Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

BŰN ÉS HALÁL A FÖLD BOLYGÓN

2008.05.01. 10:09 | bebai | 34 komment

Címkék: büntetés agyhalál ördögi fogvatartó klinikai halál tetszhalál

Előző rész folytatása:

 

    Végtelenül egyszerű a válasz: Sem a bűn, sem a halál,- mint földi élethez tartozó fogalmak,- nem fizikai és materiális létezők.

 

Nézzük először is a bűnt, egy kis példával illusztrálva:

 

A szomszédodat zavarja a kutyád ugatása. Fog egy féltéglát és agyoncsapja a szerencsétlen állatot.

     Mi történt?  Törvényszegés, magántulajdonodat érte sérelem. Bár az elkövetés folyamata fizikális jellegű, a következmény azonnal a szellemi létsíkon csapódik le:

    Az egész bensőd felháborodik, és igazságszolgáltatás után kiált!

    A szomszédodat a bíróság valóban elítéli, de büntetését elhalasztja úgy, hogy meghatározott időben kell börtönbe vonulnia Ez alatt az idő alatt te kénytelen vagy elnézni, hogy továbbra is jelen legyen közeledben ez a nemkívánatos személy, aki bár elvetemült, de már nem mer ártani neked.

     Ez történt a Sátánnal és hordáival. Jézus halála (és feltámadása) révén korlátozva lettek, és bár kaptak némi haladékot, az ítéletük érvényes. (A Biblia a haladékról is pontos információt ad.)

 

És mi a helyzet a halállal?

 

     Bármilyen furcsán hangzik, a halál sem fizikai történés. Senki, még most, a 21.században sem tudja pontosan definiálni, ezért is van annyiféle meghatározása. Biológiai-halál, klinikai-halál, tetszhalál, agyhalál, stb., vagyis mikor indul meg a Visszafordíthatatlan Folyamat. (Az orvostudomány elvitatkozgat a kérdésen ugyanúgy, mint azon, hogy az ember élete a magzati lét melyik pillanatában kezdődik.)

    A Biblia szerint az a halál pillanata, amikor az ember szelleme elhagyja a testét. Ezt semmiképpen nem lehet fizikálisan ellenőrizni, - az a bizonyos 21 gramm súlyveszteség sem bizonyíték.

    Ismét a Bibliát idézve, a halál nem több egy elalvásnál, amelyből ugyanúgy ébredés következik, csakhogy egy teljesen más dimenzióban, ahonnan nincs a Földre átjáró az elköltözött emberi lények számára. (itt bukik meg a halottidézés, amire később egy másik bejegyzésben térek ki.)

    A bűn miatt a Föld lakói a Sátán országába kerültek nemcsak földi életükre, hanem a másik létsíkon is. Jézus ezzel számolt le a kereszten. Miután vérével váltságdíjat fizetett az ördögi Fogvatartónak, hogyan maradnának a kiszabadítottak továbbra is rabságban?

    Bár a földi élet elég hosszú ahhoz, hogy alaposan berendezkedjünk itt, mégis miként hasonlítható a végtelenséghez és örökkévalósághoz, ami a másik dimenzióban következik minden emberi lényre. Véges aggyal felfoghatatlan, de ehhez kaptuk a kulcsot, azt a bizonyos titokzatos kódot, amit már említettem ezen a blogon.

(folyt. köv.)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr43449623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roni 2008.05.01. 10:22:12

Ha a halál nem fizikai folyamat, mért vannnak tele a temetők holtakkal?

ÉN 2008.05.01. 21:22:03

Jogtalanul járt el istened, amikor a Mester felett ítélkezett. Te magad Sátánnak hívod. Ő a tudást és a szabad akaratot hirdeti, s jogosan gúnyolja, vádolja az embert, amiért Jáhve apró sugallatára is földön csúszó... "valamikké" válnak...
Világosan látható tehát Jáhve önkényuralmi diktatúrája, s ezt különösen az Ószövetségből lehet felismerni.

Természetesen ez magánvélemény volt... nem kell figyelembe venned...

bebai 2008.05.02. 10:38:48

Roni.

