Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

2008.10.29. 14:30 | bebai | 21 komment

Címkék: bűn názáreti jézus azázél hamis istenek júda


A zsidó hit eredetének vizsgálatához vissza kell kanyarodni a zsidó nép eredetére.
Izrael a névadó, egy fontos bibliai személy: Eredeti neve Jákób, de Maga Isten változtatta Izraelre, a Vele való találkozás után. (1. Móz.32;28.)Az ő egyik fia Júda, akiről nevezett a "judaizmus" és maga a zsidó név is.

Izrael apja: Izsák, az ő apja Ábrahám.

Szoros vonal, ezért az egy igaz Isten nevének MEGKÜLÖNBÖZTETÉSE a mai napig "Ábrahám, Izsák és Jákób Istene".
Ábrahámmal szövetséget kötött Isten, melynek egyik fő kitétele, a hűség Őhozzá. Ezen alapszik az egész Ószövetség!!!!!!

Teljes kizáró tényező a többisten-imádat. Amikor erre mégis sor került,-sajnos többízben is, a szövetség megkötése után, akkor Izrael fiai, mint  szövetség-szegők, vagy házasságtörőkhöz hasonlítva lettek megintve, mint "parázna", vagy "hitszegő nép".
Nagyon fontos!!!!a következő:
Jahve nem azt tiltotta meg, hogy ne HIGYJENEK más istenekben, ugyanis az nem volt kérdéses, hogy a Sátán valóságos személy, ha tetszik "isten", (és az ő hordái a bukott angyalok, emberi léptékkel, nyugodtan nevezhetők isteneknek.)
Amit Jahve szigorúan megtiltott, az ezeknek a tisztelete, főleg imádata, vagy akár kapcsolat keresést ezekkel, mivel Ő pontosan tudta, hogy képesek az emberiséget félrevezetni!
Ezek, az un.hamis istenek! Ezzel szemben sok helyen van kijelentve a Bibliában, hogy csak egy IGAZ Isten van, Aki nemcsak Izraelé, hanem az egész Föld, sőt a világmindenség alkotója és fenntartója.

"Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, aminthogy van sok isten és sok úr; Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is ő általa...”(1.Kor.8;5-6.)

Ezek közül a hamis istenek közül való Azázel is.

(3.Móz.16;8,10,26.)

Szerepét tekintve, akár a Sátán egyik neve is lehet Azázel./v.valamelyik sötét, neki alárendelt fejedelemé/

Hogy világosan értsük kicsoda Azázel, előtte  nézzük a szövegkörnyezetet:

Fenti igehelyekben világosan le van írva, hogy mi történik az Ószöv.-i időkben az emberek bűneivel.
Itt egy kulcsfontosságú előképpel, mégpedig a Názáreti Jézus bűnért való áldozatának előképéval találkozunk.

Amikor az emberek bűnt követnek el, az Isten törvénye kimondja, hogy büntetésük: halál. Az Ószöv.-ben a vétkezők helyetti áldozatok voltak az állatok. A 3.Móz.16;810,26. igehelyeken is olvashatjuk, hogy az állatra rakták az emberek bűneit és elküldték Azázelhez áldozatként. Merthogy a bűn hozzátartozik a Sátán fennhatóságához!!

A Názáreti Jézus keresztáldozata egyszer és mindenkorra elintézte a bűn kérdését a bűnös számára,hiszen önkéntes halála után saját maga ment a Pokolra, hogy annak fejedelmétől, a Sátántól, akár Azázelnek is nevezhetjük, - visszaszerezze az emberek igazságát.
 Ezért nincs ma már szükség áldozati állatokra és ezért lehetünk bűntelenek Jézus vérébe vetett hitünk által.
Röviden ez Azázel története.
Várom a további kérdéseket.
bebai

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr87738649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzm0 2008.10.29. 16:39:21

Köszönöm bebai a magyarázatot és az útbaigazítást!

fairitől itt kérek elnézést, ugyanis így már én is megtaláltam a Bibliában Azázel nevét.

Elnézést fairi!

