Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

PÜNKÖSD: A KÓD EREDETE

2008.05.10. 16:47 | bebai | 14 komment

Címkék: pünkösd bábel szent szellem lángnyelvek nyelveken szólás

Görög nevének (πεντηκοστή, pentékoszté) a jelentése is 50, a magyar pünkösd szó ebből származik. A zsidó hetek ünnepe, az aratás,vagy az első zsenge ünnepe mindig a páska (Húsvét) ünnepe utáni 50. napra esik.

A Názáreti Jézus, mielőtt elhagyta volna a Földet, megígérte az Őt követőknek:

„…elküldöm tirátok Atyám ígéretét; maradjatok Jeruzsálem városában, míg felruháztattok  „mennyei erővel”.(Lukács 24;49.)

Ez 50 nap múlva következett be, megtörtént az első hatalmas találkozás egy Földön túli Valósággal, amely már nyomokban sem emlékeztetett semmi olyasmire, amit bolygónkon nemcsak megmagyarázható, de legalábbis definiálható lenne.

Hatalmas morajlás kíséretében lángnyelv alakzatok jelentek meg az egybegyűltek feje felett, és azonnal döbbenetes változás tanúi lehettek: Olyan nyelveken kezdtek beszélni, amit egy pillanattal azelőtt még csak nem is ismertek!

Ezzel egy időben, a személyiségükben olyan mélyreható átalakulás következett be, ami mai szóhasználattal komoly pszichoterápia eredményeként sem várható!

Jézus tanítványairól sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy bátrak, vagy hősiesek lettek volna. Például Péter, aki a gyávaság bajnokaként háromszor is megtagadta Mesterét, e naptól fogva oroszlánként küzdött Jézus feltámadásának katonájaként. (Később fejjel lefelé keresztre feszítették hite miatt, hűségének megtorlásaként. János kivételével az összes apostol mártírhalált halt.)

A Szent Szellem személyiség formáló munkájának legékesebb bizonyítéka talán mégis Saul Pál-fordulása. (Ap.Csel. 9.) Egyébként az Apostolok Cselekedetei könyve ékes bizonyítéka, hogy milyen módon képesek megváltozni az emberek a Szent Szellem hatására. Láthatjuk, hogy ők maguk csodálkoztak esetenként legjobban a velük történtek felett.

Nem kellett meditálniuk, pozitív gondolkodással erőlködni, különféle praktikákhoz folyamodni, egyszerűen csak hittek Jézus ígéreteiben, elfogadták feltételeit és kinyújtották kezüket az ajándékért, ami ez esetben a nyelvekenszólás adománya.(1.Kor.14,2.)nyelveken_

A Szent Szellem eljött a bolygónkra láthatatlan, ám nagyon is érzékelhető formában: legfontosabb szervünket, -ami döntően meghatározza „emberi-ségünket”: a beszéd értést, kifejezőkészséget a mennyei valóság szintjére emeli, ezáltal olyan dimenzióban építi fel, aminek folyamatát agyunk ugyan nem tudja követni, ám a boldog haszonélvező tapasztalhatja, hogy hirtelen és egyfolytában Isten dolgai világossá, és könnyedén érthetővé váltak!

Bábelnél Isten összezavarta a felfuvalkodott emberiség nyelvét, így nehezítve meg összefogását a gonoszságra. Azonban Jézus  megígérte: „..akik hisznek…Új nyelveken szólnak”.(Márk16,17.) Új nyelven az tud szólni, aki gondolkodni is tud azon! Ezt  adja a Szent Szellem, ami az egyetlen Kód Isten országának megértéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr85462731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucianushter 2008.05.11. 08:20:17

A Sátán haragja úgyis utolér mindenkit!
Nem menekülhet egyetlen pondró sem!
Mint azt az írás is mondja:

"Imé, mi ott jöve, kénkövekkel övezve. Rettegé az Ő nevét, és cselekedeteit Jahve teremtett népe, s mind, ki a szent könyvbe veté hitét.
Pusztulása lész a világnak, és kínhalállal vergődik a porban.
És akkor hozza el Ő, a nagy kockát!
A kockának 6 oldala lészen, és 8 csücske.
Szinei 6 félék, szétszórva az oldalakon apróbb négyzetekként.
Amint a kocka színei minden oldalon rendeződnek, Ő felkiálta, és öröm sarjad minden élő szívében, mitől ők örvendezvének, és sütnek lajhárokat, orángutánokat, és kacsacsőrű emlősöket.
És ekkor kezébevevé Ő a szent etiópiai kézigránátot.
Számolása háromig lészen. Számlálása kettőnél nem álla meg, hanem pediglen háromig folytatódik. Négyet szájára nem veszi ,mert csak háromig lesz az Ő számlálása!
És akkor eldobanja az etiópiai szent kézigránátot az Ő hívei felé, és azok megdöglendenek."

Mindenki elpusztul, és a Sátán egyedül fog ücsörögni egy szikla tövén, és azon morfondírozik, hogy hogyan tovább?
Az Isten pedig kiválasztott népével együtt a mennyek országában fog fogócskázni, majd mélabús imádatba kezdenek udvariasan.

bebai 2008.05.11. 09:22:15

A Gyalog-galopp futóbajnokság újabb ugróbajnoka, köszöntelek szerény blogomon!
Örülök, nagyon, hogy a 4-et szádra nem vetted, s az 5-re gondolni sem mertél! Jól van, mert még a végén eljutottál volna a 666-ig, aztán netán komolyan kellene vennem Téged!
Humorodnál vagy, villogsz is rendesen, gratula is lenne, ha ezt a szuper tulajdonságodat nem a Teremtőd ellen fordítanád, Akitől kaptad!

"-Ismered a hollóviccet? "
"-Kár"!

Lucianushter 2008.05.11. 09:47:15

Az én teremtőm Édesapám, és Édesanyám.
Tisztelem, és szeretem Őket!
Viszont azért, mert valaki nem azt a hitet, vallást követi, amit Te, azért még nem eretnek.
(gondolom picivel korábban a máglyán végeztem volna, pedig nem űzök semmilyen feketemágiát)
Szerintem pedig az kár, hogy ennyire elvakultan hiszed azt, amit az orrod elé nyomtak.
Jellemző a keresztény egyházra amit csinálsz. Mindenre van magyarázat, és az is magyarázat, amit nem lehet megmagyarázni, mert ott kezdődik az Isteni csoda.
De minden más elutasítva!
Érdekes, és a Te dolgod. Mindenki azt hisz, amit akar.
Nem hiszek a sátánban sem.

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.11. 10:23:53

Én még Nálad is előbb kerültem volna a máglyára, mint eretnek, mert minden vallásról be tudom bizonyítani, hogy emberi erőlködés eredménye.
Egészen más a hit, az egy igaz Istenben, az ilyeneket irtották is rendesen az évszázadok folyamán a vallások képviselői, a hitetleneket kevésbé, úgyhogy Neked még visszamenőleg sincs félnivalód!( LOL)
Épp hogy nem hiszem, amit az orrom elé nyomnak!!! A hitem egy olyan belső meggyőződés, ami azon alapul, hogy TUDOM: van élet az emberiségen kívül, méghozzá egy olyan abszolút létező formájában, amit emberi relativitásokhoz szokott aggyal fel sem lehet fogni, de a Biblia megértése után könnyedén el tudtam fogadni. Ez egy tőlem független esemény volt, és tart folyamatosan.
Nagyon tisztellek azért, ahogyan a szüleidet szereted!!!És tiszteled, ez mutatja, hogy eredményes volt a nevelésük, mostanság ez elég ritka, sajnos. De hogy ha Ők lennének a Te teremtőid, már megkapta volna az egész családod a bolygó legmagasabb kitüntetését, bocs, de ezt kell mondanom. A szüléssel, nemzéssel, csak a bennünk levő életet adjuk tovább.

