Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

A GLOBÁLIS VILÁGBIRODALOM

2008.06.11. 23:32 | bebai | 95 komment

Címkék: 666 diktátor antikrisztus világbirodalom éhínségek


Bármi is történt az elmúlt évezredek során a Földön, Isten, a teremtő és mindet-tartó által megalkotott gigantikus forgatókönyve nyomán valósult meg. Nem rejtette el az emberek elől, sőt a Biblia próféciáiban részletesen elmagyarázza.

 A Könyvek Könyve összesen 6408 próféciát tartalmaz. Mostani korunkig ebből 3268 beteljesedett, és a fennmaradóak is ugyanúgy valósággá válnak. Ebből most csak egyet veszünk alaposan szemügyre, amely napjainkban felgyorsulva halad a végkifejlet felé. Ez pedig az antikrisztusi világbirodalom (Jel.13;1-18.), melyet időrendben közvetlenül a Názáreti Jézus visszatérése előtt fog megalapítani a sátáni vezér. Milyen jelei vannak ennek a Biblia alapján?

1. Háborúk fajtái közül különösen a polgárháborúk gyakoribbá válása.(Luk.21;10.)

2. Ez szorosan összefügg az emberi agresszivitás és gyűlölet életérzéssé terebélyesedésével.(II.Tim.3;1-3.)

3. Az I.Tim.4;1-ben pedig egyenesen azt állítja, hogy a gonosz lelkek „tanítanak”.(és gyógyítanak!) Erről írtam előző postjaimban, a sokféle új módszert figyelembe véve, melyet kiegészíthenék még további több tucat hasonló kategóriával,  Silva-féle agykontollal, a co-counseling-el, a dianetikával, stb.

4. Új, soha nem tapasztalt fertőző betegségek, gyógyíthatatlan járványok. (AIDS, Ebola, stb.)

5. Egyre pusztítóbb földrengések, növekvő gyakorisággal.(Kimutatták, hogy az utolsó tizenöt évben annyi és olyan súlyos földrengés volt, ami felülmúlta az elmúlt 150 évét!), egyre szélsőségesebbé váló időjárás. Ezt lehet magyarázni a globális felmelegedéssel, de ez is ugyanarra vezet: megváltozott időjárási viszonyok. Pld. Magyarországon az idősek sose láttak tornádót. Idén eddig már 5 (!) volt. Amerikában, New Yorkban 38 fokos hőség van, a szomszédos Washington államban vastag hótakaró borítja a fákat.

6. Az antikrisztusi világbirodalom létrejöttének előfeltétele az egységes világrendszer. Ennek hiányában nehezen képzelhető el, hogy egyetlen diktátor irányítsa az egész bolygót.

Hogyan lehetséges ez?

Erre az egy lehetséges magyarázat: olyan körülményeknek kell összejátszani, hogy a helyzet szinte automatikusan kiáltson egy „megmentő”után.

Ez az állapot van most kialakulófélben: A megváltozott időjárás gerjeszti az éhínségek felszaporodását. Statisztikusok előrejelzései szerint 10 éven belül afrikai tömeges kivándorlás kezdődik többek között Európa felé. Nem nehéz elképzelni, ez mivel jár majd. Azután a hagyományos energiahordozók gyors kimerülése. Láthatjuk, hogy egyáltalán nem vagyunk felkészülve alternatív megoldásokra ezen a szinten. (De a többién sem!) Elsősorban az olajárak további növekedése, az infláció robbanásszerű emelkedése, az élelmiszerválság soha nem látott mértékű kiéleződése gazdasági és politikai összeomlással fenyegeti az olyan csőd szélén álló államokat, mint a miénk is. Ehhez járul az 1-5. pontjaimban leírt jelenségek hatványozott előfordulása.

Egyre sürgetőbbé válik az összefogás, az egységbe tömörülés, bolygó szerte. Ha ebben a helyzetben előáll egy zseniális vezető, és MINDENRE megoldást talál, akkor…az emberek gondolkodás nélkül, ujjongva fogadják. Márpedig a Biblia szerint pontosan ez történik!  Nevét még nem ismerjük, de nevének számát igen: 666. A Biblia egyszerűen csak Fenevadnak nevezi, de az emberek, akiket megtéveszt zsenialitásával, rajongani fognak érte, imádásig!

Ezért is nem neveztem a világbirodalmat világfalunak,-ahogyan pedig az jobban elterjedt a köztudatban,- mert nem egy polgármester szintű vezetőről van szó a Bibliában. A Sátántól kapott tudásával és természetfeletti erejével nem kevesebbet tesz, mint megmenti a bolygót! Azonban a Nagy Átverő Show finisében az emberekkel megfizetteti az árát. (Jel.20;8.)

Fontos megjegyzés: Amikor a fenti kritériumok felsorolásra kerülnek, az emberek elsősorban azzal cáfolnak, hogy ezek a jelenségek nem újak,  a történelem példázza előfordulásukat a megelőző korok idején is. Csakhogy a Biblia szerint az utolsó időkben mindezek a jelenségek EGYSZERRE ÉS EGYIDEJŰLEG lépnek fel, és a legfontosabb: a majd kétezer éves szétszóratást követő Izrael  újjáalakítása után.

Ezek az események még soha, egyetlen korban sem voltak egyidejűleg jelen hiánytalanul!

   A Biblia szerint hét éves uralkodási ideje lesz a diktátornak: Jézus ekkor visszajön, de már nem, mint szenvedő áldozat. Seregek Ura az Ő neve. Győzelmét a sátáni vezér felett részletesen elénk tárja a Biblia. Erről írok legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr63515657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairi 2008.06.12. 01:24:31

Ez a 6 pontod rá lehet húzni,bármely korra!

"1. Háborúk fajtái közül különösen a polgárháborúk gyakoribbá válása.(Luk.21;10.)"
inkább a modern média adja ezt az érzést!
2000 éve is gyakori volt(lsd Római Birodalom hanyatlása,utána középkor,újkor stb.)
"2. Ez szorosan összefügg az emberi agresszivitás és gyűlölet életérzéssé terebélyesedésével.(II.Tim.3;1-3.)"
média detto,amig nem volt tömegkommunikáció egyik falu hírei nem jutottak túl a másikon!
Máglyaégetés,hasonlóak nem agresszivitás életérzése,nézték és szurkolta!
Rómában(ókori),ember kínzás tömeglátványosság!
3. már régebben kommenteltem
"4. Új, soha nem tapasztalt fertőző betegségek, gyógyíthatatlan járványok. (AIDS, Ebola, stb.)"
pestis?szifilisz?
Akkor új volt,most nem nagy baj,AIDS új,majd lesz gyógymód,utána jön más!
5.Biblia 2000 éve jósol világvégét,mi 50-60 év?
meterológiai ismereteink nem túl régiek!
Duna jegén koronázás,évek óta lehetetlen lenne!
Krakatau,Tombora vulkánkitörés 1800 években,egy évig globális változást okozott,éhezésekkel!Mind a kettő,egyenként!
6. más sokszor próbáltak vmire ráhúzni,Napoleon,Hitlet,Dzsingiszkán....

magyarul,ezek majdnem minden korra igazak,így lehet a világvége 10év vagy 10000 év múlva is!
Ezek a jóslatok totál homályosak,semmi konkrét!

"Egyre sürgetőbbé válik az összefogás, az egységbe tömörülés, bolygó szerte. Ha ebben a helyzetben előáll egy zseniális vezető, és MINDENRE megoldást talál, akkor…az emberek gondolkodás nélkül, ujjongva fogadják. "
más sokmindenkibe belelátták,de max egy réteg a rizsát,3. világháború legrosszabb esetben, volt már kettő....

"A Biblia szerint hét éves uralkodási ideje lesz a diktátornak: Jézus ekkor visszajön, de már nem, mint szenvedő áldozat. Seregek Ura az Ő neve. Győzelmét a sátáni vezér felett részletesen elénk tárja a Biblia. Erről írok legközelebb."

ha valódi háború lesz,az könnyen jelenthet nukleáris eszközöket,na akkor már semmi nem segítene!
Modern rakéták robbanófeje 1-2 Mtonnás hidrogénbombák,és egy rakéta akár 10-it vihet ilyenból
Magyarországot 2 rakéta eltűntetné...
Eddig sose jött égi segítség,minden bajból végül az ember lábalt ki!

fairi 2008.06.12. 01:38:10

hu.wikipedia.org/wiki/Nukle%C3%A1ris_fegyver
ha még nem olvastad volna...
Tényleg ilyen van a Bibliában(gombafelhő,halálthozó eső)?:D

bebai 2008.06.12. 09:14:20

Fairai.
Tegnap sajnos bejegyzésemből kimaradt egy nagyon fontos megjegyzés. Ezt ma pótoltam, s ez válasz az összes cáfolatodra. A másik kérdésedre, hogy a Bibliában hol van nukláris hadművelet leírva. A Hirosimai bevetés nyilván nem szerepel a Bibliában, de lesz egy annál sokkal kiterjedtebb, Te nevezheted a III. világháborúnak, de nem az lesz, mivel gyakorlatilag az egész Földre kihat. Tessék, itt olvashatod: II.Péter 3; 10. 12.
De leírom, hátha nincs kéznél Biblia:
"Az Úr napja pedig úgy jön el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig égve felbomlanak és a Föld és a rajta levő dolgok is megégnek." (10. vers)
"Várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak.."(12.vers)
Ne feledjük, közel kétezer évvel ezelőtt íródott az akkor élő emberek nyelvezetével!

Garabonciás 2008.06.12. 09:28:23

""Az Úr napja pedig úgy jön el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig égve felbomlanak és a Föld és a rajta levő dolgok is megégnek." (10. vers)
"Várjátok és sóvárogjátok az Isten napjának eljövetelét, amelyért az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak.."(12.vers)
Ne feledjük, közel kétezer évvel ezelőtt íródott az akkor élő emberek nyelvezetével!"

Azért egy nagy tüzet az égből nem olyan nehéz vizionálni. A Biblia pedig amúgy is tele van tüzekkel, az áldozati tűztől a tisztítótűzön át a tüzes pokolig. Ha azt írná, hogy ~megnyomatnak a nagy piros furcsa valamik, és a vashengerek felrepülnek az égbe, aztán máshol leesnek, és...~ ezután jönne az előbbi leírás, azt mondanám, jé. De ebben a formában ez így csak egy klasszikus világégésleírás.

A másik: akkor most az lesz a jó ember, aki kézzel-lábbal ellenáll a világ megmentésének?

fairi 2008.06.12. 10:59:18

"Fontos megjegyzés: Amikor a fenti kritériumok felsorolásra kerülnek, az emberek elsősorban azzal cáfolnak, hogy ezek a jelenségek nem újak, a történelem példázza előfordulásukat a megelőző korok idején is. Csakhogy a Biblia szerint az utolsó időkben mindezek a jelenségek EGYSZERRE ÉS EGYIDEJŰLEG lépnek fel, és a legfontosabb: a majd kétezer éves szétszóratást követő Izrael újjáalakítása után.

Ezek az események még soha, egyetlen korban sem voltak egyidejűleg jelen hiánytalanul!"

ám most sincs az összes,csak belmagyarázás,sokszor a média hatása!Pont téged manipulál legjobban!
Mert még az Afrikai,Ázsiai hírek is maradéktalanul eljutnak hozzánk!Ami régen nem volt!
Zsidók a mellüket már 1800 évek óta verték,hogy nekik állam kell,önkényesen elkezdtek bevándorolni,ami a 2.vh csak erősített,cionista terrorizmus stb. Végül megkapták az államukat 1948-ban!

"De leírom, hátha nincs kéznél Biblia: "
ennél jellegzetesebb nincs?
Atomvillanás ennél sokkal jellegzetesebb,eddig ők mindig vmi tűzet vizionáltak!Mivel a proficiák elég homályosak már csak a történelmet kell megerőszakolni és ráhúzni vhová!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 13:45:42

Kérek ide egy olyan hétköznapi idézetet BÁRHONNAN, ahol a közönséges tűz az "elemek felbomlásával" van definiálva!
Arról nem is beszélve, hogy a múlt századig (az atombomba feltalálásáig) úgy hitték, hogy az anyag elemi szinten egy bizonyos határig bontható csak fel.
Bocs Fairi, de a zsidók csak azt követelték vissza, ami eredetileg is az övék volt! (PLd. hol voltak a mecsetek, mikor már rág állt a templom, kettő is egymás után!) A próféciák nem homályosak, de ha leírom konkrétan, akkor azonnal jelentkezik valaki, és kideríti, hogy a prófécia jóval az esemény bekövetkezte UTÁN keletkezett. Szerencsére vannak régészeti leletek 20.sz óta egyre több.
Fairi. Hogy sikerült a tegnapi vizsgád?
Mindjárt válaszolok a többi kérdésre is.Garabonciásnak is ,pill.

Garabonciás 2008.06.12. 14:06:24

Egyáltalán milyen értelemben használja itt az elemek szót a Biblia? Mint a periódusos rendszer elemei? Hogyan hangzik eredetiben, és milyen más fordításai vannak az "elemek" eredetijének?

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 14:30:09

Garabonciás.
Igen, ha úgy tetszik: világégés, pont erről van szó. Az atombomba feltalálása előtt nemigen lehetett volna egész bolygóra kiterjedő előrejelzést adni, méghozzá így "az elemek felbomlanak, az egek ropogva elmúlnak" és két sorral lejjebb: "AZ EGEK TŰZBE BORULVA FELBOMLANAK ÉS AZ ELEMEK ÉGVE MEGOLVADNAK" hát ha ez nem az atombomba (vagy más mai robbanószer)hatásának leírása, akkor nem tudom mi lehet? Mert ez is u.ott van: a Föld megég!(II.Péter 10. -12.)
Nem volt mostanáig ilyen, az egész bolygóra kiterjedő hatásfokú fegyver.
Áldozati tűz valóban van leírva, de az úgy, mint áldozati tűz.(mondhatnám, kicsi tűz.)
Tisztítótűz sehol nincs a Bibliában, az csak középkori kitaláció volt, haszonszerzés céljából(Ld.Luther tiltakozása.)
A pokol tüze valóban benne van, de az is konkrétan ott van, hogy helyileg vagy a bolygó olyan mélységében, ahova élő embernek soha nem fog sikerülni lehatolni, vagy pedig a világűr tüzes objektumaiként szerepel, vagy pedig azon a "helyen", ahol már nem a földi fizikai törvények érvényesülnek . Tehát a fenti idézet kimondottan egy világ -katasztrófa leírása.

bebai 2008.06.12. 14:53:43

Fairi.
A Föld az emberé, meg azé, akit az ember saját maga választ vezetőül.
Isten nem fog előbb beavatkozni, mint ahogy megígérte. Pont ezt próbálom leírni, hogy egyre katasztrofálisabb állapotban van a bolygó, nem tudom miért vonjátok ezt kétségbe, mikor már Biblia hívőnek sem kell hozzá lenni, a vízcsapból is ez folyik. Ez esetben sajnos a Média sem "kacsázik", tények vannak.
Az agresszivitás is nőttön nő, egyre fiatalabb korosztályban is. Az emberek szinte kéjelegve utálják egymást, nem igaz, hogy csak nálunk.
A Média igenis tele van FELNŐTTEKNEK szóló horror meg sci-fi filmekkel, a Star Trek rajongói sem csupa fiatal, pld.Bizony annak a beetetése folyik, hogyha eljön a földi zseni áalrca mögé rejtőzött sátáni megmentő, az emberiség ne frászt kapjon, hanem ünnepelve fogadja meg mentőjét.

Rákérdeztél Garabonciás:
"akkor most az lesz a jó ember, aki kézzel-lábbal ellenáll a világ megmentésének?"
Az embereknek fel kell venniük a vezér (Antikrisztus)követésének bizonyítékát, ahhoz, hogy boldoguljanak: "jobb kezükre, vagy homlokukra bélyeget tegyenek, és hogy senki se vehessen vagy adhasson el semmit, csak akin a ...bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma."(Jel.13;16-17.)
Ez se valósulhatott volna meg soha még eddig a történelem folyamán, mivelhogy ehhez tényleg a micro chipek technológiája kell, SZVSZ. meg az internet. :)
Természetesen az ilyen hozzám hasonló hívők soha nem fogják ezt a "bélyeget" felvenni. De a Biblia azt írja, az emberiség nagyobb része megteszi.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 15:29:30

"Egyáltalán milyen értelemben használja itt az elemek szót a Biblia? Mint a periódusos rendszer elemei? Hogyan hangzik eredetiben, és milyen más fordításai vannak az "elemek" eredetijének?"

