Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

SZABADON VÁLASZTOTT VÉGZET

2008.05.12. 16:13 | bebai | 29 komment

Címkék: vallás hazugság ördög ádám őskáosz

Előző bejegyzéseimben bőségesen írtam a Föld bolygó katasztrofális helyzetének okairól, melyeket a Biblia bizonyítékai alapján a Sátán uralkodására vezethetünk vissza. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha Isten mindenható és előre látta a bolygó sorsát, miért adta a hatalmat ilyen –enyhén szólva- megbízhatatlan személy kezébe? Csakhogy a Biblia nem ezt mondja! A Földet elsősorban Isten Ádámnak adta, ő passzolta tovább, miután válaszolt a Sátán csábítására:, mely így hangzott, szabad „fordításban” :

„ha rám hallgattok, olyanok lesztek, mint az Isten!” (A mai napig -sok ezer év távlatából is ez az emberiség leghőbb vágya!)

 Újra és újra hangsúlyozni kell a szabad akaratot! Isten senkire sem kényszeríti rá Magát! Azonban ez semmiképpen nem jelenti azt, hogy mindenki úgy él, ahogy akar. Őskáoszhoz vezetne, egy abszolút etalon nélküli élet. Ki mondaná meg mi a jó és mi a rossz? Ami nekem jó, azzal lehet, hogy tönkre teszlek téged! Ja, hogy kissé ismerős ez a képlet?!

Hát így néz ki az Isten nélkül kormányzott bolygó. Amikor Jézus a Földön járt, komolyan figyelmeztetett némelyeket:

 „Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól, mert hazug és a hazugság atyja.” Ján. 8,44.

Az emberiségnek azt a részét, akik nem állnak Isten védelme alatt, végtelenül könnyedén és egyszerűen tudja manipulálni. Ehhez kellékek arzenálja áll rendelkezésére. Ez közül csak egyik, hogy számtalan vallást alapított, amelyek kivétel nélkül emberi erőlködések jutalmaként ígérnek üdvöt vagy egyéb jutalmat, ám mindenképpen az EGO felmagasztalásának eszközei, így Istenhez nemhogy közelebb nem viszik a szerencsétlen megvezetettet, hanem az ellenkező irányba taszítják a nagy földi Koordinátor igényei szerint.(Erről később bővebben írok)

 Ám Isten gyermekeit Ő olyan módon védelmezi -a birtokukba adott fegyverzet által is többek között!!!- amit a gonosz erősségek képtelenek hatástalanítani. Erről bizonyságot tesz ezen sorok írója is.

A Sátán lénye alapvetően kettős: egyrészt Isten elleni lázadó, másrészt működésében Isten által erősen korlátozott. Ezt a kettősséget bőségesen elénk tárja a Biblia. Pld.: A Júdás 6.:

 „..és az angyalokat…,akik nem tartották meg fejedelemségüket, hanem elhagyták az ő lakóhelyüket, a nagy nap ítéletére örök bilincseken, sötétségben tartotta.” Nem érdemes földi börtönszerű helyre gondolnunk. Egy elképzelhetetlenül magas intelligencia számára a legsúlyosabb börtönt az intellektus korlátai jelentik.

Ami pedig a Kozmikus háború utolsó felvonását illeti, felment a függöny, és megkezdődött az utolsó felvonás.

-Miért ilyen sokára?-kérdezhetik joggal némelyek.

Péter leveléből vett idézettel válaszolok most:

„Tudva, …hogy az utolsó időkben csúfolkodók támadnak, akik a saját kívánságaik szerint járnak, és ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete?...”nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják, hanem hosszan tűr érettünk, nem akarva, hogy némelyek elvesszenek…”(II.Péter 3; 4,9.)

Tehát valószínűleg élnek még közöttünk olyanok, akiket Jahve vár és hív. Hacsak egyetlen ember is megmenekülhet, Ő visszatartja a Harag Napját, azért az egyért is akár.

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr67465150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronaldo 2008.05.13. 13:42:58

Miféle fegyverek azok amikről írsz? Ez valami újabb kitaláció sose hallotam róla. Mégis azt írod ismered ezeket. Konkrétan?

bebai 2008.05.13. 15:53:42

Jézus által lehet Isten gyermekévé válni, ez a "státusz" szükséges ahhoz, hogy a Sátán ne árthasson az embernek.
"Valakik pedig befogták őt, hatalmat ad azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek,...akik nem vérből sem testnekakaratából, sem férfinak indulatjából,henem Istentől születtek." (Ján. 1,12-13.)
Isten gyermekei nemcsak a kódot kapják tehát, amivel képesek megérteni a természetfeletti dolgokat, hanem védelmi rendszert a Nagy Ellenség, a Sátán elképzelhetetlenül szerteágazó és körmönfont támadásaival szemben. Ezeknek a fegyvereknek részletes ismertetése megtalálható az Efezusi levél 6;11-17.-ben. Ha nincs kéznél Biblia, szívesen leírom.

ÉN 2008.05.13. 22:20:57

Az utolsó mondatoddal kezdenék:

"Ő visszatartja a Harag Napját, azért az egyért is akár."

Erről a "hétköznapi eset" példa jut az eszembe, s az egész emberiség ugye... nem nagy, de elég szemet szúró ellentmondás.

"hosszan tűr érettünk, nem akarva, hogy némelyek elvesszenek"

Szerintem pedig nincs elég ereje. Majd mindjárt mondom miért...

