh, na ott inkább találgatnak. Az evolúció is tudományosnak tűnt. Ne mond, hogy te még elhiszed."


az a fejlődés ha beismered tévedsz.ha nem ismersz be semmit akkor dogma!
Ha tévedsz el kell vetni és újat csinálni ami megmagyarázni az elöző hibáit...


Az hogy nem ismred mnit mond az evolúció ne keevrd ide..
na akkor szépen sorban:
Definiáld mi az evolúció,így megtudom mit kavarsz mivel...
Abiogenezis,mikroevolució makroevolúció,ez a hármat takarja...
www.termeszetvilaga.hu/tv2003/tv0302/evolucio.html
Külön neked készült sztem...
Ebbe nem megyek vitába,már egyszer irtam témában,máshol megtalálhatod....

"Vedd észre mennyire ingatag. Nem mondja meg honnan jöttél és azt sem hogy hová tartasz, csak annyit, hogy: talán, esetleg, lehetséges."

Honan jött az fix,egy közös ős...
És nem a majmoktól jöttünk mig félre nem érted...
Csak volt velük egy közös ős,leletek már vannak szépszámmal...
Homo habilis,Australpitechus africanus meg jópár lelet,amiből lehet saccolni miylen
Hova tartunk az nem lényeg,csak a vallásokban...
Vallások keresik a nagy titkot hova tartunk és mindegyik ad egy választ,persze különböző,mert függ ki alkotta és hol a vallást,szektát etc.

Egy tudományos elméletet nem az tesz ingataggá hogy nem adja meg a választ,mi lesz a jövőben...


Annyira rájöttem,neked fix válasz kell,mit megad neked a vallásod,szépen becsomagolva,celluxszal csomagolva,ráirva HIDD EL!:)
ha megvan a piroskötésű válaszcsomag,már csak szemezgetned kell...

"Nos össze lehet ezt hasonlítani az igaz! keresztény hittel, aminek biztos alapja van: Jézus Krisztus. Nincs olyan igaz! kersztény (és nem is volt és nem is lesz), aki miután megismerte megváltóját, utánna megbánta volna döntését, vagy csalódott volna benne. Viszont bármi másról ez nem mondható el."
ez a piroskötésű sablonválaszod,már nem is kell gondolkodni:)
Jézus Krisztus biztos alapjaiba bele se menjünk,mert röhögni kezdek:):):)
www.virtus.hu/?id=user_art&user_id=6607
Ezt is el kell hinni,vannak krisztust megkérdőjelező irások is,de ez nem ide tartozó téma,ez más fórumokon kell megvitatni!!!!

"Számodra (és a világ számára) ebben az a zavaró, hogy nem tudjátok megkülönböztetni az igaz keresztényt a látszat kereszténytől."

mert?egy csoport kitalálja magáról ő az igazi,erre a másik mondja ő az igazi,harmadik mondja mindkettő hülye,mert ő az igazi:)
Ebből sokra nem lehet juitni:)
Ti is lehamisoztátok a new ages vonalat(beleolvastam oda is),mert ti vagytok az igaziak,ő szerintük meg ti nem vagytok azok...
Én mint megfigyelő miért higgyek bárkinek is:)


"De amíg nem jár utánna (nyitottan az igazságra!) a dolgoknak (őszintén), addig csak tapogatózik és találgat: talán, lehet."

igazság nincs,te is hamis vagy,mivel bárki aki mondja ő az igazi az hazudik..
Ez az én hitelvem:)
Minden szekta azt hiszi ő az igazi,ti is:)
Mindenkinek nem lehet igaza,vagy mégis:)


"Mi azt mondjuk: biztos! Mert látjuk az igazságot, de ehhez kellett a nyitottság, mindvégig. "
naja,naja:)
Igazságot látod,mindenki ezt mondja,vagy csak saját igazságodat találtad meg...
két külön dolog!

"
Kívánok minden jót az életedben!
Talán ezek után látod, hogy én, hogy értem a jót."
te a saját hitedet szajkózod,hogy tudod az igazságot:)
miért higgyek neked,mert azt mondod:)
Van benned egoizmus,nem is kicsi:)

zuzm0 2008.10.27. 22:50:45

Szia fairi!

Igen, igazad van. A Biblián keresztül látom a világot. És így tisztább a kép mint nélküle. A szűrő példa nem illik rá, mert nem szelektál, hanem "beállítja a jó fókusztávolságot". Így tisztább a kép, részletgazdagabb.
És így már a vakon bízva sem tartozik ide.

"Mit hoz a jövő engem annyira nem érdekel,csak túl kell élni...
és a halálom után mi elsz,az csak a hitemtől függ,MERT SENKI NEM TUDJA!"

Nem hinném, hogy ez létezik. Mármint, hogy a hitedtől függ, hogy mi lesz veled halálod után. Nem hiszem, hogy a saját hit dönti el. Ha jobban bele gondolsz be kell ismerned ez nem létezhet. Csak abban az esetben igaz ez ha a Biblián kersztül nézed a dolgot egyébként már a logika talaján is megbukik a dolog. Ezek szerint mindenkivel az lesz, amit hisz? Na ne már!

Az evolúcióból az a lényeg, hogy egyszerűen nem létezik, semilyen szinten. Elhiszem, hogy te többet tudsz róla, de nem hiszem, hogy ér valamit is az a tudás, ha még beszélsz bármilyen evolúcióról is. Ugyanis nem létezik.
Ezzel kapcsolatban tudok ajánlani egy könyvet:
Dr. FARID ABOU-RAHME - AZT MONDTA ISTEN...
Tudományos könyv. És nem hozzá nem értő írta.

Ajánlok még egy linket is, ahol talán rájössz a tudományodhoz is hit kell:
www.barkagyulekezet.hu/news.php?extend.120

És majdnem végül igazság van: csak egy van és mondhatjuk úgy is, hogy valóság. Nem hinném, hogy ezt magyaráznom kéne.
És, ahogy mondod mindenkinek nem lehet igaza. De te tudod-e már, hogy kinek van igaza. Mert hát valakinek csak igaza van.

Nincs saját igazság, a valóságot nem lehet kisajátítani, az mindenkire egyformán hat. Mivel csak egy van, az előbb már írtam.

És sajnálom, hogy a hitemet egoizmusnak látod. A kettő nem ugyanaz.

Zsidókhoz írt levél 11:1:
A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.

Üdvözlettel:
zuzm0

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.27. 23:04:59

Üzenet fairinek:

Amit a technika kapcsán írtál igazad van. Fejlődik. Automatizált világ = 'futószalagon' gyártott egyedek kitermelődése; szabad akarattól megfosztott lények; megmondják, megszabják nekik mindig mit csináljanak Bravo

Elméleti kérdés a korábban leírtaktól teljesen elvonatkoztatva:
Szerinted a többségnek mindig igaza van? Spec. a többség rendszerint közhelyeket puffogtat.

Láttad a Dr. Moreau c. filmet? Esetleg olvastad az eredetit?
A. Huxley: Brave new world? Szerinted mi az üzenetük?

Ha ezekre megfelelsz, kedves fairi, méghozzá jól, akkor megértettél valamit az életből. ÉS nem tartozol a többséghez.

Világ = többség; az én olvasatomban. Bár nem nekem céloztad ezt, ez jutott eszembe definiálásáról.