Az én ismereteim szerint az elemek kifejezést alkotórészként használja, de keresek egy eredeti forrást Neked.

Garabonciás 2008.06.12. 18:29:59

"Igen, ha úgy tetszik: világégés, pont erről van szó. Az atombomba feltalálása előtt nemigen lehetett volna egész bolygóra kiterjedő előrejelzést adni, méghozzá így "az elemek felbomlanak, az egek ropogva elmúlnak" és két sorral lejjebb: "AZ EGEK TŰZBE BORULVA FELBOMLANAK ÉS AZ ELEMEK ÉGVE MEGOLVADNAK" hát ha ez nem az atombomba (vagy más mai robbanószer)hatásának leírása, akkor nem tudom mi lehet? Mert ez is u.ott van: a Föld megég!(II.Péter 10. -12.)"

Miért ne lehetett volna ilyet elképzelni? Meglepően élénk fantáziája volt már akkor is az embereknek. Hasonlóan régi indiai szövegekben meg égi utazásokat írnak le repülő járművekről, a perspektivát is hűen alkalmazva a leírásnál, pedig azt elvileg Leonardo da Vinci vezette be a festészetben.
Ha nem atombomba, akkor lehet mondjuk a képzelet használata. Gyújtottak egy tábortüzet, látták, hogy ég a fa, látták, hogy darabjaira esik, hogy hamu lesz belőle. Hmm. Biztos így néz ki nagyban is, gondolhatták a derék apokalipszisírók. És miért csak a hatást írják le, ha tényleg atom? Hol a gombafelhő? Hol vannak a nukleáris rakéták, a hordozó-tengeralattjárók?
Az pedig , hogy az egész Földre kiterjed, egyszerű túlzás, hiperbola. Ha már egyszer világvége, csak nem írhatja, hogy "AZ EGEK TŰZBE BORULVA FELBOMLANAK ÉS AZ ELEMEK ÉGVE MEGOLVADNAK" ÉS ALSÓRÖCSÖGE ÖRÖKRE ELTŰNIK A FÖLD SZÍNÉRŐL.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 20:18:32

Garabonciás.
Vajon miért feltételezed a számodra elképzelhetetlenről következetesen, hogy "élénk fantázia" szüleménye? Amint hivatkozol pld. a régi indiai szövegekre. Más népek korabeli leírásaiban is találni hasonlókat. A perui madártávlatból kivehető felszíni képek is képzelet szüleménye?
Bár ezek direktben nem szerepelnek a Bibliában, de olyan utalások vannak, aminek alapján bátran lehet következtetni, hogy nemcsak a Biblia helyszínein jártak olyan élőlények, akik nem kimondottan az emberi fajhoz tartoznak.(1. Mózes 6;4.)
Ami pedig a leírást illeti szükségeltetne egy kis empátia részedről, ha mondjuk azt kapnád feladatodul, hogy olyasmiről tudósíts, amit ugyan "belülről látsz", de a fogalom alkotás korlátaiba ütközöl. Egy példát mondanék. A Biblia Ezékiel könyve tudósít az elképzelhetetlen leírásáról: Szinte tapinthatóan lehet érzékelni, ahogy a próféta kínlódva keresi a szabvakat, hogy meg tudja fogalmazni, amit lát. Persze nem sikerül neki, ezért a "felületes" (kód nélküli) olvasónak egy zagyvaság az alábbi rész:(többek között)

"..mikor ránéztem az élőlényekre, ime egy-egy kerék volt a földön ...az ő négy arcuk felől. A kerekek mintha tarsis kőből készültek volna. és mind a négyüknek ugyanazon egy formája volt, és úgy látszottak egybeszerkesztve, mintha egyik kerék a másik közepében volna.
Jártukban négy oldaluk felé mentek, meg nem fordultak jártukban.És talpaik magasak voltak és ...rakva voltak szemekkel köröskörül mind a négynél.
Ahova a Szellem ment, ők is mentek, és a kerekek felemelkedtek mellettük, mert az élőlények lelke volt a kerekekben."(Ezékiel 1; 15-20)
Ez hosszan folytatódik hasonló stílusban. El lehet intézni egy kézlegyintéssel, ha valakit egyáltalán nem érdekel. Azonban ha érdekel, mint engem is, akkor egymás után ( és nem egyszerre!)nyílnak fel az ajtók, egy döbbenetes perspektívára.
Az utolsó mondatodra a válaszom: A Bibliában nincs szó világvégéről.

fairi 2008.06.12. 20:34:26

""AZ EGEK TŰZBE BORULVA FELBOMLANAK ÉS AZ ELEMEK ÉGVE MEGOLVADNAK" hát ha ez nem az atombomba (vagy más mai robbanószer)hatásának leírása, akkor nem tudom mi lehet? Mert ez is u.ott van: a Föld megég!(II.Péter 10. -12.)"

elem felbomlanak,és a föld,ég elpárolog...
Ez lenne a jó megoldás,így csak vaktába beszélés,ha isteni kinyilatkoztatás akkor neki tudnia kell hogy néz ki egy atomvillanás,mivel mindenttudó!Ám nem ezt adta a szájukba,olyan kellett volna ami akkor értelmetlen,amikor kell!
Ám inkább fordítva van,nekik(ókor) értelmesebb mint nekünk
Ez egy paradoxon megint!
Így csak mellébeszélésnek tűnik,akkori képzelgés!

A látnokok pont a legjellegzetesebb dolgot nem említik(gombafelhő)
Ez az atombomba ismérve,ezalapján lehet felsimerni!
Pont ez hiányzik?
"Egy gomba alapú felhő,ami halált hoz!"-(fenetudja melyik evangélium,n-dik sora)
Tűzfelhő vmi hasonló!

"Ez esetben sajnos a Média sem "kacsázik", tények vannak."
csak mindent tudósit,régen ez nem volt!Néha torzítva is jön,volt pár példa..

"Az agresszivitás is nőttön nő, egyre fiatalabb korosztályban is. Az emberek szinte kéjelegve utálják egymást, nem igaz, hogy csak nálunk."
mintha régen kevesebb lett volna,akkor nem filmet néztek ahnem kivégzést tömegesen,Francia forradalom,elég véres lett!
Vagy már fiatalon vmi csetepatéba mentek!
"Bizony annak a beetetése folyik, hogyha eljön a földi zseni áalrca mögé rejtőzött sátáni megmentő, az emberiség ne frászt kapjon, hanem ünnepelve fogadja meg mentőjét."

média beetet,hogy ne legyen csúnya a sátán???
Hidegháború vége óta csökeknt picit a világvége hangulat,fegyverek megvannak amit akkor csináltak,de egységes világbirodalom létrejött nem áll közelebb a valósághoz mint 2000 éve!
EU-ból se lesz Európai Egyesült Államok,mint vizionálták,most lesz íreknél egy fontos népszavazás,járj utána...

Garabonciás 2008.06.12. 20:58:11

Eeegen, mikor a repülő szerkezetekről írtam, már éreztem, hogy elő fog kerülni Ezékiel is, pedig most épp nem az a lényeg, hogy ő mit látott. Egyesek szerint földönkívülieket, mások szerint időutazókat, megint mások szerint angyalokat. De tulajdonképpen teljesen mindegy, mert úgysincs kihatása a mai világra.
Egyébként egyáltalán nem "elképzelhetetlenek" számomra azok a dolgok. Én is el tudom képzelni, ahogy régen is megtehették. Ahogy mondom, nekem inkább azok a jelek és elkülönítő jellegzetességek hiányoznak, amik szétválasztanák a látomást egy egyszerű égő fahasáb látványának felnagyításától.

Akinek pedig nincsenek szavai, az rajzol. És akkor nem kell kínlódni.

Ez a kódozás sem túl szimpatikus nekem. Nem elég egyenes dolog. A kerülőutak, a ködösítés, a sarkok mögül integetés már-már a Sátánhoz illenék jobban, mint Istenhez. Egyetlen apró lépésre van az egyszerű hazugságtól és megtévesztéstől. Persze ilyenkor mindig azt hallom, hogy Isten próbára tesz (fölösleges, úgyis látja, milyen az ember), meg hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek (a végeredményt úgy is ismerjük - jön az Apokalipszis, meg a többi és kész).

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 21:39:32

Garabonciás.
Igértem a linket, ahol az "elemeknek" utána nézhetsz.

inetsrv.ehf.hu/ujszov/

Itt a baloldali oszlopban a legördülő menüben kiválasztod a 2. Pétert, alatta beírod a köv. dobozba: 3 (ez a fejezet) ezalattiba írod: 10 (ez a vers) Ott sajnos görög betűkkel van írva, de értelemszerűen azért el tudsz jutni az elemek szóig, ha követed az alábbi szöveget:
Mikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak
és a 12.-ben is:
"Az egek tűzbe borulva felbomlanak, és az elemek égve megolvadnak"

ÉN 2008.06.12. 21:42:03

"Győzelmét a sátáni vezér felett részletesen elénk tárja a Biblia. Erről írok legközelebb."

És a Sátán olyan butus, hogy majd türelemmel, ölbetett kézzel várja, hogy legyőzzék. Te nem lehetsz ennyire mesüge. Ha velem közlik, milyen merénylet készül ellenem, s annak minden módszerét feltárják, szerinted megvárom, hogy minden úgy történjen? Szerinted?!!

S most nézzünk néhány nem elhanyagolható dolgot.

A pontjaidra válaszolok:

"1. Háborúk fajtái közül különösen a polgárháborúk gyakoribbá válása.(Luk.21;10.)"

Örülj neki, hogy a mában élsz, mert régebben sokkal több háború volt a Földön. Gyakorlatilag sosem volt béke, sehol, tehát ez már hülyeség.

"2. Ez szorosan összefügg az emberi agresszivitás és gyűlölet életérzéssé terebélyesedésével.(II.Tim.3;1-3.)"

Azt meg is tudnád magyarázni, hogy mi az az életérzés? Mert manapság szeretnek ezzel jönni. Mondjuk azt mondják, valaki rocker, s ez egy életérzés... mitől? Zagyvaság.

A harmadik pontot kihagyom, mert annyira fájt, ahogy olvastam.

"4. Új, soha nem tapasztalt fertőző betegségek, gyógyíthatatlan járványok. (AIDS, Ebola, stb.)"

Ezek szerint Te is vagy annyira buta, hogy elhitted: az AIDS létezik. Ki kell ábrándítsalak. De ha létezik is ehez hasonló kór, nagyon örülök neki, mert legalább elhullik a férgese tőle. Homofób lennék? Hurrá.

"5. Egyre pusztítóbb földrengések, növekvő gyakorisággal.(Kimutatták, hogy az utolsó tizenöt évben annyi és olyan súlyos földrengés volt, ami felülmúlta az elmúlt 150 évét!), egyre szélsőségesebbé váló időjárás. Ezt lehet magyarázni a globális felmelegedéssel"

Sajnállak... olyan, hogy globális felmelegedés, ugyancsak nem létezik. Engedd meg, hogy idézzem egy tiszteletre méltó személy szavait ezzel kapcsolatban: "Trükkök százai, amiről nektek nyílvánvalóan nem kell tudni".

"6. Az antikrisztusi világbirodalom létrejöttének előfeltétele az egységes világrendszer. Ennek hiányában nehezen képzelhető el, hogy egyetlen diktátor irányítsa az egész bolygót."

Ehez Kínának és Indiának is lesz majd némi szava, de persze ez az igazság.

"A megváltozott időjárás gerjeszti az éhínségek felszaporodását."

Hazugság...

"Statisztikusok előrejelzései szerint 10 éven belül afrikai tömeges kivándorlás kezdődik többek között Európa felé."

Hazugság... Afrika volt már sokkal rosszabb helyzetben is, lőn, mégsem jöttek soha.

"de nevének számát igen: 666."

Hazugság... babapiskótaság...

"Azonban a Nagy Átverő Show finisében az emberekkel megfizetteti az árát. (Jel.20;8.)"

Kiépít tehát egy jól működő birodalmat, lehetőségekkel, majd az egészet arra használja, hogy mindenkit kedvére kínozhasson. Hol van ebben neki a haszon??? Ez megint csak fájó marhaság. Jókat kacag a Sátán, ha embereket kínozhat, mert neki ettől nő a hatalma. Persze, ha gyűlölik, akkor minden bizonnyal számára ez LOGIKUS módszer. Egyáltalán nem ellentmondásos.

"Jézus ekkor visszajön, de már nem, mint szenvedő áldozat."

Még mindig nem értem, miért vártak mindezzel ezer éveket. Én úgy látom, Te azt hiszed Bebai, hogy ez a Föld milyen nagyszám egy bolygó, hogy Isten minket szeret a legjobban, ez a kozmosz közepe. Olyan ködben élsz kedves, hogy az hihetetlen.

ÉN 2008.06.12. 21:45:53

"Modern rakéták robbanófeje 1-2 Mtonnás hidrogénbombák,és egy rakéta akár 10-it vihet ilyenból
Magyarországot 2 rakéta eltűntetné..."

1, vagy 2 darab? Nem hinném... lenne túlélő bőségesen. Legyen 30-40 megatonnásből kettő, az legyalulná még a Tátrát is...
Kérdés, hogy a sugárzással, vagy a rombolással akarnak nagyobb eredményt elérni...

ÉN 2008.06.12. 21:46:27

Jah... lehet, hogy igazad van.

ÉN 2008.06.12. 21:52:00

"Tehát a fenti idézet kimondottan egy világ -katasztrófa leírása."

Szép... istened világkatasztrófára, ezzel félelemre, rettegésre épít. Milyen lény az, aki azt mondja, visszajövök szeretettel, kedves gyeremekeim, de sóvárogjatok, mert előtte szarrá bombázom az egész bolygótokat, hogy milliárdok haljanak meg kínlódó halállal???????????????????????????????????

ÉN 2008.06.12. 21:55:03

"Természetesen az ilyen hozzám hasonló hívők soha nem fogják ezt a "bélyeget" felvenni. De a Biblia azt írja, az emberiség nagyobb része megteszi."

Akkor meghalsz... erre majd jól emlékezz... készülhetsz is rá!

ÉN 2008.06.12. 21:57:44

"ezért a "felületes" (kód nélküli) olvasónak egy zagyvaság az alábbi rész:(többek között)"

Phű, azt a hétszázát neki... ehez iszonyatosan nagy ARC kell. Gondolom számodra én is az vagyok, bár talán többet tudok erről mint Te magad.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 22:09:28

Garabonciás.
Nem a szemével látta, akkor ha nem tudja leírni, hogyan tudná lerajzolni?
Ez a kinyilatkoztatás (én kódnak írom a jobb megérthetőség kedvéért), ami a hit csatornáján nyílik meg és mindig Isten kezdeményezi, ehhez soha semmilyen földi szinten nem lehet hozzájutni. Akármilyen teológiai akadémia, vagy bármennyi tanulás egy szikrányit se visz közelebb. Ha Isten nem nyilatkoztatja ki Önmagát, akkor rejtve marad az egész. Ezért van, hogy sokaknak csak egy könyv a Biblia a sok közül, mások pedig akár az életüket is kockáztatják, vagy odaadják a benne felismert Igazságért, aki egy személy: A Názáreti Jézus. Te elveted, mint képzelgést nekem pedig ez valóság. Tudom miről beszélek, mert onnan indultam, ahol a többség tart ma is.
Honnan veszel ilyen mondatokat, hogy Isten próbára tesz?Ez nincs a Könyvben.
Miért tenné próbára azt az embert akit kitárt karokkal vár?
Az apokalipszis az utolsó idők legvégére vonatkozik, amikor már a Sátán uralkodása szinte kézzel fogható.Ez nem a próbára tevésről szól, hanem az elkövetkező valóság. Isten valóban különböző fokozatokat alkalmaz az emberiség figyelmeztetése céljából, és az a döbbenetes, hogy mindegyik végén ott áll: és mégsem tértek meg.
Az apokalipszis végén nem a világvége következik a Biblia szerint, hanem Jézus ezeréves birodalma.És még azután sem a világvége, hanem egy "helyreállított" Föld bolygó.(Jel.21.)

fairi 2008.06.12. 22:11:13

ÉN

"Ezek szerint Te is vagy annyira buta, hogy elhitted: az AIDS létezik. Ki kell ábrándítsalak. De ha létezik is ehez hasonló kór, nagyon örülök neki, mert legalább elhullik a férgese tőle. Homofób lennék? Hurrá."

