Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

KOZMIKUS HAJLÉKTALANOK

2008.08.10. 17:02 | bebai | 9 komment

Címkék: hajléktalan menny számkivetett kolónia szövetség jövevény

 

Látva a sok szerencsétlen hajléktalant, aki egy eldugott parki padon, huzatos aluljáróban, vagy pályaudvari váróban húzza meg magát, vajon kinek ne szorulna azonnal össze a szíve, miközben szaporán siet haza, biztonságos, meleg otthonába?

Egy pillanatra esetleg meglegyint a gyökértelenség, a számkivetettség bizonytalansággal terhelt, nyomasztó érzése, talán örülsz, hogy neked más sors jutott osztályrészedül. Pedig csak idő kérdése, hogy még a fedél nélkülieknél is szánalmasabb körülmények valósággá váljanak az életedben!

Olyan ez, mint kedves ismerősünk temetésén való részvételünk. Szomorkodunk a koporsó mellett, talán sűrű könnyeket hullatunk, de valahogy mégis, még ott is a halál hideg közelségében, eltölt az élet birtoklásának biztonsága. Ez a biztonság egy nagyon fura valami. Okozója, az egyetlen kétségtelen tény, nevezetesen, hogy élünk, a lehető legbizonytalanabb valami a földi létben. Soha, sehol, semmilyen garancia nincs arra, hogy a következő percben még életben leszünk. Mégis ezt a körülményt tudja az ember a legfrappánsabban elfelejteni, még erőlködnie sem kell. Ebben az életben egyetlen elkerülhetetlen dolog van, a halálunk, mégis úgy éljük életünket, mintha örökké tartana. Végleges tartózkodásra rendezkedünk be a Földön, sokszor erőnkön felül, éjt nappallá téve munkálkodunk múlandó és millliónyi bizonytalansági tényezővel fenyegetett életkörülményeink megteremtésén.
”Nem rabszolga élete van-e az embernek a földön, és az ő napjai nem olyanok-e, mint a béresnek napjai? (Jób 7;1.)

Pedig a Biblia nem győzi elégszer figyelmeztetni az embert: a Föld nem a végleges otthona! Nem több, mint egy sivár átmeneti szálló, és nem is biztonságosabb annál. A szószerinti hajléktalanok nem is szívesen mennek az ilyen ideiglenes szálláshelyekre, mondván meglopják, bántalmazzák őket, társaik. Hát nem ilyen-e a Föld egésze? Hány biztonsági zárat szereltetsz fel lakásod ajtajára? Milyen magas kerítést emelsz? Építgeted életkörülményeidet teljes erőbedobással, pedig tudod, csak nem gondolsz rá, hogy hamarosan útra fogsz kelni. Ez pedig költözködés lesz és nem utazás, méghozzá egy másik országba!