Humanizmus: jóllehet a fogalom a középkor emberének szüleménye. Felejtsük el az ilyen szavakat, h. önistenítés meg ego. Ezek, lehet, h. egy-egy korhoz kapcsolódnak, illetve azok szellemi irányzatához és teljesen mindegy, hogy milyen ruhába csomagoljuk őket, milyen névvel látjuk el azokat. A jelenség eredetileg honnan származik azt tudod?

Jeruzsálemi Királyság: ez hogy jön ide? Izrael 'újjáépülése' = zsidók hazatérése. Szerinted a Jeruzsálemi Királyságot zsidók is alapíthatták tehát, csak hiányos adatok miatt nem lehet pontosan tudni mi történt, voltak-e ott akkor zsidók vagy sem? Hol a határa annak, h. a történelem, ill. a történelmi adatok meddig hitelesek s mikortól nem elfogadhatók? Ki mondja ezt meg? Történelemtudomány egyes megállapításai nem dőlnek meg olykor? Akárcsak a tudományé, ahogy azt te is elismerted.

Neonácik max. a nácizmus óta vannak. Az szerinted rég volt? Persze minden relatív.

Kíváncsi lennék a Közel-Kelet jelenlegi politikai helyzetéről mit gondolsz, ha már hivatkoztál az arab-zsidó ellentétre?

Afganisztán? Kik nem bírnak el vele?
Szomália - fejtsd ki bővebben kérlek.

Akkor inkább Iránt vagy az Oroszokat említetted volna, ott nagyobb összefüggéseket látnék jelen politikai helyzetben. Nem helyi perpatvarokat.

Fél-információkat tartalmazó utalásaidból, melyekből semmi konkrétum nem derül ki, nagyon meggyőzőnek tűnik első olvasatra. Történelemre hivatkozol, illetve annak ismeretére, de egyetlen gondolatot nem fejtesz ki bővebben, pedig, lehet, h. sok mindenkit érdekelne.

bebai 2008.10.27. 23:08:57

Fairi

az jutott eszembe,h.lehet, direkt csinálod, hogy szándékosan hagyod figyelmen kívül, amit írok, és újabb kesztyű dobálásod közben roppant jól szórakozol!
Máskülönben nem hinném, hogy nem veszed észre, h.hibáktól hemzseg a mondanivalód.
Csak egy példa (de tényleg csak egyet hozok a sok közül):
Jeruzsálemi királyságot említesz érvként?
Ez hogy jön ide?
NEM a világvégén, hanem az utolsó időkre jövendöli a Biblia, hogy Isten összegyűjti az Ő népét arra a földre, amit eredetileg nekik adott: (Jeremiás 32;37.) Ez Izrael állama!
A Jeruzsálemi királyságban hol voltak összegyűjtve a zsidók?
A többi példád is ugyanígy sántikál, a pápai befolyással az élen! Az kontroll volt? Kontroll az, amit a Biblia ír, hogy sem venni, sem eladni nem lehet, a "központi hatalom "tudta nélkül.Jel.13;17.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.27. 23:17:26

Jeruzsálemi Királyság - kimaradt egy gondolat-szál: Izrael 1948 óta létezik nemzetközileg hivatalosan elismert államként. Míg Független Palesztín Állam nem, pedig elég erősen tervbe volt, van véve az is. Igaz? Miért? Az, h. Irael '48-ban alakult újra az elszóratás óta (a diaszpóra után) az történelmi ferdítés, akkor szerinted? Lehet, h. a köztes időben is volt Izrael, csak nem tudunk róla, mert a történelmi források nem eléggé hitelesek e tekintetben? Minden más esetben igen, csak ebben nem?

bebai 2008.10.27. 23:31:57

Kedves zuzm0, elég nagy bajban vagyok, mert nem találom a kalapomat!!!!!!......... :-)))
Pedig szeretném megemelni előtted!
Bölcs meglátás!!!!!!!!
szeretettel:
bebai

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.28. 08:20:00

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nagyon bölcseket írtál, kedves zozm0.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.28. 08:54:02

fairi!

Még pár megjegyzés: a 4 Unió egy valamiben kétségtelenül hasonlóságot mutat. Ti. hogy gazdasági tömörülések. Az afrikai kontinenst gazdasági értelemben egy az egyben Kína tartja kezében. Most nehogy azt mondd, hogy mit nem. Ezt a tényt ugyanis Amerika is akceptálja, mi több tiszteletben tartja.(pl. a szudáni helyzet megoldását várják tőle. Vajon miért???) A NAU gondolata épp most valósul meg - az hogy aláírták a paktumot - Mexiko, USa, Kanada- tény. A 4. még csak tervben van. Tehát hangsúlyozni szeretném, nem politikai tömörülések, mint inkább gazdaságiak, akárcsak az Eu. Ugyanis az Eu sem több. Ha ezt meg szeretnéd vétózni, úgy figyelmeztetlek a nemzetközi joggal szállsz szembe, amelynek keretein belül mind a mai napig nincs egységes álláspont a tekintetben az Eu miként alkot egységet. Konkrétan a hármas oszlop-rendszerre gondolok. És még az arra való utalás sem elegendő, mert mint említettem a jogi fogalom sem tisztázott.

Ami pedig Kínát illeti: ellentétben a nyugati világgal nem érzelmi alapokon hoz döntéseket, elvi megfeleléseket sem tesz alapfeltétellé ahhoz, hogy gazdasági partnereket keressen, illetve találjon. Ezért az ő sikere. Ignorálja a politikai értelemben vett nézeteinek kiterjesztését, a beleavatkozást más ügyeibe. Nyilván vannak elvi szimpatizánsai is, de nem az mozgatja elsősorban. Hanem gazdasági érdekek. Ezért van jó esély az Ázsiai Unió létrejöttére is. Más a szemlélet. Méghozzá gyökeresen, ami máshol nem megszokott vagy úgy is mondhatnám új.

fairi 2008.10.28. 11:23:41

zuzm0

"A szűrő példa nem illik rá, mert nem szelektál, hanem "beállítja a jó fókusztávolságot". Így tisztább a kép, részletgazdagabb."

de szűrő IS,mivel ami nem egyezik össze azt azonnal elveted,igazán bele se gondolva mit mond!
Szelektál is,new age-től te is irtozol mint bebai,neki már elszűrte a mondanivalót a biblia szűrője,megtalálta azt a strófát ami bízonyítja hogy sátáni...

nem mintha különösebben lázba hoza ez a new age-s maszlag...

"Nem hiszem, hogy a saját hit dönti el. Ha jobban bele gondolsz be kell ismerned ez nem létezhet."

persze egy tény van,ez az ellentmondás a vallásokban,mindengyik más választ ad!!!!
A nagy kérdésekre,vmleiyk hasonló,de van nagyon különböző!!
Lélekvándorlás újjászületés,mennyosrzág?
Melyik az igaz,na ITT DÖNT A HITED!!!


"Csak abban az esetben igaz ez ha a Biblián kersztül nézed a dolgot egyébként már a logika talaján is megbukik a dolog. Ezek szerint mindenkivel az lesz, amit hisz?"

itt kezdődik a hited,te azt hiszed hogy ebben igaazd van, de nem tudod,csak hiszed..

Agyhalott voltál órákig,és visszatértél(ami lehetetlen),és tudósítottál mi van odaát?
Azért igaz mert a Biblia irja,még röhögni kezdek:)
Ez a saját igazságod!