???,AIDS létezik,a HIV virus okozza,nem csak homokosok kapjál el hanem bárki ha nem vigyázz! De mondjuk régen is tűntek fel semmiből veszélyes kórságok,így nem bizonyít semmit!

"olyan, hogy globális felmelegedés, ugyancsak nem létezik."

pedig létezik,átlaghőmérséklet 300 év alatt nőtt,több forrásból(faévgyűrűvizsgálat,antarktiszi légbuborékelemzés) is igazolta,csak az a kérdés mennyire természetes és mennyire emberi tényezők játszanak közben!
Pl. 1400-1700 mini jégkorszak volt,minden évben Temzén vásárokat tartottak,ökröt sütöttek a befagyott Temzén!!!!
Mátyást Duna jegén koronázták meg!
időjárásnak van egy ciklizálása,de ez világvégét nem jelent!

"Hazugság... Afrika volt már sokkal rosszabb helyzetben is, lőn, mégsem jöttek soha."
Párizsi fekete negyedek,meg hasonlók!
jönnének csak kitoloncolják,ebből feszültség lehet,ám mivel sokszor volt hasonló,ez se jelent világvégét!
origo.hu ajánlott nézni,így ha nincs jó történelmi ismereteid paranoiás is lehetsz!:D

"
1, vagy 2 darab? Nem hinném... lenne túlélő bőségesen. Legyen 30-40 megatonnásből kettő, az legyalulná még a Tátrát is...
Kérdés, hogy a sugárzással, vagy a rombolással akarnak nagyobb eredményt elérni.."

Nem jó,mivel a robbanás nagyrésze kisugárzik a világűrbe,akkora lesz a gombafelhő,vagyis energia nagyrésze elveszik,nem éri meg egyszerűen,meg a mérete stbstb.
legnagyobb bomba amit csináltak 50Mtonnás volt,oroszok próbálkoztak,rájöttek nem éri meg!

átlagos robbanófejek 1-2 Mtonást tartalmaznak,a hirosimai bomba 20ktonás volt!!! 50-szer gyengébb!
Hidd el ha Budapest felett felrobbana 1Mtonnás atombomba sok köszönet nem lenne!
10mtonnánál nagyobbak nincs forgalomba,persze ezek 1970-80évek adatai,a legmodernebb fegyverek titkosak!

Kobaltbombának néz utána,ha létezik ki lehet irtani vele az emberiséget és nem is kell belőle sok!
neutronbomba is kemény!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 22:31:26

Én.
Már egyszer régebben elismertem, hogy rendelkezel Te is kóddal, de nem ugyanabból a forrásból származik.
Hallottál-e kedves Én az elragadtatásról? Ezt nemcsak a Biblia de még az apokrif Enoch is leírja. Nem valószínű, hogy a mi korosztályunk megéri az antikrisztusi birodalom megalakulását, de akárhogy is, Isten gyermekei nem lesznek a bolygón:
1. Thessz.4;17(!)
A Sátán hatalmas ellenfél, de nem mindenható. Az eszközei sem azok. A fegyverei sem földiek, és ha be is vetné Isten népe ellen az egész arzenált akkor sem győzhet, mert már egyszer le lett győzve : Jézus vére által a golgotai kereszten.
Elítélt bűnöző, akinek pontos tudása van arról, hogy mennyi ideje van a büntetése letöltésének megkezdéséig. (Jel.12;12)
Addig lámcsak még láthatóan, egész bolygóra kiterjedő uralmat is kap: teljes hét évre!

Garabonciás 2008.06.12. 22:59:35

Hmm. Megnéztem ezt az elem dolgot, de továbbra sem találok benne semmivel sem többet, mint amennyit egy szimpla égési folyamat megfigyelésével bárki ki nem tudna hámozni. Másrészt ha tényleg atomra utalna, akkor az, hogy valami az atomok szintjén is elpusztul, nem semmi megfigyelés 2000 évvel ezelőtti emberektől, akikről épp azt mondtad az előbb, hogy hát bizony nem nagyon tudnak jobban beszélni arról, amit látnak, mert nem értik. Na most ezen az egy szón kívül, hogy "elemek", más nem utal atomra. Lehet az meteor is akár, ami az égből jön, vagy egyszerűen tüzes labdák, amiket egy nagy tenyér dobál a felhők közül. Az, hogy minek olvassuk, csak annak a kérdése, hogy kinek milyen várakozásai vannak azzal kapcsolatban, amit tanulmányoz. Valaki több oldalas elemzést készített a boci-boci tarkából... A Biblia terjedelmében ennél jóval méretesebb, persze, hogy sokmindent ki lehet olvasni belőle.

"Nem a szemével látta, akkor ha nem tudja leírni, hogyan tudná lerajzolni?
Ez a kinyilatkoztatás (én kódnak írom a jobb megérthetőség kedvéért), ami a hit csatornáján nyílik meg és mindig Isten kezdeményezi, ehhez soha semmilyen földi szinten nem lehet hozzájutni. Akármilyen teológiai akadémia, vagy bármennyi tanulás egy szikrányit se visz közelebb."

Elmondani el tudja, leírni le tudja, csak lerajzolni nem tudja? Az előbb még azt írtad, hogy ő maga kínlódik a szavakkal, ahogy próbálja megtalálni őket:
"Szinte tapinthatóan lehet érzékelni, ahogy a próféta kínlódva keresi a szabvakat, hogy meg tudja fogalmazni, amit lát"

Ha ő látja, le is tudná rajzolni. Ha nem látja, és áramlik a fejébe a szöveg, ő pedig szorgalmasan jegyzetel, akkor az ő szavaira nincs is szükség, hiszen azokat készen kapja. Ergo nem kell kínlódnia. Ebben az esetben viszont olyan szavakat is leírhatna, amiket nem ismer, pl. hogy turbina vagy atomrakéta. De hogy egyikre se legyen képes a két változat közül...?

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 23:09:39

Én.
Írod:
"Még mindig nem értem, miért vártak mindezzel ezer éveket. Én úgy látom, Te azt hiszed Bebai, hogy ez a Föld milyen nagyszám egy bolygó, hogy Isten minket szeret a legjobban, ez a kozmosz közepe. Olyan ködben élsz kedves, hogy az hihetetlen."
Isten minket szeret a legjobban ez igaz(a többit nem írtam), méghozzá azért igaz, mert Ő Maga öltött emberi testet, hogy képes legyen meghalni az emberekért, pontosan ez a váltságdíja a Sátántól való megmenekülésnek. (már ha egyáltalán akar valaki) Még szép, hogy nem fogja az Sötét Úr az embereket kínozni, ki követne önként és dalolva egy rémet? Erről is bőségesen beszél a Biblia, milyen módokon álcázza magát. Az emberek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak annak a néhány évtizednek, amit a földi testben töltenek: a megfizettetést pontosan arra értettem, hogy az ezután következő dimenziókban "jön a feketeleves", amikor már nem lesz szüksége arra a nagy manipulátornak, hogy elrejtse az igazi "én"jét! :) (Bocs, ezt nem hagyhattam ki)

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.12. 23:27:55

Garabonciás.
A világégés akkor is világégés lesz, ha olyan fegyverek lesznek bevetve, amelyekről ma még nem is álmodhatunk. De egyre felhívnám a figyelmet nagy tisztelettel, mert ez a lényeg:
Ezeknek a fegyvereknek a bevetése abban az időben történik, amikor még az Antikrisztus uralkodik. Neki természetfeletti hatalma lesz, ezért nem érdemes méricskélni földi aggyal a pusztítás következményeit. Egyébként a Bibliában el lehet olvasni találgatás helyett.(Jelenések Könyve)
A prófétai látás mindig apokaliptikus fogalmakat takar.
Ezek szerint ismered az Ezékiel könyvét, akkor magad is észrevehetted, hogy amit ott Ezékiel "látott", az semmiképpen sem írható le úgy, hogy "köz"érthető legyen. Az apokaliptikus nyelvről és fogalomalkotásról hamarosan írok, mert ez megér egy postot.
Ismeretes az automatikus írás, mint természetfeletti megnyilvánulás, de ezt SOHA nem alkalmazza Isten. Sem semmi olyasmit, ami az emberi személyiség szabadságába beavatkozás lenne.
Egyébként a Biblia sokkal megelőzi korát és olyan természettudományos igazságokat ír le, amiről az akkor élő nemzedéknek halvány fogalma se lehetett. PLd Pál egyik levelében három "rétegű" univerzumról ír, ami teljesen megfelel a mostani felfogásnak.
Mindenkinek jó éjszakát, holnap folytatom.

ÉN 2008.06.13. 07:20:54

Tisztelt Fairi!

"AIDS létezik,a HIV virus okozza,nem csak homokosok kapjál el hanem bárki ha nem vigyázz! De mondjuk régen is tűntek fel semmiből veszélyes kórságok"

Bárki, aki hajlamos drogozni, s féktelen életet élni. De én nem fogom, akárhány, úgymond normális szexuális életű nővel fekszem le. De ez mit sem változtat az igazságon. Te is bedőlsz a hazugságoknak.

"pedig létezik,átlaghőmérséklet 300 év alatt nőtt"

Na és? Ahogy mondod is, ez világvégét még nem jelent...

"Párizsi fekete negyedek,meg hasonlók!"

Jelen helyzetben talán a kínaiak miatt kellene aggódni, s csak ezt az országot veszem figyelembe. Azokból egyre több van, s lesz.

"origo.hu ajánlott nézni,így ha nincs jó történelmi ismereteid paranoiás is lehetsz!:D"

Origo... huhh, huhh... paranoiás, hahaha. Ha a tudás paranoia, akkor büszkén vállalom. :)

"egnagyobb bomba amit csináltak 50Mtonnás volt"

Tudom, a CÁR bomba... volt az több is, közel 57 Mtonna...

"Kobaltbombának néz utána,ha létezik ki lehet irtani vele az emberiséget és nem is kell belőle sok!
neutronbomba is kemény!"

Minek nézzek utána ezeknek? Tudom, miről beszélsz. Gyűjteményem, adatbázisom van a nukleáris fegyverkezésről... de egyébként egyetértek.

Üdv!

fairi 2008.06.13. 10:00:43

"Bárki, aki hajlamos drogozni, s féktelen életet élni. De én nem fogom, akárhány, úgymond normális szexuális életű nővel fekszem le. De ez mit sem változtat az igazságon. Te is bedőlsz a hazugságoknak."
normális életű nőd egy alkalmi eset kapcsán elkaphatja egy féktelen életű biszexuálistól!
Mondjuk Magyarországon kevés AIDS-es van,de semmit nem szabad elbagatellizálni....
Az csak rosszat jelent...
"Jelen helyzetben talán a kínaiak miatt kellene aggódni, s csak ezt az országot veszem figyelembe. Azokból egyre több van, s lesz.2
nálunk kínai,máshol néger,még máshol a törökök,és arabok!
Mindenki az ígéret földjére akar menni,közben csak nyomornegyedekben köt ki!

"Origo... huhh, huhh... paranoiás, hahaha. Ha a tudás paranoia, akkor büszkén vállalom. :)"
tudás nem paranoia,csak akkor lesz ha véletlen eseményeket összekötsz...
Világvégét látod ahol semmi értelme...

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.13. 11:00:30

Le kellene már szakadni a "Világvége" kifejezésről.Többször is leírtam, hogy a Bibliában ebben az értelemben nem szerepel. Mivel más forrást nem jelöltetek, bátorkodom feltételezni, hogy a Biblia alapján került említésre a kifejezés.
Kissé furcsállom, hogy egy mozdulattal lesöpritek az összes kritériumot, amit felsorakoztattam, mint tényeket a globalizálódás mellett. Hogy lehet elintézni, két szóval azt a téynt, hogy futótűzként terjed az AIDS? Akábítószerrrel együtt láncreakcióban. A többi példámat is a szőnyeg alá söpörtétek.
ÉN még azt is megkérdőjelezi, hogy globális felmelegedés lenne. Hogy értetted ezt?

ÉN 2008.06.13. 12:06:47

"normális életű nőd egy alkalmi eset kapcsán elkaphatja egy féktelen életű biszexuálistól!"

Igen, ez benne van a pakliban. Az, hogy egy nő csakis heteroszexuális férfiakkal feküdjön le, akik heteroszexuális nőkkel feküdtek le, akik... végtelen sor, tehát kevés az esélye nem igaz? Éppen ezért azt akartam mondani, hogy ha elvileg csak ilyen szexuális életet élne mindenki, soha nem kaphatná meg ezt a vírust. Nem bagatelizálom el, erről szó sincs.

"Mindenki az ígéret földjére akar menni,közben csak nyomornegyedekben köt ki!"

Ezért nincs szükség nyomorban élő országokra... semmi hasznuk. Mondjuk környzetemben a kínaiak nem éppen nyomornegyedekben élnek, s nem éppen nincstelen koldusok...

"Világvégét látod ahol semmi értelme..."

Akinek ilyen problémája van, az nem tud érdekelni. Erjessze magát ebben a lében.

ÉN 2008.06.13. 12:29:24

Kedves Bebai!

Nem söpörtem a szőnyeg alá semmit, csupán felhívtam a figyelmed arra a nem éppen elhanyagolható tényecskére, hogy nincs globális felmelegedés.
Az, hogy egyesek szerint, akik hangsúlyozzák bár a média, s egyéb híradási eszközök manipuláló módszereit, ennek ellenére készpénznek veszik az ilyen dezinformációkat, mint hogy globális felmelegedés lenne. Az átlaghőmérséklet emelkedett. Na és?
Rendben van, abban igazat adok, hogy folyamatosan készítik a globalizációt, ezt tudom. Egy Új Világrend van kialakulóban, nem fér hozzá kétség, s direkt hangsúlyozom, nem kell hozzá paranoia. Egy hatalmas állam nem fog lemondani világbirodalmi lehetőségeiről, hány birodalom létezett már eddig? Ha tényleg globális felmelegedéssel, s katasztrófákkal pusztítják a földet, akkor saját maguk alatt vágják a fát. S senki sem ennyire hülye. Illetve, akad, de ilyen méretekben nem.
S ha maga a Sátán ennyire gonosz, mint ahogy azt Te hiszed, s hatalmának lényege, hogy károkat okozzon, pusztítson, akkor mit akar felépíteni? Ha tudja, mekkora háború készül ellene, miért tesz mégis minél rosszabbat saját területén, s rontja saját esélyeit? S miért pont ezen a nyavajás földön vesznének össze ennyire, amikor számtalan más, sokkal üdvösseb civilizciók is léteznek, milliószám a kozmoszban??? Ezek az irtózatos ellentmondások...

fairi 2008.06.13. 12:29:29

nyomornegyedeket főleg Párizsra értettem,vagy Amerikára!
Összességben egyetértünk,csak azért írtam mert hülyeségeket mondtál válaszként bebai-nak!
Persze ettől most is ugyanannyi a világvége esélye mint 1000 éve!
Najó ha nagyobb konfliktus lenne,és pár atombomba elsülne,az már ciki lenne!
Ám a hidegháborúba se nyomták meg sose a gombot,pedig egyszer-kétszer volt ok rá!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.13. 14:16:36