"Kozmikus háború"

...ugyanmár. Egy hihetetlenül elképesztő és hatalmas intelligencia számára nincs szükség semmiféle háborúra ahoz, hogy győzhessen. A mindentudás együtt jár a mindenhatósággal. S egy mindenható, ahogy a nevében is benne van, mindent az uralma alatt tart, minden egyes apró és óriási mozzanatot, kezdve egy mikroszkopikus élőlény látszólag jelentéktelen és annál is rövidebb életétől a galaxisok születéséig és haláláig. Világok tartoznak uralma alá. Egy ekkora hatalomnak mi szüksége lehet háborúra? Miért kell háborút vívnia a tőle nagyságrendekkel fejletlenebb és tudatlanabb teremtményeivel? Itt a Nefilimekre gondolok elsősorban, mint elsőszámú ellenségeire, avagy a nagy problémára.

Kételkedek isten mindenhatóságában, hisz minden az övé, ő gőgösen mégis kijelenti, hogy annak adja a Földet, akinek akarja. Mindenhatóságát semmivel sem bizonyítja számomra. Ugye azt nem hiszed, hogy amit a Biblia ír, az is a Sátán műve? Ugyanis egy részt szeretnék belőle kiragadni. Amikor megtörtént a bűnbeesés, Ádám elbújt az egyik bokor alatt, amikor is isten a kertben sétált, "s kérdé az Úr: hol vagy?". Egy mindenható(!)-nak nem jelenthet problémát a rejtett dolgok ismerete. Tudja a jövő alakulását, tudnia kellett volna előre, hogy az emberpár hibás, mégis őrizetlenül hagyta legkedvesebb teremtményeit, kitéve őket a Sátán fondorlatainak.

Istennek ugyanakkor mindent látnia kellett, s kell. Az atomokat, a sejteket, az anyagokat, minden mozdulatukat, nem beszélve az empátia mindent átfogó érzéséről! S ugye nem mondok ostobaságot, ha azt mondom, istennél nem lehet nagyobb lény a világegyetemben, akinek fejlettebb lenne az empátiaérzéke?! Hogyhogy nem érezte meg rögtön teremtményeinek titkos érzéseit?

Most szándékosan nem reagáltam sok mindenre az új blogbejegyzésből, de ezeket fontosnak tartottam, hogy tudd. Isten az én szememben egy bárgyú, laza akaratú lény, aki félt a harctól már a legelején. Tudod, inkább jobb egy diktatúrában élni biztonságban, mint a nagy demokráciában, kitéve minden veszélynek. Főleg akkor, ha biztosan tudhatom, hogy a legfelsőbb vezetőnk egy egyébként jóságos isten.

Még annyit a végére, hogy bármilyen furcsa is, ha rendelkezem is hatalomvággyal, nem akarok isten lenni, soha nem is akartam. Engem Mesterem soha nem késztetett arra, hogy isten legyek. Arra késztetett inkább, hogy ne tűrjek el mindent szótlanul, ne válasszam a szenvedést, s éljek boldogan, ne higyjek vakon a túlvilági lét hazugságaiban.

S egy kérdés utoljára: szerinted abban mi az a hihetetlen jó, hogy időtlen időkön át, több milliárd ember és lélek él békében, egyetlen isten kegyeit figyelve, s félve a retorziótól, s közben gyakorlatilag semmi az égvilágon nem történik, csak a múlni nem akaró békesség és szeretet? Nincs gondom a békességgel, de valahogy nincs kedvem örök időkön át csak lenni, meg lenni, meg lenni, meg istent szolgálni úgy, ahogy ő akarja.

bebai 2008.05.13. 23:32:59

Már azt hittem válasz nélkül maradok. Minden egyes felvetett témára válaszolok, mindjárt. De nem lehet röviden, ezért lehet, hogy csak holnap lesz publikálva, bocs.

bebai 2008.05.13. 23:44:14

Mindjárt az elején a "hétköznapi" jelzőre viszatérve: Amikor először használtam, már akkor jeleztem, hogy Isten szemszögéből kétféle történelmi esemény van: hétköznapi és különleges. Minden, ami a Megváltással, azaz az emberiség megmentésének "forgatőkönyvével" függ össze, ez a különleges. Az ÖSSZES többi!!!!!!hérköznapi! legyen az katasztófa, tragédia, vagy bármi, ami nem illeszkedik a Nagy Akcióba, hétköznapi. Ezért aztán egyetlen egy megmentésre váró ember miatt visszatartja a Végső Időt, az az egy különleges,merthogy Ő illeszkedik a tervbe.Ám lehetnek ezrek, milliók, akik viszont nem, ezért tragikus események is "hétköznapinak" .
(mindjárt folytatom)

ÉN 2008.05.14. 07:01:40

Amikor katasztrófa történik, mely isten szemszögéből "hétköznapi", s meghalnak esetleg több ezren, tegyük fel még azt is, hogy ártatlanul és méltatlanul... ezen embereknek, s hozzátartozóiknak mondd, hogy isten szemében "hétköznapi" a sorsuk. Meg fognak érteni... valószínüleg egy giotin társaságában, melyre invitálni fognak.

bebai 2008.05.14. 09:59:20

folytatva előző hsz-emet:
Isten tervei, gondolatai , üzenetei kódolva vannak az Őt megtagadók számára, bár előszeretettel emlegetik Isten nevét , (különösen a vallás világára jellemző ez), igazából csak azt várják, hogy valaki húzza őket ki a slamasztikából, Magára Istenre nem kíváncsiak, megismerni nem akarják, az életüket átadni meg aztán végképp nem. De ha baj van, nyomban a vádlottak padjára ültetnék Őt!! Mért nem segít? Itt van a baj gyökere, hogy a teremtmény próbál diktálni, feltételeket szabni Teremtőjének.Egy véges tér- időben létező esendő kis (lény az Örök korok korain át Élőnek, az Önmagában létező, Abszolút VAGYOK-nak!?
Te, kedves ÉN, azt mondod soha nem akartál isten lenni, pedig éppenhogy ezt teszed!
Egyszerűen nem tudom eléggé hangsúlyozni a szabad akarat fontosságát! Ezt csak nem tagadod? Ez az ember legfontosabb tulajdonsága! Mindent ennek tükrében kellene vizsgálni!!!!A rendelkezésedre álló szabad akarattal döntesz úgy, hogy Ő nem Az, Aki, inkább Te szabsz feltételeket, Neki.Pontosan úgy viselkedsz, mint mestered:vádolod Őt?! Mintha képessége lenne bárki embernek változtatni a Kijelentett Igazságon? A Biblia minden szava igaz, csak az értelmezések is az Élő Igazságból kell hogy fakadjanak, máskülönben annyi igazság lesz, ahányan olvassák.
A példádra válaszolva:
Ádám bűnbeesése után, nyomban megkapta az első "tudást", a bűn valóságának ismeretét Lucifertől, ezért próbált elrejtőzni, a végtelenül tiszta és szent Úr szeme elől. Nem gondolod komolyan, hogy Isten nem látta???? Próbáld meg kérlek, most átérezni a kérdés komolyságát, amit Isten feltett neki:
"Hol vagy?"
Ebben benne van Isten szomorúsága afelett, hogy teremtménye egy szakadék másik oldalára került, elválasztva Tőle, Akiről a Biblia mondja: Ő a Szeretet. Ezért azonnal hozzáfogott a megmentési terv megvalósításához! Ennek érdekében történik azóta is MINDEN ezen a bolygón és az általad említett tömegek katasztrófája is ennek a tervnek a része.
Gyengének nevezed Őt, mert nem sújt le ellenségeire-persze a földiek jobban tudják, mikor kellene ennek megtörténnie!
Isten mindent előre látott Lucifer lázadásától elkezdve az emberiség katasztrofális eltévedéséig! Megtehette volna Ő, aki az Univerzum alkotója, hogy eltörölje az egészet, mintha sose lett volna. De ebben az esetben nem lenne Isten! ha szabad akaratot adott minden teremtményének, akkor joguk van élni is vele, de azt is megmondta előre , hogy logikusan az Élet ellen való lázadásnak Halál lesz a következménye. Ezek az örökkévaló, abszolút dolgok, abszolút kölcsönhatásban vannak. Vaslogikával követve: Istennek az Ő természetéből kifolyólag nem volt más választása, mint tervet készíteni az emberiség megmentésére, ez pedig csak egy szintén abszolút TISZTA Igazság alapján történhetett, Őt úgy hívják: Jézus.
mindjárt folytatom, az utolsó kérdéseddel)

bebai 2008.05.14. 10:51:00

Az utolsó bekezdésedben már a kérdés felvetése is rossz nézőpontot tükröz. Feltételezed, hogy tudod, mi várja az embert a Mennyek Királyságában, pedig a Biblia azt mondja: "Amiket szem nem látott, fül nem hallott,és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az Őt szeretőknek. Nekünk azonban az Isten kijelentette az Ő Szelleme által".(1 Kor.9-10)
Nem érdemes a földi elképzeléseket kivetíteni! Sok Isten-tagadásnak az efféle, szintén emberi gőgből ("én jobban tudom!") eredő oka van.
Továbbá: "..most tükör által, homályosan látunk, akkor pedig színről színre;most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem" (1.Kor.13;12.) Ezen a Földön az egyik probléma, hogy "minél többet tanulunk, annál többet tudunk. Minél többet tudunk, annál többet tanulunk." ...és soha nincs vége.
Fel sem lehet fogni, mekkora öröm lesz egy olyan Személlyel közösségben lenni, Aki nemcsak, hogy úgy szeretett, hogy az életét áldozta értem, hanem még ahogy a Biblia mondja a Kol.2;2-3.ban: "egybeköttetve a szeretetben, és hogy eljussanak az értelem teljes meggyőződésének gazdagságára, az Isten,...és a Krisztus ama titkának megismerésére, amelyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve."