Tisztában vagy ennek a ténynek az elodázhatatlanságával, mégsem foglalkozol azzal, hogy ha eljön ennek az utazásnak az ideje, akkor abban az ismeretlen országban boldogulni tudj. Pedig hallottad már az ország nevét, azzal is tisztában vagy, hogy létezik útikönyv, amiből megismerhetnéd az ottani körülményeket, hogy ne érjenek végzetesen kellemetlen meglepetések útra kelésed nyomán.
Mégsem készíttetsz útlevelet, nem tanulmányozod az ottani állampolgárok beszámolóit, nem akarod az ország nyelvét sem megtanulni.
Az meg már végképp hidegen hagy, milyen „államigazgatási törvényekkel” működik jövőbeni tartózkodási helyed.
 Az értékrend, amit felállítottál magadnak, szüleid, őseid öröksége, úgy gondolod, megingathatatlan, vagy legalábbis nagy kényelmetlenséggel járna még a felül bírálata is.
 Ha pedig esetleg személyesen találkozol annak az országnak az állampolgárával, ahova te szintén hamarosan útra kelsz, a fejedet gyorsan elfordítod, annyira kényelmetlen még csak gondolni is rá, hogy menned kell, kikerülhetetlenül. Nem szereted, ha bármi vagy bárki emlékeztet erre a tényre, jobban szeretsz magadnak hinni, meg azoknak akik racionálisan gondolkodva odázzák el a halállal való szembesülést.
 Különben is olyan furcsák ezek a magukat kereszténynek, mennyei állampolgárnak nevezők:
..."Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük" (Zsid.13,14.)
 „Van országuk, és mégis jövevények. Mint polgárok a többiekkel együtt részt vesznek a mindennapok dolgaiban, és mégis úgy hordozzák terheiket, mint idegen vándorok. Minden idegen ország olyan a számukra, mintha szülőföldjük lenne, és szülőföldjük, mint idegen ország. Itt a földön élnek, de ők a menny polgárai. Engedelmeskednek a törvény előírásainak, de életükkel túltesznek azon. Áldják azokat, akik gyalázzák őket. Idegenek, mert idegen, azaz nem földi, nem emberi az az erő és lélek, ami bennük munkálkodik. Istentől van, mennyei eredetű. De éppen ezért nem idegenkednek e világtól, sőt Isten szeretetének, eljövendő új világának előjelei, hírnökei, munkálói ebben a világban.” (Ismeretlen szerző)
Isten ezekért az emberekért kötött szövetséget a Föld fellázadt lakóival, mégpedig vérrel írt szövetséget: Az Ő Fia, Jézus tiszta vérével! Isten hűséges az Ő szövetségeseihez, örökkévaló országot biztosít számukra:

”A békesség Istene,…kihozta a halálból, örök szövetség vére által a mi urunkat, Jézust”(Zsid.13;20)
”…eképpen gazdagon adatik majd nektek a mi Urunknak és megtartónknak, Jézus Krisztusnak örök országába való bemenetel” (1.Pét.1;11.)

Mert hiába akármekkora tudás a Földről, hiába a sok új felfedezés és ismeret a bolygóról, az emberiség nem lépheti át a határt, amit Isten megszabott az Ő végtelen hatalmából.
 Az emberi élet olyan véges, amilyennek Isten megszabta, ugyanígy a fizika törvényeit is csak addig hajthatja az ember uralma alá, ameddig a Teremtő ezt engedi neki.
A Föld egy lakás az ember számára, egy albérlet, ideiglenes bejelentéssel, de ennél nem több:

”Ő az Isten, aki alkotta a Földet és teremtette azt és megerősítette, nem hiába teremtette azt, hanem lakásul alkotta” (Ézs.45;18.)

 „Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette Isten, hogy lakozzanak a Földnek egész színén, meghatározván eleve elrendelt idejüket, lakásuk határait.”(Ap.Csel. 17; 26.)
Itt található leírva, hogy mennyire korlátozott az ember időben és térben is. Micsoda hiábavaló ábrándok az űrutazások akár a legközelebbi bolygóra, vagy hogy kolóniákat építsen az ember más égitesteken. Soha nem fogja túllépni az Isten által felállított határokat. Mert mire olyan technikai felkészültségre tennénk szert, ami lehetővé tenné az idegen égitesten való berendezkedést, addigra az ember réges-rég úgy tönkre teszi a Földet, hogy nem lesz honnan útnak indítani a kivándorló csapatokat.
A kereszténységet irracionalizmussal szokták vádolni, pedig ők azok, akik két lábbal állva a Földön szemlélik és élik az igazságot. (Valóságot) (Ján.14;6.)
Örülök, hogy magam is közéjük tartozom.

És Te?



A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr99609443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mala 2008.08.11. 20:14:40

Bebai! Nagyon megrázó dolgokat írsz. Azonban nem tagadható, hogy rohamléptékűek a tudomány felfedezései. Ezért hinni kell abban ,hogy mire felépülnek azok a kolóniák más égitesteken, addigra olyan fejlett lesz a technika, hogy meg lehet menteni a földet attól a katasztrófától, amiről gyakran írsz blogodban. És ami a mostani helyzetet tekintve, talán nem is annyira elképzelhetetlen. De a holnap emberének már egészen más eszközök lesznek a kezében.Olyanok, amikről mi még most nem is álmodunk.A technikai fejlődés meghozza a megoldást.