ÉN.
Remélem elolvasod a hsz-emet, bár alighanem magamnak írogatok, senki nem válaszol a kérdéseimre.
Szal, leszögezem újra, hogy ezeket a jelenségeket, amiket felsoroltam, mint előkészületeket arra, hogy a globális világrend ki tudjon alakulni, NEM a Sátán műveli!!!! A vége a folyamatnak valóban az ő uralma, az antikrisztus személyében, de mindezek azért történnek, hogy az emberiség könnyen el tudja fogadni az egységbe tömörülés szükségességét és egyszemélyes vezetést.
Ez az Isten forgatókönyve!!!! Lucifernek azért fontos ez a bolygó, mert ide lett száműzve. Nem ismerjük Isten módszereit, de tényként van a Bibliában leírva. Én pedig másról nem akarok beszélni, bár tudom vannak egyéb források, ahonnan jönnek az infók, de ez a blog nem az a hely.
Csodálkozom, hogy azt Írod az átlag hőmérséklet emelkedésre: na és? Egész állatfajok halhatnak ki, tengerszint emelkedhet, stb. nincs rá idő, felsorolni, de ha a tendencia folytatódik , miért nem látod be, hogy az egész bolygó gazdaságára kihatással lehet? Bár ez is sztem a gazd.-i válságot generálja, ami a fentebbi komoly célt szolgálja.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.13. 14:40:59

Kedves Fairi.
A világégés, amiről tegnap eszmecserélgettünk, nem egyenlő a világvégével, mivel Isten a Jelenések könyvében világosan leírja:"Mindent újjáteszek"(Jel.21;5.)
A Biblia 6408 próféciájából 3268 beteljesedett, a többi a jövőnkre vonatkozik, tehát semmi ok világ Végéről beszélni.
(Arra se válaszoltál, pedig kérdeztem, mi volt a 11.-i vizsgán?):)))

ÉN 2008.06.13. 22:19:58

Fairi... nem mondtam hülyeségeket Bebainak! Pusztán hiányos információkat közöltem, amit hajlamos voltál teljesen félreérteni, s tévesen következtetni! Jól jegyezd ezt meg... a lényeg akkor is a lényeg marad.

fairi 2008.06.13. 22:22:23

"A Biblia 6408 próféciájából 3268 beteljesedett"
és olyan egyértelmű fogalmazásban,ha akarnák lehetne mondani mind a 6400 beteljesedett!
persze Jézust "könnyű" volt megjósolni,de Biblia eseményeken kivül jósolt meg vmit,vagy a könyv saját magát jósolgatja:D:D
Már volt 2 világégés,nem Jézus oldotta meg hanem az emberek,többtízmillió ember élete árán!
Bibliai eseményeken kívül(ami kb. egy jó kis sci-fi könyvvel felér) máshol sose avatkozott be se Isten,se Jézus,se senki!
Mindig az emberek oldották meg a bajt,amit maguknak csináltak!
Ha eljön a 3. világégés,azt is mi oldjuk meg,nem Jézus meg az UFO-k!
[(Arra se válaszoltál, pedig kérdeztem, mi volt a 11.-i vizsgán?):)))--bocs,állandóan lemaradok,kiesett a figyelmemből.4-es lett a fizika,16-án szerves kémia lesz]

ÉN 2008.06.13. 22:25:25

Kedves Bebai! De komolyan, érdekel engem, hogy emelkedik a tengerszint? Érdekel engem, hogy állatfajok pusztulnak ki? ÉRdekel engem, hogy melyik országban milyen gond van? Addig nem, amíg engem nem értint. Néhány országra, s annak teljes lakosságára nincs szükség, százmillióknak kell majd meghalniuk, hogy létrejöhessen az Új Világrend. S nem lesz hatással az egész Földre, ez hülyeség.
S most... az Új Világrend nem az istened műve... az a világrend, amelyet most készítenek elő, közvetlen Lucifer irányítása alatt van, a többiről biztos tudsz. Ez hogy lehet isten műve? Te csak ezt hiszed. De tulajdonképpen nem nagyon érdekel, mit hiszel. Csak írok ide, mert így látom jónak.

fairi 2008.06.13. 22:39:33

ÉN

Te még különösebb vagy bebai:D
A lényeg: a globalizációban minden ország sorsa összefügg,lehet mi országunkat nem fogja elönteni a a tenger,és nem mi vagyunk a menekültek kedvenc helye,ám baj van máshol nálunk is lesz!
kereskedelmünk más országoktól függ,gazdaságunk szintén!ha feszültség lesz,könnyen belekerülünk a gócpontba,mint eddig bármikor mikor zűr volt Európában!
Nálunk mi lehet,szeszélyes vízjárás a Tiszán(rossz minőségű gátjaink,amiket már 10 éve nem tettünk rendben,elég sok kellemetlenséget okozhatnak!)Száraz időjárás,jégesőkkel,nem lesz normális termés,sok ember csődbe megy,nő a munkanélküliség stb.gazdaságunk most se jó,de lehet még rosszabb is!

Új Világrend,ez egy külön filozófia,mindig jöttel létre új villágrendek,pl feudalizmus váltás kapitalizmus vmikor békésebb vmikor erőszakosabb!
Most hova megyünk a globalizációba,egyesül szimbolikusan a Föld,távolságok eltűnnek,repülők stb.
Ez még az Antikrisztust jelenti,nem hinném,már ezerszer megjósoltál,ezerszer nem jött el!

bebai 2008.06.13. 23:09:16

ÉN.
A felsoroltak TUDOM, hogy nem érdekesek Neked, csak annyiban fontosak , mert témámhoz kapcsolódnak, mint a világbirodalmat sürgető jelek.
Örülök, hogy végre elismerted, hogy nem csupa szerető gondoskodás mestered munkálkodása.(Bár szerintem felületes nézőnek annak látszik.)
De akkor is állítom, hogy az örök korok korain át Élő( direkt nem használom az örökkön örökké-t) ihlette könyvben a Bibliában többezer éve változatlanul le van írva, ami most történik és a végkifejlet is. Az, hogy a harmagedoni csata vége is ott áll, Neked elfogadhatatlan, de én tudom, hogy igaz.Biztosan ismered ezt a fajta tudást és meggyőződést, amiről én próbálok ezen a blogon világosan írni, csak te MÁShonnan szerzed a tudásodat. Bármilyen meglepő, erről is ír a Biblia, meg arról, hogy milyen döbbenetesen hatalmas az ellenségem (Még Mihály, a mennyei seregek vezére sem mert szidalmazó véleményt mondani róla) Azonban Jézus megküzdött vele, méghozzá Lucifer hazai pályáján, és legyőzte. Vérre menő harc volt: azonban Jézus rendelkezik a sokféle fegyver közül egy olyannal, ami nincs más emberi lénynek (természetfelettinek meg pláne:) különleges, mert bűnt nem hordozó emberi vére volt. Ezt a vért adta oda azokért az emberekért, akik elfogadják kezéből a megváltást. A Sátán kapott még annyi időt, hogy az eddigi rejtett vezetői stílust felcserélje egy teljesen látható és nyíltra. Ez lesz a világkormány. Hét év múlva azonban a "mélység homálya vár rá". Még mindig arra számít, hogy valamilyen módon kikerülheti ezt.A Biblia ennek a kozmikus tervnek a forgatókönyve. Ez pedig Isten műve.

bebai 2008.06.13. 23:20:29

Fairi.
Látom, kezded látni!!! Csak azt nem érdemes találgatni, hogy "mikor" lesz. Én sem tettem, csak felsoroltam az arra utaló jeleket, hogy mennyire felgyorsultak az események.
A két világháború bár borzalmas pusztítást végzett, mégse nevezhető világégésnek. Amikor az egész bolygó "ég", AZ világégés, de még az elől is lehet menekülni, föld alatti barlangokba(a Biblia szerint)stb.
Gratula a vizsgádhoz, fizikából 4-es. EZ komoly!!! A szerves kémia se "piskóta" drukkolok! Majd nemsokára rátérünk egy kis témádba vágó témára, mivel az élet eredetéről még nem győztelek meg!!!!:))):D

fairi 2008.06.14. 00:56:04

bebai
"mivel az élet eredetéről még nem győztelek meg!!!!"
abból nem is tudsz,mivel minden nap ezt tanultam,bízonyítékok elméletek,matematika!
Csak nem tudom eldönteni jövő szemeszterre mit vegyek fel:primates evolúció,vagy antropogenetika:)
"szerves kémia se "piskóta" drukkolok!" potom 300 oldal tömény jegyzet,nem leányálom!

"mégse nevezhető világégésnek."
Biblia szemszőgéből az a világégés hogy Izreal tönkremenetelét jelentheti,mivel őket ehlyezi a világ központjába!
Máskülönben központi helyzetű is,3 vallás kiindulási pontja!
Ám ez nem jelenti hogy az egész most ismert világunk égni fog,mivel akkor a világ kisebb volt!!!
"Én sem tettem, csak felsoroltam az arra utaló jeleket, hogy mennyire felgyorsultak az események. "

hát,ez nem egyedi Totális háború 2006-ban? Simon Pearson-tól!Egy katonapolitikai tanácsadó a brit védelmi minisztériumban hatástanulmányából ír könyvet!
2001-es eseményekből csinál egy kisebb világháborút,ami 2006-ban lesz!Minden rossz összejön elven!
300 oldalas logikus,és még pár Bibliai dolgot is belecsempész,de összességében teljesen logikus elvek alapján dolgozik!kedvenc írója Jeremiás,tőle van jópár idézet a könyv elején,ezeket is felhasználja finoman!
nem lett igaza,de egy rossz döntés és bármikor rossz irányba mozdulhat el a dolgok kerékvágása!
Ám ha mégis eljön,NEM Jézus meg Sátán fog harcolni hanem ember,és senki nem fog segíteni nekünk kell majd megoldani,nekünk embereknek!
Mint eddig mindig!

fairi 2008.06.14. 01:14:38

Könyv hátoldaláról idézem!

"Az események folyama könyörtelen: a maffia hatalmáról megbénított Oroszország kimerül,megtapasztalja a hadsereg által vezetett Második Forradalmat,újjáéled és veszélyessé válik.Észak-Korea betör déli országrészben,és kiteszi magát az USA által vezetett összehangolt megtorló erőnek.Az iszlám forradalom hulláma Marokkótól Szaúd-Arábiáig végigsöpör az egész arab világon.A szocialista,centralista kormányok gazdasági és politikai kudarcai az új millennium beköszöntével elvész a köztudatban Európa-szerte szertartásosan táplált reménység. Ahogy a munkanélküliség és a faji békétlenség növekszik, új,keményvonalas,nacionalista jobboldali rezsimek jutnak hatalomra.
Az USA.technikai és katonai fölényével legalább egy generációval a világ előtt járva,de facto a világ rendőreként és mindenre elszánt NATO vezetőjévé válik.
Az iszlám világban a nagy hatótávolságú rakéták megszerzéséért folyó,s mindenfajta tömegpusztító fegyverrel felborított verseny a végéhez közeledik,
Új "vezér" bukkan fel,hogy az iszlámot a nyugat hatalma elleni lázadásban egyesítse,és hogy Izrael létét fenyegesse.A világ az elkerülhetetlen háború felé sodródik!"


Szted milyen prófécia ez????
Nem kell se Jézus,se Sátán!
Mondjuk a szerző 2006-ra tette,ám ennek ellenére lehet aktualizálni,mivel a szálak még mindig nincsenek elvarrva,amit ő feszeget,csak egy hatástanulmány,jóslat!
Ha látod könyvesboltba érdemes megvenni,én még 2004-ben szereztem,sztem most már nem árulják mivel aktualitását vesztette:(

Kb. ugyanazt írja mint te,de ő nem tesz bele se istent,se Sátánt!
Könyv utolsó mondata
"Jöhet a következő."

ÉN 2008.06.14. 06:42:14

Fairi!

Én nem is várom az Antikrisztust... én a globalizációban hiszek, s az Új Világrendben. Semmit sem misztifikálok túl persze.

Aztán pedig... persze, hogy függ más országoktól a helyzete M.o.-nak. De Én ilyenkor konkrétan mondjuk Afrikára gondolok például a néhány közül. Ha azt lesöpörnék, semmilyen hatással nem lenne ránk. A baj az, hogy csak részleteket magyarázok, így értelmetlennek tűnik számodra amit mondok... amit megértek.

ÉN 2008.06.14. 06:47:15

"bebai 2008.06.13. 23:09:16" - Erre a pontra...

Én nem így látom. Amikor arról beszélsz, hogy Jézus vére nem hordozta a bűnt, akkor nekem rögtön a genetika jut eszembe (az ember genetikailag egy "szemét" faj), s nem szellemlényekként gondolok Jesszusodra, istenedre, hanem értelmes, de az embertől milliárd évekkel fejlettebb civilizáció személyeire. Sajnálom, de ebben százszor több a reláció. Viszont így már sokkal könnyebben el tudom fogadni a dolgokat. Mert az ilyen meglátás nélkül a Te eszméd sem több, mint azoké, akik templomba járnak...

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.14. 09:36:39

Kedves Fairi.
Általad idézett mű látása nem rossz, csak annyiban tévedés, hogy senki nem jósogathat időket, mert félremegy az egész, erre még Jézus is azt mondja:
"Nem a ti dolgotok tudni az időket, vagy alkalmakat, melyeket az Atya a saját hatalmába helyezett" (AP.CSel.1;7.)
Az a mondat, meg hogy "Nem kell se Jézus,se Sátán!" nonszensz.
Az, mivel a tér-idő korlátok közé szorított emberi lények azt gondolják, hogy egyszerű tagadással eltüntethetnek náluknál magasabbrendű valóságokat.

Lehet:elutasítani:
Nem lehet:eltüntetni.

Nem hit kérdése, hogy vannak vagy nincsenek, nem a hit hozta létre a magasabb rendű Valóságot, hanem a magasabb rendű Valóság hozta létre az alsóbbrendű lényeket. (De ez már egy későbbi postom témája lenne.)

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.14. 09:46:56

ÉN.
Csak reménykedem, hogy eszme helyett élő hitem van, a templomosok erről mit se tudnak, mert akkor nem "halott" kövekhez, tárgyakhoz, épületekbe járkálnának.
Nekem a Biblia úgy ahogy van, egységes egész Veled szemben, mert úgy tűnik "szemezgetsz" belőle. (Pld.Az ember genetikailag szemét faj"-írod. Erre mondom:De nem volt eredetileg így...stb)Ezért (sem) tudunk semmiben sem egyetérteni, de szerencsére nem is célunk ez!

fairi 2008.06.14. 10:20:37

"csak annyiban tévedés, hogy senki nem jósogathat időket, mert félremegy az egész, erre még Jézus is azt mondja"
persze,ám Biblia szerint így lehet a viláhvége 10 év vagy 10000000 év múlva is,vagy sohanapján!
semmit nem tud megjósolni,max saját magát!
"Az, mivel a tér-idő korlátok közé szorított emberi lények azt gondolják, hogy egyszerű tagadással eltüntethetnek náluknál magasabbrendű valóságokat.

Lehet:elutasítani:
Nem lehet:eltüntetni."
ám eddig nem mutatkozott,semmi csoda nem történt,majd eljön,de eddig nem jött el senki!
Inkább álomvilágnak,fantáziának tűnik mint valóságnak!
Mondjuk a fantáziát és a valóvilágot össze lehet mosni...