Az ismeretek zsákjába nemcsak besöpörni kell sok mindent, érdemes kotorászni is benne. Időnként hasznos dolgokra bukkanhatunk. Igy például a halál tartománya, aminek csak egy kicsi látható része a test felbomlása, ami miatt bizony tele vannak a temetők. Kérlek olvasd figyelmesen a blogot, sok mindent megtudhatsz a Halálról, úgyis, mint hatalmas személyről és úgyis, mint fogalomról, hamarosan részeletesebben is....

bebeai 2008.05.02. 10:55:02

Szia ÉN.

Miért járt volna el jogtalanul az én Istenem, amikor a Te Mestered felett Ítélkezett? A Sátán nem önmagában létező, ugyanúgy teremtett lény, mint az ember, csakhogy felfoghatatlanul hatalmasabb. Mégis, teremtmény, tehát a teremtőjének alá van rendelve. Szabad akaratot is kapott, ezt használva lázadt fel, márpedig a lázadás nem hagyható figyelmen kívül. Ha Jahve ezt tette volna a tökéletes Univerzum tökéletes rendje borul!!!És azok a szuper intelligenciák -(direkt nem használom az angyal szót félreérthetősége miatt)-akik megmaradtak a rendelt helyükön, joggal vádolhatták volna a teremtőt igazságtalansággal.
Amit Te Jahve önkényuralmi diktatúrájának nevezel, az az Ő végtelen szeretete, amivel a törvényeket az ember elé tárta, mert Ő tudja a legjobban, hogy mi árt vagy használ a szerencsétlen kis esendő emberi lényeknek.
Sátán hirdeti a szabadságot, meg a tudást valóban, egyfolytában, pedig pontosan tudja, hogy az emberiség nem alkalmas erre, mert nem hogy élni nem tud vele, de egyenesen önpusztításra használja. Ám pontosan ez az ő célja...

ÉN 2008.05.04. 03:30:31

El sem tudod képzelni, hányszor találkoztam ugyanezzel a véleménnyel a szabad akaratot illetően. Ha istened attól félt, hogy igazságtalansággal vádolják meg, akkor miért is akarja majd MEGSEMMISÍTENI minden ellenségét a nagy napon? S miért mondja, hogy aki nincs vele, az csakis ellene lehet, s szintén MEGSEMMISÍTI majd azokat? Miért is kell majd nekem örökké az "örök tűz tavában" lubickolnom, ha egyszer nem ártok az őt követőknek? S miért kell nekem rettegnem tőle, földön csúszva imádva őt, különben a változatosság kedvéért: MEGSEMMISÍT? Az Ószövetség miért is van tele istened vérengző bosszúival, amikor is abban leli örömét, hogy kisdedeket paskolnak a sziklákhoz?! Miért javasol sok helyen megkövezést? Én csak azt nem értem, hogy ha egy rendszer olyan tökéletesen működik, mert isten tökéletességéből arra következtetek, hogy tökéletlent nem lehet képes teremteni, akkor az ellen a rendszer ellen hogy a fenébe lehet fellázadni? Amikor minden szép és jó, azt hogy lehet nem szeretni? Ha ő tökéletes, s tévedhetetlen, miért mondta, hogy MEGBÁNTA, hogy embert teremtett, ezért mint a durcás kisgyerek a rosszul felépített legóját, MEGSEMMISÍTI majd az egész földi lakosságot? Meg azt mond már meg nekem, hogy hogy vezethet egy életen át tartó szenvedésen, az ő örök boldogságához az út? Ugyanmár, ha még az elején likvidálja a Sátánt, nem lett volna baj. Zsarnoksága később is előjött pedig, amikor is megbánta, hogy embereket "teremtett", s lesöpörte azt a földről, nem is akárhogy. Kellett hozzá végtelen szeretet, az biztos. Önpusztítás? Ezt erőteljesen megvétóznám! Lehet, hogy a tömeg nem képes használni a szabadságot és a tudást, mert a tömeg vak, a tömeg barbár, a tömegek állatok. De vannak olyan emberek, akik képesek erre. Anélkül, hogy állattá züllenének, mint az alsóbbrendű tömegek. Én régóta követem Mesterem, s kiegyensúlyozottabb, boldogabb életem sosem volt. Érdekes, mert nem érzek késztetést gyilkolásra, s még csak szektákba sem járok. Normálisan élem az életem, de én nem csapom be önmagam, nem tagadom meg az élvezeteket, s nem vágyom szenvedésre, hogy isten attól jobban szeressen. Nem kell a végtelen szeretete. Tömören ennyi... egyenlőre.