"Az evolúcióból az a lényeg, hogy egyszerűen nem létezik, semilyen szinten. "
pedig létezik egyszerűen lehet igazolni a mikroevolúciót,makrót már csak közvetve igazolható:)
Mikorevolúcióra jó példa az antibiotikumrezisztens baciágak,ami a szelekciót bizonyítják..
rezisztens törzy ami eddig nem létezett,egy mikorevolúciós változás..
ne mond istzen mindig szívat ezzel minket:)
Ezt egy őpetricsészében is kikésérletezhető,vagy magadban is...
Makróevulocióra a kövületek adnak támpontot
criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/07/12/Lapos_tortenet/

"Elhiszem, hogy te többet tudsz róla, de nem hiszem, hogy ér valamit is az a tudás, ha még beszélsz bármilyen evolúcióról is. Ugyanis nem létezik."
újabb LOL,na persze a kreacionisták meg a hatalmas műveik,egy normális kritikát nem állnak ki és sokszor saját hiányosságaikat mutatják...

Tudományhoz hit kéne,nem lenne se atombomba,se űrrepülés,se számítógép,se nanotechnika,se foszforeszkáló féreg(amit az ELTE-n csináltak hogy világítson)...
Tudományt meg lehet cáfolni,igen ha korrekten csinálsz egy alternatív elméletet az evolúció ellen,akkor lehet vizsgálni..
De az nem elég sztem hülyeség,mert köztudott,és isten az igazi,elhajtanak mint vmi hülyét,mivel ez nem elmélet...
Új elméletnek mindent meg kell magyarázni ami eddig is meg volt,de a másik hibáit is..
jah vizsgálhatatlan motívumokat nem szabad nagyon belerakni:)

"És majdnem végül igazság van: csak egy van és mondhatjuk úgy is, hogy valóság. Nem hinném, hogy ezt magyaráznom kéne.
És, ahogy mondod mindenkinek nem lehet igaza. De te tudod-e már, hogy kinek van igaza. Mert hát valakinek csak igaza van."
annyira egoista vagy hogy neked,persze,persze:)
Igazság van,de az elveszik a hazugságban..
és mivel nincs egy tudományos teszt ami bizonyítaná egyértelműen mondjuk van-e isten és ha van melyik szektának van igaza...
Így csak saját igazság van,én ezt tartom annak slusszpassz!

www.barkagyulekezet.hu/news.php?cat.3
Muti itt hol van az evos rész,mivel a vallási hülyeségek nem érdekelnek,csak az elméletükre vok kíváncsi!

"És sajnálom, hogy a hitemet egoizmusnak látod. A kettő nem ugyanaz."
az az egoizmus hogy saját igazadat tartod a legigazabbnak..
Az hogy vmiben hiszel nem baj,csak külön kiemeled: te hited a legigazabb..
Én nem mondom: nekem igazam van feltétlenül,irtam is vhol ezt..
nekem is egy saját igazságom van!

fairi 2008.10.28. 11:58:28

"Jeruzsálemi királyságot említesz érvként?"
Mert Szent Földön egy állmalakulat volt,mint izreal!
Jeruzsálem mint fővárossal!Csak elbukott végül és beolvadt a muszlin birodalomba..

Mondjuk keresztyének alapították,és a zsidókról semmi adat nincs,résztvettek benne,jöttek-e benne..

Tied hemzseg hibáktól,mivel elvetsz lehetőségeket..

Izreal csak neked kitüntetett,nekem csak egy állam a sok közül...
lehet eltűnik teljesen mint jeruzsálemi királyság,lehet sokáig megmarad a muszlin területek szívében..
Ezért említettem,mert nemcsak 1948-ben alakult Szent Földön egy állam,hanem már 900 évvel ezelőtt is volt egy!

Ezt elfelejtetted!Ezért hoztam fel!

"NEM a világvégén, hanem az utolsó időkre jövendöli a Biblia, hogy Isten összegyűjti az Ő népét arra a földre, amit eredetileg nekik adott: (Jeremiás 32;37.) Ez Izrael állama!"

máskülönben már tudom mit gondoltok,csak nekem a világvége rövidebb,ez áll a kezemre..
én már így fogom irni mindig,mivel a ma ismert világnak vége lesz,nem?
Emberek nagyrésze is kampó,kb 5 milliárdnak:)
Maradék 1 milliárdnak is a többsége:)
ez most vicces tudod miért?
Akkor mi nem is vagyunk a népe,nem?Senki itten,csak zsidók a népe..
te odamész nem várnak ott szívesen!
Akkor a keresztyénekkel mi lesz,ami egy zsidó szekta volt anno,ők is Izreal népe,az nem csak a zsidóké?
És máskülönben muszlimok szent földje is jeruzsálem,jaj de nem egyszerű ez a kérdés:)
Részleteket elhanyagolod..

"Jeruzsálemi királyságban hol voltak összegyűjtve a zsidók?"
külön nem gyűjtőtték őket,de mekkora bevándorlás volt azt nem lehet tudni..
Akkoriban statisztika nem létezett igazán:)
persze utána lehetne járni,de ez nem szerepel külön a történelemkönyvek hasábján,nem foglalkoztak velük nagyon..
1948 erőteljesen bevándoroltak(senki nem gyűjtőtte őket,és deportálta oda),még akadályozni is akarták a britek kezdetben..


Most újra kik a fontosak zsidók,ők kapják a megváltást,vagy a keresztények is..


{Így szemlélve még jeruzsálemi királyság is nagyon jó,mivel azt a keresztyének alapították:)}


"A többi példád is ugyanígy sántikál, a pápai befolyással az élen! Az kontroll volt? Kontroll az, amit a Biblia ír, hogy sem venni, sem eladni nem lehet, a "központi hatalom "tudta nélkül.Jel.13;17."

pápa befolyása sántikál,kiátkozással rá tudta venni a családokat a szent Földi harcra..
Akkor a pápának nagy beleszólása volt,több mint most bárkinek!

Ahogy definiálod a kontroll az még most nagyon messzi,főleg világra kiterjesztve,Osama Bin Ladent se tudja elfogni:)
Koka,és máktermesztés ellen se tud semmit tenni...
Milyen kontroll,akkoriban pápa beleszólása az emberek életében a valláson át nagyobb volt mint most!
vallás határozott meg mindent,aki ellent mondod máglyán végezhette,canossa járás mint érdekesség?
New Age ne hozd fel,mivel annak azért nem oly tág,horoszkópot szeretik az emberek,vagy jógát,meditációt,de igazán óriási tömegeket nem szólít meg...

régen a vallás adiott konmtrollt az mebereken,most a technika segít,de Bibliai értelmezésű kontroll csak a sci-fik része):
Ajánlott film neked a Sasszem:)
Sztem vmi ilyenre gondolhatsz,de ez még távoli,inkább fantázia..

fairi 2008.10.28. 12:10:39

shula

"4. még csak tervben van. Tehát hangsúlyozni szeretném, nem politikai tömörülések, mint inkább gazdaságiak, akárcsak az Eu. Ugyanis az Eu sem több."
ezt pont a gazdasági válság vonja keresztül kasul,
pont az egyik fog szenvedni USA...
Afrikában Kína terjeszkedik mint mindenhol...Igaz,de semmi Uniót nem csinál,inkább gyarmatosít,ua csinálja mint USA,de Kína okosabban...
Amerikai résszel nagyok a bajok,kanada Usa jól elvan,de mexikó az zűrős...
nem mutat vmi nagy egység felé,próbálkozások mindig voltak,csak most globális lesz,egyértelmű,kicsi lett a világ...:)


