Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

FÖLDÖNTÚLI MATEMATIKA

2008.05.16. 15:25 | bebai | 35 komment

Címkék: újszövetség földöntúli heber panin görög abc számérték matemetika

    Most következő bejegyzéseimben dr.Iwan Panin fejtegetéseiből közlök adatokat,(helyhiány miatt csak néhányat) melyet a New York Sun közölt  1899. nov. 19.-én. Ebben a nyelvész és zseniális matematikus Palin kimutatja, hogy a Biblia nyelvezete a 7-es számon, mint a teljesség számán alapul. (A Biblia eredeti-mind a héber, mind a görög- nyelvezetére jellemző, hogy a betűknek számértéke van. )

„1. Az Újszövetség első 17 verse tartalmazza Jézus nemzetségtáblázatát. Az  első 11 vers 49 szót foglal magában (7x7) Ezek közül  42(6x7) főnév, a többi 7 nem. A 42 főnévből 35 (5x7) tulajdonnév, a többi nem. A 35 tulajdonnévből 28 (4x7) Jézus férfi őseinek neve a többi 7 nem.”

Az egész nemzetségi táblázat 72 szóból áll.  Ha ennek a számértékét összeadjuk: 42364 (=6052x7). Ebben a betűk szerinti számok: alfával kezdődő: 9821 (=1403x7), béta, stb.  

Másik jelenség: a 72 szó 90 különböző formában fordul elő. Ha ezeket számértékük szerint összeadjuk: 54075(=7725x7) jön ki, és ezek ismét csak a 7-es szerint oszlanak az ábécé betűi között, mégpedig 7 csoportban.

2.A Máté evangélium következő 18-25. versei 161 szót tartalmaznak (=23x7). 77  különböző szót használ, (=11x7) 105 különböző alakban (=15x7)  A Józsefhez szóló angyal a 77 szóból 28-at használ  (=4x7), nem használ 49-et (=7x7).  A 77 szó számértékének összege 52605 (=7515x7).

3. A Máté evangélium 2.fejezetében 161 (=23x7) szót  használ, 238 (34x7) különböző alakban. Összesen 896 (=128x7) betűt tartalmaz, melynek számértéke: 123529 (=17647x7).

Máté evangéliumának további részeire is ugyanez a döbbenetes matematikai precízitás jellemző, azzal a különbséggel, hogy a kombináció és szerkezet egyre nehezebbé válik, mégpedig nem számtani arányban, hanem hatványozottan. Egyre újabb kombinációkat alkot amelyek kapcsolatban állnak  nemcsak az előzőekkel, hanem a következőkkel is. Pld. utolsó fejezetében képes olyan 7 új szót használni, amit addig nem. Vagy pedig 140 =(20x7) olyan szót, amely az egész Újszövetségben sehol máshol nem fordul elő.

   És most jön a döntő megállapítás: Honnan tudta Máté, milyen szavakat nem fog használni a többi evangélium írója?  Erre az egyetlen lehetséges válasz: Ő írta utoljára.

   Igenám, csakhogy  Márk evangéliuma ugyanezeket a számszerű vonásokat mutatja! És Lukács, és Pál és mind a kilenc evangéliumi szerző, akikről mindnyájukról megállapítható: az övé az utolsó! Van tehát 27 könyvünk, amiről tudjuk, hogy mindegyiket utoljára írták a többihez képest.

   A felsoroltakra emberileg nincs magyarázat, ugyanis teljes lehetetlenség, hogy mind a kilenc szerző utoljára írjon.