Lucianushter 2008.05.11. 11:46:58

Tehát a szüléssel, az utód nemzéssel nem a boldog gyermekvállalást váltjuk valóra, hogy életet adhatunk egy gyönyörű teremtménynek, hanem csak egy felsőbbrendű lény válláról vesszük le a nehéz munka terhét?
Ha valóban teremtve vagyunk, és nem egy idegen civilizáció leszármazottai, esetleg itt felejtett szolgái vagyunk, akkor az alkotói műhelyben nem volt minden szerszám a mester keze ügyében.
Tökéleteset nem teremthetett, mert nem tökéletes a világon semmi.
Ha bibliai úton közelítjük a kérdést, akkor a tökéletesség már a paradicsomban megbukott, amikor Éva kiváncsiságból, és hiúságból megette az almát.
Éva nem volt tökéletes!
Egy tökéletes világban nem lennének emberi hibák.
Tehát ha teremtettek bennünket, és a tökéletességre törekedtek, akkor valamit nagyon elrontottak...
Ha pedig eleve selejtesre tervezték az emberiséget, akkor nagyon gonosz tréfát űzött velünk egy nagyon gonosz valaki!

bebai 2008.05.11. 12:09:46

Az első mondatod első része miért zárja ki a másodikat?
Persze, hogy a legnagyobb öröm egy normális ember életében , hogy gyermeknek ad életet!? Ebben egyetértünk a legmesszebb menőkig!
A hsz-ed többi része a bolygó egyik legnagyobb kérdőjele, amire a választ megírtam az archívumban kattintható ABSZOLÚT ÉLET ABSZOLÚT HALÁL c.topikban. Nem szeretném magam ismételgetni, légyszi nézd meg ott.. Köszi, hogy itt vagy, úgy örülök az értelmes kérdéseknek!!!!

Lucianushter 2008.05.11. 12:33:41

Tudod Bebai, gondoltam, hogyha már úgysincsen soha időm a saját blogomat írogatni, legalább néha ide irkálom a hülyeségeimet.:)))))))))))))))))
Ja, és nem az első mondatom zárja ki a másodikat, mert az egy egész kerek mondat:)))))
De ha belegondolsz, akkor ez szolgaság!
Ha azért teremtettek, hogy feladatokat hajtsak végre a teremtő helyett, akkor azt úgy nevezik, hogy szolgaság.
És bármilyen vallású, fajú, alakú, kinézetű vagy, azért csinálsz gyereket, mert egy isten lusta tökéleteset alkotni?
Nem egyszerűbb elfogadni a hibákat? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy a mindenható nem tökéletes? Jaaaaaaaaaaaaa!
Hogy akkor már nem lenne mindenható?
Háááááát igggggggen....

bebai 2008.05.11. 12:57:44

"Ha azért teremtettek, hogy feladatokat hajtsak végre a teremtő helyett, akkor azt úgy nevezik, hogy szolgaság."
Ezt honnan veszed?
Isten szeretetből teremtette az embert, és tökéletesnek, a Biblia leírása szerint. Ugyanott olvasható, hogyan lett a JÓ-ból ilyen elfuserált kreatúra. Az archivumomban ezeket mind megírtam részletesen, most nem fér ide, ezért is kérlek, hogy kattints oda (pld.Bűn és Halál a Föld bolygón) ha tényleg az igazságra vagy kíváncsi, érdemes megnézned, ha ráérsz egy kicsit.
Isten Mindenható, de nem érdemes saját elképzeléseinket kivetíteni Rá, inkább megnézni érdemes, hogy Ő mit mond saját Magáról. Tudom, hogy azt írtad nem hiszel. A probléma csak az, hogy Isten attól függetlenül létezik, hogy a tér-idő korlátai között élő emberiség hisz benne, vagy nem.