"Ami pedig Kínát illeti: ellentétben a nyugati világgal nem érzelmi alapokon hoz döntéseket, elvi megfeleléseket sem tesz alapfeltétellé ahhoz, hogy gazdasági partnereket keressen, illetve találjon. Ezért az ő sikere."
na ebben egyetértünk,ig jól csinálja,ő lehet a következő szuperhatalom,USA helyébe fog lépni...
Ám egyesül a világ kétleném,csak akinek hatalma az fitogtatja...
Kína okosan és jól csinálja,mily fura lenne a kommunista kínaiak alkotnák Krisztus seregét:)
Ateisták(kinaiak nem azok,sok vallás van ott,de nem részletezem,biztos tudod) harcolnak antikrisztus ellen:):):)

csináltunk egy alternatív jövőt,kina vs nyugat:)
Itt a következő "világváge" elmélet,már csak kibontani kell:)

"Ezért van jó esély az Ázsiai Unió létrejöttére is. Más a szemlélet."
India mg kavarhat,ők is feltörnek,fejlődnek,meg a kis tigrisek gazdaságuk erős hasonlóan kinához...
Ott sk az ellentét..
jah meg a zűrős államok irak,irán akik muszlimok,mondjuk gazdaságilag megoldásokra lehet hajlandóak,ha USA sokat bénázik...

fairi 2008.10.28. 12:17:09

"Lehet, h. a köztes időben is volt Izrael, csak nem tudunk róla, mert a történelmi források nem eléggé hitelesek e tekintetben? Minden más esetben igen, csak ebben nem?"

egy amit hasonlónak lehet mondani jeruzsálemi királyság,tudom nektek nem tetszik,de a zsidók bevándorlásáról nem lehet tudni sokat...
Akkor se szerették őket,ha eltűntek inkább örültek:)

igazán vizsgáltátok vmikor ezt a lehetőséget,vagy el is söpörtétek????????

zuzm0 2008.10.28. 13:07:04

Szia fairi.

Nem. Nem szűrő. Mivel írtam már, hogy a keresztények nagy része ugyanolyan vagy hasonló világnézetbúl tért meg, amelyben te is vagy. Én is hasonlóból tértem meg. Ezért nem kell belegondolnom a világ dolgaiba, hiszen benne voltam. Tudom miről van szó és tudom, hogy nem jön létre semmi új benne csak átalakul. A keresztény hit nem alakul át és nem változik. És mivel nincs új a nap alatt (és ha annak is tűnik nem az), nem foglalkozom már vele mivel foglalkoztam eleget még meg nem tértem. Ismerem. Ennyi. Tehát szerintem maradhatunk abban, hogy nem szűrő a Biblia, talán inkább mikroszkóp, de ezt már kifejtettem.

Te is felteszed a kérdést, hogy melyik lehet az igaz. Ez nagy diléma az biztos. Viszon téged nem nagyon érdekel, hogy igaza lehet-e akármelyiknek. Mivel amit nem látsz azt már el sem hiszed. Kíváncsi lennék voltál-e már mondjuk Japánban. Valószínűleg nem. Tehát nem láttad soha a saját szemeiddel. El kell hinned másoknak, hogy létezik. Nem lehet neked semmi olyat írni, ami legalább az őszinte kutatásra rábírna, mert eldöntötted, hogy nem jársz utánna az igazságnak, egyenlőre jól érzed magad a sajátodban. Kettőnk közt az a különbség, hogy míg én ismerem a te álláspontodat (mivel benne voltam én is), addig te nem ismered az enyémet, hanem háttal állva kiabálsz át hozzám és vitatkozol. Így nincs esélyed az igazság megismerésére. Ezt nem csak a kereszténységre értem. Mindenbe beletúrsz egy kicsit és a te igazságodból kritizálod háttal állva. Mássz bele bármelyikbe és ha már ténylegesen megismerted, akkor kritizáld. Én megtehetem ezt a világgal, mert benne voltam és ismerem.

Azt pedig vártam, hogy a bacikat hozod fel példának. De az a helyzet, hogy az sem evolúció. Ugyanis az evolúcióhoz új információnak kellene keletkezni, ám a baciknál az van, hogy mikor osztódnak némelyek mutálódnak. És a mutáció mindig! információvesztéssel jár. Ezért ez sem evolúció.

Olvasd el esetleg, amit ajánlottam. Az nagyon hétköznapi nyelvezettel ám mégis tudományosan! megcáfolja az evolúció bármilyen formáját. Én elolvastam. Van egy másik ajánlatom is. Az már tudományos nyelvezettel cáfol. Ez miatt csak a feléig jutottam, mert az már kicsit sok volt nekem. De te ha annyira tudomány orientált vagy talán végi is olvashatod:

Kezdetben volt az információ - 2. kötet

Szerző: Gitt, W.

Az ateizmus, a materializmus, az evolúció és az ősrobbanás tanai ellen már sok elgondolkodtató kifogást emeltek. A jelen könyv egy új kérdésnek jár utána: Vajon tudományosan is cáfolható-e ez a négy gondolati rendszer?

Nem tudom kötelezővé tenni számodra és nem is akarom. A lényeg, hogy ha a teljes igazságot akarod tudni, akkor jobban utánna kéne nézni. És mivel én ismerem a te nézőpontodat (ezt nem tudom eléggé hangsújozni számodra, mivel válaszaidból kitűnik, hogy erről megfeletkezel), neked kéne talán jobban megismerni az enyémet.

Mint mondtam a hitem nem egoizmus. Mivel idő és hely szűkében vagyunk itt (élőben más lenne, de ez van), magam hitét emlegetem, de azt hiszem egyértelmű, hogy ez nem csak az én hitem. A keresztény hitet nem lehet kisajátítani és egyedivé tenni. A kerszténység a Biblián alapul, ha attól eltér akkor az már nem kerszténység. Jézus Krisztus és váltságműve áll a középpontban és Őt nem lehet kisajátítani, ugyanis mindenkiért meghalt. Még teérted is. És itt van a választási lehetőség, hogy ezt elfogadja az ember (persze hit által) vagy elutasítja. Nincs más vallás ezen a Földön, melyben Isten eljött volna a teremtményeihez, hogy Ő maga mentse meg őket a kárhozattól. Ez az egyetlen és ez különbözteti meg a többitől. Isten végtelen szeretete.

És igen vannak saját igazságok, de azok változnak. És pont ez miatt olyan labilisak. Mindíg változnak. Isten viszont nem változik és ez miatt olyan biztos. Persze ezek vizsgálatához és megértéséhez kell hit, ami ellen te kézzel lábbal távol akarod tartani magad. Pedig mindenhez kell hit.

És hidd el téged is szeret Isten, egészen ennyire:
János 3;16:
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Ezt lehet elutasítani vagy elfogadni, ameddig a kegyelem ideje le nem tellik. Még tart. Ami biztos a végével kapcsolatban, hogy nem sokáig már. Nem ecsetelem tovább, hogy ez a mostani idő mitől másabb, mint az eddigiek. A lényeg az, hogy másabb és nem lehet a telekommunikációra fogni.

Alig tudom befejezni...

Üdvözlettel:
zuzm0

zuzm0 2008.10.28. 13:10:34

Még valami fairi

A linken levő írást meg nem tudom, miért nem olvastad el. Mitől félsz vagy miért vagy ennyire szelektív. Nem vallásos töltetű, báris nem úgy ahogy te azt gondoltad. Egy diák beszélgetése a filozófia professzorával a hitről. A diák pedig nem akárki volt.