A probléma azonban egy csapásra megoldódik, ha megnézzük, mit mond e csodálatos mű saját magáról:

„ A teljes Írás Istentől ihletett” .  Isten szava az emberiséghez.!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr22472630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairi 2008.05.16. 19:12:26

"A felsoroltakra emberileg nincs magyarázat, ugyanis teljes lehetetlenség, hogy mind a kilenc szerző utoljára írjon."
erre egyszerűbb választ,pont te adtad meg "7-es számon, mint a teljesség számán alapul" amit tudtak az írok is,így törekedtek rá,meg picit belemagyarázás,plusz akik véglegesítették ők is megkontárkodták!
dr.Iwan Panin is biztos foglalkozott evvel pár évtizedig,ha vki keres talál,még egyszerű szövet is addig csűrheted míg vmit lelsz,főleg ha még az írói is tettek bele tényleg(!!!) vmit!
Kész is a magyarázat,nem kell ide isten!
rengeteg szerző csinál ilyet,a művészetben az aranymetszés divat! Da Vinci-kód,nem rémlik,egyszerű képbe belemagyarázás még film is van róla!!!!

atitata · http://egysegedmunkasemlekei.blog.hu 2008.05.16. 21:34:55

A kódok mindenhol ott vannak. Mindenhol meg lehet találni őket. Még a Háború és békében is. Fairi-nek teljesen igaza van.
És tudtommal a Háború és békét (hogy a példánál maradjunk) nem isten íratta Tolsztoj mesterrel.
Bár, ha az ismert módon fogsz reagálni ezekre a hozzászólásokra, akkor még ez is elképzelhető.
Vagy pedig isten direkt kódokat íratott bele mindenbe, (kódokat még minden könyvben lehet találni ugye) hogy ezzel is jelezze hogy őőőőőőőő..... mit is?
Ja, és ezt már meg szerettem volna régen kérdezni:
Isten, mint mindenható, meg minden ilyesmi, mi a francnak íratta a bibliát? Mi értelme volt? Hiszen elég lenne csak megjelenni mindenkinél egy teadélutánra, mint a Te esetedben, és mindenki megvilágosodna. Mi ez neki?
Miért kell a biblia? Neki nincsen rá szüksége, hogy az általa teremtett emberiség tudjon az ő mindenható terveiről.
Zavaros nagyon ez a biblia teória.
És az állatokkal mi van? Azoknak lesz valami bünti? (Rossz kutya! fúj!) Vagy választhatnak szabadon a két lehetőség között? Hiszen istennek fontos teremtményei ők is. Noénak ezért kellett megmenekíteni belőlük olyan sokat. Nem?
De hogyan is volt ez a Noés eset pontosan?

Isten látva az emberek gonoszságát, szomorú volt azért, hogy isteni képmása ilyenné vált és úgy döntött, hogy megtisztítja a Földet a gonosz emberiségtől és nefilektől.

Nos, sztem nem lehettek olyan gonoszak, mint Hitler, és Sztálin együtt...

Szodoma és Gomorra... Fúúúúj! Rosz rá gondolni...

Hová lett ez az igazságtevő isten? Hová lett a büntető?
És ami a legfontosabb: aki maga az élet, aki maga a megbocsájtás, a szabad akarat feltalálója, hogyan pusztíthat el városokat, ahol az ott lakó emberek másképpen éltek a szabad akarattal? Hogyan pusztíthat el egy világot, egy ember kivételével (miért csak Noé? Rokona volt?)

Babilon? Hm...
Bosszút áll? Megtorol? Lesújt a haragja? Annak, aki maga a szeretet? Feldobja a választás lehetőségét, és irgalmas, megbocsájtó már megint...

bebai 2008.05.16. 22:07:52

Atitata.
A mai bejegyzésemben felsoroltak NEM a kód! Ettől még senki sem fogja megérteni a Bibliát, ha rá is csodálkozik -jó esetben-,hogy emberi aggyal nem lehet a nyelvészeti és matematikai kérdést megválaszolni, legfeljebb figyelmetlen és felszínes olvasás után legyinteni egyet gúnyosan.
A KÓD egy természetfeletti kulcs, amivel felnyílnak az elrejtett igazságok. Nézd csak meg Te is, meg a többiek képtelenek vagytok egy hétköznapi könyvnél többet látni benne. Ez a blog 1 hónapos, azóta egyfolytában azokról a dolgokról írok, amiket a kód birtokában megértettem, de reakcióként még egy igazi kérdést sem tett fel senki, csak a zrikálás megy. Nem mintha zavarna, csak ez is bizonyíték, hogy nem beszélünk egy nyelven. Ez egy blog, nem fórum. Én itt leírom a tapasztalataimat, azért, mert szeretek erről írni és nem azért hogy meggyőzzek bárkit is, mivel az lehetetlen.
Igyekszem mégis válaszolni a kérdésekre, bármilyenek is.
Noé.
Abban az időben addig fajultak a dolgok, hogy démonikus lények szaporodtak az földi nőkkel.
Noé és családja volt az egyetlen "igaz". Ezért lettek kiválasztva.
Nem szívesen ismételgetem magam, de a Sátán a földön az uralkodó fejedelem, kár Istenen számonkérni a borzalmakat.
Jézus testében Isten maga vállalta, hogy meghal a bűnösökért, hogy beteljesítse a saját igazságszolgáltatását. Ma sincs más megoldás: Csak az menekülhet meg, aki ezt a helyettes véráldozatot elfogadja.
Isten azért vállalta a kínhalált helyettünk, mert Ő a Szeretet.
Azért volt szükség erre a lépésre, mert Ő az Igazságosság is.
Minden földi történésre ez a magyarázat.

fairi 2008.05.16. 22:53:21

bebai:

Mikor lesz a világvége, ha lesz egyáltalán?
Van-e a földön kívül élet az univerzumban?

Lesz-e gazdasági világválság és mi a kiút ebből?
Miért van annyiféle vallás?
Mik azok az UFO-k, és valóban azok-e?
Mi az igazság a globális felmelegedésről?
Visszafordítható folyamat-e a társadalmakban egyre fokozódó agresszivitás?

6 nap alatt teremtette Isten a világot? (de mi van az évmilliós leletekkel?)
Ősrobbanás, szuperhúrok, mi az igazság?
Miért él az emberiség a Földön?
Mi az emberi élet értelme? És célja?

Vannak-e szellemek?

Az információ eredete.
Az univerzum szerkezete.

Globalizáció és világkormány: lesz vagy nem?

Látom nem kedveled az irkálókat,földönkivülinek tartod magad,és megfejtetted a Bibliát!Van kódod,meg minden!
pár kérdést kiszedtem,mert vagy baromságnak tartam,vagy nekem is van rá egyszerű válaszom!
ezek érdekelnek (de majdnem minden embert is),ezekre még a tudomány se tudja a választ,és ahány jós annyi válasz+
Tied mi?Ez érdekel!
Ha leirod most,nem jövök vissza,nem zavarlak!

bebai 2008.05.16. 23:12:14

Kódod neked is lehet. Meg mindenkinek, aki őszintén akarja. Nincs privilegizálva.
A témák, amiket felsoroltál a blogom témái, ezekről írok majd sorban - sorban, nem egyszerre, mert nagyon sok mondani valóm van.
Ezért most bele sem kezdek. De szeretettel várlak továbbra is.

fairi 2008.05.16. 23:59:31

Egy tanácsot elfogadhatsz!
Egyértelműség a fontos!Biblián kivül más forrás nincs?

"Miért van annyiféle vallás?"

Ez a legfontosabb válasz,nekem van egy,szted tudod is mi,hozzászólásaimból lerí!
De csak kiváncsi vok,egy fanatikus bibliahívő erről mit gondol!
4,5 milliárd pogány lenne?????
Vagy?Mindenkinek igaza van,vagy pokolra vallók?
Mindenki hisz vmiben!
Van a vallás...
Minden fő vallásnak van könyve!Régieknek,újaknak is!
Egyház is van!

Irkálás helyett az első kérdés!
De lehetek finkcionális is:
Minden nem veled egyetértőt ez érdekli!

"6 nap alatt teremtette Isten a világot? (de mi van az évmilliós leletekkel?)"

Évmilliós leletre az mondod hülyeség,akkor tagadod azonnal a holt tenger tekercseinek korát is!Azt tudod?? Mert a modern technika mondta meg mikor íródtak!Ugyanaz mint ami a dinókat,őslényeket,meg a hasonlóakat állítja!
Ami miatt a Biblia az emberek egy részének szépirodalmi mű lett,és nem az igazság!

bebai 2008.05.17. 09:04:55

Az évmilliós leletek: Ha képes vagy leszakadni a földi gondolkodásmódról és elgondolkodni azon, hogy aki az egész világegyetemet teremtette, Ő nem földi mércével mér.
Miért lenne az evidens, hogy Istennek feltétlenül újszerű állapotban kell teremtenie az anyagi világot 6 nap alartt. Ő, akié minden, egyformán tud fiatal univerzumot teremteni, és néhány milliárd éveset is. Az utóbbi történt.
Nemsokára a vallásokkal kapcsolatban is írok Neked.

ÉN 2008.05.17. 10:23:04

Bebai! Milyen az a 6 nap? A Földön lévő hat nap, vagy a Marson lévő 6 nap? De a Jupiteren a 6 nap már jóval hosszabb idő, mint itt a Földön... tehát jóval több, mint 24 óra...

Ahol isten lakik, az is olyan hely, ahol felkél és nyugszik egy nap minden nap? Ott is 24 óra egy nap???

ÉN 2008.05.17. 10:25:19

Bocs, helyesbítek az előbbi írásommal kapcsolatban... tehát azt akartam mondani, hogy a Jupiteren 1 nap jóval hosszabb idő, mint 24 óra... így ott 6 nap is sokkal több...

fairi 2008.05.17. 10:53:03

"Miért lenne az evidens, hogy Istennek feltétlenül újszerű állapotban kell teremtenie az anyagi világot 6 nap alartt. Ő, akié minden, egyformán tud fiatal univerzumot teremteni, és néhány milliárd éveset is." ez nem válasz semmire,régen még talán vmire jó lett volna!
Mivel isten mindenhatóságára nincs semmi bizonyíték,létezését is vakhívők állítják!
Egyszerűen kivonjuk istent a képletből,ugyanúgy jól működik az egész,nem is kell bele Ő!
Csak akkor lesz baj mikor a robbanás pillanatához érünk!
Miből indult ki:kutatók számolnak az eredmények értelmetlenek lesznek:végtelenül kicsi,de végtelenül forró és nehéz!Minden képlet értelmetlen lesz,de ha már a kitágulás megvolt, semmi gond!
Még apró nüansz az élet keletkezése,de már az első protosejt megvan, már nagy baj nincs!
Isten fokozatosan teremtett mi,régen nem nézek meséket!

A szingularitást behelyettesíthetjük Istennel,de nem kell semmi teremtés meg hasonlók,mese,mese,meskete!

"Ha képes vagy leszakadni a földi gondolkodásmódról és elgondolkodni azon" ez fordítva is igaz,ha álomvilágból vissza tudsz picit térni,olvass Biblián kivül mást is,tudomány nem ördögi!Emberek irták !

fairi 2008.05.17. 10:57:21

"ÉN" földi hat nap,mivel a Biblia avval számol!
másféle napszámítást nem tudtak!
bebai nem azt állította hanem "Miért lenne az evidens, hogy Istennek feltétlenül újszerű állapotban kell teremtenie az anyagi világot 6 nap alartt. Ő, akié minden, egyformán tud fiatal univerzumot teremteni, és néhány milliárd éveset is."

Ez azt jelenti,isten ahány naposra teremti ahogy akarja,és bármely időszámítást használhat....

bebai 2008.05.17. 11:17:39

Fair-i
A vallásokról új topikot írtam.

bebai 2008.05.17. 11:23:18

"Ez azt jelenti,isten ahány naposra teremti ahogy akarja,és bármely időszámítást használhat....".

Kösz Fair-i .Pontosan így van.