Habár fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban, hogy ez Sátán egyik neve, de ez a lényegen nem változtat semmin (inkább Sátán egyik fejedelme).

"nem mondok itt hülyeséget...
nem saját ötletem ez!
vallástörténelem nem vethet ilyet el,hogy többistenhitűek voltak eredetileg a zsidók,csak kiválasztottak egy istent,ami végül fő-fő lett!!!!!" - fairi

És az, hogy Izrael történelmében tényleg létezett a több istenhit nem sokat számít, csak elszomorító. Ugyanis, ahogy bebai ezt leírta, Izrael néppé lételével egy Istene volt, aki kiválasztotta őket és néppé tette. A sorrend nem mindegy! Tehát nem Izrael választotta Jahve-t, hanem Ő Izraelt. És itt bukik meg az, hogy azt miondod fairi, hogy eredetileg voltak többistenhitűek.

Nem az emberek hoznak létre isteneket (mert, akkor azok kisebbek az embereknél, nevetséges az ilyen isten), hanem Isten van, mindenkor ugyanaz és nem változik. Mindenek fölött áll.

bebai 2008.10.29. 17:00:38

Kedves zuzm0!
Köszönöm szépen a fontos kiegészítéseket! Kérlek, ha időd engedi, továbbra is segítsd blogomat azzal, hogy megosztod nagyszerű látásaidat! Hálás vagyok az Úrnak, hogy idevezetett Téged, mert annak ellenére, hogy féléves hívő vagy, meglepő keresztényi érettségről és éles, világos látásról tesznek bizonyságot szavaid.
Szeretettel üdvözöl
bebai

shula · http://utolsoidok.shp.hu 2008.10.29. 23:02:04

Szia fairi!

Asszem ezzel a jelenséggel, mármint az elméletek nem egységességével ma sok helyen küzdenek. Úgy gondolom, ez nem csak nálatok van így. A te korosztályod annyiban nehezebb helyzetben van, h. nagyobb információ-halmazt kell megemésztenie, az alapok lerakása nehezebb. Az idősebb generációknak ez a része könnyebb volt, de masszívabb tudásúak voltak valahogy mégis. Leástak a dolgok legmélyére és ami nagyon fontos, voltak önálló gondolataik. Olyan nagy generációs különbségek vannak ma már. Az "öregek" nem értik a fiatalokat és viszont. Több századnyi fejlődés robog át iszonyú sebességgel rajtatok. Nem szeretnék a bőrötökben lenni. Megkérdezhetem mi az oka annak, h. ezt az irányzékot vetted? Szabad választás vagy kényszerpálya? Mármint a biosz. Első évfolyamos vagy?

A NAU nehezen elképzelhető, épp az általad felsorolt okok miatt is, de a szerződést már akkor is aláírták. 2010-re vállalták magukat. E tekintetben a kételyeket jogosnak tartom. Meglássuk eztet.

Afrika: névleg ott is van, 2002 óta. Gazd. egység, nos hát csakis általam korábban említett szakemberek véleményére - mellesleg Kína kutató az egyik - tudok hivatkozni. Gazd. értelemben kiváltságot élvez Afrika fölött Kína. Sztem az a baj, h. ez nem, h. magyar híradásokból nem derül ki, hanem egyebekből sem. Magyarán mondva - sok mindenről nem tudunk.

Világkormány sztem (!!!) sem lesz. Ez a törekvés sosem fog megvalósulni, mert hát valljuk be az ember az ember. De a törekvés azért jelen van. Ennek már csak a teoretikus része is érdekes. Miért van ez a vágy az emberben? Minden egy nagy izé legyen. Kinek kell ez? A massza, a tömeg. Jól tudod te is, mely társadalmi forma az, amelynek kedvez az ilyen táptalaj.
Ilyennek látom az Antikrisztus birodalmát. Addig megy a beetetés, aztán jöhet a terror. Munkáját csakis az előkészületi munkáknak s a természetfeletti belépésnek 'köszönhetően' fogja tudni bevégezni.

Ami a Genesis-t illeti, nos: egy nap nem feltétlenül 24 óra.