bebai 2008.05.04. 17:06:32

Válaszok egy méltó ellenfélnek, ÉN-nek:
1.Minden olyan megnyilvánulás, ami az Abszolút Élettel szemben áll (akár testi-lelki-vagy szellemi szinten), teljesen logikusan és egyértelműen halált jelent. Ezért Isten még ha akarna sem kegyelmezhetne meg az Élettel(aki Ő Maga) szembe helyezkedőknek, mert saját igazságosságával kerülne ellentétbe.
Isten egyik tulajdonságát sem emelheted ki a másik rovására: tehát Ő nemcsak a Szeretet, hanem a Szentség és az Igazság is.
Amiről írsz, az Ószöv.-i "vérengzések is ebből gyökereznek.
"A bűn zsoldja a halál".
Róma 6;23. Célzol az özönvízre, ahol valóban elpusztult az emberiség majd egésze, de ha az előzményeket tanulmányozod( 1Móz.6;2-8.:a démonok szaporodása emberekkel) belátható, hogy azért nem egészen ez volt eredetileg a Teremtő célja.
2.Lucifer nem azért lázadt fel, mert nem tetszett neki valami ! Ezékiel 28;12-19., és Ézsaiás 14; 12-14.: Lucifer Sátánná válásáról elolvashatod, bár szeritem tudod, hogyan lett tökéletes lényből az, aki.
Ha pedig Isten azonnal elbánt volna vele, a helyükön maradt "angyal fejedelmek" joggal mondhatnák, hogy esélyt sem kapott a bizonyításra.
3. Jahve nem az egész Földet fogja elpusztítani, sőt az emberiség által tönkretett bolygót újjáteszi.(Jelenések 21;1)
4.Erőteljesen vallásos felfogás :"az életen át tartó szenvedés vezet az örök boldogsághoz!" A Biblia semmi ilyesmit nem tanít: éppenhogy azt mondja Pál: "Örüljetek! Ismét mondom örüljetek" és most felsorolni is nehéz lenne, hány helyen ír a Biblia az örömről. Csakhogy a vallások ezt tagadják, és miért? Mert a másik világba való látás képessége nincs meg (hiányzik a kód!!!) ezért különféle cselekedetekkel kell pótolni, ennek csak egyike az önsanyargatás. Ki a vallások értelmi szerzője??? Akiről Jézus azt mondja "E világ fejedelme"
A vallások csak egyik módszere a megvezetett emberiség irányításának. Ha Neked ez nem tetszik, akkor személyre szólóan szabadságot, tudást kaphatsz tőle. Csak egy baj van: Isten számonkéri rajta a Földet.

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2008.05.04. 19:00:20

Látod, még azzal is vitatkozol, aki egyébként elfogad téged és a zavaros elméleted, mindössze néhány apróságban gondolkodik másként. A neofita vallásos téboly éppen ide vezet: azt hiszed, hogy te már azoknál is többet tudsz, akik már évtizedek óta aktívan elmebetegek.
Ez nagy tévedés, a tébolyt is gyakorolni kell.

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.04. 22:04:32

Szia, Igazi Svarc Enegger.

Ez már majdnem vicces is lehetne, ha nem lenne véresen komoly.
Az a néhány apróság, amiről írsz, "csak" ennyi:
Akiről Te azt gondolod, hogy engem elfogad, annak a Mestere Lucifer, az enyém pedig Jézus Krisztus. (Ő írta!)
Mindössze ennyi a különbség.
Beszélgetünk ezen a blogon, és mert nem ugrottunk nyomban egymás torkának, ahogy amúgy magyar módra elvárható lenne, lámcsak , mindjárt félreérthető.

Egyébként gondolom, Te Albert Einsteint is tébolydába utalnád, mert hitt a Biblia tévedhetetlenségében és még értette is. De mielőtt azt gondolnád, hogy eléggé nevetséges módon Einsteinhez hasonlítom magam, megnyugtatlak, csak arra volt példa, hogy nemcsak a hozzám hasonló "mezeiek" hisznek egy -a Bibliában kijelentett- valóságban, hanem tekintélyes tudós fizikusok is.
Ha elmész egy afrikai törzshöz látogatóba, mindjárt az a benyomásod, hogy ezek nem normálisak?