Kívánok további szép napot!

zuzm0

zuzm0 2008.10.28. 14:24:22

fairi

Nem találod érdekesnek, hogy az egész világ útálja a zsidókat? Nincs még egy ilyen nép. Kíváncsi lennék mivel magyaráznád te ezt. Ja meg azt, hogy nem sikerült őket ezidáig kipusztítani, pedig közel 2000 éve folyamatosan üldözik őket, mégsem tehettek ellenük semmit. Ezekre tetőzött még az, hogy megalakult Izrael állam. Kérlek oszd meg velem ez iránti látásodat, de gondolkodj el, hogy mit írsz.

üdv.:
zuzm0

zuzm0 2008.10.28. 17:14:13

Bocsi a hangvételért. Siettem.
Egyébként tényleg érdekel, hogy ezen a kérdésen (zsidók), elgondolkoztál-e már? Remélem, nem a pénzzel, meg a hatalommal fogsz előrukkolni. Habár talán jó válasz lenne a gyülöletre, de nem hinném, hogy a túlélésüket is ez megoldotta volna, mint népét. Mivel 2000 év szétszóratás után sem vesztették el identitás tudatukat. Érdekes nem?

Az előző hsz-em hangvételéért meg még egyszer bocsánat, nem volt időm jobban fogalmazni.

üdv.:
zuzm0

fairi 2008.10.28. 20:33:26

"Nem. Nem szűrő. Mivel írtam már, hogy a keresztények nagy része ugyanolyan vagy hasonló világnézetbúl tért meg, amelyben te is vagy. Én is hasonlóból tértem meg. Ezért nem kell belegondolnom a világ dolgaiba, hiszen benne voltam."

de szűr,bárhogy tagadod,tényleg a vallás ellenes kritikákon elgondolkozol,vagy legyintesz rá..
Itt egy bűnős oldal,már linkeltem egyszer:
www.virtus.hu/?id=user_art&user_id=6607&blmt=24
Egy Biblia é Jézus ellenes kritikát elolvastad,végiggondoltad vagy elszűrted...

És más:ateizmust és az antiklerikus gondolkodást ne keverjük már össze..Kér külön dolgot jelöl...

"Tehát nem láttad soha a saját szemeiddel. El kell hinned másoknak, hogy létezik. Nem lehet neked semmi olyat írni, ami legalább az őszinte kutatásra rábírna, mert eldöntötted, hogy nem jársz utánna az igazságnak, egyenlőre jól érzed magad a sajátodban"

tudod,rengeteg igazság van,mindnek utánajárni rengeteg idő...
és amélységben megismerni is...
kiemelted japánt,de van több mint 190 ország...
Ennél sokkal több vallás,vagy egyéb ahoz ahsonló ami az igazságot keresi...

"Azt pedig vártam, hogy a bacikat hozod fel példának. De az a helyzet, hogy az sem evolúció. Ugyanis az evolúcióhoz új információnak kellene keletkezni, ám a baciknál az van, hogy mikor osztódnak némelyek mutálódnak. És a mutáció mindig! információvesztéssel jár. Ezért ez sem evolúció."

Te felhozhatom pl. a DDT rezisztens szúnyogokat!
Mutáció nem információveszteség,most mutattad meg a biológiai hiányosságaidat!
Mutáció véletlenszerű változás a genetikai állományban...
nem feltétlenül veszteség,változás ygakran negatív,általában semleges ritkán pozitiv...
hu.wikipedia.org/wiki/Mut%C3%A1ci%C3%B3
licvsit szűkszavú sajna,de tisztázhatsz magadban pár fogalmat,úgy tűnik nem árt!

rezisztencia kialakulása a baktériumpopuláció belüli nagy különségek eredménye...Amit az osztódások,más környezeti hatások miatt levő mutációk eredményeznek
antibiotikum nem öli meg feltétlenül az összeset,akik életben maradtak vmi ok miatt elviselhették,vastagabb sejtfal,jobb DNS javító mechanizmus..
Ők továbbszaporodnak,újabb kezelés,újabb bacihalálozás,de több marad életbe,és ha teljesen helytelen a kezelés akkor az adott antibiotikus hatástalan lesz...
Új információ megjelent,balkktériumtörzs ellen hatástalan az antibiotikus ..
Eddig a törzs ellen hatott az antibiotikum,most mivel rosszul szedte a gyógyszert hatástalan,és továbbra is beteg marad..
ha ez nem új információ akkor mi?
Multirezisztens TBC-ben semmi új információ nincs,m egy gyógyszerérzékeny törzshöz képest???
Mutációk miatt információt vesztettek,hát nem úgy tűnik:):)
Naaa,ezt azért ne...

"magam hitét emlegetem, de azt hiszem egyértelmű, hogy ez nem csak az én hitem. A keresztény hitet nem lehet kisajátítani és egyedivé tenni. A kerszténység a Biblián alapul, ha attól eltér akkor az már nem kerszténység."

Minden keresztény szekta a Bibliát evszi alapul,de mindegyik más...
te baptista vagy,vannak ám jehovások,görögkatolikusok,pünkösdisták,kálvinisták,unitáriusok..
Mind-mind abiblia,de mégis más..
jah és a legnagyobb a római katolikusok...
Miért nem egy vallás van a keresztény,miért esett szét...
és mindig abibliából indulnak ki,najó azsidók csak az ószövbetségből..

és el ne felejtdük a többi vallást se,akiknek más a szent könyve...Hihetetlen színes a vallási körkép!

"Nincs más vallás ezen a Földön, melyben Isten eljött volna a teremtményeihez, hogy Ő maga mentse meg őket a kárhozattól. Ez az egyetlen és ez különbözteti meg a többitől."
jujjuj,Jézus motivum már többször megismétlődött...
Indiai vallásban is gyakori hogy megjelenik Földön isten ember képben...
zeitgeist film erről szól,az első része:)
De normálisabb forrás is van,Jézus motivuma nem egyedi!

"Isten viszont nem változik és ez miatt olyan biztos."
pedig változik,újak jelennek meg újak tűnnek fel,zsidók is többistenhitűk voltak kezdetben,ám végül egy maradt,Jahve,akinek személyét átvette a kereszténység!
A vallásoknak is megvan a története,és az istenek is változnak..

"
Ezt lehet elutasítani vagy elfogadni, ameddig a kegyelem ideje le nem tellik. Még tart. Ami biztos a végével kapcsolatban, hogy nem sokáig már. Nem ecsetelem tovább, hogy ez a mostani idő mitől másabb, mint az eddigiek."

Na igen,mond ezt a hinduknak:)
te is poklon végzed mivel nem hiszed a koránban irottakat és nem tiszteled Allahot:)
Minden ember elenyészik és pokolra kerül,mert sajna csak egy vallásban lehet hinni,többi szerint pogány vagy:):)
Mivel úgyis pokolra kerülök inkább nem hiszek semmi vallásban:):)

bebai 2008.10.28. 20:44:06

Fairi.
Még 1x a Jeruzsálemi királyságról:
Ez NEM Izrael Állama, nem Az, amiről Jeremiás próféta jövendölt!!
Vagy Ámos 9;14-15.Izrael állama zsidó lakosságból áll!!!
Ugyanis a prófécia arról szól, hogy Isten az utolsó időkben összegyűjti az ő világszerte szétszórt népét az ősi földön. Méghozzá úgy, hogy soha többé nem lesznek szétszórva!Ez a szétszóratás a Titus által történt Jeruzsálem lerombolása után következett be, Kr.u.70-ben, ezért nem sok értelme van itt beszélni az ősi Izraelről.

fairi 2008.10.28. 21:26:21

"A linken levő írást meg nem tudom, miért nem olvastad el. Mitől félsz vagy miért vagy ennyire szelektív."

baptista oldalt,ilyenke fárasztanak,ettől nem térek meg,mivel a pokolnak nem hiszek miért féljek tőle...
Istenekbe se,annyi van belőlük nem tudok választani,olyan hasonlóak...
ha egyikben hiszek,akkor a másik a pokolra küld,mivel pogány vagyok..
Aki nem szerintetek értelmezi a Bibliát,az meg van tévelyedve..
ha mutatsz egy jó cikket azt elolvasom,ha evoról van ott,azt is szívesen átrágom..