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.12. 22:19:17

Kedves Mela!
Mindig elcsodálkozom, amikor a Tiédhez hasonló véleményeket olvasok.
Mi kell ahhoz vajon, hogy így tudjon valaki bízni egy teljesen bizonytalan jövőben?!
Írtam már ezen a blogon arról is, hogy a tudomány sokkal ingoványosabb terület annál, mintsem építeni lehessen rá ilyen nagyra törő terveket, mint pld. a más égitesteken felállítandó kolóniák létesítése.
Azon meg legalább ugyanennyire csodálkozom, hogy miért nem figyelnek az emberek sokkal jobban a Biblia szavára, arra az isteni szóra, ami már több száz beteljesedett prófécia által bizonyította igaz voltát és megbízhatóságát!
Ez a Könyv figyelmeztet nemcsak arra, hogy az emberi terjeszkedésnek korlátai vannak, de arra is, hogy az emberi személyiség olyan változásokon megy keresztül a jövőben, ami
önmaga és embertársai vesztét is okozhatja. Egy ilyen emberiség nem képes javára fordítani semmilyen tudományos felfedezést és eredményt sem, főleg nem olyant, ami globális összefogást igényelne. Inkább ennek az ellenkezője terjed, mégpedig roham léptékkel...Pontosan úgy, ahogy a Biblia megjövendölte.

fairi 2008.08.14. 23:06:23

bebai .:"Írtam már ezen a blogon arról is, hogy a tudomány sokkal ingoványosabb terület annál, mintsem építeni lehessen rá ilyen nagyra törő terveket"
nem a tudomány az ingoványos hanem az "ember"..
Tudomány módszertana kb 500 éves,Kopernikusz fordulat
www.kfki.hu/chemonet/hun/olvaso/histchem/simonyi/kopern.html
A felfedezéseket lehet jóra és rosszra is használni..
maghasadás:energiatermelés,tömegpusztítás
géntechnika,nanotechnika detto..

"hogy miért nem figyelnek az emberek sokkal jobban a Biblia szavára, arra az isteni szóra, ami már több száz beteljesedett prófécia által bizonyította igaz voltát és megbízhatóságát!"
én csak egy mesének tartom,sok emberrel egyetembe, a szavahihetőségéről baromiról nem sikerült meggyőznöd,főleg ott szakadt végleg el a cérna mikor írtad: akkor is hinni akarok benne,innentől már csak mese..
Jövő megjóslására használhatatlan,semmi konkrét(!!!) dátum nincs,és már 2000 éve világvégéről beszél erről ennyit...
Egyszer világváge elsz.(mikor 10?100?1000?10000 év múlva)

mala-val se érteke gyet,ő a tudományt isteníti,de a tudomány inkább egy módszertant takar,eredményeit lehet jóra,rosszra használni...
Ám a technika fejlődésével az emberi gondolkodás nem fejlődik,így mindig lesznek szegények és elesettek...
A legvallásosabb államban,pl USA-ban is vannak nyomorgók és csövesek...

"A technikai fejlődés meghozza a megoldást."
ez baromság,ember nem változik...

"Egy ilyen emberiség nem képes javára fordítani semmilyen tudományos felfedezést és eredményt sem, főleg nem olyant, ami globális összefogást igényelne."
emberi természet nem változik meg soha,mikor csak kőbunkó volt akkor is háborúztunk,most már géppisztoly van most is csináljuk,pl.:grúz-orosz csetepeté...
Ez nem a tudomány hibája,hanem az emberi viselkedésé,ami a humánetológia foglalkozik vele
megjósolom 2000 év múlva is hasonlóan kicsinyesek leszünk,de már akkor lézerágyúval csináljuk az űrben...:):)

fairi 2008.08.14. 23:15:43

"Látva a sok szerencsétlen hajléktalant, aki egy eldugott parki padon, huzatos aluljáróban, vagy pályaudvari váróban húzza meg magát, vajon kinek ne szorulna azonnal össze a szíve, miközben szaporán siet haza, biztonságos, meleg otthonába?2

ne játszd el a naivat...
Kb felük nem is akar változtatni,álomvilágban élsz, összekoldult pénzből vesz magának kannásbort...
Egy részük tényleg nme tehet róla,másik fele annál inkább,és nem is akar változtatni!

