Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

REIKI, MIÉRT?

2008.06.01. 22:07 | bebai | 15 komment

Címkék: gyógyulás reinkarnáció reiki angyali

Előző postomban ígértem a gigantikus terv részletezését, azonban előtte tennék egy kis kitérőt a mai napon tapasztalt, számomra elgondolkodtató történet nyomán.

Kispesten, ahol lakom, igen sok a zöld terület, szeretek lehetőségeimhez képest minél többet a szabadban lenni. Amikor csak tehetem, mindenhová viszem magammal kutyámat, akit nagyon szeretek: kerékpározni, futni, labdázni. Általában megszokott társaság gyűlik össze ilyenkor. Ma örömmel láttam, hogy megérkezett rég nem látott ismerősünk, akiről tudtam, hogy nagyon beteg volt. Örömmel újságolta, hogy meggyógyult, méghozzá a Reiki segítségével.

Óvatosan kérdezgettem, hogy tudja-e, hogy mi ennek az irányzatnak a lényege, a működési mechanizmusa?

Lelkesen mesélte, hogy a kozmoszból vett energiák segítettek rajta. Célzott arra is, hogy ennek magasabb fokán kapcsolatba is lehet lépni angyali személyekkel.

-A fontos,-magyarázta- hogy mindez a szeretet, a pozitív gondolkodás jegyében történik.

Hosszasan beszélgettünk, majd végül megkérdeztem, hogy mi a véleménye arról, mi történik az emberrel a halála után? A reinkarnáció fejtegetésébe kezdett.

Arra a kérdésemre, hogy mit gondol a Bibliáról, és főként a Biblia Jézusáról, aki képes rá, hogy személyesen meggyógyítson hozzá forduló betegeket, elmondta, hogy abban nem tud hinni.

Hamarosan haza indultunk. Útközben azon tépelődtem, hogy bizonyos emberek milyen könnyen választanak egy személytelen, nehezen megfogalmazható módszert gyógyulásuk érdekében, az őket vérével megváltó, csodálatos Személy helyett, aki hívogatóan nyújtja feléjük átszegezett kezét, s ebben a kézben benne van nemcsak a gyógyulás, hanem az örök üdvösség is.

Felmerül a kérdés: miért van ez így?    

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr33498452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: plantas y flores de invierno fotos 2017.11.08. 13:35:26

egyszerű gyakorlatok kezdőknek I. - dobklinika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairi 2008.06.02. 00:35:49

bebai,már hetek óta irogatunk, de mintha a levegőnek ebszélnék!
"Felmerül a kérdés: miért van ez így? "
Emberek különbözőek,téged teljesen áthat az a gondolat,h Jézus mit tett az emberiségért!
Más valakit hidegen hagy, és jobban érdekli hogy újjászületik majd!

"Lelkesen mesélte, hogy a kozmoszból vett energiák segítettek rajta. Célzott arra is, hogy ennek magasabb fokán kapcsolatba is lehet lépni angyali személyekkel."
ezeket a dumákat hogy imádom, betegségek egy része szellemi alapú,az legkönnyebb hittel gyógyítani!Másrészük NEM!
reikehez hasonlóan van pár ilyen keleti hitvilág!
kurzusárak nem is oly vészesek
www.reikitanar.extra.hu/reiki.html
Ingyen pár jótanács!
www.reiki_gyakorlat.extra.hu/


van ennél rosszabb szekták is!
Kritika:
objektivszcn.blog.hu/

Hivatalos álláspont:
www.scientology-budapest.org/what-is-scientology.htm


Téged egy rossz tethán megszállt,ők tudnak segíteni:D:D:D:D
hu.wikipedia.org/wiki/Scientol%C3%B3gia

Eredetmondájuk még a Bibliainál is lúzerebb:D

ronaldo 2008.06.02. 09:20:33

Fairi te anélkül osztod itt az észt hogy halvány lövésed lenne a bibliáról.Azért beszéltelkel egymás mellett bebaival, mert ő érti a bibliát te meg nem.De ez nem baj, a probléma az, hogy egy ateista meg egy istenhívő sose fog tudni beszélgetni mert a hivőnek meggyőződése van az ateistának meg elvei. Jobb lenne a kiszállni a mókuskerékből valamekyikteknek vagy mind aketten mert ez a vita már unalmas.
A reiki meg ponthogy nem ingyenes.Minél magasabb csakrákon vagy annál többet kell fizetni. Akkora biznisz hogy még. A kis naivaknak.