Ám te se rágtad át a valláskritikát,ahogy látom:)

bagoly mondja verébnek!

fairi 2008.10.28. 21:33:21

"Nem találod érdekesnek, hogy az egész világ útálja a zsidókat? Nincs még egy ilyen nép. Kíváncsi lennék mivel magyaráznád te ezt."
egész világ nem!
elég szűk része,ha megnézzük...
Amiért fennmaradtak:nem hajnaldóak asszimilációra,tartották a vallásukat,nem keveredtek másokkal..
Így fennlehet maradni,amiért is utálják,kitűnnek a többiek közül...
Egész világ miért utálná őket,szokás szerint túl általánosítasz!!
Emberek többsége nem,tovább se a világ csak Európából áll,és a keresztény,muszlimokból:)
Máskülönben indiánoknál is csoda nem haltak ki mind,pedig 500 évig tényleg intenzíven ezt akarták az európaiak:)
Mondjuk kultúrájukat tönkretették,na mindegy:)

fairi 2008.10.28. 21:34:15

Vagy Ámos 9;14-15.Izrael állama zsidó lakosságból áll!!!

meg a szegény palesztinokból,na mondjuk próbálkoznak hogy mindet jól betáborozzák:)

zuzm0 2008.10.28. 22:02:44

Igen fairi

Igazad van nem csak információ veszteség, van hogy csak változsá. Viszont evolúcióról, akkor beszélhetnénk, ha információ jöhetne látre. Méghozzá új információ. Attól, hogy átalakul nem lesz több, csak ma meglévő változik meg. Nem a saját elmém szülte ezeket a információkat, az irodalmat pedig megjelöltem. Belekötöttél Japánba is, pedig csak egy példa volt. Kíváncsi lennék, az előadásokon is így viselkedsz?

Most olvasom tovább a hsz-ed...

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.28. 22:45:26

Fairi szia!

Az esetek nagy többségében, írásaidat olvasva az az érzése támad az embernek, mintha adott szövegből, csak minden második vagy harmadik szót írnál le. Ez igaz egy állításodra s mindjárt rögtön átcsapsz valami másikba ugyanolyan táviratszerű közléseiddel. Nagyon nehéz így veled kommunikálni.

Szerintem - figyeled a megfogalmazást??? - az USA megingása pont, h. előfeltétele az egyesülésnek. Egyszerűen rá lesz kényszerülve, h. kimenekülő utat keressen és találjon. Kanada - a cseresznyétlen - jól megszenvedi az árát, pláne ha Mexikó - mint visszahúzótényező - is beszáll a ringbe. Persze ez nem a"nép" nevében történik. Lehetőleg a nyilvánosság kizárásával. A NAU-ról már aláírták a szerződést 2005-ben, mindhárom ország miniszterei tudtával és beleegyezésével. A kivitelezést 2010-re vállalták. Szerintem - SZUBJEKTIVITÁS!!! -
ennek a folymatnak a jelei láthatók, tapasztalhatók most.

Kimásoltál két egybe nem tartozó állítást - korábbi hsz-emből s utána ezt írod: ezt pont a gazdasági válság vonja keresztül kasul, pont az egyik fog szenvedni USA...

Ez egy totálisan értelmezhetetlen fél-mondat. Úgy érted, h. ellentmond annak a két egybe nem tartotó állításnak, amelyeket te (szándékosan?) egybemásoltál? Kis ravaszdi.

Kértelek, ne írd, h. Kína mindenhol. Uniót Kína nem csinál én nem is állítottam ilyet. Két külön állításomat mosod megint egybe. 1. Afrikai Unio hivatalosan 2002 óta létezik. 2. Kína jelentős gazdasági pozíciót tölt be. Olyat méghozzá, amelyet az USA is elismer, mint kizárólagos diszponálóét a fölött.

Semmi Kína vs nyugat. Ezt a teóriát te gyártottad, illetve fogalmaztad meg. Részei egy egésznek. A világpolitikának.

Egyetértek azzal, amit Indiáról írtál. Berzenkednek az ötlettől, mert hát épp, h. feltörtek s máris kockáztassanak és belecsapjanak a lecsóba? Van egy kis szándékos bibi az egészben - de nem vetted észre, mert nem támadtad meg :). Kína sem akarja az Uniót igazából, mert egyelőre jó így neki, de hosszútávon be fogja talán látni a nemzetközi politika palettáján ellensúlyként kell tagországként szerepelnie, nehogy a nyugati összefogás túl erősnek bizonyuljon.
Ha már mindenáron kontrázni akarsz: NY vs K. vagy fordítva, ha úgy jobban tetszik.

S most h. ezt kiveséztük, tudnod kell, h. több évtizedes múlttal rendelkező, a nemzetközi diplomáciában tevékenykedő diplomaták testközelből tapasztalt, megalapozott tudásával szálltál szembe, mi több felülbíráltad őket. Önbizalomért nem kell a szomszédba menj az egyszer tuti.

Szerintem hagyjuk a politikát, má nagyon ciki lenne.

Biológiából biztos én is elhasalnék. Eszembe sem jutna felvenni veled a versenyt.

A történelmi és statisztikai okfejtéseidre azonban kíváncsi lennék továbbra is, mert érdekel. Mármint egy kicsit el vagyok kámpicsorodva, h. nem kaptam még azokra választ.

Mikor kezdődik a vizsgaidőszak? Nálatok is dec. 15? Addig még miket kell teljesíteni? S mivel ez nem az a blog és te tudod egy elérhetőségem (én viszont nem a tiédet), ott tudsz válaszolni, ha van kedved s reméljük a tisztelt blog-szerkesztő nem haragszik meg e pár sorért itt. Persze nem kötelező és szépen kérlek, ne kapj dühkitörést legutolsó három kérdésemtől. Ha nem hát nem. Fair-i play???

bebai 2008.10.28. 23:07:45

Fairi.
A zsidók történetük kezdetétől fogva az egy igaz Istenben ( eredeti neve is ez: Ábrahám, Izsák és Jákób Istene) hittek. Időnként NÉHÁNYAN (ok.sokan, de nem mind) el"kóboroltak" a szomszéd népek, vagy jövevények isteneihez, de hamar vissza is tértek!
Nem kellene ilyent írnod Fairi:

"Isten viszont nem változik és ez miatt olyan biztos."
pedig változik,újak jelennek meg újak tűnnek fel,zsidók is többistenhitűk voltak kezdetben,ám végül egy maradt,Jahve,akinek személyét átvette a kereszténység!
A vallásoknak is megvan a története,és az istenek is változnak.."
Utolsó mondatod pont, hogy a zsidókra nem igaz!!!!Ők megmaradtak az egy igaz Isten mellett, neve: Jahve Elohim!
Áldott örökké!

fairi 2008.10.28. 23:22:02

zuzm0

"Igazad van nem csak információ veszteség, van hogy csak változsá. Viszont evolúcióról, akkor beszélhetnénk, ha információ jöhetne látre. Méghozzá új információ."

sztem információ fogalmát kezeeld furán...
Mi az új információ szted???

te milyen evolúció tanultál,információ megváltozik akkor az már új..
eygedek közti változatosság a mutáció és a crossing over miatt van,lehet van más téynező is de ez a kettő a legfontosabb..
Mutáció lehet káros,semleges,vagy pozitiv..
Ám akár még a károsnak is lehet jó hatása:
pl.:criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/10/11/Halalosan_vonzo/

Cikk a szexuális szelekciót taglalja..