Lucianushter 2008.05.11. 13:15:55

Persze hogy létezik!
Ki is akarta tagadni:)
De nem mindegy, hogy milyen isten az a létező valami.
Ha viszont isten tökéleteset teremtett, hogyan lehet a rosszra való hajlamnak akárcsak egy szikrája is az emberekben?
Egy tökéletes teremtményben nem lehetnének még csak ilyen gondolatok sem. Ezért nem alkotott igazán kereket az öreg.
Persze ezt már lehet magyarázni a kígyóval, az ördögi csábítás erejével, de akkor is megbukott a teória.
Nem csábulhat el, nem lehet gyenge egy tökéletes ember!
És a tökéletes már a születésétől fogva az. Nem lehet, hogy később kevésbé jóvá válik, mert akkor a rosszaság már benne élt születésétől fogva. Tehát megint csak nem volt tökéletes!
Nem teremthetett soha semmilyen tökéleteset az isten!
Ja! És ő hogyan lett?
Öt is egy tökéletes isten kreálta tökéletessé? Mivel nem tud tökéleteset alkotni, sem ő, sem az ő teremtője nem volt az, soha, de soha, de soha.
És tudod miért?
Mert őket csak kitalálták! Mert valamiben hinni akartak. Mert valami kellet az embereknek.
Ennyire egyszerű.
Azt, hogy a zsidók lennének a felsőbbrendű faj, azt meg erősen kétlem. A bibliát zsidók írták. Magukról.
A 666 pedig csak egyszerűen Néró nevének kódolt jele. Sem több, sem kevesebb. Tőle rettegtek, őt tartották a sátánnak.
Ne adjunk több értelmet a dolgoknak, mint amit azok valójában jelentenek.
Túlmisztifikálják a bibliát. Nem kellene. Maradjon csak az ami. Lelkiekben gyenge emberek mentsvára.
Én a saját istenemben hiszek. És az én magam vagyok!

bebai 2008.05.11. 15:05:44

Belecsaptunk a lecsóba, ok. hajrá!
Szal a probléma az, hogy az abszolútumot akarod relatív kifejezésekkel magyarázni, ez fizikailag nem fog menni. Mivel:
Az Abszolút Isten, az örök korok korain át Élő, az örök Vagyok, ahogyan kijelentette Magát: Időben és térben végtelen, ezt semmiképpen nem lehet földi aggyal felfogni.Az életet önmagában hordozza, és teremtményeinek ad ebből.
Ő NEM teremtett robotokat, az embert is megajándékozta a szabad akarat, döntés képességével, mint ahogy az embernél magasabb rendű teremtményeit is, nevezzük angyaloknak őket az egyszerűség kedvéért. Ilyen volt Lucifer, a szuper szépség és intelligencia, aki szabad választását felhasználva, és megirigyelve teremtője mindenhatóságát, fellázadt és később az emberiséget is ugyanerre rávette. Ha olyan tökéletes lényeket teremtett volna Isten, mint ahogy feltételezed, akkor legfeljebb elbábozgatna most velünk. Ő azt akarja, hogy önként és dalolva kövessük Őt, nem pedig, mert nincs más választásunk.
Nem írtam, hogy azsidók felsőbbrendű faj, csak azt, hogy választot népe Istennek,nem azért mert különbek a többieknél, hanem mert az emberiség megmentője, Jézus származik tőlük, ezért különleges figyelemben és bánásmódban részesülnek.
Az igaz, hogy Bibliát zsidó kezek vetették papírra, de Isten "diktálta", ez abból nyilvánvaló, hogy olyasmit tartalmaz, amit ember nem tud kitalálni, főleg bizonyítani. A Biblia isteni eredetének bizonyítéka többek között az, hogy 1600 év alatt, több, mint 4o szerző írta, akik időben is térben is távol voltak és nem is ismerhették egymást, mégis egységes egészet alkot.
Azonkívül a Biblia az egyetlen olyan könyv, ami nemcsak természetfeletti jövendöléseket tartalmaz, hanem történelmi eseményeket is megjósol, amik maradéktalanul beteljesedtek.
Néró nevére ugyanúgy illik a 666, mint sok más egyéb névre, beleértve a pápát (vicarius filii dei)stb.de jó is lenne a Stánt ennyivel letudni. Ez a hatalmas fejedelem azonban a 666-ban anem is távoli jövöben a földön megalapítja az antikrisztusi világbirodalmat, miután sikerül globalizálni a bolygót, hogy a világkormány élére álljon. Azt csak nem tagadhatod, hogy minden ebbe az irányba halad? És ugye azt se gondolod, hogy az Eu, meg egyéb államok felteték magukban hogy a Biblia forgatókönyvét követik. Ez Isten terve, és meg is valósítja.
Bocs, de ha utána olvasol alaposan, magad is meggyőződhetsz róla.