fairi 2008.06.02. 10:12:06

ronaldo:ne kötelező olvasni a hozzászólásaimat!
Ha te "agyadnak" uncsi akkor csak a postokat(amit bebai ír) olvasd,erről ennyit!
Minden fizetős,de vannak amik többet kérnek vannak amiért kevesebbet!20k-ért megmondják az alapokat az még nem is olyan durva,vhol még szóba se állnak veled 50k alatt
Mondj olyat ami ingyenes!Mindenkinek vmiből meg kell élnie!
Bibliát , senki nem érti,csak mindenki ad neki egy értelmezést aki "megvilágosodott"!
És mindenki a céljainak megfelelően alakítja azt az "értelmet"

ronaldo 2008.06.02. 10:27:21

Az a baj hogy mindenki saját magából indul ki.Különösen a magyarok ilyenek azt hiszik náluk van a bölcsek köve mindenki más meg ütődött. Te is ilyen vagy fairi meg se hallgatod a másik véleményét fujod a magadét.veled fölösleges szóba álni.
A reiki kersztény alapokon állónak valja magát akkor meg mért kérnek pénzt a gyógyitásért, mondom hogy biznisz.

fairi 2008.06.02. 11:18:57

"Az a baj hogy mindenki saját magából indul ki.Különösen a magyarok ilyenek azt hiszik náluk van a bölcsek köve mindenki más meg ütődött."
te már magasabb szellemi szintről tekintesz le a pór magyarokra??? Külföldről irkálsz??
Te milyen vagy,megtért? Szekta "hitvezér"?vagy szimpla kötekedő,aki unalmában okoskodik,és zsigerből lehülyézz mindent, ami neki nem tetszik!
"A reiki keresztény alapokon állónak valja magát akkor meg mért kérnek pénzt a gyógyításért, mondom hogy biznisz. "
lustaság fél egészség?
Tibeti módszer eredetileg,lehet felvett bár más színezetet is ,de semmi köze a keresztény hitvilághoz!!Utánajárni vminek nem bűn:P
www.kristalyakademia.hu/reiki
Itt nincs árlista,de semmi sincs ingyen,nyugati gyógyászat se,alternatív se,és ilyen hókuszpókuszok se!
Mondtam egyszóval is ingyenes?Aki hülye eltud rá költeni sok pénzt,de bármire el lehet....
ennyit írtam:"kurzusárak nem is oly vészesek"
látom nálad is megvan a bölcsek köve:P:P:P

"veled fölösleges szóba állni." veled is,vmiben egyetértünk(bocs a válaszért)..

Querube 2008.06.02. 13:34:55

Kedveseim...
Kezdetektől olvasom bebai blogját. Fantasztikus elméletek, és az elméletek fantasztikus ütközetése... és egymás torkának már-már elharapása.
Csak egy valamit hiányolok, de nagyon, bárkié is legyen az írás, vagy hozzászólás: hol a SZERETET ezekben az írásokban és hozzászólásokban? Hiszen Jézus a szeretetet hirdette és hirdeti, míg világ a világ. Én hiszem, hogy mindannyiunk kezét fogja elméletekkel és elméletek nélkül is....

bebai 2008.06.02. 16:31:48

Kedves Querube.
Ha valóban kezdettől olvasod amiket írok, hogyan kerülhette el figyelmedet, hogy Isten szeretete áll az írásaim középpontjában?
Nem nagyon szeretek direkt fogalmazni. Gondoltam a figyelő olvasónak nem kell külön hangsúlyozni, hogy az az Isten, Aki egyszülött Fiát halálba adta az emberiség megmentéséért mekkora szeretettel van fellázadt teremtményei felé.Az is evidens, hogy eléggé hangsúlyoztam az Ő abszolút változhatatlanságát, nyilvánvaló, ha Ő a Szeretet Istene, az örök Vagyok, akkor természetes, hogy nem változik.
Úgy vettem észre, hogy Te vagy az első ezen a blogon, aki a szeretet külön kihangsúlyozását hiányolja.
A különféle elméletek felsorakoztatása is annak a szolgálatában áll, hogy Őt, mint Teremtőt, minél jobban megismerhessük.
Észrevehetted, mekkora hangsúlyt helyezek a Biblia tekintélyének elfogadására, minden ismeretemet alárendelem ennek.
Torok-harapások? Mire gondolsz? Tudnál idézni? Ez fontos lenne, mert nem emlékszem elszabadult indulatokra.

bebai 2008.06.02. 16:43:20

Kedves Fairi.
Ezt írod: "Minden fizetős,de vannak amik többet kérnek vannak amiért kevesebbet!20k-ért megmondják az alapokat az még nem is olyan durva,vhol még szóba se állnak veled 50k alatt
Mondj olyat ami ingyenes!"