Itt van egy jó kis cikk,itt is egy mikroevolúciós kisérlet leirása...
criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2008/06/21/Tortenelmi_lehetoseg/

"Richard Lenski laborjában pont egy ilyen kísérlet zajlik már vagy 20 éve, azzal az extra kis csavarral ellátva, hogy a tápoldat csak épp minimális mennyiségben tartalmazza a bacik által igencsak kedvelt cukrot, a glükózt, viszont sok van benne egy másik vegyületből, citrátból, amelyet viszont standard körülmények között képtelenek felvenni. Mivel a sejt belső mechanizmusai már lehetővé tennék, hogy hasznosítsa a citrátot, ha valahogy egy baktérium "megoldaná", a molekula átmozgatását a sejtfalán és membránján, olyan előnyre tenne szert, amivel kiemelkedne társai közül (a kiemelkedés természetesen gyors elszaporodásban nyilvánulna meg). Ez egyszerűen hangzik, mégis sok évnek és közel 33 000 bakteriális generációnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a tizenkét kémcső egyikében ez megtörténjen. Vagyis vagy valami nagyon-nagyon ritka és egzotikus egyszeri mutáció okozta, vagy a sok ezer generáció alatt felhalmozódott más mutációk tették végül lehetőve, hogy megjelenjen az az egy is, amelyik a hatékony citrát használatot valósággá váltotta. "

citrátfelvétel képessége teljesen új,mutációkon megy keresztül,végül diadalmaskodik...

Evolúció nem bukott el,tudományos körökben működik,és teljesen használható...
Attól hogy kreacionisták tízszer elismétlik evo hülyeség,úgyanúgy használják a tudományos körök..
érdekes lenne,mindenre rámondani,azért van így mert isten akarta,sehova se fejlődne a tudomány...:)

Mint hívő ember nem fogadhatod el...
Ám az evolúcióelmélete csak az első replikátor létrejöttétől érvényes,az élet keletkezését nem magyarázza MERT NEM ERRŐL SZÓL!

Evolució elmélete eddigi legjobb elmélet a Földön elő fajok létrejöttére...Eddig nála jobb nincs,ha összekapar egy fajsúlyú elméletet,akkor újra lehet vitázni..
ID nem alkotott koharens elmélet,inkább csak kritika,minden képviselője másként gondolja!
ÉRTEM csoport,Behe féle,vannak különbségek:)

"Belekötöttél Japánba is, pedig csak egy példa volt. Kíváncsi lennék, az előadásokon is így viselkedsz?"

előadáson hallgatni(elmondja a dumát,utána kérdezhetsz max) kell,óra után lehet max kötekedni...
ha voltál egyetemen akkor tudod..

Akkor válaszolva,Japán úgy lehetne megismerni ha ott élne az ember sokáig,évekig...
akkor mondhatom:igen,ismerem a japán embereket,értem őket..
De ha világlátó ember vagyok akkor nem maradhatok ott,ám az életem nem elég hogy minden országba elmenjek!
ha az igaz vallást akarom megkeresni,nem mondhatom az első ő az igaz,miért a másik nem az?
Honnan tudjam nem az,de ha másikat is felületesen nézem,akkor ujabb bűnt követtem el...
Ott van kína,miért ne ismerjem meg..
Attól lesz igaz,mert hangosabban mondja?
vallások univerzális választ adnak,beborítékolva...
van 1000 verzió,abból választasz...
Sokan az első tetszik,elfogadják és OK lesz nekik...
Én a sajátomat keresem...

olyan sok kérdést kapok,nem tudok mindre higgadtan válaszolni...
ha egyet kiemelsz amit fontosnak tartasz arra adok higgadt valászt..

3 emberrel kell beszélnem,én egyedül vagyok:(
Ha még eggyel társalkodnák......

fairi 2008.10.29. 00:01:45

shula

Na akkor mindenre váalszolok!

"Mikor kezdődik a vizsgaidőszak? Nálatok is dec. 15? Addig még miket kell teljesíteni?"

Nálam is dec.15-én!
Miket: hosszú lenne leirni:növényszervezettan,növényrendszertan,állatszervezettan,állatrendszertan gyakorlatok...
Vizsga is lesz az előadás részből...Plusz még biokémia meg sok hasonló...
maygarul az alapokat kapjuk,persze evolúciós alapokon minden,ebből van egy angy vicc is..

tanuljuk a rendszertan,amit egyideje teljesen evolúciós alapra tettek,ez nem is lenne baj,ám kb tanulunk 3 teljesen különböző típust..
Most forradalom indult be,kezdik az jelentősebb állatok génjeit szekvenálni..
Így minden évben változik a rendszertan!!!
A gáz,minden tanár mást tanít, 3 különbözőt tudni kell,vki a legújabbat,vki a kétéveset okítja..
Amit tanultál sztem,azóta teljesen más,genetikailag a krokodil közelebb van a madarakhoz,mint kroki a teknőshöz:)
Így a madarak osztáylát meg kéne szüntetni...A rendszertanosok is jól elvannak:)

na nem megyek bele,nem sírom ki e lelkem,teljesen off:)

Vissza a témához..

"A NAU-ról már aláírták a szerződést 2005-ben, mindhárom ország miniszterei tudtával és beleegyezésével. A kivitelezést 2010-re vállalták."
akkor még nem volt válság,Amerika nem érezte a bajt..
Mexikónak is rengeteg a baja,igy továbbra is szigetelődni próbál USA tőle,2010 jobban összefonódnak??
na ezt 2010-re tudjuk meg...
Amerika részéről a mexikóból jövő munkások áradata lehet a baj,föleg úgy hogy rogyadozódik USA...
bevándorlás Mexikóból,itt lehet széthúzás..
Kanada és USA ok,jól el lesznek,mindig arra gondoltam,miért nem egyesül,angol mindkettő,és fejlett:)

Mexikó és USA működni fog,na itt vannak sztem minden szakértőben a kételyek..

Az a baj,túl sok tényező változhat...
Én is sztem olavsni a külpolitikát,de még az EU-ba ami tényleg Unió most is,nagyok az ellentétek,költségvetés óriási vita,összefonódás ellen volt a szavazás,pont nem közelítettek

4 UNIÓ hogy jön össze..
EU megvan..
NAU,hát izé..
másik kettő,nincs..
kína nem csinál Uniót,ok,talán jövőben,de semmi haszna
nincs,ő jól megvan magában,erős,válság elkerüli úgyahogy..
4. az nincs,Afrikai azt felejtsük el,kínának vanak érdekei ott,ott a ynersaynag ami kell neki,de tovább nem megy,poltitikába beleszólás nincs,mint EU tenné!
De mondjuk segít az országoknak,de fegyverkezésbe is!
PÉNZÉRT mindent!

zuzm0 2008.10.29. 00:14:47

Másfél órát gépeltem, hogy fairinek leírjam az egyik általam ajánlott könyv egy részét. Több mibónt 3 oldalt már beírtam, amikor valamit megnyomhattam és elveszett az egész. Még az elején kértem Istent, hogy ne tudjam elküldeni ezt az idézetet, ha Ő ezt nem akarja.