"A kereszténységet irracionalizmussal szokták vádolni, pedig ők azok, akik két lábbal állva a Földön szemlélik és élik az igazságot. (Valóságot)"
pedig a kezdősorok nem erről tanúskodnak..
Körbevetted magad egy szép világgal,sátánnal,ördöggel,angyalokkal,és mi áll tényleg egy jelenség mögött azt nem veszed észre...
Anyám a pszichiátrián dolgozik,ő látja mi a valóság,teljes deliriumban levő zavart csöveseket visznek be hozzá,mikor magukhoz térnek első fontos dolog cigi!
nem a kaja vagy egyéb,a cigi,meg a pia,de azt nem kapnak:)

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.14. 23:42:17

Kedves Fairi!
Itt vagy újra, örülök!
Nem azt vizsgáltam, hogy mitől lettek iszonyú szerencsétlenek, hanem azt az állapotot neveztem szívszorítónak, amiben élnek, és ami már alig sorolható az "emberi" jelzővel ellátott kategóriába.
nem vagyok annyira naív, hogy ne tudnám, mennyien választják önként ezt a borzalmas életformát... talán nem is lennének normális munkát végezni képesek azok, akiknek létük központi kérdése az önmaguk megfelelő mértékű elkábítása.
A bejegyzés témája nem szerencsétlen emberek hajléktalanná válása okainak kutatása, hanem egy párhuzam állítása szeretett volna lenni afelé, hogy az emberiség semmivel sincs jobb helyzetben ezeknél a hontalanoknál kozmikus szinten.
Csak megint nem sikerült megértetnem magamat Veled, kedves Fairi.(De mért nem lep meg ez engem????)

fairi 2008.08.15. 16:46:15

"Csak megint nem sikerült megértetnem magamat Veled, kedves Fairi.(De mért nem lep meg ez engem????) "

mivel nagyon nem vagyunk egy hullámhosszon...
nekem nagyon hülyének tűnt a hasonlat...
Míg elmagyaráznám miért addig minimum 60 postba kerülne,ahogy eddig ismertem az eredményeket..
Ezért is hagytam abba a honlap olvasását,hogy megértsem hirtelen mit gondolsz minimum 50 postba kerül:):)


Mondjuk látom találtál egy ismerőst,akinek ugyanúgy világvége mániája van:):)

bebai · http://cseremix.hu 2008.08.15. 17:31:06

Többször (sokszor) leírtam, hogy NEM lesz világvége!!!!! Miről beszélsz?

Gyöngyi 2008.08.18. 22:29:12

Fairi

Kiváncsi lennék tényleg olyan szőke vagy-e, mint amilyennek látszol.
Kérlek olvass figyelmesebben. Szerintem Bebai profi módon fogalmaz, ráadásul tökéletesen egyet is értek vele.

fairi 2008.08.21. 11:48:54

Gyöngyi
Tudod a biblaifanokon,apomániásokon kivül sokan nem fogják megérteni:)
Biológia szaknyelvével fogalmaznák meg vmit,utána te lennél a szőke hozzá,ha nem értesz vmit:)
"NEM lesz világvége"
tudom lejön jézus,meg elsz elragadtatás,meg mindenféle dolog,utána mindenki aki bibliafan volt boldogan él örökké isten mellett..
Ma ismert világnak vége lesz...
Utána mi jön az már vallás kérdés,biblia Jézust mondja,maják mást és így tovább..
Van jópárszáz hitvilág,aminek mindmind mást képzel hipotetikus világvége utánra...
süti beállítások módosítása