"Nem hit kérdése, hogy vannak vagy nincsenek, nem a hit hozta létre a magasabb rendű Valóságot"
hát inkább az emberi fantázia teremtette a Sátánt és Istent,kultúra fejlődésével fejlődik az istenkép is,tönnistenhit lesz belőle egyistenhit,vagy a buddhizmusban már isten sincs,azt már kiredukálták...
"hanem a magasabb rendű Valóság hozta létre az alsóbbrendű lényeket."
ez hit kérdése,mivel semmi bizonyíték nincs,csak a biblia,ami erre nem elég,csak a hívő ember számára...
Újra körbeértünk,ha kivonjuk a világvégéből istent és sátánt attól ugyanúgy elképzelhető!Ha világ teremtéséből kivonjuk ugyanúgy elképzelhető!
Vagyis hívő embernek bele kell tenni ezeket a lényeket,és úgy tudja elképzelne,ateistának nem kell beletenni,de attól még hasonlóan elképzelheti a világégést,de csak nincs benne semmi fantázialény!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.14. 11:09:13

Fairi.
Idézek Tőled:
"Ha világ teremtéséből kivonjuk ugyanúgy elképzelhető!"
Nem képzelhető el!!Méghozzá azért, mert semmi magyarázat nincs Istenen kívül az információ eredetére (ha már az ember eredete kapcsán a szédelgésig körbejártunk)...!!!

fairi 2008.06.14. 13:22:32

"Nem képzelhető el!!Méghozzá azért, mert semmi magyarázat nincs Istenen kívül az információ eredetére"
Milyen információ,ez emberi fogalom...
Bibliáé,én is tudok ilyen jóslatokat tenni,és majd vki ráhúzza a dolgokra!
Semmivel se pontosabb mint az asztrológia, homályos,belemagyarázás az összes!
Bibliát nem tartom igazabbnak mint bármelyik hasonló fajsúlyú könyvet,így a jóslataiba se látom sokkal többet!
Annyira se jönnek be mint Nostredamusé,pedig neki van egy-két tényleg ámulatba ejtő,ám az is homályos jó sok belemagyarázással!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.14. 14:54:03

Fairi. Erre az információelméleti dologra majd visszatérek, a kérdésfeltevésem rossz volt, ill. pontatlan, sry. :(

Victorius 2008.06.14. 15:41:56

Sziasztok
eddig csak olvasgattam (ido hianyaban) a blogot, a velemenyek utkozteteset, a tobbe-kevesbe logikus erveket es ellenerveket. Egy-egy temahoz - idom fuggvenyeben- szeretnek hozzaszolni, egyik masik velemenyre reagalni.
Kedves bebai! Nagyon erdekesnek talaltam az osszes posztodat, engem is erdekelnek ezek a temak, igy talaltam meg a blogodat. Egyebkent szerintem mindem emberben benne van a VAGY hogy az elettel es sajat magaval, a letezesevel kapcsolatos kerdeseire valaszt talaljon. Ez a VAGY teljesen termeszetes es szerintem SZANDEKOSAN van belenk "programozva". A vagyaink hajtanak, kesztetnek kulonbozo lepesekre, cselekedetekre. Ebben az esetben arra, h. kutassuk (megtalaljuk) letunk eredetet (elet eredetet) es celjat, megismerjuk onmagunkat. Az hogy ez a vagyunk letezik es ennyire eros arra enged kovetkeztetni (a logika es az elet torvenyei szerint) hogy jol meghatarozott CELLAL "kerult" belenk, es ez a cel nem lehet mas mint az hogy megtalajuk a forrasat ennek a vagyunknak, vagyis azt aki ezt belenk "ultette". Ennek a forrasnak termeszetszeruleg magasabb rendunek kell lennie!!
Ezzel a kis logikai lepessorozattal azt szerettem volna erzekeltetni, hogy Fairi velemenyevel ellentetben a "magasabb rendu" nem csupan hit kerdese, hanem teljesen egyszeru logikus gondolatmenettel is elkepzelheto! Marpedig ha ezt eltudjuk kepzelni, akkor van belole (magasabb rendubol) valami ami bennunk is megvan. Mi pedig letezunk, azzal a kis magasabbrendu "resszel" bennunk, ha pedig a resz letezik akkor az egesznek is leteznie kell, amelynek a resze!
Tovabbi sok sikert kivanok Bebai a blogod irasahoz (nagyobbreszt a te velemenyed kozel all az enyemhez, bar nem mindenben ertek egyet veled sem), fairi-nek a vizsgaihoz (en is ateltem jo parszor a vizsgaidoszakot :) kitartas), es ha az idom engedni fogja meg megprobalok velemenyt nyilvanitani.
Viszlat!

bebai 2008.06.14. 16:00:22

Victorius.
Nagy örömmel olvastam kristálytiszta logikával kifejtett hsz-edet!
Köszönöm!
Szeretettel várlak vissza!!!! :)

fairi 2008.06.14. 20:40:04

Victorius
"Ez a VAGY teljesen termeszetes es szerintem SZANDEKOSAN van belenk "programozva". A vagyaink hajtanak, kesztetnek kulonbozo lepesekre, cselekedetekre. Ebben az esetben arra, h. kutassuk (megtalaljuk) letunk eredetet (elet eredetet) es celjat, megismerjuk onmagunkat. Az hogy ez a vagyunk letezik es ennyire eros arra enged kovetkeztetni (a logika es az elet torvenyei szerint) hogy jol meghatarozott CELLAL "kerult" belenk, es ez a cel nem lehet mas mint az hogy megtalajuk a forrasat ennek a vagyunknak, vagyis azt aki ezt belenk "ultette"."

ez nem feltétlenül igaz,legközelebbi genetikai kapcsolatban álló élőlénycsoport a majomokkal végzett vizsgálatok sok érdekes dologra derítenek fényt,főleg arra hogy az emberi tudás,és kreativitás nem a semmiből jön!
Főemlősök van már éntudata,ez az alapja hogy tudjunk gondolkodni a világ értelméről! Másik hogy előre el tudjunk vmit képzelni,feladatat megoldását,meg hasonlót,közeli rokonaink erre is képesek,termeszvárakból: a csimpánz a termeszt fapálcákkal kipiszkálja ha nem talál CSINÁL!!
"vagyaink hajtanak, kesztetnek kulonbozo lepesekre, cselekedetekre"
ez ösztön,állatoknál(drive-nak hívják) is megvan,csak mi más felé irányítjuk,tudás megszerzésére,világunk megismerésére....

Ki mennyire filózik ilyeneken,sok mindentől függhet!
Ókori Görögországban rengeteg filozófus volt,mert volt rá idő,élet lét értelmét keresték,sötét középkorban senki nem vitatta a bibliát,egyszerűen elfogadták,és nem foglalkoztak,reneszánsz idején mikor már lehetett a tudományból megéli újra előkerült, vallás dogmáit megcáfolták....

Mivel a többi homo faj kihalt így nem lehet elemzeni nekik milyen fejlett volt a képzeletük,mi volt a világfelfogásuk!

Ám a vallásokban is meg lehet figyelni fejlődést,először tárgyakat személyesítettek meg,utána elvonatkoztatnak tőle,és ISTEN fogalmának a megalkotása,először több isten van(mindennek saját) és nyugati civilizációba végül egy darab mindenható isten lesz!
Buddhizmus már tovább megy,elveti Istent,csak egy felsőbbrendű erőt mond,így mi Isten fogalmunkat is megszünteti!
21.században efelé megy a tendencia egyre több ember hitvilágában nem isten van,csak egy nálunk magasabbrendű,de már nem mindenható és mindentudó..
Akitől segítséget lehet néha kérni,NEW AGE!
Vagyis a vallások fejlődése vhogy az emberi képzelőerő változását(komplexebbé válását) is mutatja,és világképét is!

Magasabbrend is,ha már így általánosítjuk inkább csak hit, mivel nem kézzelfogható,olyan amitől segítséget kérhetünk,de nem ad választ, nem ő oldja meg,hanem az ember....
isten folyamatosan kísérletezett,Homo Habilis(első pattintott eszközök)Homo Erectus(első "állat" aki tudja használni a tűzet) Homo Sapiens Neanderthalis(első művészeti tárgyak,szobrok,valszeg már nyelv is)Homo Sapiens Sapiens(ezek vagyunk mi,tudományos néven)
Akkor az ember inkább laboratóriumi patkányként lehet értelmezni,vki kísérletezett velünk,mint amikor mi csináljuk a laborban! kétleném hogy mindenható lenne,mert akkor nem kéne neki ez!
Ám az egyszerűbb megoldás:evolúció!

isten 2000 év óta eltűnt,semmibe se avatkozik be mint régen,lejött a fia,csinált egy kis zűrzavart,létrehozta a történelem egyik legvéresebb vallását(pedig tudnia kellett volna,mivel mindenható),és eltűnt!
Világ megy a saját kerékvágásában!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.14. 23:39:59

Fairi.
Jézus nem tűnt el, és rajtam kívül is sokan tehetnének bizonyságot arról, hogyan avatkozott bele az életükbe, s ezáltal tettek egy 180°-os fordulatot. Nem tapasztaltad, ezért nem tudhatod, milyen módon lehet kapcsolatba kerülni Vele.
Az emberiség két részre van szakadva: Isten gyermekei és Isten ellenségei. "Aki nincs velem az ellenem van"(Lukács 11;23)
Csak ebből a két pozicióból érdemes szemlélni a földi történéseket, és mindjárt könnyebb a megértés.

fairi 2008.06.15. 12:43:50

"Jézus nem tűnt el, és rajtam kívül is sokan tehetnének bizonyságot arról, hogyan avatkozott bele az életükbe, s ezáltal tettek egy 180°-os fordulatot."

vkiknek az UFO jellenek(szíriuszról,Vénuszról,tau-cetiről),vkinek Krisna,másvalakinek Allah,de van olyan akinek Mária,neked Jézus!
Szubjektív tapasztalatot nehéz igazolni,mivel csak te látod..
Mondjuk van ennek kollektív változata is,mikor egy csoport ember látja...Ez még igazolná is,ha nem lett volna ott egy semleges társaság,vmi keresztény szekta(egy karizmatikus gyülekezet-szerű),a hívők látták eljön Jézus,meg a Szent Lélek,forgatócsoport semmit nem látott,semmit nem éreztek...
Önszuggeszció,önhipnózis ismerős fogalmak???

fairi 2008.06.15. 13:58:51

bebai

Na leltem vmit!

hirek.prim.hu/cikk/38566/?sr=agstl
Utána ezt nézd,meg mivel az első link picit régibb!
www.mindentudas.hu/magazin2/20060901mitjelent.html

ÉN 2008.06.15. 14:44:42

Ezt a cikket már olvastam. Kézenfekvő magyarázat a tudomány részéről, s ezzel le is van tudva a megmagyarázhatatlan létezésének kérdése. Nincs 'oszt kész!-mindig válasszuk az egyszerűbb utat, csak hogy ne kelljen elismerni semmit. Végül is, ha a tudomány meginogna, százezrek kerülnének utcára, munkanélküliség nőne a tudomány berkein belül, stb. Mindig egyszerűbb, ha a legegyszerűbb magyarázatot keressük ahelyett, hogy nyissunk a világra. HIBA.

ÉN 2008.06.15. 14:46:17

Bebai!

Íme véleményem Jézusról:

„Ismerjük, hogy ez az ember Józsefnek, az ácsnak fia és Máriától született, de ő saját magát Isten fiának és királynak mondja. meg­szentségteleníti a szombatot és még atyáink törvényét is el akarja törölni. " ­„Miként akarja eltörölni a törvényeiteket'?" - kérdezte Pilátus. - „A mi törvé­nyünk tiltja a szombati napon való gyógyítást és ez a gonosz bűvöléssel meggyógyította a sántákat, púposokat, bénákat, vakokat, süketeket, némákat és megátalkodottakat a szombatnapon. " - . ,Miféle gonosz bűvöléssel gyógyí­tott" - kérdezte Pilátus. - „Ez egy mágus. Belzebúb jóvoltából - és ő a gonosz szellemek ura, aki elűzi őket és mindegyik engedelmeskedik neki" - mondták a zsidók. -, . Nem lehet a démonokat elűzni egy tisztátalan szellem erejével, ha­nem csak a segítő Isten jóvoltából"

Ha nagyon, nagyon, nagyon belegondolsz, gondolkodsz, akkor rájöhetsz, hogy Jézus nem volt más, mint Lucifer, Isten legelső szülött "lázadó" fia. A JÓ-ROSSZ eltűnik a galaktikus valóságban.

ÉN 2008.06.15. 14:48:37

Sőt... ha megvizsgálod a Mithras kultuszt, arra is rájöhetsz, hogy Jézus csupán Mithrasz olcsó mása volt a keresztényeknél... minden egyes vallás ugyabba a pontba vezet vissza.

Aztán azt is beismerheted, hogy szó sincs szellemlényekről. De Fairi Neked is mondom, nem minden a képzelet szüleménye, ami az emberiség mitológiája, vallásai, stb. Csak éppen hús-vér élőlényekről van szó.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.15. 17:49:14

ÉN.
Ahogy már számtalanszor leírtam, nekem a Biblia a tekintély, az ott leírtak igazságtartalmáról megyőződtem. Ennek értelmében Jézus és Jahve ugyanaz a személy. Örök korok korain át Élő, Mindeneket alkotó és fenntaró Isten. Ergo nem teremtmény.
Istennek sajátmagának kellett emberi testet öltenie, másként nem adhatta volna vérét váltságul az emberiségért. Emberi bűnös teremtmény vére nem alkalmas a Sátán fogságából való kiváltásra.
Ezért nem születhetett Jézus szokványos módon.Az általad idézett szöveg nem szerepel az eredeti Bibliában, ezért nekem nem mond semmit.
Ezzel szemben Luciferről, mint teremtményről a Bibliában olvashatunk bemutatást. (Ezékiel 28;15.)
Kissé emlékeztet az okfejtésed a Jehova tanuéira, akik meg Mihály arkangyallal mossák össze a Megváltót.
Ezeknek semmi értelme, mert a Biblia kristálytiszta következetességgel felállított kerek egész mű, ilyen logikai bukfencek még akkor se férnének bele, ha nem lenne 2000 éve lezárt mű. (Az apokrifek pontosan a "kakukktojásaik" miatt nincsenek benne)

ÉN 2008.06.15. 19:58:09

Értem. Nos, először is, nem tudom honnan vetted az erőt és bátorságot, hogy egy kalap alá vegyél a tömegekkel, kik talán valóban bűnös teremtmények... de én egy uralkodó vagyok, jelenleg méltatlan helyzetben, ami nem tart már soká, ezért amennyiben lehet, felejtsd el tehát, hogy az én vérem bűnös! Tisztább és felsőbbrendűbb az ostoba bárányok hatalmas tömegeinél, a Nagy Nyájnál!

Victorius 2008.06.15. 20:24:26

Fairi
"ez nem feltétlenül igaz"
amit kifejtettem igaz lehet, osszhangban van a termeszet torvenyeivel es teljesen logikus. Mint biologus biztos tudod h. termeszetben minden bizonyos celt szolgal. Csak par pelda: a halak kopoltyui a legzest szolgalja, a rajta ataramlo vizbol az oldott oxigent megkoti a CO2 leadja. Ha a kopoltyu felepitese nem lenne olyan amilyen, akkor ez a muvelet nem sikerulne. A kaméleonok teste a fán és bokrokon lakó életmódhoz maximalisan igazott: kapaszkodasra alkalmas farok, egymastol fuggetlenul mozgathato szemek, szinvaltoztatas a kornyezetbe valo beolvadsert, megtevesztesert, alcazasert. A CEL tehat NYILVANVALO! Vajon nem butasag ezek utan feltetelezni h az ember (mint ugyanannak a termeszetnek egy masik elolenye) e legmelyebb vagya ertelmetlen es CEL nelkul kerult bele?

""vagyaink hajtanak, kesztetnek kulonbozo lepesekre, cselekedetekre"
ez ösztön,állatoknál(drive-nak hívják) is megvan" - szerintem a vagyaink is hajtanak minket, pl vagyom egy uj autora es ezert tobbet dolgozok es tobbet teszek felre. Ezt nem osztonbol teszem. Az mas!
"majomokkal végzett vizsgálatok sok érdekes dologra derítenek fényt,főleg arra hogy az emberi tudás,és kreativitás nem a semmiből jön!" - szerintem se a semmibol jon! Az ember tobb mint hus-ver eloleny, erzelmei, gondolatai vannak es kapcsolatba lehet a magasabbrenduvel meg ha a tudatos resze ezt nem fogja fel. Inkabb hajlok e fele, mint h a majmoktol szarmaztassam a tudasom es kreativitasom!