A sok fizetős lehetőség mellett, amiknek hatási mechanizmusát ellenőrizni szinte(teljesen!) lehetetlen(kristályok, csontkovácsok, reiki,ugyebár(?)--van egy ingyenes: Jézus!
Ha Őt lelegyinted, miért foglalkozol a többi-ugyancsak általad megkérdőjelezhető módszerrel? Azt írod, az ember hite magában a gyógyulásban-gyógyít! Ismerjük természetesen az önhipnózist, de a többivel együtt sincs semmilyen KÖVETHETŐ -LETÉRKÉPEZHETŐ módja. Ez is ugyanúgy a HIT kategóriája.
Jézussal szemben miért a hátrányos megkülönböztetés?
Az egész postom erre a kérdésre épül, ki fog valami választ adni?

fairi 2008.06.02. 20:46:05

"Az egész postom erre a kérdésre épül, ki fog valami választ adni?" én csak egyik aspektust mondhatom,de szerintem te is rájöhetsz a válaszra!

"Jézussal szemben miért a hátrányos megkülönböztetés?"
ez a Jézus gyógyító,ez nemrégi újraértelmezése a Bibliának!
Karizmatikus tanokkal terjedt el,új Biblia-értelmezés!
Középkorban őt tartották a fő gyógyitónak,és elég borzalmas halálozása volt a pestisnek,meg a nyvalyáknak!!!Vagyis a hit nem mindenható,de pozitiv hozzáállás sok mindenben segíthet!
Közismert placebo-hatás! hu.wikipedia.org/wiki/Placebo
Most nem találom a linket,de vhol csináltak egy érdekes tesztet:
kisérletben az embereknek áramütést adtak,ezuitán "fájdalomcsillapítót",egyik fele olcsót kapott,külön ki is emelték,másik része drágát,vmi csoda új fejlesztésnek titulálva!Újabb áramütés utána akik olcsót kaptak azoknak csak 40% mondta hogy csökkent a fájdalomérzet,akik drágát azoknak a 60% mondta ugyanezt!
Igazi csavar a sztoriban mindannyian placebot kaptak!!!:D

Köztudatban nincs benne, hogy jézushoz mint gyógyító!
"Ha Őt lelegyinted, miért foglalkozol a többi-ugyancsak általad megkérdőjelezhető módszerrel? Azt írod, az ember hite magában a gyógyulásban-gyógyít!" egyszerűen csak szóba került,előtte nem is tudtam a reikiről,te megemlítetted és lenyomoztam,15-20 percembe került az egész!
csak gyors látleletet mondtam,melyik a hatékonyab: imádkozás a Jézushoz vagy reiki az más kérdés!Nem az én feladatom eldönteni!!
"Jézussal szemben miért a hátrányos megkülönböztetés?"
mert a történelmi egyházak nem mondják, hittan órán se emelik ki pl. hogy jézushoz imádkozol meggyógyulsz
a szektákra nem biztos hogy mindenki figyel,és ritkán abban könnyebb hinni ami pénzbe kerül!
Tévhitszerűen:minél drágább annál jobb!
imádkozás nemigazán kézzelfogható dolgot(miszticizmus sokszor hiányzik,keleti vallás picit más,ami pár embert megfog)!
Olvasd el a reiki-s linkeket,hátha vmit segít!

fairi 2008.06.02. 21:07:25

www.stop.hu/articles/article.php?id=286935

Százalékokat rosszul mondtam,de a lényeg ugyanaz,itt a teszt!
Ha sok pénzt adsz ki vmire,"javítja" a gyógyulás esélyeit!
Elég jelentősen!
vagyis így a pénzbe kerülő reiki hatásosabb mint Jézus!
mondjuk tudományos teszt ilyen tekintetben nem volt-tudtommal!

fairi 2008.06.02. 21:25:57

Most kicsit szétszórt vagyok,de sajna nem lehet szerkeszteni a hozzászólásokat!Holnapután kemény vizsgák lesznek,de mindegy!
Ez mindenféleképp olvasd el bebai!
Szkeptikus írás,de olvasmányos,színvonalas és a placebo-hatással foglalkozik!
www.freeweb.hu/skepdic/placebo.html

sajna csak az utolsó mondatokban tesz említést a hitről,de a lényeg benne van!