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2008.05.05. 12:20:19

Ne rágalmazd Einsteint. Ezt a tévhitet a vallásosságáról már több fórumban is cáfolták, mégpedig tőle származó idézetekkel.
Persze neked nem muszály ezt figyelembe venned, ahogy semmi mást sem. Áltasd csak magad.

ÉN 2008.05.06. 16:40:20

Tisztelt Bebai!

1.Abszolút Élet és a vele való szembehelyezkedés. Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy Mesterem is szándékosan azt az utat járja, hogy a végén meghalhasson. Nincs olyan élőlény a Világegyetemben, aki ne választaná az életet. De mint a politikában, nem mindegy, ki a vezető. A többi majdhogynem szerecsenmosdatás, amit mondasz.

2.Támogatom Mesterem szembefordulását Jáhve Elóhim-mel, s követem Őt mindaddig, míg ebben a harcában erős marad. Ha Őt sikerül elpusztítania, akkor engem is. De ez benne van a pakliban, amivel számoltam. Ha Jáhve elbánt volna vele az elején, talán mondhatták volna rá: igazságtalan, de ha emberi, ha földönkívüli szemmel is nézzük, egy borzalmas dolog megakadályozása nemes cselekedet nem igaz? Akárhogy is nézzük, ellentmondásos istened tevékenysége, s számtalanszor bizonyítja azt, hogy nem mindenható, s nem ő volt a leghatalmasabb.

3.Ezután már csak a feltámadás hamis eszméje következhet, mi után több mint valószínü, hogy nemcsak a Földet kell "felújítania", hanem a Merkúrt, a Vénuszt, de még a Marsot is...

4.Értettem, amit a vallásról mondtál... bár, ha istenedre gondolok, ez újabb ellentmondás. Jézus szavai is azok. A biblia szavai is azok. Miért? Mert azt mondja csakis egyetlen isten van. "E világnak" mégis van egy másik istene... hm... hm...

Oliv · barbara@cseremix.hu 2008.05.06. 17:54:44

Seholse mondja a Biblia, hogy nincs sok isten, ellenben beszél "hamis" istenekről, és megkülönbözteti az egy igaz Istent. Ez márpedig azt jelenti, hogy sok teremtmény él, (--bizony ők is "földönkívüliek" azaz bukott angyalok, és damionok,--) nagy hatalommal felruházva bizonyos "isteniségként, de semmiképpen sem mérhető ezek ereje a Mindenhatóéhoz. Az Ószövetségben garmadával olvashatsz róluk a különböző népek történeteinél.
A Biblia nagyon precíz könyv, oda kell figyelni az árnyalatokra.

bebai 2008.05.06. 20:25:21

Szia ÉN.
1.A Te mestered nyilván nem szándékosan járja útját---most már. Akkoriban, mikor elindult azon az úton, túlbecsülte a saját erejét. Most már nincs választása. (Nemsokára egy egész topik témája lesz ez a paradoxonnak látszó tény, ezért most csak ennyit írok itt.)
2. Azért látod ellentmondásosnak, mert nincs nálad a kód, amivel "helyükre rakhatod" az ellentmondásokat. Egyébként kód nélkül is kissé fura Jahvéről feltételezni, hogy emberi aggyal, emberi módon gondolkodik.
3.A feltámadás ugyanolyan jól dokumentált, mint a többi tény, persze kételkedni is joga van mindenkinek.A többi bolygó "felújítására" nincs szükség, azt nem tette tönkre az ember.
4.Ezt egy idézettel cáfolom az I.korinthusi levél 8; 5-6.-ból:

"Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, aminthogy van sok isten és sok úr;
Mindazáltal nekünk egy Istenünk van az Atya, akitől van a mindenség, mi is ő benne,és egy Urunk a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is ő általa."

bebai 2008.05.06. 20:30:24

Igazi Svarc Enegger.
Kár, hogy nem írtad, milyen cáfolatokra hivatkozol.
Egyébként nem írtam azt, hogy Einstein vallásos volt (egy zseniről nem is tételezné fel senki!!!), csak azt, hogy méltányolta a Bibliát, ami messze nem ugyanaz, sőt a vallásos emberek nagy többsége nem is ismeri a Bibliát még felületesen sem. Akinek pedig a kód a birtokában van, csak csodálkozni tud, hogy mit műveltek a vallások a Biblia kifacsarása terén. A kód meglétele kizárja a vallásosságot.