Lucianushter 2008.05.11. 15:58:19

Szó sincsen itt semmilyen lecsóról:)
A világhatalmat maguk a zsidók akarják megszerezni. Sőőőőőt.
Már minden fontosabb helyen ott vannak.
Nem kell természetfölötti agy ahhoz, hogy az ember felfogja, hogy saját magáért él, és nem azért, hogy egy örökéletű valakit imádjon, aki egyébként le sem szarja:)
Örök élet, megbocsájtás? Ha mindez igaz, teljesen mindegy, hiszek benne, áldom a nevét, avagy nem, hiszen elnyerhetem a boldog életen túli létet mindenképpen.
És még valami:
Túl rövid ez a földi élet ahhoz, hogy felesleges "álmokat" higgyünk valósnak, és közben elszalasszuk mindazt, a semmiért cserébe, ami e rövid idő alatt történhet velünk.
Csak javaslom :
Most élj, és örülj az életednek, a szeretteidnek, ha pedig meghaltál, úgyis mindent megtudsz.
Egyszerűen értelmetlen dolog egy régen összehordott könyv alapján viselkedni, élni, gondolkodni.
És teljesen felesleges!
Hol vannak most a próféták? Most miért nincsenek? Miért csak akkor éltek ilyen csodalátók a földön? Előtte? Utána?
Soha senki, csak akkor, és ott, és sok! Azóta nincs.
Érdekes...
Amíg itt hirdetted az igét, pld. beszélgethettél volna az unokahugoddal telefonon, vagy a szomszédnak vihettél volna finom süteményt, és jót dumáltatok volna.
Magányos vagy, és ezért fordultál a bibliához. Látni akartad benne a segítséget, hát megláttad.
Ez csak egyszerű psychologia, és talán a psy erő tudat alatti használata.
Nincsen ezzel semmi probléma. Használhatná mindenki, de belőled valszeg a magány váltotta ki.
Ezt hívhatjuk tudat alatti menekülésnek is, de tudnál boldog lenni ezek nélkül is.
És ezekhez nem kell a biblia, sem isten, csak te magad.
Mert a boldogság bennünk van. Nem adta senki!
És a saját boldogság, öröm ezerszer többet ér a képzelt istenek létének örvendésétől.

bebai 2008.05.11. 17:43:29

Húsz év óta foglalkozom a Bibliával. Azóta lennék magányos? Ezt magad se gondolhatod komolyan.
Viszont ezalatt az idő alatt megismertem azt a valóságot, ahol az élet egy olyan magas rendű dimenzióban létezik, aminek már a kutatása is akkora öröm, aminek nyomába sem érhet semmilyen anyagi jó. És tudod miért? Mert személyes kapcsolatban vagyok azzal a Személlyel, Aki "úgy szerette a világot, hogy az Ő egyszülött fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" (Ján.3,16) Ez az ismeret egy állandóság bizonyosságát adja, ami nagy szó ezen a folyton változó bolygón.
Amikor megszülettünk erre a világra, felszálltunk egy vonatra, ami el van látva mindenféle elképesztően jó dolgokkal. De mit ér, ha a vonat őrült iramban száguld a szakadék felé. Minden ember számára van egy, de csak EGY megálló, ahol átszállhat egy olyan szerelvényre, amelyik elviszi HAZA. Ezt szeretném ezen a blogon minél több embernek elmondani, nem másért, csak mert fáj a szívem értük.

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.11. 21:58:03

"Matematika"-ilag elég hamar rájöttem a turpisságra,de reménykedtem, hátha ez 1x komolyan gondolod.
Az egyéni humort nem nagyon lehet elleplezni, pláne ha zseniálisabb a többi zseninél. Nah, jól van, azért tán nem volt (lesz) hiábavaló ez a mai billenyűütögetés. És ha igen? Az se gáz. Nekem.

atitata 2008.05.12. 05:18:12

Reméltem, hogy nem haragszol meg:)
Volt benne komoly is, de ezekről nem szeretek vitázni.
Mindenkinek egyéni joga, hogy merre húzatja magát a szívével:)
Érdekeseket írsz, de nem az én asztalomra pakolgatod a kenyeret.
De azért rajta! Hátha sikerül pár lelket megtérítened:)))
Hajrá-hajrá!
süti beállítások módosítása