Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

NOÉ BÁRKÁJA A NÉPEK TENGERÉN

2008.10.11. 16:43 | bebai | 3 komment

Címkék: globális világválság jelenések könyve noé bárkája

 Kétség nélkül globális méretű vihar korbácsolja a világgazdaság óceánjait és ennek nyomán az enyhe fuvallatokhoz szokott kedélyeket is alaposan megtépázva hinti szét a bizonytalanságból kinövő félelmek egyre sötétebb árnyait. A politikusok továbbra is mellébeszélnek, ködösítik a valóságot, de többé már nem azzal a pimasz magabiztos és önelégült mosollyal teszik, mint ami eddigi nyilatkozataikat kísérte. Mintha máris egy kis ízelítőt kapnánk a Biblia által prófétált végső félelem előszeléből:

„az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, amik e föld kerekségére következnek..”(Lukács 21;26.)

A majdani eseményeket az Úr Jézus kétféle aspektusból írja le: Egyrészt az Őt követőket biztatja, hogy meg ne ijedjenek, sőt örvendezzenek, amikor látják, hogy valóra válnak a próféciák:

„Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelgett a ti váltságotok.” (Lukács 21;28.)

Jézus azt mondta, amikor felsorolta a várható eseményeket:

„meg ne rémüljetek, mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez itt nem a vég”(Máté 24;6.)

Tehát amikor a világ végre kezdi kapisgálni, hogy valami nagyon nincs rendben, az az Úr szerint még csak a vég kezdete. Ez a másik aspektus: a világnak a Biblia Istene nélkül élő népeit a beteljesülő próféciák egy-egy sokkhatásként érik.
Jézus nemcsak részletesen leírja az Ő visszajövetelét megelőző eseményeket, hanem arra is figyelmeztet, hogy a legutolsó időkig –bár a sokkhatások szaporodnak,- az emberek nem vesznek tudomást a valóságról.

„Amiképpen pedig a Noé napjaiban volt, aképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.

Mert amiképpen az özönvíz előtt való napokban ettek, ittak, házasodtak és férjhez mentek, mind addig a napig, amelyen Noé a bárkába bement. És nem vettek észre semmit, mígnem eljött az özönvíz és mindnyájukat elragadta, aképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.”(Máté 24; 37-39.)

Noé történetét nem emberek találták ki, még az Úr Jézus is az Irásokat idézi, amikor az özönvíz eseményeit hozza elénk példaként. Ezekben az írásokban olvashatjuk, (1.Móz.7;16-ban), hogy a Isten a bárka ajtaját KÍVÜLRŐL bezárta, amikor Ő azt jónak látta.

A mi időnk történéseit a Biblia párhuzamba állítja Noé korával: tehát létezik a bárka is! Azonban az Úr kereszthalála által most nem nyolc ember, mint Noé idejében, hanem hatalmas embertömegek vészelhetik át az utolsó idők megpróbáltatásait: mindazok, akik elfogadják a maguk számára az Ő helyettes véráldozatát.

A bárka –az Úr Jézusba vetett hit biztosítéka- nyitva, tárva áll mindenki számára.

Igen, ma még megmenekülhetsz, ma még tart a kegyelem ideje. Ma még, ha a Megváltó Jézusra nézel az Ő szeretete hívogat a megmenekülésre.

Ma még…

A Jelenések Könyve azonban ezt is írja a közeljövőről:

„..az angyal, akit láttam állni a tengeren és a földön, felemelte kezét és megesküdött…

hogy idő többet nem lesz, hanem elvégeztetik Istennek a titka, amint megmondotta az ő szolgáinak, a prófétáknak.” (Jelenések 10; 5-7.)

A próféták pedig a mi időnkről jövendölték, hogy ez a kegyelem ideje, ez az üdvösség napja,(2.Kor.6;2) amikor Isten vár és visszatartott haragjának özönvizét nem zúdítja még a népek tengerére.

A bárka nyitott ajtóval vár…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr94708706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.12. 09:20:42

Kedves Bebai!

Teljesen egyetértek a 'Noé' és 'Bárka' hasonlattal. Ugyanez fogalmazódott meg bennem az elmúlt hetekben, hónapokban. A helyzet s az elkövetkezendők kinek öröm, kinek bánat.

A politika szemmel láthatóan kicsúszik a kezekből természetes szinten. A kaotikus helyzet egy valakinek azonban bizonyára kedvez. Ki is irányít valójában? Ez csak teoretikus kérdés, mivel a választ tudom, hogy tudod.

lausz 2008.10.12. 22:12:58

Kedves shula azért vannak akik nem értik ahogy bebai: kire gondolsz, hogy ki irányit kit valójában, ahogy állítod?Például jómagam elvárnék a rejtvényfeladat helyett világos beszédet.Reméllem, nem ezt is a római pápa nyakába akarjátok varni?

bebai 2008.10.13. 22:18:05

lausz
Eléggé részletesen kifejtettem bejegyzésemben mindazt ami a Biblia szerint várható. Azt nem mondtam, hogy mikor lesz, de ami most történik az az antikrisztusi rendszer előkészítése jegyében zajlik. Kérlek, hogy nem csak a hszeket, de a bejegyzéseket is olvasd el.
Üdv:
bebai
süti beállítások módosítása