ÉN 2008.05.06. 21:45:09

Üdv!

1.Szabad akarat mi?

2.Nem olyan biztos, hogy túlzás... de mindegy.

3.Csak hogy tudd... kiszámoltam. Ha családomból minden ember feltámadna hirtelen, 42 embernek kellene helyt adnom a három szobás házamban. S ez csak a nagyon közeli ág. Ezt hogy fogja kivitelezni az istened????????????????????????

4.Ezek szerint Te zsidó vagy. Rendben, elfogadom, hiszen Jáhve a zsidók istene. De akkor nekem mi közöm hozzá?

Tőlem pedig ezt az idézetet kapod: "Az istenek meghaltak... halálra röhögték magukat, mert az egyikük kijelentette: csak ő létezik"

bebai 2008.05.06. 22:36:20

1.A szabad akarat eredetileg megvolt, az univerzum működése nem olyan merev, a kauzalitás elve működik.
2.Ez komolytalan.
3.A feltámadás nem ebben a fizikai értelemben vett testben fog történni. Jézusnak se kellett űrruha, hogy a kozmoszban járjon.A többi dimenzióról ne is beszéljünk. Ugyanilyen értelmetlen elképzelés a feltámadás utáni létet földi körülmények között elképzelni.
4. Nem vagyok zsidó. Sajnos. Azért sajnos, mert Jézus közülük származik, és Jahve kiemelt figyelmet fordít rájuk.
Az istenek nem haltak meg. Még. De nem olyan vidámak, mint említed.

ÉN 2008.05.07. 16:41:54

1.Tehát az eleve elrendelés nem létezik.

2.Nem olyan biztos, hogy komolytalan... de mindegy.

3.Akkor az is felesleges, hogy felújítsák e bolygót nem igaz? Ott a többi dimenzió, ahová a megholtak most is kerülnek... ellentmondás újfent.

4.Én sem vagyok, szintén sajnos! De ennek okait most jobb, ha inkább nem mondom el.

S mitől nem vidámak az istenek? Rettegnek Jáhve diktatúrájától igaz? Persze hogy...

Salom!

bebai 2008.05.07. 21:58:58

1.Így van, nem létezik.
2.Főleg ezen vitázni mindegy.
3.A bolygó felújítása feltétlenül szükséges, mert úgy igazságos, hogy ahol az Emberfiát megölték, ott uralkodjon.( Ezeréves birodalom!)Ezért lesz a bolygó helyre állítva, és valóban nem a meghaltak miatt.Ahol most ők vannak, arra valóban nincsen ismert földi fogalom, de Jézussal visszatérve a bolygóra egyesek részt vesznek többek között az armageddoni háborúban is, és a kormányzásban is.Jel.19;14.
4.Netán a 666-ra célzol? Mivel tudható, hogy a nagy vezér zsidó származású lesz. ...
5.Azok az istenek, akiknek okuk van rettegésre, diktátornak nevezik Őt. Pedig "csak" igazságos bíró az ő számukra.

ÉN 2008.05.07. 22:15:08

1.Akkor ebben egyetértünk.
2.Szerintem is.
3.Ez már egy elfogadhatóbb magyarázat, mindenesetre sokkal elképzelhetőbb is.
4.Látom vág az eszed... de sok más oka is van ennek. Csak az egyik a sok közül, roppant nagy vonalakban: Minden ember szeretne tökéletes lenni. Aki pedig nem születik annak, az legföljebb imitálhatja.
5.A rettegést nem tudom összhangba hozni a végtelen szeretettel. Ha valaki fél a jótól, az nem feltétlen az ismeret hiánya miatt lehet, s ami a lényeg... nem abban van a hiba, aki fél.