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.14. 10:54:01

A kozmikus háború kérdésére is válaszolok nemsokára.

bebai 2008.05.14. 14:36:02

A KOZMIKUS HÁBORÚ eredetét, kezdetét és folyamatát bőségesen részletezve leírtam blogom hasonló című bejegyzésének mindkét fejezetében, de Te alapjaiban kérdőjelezed meg a háború valóságát is, nemcsak a jogosságát, ezért szükséges még több részletet kifejteni. Amit az előzőekben leírtam, most nem ismétlem, ezért kérlek, ha valamit hiányolsz az alábbi mondanivalómból, akkor légyszives nézd meg ott.
Az Univerzum szerkezetéről és lakóiról szóló ismereteim szintén a Bibliából származnak és nem is akarok más forráshoz fordulni.
Itt olvashatunk az Angyali fejedelemről Luciferről, aki elhagyta lakóhelyét, lázadást szítva, a mennyei seregek egyharmadát magával csábítva. A megmaradt kétharmad ellenben Istenhez hűségesen figyeli a történteket. Ők nem úgy ismerik a Teremtőt, -egyes megtévesztett földi halandókkal ellentétben, mint zsarnokot, aki az őt ért sérelmet azonnali megsemmisítéssel torolja meg. Ők ismerik a Szeretet Istenét, akiben azonban ugyanúgy megvan a Szentség , ahogyan az Igazságosság és jogosság is. Ezek a hatalmas mennyei seregek teljes komolysággal várják, hogy Isten hogyan szerez érvényt az Ő abszolútumában jelenvaló összes személyiség-összetevőinek. Ezek a tulajdonságai (nem találok jobb szót sajnos) a Biblia szerint egyenrangúak és egyik sem kerülhet soha ellentmondásba a többivel.
Ezeknek a mennyei tiszta lényeknek, akik elképzelhetetlenül hatalmas birodalmakkal rendelkeznek az univerzumban, megmutatja Isten, hogy mi a Tőle való elfordulás következménye (feltétlenül (!!!) a szabad akarat fényében).
Isten nem foglalkozik akaratátvitellel, ezt meghagyta az ellenség fegyveréül. Ami történik most velünk, az az emberiség céltévesztésének a korrekciója. Ezért nem helyes a kozmikus háborút úgy látni, mint Isten győzelmére irányuló eseményt. Neki erre az egészre nincs szüksége, az ember viszont-szeretetére igen, és egyrészt pontosan az emberi lények megátalkodottsága miatt elengedhetetlen egy ilyen kozmikus méretű demonstráció, másrészt pedig a Hűséges mennyei lények felé igazságos, hogy a hűtlenek büntetése nyilvánvaló legyen.
Végül Isten empátiájáról: ilyen neki nincs. Miért is lenne szüksége empátiára, amikor anélkül is mindet tud rólunk? (és mindenről.)

vékápó 2008.05.14. 15:50:57

Nem szoktam komentelni, de ezt már nem lehet megjegyzés nélkül hagyni.Ez az Én nyiltan az ördög cimborája, te meg bebai minek álsz szóba vele?Aki Jézust hirdeti ne irkáljon az ördögnek.Undoritó.

bebai 2008.05.14. 17:35:12

Kedves Vékápó.
Nem az ördögnek "írkálok." Én egy méltó ellenfél, és ahogy láthatod, ezen a blogon szerintem egy kultúrált vita folyik.
Soha ne becsüld le az ellenséget! Erre a Biblia is nyomatékosan figyelmeztet. Olvasd mit mond Júdás apostol azokról, akik: " a hatalmasságot megvetik, és a méltóságokat káromolják."(Júdás 1;8) "Holott az angyalok, akik erőre és hatalomra nézva nagyobbak, nem szólnak azok ellen az Úr előtt káromló ítéletet.(2. Péter 2;11.) " Mihály arkangyal...nem mert arra káromló ítéletet mondani, hanem azt mondta: Dorgáljon meg tégedet az Úr!" (Júd. 9.)
Egyébként is ezen a blogon mindenki megírhatja a véleményét, és amíg nincs sértegetés, mindenkinek válaszolni is fogok. A Te hsz-ed veri a lécet, bocs.

Elragadott 2008.05.15. 10:32:14


Kedves Embertársaim!

Olvasom a fórumot és érdekesek úgy a bebai ,mint az Én érvelései. vékápó nem rejti véka alá amit gondol. Én elragadott vagyok ,valójában Gábor a nevem.


Én , bebai nézetét vallom , mert 1982 november 11 - én , mint nem vallásos és templomba se járó 18 éves örök optimista kamaszt , elragadott A Názáreti Jézus.

Gyakorlatilag hétórával a halálom előtt bejelentette Jézus Lelke , hogy megfogok bizonnyal halni. Ezt olyan végtelen szeretettel tette és olyan Isteni erővel és hatalommal ,hogy azonnal megértettem ,hogy Aki hozzám szól AZ AZ ÉN ALKOTÓM ,Akit már kisgyerekként lázasan kerestem mindenütt.

Jézus ezzel az üzenettel küldött vissza minden EMBERHEZ ,akár hisz Őbenne ,akár nem ,akár valaki másban hisz ,akit istennek gondol. : " Mielőtt a nagy mindenségben megalkottam volna egyetlen egy szellemet ,vagy angyalt ,és mielőtt a mindenség lett ,Én Jézus már ismertelek mindanyiótokat ,és SZERETTELEK TITEKET! "

Jézus szabad akarattal teremtette AZ EMBERT ,de minden más termtményét is az Atyával és a Szent Szellemmel. Mindenkinek DÖNTENIE KELLETT a kezdetekben is ,és KELL a mában is , nincs kivétel!


bebai nagy szeretettel és tudással válaszolsz Énnek , ami kedves Isten előtt és Krisztus örömmel veszi ,hogy SZERETED EMBERTÁRSAIDAT. Szereted őket ,akár ellent mondanak ,akár egyet értenek ,mert A SZERETET ,KRISZTUS benned ÉL.Ámen.