Alternatív gyógyászatban sokszor baj,hogy csak a sikereket említik,a kudarcokat nem!
van 100 betegem abból 25 meggyógyul,75 negatív email küldd
(mondjuk)!Ám csak megérzésem szerint a prospektusokba a pozitív 25 kerül!
Csak átgondolva ha kicsit kompatibilisé tennénk Jézus mint gyógyító sztorit még eladható is lenne!

bebai 2008.06.02. 23:00:44

Fairi.
Köszönetem fejezem ki a nagyszabású hsz-eidért.(Pláne így vizsga időszakban!!!!)
Némely linket, nem volt időm olyan gondosan tanulmányozni, ahogy szerettem volna, de a pacebo hatásról írtakat részletesen elolvastam, le is szűrtem, hogy mindenképpen hit kérdése, amit járulékos átélések -úgymint bizalom, a másik részéről tapasztalt felém irányuló törődés, netán fizikai érintés, stb. erősítenek.
Az, hogy eközben beindulnak a gyógyulást kiváltó biokémiai folyamatok, belsőelv.mirigyek, hormontermelés stb. - feltételezés, a cikk írója is így fogalmaz: hogy "lehet".
Igen, ugyanott tartunk, ahol beszélgetésünk elején(de néhány infóval gazdagabban): meggyógyulni többféleképpen is lehet, az alternatív gyógymódoknak se szeri se száma, de ne csüggedjünk, ha nem tudunk választani, vagy kiigazodni, néha még maguk a módszerek létrehozói sem értik, az orvostársadalomról nem is beszélve.
(mindjárt folytatom a választ neked fairi)

bebai 2008.06.02. 23:26:53

Postjaimat feltétlenül az ezredévek óta eredetiben fennmaradt Bibliára alapozom, és nem szeretnék foglalkozni a külféle egyházak által megnyírbált, vagy éppen tetszés szerint bővített szöveggel.
Ezért számomra nem létezik ilyen:(idézek Tőled)

"ez a Jézus gyógyító,ez nemrégi újraértelmezése a Bibliának!
Karizmatikus tanokkal terjedt el,új Biblia-értelmezés!"
Az eredeti bibliai szövegek szerint Jézus személyének egyik lényeges tulajdonsága, hogy meggyógyított minden beteget, szenvedőt, a megszállottakat megszabadította, (--és hogy a placebonak is adjunk egy fricskát--)halottakat is támasztott, némelyik már "szagos "állapotban volt.
Az ÓSZ megjövendöli az Ő érkezését a Földre, az ÚSZ pedig részletezi mindazt amit tett az emberekért, mert szerette és megsajnálta a szenvedőket. Bizony ő ingyen adott mindent, és végül az életét is mindannyiunkért.
Elgondolkodtató, és nagyon fontos, amit egyik utolsó postodban írtál: az emberek azt tudják megbecsülni, vagy jobban hinni benne, amiért drágán megfizettek, ők, saját maguk! (Persze ez nem ilyen egyszerű, majd valamikor leásunk a mélyére..., most itt csak ennyit.)
Másképpen fogalmazva, az emberek inkább fizetnek, minthogy elfogadják egy magasan felettük álló természetfeletti Személy létezését és segítségét. Hogy miért? Az alapvető lázadó természet miatt, ami mélyen bele van kódolva minden emberi lénybe.
"Csak nem fogom eltűrni, hogy bárki is uralkodjon felettem!
Még a végtelen Szeretetet is megtagadja, csak hagyják a saját feje után járni...
Mégis léteznek un.kegyhelyek Lourdes, és egyebek, ahol tömegével gyógyulnak az emberek. Lehet tömeghipnózisra fogni, de kézzelfoghatóbb magyarázata van, Ezekhez azonban sem az igaz Istennek, sem az Úr Jézusnak nincs köze.