Egyébként sok mindent olvastam a Biblián kívül is és jelenleg is tanulok. Hamarosan írok is a kvantumfizikával kapcsolatban felmerült bizonyítékokról.

atitata · http://ehooter.extra.hu/ 2008.05.17. 14:48:29

Látom, semmi érdemleges választ nem kaptam a kérdéseimre.
Sajnos, Bebai, ha ez egy blog, és szereted írni, ahhoz, hogy mások is megszeressék, (mert hogy szeressek valamit, azt kicsit érteni is szeretem:) értsenek, logikus magyarázatokat kell adnod egy-egy felmerülő kérdésre.
Persze nem muszáj, de akkor magányos blog lesz ez.
Az igazi kérdéseimre a választ kerülöd. Miért?
Bár, ha csak az lenne a válasz mindenre, hogy isten mindenható, akkor inkább nem is kérek választ...
Csalódott vagyok.
Viszlát. További jó okfejtegetést.

bebai 2008.05.17. 15:54:23

Kedves Atitata.
Nagyon bánt, hogy bántottalak a hanyagságommal!!! Azt hittem, válaszoltam, mivel Isten mindenhatóságát naponta többször próbálom megértetni a blog olvasóival. Ne haragudj rám!, tényleg nem szabad elvárnom, hogy mindenki minden bejegyzést és kommentet elolvasson. Lehet, hogy végleg elhagytad ezt a blogot, amit nagyon sajnálnék!!!!
Azért mégis válaszolok:
Az emberi agy kicsi felfogóképessége miatt kellett írásos formában rögzíteni Isten szavát az emberekhez.
Ő, mint Mindenható megtehette volna, hogy beleülteti az emberek agyába, de már sokszor írtam, hogy Ő nem azért teremtette a szabad akaratot, na meg a földi törvényszerűségeket, hogy utána egy másfajta, mondhatni fizikai világon túli módszereket alkalmazzon.
A Biblia egy különleges történelem könyv, az emberiség története Isten leírásában.
Az Isten és ember közötti kommunikáció dokumentációja is a Biblia. Azért természetfeletti bizonyíték, mert amig valaki nem ismeri meg személyesen Istent, nem lesz több számára egy könyvnél a sok közül. Személyes élő beszéddé a Szerzője megismerése után válik.
Azonkívül "emlékkönyvként "is szerepel azoknak az embereknek, akik őszinte szívvel keresik Őt. Ebből a könyvből megtudható az út, (ami elvezet Hozzá,(Ján. 14,6.) felismerhetővé válik az ajtó, amin Ő zörget,hogy beengedjük Jel.3,20))
Isten nem automata, és nem automatákat teremtett. Szeret az emberrel kommunikálni, ennek a hogyanjához is segédkönyv a Biblia.
Nagyon örülnék, ha itt maradnál még Ati, mert még az özönvízről is el akarom mondani, hogy mi volt a dínókkal.

nyekk 2008.05.17. 17:56:20

Hi my friends,

Véletlenszerűen belekattintottam ebbe a blogba is. Természetesen a címe egy bulvár magazinba illik, inkább, mint hogy komoly legyen.

Földöntúli matematika...

Pár figyelemreméltó és elég nyílvánvaló dolog van ebben azért. Ha ez a Panin nevezetű ürge ilyesmit vizsgált egy bibliával kapcsolatban, akkor inkább dilis az ürge kicsit, de semmiképpen sem zseni.

...és a probléma egycsapásra megoldódik...Ez valami vicc?:))

bebai 2008.05.17. 23:48:20

Hali nyekk. Nem vicc. Ezek nagyon komoly számítások, és igazak, utána lehet számolni, ha valaki veszi a fárdságot. Számítógéppel nem olyan bonyolult. Pani idejében még nem volt számítógép, és mégis kiszámolta, úgy, hogy azóta sem találtak benne hibát.

ÉN 2008.05.17. 23:50:07

Hello Fairi. Értem ne félj, de a választ egyedül, csak is Bebai-től vártam.

bebai 2008.05.17. 23:58:56

Elírtam Panin nevét, bocs.
Én: van vmi amire nem válaszoltam?

atitata · http://ehooter.extra.hu/ 2008.05.18. 08:35:24

Semmi baj, Bebai.
Itt vagyok, mert érdekel a kérdéseim sorsa. Sajnos már megint nem kaptam rájuk választ. Pedig olyan egyszerű kis kérdések...
Lehet hogy az "emberi agy kicsi felfogóképessége miatt" nem, hogy Téged idézzelek.
Átsiklasz a problémák felett, és egy dologra fókuszálsz. Nem lehet mindent megmagyarázni azzal, hogy mindenható, és kész! Pontosan ez teszi nevetségessé az elméletet.
Valahogy úgy érzem, hogy fanatizmussal állok szemben, és a fanatizmus általában nem enged nagyon tág látókört.
Felesleges is lenne érdeklődnöm, mert a válasz az lenne úgyis: a lehetetlen is természetes, mert ő mindenható.