Kedves fórumozók! Ha szeretnétek többet megtudni a mindenségről és Isten titkairól ,szívesen átküldöm mindenkinek INGYEN a könyvem anyagát ,amiben Én kérdéseire is válasz van. A legfontosabb az ,hogy SZERETETTEL kezeljük egymást és ha mást is gondolunk ,azért annyiban közösek vagyunk mindannyian ,hogy EMBEREK vagyunk és Isten hívott minket létre ,mielőtt bármit is teremtett. Igaz ,ez a mi tér -időnkben csak a testi születésünkkel realizálódott a mi számunkra. Isten előtt sohasem voltunk rejtve, ahogy Én jól írja.

E - mailom : jezustan@freemail.hu

Mindenkinek küldök könyvanyagot ,aki csak kéri ,mert azért etet ,itat, öltöztet ,lélegeztet Jézus újabb 25,5 éve ,hogy embertársaimmal megosszam mindazt amit nekem ingyen adott.

Várom jelentkezéseteket, szeretettel! Üdv , egy utazó.

UI: Néha nincs net így csúszhat a küldemény indítása! Isten áldása legyen Rajtatok ,és ha vitáztok is ,szeressétek egymást ,mert mi mind az egy Ádám utódai vagyunk, Ádám meg Isten első emberi alkotása, így aki felebarátját bántja ,az közvetlenül Istent bántja. Ez nem vicc ,én már álltam 18 -évesen Jézus előtt amikor megkérdezte tőlem ,hogy mégis mit csináltam az elmúlt 18 - életévemben?! Mindenkitől megfogja kérdezni ,ahogy a könyvemben részletesen kifejtem a kérdéseit ,és válaszolni MUSZÁLY! A válaszotokon múlik az örökkévalóságban eltöltendő életetek milyensége -minősége. Annyit előljáróban mondhatok ,hogy vagy nagyon csúcs odaát ,vagy végtelenül rossz ,és nem az Isten miatt rossz ,hanem amiatt ,aki Istent eltaszította élete során mindvégig. A Mában még mindenki elkerülheti azokat a kilátásokat ,amiknek szem és lélek tanúja voltam. Ha nincs Jézus kereszt áldozata ,akkor azzal a sokféle rémes pofával lennék összezárva ,akik a pokolban tépik önmaguk és egymás szellemét cafatokra ,mert az egyik gonoszabb ,mint a másik. Kemény választás az Isten tagadó ,de a könyvben minden benne van. Én szeretlek titeket ,és ami a legfőbb ,hogy Jézus Szeret Titeket ,így MA még befogadhatja minden ember a szívébe Krisztust. A sok kérdésére ,ezután maga Jézus kezd el válaszolni ,amint velem és mindenkivel így tesz. Szóval jó írást ,de csak szeretettel!

fairi 2008.05.15. 14:57:39

" vékápó 2008.05.14. 15:50:57
Nem szoktam komentelni, de ezt már nem lehet megjegyzés nélkül hagyni.Ez az Én nyiltan az ördög cimborája, te meg bebai minek álsz szóba vele?Aki Jézust hirdeti ne irkáljon az ördögnek.Undoritó. "

ajjaj.látom szakértő vagy,"Én" csak egy racionális ember,semmi ördög, meg hasonló!
Ez régen volt divat,többszázezer embert öltek meg hite miatt!Isten nevében!
most is halnak meg emberek emiatt!
De háttérben mindig politika,kicsinyesség ,emberi ambíció húzódik!!Ám "isten nevében" maszlagba bele lehet sűríteni!
"ördög cimborája" dumától mindig kinyílik a bicska a zsebembe,
iylen szöveg miatt régen és most is a világ más tájain EMBEREK HALNAK meg!Büntetlenül!!!!!!

"Jézust hirdeti ne irkáljon az ördögnek" lehet hogy földönkivüli propaganda volt!:D
Ellenségre mindig azt mondjuk ő a rossz!Honnan tudod Jézus az igazi?Régi bölcselet:győztesek írják a történelmet!:P

míg mielőtt vki leírna én vagyok az Ördög,előtte közlöm nem vagyok sátánista,se istenhívő!Ateista vagyok,de mint minden ember,lehet tagadj lehet nem!Én keresem az "igazságot"(magam módján),vki a templomba,vki a blogírásban,vki az álmaiban!Én ritkán elgondolkozok:Van isten?Nem tök mindegy!Úgyis végül én oldod meg a problémát!Semmilyen felsőbbrendű lény nem fogja helyettem megcsinálni!
Ám ha vkinek ehhez isten kell,vagy vmi hasonló:ez legyen saját dolga!Vélemény szabad,nem élünk a sötét középkorba,hogy bárkit kikiáltsunk Ördögnek!


Elragadott:"Gyakorlatilag hétórával a halálom előtt bejelentette Jézus Lelke , hogy megfogok bizonnyal halni" ez azé picit vicces,akkor miért is élsz,beteg voltál mikor hallottad,baleset történt?Mégse mondott igazat!Mivel írsz ide!
"mint nem vallásos és templomba se járó 18 éves örök optimista kamaszt , elragadott A Názáreti Jézus." picit fura ez!Én is kamasz vagyok most,de nem akar elragadni senki! Mondjuk én inkább pesszimista vagyok, ha megjelenne vki hogy meghalok,elég hamar elküldeném a melegebb éghajlatra,hogy ne traktáljon ilyenekkel!
"Kedves fórumozók! Ha szeretnétek többet megtudni a mindenségről és Isten titkairól ,szívesen átküldöm mindenkinek INGYEN a könyvem anyagát ,amiben Én kérdéseire is válasz van." rengetegen mondják hogy ők megaztmondják,de túl sokan mondják!Többszáz vallás,többezer szekta,ennél is több egyéni igazságmondó!Kínálat van bőven!
remélem nem sértettelek meg semmivel!Mindenkinek a magánügye mit lát(cáfolni nem lehet,hogy mit gondolok ilyenekről az más kérdés)!