Amit a jobbosok véleményéről, a rájuk való hivatkozás kapcsán írtál már többször is, szerintem is van valóság alapja. Az is sokak véleménye, h. az Antikrisztus is olyan származású lesz. Magam is ezt gondolom. Egyúttal jelezni szerettem volna, hogy van viszont a zsidók között is olyan, aki helyteleníti azt, ami a nemzetközi porondon folyik és nem fog behódolni. Ahogy azt már korábban is írtam, ne általánosítsunk, konkretizáljunk.

Ami a magyarországi jobbosokat illeti: nem tudom pl. elolvasták-e a Horty-féle emlékiratokat? S ha igen, megértették-e mi végkövetkeztetést vonhat le az olvasó abból, amely a Horty-féle álom volt, azaz h. lett volna. Ti., h. a közép-kelet európai helyzet - sok kis nemzetiség jelenléte miatt - megoldása abban kínálkozik, h. az OMM (Osztrák-Magyar Monarchia) továbbra is fenmaradhasson, markában, elnyomásban tartva a kisebb nemzetiségeket. Ergo uralkodjunk másokon, h. ne rajtunk uralkodjanak.

Ja és milyen nagy Magyarország? Az OMM? Önálló Magyar Királyság, a magyarság idevonulta óta összeadva is csak kb. 500 évet létezett.

Meg kéne értetni az emberekkel talán még azt is, h. Trianon nem Magyarország ellen irányult, mi csak béna áldozatai voltunk - na jó persze, mint bűntársak - annak a nemzetközi politikának, amely arra irányult, h. Az OMM hegemóniája véget érjen végre valahára. A Franciák és a Németek képesek voltak több száz éves ellenségeskedést a szögre akasztani, csakh. kicsinálják. Kár. h. ilyesmiket nem tanítanak az iskolában. A nagyhatalmi politika áldozatául esett, esik sok ország. Mindig is így volt, most is ez zajlik, nem mi irányítunk, diktálunk, és ez máncsak így is marad.

Végülis tehát: nem az számít, ki milyen származású, hanem van az ember-gyerek. És pont.

zuzm0 2008.10.29. 23:14:16

Sziasztok!

Én csak annyit szerettem volna megjegyezni, hogy szerintem (úgy hiszem) Isten tényleg 144 óra alatt teremtette a világot. Nem okozhatott Neki problémát. Persze ez nem is olyan fontos.

Igaz, hogy a Bibliában azt írja, hogy Neki ezer esztendő olyan mint egy nap és egy nap mint ezer esztendő. Úgy gondolom ezt már csak az örökkévalóságban fogjuk tisztán látni.

És még mennyi minden mást is!!!

Csodálatos Isten hatalmas dolgairól beszélni.

xenya 2008.10.29. 23:17:59

Nah zuzmo te egy jó arc vagy, többen meg szét offolják ezt a jó kis blogot. Kár érte.

zuzm0 2008.10.29. 23:35:55

Köszi xenya!

Én azért maradásra bátorítalak.

üdvözlettel:
zuzm0

fairi 2008.10.30. 11:40:23

Visszajöttem..

zsidó vallásról:
Ez már jobb cikk,már nevesítve is van,ki irta!
www.csaladikor.co.yu/pages/2007/0111_02/friss/mozaik/zsido.htm
Bármely vallástörténeti cikről,az jön ki jahve egy viharisten volt..
De gondolom értelmetlen idézni,mivel a Bibliához képest huszadrangú:)

fairi 2008.10.30. 12:02:24

Én vok a hülye:)

"3Móz 16,8. És vessen sorsot Áron a két fiatal bakra; egyik sorsot az Úrért, a másik sorsot Azázelért.
3Móz 16,10. Azt a bakot pedig, a melyre az Azázelért való sors esett, állassa elevenen az Úr elé, hogy engesztelés legyen általa, és hogy elküldje azt Azázelnek a pusztába.
3Móz 16,26. Az pedig, a ki elvitte az Azázelnek való bakot, mossa meg ruháit, és a testét is mossa le vízben, és azután menjen be a táborba."

Úr elküldje Azazelnek a pusztába?