nyekk 2008.05.18. 10:01:19

bebai,

nem az lenne itt a fontos kérdés, hogy a számítások pontosak -e, hanem az, hogy ezek a számítások a bibliával kapcsolatban több mint viccesek, mivel a biblia nem azért készült, hogy valaki a szavakat számolja benne. Elég idióta egy "professzor" mondjuk, aki szavakat számolgat egy bibliában. Kb olyasmi lenne, mintha én az autómon, ahelyett, hogy mennék vele, azt számolgatnám, hogy a fényezésén milyen szögben törik meg a fény. Minél zavarodottabb egy ember annál jobban próbálja misztifikálni a dolgokat. Ez itt az apró probléma, kedves barátom. Ezek az emberek általában az igazság helyett egy fura ködben kóvályognak a végén...

bebai 2008.05.18. 13:01:48

nyekk.
Attól még a számítások helyesek Pajti. És továbbra sincs rá magyarázat.
atitata!
Nem vagyok fanatikus, mert ahhoz túlzottan kritikus beállítottságú vagyok.(Dohogó, dörmögő stb, gondold csak meg...)
Mindjárt válaszolok ezerrel, csak a weblapomon elborítottak a restanciáim. Kösz hogy itt vagy, Ati.

bebai 2008.05.18. 15:42:06

Szia Ati.
Tegnap, 15:54-kor írott kommentemben írtam meg, hogy szerény véleményem szerint miért kellett a Bibliát Istennek az emberek kezébe adni.
Másik kérdésed: Az állatoknak nem lesz se bünti, se jutalom, mivel ők nem élnek tovább a haláluk után. Az más kérdés, hogy szerencsétlenek a Föld sátáni uralma miatt ugyanúgy szenvednek, mint az emberek.
Noéra vonatkozó kérdésedre 16.-án 22:07 perc-kor írt kommentemben válaszoltam. Ugyanez vonatkozik Szodomára és Gomorrára is.
Kérdezed hová lett az igazságtevő
Isten, a büntető:
Most a Sátán uralmát választó emberiség kapott egy kis időt, ez a kegyelem korszaka: Jézus által és csakis személyesen lehet ezt a kegyelmet megkapni. Szabadon el lehet utasítani, és még mindig megy tovább a kegyelem ideje, egészen addig, amikor Jézus visszajön a Földre, már Isteni formában, akkor már Bíróként jön el.
Újra mondom : nem Isten pusztít el városokat! meg egyéb borzalmakat sem Ő követ el ezen a Földön: ez mind a Sátán műve. Ne haragudj Ati, de én nem tudok mást válaszolni, mint amiről sokszorosan meggyőződtem és nem egy teadélutánon ismertem meg Őt, hanem a kód által! Teljes bizonyossággal állítom, mert tudom, hogy ez a kód=az Isten és a Biblia igazsága, bárki számára elérhető.
A legutolsó kérdésedre : külféle hsz-ekben mindenki megkérdezi és tudom, ha felmerül, hogy van Isten vagy nincs, akkor ez a legbotrányosabb feltételezés, hogy Ő, aki a szeretet, miért bünteti meg azokat, akik szabad akaratból választották az Ő elutasítását.
Annyira szeretném, ha végiggondolnád: Mi relatív aggyal születtünk, Ő pedig abszolút, neki nincs mihez képest, meg egy kicsit ilyen egy kicsit olyan, nincs arany középút és senki földje sem. ha nem lenne abszolút egyértelműség, nem lehetne Isten!!!! Nála csak vagy-vagy létezik, tehát, ha elutasítom, egyből a Halál (Amin én mindig egy végső Istentől elválasztottságot értek) birodalmában találom magam, mert Isten az abszolút Élet hordozója és eredője, annyira logikus még kód se kell hozzá.
Ati, ezt tudom válaszolni Neked, most nem tudom ,maradt még nyitott kérdés?

bebai 2008.05.18. 16:31:06

ÉN.
" Ahol isten lakik, az is olyan hely, ahol felkél és nyugszik egy nap minden nap? Ott is 24 óra egy nap???"