Úgy érzem ezek után fairi csak időpazarlás...

fairi 2008.10.29. 00:15:06

"A zsidók történetük kezdetétől fogva az egy igaz Istenben ( eredeti neve is ez: Ábrahám, Izsák és Jákób Istene) hittek. Időnként NÉHÁNYAN (ok.sokan, de nem mind) el"kóboroltak" a szomszéd népek, vagy jövevények isteneihez, de hamar vissza is tértek!"

www.freeweb.hu/beluard/index7_3.htm
sajna jobb forrás nem találtam,de biztosl több van hogy többistenhitűek voltak,de egy istenre redukálták a vallásukat...
jahve volt a viharok istene!!
ha kutakodsz jobb írás is lesz erről sztem!
Újra vallástörténelem!
209.85.135.104/search?q=cache:S6_4ooLnNH0J:www.sulinet.hu/2010/upload/113_6_A_zsido_vallas.doc+jahve&hl=hu&ct=clnk&cd=5&gl=hu&lr=lang_hu&client=firefox-a

Mégegy!

valóban máskor is felerősödött több istenben hittek,ám eredetileg is többistenhitűek lehettek..

"Utolsó mondatod pont, hogy a zsidókra nem igaz!!!!Ők megmaradtak az egy igaz Isten mellett, neve: Jahve Elohim!"

kezdetben Vihar istene volt,később általános fősiten,pedig változott..
.
jahve és elohim is lehet kettőt jelölt csak eggyé forrt,biztosan nem lehet tudni!

nem mondok itt hülyeséget...
nem saját ötletem ez!
vallástörténelem nem vethet ilyet el,hogy többistenhitűek voltak eredetileg a zsidók,csak kiválasztottak egy istent,ami végül fő-fő lett!!!!!
"(A többistenhit nyoma a Bibliában is megvan: Azazél például, a sivatag szelleme olyan emberfeletti erő, melynek akarata független az egyetlen istenétől.)"

erről mi a vélemény,ki volt Azazél?
linkelt cikkből szedtem!!!!

zuzm0 2008.10.29. 00:24:48

A helyzet az, hogy Isten választotta ki őket!

zuzm0 2008.10.29. 00:26:41

A Bibliában nincs olyan név, hogy Azazél. Erről is ennyit.

bebai 2008.10.29. 09:21:14

Kedves zuzm0!
Magam is többször találkoztam rendszerhibákkal, amikor kemény szívós munka odaveszett néhány mp alatt! saját káromon tanultam meg, hogy vágólap!!!!!---->másolás a hsz-be! Csak ez biztonságos!!
Üdvözöllek szeretettel:
bebai

bebai 2008.10.29. 10:35:05

Fairi.
Időnként a saját linkjeidet is gondosabban kellene tanulmányoznod:
Az utóbbi hivatkozásban ugyanis megláthatod, hányszor szerepel a feltételes fogalmazásmód.Ezért nem idézek!!!
Azonban arra nyomatékosan felhívnám a figyelmed, hogy egy kissé elfogódott vagy!!!
Miért is???
Neked a Biblia nem tekintély, de ilyen - bocsánat, de - huszadrangú hivatkozások igen?
Márpedig ISMÉTLEM: jelenleg az összes történelmi vonatkozású könyvek közül a Biblia a legjobban dokumentált irás!
Ez tény!!!!!!!!!!!!!!!!Ha nem is vagy hívő, azért ezt nem ártana figyelembe venni, amikor szembeállítasz dolgokat..

mindjárt folytatom!!!!!

fairi 2008.10.29. 13:36:16

"Az utóbbi hivatkozásban ugyanis megláthatod, hányszor szerepel a feltételes fogalmazásmód.Ezért nem idézek!!!"

tudod,a tudomány nem vallás,így a feltételes fogalmazás mindig normális..
vallás mindent ténynek fog beállítani..Egy történelmi munka nem...
Jön egy következő asatás,egy töredék és már véltozás is állhat be..
zsidók többistenhitűek voltak biztos nem hasraütésre találták ki..

jag Bibliai isteni eredetéről is lehetne feltételesen fogalmazni,de hját aki a vallást követi annak nem szabad:)

fairi 2008.10.29. 13:41:06

"Márpedig ISMÉTLEM: jelenleg az összes történelmi vonatkozású könyvek közül a Biblia a legjobban dokumentált irás!
Ez tény!!!!!!!!!!!!!!!!"

kezdve hogy 6 nap alatt teremtette a Földet:)
Akkor az eleje mese:)
Többi eredetmondának elmegy...

fairi 2008.10.29. 13:49:24

Azazél a pusztai démon neve,mindendol ezt a leirást találom, ő is Bibliai szereplő...
vagy a sátán másik neve..

zuzm0 2008.10.29. 14:10:11

fairi ne légy kérlek nevetséges!

Akkor írj ezügyben (Azazél), ha megtaláltad, hogy hol található a Biblián belül, és melyik fordításban.

Azzal, hogy eredetmondának nevezed a Biblia történelmi leírását, szintén csak nevetségessé teszed magad. Jobb ha jobban utána jársz a dolgoknak.

Nem vagy vitapartner, mert te hiszel a mende-mondáknak. Nem jársz utánna a dolgoknak.

zuzm0 2008.10.29. 14:41:47

Én nem találtam ezt a nevet a Bibliában. A wikipédián megleltem azt is, hogy hol található, ám mégsem találom. Nem tűnik tehát biblikusnak a dolog.

Hát beleolvastam az általad linkelt oldalba. Akár te is irhattad volna.

Szeretnék tőled valamit megkérdezni, mivel már egyszer kétszer megfogalmazódott bennem: milyen célból vagy indíttatásból jöttél erre a blogra beszélgetni?
Nagyon érdekelne, mert te jöttél ide és úgy beszélsz mintha mi mentünk volna téged erőszakkal megtéríteni.

Kérlek őszintén válaszolj!

bebai 2008.10.29. 14:51:41

Kedves zuzm0!

Azázélről és egyéb kérdésekről, amelyek itt az utolsó hsz-ekben szerepeltek, nyitottam egy új topicot, KIEMELT TÉMÁK címmel.
Ott választ is kaphattok arra, hol szerepel Azázel és miért az, aki.
Ott folytassuk kérlek, a könnyebb kezelhetőség kedvéért.
Üdv.
bebai

bebai 2008.10.29. 15:03:48

Fairi.

Téged is arra kérlek, hogy az új topikban folytassuk...
Itt csak annyit írnék, hogy a legjobban dokumentált könyv a Biblia az azt jelenti, hogy az eredeti kéziratok legtöbb hiteles másolatával rendelkezik a többi ókori műhöz képest.
Annyira fura: azt képzeled rólam, hogy a Biblia IGAZSÁGAIt akartam (pld 6 napos teremtés...)ily módon nyomatékosítani????
Nem erről beszéltem, csupán az általad linkelt forrásokhoz mértem az én forrásomat: a Bibliát. Erre írtam,hogy némileg jobban dokumentált a Te forrásaidnál.
Folytassuk a beszélgetést az új topicban, melynek címe: Kiemelt témák.
süti beállítások módosítása