Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

A NAGY SZABADSÁGHARC

2008.04.28. 10:27 | bebai | 1 komment

Címkék: bukás átok végtelen váltságdíj szabadságharc

Az emberiség fuldokol a Sátán által kotyvasztott sötét kárhozat levében, a bukás teljes, és örökérvényű lett,  és mert a bűn maga sem földi eredetű, tehát térben és időben, minden irányban és dimenzióban abszolút értelemben elvesztünk.

 Ám a Teremtő végtelen szeretetében saját maga sietett a megmentésükre. Mivel Ő nemcsak Szeretet, hanem Igazságos is, a saját törvényének megfelelően halállal kell büntetnie az Élet elleni lázadókat.

A zseniális tervnek megfelelően elhagyta a Végtelen, korláttalan dimenziót, emberi testet öltött és eljött a Föld bolygóra, a lázadói közé, hogy emberi testben meghaljon értük, így téve eleget az örök Igazság törvényének.

Ki ne hallotta volna Jézus nevét? A végtelen Isten Őbenne véges alakot öltött. Csak egy morálisan abszolút, egy örök, tökéletes személy fizethette meg az emberiség bűneiért kiszabott váltságdíjat.

   Jézus emberi testben vállat engedelmességétől úgy függött az emberi faj sorsa, mint egy hajszáltól.

  Isten ellensége felismerte a lehetőséget, és mindent feltett egy lapra: megpróbálta ott a gecsemánei kertben Jézust megingatni.

Jézus azonban megküzdött a halállal az eredeti megmentési tervnek megfelelően. Térben és időben, Isten Őrá, azaz saját emberi testére zúdította a bűnök minden örökkévalóságát, és egy abszolút ítélet hajtott végre rajta: kínhalál helyettünk!

A történelem e pontján az örökkévalóságok egyenlete teljes megoldást nyer.

 Jézus kereszthalála abszolút dolgok metszéspontja: Ítélet és kegyelem, Isten szentsége és szeretete, örök átok és megbocsátás, Teremtő és teremtmény.

    A bűnnek és halálnak végtelen szakadékába öntötte teljes életét az örök Teremtő.

Amikor elvérzett a kereszten, végtelen életének erejével szétzúzta Isten ellenségének, a Sátánnak az emberiségen bitorolt hatalmát, érvényt szerezve az örök átok igazságos büntetésének

   Egy jogilag teljesen legális cselekedettel Jézus megfosztotta hatalmától a leggonoszabb ellenségét, és elvette tőle az élet és halál feletti jogot.

    Azonban azt látjuk, hogy a Földön továbbra is itt van a halál és a bűn. Ez meg hogy lehet?

(itt folytatjuk hamarosan)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr23445039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rácz Lajosné 2008.10.26. 20:41:12

Nagy érdeklődéssel olvasom ezeket az írásokat, minden bizonnyal a Szentlélek által íródott! Csodálatos, ahogy az Úr megszólít embereket, gyermekévé fogadja és szolgálatába állítja, de most olvasom is tovább mert mondanivalója az Úrnak sok van.
süti beállítások módosítása