Mondjuk Jézus(mint ember,mivel létezni létezett) csak jót akart,de végül az egyik legvéresebb vallást hozta létre!!!
gondolataival semmi gond,de az emberi gyarlóság ellen nincs mit tenni!Háborúk mindig lesznek,és mindig lesz vki a vallást hitet fegyverként akarja használni!
Lehet várni a csodátistent ,de az nem fog eljönni!
vagy az emberek összefognak(ami csak a sci-fiben van) és megteremtjük a "mennyországot",vagy lesz ami most,háború,éhínség,szenvedés,gyűlölet!(ez a valószínű):(:(:(

ÉN 2008.05.15. 16:09:52

Kedves Bebai!

"azt mondod soha nem akartál isten lenni, pedig éppenhogy ezt teszed! "

Jó, hogy Te jobban ismersz engem, mint ÉN saját magam. Légy szíves, és engedd meg, hogy ezt ÉN ítéljem meg.

"a szabad akarat fontosságát! Ezt csak nem tagadod?"

Ostobaság, már ne haragudj! Szabad akaratomból vagy istent választom, vagy a halált. Nem hagyott más választást a ZSARNOK-od.

"Mindent ennek tükrében kellene vizsgálni!!!!"

Miért kiabálsz ennyire? Minden vallásos ember, akivel eddig találkoztam, mindig kiabált, ha megkérdőjeleztem az igazságát. Félsz? Mert akkor nyugodtan megfoghatod a kezem.

"valaki húzza őket ki a slamasztikából"

Engedd meg, hogy megszóljalak: álatlánosítasz, de kőkeményen.
Engedd meg, hogy vulgárisabb jelzőt is használjak, ígérem nem fog előfordulni többet: baromság.

"Mintha képessége lenne bárki embernek változtatni a Kijelentett Igazságon?"

Legyél csak bolha a bolhacirkuszban, ÉN nem leszek az soha. Mindazonáltal kedvesem elárulom, hogy a kijelentett babapiskótaság, vagy mi, egy ravasz módon kifundált szolgaelv.

"A Biblia minden szava igaz"

Hogyne. Igaz minden szava, hajjaj, a szent írás. Máskor az egész Ószövetség istene valójában a Sátán. Nem tudjátok mit beszéltek, komolyan mondom. Menjetek orvoshoz de sürgősen.

"Próbáld meg kérlek, most átérezni a kérdés komolyságát, amit Isten feltett neki"

Ja, persze. Hát az nem úgy van, azt teljesen máshogy kell érteni, jajj, mert az nem iiiiiiiiis. Mert minden szimbolikus, csak ne kelljen beismerni, hogy valami nem stimmel. Persze, Hitler is csak annyit mondott, hogy "útálom a zsidókat", pedig azt úgy értette valójában végül is kérem, hogy "vigyétek őket marhavangonokban Auswitz-Birkenauba". S vitte is a nácija. És ha már itt járunk, istened miért hagyta magára a népét az említett időszakban? Miért hagyott annyi embert meghalni? Pedig Ők a kiválasztott nép! És nekem többet ne gyere ezzel a szöveggel, hogy isten csak a nagy megváltás szerint jár el!

A kommunizmus alatt jó 200 millió ember halt meg, mond a hozzátartozóiknak, akik szenvedtek. Mond azoknak nőknek, akiknek a GULÁG-on a nemiszervükbe az idegbeteg őrök bambusznádat dugtak, hogy a hangyák bemászhassanak, puszta szórakozásból, hogy isten számára ők hétköznapi eset voltak! És csak egy példát ragadtam ki az ezernyi közül. Mindez a Sátán műve? Isten hagyta neki, mert ez ugye hétköznapi eset.

"Ő a Szeretet"

Mondott már ilyet is: "gyűlöletes az az úr szemében". Ez hogy van?????????? Aki maga a szeretet, az hogy gyűlölhet valamit????????

"az általad említett tömegek katasztrófája is ennek a tervnek a része."

Igaz, kis naívom, hogy Te valójában nem is sejted, hogy mi minden történt már ezen a világon? Ajánlom figyelmedbe, hogy nézz utána, mi folyt Kambodzsá-ban Pol Pot uralma alatt. Az is egy kis aranyos, hétköznapi eset.

"Isten mindent előre látott Lucifer lázadásától elkezdve az emberiség katasztrofális eltévedéséig! Megtehette volna Ő, aki az Univerzum alkotója, hogy eltörölje az egészet, mintha sose lett volna. De ebben az esetben nem lenne Isten!"

Most buktál nagyot a szememben. Azt mondtad, a biblia minden szava igaz. De szerintem nem ismerheted nagyon, mert nem mondtál volna ekkora bődületes butaságot. Engedd meg, hogy idézzek neked a bibliából.

„És látta az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz? Tekintett azért Isten a földre, és ímé meg volt romolva, mert minden test megrontotta az ő útját a földön. Mondta azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett előttem, mivelhogy a föld erőszakoskodással telt meg általuk: és ímé elvesztem őket a földdel egybe.”