"A sorrend nem mindegy! Tehát nem Izrael választotta Jahve-t, hanem Ő Izraelt."

De lehetett még több isten is,csak jött jahve,vihar keretében és veszekedett velük,én vok az igaz...
Úrnak el kell küldeni a bakot Ázazelnek,sztem a vallástörténészeknek ez akadt meg, így sztem érthető ők miért gondolják egy "maradvány isten"

fairi 2008.10.30. 12:09:17

" zuzm0 2008.10.29. 14:10:11
fairi ne légy kérlek nevetséges!

Akkor írj ezügyben (Azazél), ha megtaláltad, hogy hol található a Biblián belül, és melyik fordításban."

" zuzm0 2008.10.29. 00:26:41
A Bibliában nincs olyan név, hogy Azazél. Erről is ennyit. "

most meg én röhögök,a nagy baptista Biblia-ismerő nem tud egy nevet megtalálni,ami ráadásul háromszor is szerepel:):)
Ráadásul egy ateista megtalálja:)EZ LOL:)

Fordítás Károli Gáspár,Mózes 3 könyve:)

Minimum egy bocsánatot elvárok!!!

zuzm0 2008.10.30. 12:24:38

Jól van fairi igazad van Azázellal kapcsolatban.

Már kértem bocsánatot, de azt nem vetted figyelembe.

Tévedtem. Bocsánat.

fairi 2008.10.30. 12:28:55

bebai látom neked ment Azazel megtalálása,nem olvastam el amit írsz, most nézem csak...

"
Szerepét tekitve, akár a Sátán egyik neve is lehet Azázel./v.valamelyik sötét, neki alárendelt fejedelem/"

lehet,ám az is lehet ő volt a puszták istene a korai zsidóknál,sajna ezt nem tudjuk meg sose...

Egy sötét alárendelt fejedelemnek miért áldoznának?
Sátánnak is áldozunk,ez benne a Bibliába?
Puszta fontos lehetett a vándorló népeknél,de ez mind feltételezés..
Úgyis lehet értékelni hogy a többistenhit sokáig megmaradt a zsidóknál,de később tényleg kiveszett és monoteista lett a vallásuk,az Jahve lett az egyetlen Isten,többit tovább nem tisztelték...

Korai népeknél normális volt a többistenhit,és nem lehet elvetni hogy ősi zsidó törzsek is azok voltak!

zuzm0 2008.10.30. 12:33:01

Amit viszont a Biblából idéztél, nagyon félreértetted. Ugyanis nem az Úrnak kellett elküldenie Azázelnek a bakot. Olvass légyszi utánna mégegyszer. Nem kell máshol keresned a megoldást, ugyanis, ha elolvasod a 16. részt Mózes III. könyvéből, akkor te is megérted, hogy ebben nagyot tévedtél. Ezért erre kár alapoznod az állításodat.

Írtam már, hogy Izrael Ábrahámnak még csak meg lett igérve. És csak Jákób után lett néppé. Tehát nem létezhetett többistenhite Izraelnek mivel nem is létezett Izrael. Mivel Isten Ígérte meg Ábrahámnak, hogy néppé teszi leszármazottait. Ezt szépen leírta bebai. Te szépen elsiklasz ezek felett, pedig ezt simán logika alapján is meg lehet érteni, hit nélkül.

fairi 2008.10.30. 12:56:47

shula

na nemsoká kivág minket bebai de válaszolok,mi már nagyon offak leszünk...

"Megkérdezhetem mi az oka annak, h. ezt az irányzékot vetted? Szabad választás vagy kényszerpálya? Mármint a biosz. Első évfolyamos vagy?"

ezt szeretem,ehez értek..
szabad választás volt volt,és másodéves vagyok bsc képzésen!

"ztem az a baj, h. ez nem, h. magyar híradásokból nem derül ki, hanem egyebekből sem. Magyarán mondva - sok mindenről nem tudunk."

kevés az infó,és is csak egy cikket találtam róla,így kevés infóból nehéz következtetést levonni,szten nem is szabad..
Szten Kina lesz az új szuperhatalom,mint az USA most..
Ez persze újabb vérontáshoz vezet,mint eddig minden itt a Földön!