"...tökéletesből nem eredhet tökéletlen..."

bebai 2008.05.07. 22:27:52

Az 1-4. egyetértek Veled, olyannyira, hogy nincs is hozzáfűzni való.
5.A rettegést miért kellene összhangba hozni a Végtelen szeretettel? Jahve nem robot! A Szeretet lényének egyik összetevője. Egy másik az Igazság, melyet mivel, -mint Abszolútum- Ő személyesít meg, a feltételek is az övéi. Ezt megszegők kerülnek szembe vele, ekkor -logikusan számonkérő bíróként KELL!!!! hogy szerepeljen.(Itt jönnek képbe a "rettegők." Ebben nem fog egyetérteni az, aki nem ismeri el Őt Abszolútumnak. Persze lehet tagadni, akár a létét is, attól még az marad, Aki.

ÉN 2008.05.08. 15:01:23

5.Mert egy végtelen szeretetű metafizikai lénytől nem retteghet senki a világegyetemben. Egy olyan isten, aki néhány gyereket medvékkel tépet szét, akik egy idióta kopasz fején csúfolódnak, az ne mutasson utat, s pláne ne várja el, hogy imádjam. És ezt nem fogom szimbolikusan érteni, mert ami le van írva, az le van írva.

bebai 2008.05.08. 15:54:57

Ne haragudj, de erre nem tudok röviden válaszolni, mert így is összemoshatóak olyan dolgok, amiknek semmi közük egymáshoz.
Tehát: Többször is szó volt róla, hogy a Föld az ember szabad választása nyomán került a Sátán fennhatósága alá, olyan szinten, hogy a sötét úr még Jézusnak is úgy mutatta be a "magasságból " a Földet, hogy "nekem adatott és annak adom, akinek akarom."Lukács,4-6.
Máshol is Jézus így nevezi őt:" e világ fejedelme" János 14;30!
Tehát a Föld ószövetségi és jelenlegi legális ura a Sátán, bármennyire is hörögnek a vallások. Ezt a Biblia dokumentálja bőségesen. (Az tény, hogy a végső harc után -szintén a Biblia szerint ettől a hatalmától meg lesz fosztva, de addig ezen a bolygón az történik, amit ő akar. )
Illés próféta enyhén szólva nem viselkedett valami irgalmas módon, amikor az általad idézett dolgokat véghez vitte, de a fentiek értelmében teljesen logikus azt hiszem. Jahve nem avatkozott bele a világ folyásába ilyen (bocsáss meg!) hétköznapi konfliktus szinten. Ő akkor avatkozott bele-akár egyéni, akár társadalmi szinten , amikor a messiási (embermentő )terv megvalósulása volt a tét.
Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy Jézus (és a szent Szellem) munkája során tudtak és tudnak csak az emberek úgy megváltozni, hogy az idézeted nem ismétlődhet meg az Újszövetség óta. Erre nem is találsz SEHOL példát, egy új valóság lépett azóta a bolygó történelmébe, és még nincs vége.

bebai 2008.05.08. 16:21:52

Előző kommentemből kimaradt egy lényeges momentum.
(Tudom, hogy Te érted, Én, de esetleg kevésbé képzettek is olvassák, az ő kedvükért hangsúlyozom):
A Sátán, mint legális uralkodó képes arra, hogy feltétel nélkül igázza le, formálja személyiségére alattvalóit, akaratát olyan módon kényszerítve rájuk, hogy még észre sem veszik. Attól, hogy Illés Isten prófétája volt, emberi jelleme egyáltalán nem volt makulátlan-enyhén szólva-ahogy a többieké sem, de Jahve nem azért választotta őket, mert jó vagy rossz tulajdonságaik dominálnak.(ez messzire vezet...)
A Föld bolygó egy olyan csatatér, ahol a csatározók nem is tudnak erről a tényről.

ÉN 2008.05.09. 14:29:54

Az inkvizíciók, a nácik hatalomra törése (mikor saját népét hurcolták a halálba), a negyven évnyi kommunizmus (ami nem ért persze véget, kapitalizmus formájában most is öldököl, de hogy ne csak itthon nézelődjünk, tanulmányozzuk Pol Pot elvtárs cselekedeteit is), stb, események aztán tényleg nem voltak hétköznapi konfliktusok. De ekkor sem tapasztalta az emberiség, hogy isten olyan nagyon igyekezne megmenteni őket. Eddig hány milliárd ember esett áldozatul a vérontásnak? Miért nem cselekedett? Elképzelem, mennyi életenergia szökött el a Földön, milliárdok, mai nap is tartó szenvedése által. A Sátánnak adta a Földet? Hát rendben, engem nem zavar. Csakhogy ha szabad kezet adott neki, s azt mondod ami azóta történt, minden az ő műve és ő nem avatkozik be, akkor mit fog ő itt bíráskodni?! Tudta előre mi lesz, hisz mindenható. Túl komplex és tömény téma ez, melyet szívesen folytatnék, de ez itt nem a legalkalmasabb hely. Lassan kész fórum lesz az írásod alatt. :o)