"Buddhizmus már tovább megy,elveti Istent,csak egy felsőbbrendű erőt mond,így mi Isten fogalmunkat is megszünteti" - en is csak egy felsobbrendu inteligenciarol egy magasabbrendurol beszelek, de egyaltalan nem zavar hogy egyesek Istennek mondjak.

fairi 2008.06.15. 21:14:44

Victorius

"Csak par pelda: a halak kopoltyui a legzest szolgalja, a rajta ataramlo vizbol az oldott oxigent megkoti a CO2 leadja. Ha a kopoltyu felepitese nem lenne olyan amilyen, akkor ez a muvelet nem sikerulne."
de ez nem bizonyít hogy tervezve van a kopoltyú!
Amelyik halős nem tudta kiszűrni nagy hatékonysággal az oxigént az meghalt,akinek jól működött az továbbélt,szaporodott és az ő genetikai állománya adott tovább!
Célja a kopoltyúnak hogy ne haljon meg az állat,tudjon víz alatt lélelegezni,máskülönben a kopotyú elég egysezrű képlet,már a kagylóknál is van,egyszerű(egyrétegű laphámmal fedett) filamentunok amin hemolimfa áramlik át!Diffúzióval cserélődik az oxigén széndioxid!
"Az ember tobb mint hus-ver eloleny, erzelmei, gondolatai vannak es kapcsolatba lehet a magasabbrenduvel meg ha a tudatos resze ezt nem fogja fel."
pedig genetikailag 99% ugyanolyan vagy mint egy csimpánz!
Fő különbség ember agya 1500 köbcenti,csimpánzé kb. 300-400..
Állatoknak nincsenek érzései?Kutya nem szomorú,vagy vidám?
Majom nem gondolkodik mikor megoldja a feladatot,vagy végrehajtja a logikai tesztet?
Miből gondolod hogy az állatok "kapcsolatba lehet a magasabbrenduvel" számukra lehetetlen:D
"Inkabb hajlok e fele, mint h a majmoktol szarmaztassam a tudasom es kreativitasom!"
NEM a majomtól származol,csak volt anno 5-6 millió éve egy közös ős,ami akkor kettévált...
Egyrészük a ma ismert főemlősők,másik része az ember lett,pontosan a Homo Sapiens Sapiens....
Mivel több emberelőd is volt,amik kihaltak,csontjaik eszközeik,műalkotásaik a barlangfalon megtalálható még mindig!!!

Tényleg a Biblia mit mond ezekre,Isten ennyire döntésképtelen lett volna?
Mindenhatónak miért kell csinálni ennyi elődöt??

ÉN 2008.06.15. 22:18:12

"Amelyik halős nem tudta kiszűrni nagy hatékonysággal az oxigént az meghalt,akinek jól működött az továbbélt"

És akkor hogy szaporodtak? Egy nap meghalt egy hal, egy másik életben maradt, s néhány perc alatt meg volt oldva a dolog? Amelyik halős meghalt, mit keresett a vízben? Hogy került egyáltalán bele, ha több millió másik hal is meghalt, amiért nem tudta kiszűrni nagy hatékonysággal az oxigént? Szóval a folyamatot nem értem... ha meghal egy hal a vízben, akkor az hogy az istenbe fejlődik? Fuldokoltak évezredeken át, mire egyszer csak rájöttek, hogy egyre kevesebben fulladnak meg, ezért tökéletesítették a kopoltyúikat?

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.15. 22:40:09

Kedves Fairi.
Nem tudok röviden (hsz-ben) válaszolni a fontos kérdésre, de tartsál ki, mert remélem holnapra felrakhatom a postot az élet eredetéről.

fairi 2008.06.15. 23:01:38

ÉN

Nem két hal volt,populációban kell gondolkodni!
Többszáz "hal" van,mindegyik különbözik a másiktól, ha változik az oxigéntartalom nagyrészül elpusztul,de ha már 10-20 túléli vmi folyvást,nagyobb légzőfelület például,hatékonyabb oxigénfelvétel a vzből,azok fennmaradnak,és ők tudnak szaporodni!
Születendő kedvezőtlen tulajdonságú egyedek nem fogják megélni a felnőtt kort,mivel a többiek jobb adottsággal rendelkeznek!
Ez a folyamat nem 100 vagy 1000 év alatt játszódik le,hanem évmilliók alatt..
Mondjuk a baktériumoknál gyorsabban(lsd rezisztencia),embernél lassan(mivel 15 év körülbelül az ivarérettség)
Palotapincsit az ember teremtette mesterségesen a farkasból???Természetes folyamat volt,csak írányitott..
Normális esetben nem fejlődött volna ki,mivel természetben előnytelen palotapincsi tulajdonságai,de az ember fenntartotta ezeket a tulajdonságokat!

Természetben: nem kell felsőbbrendű lényt elképzelni(mint írányítóerőt) feltétlenül,hanem a környezet(biotikus és abiotikus) változása is elég hajtóerő...
Növényevőkre a ragadozók gyakorolnak nyomást,egy növényre az őt fogyasztó állatok...

tekintsd végig ezt a sort:
lándzsahal,nyálkahal,cápa,ponty!
Első nem(!!) hal,ám genetikai vizsgálatok szerint a gerincesek őse, nyálkahal állkapocs nélküli gerinces,cápa porcoshal,ponty csontoshal..
igazán jó cikket nem találtam ami összehasonlítja mondjuk a légzőrendszerüket..
ha lelek akkor linkelek...
Ám ha utánaolvasol,rálátás lehet mi a különbség a légzésük között! Jah a legsikeresebb közülük a csontoshalak,talán nem véletlen,nekik a legfejlettebb a kopoltyú!
Mocsaraktól kezdve,hegyi patakokon át a mélytengerekig élnek!
Többiek hááát...

ÉN 2008.06.16. 07:21:29

És ezt az ÉVMILLIÓK-ig tartó fejlődést ki látta, ki fogta, ki tudja bebizonyítani 300%-ig, hogy így volt? Ugyanis a Te tudományod, mint biológia is feltételezéseken alapul. Nem csak azokon, de ami a régmúltat illeti...
Ez olyan mint az ősrobbanást vallók istentelensége (értem ezalatt atheizmusukat), akik felháborodnak igazságuk megtámadásán. De magát az ősrobbanást nem látták, de még csak meg sem tudták mérni normálisan. Minden csupán relatív... Einstein ezt megérezte.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.16. 08:40:53

ÉN.
Ezt akartam "én" is mondani....

Victorius 2008.06.16. 09:15:43

Fairi
a kopoltyus peldammal azt erzekeltettem, hogy minden ami a termeszetben van, legyen az akarmilyen egyszeru v. bonyolult keplet, de CELT szolgal! Ahogy mondtad, a kopoltyu azert van h. a hal lelegezni tudjon a vizben. Az ember bore pl ved a bakteriumoktol es egyeb kulso hatasoktol. A fogak a szajban es a nyalban levo enzimek az emesztes elofelteteleit teremtik meg. Nem csak ugy vannak, hanem CELJUK van. Ha belegondolsz a termeszetben mindennek CELJA van. Es ez alol az ember es kulonbozo tulajdonsagai sem lehet kivetel. Nem lenne logikus!
"pedig genetikailag 99% ugyanolyan vagy mint egy csimpánz" - na es? ez mit bizonyit? nem lehet ket nagyon hasonlo genetikai allomannyal rendelkezo elolenyt teremteni??

"volt anno 5-6 millió éve egy közös ős,ami akkor kettévált" - es mi ertelem volt ennek ha csak 1% a kulonbseg? Mindez 6 millio evbe kerult...a fizikai, biologiai rendszerek energia minimumra torekednek...valahogy nem logikus ez az egesz.

"Állatoknak nincsenek érzései?Kutya nem szomorú,vagy vidám?" - nem mondtam hogy nem igy lenne

"Miből gondolod hogy az állatok "kapcsolatba lehet a magasabbrenduvel" számukra lehetetlen" - ezt se mondtam, csak a te kovetkeztetesed...Azt mondtam az embernek gondoltai is vannak, ez alatt nem egyszeru gondolkodasi folyamatokat ertek hanem hogy olyasmit is eltud kepzelni, magyarazatot adni, ervelni mellette v. ellene mint pl evolucio, osrobbanas (amiket nem is latott soha, csak feltetelez), v. eppen magasabb vilagok, intelligenciak elmelete stb. Tenyleg, az osrobbanasra vagy evolucora sincs sokkal tobb bizonyitek mint a termeszetfeletti letezesere pedig az elobbiek iranyaba sokkal tobb kutato dolgozott es dolgozik mint Isten bizonyitasan!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.16. 14:19:06

Köszönöm kedves Victorius.
Problémát most csak az jelent számomra, hogy nem találom a kalapomat! Pedig nagyon szeretném Előtted megemelni...:))))

ÉN 2008.06.16. 15:22:54

Bebai!

Azért sok minden "egyet értünk"... ki-ki, a maga oldalán. ;)

ÉN 2008.06.16. 15:23:35

Úgy értem: sok mindenBEN. Csak kihagytam a 'végit'. :)

fairi 2008.06.16. 16:47:45

Én
www.darwinnap.hu/evolucio-gyik.php
Itt megnézheted hátha választ találsz kérdésedre!
evolucio.lap.hu/
Ezt is átnézheted,elolvashatod....
Lényeg a fő bizonyíték az kövületek..
Ezek nem összevissza vannak!3 milliárd éve csak prokarióták,2 millárd éve csak eukarióta egysejtűeket rejtenek a kövek, félmillárd év puhatestűek,300 milió év első gerinchútosok,után már az alap megvolt,és felgyorsult,ez persze millió években mérhetően!

Victorius

"de CELT szolgal" sokszor látszólagos,élőlény életének mi a célja?egysejtűnek,baktériumnak mi?
Evolúció megadja:szaporodjon és sokasodjon,tovább adja a genetikai állományát!
Gén az halhatatlan,van olyan gépünk ami már penészgombák óta változatlan!
Ember életének, mi lehet a célja?
Cél sokszor látszólagos,és belerőszakolt folog,emberi mérce!

"Nem csak ugy vannak, hanem CELJUK van."
nem minden szervnek van célja!
bölcsességfog?Féregnyúlvány?Farokcsont maradvány?
Miért nem tudunk C-vitamint szintetizálni, ember és tengerimalac kivételével többi állat tud!!!
Egyiknek sincs sok értelme,evolúciós maradvány!
Utolsó egy mutáció eredménye,utolsó enzim rosszul működik emiatt nem alakul ki a c-vitamin végleges szerkezete!!!
Valszeg azért maradt fent,mivel c-vitaminban gazdag ételt fogyasztottunk,és nemlett negatív!
Evolúció nem tökéletes,lényeg az élőlény életbe maradjon adott körülmények között!
Gége miért keresztezi a nyelőcsövet???
Semmi értelme,csak egy lehetséges halálok!
ha egy értelmes tervező miért gyárt olyan immunrendszert ami sokszor fel se tudja ismerni a szerveinket(allergia,autoimmun)
Mivel evolúció nem tökéletes megoldást keres,hanem használható!Legkisebb energiabefektetés,legnagyobb hatékonyság!
Evolúció értelmezi ezeket is,vallás nem!
Eze csak példák,van egy pár a genetikában,meg nem annyira szembetűnő,de ezek a legközismertebbek!
ha tervező volt akkor nagyon balek lehetett!!!!
"es mi ertelem volt ennek ha csak 1% a kulonbseg? Mindez 6 millio evbe kerult...a fizikai, biologiai rendszerek energia minimumra torekednek...valahogy nem logikus ez az egesz."
nem értelem,az evolúció nem gyorsan dolgozik,és nincs határozott célja..Hogy jött elő az energiaminimum....
Föld nem zárt rendszer,kívülről kapunk energiát(Nap),élőlényekben nagyfokú rendezettség van,amit energiával lehet csak fenntartani a termodinamika 2. törvénye alapján!

Ha nem eszel,meghalsz,mivel nem tud a szervezet fenntartani magát,és elkezd nőni a rendezetlenség!(lebomlasz alkotóelemeidre)

"nyleg, az osrobbanasra vagy evolucora sincs sokkal tobb bizonyitek mint a termeszetfeletti letezesere pedig az elobbiek iranyaba sokkal tobb kutato dolgozott es dolgozik mint Isten bizonyitasan!"
pedig rengeteg van!
Első kategória a kövületek:NEM összevissza vannak a rétegekben,dinók korában ember nem élt,és 3 milliárd éve se volt semmi csak egyszerű kékbaktériumok!
Élőlényekből sort lehet felállítani,puhatestűeknél szépen megfigyelhető,hasonlóan a lovakhoz,madár-dinóra is van pár szép példa,de még a hal-kétéltűek között is már találtak több tucatot láncszemet!!!
Intelligens teremtőnek ez felesleges lenne,mindent megteremt és kész,vagy egy nagy balek volt!

Másik kategória:embriológia, zigtóta végigjárja a fő lépcsőket..
madaraknál fogak alakulnak ki,bálnáknál hátsó lábak,embernél kopoltyúkezdemény,és farok!(el is tűnnek normális esetben,de mi értelme van kialakulni,tervező ilyen bakit mért ejtene???)

genetikai eredmények:muslicának két szárnya legyen csak 1 db génen múlik!
Sóféreg(ami egy rák)egy génen múlik hogy soklábú lesz,ami a fajra jellemző kifejletten vagy mutáció miatt 3 pár!
Nem fura rovaroknak 3 pár lába van!Rákok a rovarok ősei,genetika alapján!

Ez el lehet venni,de vannak,erős bizonyítékok,sokkal több van mint a kreacionizmus mellett!
Elhiheted vagy nem,de az embernek is lehet 6 mellbimbója,vagy nőhet farka(igazi csigolyákat tartalmazó) pár génen múlik,mivel őseinknek meg volt ez a tulajdonság,csak eltűnt!Ezeket atavisztikus bélyegeknek hívják,van egy pár!
Még kell bizonyíték?Angol szövegek jobban vannak,és kikeresem leírva,csak azok nehezen emészthetők,mivel nem rágják a szádba!

ha nem lenne evolúció akkor ki lehetett volna rég irtani a TBC-de mivel a kórokozó evolválódik,azóta is ugyanúgy fel-felüti a fejét!
Influenzás leszel gondol erre,a vírusok évente hoznak ki új változatot amire a védőoltás nem jó!
Ember életének a célja:legegyszerűbb továbbadjuk a génjeinket,és az utódaink életbe maradjanak!
Ezentúl már TE IS adhatsz neki mást,mivel az ember próbál túljutni a természetes szelekció elvein
(régen a gyerekek fele nem élte meg a 18 évet,akik megmaradtak erős volt az immunrendszer és továbbéltek!)
Erre egy példa Afrikában a sarlóssejtes vérszegénység!
Ha hordozója vagy a génnek akkor immúnis vagy a maláriára!!!
Ha recesszív vagy akkor pech,meghalsz!Normális esetben egy ilyen tulajdonság a populáció 8-10 % van meg,mint hordozó,ám Afrika egy részein majdnem a fele is lehet!

Evolúcióra van bizonyíték.példák amik felsoroltam!Tudomány azt fogadja el,amelyik jobban magyarázza meg ezeket...
kreacionisták csak a logikát használják,ez kevés a tudományban,tények kellenek,megfigyelések,kísérletek!
Evolúciót nem lehet modellezni mivel 3 milliárd év,csak részleteket lehet kitalálni,de ez is mutat több mint elmélet,fajok alakulnak ki,szamár és a ló nemrég válhatott el mint faj,mert ritkán az öszvér is termékeny!!!!!
www.szkeptikustarsasag.hu/forum/intelligent_design__ertelmes_tervezettseg_
Itt vannak evulucióbiológusok is...
genetikus is van aki jobban ért a génrészekhez.....

fairi 2008.06.16. 16:53:47

Zárógondolat!

Attól hogy nem érted mi az evolúció,még mükődik!
"Az evolúcióelmélet tényleg csak egy elmélet?

Az evolúció - a fajok változása és közös ősből történő leszármazása - tény, ezt fosszíliák, anatómiai, fejlődésbiológiai, genetikai és egyéb megfigyelések lehengerlő mennyisége bizonyítja. Az evolúcióelmélet az evolúció tényanyagát és mechanizmusát, a természetes szelekciót kapcsolja össze egységes tudományos elméletté. A tudományban az elmélet egy olyan magyarázat, amely koherens (egységes) módon világít meg megfigyelések, események - azaz tények - halmazát, összefüggéseit. Az evolúció mechanizmusáról szóló elmélet elég jól alátámasztott és alternatív elmélet nem létezik. Azt a tudományos elméletet, amely megfigyelésekkel még nem kellően alátámaszott, hipotézisnek nevezzük.

