Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ

2008.11.18. 17:34 | bebai | 5 komment

Címkék: pánik félelem fegyverek armageddon szellemi

(FIREFOX böngésző ajánlott az oldal zavartalan olvasásához)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Megerősödve és szinte zsigerből támad az emberekre a félelem, ország és világszerte, és sajnos keresztény-világszerte is, a személyes életekben, a napi gazdasági és pénzügyi válság eseményeinek tükrében. Szétnézve ismerősök és ismeretlenek körében, döbbenten látom, hogy egyre többen lesznek pánikbetegek!

Most nem is szeretném a pánik gyökereit boncolgatni, olyan messze vezetnének az idevonatkozó ásatások, és szerintem az alap-ok szinte mindenkinél ugyanaz: a bizonytalanság. Ez mindig az idővel függ össze, az pedig a tervezgetéssel. Ha már a közeljövőre se szőhetek terveket, akkor mi lesz a távoli jövővel, amit ugyebár most, a jelenben kellene megalapozni.

E kis általánosító kezdő-kör után nézzük csak meg, mit mond a Biblia nekünk, Isten gyermekeinek és azoknak az embereknek, akik keresik Őt, a félelemmel kapcsolatban?

 

A Mennyei Atya, Aki úgy szerette az Ő gyermekeit, hogy Jézust, az Ő szeretett, egyszülött Fiát feláldozta értük, talán magára hagyja a megmentetteket az ellenség ádáz támadásai közepette? Talán visszavonja gondoskodó jelenlétét, szeretetét akkor, amikor az elbizonytalanodott „kicsinyeknek” a legnagyobb szüksége lenne Rá? Vajon nem tudja Ő, hogy a relativitás fogságában vergődő emberi lényeknek mennyire fontos a szilárd, biztonságos kapaszkodó a mindennapi létükhöz?

Mi, - akik újjászületve bekerültünk a mennyei nagy családba -, megkaphatjuk ezt a mozdíthatatlan és állandó fogódzkodót, ha képesek vagyunk a félelem könnyeitől vak szemünket Atyánkra fordítani, mert Ő megígérte:

„veled leszek, el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled” (Józs.1;5.)

Ezzel Ő nem azt mondja, hogy nem lesz semmi problémám, nem érhet kár, szenvedés, csalódás, vagy bármiféle megpróbáltatás, hanem, hogy mindezekben is számíthatok Rá, aki elég hatalmas ahhoz, hogy  megtámogasson földi pályafutásom során szembekerülő nehézségeimben.

A Biblia arra bíztat, hogy ne magamban, vagy bármilyen fizikai világban található menekülő útban bízzak, hanem:

 

 “… legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében. Öltözzétek fel az Isten minden fegyverét, hogy megállhassatok az ördögnek minden ravaszságával szemben. Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, az élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

Annakokáért vegyétek fel az Istennek minden fegyverét, hogy ellenállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok. Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába, És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével; Mindezekhez felvevén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; Az idvesség sisakját is felvegyétek, és a Szellem kardját, amely az Isten beszéde:

 Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Szellem által, és ugyanezen dologban vigyázván minden állhatatossággal és könyörgéssel minden szentekért.” (Ef. 6;10-18.)


Itt az Isten fegyver-arzenálja egy részének leírását találjuk, amelyeket Ő biztosít nekünk. Ezek láthatatlan fegyverek, mivel az ellenség is a szellemvilágból való. Óriási hibát követnénk el, ha nemcsak, hogy nem ismernénk meg az ellenséget, hanem netán lebecsülnénk. Előző írásaim között szerepel a sátáni hordák leírása, amiket ez az igerész a sötétség világbíróinak, a gonoszság fejedelemsége szellemeinek nevez.

A Biblia profetikus írásaiban találjuk, hogy az idő múlásával ezek az erők egyre koncentráltabban támadnak (Máté 24;3.12.), egészen a Fenevad globális birodalmának megalakulásáig, majd a végső, armageddoni háborúig. (Jelenések Könyve 16;14.16)

 

Az Ef.6.-ban felsorolt fegyverek azonban minden Jézusban hívő embernek elégséges védelmet biztosítanak az ellenség térfelén is. De hogyan is használjuk ezeket a fegyvereket?

1.Övezzük körül derekunkat igazlelkűséggel. Mi is ez? Mindenképpen a végleges választás kifejezése, egyenesség, egyértelműség: Jézusé vagyok, átadtam neki az életem, és ehhez vagyok hűséges. Ezt tükrözi életvitelem. Szavaim nem két, vagy többértelműek, és tetteim is összhangban állnak azzal, amit képviselek:az evangélium szolgálatát. (Mindegy, hogy ki vagyok: vezető ember, vagy háziasszony, azon vagyok Jézushoz hű, amit kaptam.)

2.Igazság mellvasa: ez az a páncél, amit Jézus Igazsága képvisel életemben. Az Ő vére mosta le bűneimet, ezért vagyok Isten előtt igaz ember, ezért semmi joga a Sátánnak hozzám, és mivel az ördög egy „jogtudor” ezt tiszteletben kell tartania. Az más kérdés, hogy hazudik, de mi csak ragaszkodjunk az Igazsághoz. „Pajzs és páncél az ő hűsége” (91.Zsoltár 4.)