Ha van kedved, írhatsz ide: theoriginalfatum@vipmail.hu

Természetesen Én, mindenféle mocskolódást, személyeskedést kerülök, de az efféle egészséges eszmecserék roppant kedvemre valók.

Minden jót!

bebai 2008.05.09. 15:52:31

Kösz a privi lehetőséget! Ha olyan témát vetsz fel, ami nem tarthat "közérdeklődésre" számot, feltétlen használom a címet, de a blogstat szerint -bár nem igen kommenteznek, -mégis sokan olvassák, ezért inkább itt válaszolok, ha nem bánod.
Több topicban is írtam, hogy mekkora hatalmat tart kezében "E világ" fejedelme.Említetted a diktatúrákat és öldökléseket, sőt az inkvizíciók (amik által több ember elpusztult, mint a holokauszt alatt) mind-mind a jelenlegi uralkodó műve. Ennek a mechanikája a következő : Az Efézusi levél ír a hatalmasságokról és sötét világbírókról, fejedelemségekről, ezek között van felosztva a Föld kormányzása, úgy, hogy olyan módon kaptak szabad kezet, hogy-mint Jób esetében, megengedi nekik Jahve, hogy ártsanak az embereknek, méghozzá annak a törvénynek az értelmében, amit pld. Izrael esetében többször is hangsúlyoz: (folyt.alább)

bebai 2008.05.09. 16:10:20

"Ha megtartod szövetségemet!" Sokszor, sok helyen szegte meg Izrael ezt a szövetséget, ezért mondja Ő :"szétszórlak a népek közé"Tehát sok olyasmit kellett elszenvedniük,amiről előre megmondta Istenük, hogy mi lesz a következménye. Nem érhette volna őket váratlanul! Kissé fura lenne, ha ezek után kihozta volna őket a slamasztikából, amibe úgy másztak bele, hogy tudták, nem lesz jó vége. Az Istent nem lenne jó összetéveszteni a Télapóval. Az ő jósága SOHA nem kerülhet ellentmondásba a szentségével és igazságosságával.Nem örömmel nézi, ami itt történik, az életenergiák szörnyű elpocsékolódádát! De újra hangsúlyozom: Az Ő számára a szabad akarat a teremtményeinek legfontosabb tulajdonsága.
A sziklához paskolt gyermekek szüleinek kellett volna "észnél lenni"-ez a példa jutott eszembe, mint szerinted nagy igazságtalanság.
A hétköznapi konfliktusokat arra értettem, és ez nagyon fontos, hogy ami nem az emberiség közvetlen üdvtervének része, az hérköznapi. A szó földi értelmében, persze, hogy nem az, amiket felsoroltál, hanem vérlázító pusztítás, de "fejtől bűzlik a hal" hogy ha nem sértelek meg e profán hasonlattal. Az akaratátvitel az egyik formája a sötét úr hatalom érvényesítésének, aminek csak a végeredménye látható földi szinten.
A Biblia leírja, hogy mikor jön el Jahve beavatkozásának ideje.

ÉN 2008.05.12. 00:47:42

Aham... így már sok minden világosabb lesz.

Egyébként magyarázd meg a sok millió éhezőnek, árvának, az erőszak áldozatainak, hogy a szabad akarat istennek fontosabb, mint az ő lelki sérelmeik.

De ha szerinted minden, ami e világon oly csúfos módon megtörtént, Mesteremnek műve... akkor megintcsak joggal mondhatom, hogy istennel valami baj van. Ellene lázadt egyik teremtménye, tudta róla milyen, az egész emberiségről van szó, nem pedig egy "hétköznapi esetről", mégis neki adta az egész földi irányítást, s mégis oly sokáig vár a nagy visszatéréssel. Ebben csak annyit nem értek, hogy ha mindenható, s nincs nála nagyobb elme, erő, hatalom, miért kell neki ennyi idő a végső háborúhoz?

