Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

BUKOTT ANGYALOK, FELEMELT IZRAEL

2008.05.07. 10:09 | bebai | 4 komment

Címkék: messiás zűrzavar kerub kozmosz bohu tohuvabohu

Az előző részből emlékeztetőül:

Vajon miért fordít ilyen kiemelt figyelmet a mindenség Alkotója egy ilyen aprócska kis bolygó némileg elszemtelenedett lakóinak?

A válaszért vissza kell nyúlnunk azokba az időkbe, amikor nemcsak ember, de még a Föld sem létezett mostani formájában.

A Biblia két kezdő mondata így szól: „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet.

A föld pedig kietlen és puszta volt, és sötétség volt a mélység színén…”(1Móz.1-2.)

Csakhogy az eredeti szóhasználat nem puszta „volt”, hanem „lett”, azon kívül a „kietlen és puszta” eredeti héber szavai a „tohu va bohu”, aminek a fordítása: „zavaros kuszaság”. A tökéletes Isten nem teremt zavaros kuszaságot. Zűrzavar lett! (Mindjárt a miértjét is megválaszolom.)

A sötétség a mélység színén, pedig Lucifer Sátánná.válására utal. Miután elvették tőle a fényt, ami eredetét tekintve nem ebből a mi általunk ismert fizikai valóságból eredeztethető, (-szinte hallom az ősrobbanás híveinek felszisszenését-) és aminek, mint hatalmas oltalmazó Kérub, (Ezékiel 28; 14.) hordozója volt. Végtelen felfuvalkodottságában elhitte, hogy képes lenne Isten fölé emelkedni (Ézsaiás 14, 13-14.).  E tévhitét tetézte azzal, hogy az „angyal-társadalom” egyharmadát magával sodorva, elhagyta a számára kijelölt helyet és pozíciót.( Júdás; 6.) Ennek hatása lett az anyagi világ olyan mértékű lepusztulása –a tohu va bohu-, hogy Isten még a fényt is teremtette, angyala alkalmatlanná válása nyomán. Az előzőekben említett mélység feltétlenül a világűrt jelenti, ahova kiűzték (főhadiszállásául a Föld bolygót kapva). Bosszúvágya a hatalmas Isten iránt elsősorban is a Jahve saját képére és hasonlóságára teremtett emberi faj leigázására irányult, és ezt folytatja a mai napig.

A viharverte, pusztuló Föld lakóinak Isten mentőövet dobott. Kiválasztott egy népet: Izraelt, ahonnan származtatta egyszülött Fiát testi alakban. Izrael sorsa az egész emberi történelem világórájának is tekinthető. Rengeteg viszontagságon, háborúk során és néha természetfeletti beavatkozások által is tartotta meg elhívott népét az Izraelt, és a Föld összes országa között megkülönböztetett figyelmével, szeretetével veszi körül. (Mielőtt felhördülnél, megnyugtatlak, hogy a Bibliára alapozom kijelentéseimet.)

Isten embermentő hadművelete bizonyító erejű a sátáni hordák felé, hogy nem hagyta el hűtlen teremtményeit. Ez Jézus véráldozatában csúcsosodik ki, de Ő, Aki szabad akaratot adott az embereknek, azt várja, hogy önként fogadják el a messiás helyettesítő áldozatát.

Azokban, akikben felvetődik az a kérdés, hogy Isten miért nem törölte el a Sátánt lázadása után azonnal, a lehetséges válaszok közül ez az egyik : Jézus önkéntes kínhalálát, és feltámadását az emberiség megmentéséért, Sátánnak saját szemével kellett végignéznie, és a következményeit viselnie, hogy Isten igazságossága nyilvánvalóvá legyen az egész Univerzum népe előtt.

E szellemi szintű történések természetesen a fizikai világra is óriási hatással vannak.

(ezzel folytatom legközelebb)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr84457938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

helleluja 2008.05.07. 23:49:45

Kispajtásom az Ur áldjon meg, meg mindenőnket!
Csak gratulálni tudok, meg ha akarasz ténleg beszélgetni, akkor te is gyere át az én bloggomra, ami ird be a keresésbe hogy repcse, aztán mennyekbe fel egyenest... s allatta ufótól ufókig meg a többi... s szóljál hozzá, ha tudsz?
Én csak annyit, hogy fokozatok vannak, s minden a rivalitással vagy relativizmusokkal kezdődik itten, s mi a valóság? Hogy az ersőebb kutya ugat!?
Amit én szeretnék minden igazság keresővel tenni, sértegetni meg csiki csiki csiki... itt is egy luk meg ott is rajtad, s mikor ténleg nem lesz luk rajtad, akkor mindenki menekükni fog, aki a lukat választotta, mert zuuuuuuuuuu...zupsz, milyen állatnak kell lenni, de csak akkor, ha én vagyok a legnagyobb?
Mondjuk kinek van a legnagyobb bunkós botja, vagy NUKIja jah? csak nek a gis izráelnak?
Na az Ur áldjon, s most találkoztá egy igazi UFÓssal meg repcséssel s nem vagyok többet egyedül, mert te sem innen vagy, s kérdem kik azok akik innen, ugyi mert vagy alulrul vagy jé, honnan pottyantá ide?
Feltétlen olvasni foglak, mert érdekel, hogy milyen nagyra fog nőni a szárnyad? Persze az enyém nem nagy, de rezzzzzzzzzzz....rezonancijájjjjjj.... mindenek felett!

bebai 2008.05.08. 10:54:16

Ok. Pajti.
Megyek, meglátogatlak. Ha a blogodon is ilyen "kódoltan" fogalmazol, akkor lehet, hogy elakad a szavam...úgy meg nem tudok kommentezni. Megyek. Majd jövök.

ÉN 2008.05.08. 14:55:58

Helleluja, öreg cimbora... de rég láttalak... utoljára az Index-en. Kitartás, ne hagyd abba azt, amit teszel. ;o)

Elragadott 2008.05.24. 11:00:06



Kedves Bebai!


Ezt , jól megírtad! Röviden ,velősen megmondtad a TUTIT! Dicsőség Jézus Krisztusnak , mert így oktat Téged!

Üdvözöl Gábor , Földönkívüli tesód!
süti beállítások módosítása