3.Lábamon a békesség saruja: a jogos (de főleg a jogtalan) haragot eldobva, a megbocsátásra és békességre törekszem. (Kis kitérő: a pszichológia is ismeri azt jelenséget, hogy a tartós negatív indulatok mennyire személyiség rombolóak, arról már nem is beszélve, hogy haragommal egy szikrát nem változatom meg ellenségem „hozzámállását”) Jézus magát a Békesség fejedelmének nevezi: tehát ezúttal a saját árnyékomon átlépve, a sérelmeket hátam mögé dobva, békességre törekszem magam is.

4.Hit pajzsa: ezt alighanem megmagyarázgatni sem kell. A hit az a kőszikla, amin állok! Ezt a Kősziklát Jézusnak hívják! (5.Móz.32;4.) Szilárd alap ahhoz, hogy megtartson, még ha rogyadozna, vagy meg-meginogna is a lábam, semmi félnivalóm nincsen ENNEK tudatában.

6.Üdvösség sisakja: Nyomatékos, hogy a Biblia az üdvösséget épp sisak formájában állítja elénk itt. Az emberi tudat, gondolatok képesek megzavarni a szívből jövő hitbeli biztonságérzetet. Ezért jó, hogy alaposan végiggondoljuk, hogy az üdvösség Isten ingyen ajándéka, és Ő ezt az ajándékot örökre adományozta azoknak, akik az Ő hívó szavára „igen”-t mondtak.. Ha pedig Ő Jézusban ezt odaadta, kicsoda vehetné el? Az örök üdvösség perspektívájában kérdi a zsoltáros: „Istenben bízom, nem félek, ember mit árthatna nékem”? (Zsolt.56;12.)

7.A Szellem kardja: Ez pedig Isten beszéde, a Biblia. Ahhoz, hogy a Biblia szellemi karddá váljon számunkra és ne maradjon egy könyv, meg kell személyesen ismerni a Szerzőjét: Így lesz élővé, és hatóvá, valóban élesebbé minden kétélű fegyvernél a láthatatlan, de annál aktívabban támadó és pontosan az ige által beazonosítható ellenséggel szemben.(Zsid.4;12.)

 

Végül az idézett igeszakasz úgy fejeződik be, hogy „Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a Szellem által”.
Tehát a fegyvereket újra és újra meg kell vizsgálnunk: Igazítsuk meg fejünkön az üdvösség sisakját, ha az előző napi harc után kissé csálén állna a fejünkön, vagy a békesség saruja lötyögne a lábunkon leeséssel fenyegetve. Húzzuk szorosabbra az igazlelkűség övét és a Szellem kardját se legyünk restek megvizsgálni: elég éles-e?

 

Minden napnak a harcát meg kell harcolnunk, de Isten megígérte, hogy e szellemi fegyverek elég „erősek ..az erősségek lerontására” (2.Kor.10;4)

Jézus szavaival búcsúzom: „ Ne félj, csak higgy” (Márk5;36.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr76776339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzm0 2008.11.19. 11:33:01

Szia bebai!

Köszönöm ezt a buzdító és bátorító írást! Van egy bölcs mondat, amely sajnos igaz :
"A halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön."
Könnyen el tudunk felejteni, olyan igazságokat, melyeket egyszer már megértettünk. Én sajnos még sokszor el-el felejtek dolgokat és igen jó mikor mások emlékeztetnek.

Köszi
zuzm0

ammiel 2008.11.19. 14:06:33

Be szép igazsága van e mondásnak, amit leírtál minekünk, hogy a Halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.
Nagy mondás, mert az emberek úgy vélik, hogy addig élnek, ameddig megemlékeznek őrólluk az ember társak.
Pediglen a halál akkor jön, amikor mimagunk elfelejtkezünk az Életnek Uráról, feltámadt Jézus Krisztusról.
Légy egészségben és bőségben zuzm0.

bebai 2008.11.19. 22:14:15

Kedves Ammiel!

Csak kiegészíteném szavaidat egy gondolattal, ha szabad:

"Ha hitetlenkedünk,(hűtlenkedünk) ő hű marad: ő magát meg nem tagadhatja." 2.Tim.2;13.
Az Ő szeretete nem változik akkor sem, ha mi érdemtelenek is vagyunk rá.
Miért? A Jer.31;3. a válasz:
"Örök szeretettel szerettelek,. azért vontalak magamhoz hűségesen."
Ami örök, az nem változik meg soha, ha Ő magához vont, akkor ott is maradok, nem az én hűségem, hanem az Övé miatt.

Kedves zuzm0! Őszinte testvéri szeretettel üdvözöllek itt a blogon! Annyira örülök, hogy újra itt vagy!

Kishold 2010.04.20. 14:23:13

Nem semmi a blogod!
Élvezetes és tanulságos! Miért nem veszel részt olyan versenyeken mint a www.blogverseny.info ? Szerintem aratnál!
Melody

bebai 2010.04.20. 20:16:20

Kedves Melody!

Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre a blogra. Hosszú kitérőt tettem az Index Fórumon, ahol selay nicken írtam bibliai témákról.
Mindezidáig eszembe nem jutott, bármiféle blog-versenyre benevezni, merthogy az "aratás"nál jobban kedvelem a vetést: :-)

De talán teszek egy próbát mégis, hiszen egy ilyen verseny a végkifejletet nem is vizsgálva, alkalmas lehet a legfőbb célom, annak a földönkívüli országnak a népszerűsítésére, aminek - reményeim szerint - állampolgára is vagyok.

Örömmel üdvözöllek

bebai
süti beállítások módosítása