Gondolkodj el, s megérted, miről beszéltem.

"logikusan az Élet ellen való lázadásnak Halál lesz a következménye."

Tehát végül is van szabad akaratunk. Mindent szabad, amit megengedtek nekünk. Egyetlen választásunk van, ő. A másik a halál, így esélyt sem ad. Ez nem egy őrült nagy ellentmondás????????

"Sok Isten-tagadásnak az efféle, szintén emberi gőgből ("én jobban tudom!") eredő oka van."

Te magad az egész blogodban azt bizonygatod, hogy mindent jobban tudsz.

"és nem is akarok más forráshoz fordulni"

Itt hihetetlen nagy hibát követtél el. Ugyanis betonkeményen dogmatikus vagy.

"megmutatja Isten, hogy mi a Tőle való elfordulás következménye (feltétlenül (!!!) a szabad akarat fényében)."

Kezd ez az egész átmenni nagyon hányingert keltőbe. Ne haragudj.

"Isten nem foglalkozik akaratátvitellel"

Dehogynem..... nézz utána a bibliádban, melynek minden szava igaz.

"Végül Isten empátiájáról: ilyen neki nincs."

Akkor ezért képes hagyni a szenvedést és a halált. Megnyugtató. Szép. Gyönyörű.

Üdv!

ÉN 2008.05.15. 16:11:07

Kedves Vékápó!

Megtiszteltél a hízelgéseddel. Nem is tudod, milyen jól esett ez nekem. :o))))

ÉN 2008.05.15. 16:15:56

Tisztelt Fairi!

" "Én" csak egy racionális ember,semmi ördög, meg hasonló!"

Ne, ne, ne mondj ilyet. Az rendben van, hogy érted a mondanivalóm, de szögezzünk le valamit. Először is, higyj majd amit akarsz rólam, ettől én nem vagyok hülyébb ember, de én valóban "hiszek" a "Sátán" létezésében, s eszerint is cselekszek és élek. Ha pontosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondám, hogy diabolista vagyok, s semmi más. De ez nem vakít el, nem tölti ki a fejem, mint a vallásos emberekét az istenük. Nincs semmilyen hókuszpókusz, nem lebegek a felhők között, de hiszek a tapasztalataimnak. Csak akartam, hogy tudd.

bebai 2008.05.15. 17:40:37

Énnek.
Nem félek, mert nincs mitől.
A sok felkiáltójel, nem a hangerő, hanem a hangsúly akart volna lenni.
Ha az utolsó neked szóló hsz-emet nézem, döbbenten látom, hogy kiforgattad a szavaimat. Ezt nem értem, nem illik a Rólad alkotott véleményembe, de ez a blogok gyengéje: könnyű félre ismerni a másikat a néhány mondat kapcsán.
Nem szeretném magamat ismételni, a most írt témáid már gumicsontok lettek ezen a blogon. Semmi új felvetést nem írtál.

ÉN 2008.05.15. 18:18:05

Ha Neked unalmas amit írok, sajnálom. Mindenesetre gyönyörű, ahogy elsiklottál a dolgok felett. Jellemző. Menekülj csak...

ÉN 2008.05.15. 18:21:22

S írtam új felvetéseket. Igen égető kínos felvetéseket, amelyekről elfelejtett tájékoztatni az isten.

ÉN 2008.05.15. 18:22:51

De most őszintén, mert nem tudom megérteni! Ha nem istent választom, akkor a halált választom. Ebben HOL van a szabadság? Hol?

fair-i 2008.05.15. 19:43:59

" ÉN":""Sátán" létezésében, s eszerint is cselekszek és élek. Ha pontosan akarnék fogalmazni, akkor azt mondám, hogy diabolista vagyok, s semmi más."
És mit tanít a sátán?Erről nem létezik feljegyzés sehol,vagy én vagyok vak!
ÉN szót legtöbbször isten használta a Bibliában ahogy feltűnt,gúnyolódás?
Bárhova beírom "isten" kidob egy csomó blogot!sátánra meg a legszörnyűbb képeket!
Mi az igazság?

De jó elvitáztok bebai-val:D
Zavarok vkit?:D

bebai 2008.05.15. 19:54:24

Ha egyszer Jahve maga az Élet, akkor ebben benne van a válasz a kérdésedre. Az abszolút, személyes Élettől elfordulni, s homlokegyenest ellenkező irányba haladni, s elvárni hogy Ő, aki az Igazság is, kerüljön csak ellentmondásba saját magával, még emberi aggyal is logikátlan.

bebai 2008.05.15. 20:01:20

fair-i.
Dehogy zavarsz, sőt, örülök Neked, meg mindenkinek, aki képes rá, hogy véleménykülönbség miatt ne essen a másik torkának.
A neten nemigen fogsz a Sátán személyéről valós lépet kapni. A Bibliában van csak a megbízható felelet. Egyébként a Kozmikus Háború 1-2. című bejegyzésemben, amire az archívumomban kattinthatsz, kimerítő választ kapsz a kérdésedre .