Az evolúció tehát tény, az evolúcióelmélet pedig egy nagyon biztos alapokon álló elmélet, nem csupán hipotézis. A "csak egy elmélet" kifejezés pedig ezek szerint értelmetlen." by Hraskó Gábor

Mutattam pár bizonyítékot próbáltam elmagyarázni,ha nem értetted sorry!
Nem vagyok jó tanár....
Elmélet de sok bizonyítékkal,eddig jobbat nem találtak ki,így addig míg vki jobbat nem alkot,ez marad a tudomány berkein belül!

fairi 2008.06.16. 16:56:44

www.darwinnap.hu/evolucio-gyik.php

Bármi cáfolás előtt ez elolvasni,jó összefoglaló!

ÉN 2008.06.16. 19:17:36

Ki számolta ki, hogy pont ennyi, meg ennyi milliárd év kellett mindehez? Nagyon bátran dobálóztok, evolucionisták a számokkal. Nah, most akkor jön egy tudós, azt mondja, kérem egy 3 milliárd éve volt kereken, aztán tartott 5 milliárd évig, s végül 2 milliárd év múlva már teljesen másként festett a dolog. Mintha néhány szaros fosszília elárulná a korát valaminek is, s belelátnának a régmúlt időkbe. De egyetlen ember sem nézte végig a fejlődést, vagy igen?? Teljes egészében sosem sikerült modellezni az evolúciót, így csak ELMÉLET marad! Fosszíliák, mint bizonyítékok? Ugyan már!

Aztán pedig, nem tudom, Te is honnan vetted a bátorságot, hogy azt mondd rám kategorikusan: "nem érted". Ugyanis kedves idegen, én értem az evolúciós elméletet, csak éppen hibásnak találom, s nem teljesen bizonyítottnak.

Arra pedig mit mondanál, biológusom, hogy az ember őseinek kikiáltott majmok, s maguk már az emberek anno egy időben éltek? Ez akkor hogy is van?

Azt mondod, nem lehet megtervezett az ember, mert nagyon béna lehetett a teremtő, ha így teremtett meg minket, ugyanis sok a lehetséges halálok. Gége az embernek például azóta van, mióta kifejlődött emberré igaz? Több MILLIÁRD éve volt rá, hogy ezt a halálokot elhagyja, az evolúció útján, mégis , még mindig van gégénk, vakbelünk, egy nyílásban van az orrüregünk és a szájüregünk. Ha az evolócióban mindig a tökéletesebb marad életben, s fejlődik előre, az ember több milliárd év alatt hogy fejlődött ki?

S mivel magyarázod az evolócióra való tekintettel a gondolatokat, érzelmeket? Biokémiai folyamatok? Gondolom az ősrobbanással is egyetértesz, hisz modellezték, szigorú számokkal meg is állapították, hogy mikor történt. Egy borsószem nagyságú bigyóból, ami felrobbant, fejlődött ki minden? Szeretnék válaszokat kapni, de egyetlen egy ember sincs a földön, aki azt mondaná: BIZTOS, hogy ez az igazság. Az igazságot nem ismered.

Neveket nem említenék, de majdnem személyemhez közeli eset - ismerősök, külföldi barátok, stb. Elkallódott, föld alá temetődött kis edénydarabot találtak meg, s elvitték kíváncsiságból, mintegy érdekességként egy labiba. Semmit nem árultak el róla. A komoly urak karbonvizsgálattal megállapították róla, hogy fél millió éves. Közben vagy 80 éve lehetett a föld alatt, amikor egy épület összedőlt. :oDDDDDDDDDDDDDDDD És ezek a te komoly tudósaid voltak.
Aztán nagy sztori, amikor felküldtek egy műholdat, éppen olyat, ami más bolygókat vizsgál, hogy küldjön jeleket saját földünkről... az eredmény: a föld teljesen lakatlan égitest. :oDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Aztán van még: egyiptomban mókás kedvű ember belevésett néhány jelet egy nagy kődarabba... bizonyos helyen megállapították, hogy az ősi egyiptom korából való, azt hiszem Tutankamon idejéből(?)... :oDDDDDDDD Na ezért nem veszem komolyan a nagy fosszíliáidat többek közt.

És többet ne mondd azt, hogy nem értek valamit, mielőtt megkérdeznéd!!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.16. 20:11:47

ÉN.
Thx, helyettem válaszoltál most is és mindabban amit ezúttal leírtál 100%-ig 1etértek, de gyanítom Fairi nem elégszik meg ennyivel, ezért konkrét cáfoló számadatokat írok neki, de velem a másik poston replikázik, uh odamegyek.

ÉN 2008.06.16. 23:01:58

Bebai!

Még szép, hogy egyet értünk. :) Az Istenek létét (mert többen voltak, mint "Alkotók") és valóságát nem lehet cáfolni. Az őseink ugyanis nem voltak bárgyú barmok, akik egy tűzrakás előtt megálmodták a mitológiát. Aki ilyet feltételez, vagy állít, maga a korlátoltság mintaszobra. Vaskalapos tudománybarát, evolucionista, földhöz ragadt, nyitottnak egyáltalán nem mondható, fejlődésellenes. Aki lebénázza az alkotókat, az saját múltját köpi szembe... én magam sem káromlom Istent, hiszen ő még a Sátán káromlását is megtiltotta az embereknek.

Fairi: nem tartom kizártnak, hogy van egy eleve fejlődési folyamat, de hogy semmi köze az embereknek a majmokhoz, pláne nem egy egysejtűhöz, abban biztos lehetsz. Biztos lehetsz?...miket beszélek?... ha maga az Isten szállna le az egekből, s tartana hónapokon át tartó beszédeket, csodatételekkel fűszerezve sem hinnél benne. Alapvető emberi tulajdonság: a könnyebb utat választani. "Biztos csak valami hologram"-mondanák egyesek. "Csalás". Az embernek megvan az a jó tulajdonsága, hogy még a saját szemével látott csodákat is letagadja maga előtt, csakhogy ne kelljen feldolgoznia a felfoghatatlant, mivel gondolkodni nagy fájdalom, pláne milyen erőlködéssel jár akár tudományosan (!) is megvizsgálni a Természetfelettit. Mert amit a tudomány nem ért, nem lát, nem hall, az nem létezik, az fantázia. S még csak hajlandóságot sem mutat arra, hogy megvizsgálja az elképzelhetetlent... erre sosem volt példa. ÁLtalában nagyon gyorsan elvetettek minden ilyet. S tudod miért? Mert abban nincs PÉNZ. S mert ha kiderülne, hogy felettünk magasabb rendű hatalmak állnak, sorban dőlne meg az összes földi hatalom, kitörne az anarchia, s röpke három hét alatt kipusztítaná magát az emberiség, a III.Világháború következményeként. Az önpusztítás valahogy a génjeinkben van, minden egyes emberben lakozik. Ha már génekről is szó esett. Ha olyan tökéletes az ember, miért pusztítja magát tudatosan? Egyik állat sem teszi ezt, pedig elvileg a fajfenntartás és a tápláléklánc csúcsa az ember. Mégis megöli magát: dohányzás, alkohol, drogok, erőszak, háborúk. Mintha nem kellene az élet. Ez a Homo Sapiens Sapiens, akinek oly gyönyörű evolúciós folyamata van, a király az állatok fölött, a nagy fejlődés gyémántja. Üdv!

fairi 2008.06.16. 23:29:36

ÉN
Számok az számok..
www.freeweb.hu/hmika/Lexikon/Html/Radiomet.htm
Ezek ne fikciószámok!
"Mintha néhány szaros fosszília elárulná a korát valaminek is, s belelátnának a régmúlt időkbe."
nem a fosszília hanem az a réteg amiben találtak,30ezer évnél fiatalabbaknál alkalmazható a radiokarbon meghatározás!
"Arra pedig mit mondanál, biológusom, hogy az ember őseinek kikiáltott majmok, s maguk már az emberek anno egy időben éltek? Ez akkor hogy is van?"
Majmok nem az őseink,közös ősünk volt velük..Ez különbség,innen csúsztatás...
Látom azt a szót nemérted hogy közös ős,pedig nem kínaiul van írva!
Ám olyan lelet nincs hogy ember sokkal régebben lenne mint a közös-ős!(egyik ilyen Proconsul africanus)
Ha lenne akkor nagy baj lenne az elmélettel..
embernél vigyázzunk mert most a homo sapiens sapienst értjük alatta,mai ember csontokat 100 ezer évnél idősebbet nem találtak!
"Gége az embernek például azóta van, mióta kifejlődött emberré igaz?Több MILLIÁRD éve volt rá, hogy ezt a halálokot elhagyja, az evolúció útján"
inkább pár millió,állatoknál nem így van,még a csecsemőnél(egyszerre szopik és lélegzik!!) se,beszéddel függ össze!
Evolúció a semmiből nem tud eltérő megoldást adni,így ez a kis hiba megmaradt, nem a legnagyobb baj,de egy értelmes tervezőnek aki mindenható ilyet megoldani nem lenne probléma,vagy akkor mégis béna volt???:D:D
"Biokémiai folyamatok?" nem több annál,ha agyvérzést kapsz rájössz!
Memória elvesztése is lehetséges,homloklebeny sérülés is komoly károkat okoz,kéregtest átvágasa esetén két agyféltekéd nem fog egymásról tudomást venni!
Állatkísérleteknél még manipulálni is tudják blokkolnak néhány agyterületet,ilyen kisérlet embernél nem lehet!
Vallásos áhitatót is sikerült mesterségesen generálni,énképért felelős agyterületet mágneses impulzussal zavarták!
Egyik belinkelt cikkben benne van!
Drogok ezen alapszanak,agybetegségek:altheimer-kór,parkinsonkór,és az agyverzés!
"A komoly urak karbonvizsgálattal megállapították róla, hogy fél millió éves. Közben vagy 80 éve lehetett a föld alatt, amikor egy épület összedőlt."
komoly urak,áltudósok,mivel edényre nem karbonvizsgálat kell,karbonvizsgálat az csak szerves anyaggal lehet végezni!
És figyelni kell a szennyezéssel...
www.freeweb.hu/hmika/Lexikon/Html/HasNyomE.htm
Ez kell üvegekre használni...
Agyagtárgyakra termolumineszcens kormeghatározás a jó!
www.an-no.hu/index.php?cikk=1256
Ajánlott olvasmány!

"Aztán van még: Egyiptomban mókás kedvű ember belevésett néhány jelet egy nagy kődarabba... bizonyos helyen megállapították, hogy az ősi egyiptom korából való, azt hiszem Tutankamon idejéből"
kődarab korát meg lehet adni,mikor keletkezett,de mikor vésték bele a mintázatot nem!
jelek hasonlítottak az egyiptomira,vagy jó hamisítvány,vagy rossz szakértő!
Mivel úgy bevitte nem is lehet megmondani,egy fosszília meghatározásánál mindig visznek a környező anyagból is,onnan már meglehet biztosat állítani...
Ez két baromság volt,amit mondtál!Finoman szólva!
Ha beviszel egy követe egy jellel,nem lehet megmondani mikori...
Még vmi,nem túl jó példák....

"Aztán pedig, nem tudom, Te is honnan vetted a bátorságot, hogy azt mondd rám kategorikusan: "nem érted"."
ha értenéd nem azt mondanád majomtól származunk!
Vmi cáfolást is felhoznál és nem érzelmeket.....

"Ha az evolúcióban mindig a tökéletesebb marad életben, s fejlődik előre, az ember több milliárd év alatt hogy fejlődött ki? "
nem feltétlenül,hanem a környezethez legjobban alkalmazkodott...
Ha összességében életképes(körülméynek között tud szaporodni) az már megfelel, nem a tökéletesedés a cél!
látom nem érted a lényeget,linkelhetek akármennyit,ha nem olvasod el...
"Aztán nagy sztori, amikor felküldtek egy műholdat, éppen olyat, ami más bolygókat vizsgál, hogy küldjön jeleket saját földünkről... az eredmény: a föld teljesen lakatlan égitest."
ennek semmi köze,a témához....
korai szenzorok,vmi hőskorból levő sztori lehet,vagy vmi elromlott..
"Gondolom az ősrobbanással is egyetértesz, "
nem fizikus vagyok,így nem érdekel ez a rész...

Victorius 2008.06.16. 23:55:44

Fairi

tenyleg egy onhitt, a tudomanyodban leragadt ember lehetsz. Sokat tudsz, sokat olvastal, csak eppen gondolgkodni felejtesz el, vagy h pontosabb legyek tovabbgondolkodni, estleg megkerdojelezni azt amit a konyvek irnak.
Es milyen jogon tetelezed fel h nem ertem amit az evoluciorol irsz? Hisz nem is ismersz! Ha mar felhoztad egy annyit elarulok, h szinte semmi ujat nem mondtal amit ne tudtam volna, nagyon sok biologiat, kemiat es fizikat tanultam(ok) es ezekre az ismereteimre tamaszkodva meg a logikat hasznalva gondolkodom. Es a legerdekesebb, h megis a meglatasaim kozel allnak Bebai latasmodjahoz aki viszont a Bibliat tekinti az alapnak. Tudomany nem mond ellent Biblianak es ez forditva is igaz! Csak eppen meg kell nyitni az elmet az ujnak!!

Holnap valaszolok a hozzaszolasaidra, ez csak reagalas akart lenni erre a lekezelo kijelentesedre: "Attól hogy nem érted mi az evolúció"

fairi 2008.06.17. 00:51:35

"Tudomany nem mond ellent Biblianak es ez forditva is igaz!"
ellent nem mond,de Biblia hit világához tartozik,tudomány a matériához!
van hívő biológus is,de ő nem keveri bele a bibliát a tudományban, és Amerikában hívő tudósok kiálltak a ID ellen,mivel csak áltudomány!
ID és kreacionizmus érzelmekre alapoz,mindent próbál elbagatellizálni,de nem ad helyette választ!
Attól hogy miben hisz magánügy,de
kettőt nem kell keverni,összekeveréssel lesz az áltudomány(ok-okzat keresése egymástól független dolog között,gólya és a születendő csecsemőközti öszefüggés!:D)!!
te magadban mit hiszel magánügy,én válaszoltam rá!
Azért nem értesz hozzá,mert sok kézzelfekvő logikátlanság van benne,feleslegesen nem látok CÉL-t mindenben...
VAN ÁR DOLOG AMIBEN NINCS CÉLJA!
Bölcsességfog az végképp,csimpánzoknak nagyobb az állkapocs,embernél kisebb ezért sok bajt okoz..
Féregnyúlván detto,farokcsigolyák nem kellenek,mondjuk ez semleges bélyeg!
Egy tervező erre gondol!
"csak eppen gondolgkodni felejtesz el"
gondolkodtam ezzel eleget,csak paradoxonok lettek belőle!
Paradoxon paradoxon hátán,illogikus következtetés!
leírtam már a vallás jópár paradoxonát,olvass tőlem vissza..

"Csak eppen meg kell nyitni az elmet az ujnak!!"

"Az "istenélmény" generálása a következő elv alapján történik: az énérzés, vagyis hogy én én vagyok, hogy kezemet-lábamat magaménak érzem, hogy gondolataimat sajátomként élem meg, mindig együtt jár egy 40 Hz-es agyhullámmal a temporális lebeny környékén. Persinger ezt a 40 Hz-es hullámot zavarja meg, vagyis megszünteti az én élményét (15.). Amikor ez átmenetileg elvész, az ember hirtelen úgy érzi, hogy megszűnt teste-lelke határa, egybeolvadt a mindenséggel, végtelenné lett, vagy eggyé vált valami felette álló hatalommal."
ha tudod hol forgalmaznak ilyet masinát akkor szólj!:D
Vele meg lehet nyitni könnyedén az elmét!
hirek.prim.hu/cikk/38566/?sr=agstl
Innen van az instrukció!

ÉN 2008.06.17. 07:24:40

"komoly urak,áltudósok,mivel edényre nem karbonvizsgálat kell,karbonvizsgálat az csak szerves anyaggal lehet végezni!
És figyelni kell a szennyezéssel..."

Hát... az lehet, hogy nem karbonvizsgálat volt, csak rosszul írtam, kormeghatározással próbálkoztak. Az én hiányos megjegyzéseim nem tartoznak a lényeghez.

fairi 2008.06.17. 09:57:52

ÉN: ez igaz,de addig nem bizonyíték,semmi ellen..
Ha egy módszert cáfolni akarsz akkor nem légből kapottakat vagy anekdokákat keres,pontosan mit használtak,mire használtak,mert így félrevezető,és nincs cáfolásértéke!