Tényleg láttad a Megiddo filmet,bebainak is tetszett,én is hogy így képzelném el amiről beszélsz...
Vicces módon Kína lesz az ellenfél,jól csinálták meg a Filmet,a második rész az érdekes,látványos,vallást se erőltetik túl!

"De a törekvés azért jelen van. Ennek már csak a teoretikus része is érdekes. Miért van ez a vágy az emberben? Minden egy nagy izé legyen. Kinek kell ez? A massza, a tömeg. Jól tudod te is, mely társadalmi forma az, amelynek kedvez az ilyen táptalaj.
Ilyennek látom az Antikrisztus birodalmát. "

sztem mivel emberek vagyunk,lehet ez ördögi motívum,de a humaizmus eszménye...
lehet különbözően nézünk ki,de mind emberek vagyunk,és közösen kéne a problémák megoldani..
Viágbéke,ne legyen éhezés...
Ám pont az ellentétek szakítanak szét ,nincs igazi közös cél,sci-fik a világűrrel szokták feloldani,egy cél ami egyesíti az embereket hogy felfedezzük,de persze technika még nincs meg,hogy mélyűrbe keressünk új bolygókat,fajokat...

"Amit a jobbosok véleményéről, a rájuk való hivatkozás kapcsán írtál már többször is, szerintem is van valóság alapja. Az is sokak véleménye, h. az Antikrisztus is olyan származású lesz. Magam is ezt gondolom."
innen emeljük ki a nacionalistákat,annak a szélsőséges formája a sovinizmus...
Ezek hatnak ellen a világkormánynak..
ha erős a nacionalizmus,akkor az UNIÓk gyengék,mivel egy nyelv egy ország...

Erős nacionalizmus,kisebb UNIÓ pártiság...
Ezek ellentétes dolgok,nem?????
Egy jobboldalia ntikrisztus inkább a saját országát pucolná ki,és népirtáshoz vezet,ami akár egy szomszéd országgal háborúhoz..
és lenne egy újabb vérfürdő a világban..
Ami már jópár volt...

"
Meg kéne értetni az emberekkel talán még azt is, h. Trianon nem Magyarország ellen irányult, mi csak béna áldozatai voltunk - na jó persze, mint bűntársak - annak a nemzetközi politikának, amely arra irányult, h. Az OMM hegemóniája véget érjen végre valahára."

trianonban nem vették figyelembe a nemzetiségi határokat...
rengeteg magyart küldtek határ túloldalára,akik velünk egy tömbbe voltak..
Trianon célját inkább abban látok oszd meg és uralkodj,nehogy kelet erős legyen,jól szétszabdalták,nacionalizmus erős lett..
ez is vezetett a szerepünkhöz..
Igazságos trianon figyelt volna nemzetiségi határokra,nemcsak arra hogy ellentétek legyenek!!!

én csak a Hitler által kreált határok az igazságosak,de már rég mindegy ez sztem..
a nagy Magyarország is hülyeség...

fairi 2008.10.30. 13:03:23

zuzm0

"Amit viszont a Biblából idéztél, nagyon félreértetted. Ugyanis nem az Úrnak kellett elküldenie Azázelnek a bakot. Olvass légyszi utánna mégegyszer. Nem kell máshol keresned a megoldást, ugyanis, ha elolvasod a 16. részt Mózes III. könyvéből, akkor te is megérted, hogy ebben nagyot tévedtél. Ezért erre kár alapoznod az állításodat."

mivel a szöveg nem egyértelmű(tudom relatív,nekem a tudomány nyelvezete jön be,hármos voltam irodalomból sose volt a kenyerem a szófacsarás),mindenki úgy értelmezi ahogy jónak látja!!!
Ez vezetett többmillió ember halálához a vallás nevében..
mindegy kiküldi,de Azázel egy érdekes szereplő...
nem fogom értelmezni,nem bírom a Biblia nyelvezetét, vki ebből sportot űz,lehet látni mennyi szekta van,utána egymásra kiáltják ő értelmezi rosszul..