fair-i 2008.05.15. 20:31:15

Nem hiszek Jahve-ba,mégis itt irok neked vagyis akkor hazugság!
Kb 4 és félmilliárd ember nem hisz Jahvéban mégis élnek!
Azt tudod:jahve a vihar és mennydörgés istene volt a zsidóknál,csak később redukálták az istenek számát!őt nevezték ki s legfőbbnek!
vagyis ekkor valójában ő a pusztítás istene.Neem?
jahve név meg Mózeshez köthető főleg?vagy vmiben tévedek mondd!
"Jahve maga az Élet" ha ezt metaforikusan értjük,minek kell tisztelnem templomba,vagy imádkozni érte???
De mivel az ember heterofág, ezért ölnie kell(növényt enni,vagy állati húst)!
ahhoz nem kell jahve-hoz imádkoznom,hogy az életet(emberit,vagy állatit(felesleges ölni nem szabad)) tiszteljem....
Túl sokat csúsztatsz!
"Az abszolút, személyes Élettől elfordulni" mondta vki hogy öngyilkos akarok lenni???Ez így csúsztatás,de nagyon....
"Ő, aki az Igazság" miből gondolod igazat mond,mert Ő azt mondta hogy igazat mond?:D:D
"kerüljön csak ellentmondásba saját magával, még emberi aggyal is logikátlan" neked logikátlan,mert "jól megaztmondták" ám nekem nem annyira...
hazugság is igazsággá tud válni!

"ÉN" :nana,nem diabolista vagy hanem hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1t%C3%A1nizmus

így megfogalmazva-ami az utolsó mondatba áll-még rám is alkalmazható:D

ÉN 2008.05.15. 22:04:51

Fairi: nana, legutóbb azt mondták, nem sátánista vagyok, hanem diabolista. ;o) De nem ezért vallom magam annak. Nem vallom én magam semminek, ha jól belegondolok... gyűlölöm ezeket a megnevezéseket. Abban a felsőbbrendű erőben "hiszek", aki a VALÓDI szabad akaratot, a kételkedést, a tisztánlátást, a fényt hírdeti és tanítja. De én nem hiszem azt, hogy Ő valamiféle túlontúli lélek volna, mert így nagyon könnyű megmagyarázni mindent. Isten, mint szellemi lény soha nem létezett. S most sem létezik. Esetleg mint elv...

Mit tanít a Sátán és hol? Vannak feljegyzések, ugyanis valaha megjelent egy prófétának, aki le is jegyezte azt, amit mondott. Csak egy idézet ebből: "...nincs olyan élőlény a világegyetemben, ki ne tudna a létezésemről..." Szerinted mi történt ezekkel a feljegyzésekkel? Kevés maradt belőle, annyit mondhatok. Köszönöm szépen, az összes hozzám hasonló nevében a dicső keresztényeknek, kik az ellenség elpusztításához értenek a legjobban.

Aki a bibliából akar a Sátánról megtudni dolgokat, az jó helyen kezdi, de általában ott is fejezi be. Ez hiba. Ráadásul a biblia tele van bődületes fordítási hibákkal, összekutyult témákkal, s még el is tüntetett belőle részeket az egyház, mert az már nem volt "odavaló".

Annyiban igazad van, hogy egoista vagyok. De semmi közöm a LaVey féle sátánistákhoz, ebben biztos lehetsz. Mindenesetre ÉN tudom, hogy mi vagyok, mit akarok, neked pedig legföljebb felszínes elképzeléseid lehetnek rólam.

Üdvözletem!

fair-i 2008.05.15. 23:31:49

" ÉN" mivel sajna gondolatolvasó nem vagyok,és csak egy interneten keresztül írunk,így annyit tudok meg rólad,amennyit leírsz!
"Abban a felsőbbrendű erőben "hiszek", aki a VALÓDI szabad akaratot, a kételkedést, a tisztánlátást, a fényt hírdeti és tanítja."
egyik vallás se fogja hírdetni mert istent ember alkotta,CÉLLAL!
Mindig jót akart,közösségformálás,igazságtalanságok eloszlatása!Ám mindig vmi szörnyű dolgot hozott a Földre!
szerencsére mi országunkban eljőtt a tisztánlátás LEHETŐSÉGE! Gondolkodhatunk,kételkedhetünk!
addig muszlin világba ha ezt mondanád meghalnál rögvest,megkeresnének,és addig kínoznának míg meg nem győznek az "IGAZSÁGRÓL"!
isten nevében még mindig vannak aki bombát kötnek magukra és ártatlan embereket ölnek halomra!Közben a vezetők csak saját hatalmukat akarják növelni,terrort szítanak!És a sok balga ráveszi!
Ide írhatod hogy Biblia hülyeség,nem lesz veled semmi!
ha Iránban írnád,Korán baromság,hááát,retorziót még az ellenségemnek se kívánnám!:(:(

"Mit tanít a Sátán és hol? "ha volt, az már rég elpusztult,mert tudod egyetlen igazság a Biblia,ha nem hiszed a pokol tűzében égsz el,meg blablabla:P:P
"De semmi közöm a LaVey féle sátánistákhoz" ők senkit nem akarnak megtéríteni,de sajna én se tudok ilyenről semmit!
Wikipédiás infók alapján tudok róluk,mondjuk ők is az egót hirdetik!Ám ők is ateisták:D

sterretje · www.gportal.hu/alekszatim 2008.06.02. 14:54:02

grat a blogodhoz. érdekfeszítő. ;)

bebai 2008.06.02. 16:13:03

sterretje.

Köszönöm a kedves szavakat. Viszonlátogatást tettem Nálad, regiztem is, most megismétlem: nagyon tetszik a honlapod!
További sikereket kívánok ! remélem eljössz hozzám máskor is. Üdv.bebai
süti beállítások módosítása