Bocs, de az volt a kérdésed, hogy ahol Isten él, ott milyen időszámítás van?
(Úgy látom, csak erre nem válaszolta, bocs valahogy elkerülte a figyelmemet.)

Semmilyen, és értelmetlen a kérdés, mivel Ő téren-időn kívül él.
A Biblia szerint, -és azt hiszem erre utaltál- van valamiféle lakóhelye azonban, ahol a Jelenések Könyve szerint nincsenek égitestek, amiből kapunk is ízelítőt, amikor a Város a Föld bolygót megközelíti, illetve a légkörben megáll.Jel.21;2.,11.,23.!! 22;5!!(A felkiáltójellel jelöltem a konkrét utalást az égitestekre.)
A Biblia sok helyen utal arra, hogy Istennél a nap hossza, meg a 24 óra nem összetartozó fogalmak!( Pld.: II.Pét.3;8)

És mégegyszer elnézést, gáz, de mindegy, legközelebb jobban figyelek.

ÉN 2008.05.18. 19:26:17

Tehát isten egy űrvároson (űrhajón) érkezett a Föld bolygóhoz... így már egyszerűbb a képlet. Abban tényleg nincsenek égitestek. Sajnálom, a választ csak így tudom érdemlegesnek tekinteni, máskülönben semmi értelme sincs. Az én istenképem összetett...

ÉN 2008.05.18. 19:27:02

Egyébként nem baj, mindenkinek elkerülheti a figyelmét olykor egy-egy apró részlet.

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.18. 20:04:29

"Egyébként nem baj, mindenkinek elkerülheti a figyelmét olykor egy-egy apró részlet."

Ebben egyetértünk, mivel az előző hsz-emben megírtam, hogy Isten téren-időn kívül él, az a mód, ahogy megközelíti a Földet, csak egy olyan emberi lénynek juttat eszébe valamiféle űrhajót, aki nem kapott betekintést abba a valóságba. Vannak dolgok, amire nincsenek földi fogalmak, ám mégis le kell valahogyan írni, ezért a kód hiányában(!) földiesítik a kívülállók az ilyen leírásokat. Egyébként a jelenések könyve teljes egészében apokaliptikus nyelven van leírva. Semmilyen erőlködés nem elég a megértéséhez, anélkül sem fog menni.
Földhözragadt elméleteket már évszázadok óta gyártanak ilyen-olyan okokból.

fairi 2008.05.18. 21:20:15

atitata: sose fogsz választ kapni, vitatkozz egy Krisnással,jehovással!
2 jehovás felcsönget,de nem derült kik először és lementem beszélni!
Adják a prospektust,és olvasom,kezdem kétségbe vonni állítást,bármikor mikor zsákutca kerülnek,azonnal:"Isten mindenható és mindentudó" h ezt vonom kétség akkor "sátánnal cimborálok"
Biblia szava szent és kész,ha kétségbe vonom akkor is szent,de bizonyítani nem tudják!"mert csak,Isten mindenható elven"

Ha nem tudja válaszolni akkor jön az univerzális válasz!
Ez régen még jó is volt,de tudomány ezért jött létre,emberi kíváncsiság, tudásszomj,ez NEM SÁTÁNI! Emberi ösztönök,el lehet nyomni,de a kétség mindig megvan!
Ám mivel bebei földönkivüli így nem értheti meg!
Tudás fájából ettünk(emberek), nem így van a Bibliába bebei?????