Szten azezel érdekes szereplő,nektek el kell bagatelizálni,vallástörténésznek érdemes lenne utánajátni a név eredetének...

bebai 2008.10.30. 15:52:00

Kedves Fairi.
Örülök, hogy visszajöttél!
Emlékszel-e régebben mennyit beszéltünk a "titokzatos kód"-ról?
Aminek hiányában valóban a Bibliát mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, ebből aztán jó nagy katyvaz, meg vallásháborúk jönnek...
Tehát a Szent Szellem (Ő a Szerzője az Igének) Ő adja a kódot a megértéshez. Általában kisebbségben vannak a kóddal rendelkezők, őket a vallásos tömegek ki szokták végezni (vallásháborúk, inkvizíció, máglya...)

Más:
Teljességgel mindegy, hogy Jahve-t hogy nevezték a mezopotámiai népek. Az döntő, hogy Ő hogyan nevezte Magát.(Jahve= Vagyok Aki Vagyok, Ábrahám, Izsák és Jákób Istene! (1.Móz.3;14-15.) A név azt jelenti :Az Örök jelen, az örök korok korain át élő. Éa azért nevezi Magát Á.I. és J. Istenének, mert velük kötött szövetséget. A szövetséget Isten komolyan veszi,(ellentétben az emberekkel!) és kezeli minden szinten!!!!!!!!!!!!Abban a dimenzióban ahol Ő él, a jogosságnak és igazságnak a legtisztább tartalma még megvan! Azázel is így kerül a képbe, mivel a Földön élő emberek bűne( a büntetés joga) a Sátán királyságához tartozik. Azázel jelentése: bűnbak, eltávolodni, eltávolítani,odaadás, démon/BIBLIAI Nevek Szótára
Jézus eljövetele(mint tiszta bárány áldozat) előtt a zsidók ezt a lehetőséget kapták bűneik kezelésére: állatok helyettesítették a bűnöst!!!
Az online biblia webhelyen sztem találhatsz modern fordítást, mért a Károlit olvasod?

zuzm0 2008.10.30. 17:14:46

Hát épp az a gond, hogy nem hajlandó olvasni és így mindent félreért. Szerintem most mikor a Károlit idézte csak épp az került a szeme elé és csak az én kedvemért olvasott bele :) (az előzményeg magukért beszélnek, mármint a hsz-ek).

bebai 2008.10.30. 17:39:20

Kedves zuzm0!

Egyetértek veled, mint általában. :-

bebai

fairi 2008.10.30. 21:46:34

"Emlékszel-e régebben mennyit beszéltünk a "titokzatos kód"-ról?
Aminek hiányában valóban a Bibliát mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, ebből aztán jó nagy katyvaz, meg vallásháborúk jönnek..."

itt újra elemi probléma,az hogy minden önjelölt értelmező magának tulajdonítja a kódot,ezt akkor is írtam...
És rajtad múlik neked melyik verzió tetszik...

Elragadott nevű író volt érdekes anno,ő is saját kódja szerint értelmezte...

Majd mondod hogy vannak az igazi kódot,ám létezik egy formuló ami eldönti igazi-e az ővé,szentlélkes verzió ne tetszik,mivel Eltagadott is vmi hasonlót állított,Jézustól kapta,és ezt meg ezt mondta:)


"Azázel is így kerül a képbe, mivel a Földön élő emberek bűne( a büntetés joga) a Sátán királyságához tartozik. Azázel jelentése: bűnbak, eltávolodni, eltávolítani,odaadás, démon/BIBLIAI Nevek Szótára
Jézus eljövetele(mint tiszta bárány áldozat) előtt a zsidók ezt a lehetőséget kapták bűneik kezelésére: állatok helyettesítették a bűnöst!!!"

vallástörténetileg érdekes inkább,de látom itt tabutéma hogy történeti szempontból nézzük a zsidó vallást...
Sátánnak miért van ennyi neve,jópárat adtak neki...

"Az online biblia webhelyen sztem találhatsz modern fordítást, mért a Károlit olvasod?"
onlineból kerestem jóideig azazelt,zuzm0 felidegesített,gondoltam az a legjobb..
más fordítás van ott?
csak a károlit láttam

fairi 2008.10.30. 21:58:59

zuzm0
OFF
"Hát épp az a gond, hogy nem hajlandó olvasni és így mindent félreért. "
bagoly mondja verébnek,aki még a Bibliából se talál meg egy Azazel nevet(háromszor is szerepel,persze lehülyézel,ejej),ám előtte úgy szidj az evot.hogy fogalma sincs mit jelent a mutáció szó...
Ráadásul felkiáltójelek közé teszel egy finoman szólva is baromságot!

"Szerintem most mikor a Károlit idézte csak épp az került a szeme elé és csak az én kedvemért olvasott bele :)"
te meg a kedvemért se olvastad el a cikket az evoról,na:):)
Ám vehemensen tudtad nálad nagyobb tudású profokat lehülyézni,akik életüket a kutatásnak szentelik,hogy még mindig a megdőlt evot támogatják:)
Ej,személyeskedést tanultuk a baptista egyházban...
ON
személyeskedést az új off topicban folytathatjuk!

bebai 2008.10.30. 22:56:35

Fairi.

A kódról: Az, hogy kinek van igazán birtokában a kód, könnyen felismerhető. De inkább példát mondok: Elragadott nick állította, hogy neki megvan, ezzel párhuzamosan azt is állította, ami a Bibliával homlokegyenest ellenkező, pld. Mária, Jézus anyja örök szüzessége. Ez egy katolikus dogma, a Bibliában ilyen nincs.(Egyéb is volt, de most csak ennyit)
Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy valójában Atlasz tartja vállain a Földgolyót, akkor Te kedves Fairi, rögtön tudod, hogy nem vagyok igazán evo-ista.
Ezt jelenti a kód, NAGYON_NAGYON leegyszerűsítve, de a lényege ez.
Valóban sokféle neve van a Sátánnak, mivel abban a dimenzióban, ahol ezek a fejedelmek élnek, és Isten országában is, nem emberi léptékkel történik a megkülönböztetés, és -bár valóságos személy ő, - nem szabad emberi sztereotípiaként elképzelni ezt a lényt. Jobb megközelítés, ha a tulajdonságai alapján próbáljuk meghatározni. Az Ezékiel 28,12-14-et olvasva kapunk némi képet róla, összevetve az Ezékiel 1.-ben leírt eredeti(bukása előtti) külsejével. Sokféle neve annak eredménye, hogy a Biblia a sötét fejedelem tulajdonságainak éppen melyik összetevőjét emeli ki: pld.:
Sátán=vádló, ellenség,üldöző.
Belzebub, Béliál: az egész Föld elhitetője, félrevezetője
Diabolosz:kettéosztó,szétdobáló, összezavaró, rágalmazó,
stb.
(folyt az offban)

fairi 2008.10.31. 00:54:24

"Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy valójában Atlasz tartja vállain a Földgolyót, akkor Te kedves Fairi, rögtön tudod, hogy nem vagyok igazán evo-ista."

ez nem feltétlenül igaz...:)
Csak azt fogom gondolni,hogy vhol picit átértelmezi..
Velszeg deista,aki szerint isten megteremtete a Földet,de magára hagyta...
Atlaszos mondatán,meg picit lovagolnák...
Ha kiderül ritkán volt külső beavatkozás akkor se dől meg,csak betoldani kell..
Pl.:
www.sg.hu/cikkek/63508/_urbetolakodo_dns_epult_be_az_emlos_genomba

Cím megtévesztő nem idegen lényekről szól,picit hatásvadász:)


Definíciódból annyi lejött hogy az általad helyesnek vélt Bibliaértelemzőt,meg tudod találni,mint én megkülönböztetem a deisták, az "evolucionistától"


"Sokféle neve annak eredménye, hogy a Biblia a sötét fejedelem tulajdonságainak éppen melyik összetevőjét emeli ki:"
vallástörténitileg lenne érdekes,miért alakult ki ilyen sok név a sátánra,de ez már nem ennek a blognak a témája...
süti beállítások módosítása