ÉN 2008.06.17. 11:07:39

Mondandóm lényege csupán az volt, hogy olykor még a tudomány is beleütközik a saját, felépített falaiba. S el is ismeri, hogy sok minden ellentmondásos, s hogy sok a tévedés.

Ha jól megfogalmazott, s nem "légből kapott" ellenérveket akarsz olvasni, ajánlok egy precíz oldalt: www.azevolucioscsalas.com/index.php

Ők jobban értenek az ellenérvekhez, mint Én.

Az a baj veled egyébként, hogy ugyanolyan vagy, mint régen az egyház. Minden más gondolatot hazugnak tartottak, s ellenségük volt a fejlődés, a továbbgondolkodás, a nyitottság. Sőt... még magadról sem tudod, hogy éppoly bigot vallásos vagy, mint a valódi vallásosak. Miért? Mert ami vallasz, az az evolúció, s a materialista tudomány. S ezen kívül semmi mást nem fogadsz el, tehát bigot vagy. Ez az, ami kő-tény. S ezek után elvárod, hogy valaki is nyisson az irányodba? Én minden egyes beszélgetésnél hozzá szoktam tenni még az elején, hogy "lehet, hogy tévedek", s "minden csak relatív". Kételkedek mindenben, s nyitottan állok mindenhez. Ez a FEJLŐDÉS barátja, nem a dogmatizmus.

Ajánlom magam!

fairi 2008.06.17. 12:08:26

"Ha jól megfogalmazott, s nem "légből kapott" ellenérveket akarsz olvasni, ajánlok egy precíz oldalt: www.azevolucioscsalas.com/index.php"
Oldalt ismerem,rengeteget csúsztat,semmi állítására nem ad igazolást!
Hosszú lenne sor,egyik legjobb!
"A VÍZ ÉS A SZÁRAZFÖLD KÖZÖTTI ÁTMENET MESÉJE"
Bojtosúszújú hal példája,attól hogy ma is megtalálták lehet köze a közös őshöz!
Populáció egy része nem fejlődött tovább,mélyebb vizekbe költözött,ott a körülmények állandóak!
Másik meg a sekély vízben találta meg a létfeltételt,és elkülönült szép lassan a populáció,ott erősebb volt a nyomás,ragadozók,éghajlat,szárazon meg védelem,mivel csak rovarok éltek,nem volt ragadozó!
Ha 300 millió éve semmiből dinó csontok kerülnének elő,az cáfolna az evolúciót azonnal,de egy sincs!
Nem objektív,már a 2. válasznál hülyén kezd...
"Ezen élőlények mindegyike páratlan finomsággal és szépséggel teremtetett. A növények, az állatok, és elsősorban az embert, a külsejétől kezdve a szemmel nem látható sejtjéig óriási tudással és művészettel teremtetett."

2. állításira koránt használ fel,igazolására ,és érzésekre operál!
Pont ő rak előítéletet,mivel kijelenti az evolúció baromság!
Régi mendeles dolgokat hoz fel,pedig kiderült Mendel elmélete se tökéletes,mutációt nem veszi figyelembe,és sok sok gén nem mendelien viselkedik!
"DARWIN RASSZIZMUSA ÉS TÖRÖKELLENESSÉGE"
Na ez jó érv ellene,mivel az író török,ami egy iszlám állam,ezzel már cáfol is sok mindent!Darwin óta vannak változások,de föleg régi tényekkel operál!
Stb. Külön novellát nem irhatók a cáfolásra,külön könyv lenne,hol ferdít,mos össze,és hol szed elé 100 éve megdőlt hipotéziseket!
Vedd meg a könyvét olvasd el,utána olvasd el Richard Dawkins Vak órásmester-t!
"Minden más gondolatot hazugnak tartottak, s ellenségük volt a fejlődés, a továbbgondolkodás, a nyitottság."
evolúció-elméletet meg lehet cáfolni, ám nem Bibliai idézetekkel,meg olyan kijelentésekkel hogy "nem hiszem el"
Egy elmélet akkor dől meg,ha tele anomáliával!és jön egy olyan ami megmagyarázza az anomáliákat és teljes egészében az eddig jól megértett dolgokra is ad magyarázatot!
Kreacionizmus pedig nem teszi! csak fikáz,sokszor olyat amit már régóta nem állít,olyan mondatokat ad szájba ami sose hallatszott el,és nem ad helyette egységes magyarázatot!
ID hasonló, ugyanaz csak más köntösben!

Se a kvantummechainát,se az evolúció-elméletet nem lehet azzal cáfolni nem értem,nem hiszem el....
Logikailag nem jó!
ja az evolúcióelmélet nem az élőlények kialakulásával foglalkozik(hogy jött létre az első),hanem volt már és hogy lett a többi!
Első élőlény kialakulásával a kémiai evolúció foglalkozik,az külön ág!

"Kételkedek mindenben, s nyitottan állok mindenhez."
mindenbe én is kétkedek,evolúcióelmélet egy jól működő hipotézis,ami jóslatokat ad!Ember csont dinók korában nem volt!
Kétéltű csontvázak régebbiek mint hüllők!Stb.
ID nem ad jóslatot,csak fikáz!és minden elméletet alá lehet támasztani,de a jó elmélet ad jóslatot,amit bizonyítani lehet!
Jah,baktériumoknál,növényeknél már figyeltek meg fajképződést!Ők is előlények,vagy kételkedsz benne????
Ha jön egy jobb elmélet azt fogadom el,de nincs jobb,csúsztatásal,összemosással,érzelmekkel operálással nem lehet igazolni semmit!

fairi 2008.06.17. 13:46:39

"Kételkedek mindenben, s nyitottan állok mindenhez. Ez a FEJLŐDÉS barátja, nem a dogmatizmus."
egy bizonyos szinten kell dogma,vmit el kell fogadni hogy tovább jussunk!
ha kételkedsz az alapdogmákban akkor mire építkezel??
Volt olyan hogy megdölt a dogma,tudományban meg lehet dönteni...
vallásban nem!Biblia tény,és tilos a vitázás!
Evolúciós változás tény,de ezeket összekötő evolúcióelmélete gy hipotézis,persze nem alaptalan!
Wegener kontinensvándorlás.hevesen támadták,de végül elfogadták,mivel az állítási igazolták!ellenérv: még senki nem látta hogy kontinens arrébb megy több kilométert,persze, mivel lassú folyamat,de pár mm már meg lehet figyelni!
Még vannak páran akik cáfolni próbálják,könyveket is kiadnak,de wegener elméletét elfogadja a tudós világ,annak ellenére hogy először lehülyézték!
Darwin elleni érvek többsége megáll annál hogy az ember egy magasabbrendű lény mint a többi állat,és nála magasabb az Isten!Punktum!
Evolúcióelmélet az elmélet,de vannak bizonyítokok a létezésére,ha jönne egy olyan elmélet ami megállná a lábát,akkor kikopna a darwinizmus,de eddig se sikerült..
Akkor mint ID feltételező,itt vannak szép példák amiket mondok:
Várom a pontos választ,linkeket is elfogadok,nyitott vagyok,de annyi nekem nem elég,hogy te nem hiszed el!
criticalbiomass.freeblog.hu/categories/EvoDevo/
criticalbiomass.freeblog.hu/categories/Fossziliak/
Itt nézelődhetsz!Szép gyűjtemény!

érzelmekre ne építs...

fairi 2008.06.17. 13:57:57

criticalbiomass.freeblog.hu/archives/2007/04/23/Darwinista_terroristak/
Objektív kritikus ez a török ember!:D:D
Darwin a teológiát tanult,és istenhívő volt,sose lett ateista!!!

ÉN 2008.06.17. 14:51:40

"Se a kvantummechainát,se az evolúció-elméletet nem lehet azzal cáfolni nem értem,nem hiszem el...."

Mutass rá, mikor tettem ilyet.

fairi 2008.06.17. 18:53:38

"Mutass rá, mikor tettem ilyet."
egy két fura kérdés!
Populációt kevered az egyeddel!
Csecsemőt a kifejlett egyeddel!Vagy két fura sztori alapján kijelented a kormeghatározás baromság!

"nem tartom kizártnak, hogy van egy eleve fejlődési folyamat, de hogy semmi köze az embereknek a majmokhoz, pláne nem egy egysejtűhöz, abban biztos lehetsz. Biztos lehetsz?...miket beszélek?... ha maga az Isten szállna le az egekből, s tartana hónapokon át tartó beszédeket, csodatételekkel fűszerezve sem hinnél benne"

régebbi hozzászólásod!
nyíltnak tartod magad,de kategorikusan kijelentesz vmit,akkor ugyanolyan szűklátókőrüen viselkedsz,mint amivel engem vádolsz!
Ha tudod hogy nem így volt,mi a magyarázat a Homo ősökre,mellétervezés,de ily sokszor elkövetve????
Felsőbbrendű lény olyan mint egy GPS?Aki mindig mondja"Útvonal-újratervezés, Útvonal-újratervezés, Útvonal-újratervezés"
Jó párszor volt akkor,egyre több homo csontváz kerül elő,ha csak 1 lenne akkor lehetne mondani hamis,de több tucat????
Kategorikusan kijelentettél vmit mert nem fér bele a világképedbe!
MOST KI A SZŰKLÁTÓKÖRŰ,DOGMATIKUS??
ÉN A FELSŐBBRENDŰ LÉNYNÉL SOSE ÍRTAM LE NAGYBETŰKKEL LEHETETLEN,DE NEM TARTOM VALÓSZÍNŰNEK,MERT NÉLKÜLE IS MÜKŐDIK A DOLOG!
Ti ebbe kötötettek bele,de egy érvet se hoztál fel,ami alapjaiba ringatná meg az elméletet!
Szubjektív érzéseid, kategorikus kijelentés nem elég!
Én forrást keresek,honnan szedtem,mire alapozom,vagy miből gondoltam TOVÁBB!

"Biztos lehetsz?...miket beszélek?... ha maga az Isten szállna le az egekből"
miben hiszel,arra nem derült fény,Bibliába belekötsz,mindenben!Te vagy a tökéletes szkeptikus? Ám vmi módszert el kell fogadni,ami alapján kijelentést teszel! Szkepticizmus sztem természetes,de vmi alapoznod kell!lehet a Bibliára,Koránra,vagy egy tanulmányra,vagy egy megfigyelésre ÁM érzelmekre nem érdemes, az tévút!
Mit fogadsz el?Mire alapozod a hitvilágodat?
Most én kérdezek! Választ várok!
Én már eleget válaszoltam,úgyse fogadod el, úgyse olvasod el!

ÉN 2008.06.17. 21:54:07

"Kategorikusan kijelentettél vmit mert nem fér bele a világképedbe!"

Hohó... :) Az én világképembe aztán minden belefér, ezért tartok izgalmasnak mindenféle területen nézelődni. Amiről beszélek olykor - mint itt is teszem - az csak a teória tárgyát képezi. Nekem nincsenek dogmáim. Ezért is vagyok itt. Bebai és Te vagytok itt a legizgalmasabb alakok, mert vaskos érveket vonultattok fel egymásnak, mintegy mázsás sziklákat dobálva. Elégedj meg most ennyivel...

ÉN 2008.06.17. 22:03:38

"alapoznod kell"

Ezt ÉN magam döntöm el.

"Most én kérdezek! Választ várok!"

Illő hangnemben, illő hangnemben. Utasítás nélkül. Köszönöm.

"úgyse fogadod el, úgyse olvasod el!"

Így van, semmit sem fogadok el. De elolvasom, gondolkodok rajta, s odateszem a többi tapasztalat közé, számomra ez így nagyon jó.

"Mit fogadsz el?"

Semmit, ahogy az imént mondtam.

"Mire alapozod a hitvilágodat?"

Semmire, ugyanakkor mindenre. Együtt, kiszűrve az ostobaságokat.

"arra nem derült fény,Bibliába belekötsz,mindenbe"

Miért zavar ez Téged?

"Te vagy a tökéletes szkeptikus?"

Nem tartom magam annak. Miért kéne nekem beskatulyáznom önmagam, bárhová is?

"Ám vmi módszert el kell fogadni"

Nem, nem kell. Miért kéne? Kötelező?

"érzelmekre nem érdemes"

Meglepődnél, hogy az átlaghoz képest, milyen kevés érzelmeim vannak.

"de egy érvet se hoztál fel,ami alapjaiba ringatná meg az elméletet!"

Miért kéne alapjaiban megingatnom egy elméletet?

Kielégültél válaszaim alapján?

fairi 2008.06.17. 22:31:07

"Illő hangnemben, illő hangnemben. Utasítás nélkül. Köszönöm."
szegény lelki világod,néhány hozzászólásod nem angyon üti meg náald se az illő hangnemet
"Így van, semmit sem fogadok el. De elolvasom, gondolkodok rajta, s odateszem a többi tapasztalat közé, számomra ez így nagyon jó."
pedig nem olvastad el egy pár cikket..
mert olyan érvet hoztál fel,ami benne volt mi az evolúció kérdez-feleletben!
"Kielégültél válaszaim alapján?"
Elégségesnek tartom!Véletlenül nem szoktál McCoy néven írni a jezusvalaszol.blog.hu-ra?
Pont ezeket válaszolta....
"Meglepődnél, hogy az átlaghoz képest, milyen kevés érzelmeim vannak."
pedig ilyen érveket hoztál fel,emberi agy biokémia során!
meg a 3. vikágháború vízió,ha isten léte igazolódik,vagy a tudósokat csak a pénz érdekli...
"Nem, nem kell. Miért kéne? Kötelező?"
semmi se,de ha semmire se alapozol,könnyen alaptalan vagdalkozás lesz belőle!
"Semmire, ugyanakkor mindenre. Együtt, kiszűrve az ostobaságokat."
mi a szűrőmechanizmus???
Vmi alapján kell? Bebai a Bibliával szűr,én tudomány módszertanával(logikai eszközei stb.),te?
"Nem tartom magam annak. Miért kéne nekem beskatulyáznom önmagam, bárhová is?"
se a Bibliát ne fogadod el,se tudomány módszereiben is kételkedsz,utána még magadban is!:D
idézet tőled:"de hogy semmi köze az embereknek a majmokhoz, pláne nem egy egysejtűhöz, abban biztos lehetsz. Biztos lehetsz?...miket beszélek?..."

ÉN 2008.06.18. 06:39:41

"szegény lelki világod"

Folytatni szeretnéd a személyeskedést, melyet oly nagyon nem kedvelsz?

"Véletlenül nem szoktál McCoy néven írni a jezusvalaszol.blog.hu-ra?"

Nem, ott még nem is jártam.

"a tudósokat csak a pénz érdekli..."

A pénz és a hatalom, ami a kezükben van. Szorosan együtt működnek a nagyhatalmakkal.

"alaptalan vagdalkozás lesz belőle!"

Én így tökéletesen elérem, amit akarok.

"mi a szűrőmechanizmus???"

Ha valaki állít valamit, s az ellenkezőjét váltig tagadja, az számomra már hitelt romboló.

"Bebai a Bibliával szűr,én tudomány módszertanával(logikai eszközei stb.),te?"

Nagyon egysíkú világban élsz.

"se a Bibliát ne fogadod el,se tudomány módszereiben is kételkedsz,utána még magadban is!:D"

Ó bocsánat, megengeded, hogy kételkedjek igaz? Attól, hogy tőlem kiragadtál néhány szót, semmit sem jelent. Nevess csak. Ha jól esik.

fairi 2008.06.18. 08:16:33

Én
vitát lezárjuk,megtudtam a tudósok a leggonoszabb emberek(pedig egy kreacionista művel többet lehet keresni,azt veszik mint a cukrot)...
"Ha valaki állít valamit, s az ellenkezőjét váltig tagadja,"
ha vmit állítok vmit tagadnom is kell,egy elmélet vmit megenged vmit tagad.....
te meg tökéletes,világod izgalmas,minden ellentmondást feloldó...
Mát mindent megtudtam,ez a témakör már nagyon off,mivel semmi köze az eredeti kérdésekhez.

süti beállítások módosítása