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.18. 21:52:52

De mennyire, Fairi! Mielőtt a tudás fájáról ettünk volna, ezt mondta a Kígyó:
"...amely napon esztek abból,...olyanok lesztek, mint az Isten: jónak és gonosznak tudói." (I.Móz.3,5.)
Hát nem így lett? Azóta az ember istent alakít, és még Nála is jobban tud mindent, de legjobban azt tudja, hogy Ő nincs is!
A Sátánnak pedig legfontosabb hadicsele, hogy még saját magát, mint legfőbb földi hatalmat is letagadtatja, mivel ismeri az ember elsöprő egoizmusát, és gőgjét, amivel nem tűr meg maga felett senkit! Az, hogy felelősséggel és számadással tartozom a cselekedeteimért, meg éppenséggel elviselhetetlen gondolat az ember számára.
Nem véletlenül mondta Jézus szomorúan, mielőtt elhagyta volna a Földet:
"Az embernek Fia, mikor eljön, avagy talál-e hitet e földön?" (Lukács 18,8.)

ÉN 2008.05.19. 15:35:06

Köszönöm a minősítést Fairi! Szép volt Tőled! Tehát istened önkényes módon csak annak adja a kódot, akinek akarja. Akkor én mi a fenének "erőlködjek"?!! Ennek mi értelme van? El sem tudom mondani, mennyire megdöbbenek olykor rajtad, meg a hozzád hasonlókon. Magad sem tudod, miket beszélsz!

ÉN 2008.05.19. 15:39:25

Na igen, isten elvárja, hogy mindenki TÖK HÜLYE legyen, s csak őt szolgálja, mint a NYÁJ ugye. De ha isten tudta, hogy az ember ennyire egoista, akkor minek teremtette meg? Hihetetlen. Mindebből világosan kitűnik, hogy isten semmit nem volt képes normálisan átlátni, mindent elrontott, mindenben hibázott, és ezt rákente a Sátánra. Jogtalanul!! Ha nincs a Sátán, akkor ma is ugyanolyan észnélküli engedelmes robotok lennénk, mint a bűnbeesés előtt. Ebben neked mi a jó?!

bebai 2008.05.19. 16:32:40

A Kódot mindenki megkaphatja, aki őszinte szívvel keresi Őt.
Ha ez Neked erőlködés?...
A bűneset előtt nem engedelmes robotként élt az ember, mivel nem volt bűn, nem volt szükség engedelmességre sem.Egy tiszta valóságban élt, ahol békesség uralkodott. Te erre nem vágysz, mert a te világod más. Békességen is mást értünk, szabadságon is.
"Aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.
A szolga nem marad pedig mindörökké a házban, a Fiú marad ott mindörökké: azért ha a Fiú megszabadít titeket, valósággal szabadok lesztek"( Ján.8; 34-36.)

ÉN 2008.05.19. 19:07:12

Persze... a tiszta valóság mögött élt, esetleg. De mivel a tudás fája tiltott volt számára, ezért tudatlan volt. Te ezek szerint a boldog tudatlanságra vágysz? Sajnállak, megérdemled.

Minden jót!

fairi 2008.05.19. 20:08:31

"A bűneset előtt nem engedelmes robotként élt az ember, mivel nem volt bűn, nem volt szükség engedelmességre sem."
egyáltalán volt értelme a létezésnek?
nem volt semmi,csak létezett,élt evett(ezek se kelletek)
Robot volt,pontosan!
Semmire se volt szükség akkor ők nem is emberek voltak!
"Egy tiszta valóságban élt, ahol békesség uralkodott."
Halál unalom volt!Az nem is élet,a tökéletesség az csak cél, sose lehet végállapot!
Erre rájöttek az eleink,és inkább választották a tudást,mint a nagy semmit!
Jó döntést hoztak!Én is ugyanezt hoznám,vállalva a következményeit!
vitatkozást is nekik köszönheted,nagy boldogságban mit csinálnál,bámulnád a semmit?
te megvagy váltva,már csak meghalnod kell,és vár a mennyország!utána végtelen ideig boldog lehetsz!
Végtelenhez mi az a 80 évi földi élet?:D
vagy benned is él a kétely,sejtve?:P

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.20. 16:29:04

Semmi kétely nincs bennem. Ismerem Őt, aki az ígéretet tette:
(V.Mózes 7,9.)
süti beállítások módosítása