fairi 2008.06.02. 23:51:02

"Jézus személyének egyik lényeges tulajdonsága, hogy meggyógyított minden beteget, szenvedőt, a megszállottakat megszabadította, (--és hogy a placebonak is adjunk egy fricskát--)halottakat is támasztott, némelyik már "szagos "állapotban volt."
ez nem fricska,mivel Bibliát nem fogadja el a tudományos,szkeptikus közösség tényként!Ez csak a hiívők felé lehet "bizonyíték"....
"Az, hogy eközben beindulnak a gyógyulást kiváltó biokémiai folyamatok, belsőelv.mirigyek, hormontermelés stb. - feltételezés, a cikk írója is így fogalmaz: hogy "lehet"."
egy tudományos cikk,sose fogja írni 100% hogy így van, de nagy valószínűséggel,de mivel az embert elő embert nem szedhetik ízekre,így teljesen nem lehet igazolni!
'Mégis léteznek un.kegyhelyek Lourdes, és egyebek, ahol tömegével gyógyulnak az emberek.'
de pontos statisztika nincs az odamenők hány százaléka gyógyult meg,gyógyszerkisérletek során meg százalékot mondanak,számszerűen,és el kell térnie a placebotól!!!
"inkább fizetnek, minthogy elfogadják egy magasan felettük álló természetfeletti Személy létezését és segítségét." ez nem teljesen pontos,mert sok módszerben van természetfeletti,csak uncsi már a jézus-sztori,és jobban hangzik a mentálenergia, asztráltest,aura,csakra,csí stb...
"(Persze ez nem ilyen egyszerű, majd valamikor leásunk a mélyére..., most itt csak ennyit.)" persze,igaz,de nem irhatok róla ide 4-5 oldalas disszertációt...
"Még a végtelen Szeretetet is megtagadja, csak hagyják a saját feje után járni..." nekem elcsépelt frázisként hat,főleg úgy hogy minden második aluljáróban fel van graffitizve..
Gondolom ez nem csak az én érzésem...

bebai 2008.06.03. 10:31:26

Így van, kedves Fairi. teljesen igazad van.Lejáratták, elcsépelték, unalmassá tették .És főként átalakították, az ember saját képére és kénye-kedvére teremtett magának Istent, akit alaposan alárendel szánalmas kis személyiségének! (Nyugodtan felhördülhetnek a humanisták, de inkább tessék szives tovább olvasni)
Álljon itt egy kis összehasonlítás:(NEM!!!) ateistáknak, hanem vallásosoknak:
Az ember teremtette "bibliai" isten ez: Jézuska, Jóistenke, fehér szakállas kissé szórakozott, kiszámíthatatlan öregúr, akit azért le lehet kenyerezni némi jócselekedettel, és akkor majd a ítéletnapon behunyja a fél szemét, mi meg beslisszolunk valahogy ügyesen azon a bizonyos" kapun".
Ezzel szemben mit mond a Biblia Jézusról, az emberi testet öltött Istenről:
"Én vagyok az ÚT, az IGAZSÁG, És az ÉLET"
1. ÚT: Jézuson kívül nincs más út az Istenhez közeledni(az emberekért történt önkéntes véráldozata miatt=ez a Mindenható SZERETET az emberek felé!)
2.Igazság: bűntelenség, végtelen tisztaság és szentség.(Ezt az állapotot sem képes egyetlen emberi lény sem elérni, semmilyen módon, de Jézus vére által ez is megragadható.
3. Élet: Ezt a kijelentést csak minden élet eredeztetője teheti. Logikusan következik, hogy elutasítása csakis a halált(NEM biológiai, hanem szellemi halálról beszél a BIblia!)jelentheti, nevezetesen egy örök elválasztottságot a Teremtőtől.
Nem érdemes megsemmisülésben reménykedni, a szellemi halál egy olyan állapot, ami rosszabb a megsemmisülésnél, mert köze nincs semmi olyasmihez, amit mi itt a Földön megszoktunk, mint életet, nem Nirvána, mert a kárhozott személyiség képes "gondolkodni", sőt emlékezni.
A fentieket tartalmazza a Biblia, de akiknek nem tekintély Isten szava, hanem csak egy eszköz külféle célok megvalósításához, azok nem szívesen hallják az ilyen abszolút szavakat.
Így alakulhatott ki a sokféle értelmezés: ha nem a SzentSzellem(=Minden igazság birtokosa) világosságában és fényében kutatjuk az Írásokat, miféle garancia van arra, hogy helyesen értelmezzük?
süti beállítások módosítása