Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

A VISSZATÉRŐ KIRÁLY

2008.06.14. 11:34 | bebai | 3 komment

Címkék: ítélet apokalipszis fenevad harmagedon holtak birodalma feltámadott jézus


János apostol Pathmosz szigetén, száműzetésben élt, amikor Isten elvitte a saját dimenziójába, és megláttatta vele az elkövetkező eseményeket, és találkozhatott a feltámadott és már dicsősége teljében élő Jézussal.Rögtön azt a feladatot, kapta: "Írd meg!" Tehát:

 

„Láttam! Megnyílt az ég és egyszerre egy fehér ló tűnt fel, a rajta ülőt Hűségesnek és Igaznak nevezik. Igazságosan ítél és hadakozik. Szeme tűzláng, fején sok korona. Írott név van rajta, melyet senki sem ismer, csak ő. Köpeny burkolja be, mely vérben ázott. Neve így hangzik: az Isten igéje. Fehér lovakon követték, fényes, tiszta gyolcsba öltözötten a mennybeli seregek. Szájából éles pallos jön ki, hogy azzal vágja a nemzeteket. Vasvesszővel fogja őket terelgetni. Ő tapossa majd a Mindeneken Uralkodó Isten haragos indulata borának sajtóját. Köpenyére, és pedig derekára, egy név van írva: “Királyoknak Királya és Uraknak Ura.”

Láttam! A fenevad, a föld királyai és azok seregei összegyűltek, hogy harcba szálljanak a lovon ülővel és annak seregével.

De megfogták a fenevadat és vele a hamis prófétát, ki a jeleket tette előtte, melyekkel eltévelyítette azokat, akik a fenevad jegyét vették magukra, és képmása előtt leborultak. Élve vetették őket (mindkettőt) az égő tüzes, kénköves mocsárba.

A többieket megölte a lovon ülőnek pallosa, mely szájából jön ki.”(Jelenések 19;11-16.,19,21.)

És itt van eredetiben, hogy ne kelljen sokat keresgélnie annak, akit ez is érdekel:

κα πιάσθη τ θηρίον κα μετ’ ατο ψευδοπροφήτης ποιήσας τ σημεα νώπιον ατο, ν ος πλάνησεν τος λαβόντας τ χάραγμα το θηρίου κα τος προσκυνοντας τ εκόνι ατο• ζντες βλήθησαν ο δύο ες τν λίμνην το πυρς τς καιομένης ν θεί.(Jel.19;20.)


Az egész történet az un. apokaliptikus nyelven van leírva, amire azért volt szükség, mert semmiféle földi fogalommal nem írható le a mi fizikai világunktól merőben eltérő valóság. Azonban Isten gyermekeinek semmiféle nehézséget nem okoz ennek a nyelvezetnek a megértése. Itt van mindjárt egy példa az előző mondatok közül:
”A többieket megölte a lovon ülőnek pallosa, mely szájából jön ki.”

 A lovon ülő: Jézus.

Szájából kijövő Pallos: Az Ige, amiről olvashatunk Biblia szerte, hogy „kétélű kard,(Ef.6;17) Isten adja az Ő szájába(5.Móz.18;18.)

De térjünk vissza ahhoz, mit „látott” János:

Jézus mennyei dicsőségben tér vissza, hófehér, ragyogó ruhában, (tiszta, makulátlan, igazságos, őszinte jelleme) szeme tűzláng, (belsejéből sugárzik a hatalmas erő) fején hatalmi jelt visel, (sok korona).

Szava (az örök ige) olyan hatást gyakorol ellenségeire,a sátáni fenevadra és seregére, hogy élettelenül rogynak össze. Isten ellenségei lettek azok az emberek, akik behódoltak Lucifernek és felvették bélyegét. Ők mennek azonnal a holtak birodalmába, ahonnan a második feltámadás idején jönnek elő, akkor lesz az emberiség nagy bírósági tárgyalása.

Az antikrisztus és prófétája sorsa most eldől: elevenen lesznek a „kénkővel égő tüzes mocsárba vetve”. Ezt nem kell azonosítani semmiféle pokolszerű hellyel, földivel meg végképp nem, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem ez áll a Bibliában.

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr9519828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saragosa 2008.06.14. 15:05:33

Csak azt nem értem mért mondod hogy visszajön a király? tudtommal még nem volt semmilyen földöntúli királya földön?

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.15. 00:01:12

Kedves Saragoza.
A Biblia következetesen Királynak nevezi Jézust, és ő már egyszer járt itt a Földön. Igaz, hogy nem földi királyságot alapított, de akkori eljövetelének nem is az volt a célja, hanem az Isten királyságának hirdetése, az odavezető Út megmutatása. "Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet;senki sem mehet az Atyához, csakis általam."(János 14;6)
Kapott a bolygó egy kis időt, hogy járjon ezen az Úton, megtalálja az Igazságot és ezáltal Éljen örökké. Ennek a kis időnek leteltével vissza fog jönni, mert megígérte. Hogy mikor? Azt senki sem tudja, de jönni fog, és olyan erővel, dicsőséggel és hatalommal, hogy a Föld beleremeg:
"..eljön az Úr...és azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, amely szemben van Jeruzsálemmel, napkelet felől, és az Olajfák hegye középen ketté válik, kelet felé és nyugat felé, igen nagy völggyé...
És úgy lesz azon a napon: nem lesz világosság, a ragyogó testek összezsugorodnak.
De lesz egy nap, amelyet az Úr tud, se nappal, se éjszaka, és világosság lesz estének idején."(Zak.14;3-7.)
Ez csak egyetlen példa, sokat lehetne a Bibliából felsorolni, mint visszajövetelének ígéretét. Ajánlom figyelmedbe előző postjaimat, ahol olvashatsz a sokasodó jelekről, amik szemünk láttára valósulnak meg.

ÉN 2008.06.16. 15:27:08

"elevenen lesznek a „kénkővel égő tüzes mocsárba vetve”."

Ez nekem inkább úgy tűnik, mintha a kozmosz valami kietlen részébe száműznék, ahol aztán tényleg nincs semmi, kivéve pár agyonpusztult, de még lakható bolygót... de ez a new age hatása rám nézve. :o)))
süti beállítások módosítása