S ha számára a szabad akarat a legfontosabb, akkor Én szabadon azt választom, hogy nem őt választom. Csakhogy akkor engem nem fog az "Örök tűz tavába" lökni...

Mindazonáltal, ha a vallások is a Sátán eszközei, hol van isten? Mert az általad elmondottak alapján arra következtetek, hogy jó régóta nem foglalkozik az emberiséggel. S mi van akkor, ha Te is a Sátán sugallatára cselekszel, s közben neki dolgozol, tudtodon kívül? Bizonyára tudod, Mesteremnek ezernyi trükkje van. Hisz Te is mondod: "az akaratátvitel az egyik formája... hatalom érvényesítésének".

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu 2008.05.12. 05:24:12

Én, mármint Te, vagy ilyesmi... Már magam sem tudom:)
Jó az elmélet:)
A vége nagyon tetszik.
Kiváncsi vok Bebai válaszára.
Rettenetesen szeretem az ilyen vitákat olvasgatni.
Kár, hogy nekem nem megy ez a téma.
Húúúúúúú! Sátán! Húúúúúúúú Isten! Húúúúúúú kárhozat!
De, egyébként akkor mi van, ha a Sátán, és Isten egy és ugyanaz a személy, (vagy akármi,) csak skizofrén?

Aromo 2008.05.12. 07:22:57

Több kérdés is felmerült bennem, de csak egyet teszek fel. A többiért tutira nekem ugrik az egész blogoldal.

Miért éppen a Föld?

bebai 2008.05.12. 09:24:36

Aromo.
Végre csicsereg a kis vándor" Madár"! Azt hittem túl messzire repültél!!!! Itt vagy, megvagy,ez a fontos. Örülök !
Miért éppen a Föld? A Biblia összefüggéseinek ismeretében a válaszom:
Azért a Föld bolygó, mert úgy lett megteremtve, hogy méreteiben és MINDEN fizikai paraméterében, (Naptól való távolság, keringési sebesség, dőlésszög stb. hadd ne soroljam), az Isten saját hasonlóságára teremtett emberi lényeknek ad lakást, méghozzá az IDŐ-nek abban a szegmensében, ahol az Ő örökkévaló terve megvalósulhat.
Ha nagyobb, pld. Jupiter méretű bolygó lenne, akkor nem lenne módja az emberiségnek a nagy távolságok miatt olyan közösségeket alkotni, amik szükségesen illeszkednek az említett TERV-be, az emberiség rendelkezésére álló IDŐ-ben.
Ha pedig kisebb lenne, akkor a túlzsúfoltság eredményezne olyan összetevőket, amik nem illeszkednek!
A legapróbb részletekig minden úgy van megtervezve, és koordinálva, hogy a TERV térben szorosan kapcsolódjon össze a rászánt idővel.
Ez kielégítő válasz?

bebai 2008.05.12. 09:46:07

Atitata.
Utolsó kérdésedre a válasz: Ha igazán érdekel Téged, és nemcsak kötözködni akarsz, akkor kérlek, hogy KOZMIKUS HÁBORÚ 1. című topikra kattints az archívumomban, bőségesen leírtam minden infót erről.
A többire, és ÉN-nek, hamarosan új topikban válaszolok a téma bonyolultsága miatt.

ÉN 2008.05.12. 10:47:53

Aromo, engedd meg, hogy válaszoljak én is: nem CSAK a Föld. Csak annak idején, amikor a Bibliát diktálták, nem mondhatták el, hogy máshol is van élet. Meg még ma se nagyon, de ma már senki nem annyira hülye. Vagyis mégis, de mégse... :o)

Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy a Föld a középpont.

bebai 2008.05.12. 12:00:13

Azt gondolom, Aromo az emberiség szempontjából kérdezte a Földet, ilyen értelemben válaszoltam a fentieket. Természetesen a világegyetemben számos életforma létezik. Nem állítottam, hogy a Föld a középpont. A hsz-emben ez világosan átjön.

ÉN-nek: A említett topic itt, ezen a blogon lesz olvasható, hamarosan.

bebai 2008.05.12. 18:03:54

Megjelent az új topic: Szabadon választott végzet címmel. igyekeztem minden kérdésedre kitérni!!!
süti beállítások módosítása