Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

Földönkívüli szemmel

Élet, halál, kérdések egy földönkívüli szemszögéből.

Linkblog

ISTENI SZÓ

2008.06.25. 16:03 | bebai | Szólj hozzá!

Címkék: babilon próféciák isteni ihletettség tirusz

 

A Biblia önmagát Isten szavának tartja. 2 Timóteus 3;16:„A teljes Írás Istentől ihletett”.
E tény bizonyítására belső és külső bizonyítékokat kell keresnünk.

Belső bizonyítékok:

Ezeket maga a Könyv tárja elénk csodás gazdagságban.

  1. Biblia egysége. Igaz, hogy 66 önálló könyvből áll, amiket három kontinensen írtak, három különböző nyelven, kb. 1500 év alatt, több mint 40-en (akik teljesen különböző kulturális háttérből jövő emberek voltak), a Biblia mégis egységes könyv elejétől a végéig ellentmondások nélkül. Ez az egységesség egyedülálló bármely más könyvhöz képest. A mai napig senki nem tudott hasonló példát felhozni a világi könyvek sorából. E tény az egyik legfőbb bizonyítéka annak, hogy az embereket Isten mozgatta olyan módokon, hogy az ő saját szavait írják le. Sokszor felmerül, hogy emberek igazították végül a Bibliát azzá, amit jelenleg a kezünkben tartunk. De hol van az a monumentális szervezet, ami ezt a gigászi munkát koordinálta másfél ezer éven át?
     
     
    2. Próféciák. A Bibliában több száz részletes prófécia szerepel különféle nemzetek, elsősorban Izrael jövőjéről, (Pld.:szétszóratása, majd az idők végén való újra összegyűjtése) városok jövőjéről,(Pld.: Tírusz, Babilon pusztulása, s Bailon esetében azt is előre megmondja, hogy soha nem lesz újjáépítve) az emberiség jövőjéről, a Messiás, a Megváltó személyéről, legapróbb részletekig történő leírással. Egyéb jövendöléseket tartalmazó könyvvel, például Nostradamus könyveivel ellentétben a bibliai próféciák mindig nagyon részletesek és soha nem bizonyultak hamisnak.

Több, mint háromszáz prófécia szerepel Jézus Krisztusról csak az Ószövetségben, melyeknek nagy része korunkig beteljesedett. Egyszerűen nincs más logikus módja a beteljesült próféciák magyarázatának, csak azoknak isteni eredete. Nincs még egy olyan vallási könyv, amelyikben ennyi és ilyen stílusú prófécia lenne, mint a Bibliában van.

3.Biblia ereje és hatalma. A Bibliának olyan hatalma van, amilyen semmilyen más könyvnek nincsen. Az ereje legjobban abban nyer bizonyítást, ahogyan számtalan életet megváltoztatott az olvasása. Drogosok gyógyultak meg általa, homoszexuálisok szabadultak meg, eltévedtek és elcsigázottak változtak meg, veszélyes bűnözők alakultak át, bűnösök lettek rendreutasítva, a gyűlölet szeretetre fordult a Biblia által. A Biblia erőteljes, átalakító hatalommal rendelkezik, aminek egyetlen magyarázata, hogy valóban Isten beszéde.


Külső bizonyítékok

1.A Biblia történelmisége. Részletesen leír történelmi eseményeket, amelyeknek pontosságát és igazságtartalmát ugyanúgy meg lehet vizsgálni, mint más történelmi dokumentumokét. A régészeti kutatások és egyéb történelmi feljegyzések is újra meg újra bebizonyítják, hogy a Biblia pontos és igaz. A rengeteg ásatási lelet és a kéziratok egyedülállóan hatalmas száma miatt a Biblia az Ókor legjobban dokumentált könyve. A tény, hogy a Biblia pontosan ír le történelmileg bizonyítható történéseket, jól jelzi annak igazságosságát akkor is, amikor vallásos alapelvekkel foglalkozik; ez is bizonyítja, hogy Isten szava.

2. A Biblia időtállósága. Jelentősége, súlyos hordereje miatt és mert Isten szavának tartották, több támadásnak és elpusztítási kísérletnek volt kitéve, mint a történelem bármely más könyve. A korai római császároktól, például Diocletianus-tól kezdve a kommunista diktátorokon át egészen a modern kori ateistákig és agnosztikusokig kiállta a Biblia a támadásokat, és támadóit túlélve, napjainkban a világ legszélesebb körben kiadott könyve lett.

3.Biblia pontossága, ami megmaradt minden támadási és hamisítási kísérlet ellenére, egyértelműen bizonyítja, hogy Isten szava. Nem lenne szabad meglepődnünk rajta, hogy bárhogyan is támadják a Biblia, mégsem változik, mégsem sérül. Végülis Jézus mondta “Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el.” (Márk 13:31) A bizonyítékok megvizsgálása után bárki kétségek nélkül kimondhatja, hogy “Igen, a Biblia valóban Isten szava.”

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr61539005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása