Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

ABSZOLÚT ÉLET, ABSZOLÚT HALÁL

2008.04.26. 11:36 | bebai | 21 komment

Címkék: élet halál bűn intelligencia öregedés leépülés

Mielőtt a zseniális megmentési terv részletes leírásába fognék, röviden összefoglalom, miért került az emberiség egyáltalán olyan helyzetbe, hogy meg kelljen menteni.

 

    Az Univerzum Alkotója és Fenntartója Isten, az összes földi fogalomalkotás személyes Abszolútuma. Az Ő neve, saját szavai szerinti önmeghatározása a VAGYOK. Ő az Örök, abszolút Élet, a változás árnyéka nélkül. Az abszolút tökéletes univerzumban, a szuperintelligenciaként ismert Lucifer szabad akaratából történő lázadása által megjelent a bűn, amivel az akkor már Sátánnak nevezett sötét angyali fejedelem az emberiséget véglegesen megfertőzte (Ádám-Éván elkezdve). Ezzel azonnal belépett a halál, betegség, romlás, öregedés, leépülés, mint az Élet ellentétele, és az Istentől, mint Élet forrásától való külön választottság következménye.

     Isten, Aki Maga az Élet, végtelen szeretetében –bárha szeretné is, nem bocsáthatja meg a bűnt halál nélkül. Egyszerűen természeténél fogva nem teheti, mert ha megtenné, nem volna a szó abszolút értelmében vett Isten többé.

   A bűn oly módon választja külön az embert, hogy nincs a kezében semmilyen eszköz arra, hogy Istenhez, az élet forrásához, valamilyen módon közel kerüljön, pedig csak így kerülheti el a halált. Mindaddig, amíg bűn van benne, elszakítva marad, és mint fatörzs, levágva a gyökérről, pusztulásra van ítélve.

   Lucifer, aki a Világ fejedelme (a Biblia szerint) fegyverei teljes arzenálját beveti e siralmas helyzet fenntartásáért.

   Azonban a Teremtő nem hagyta a fuldoklókat mentőöv nélkül.

(folyt.hamarosan)

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr26442872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elragadott 2008.05.15. 10:51:15



Kedves bebai!

Teljesen helyes amit írtál!
Az Úrral kapcsolatban állsz ,és az Ő Szent Szelleme -Lelke vezet.

Komoly munkába fogtál , embertársaid javára ,hiszen ki - ki azért kapja A Szent Lélek ajándékait ,hogy javára szolgáljon mindenkinek. Te ezt teszed! Hálát adok Érted Jézus nevében Jahve Atyánknak, A Szent Szellem Nevében.

Termjed gyümölcseidet továbbra is ,és NE ADD FEL , mert Az Úr , ami Istenünk végtelenszer erősebb ,mit az ellensége ,aki megkötözi a nem hívő embertársainkat. Nekünk szeretnünk kell ,a többit Jézus megoldja. Ha tanúságot teszünk Róla ,az a mag majd kikel ,meglehet ,hogy már mi azt nem láthatjuk ,de akik ma még kézzel lábbal tiltakoznak Isten ellen ,azok is sokan megértik , hogy nem ellenük beszélsz ,hanem ÉRTÜK VAGY ,mert istentől éppen A SZERETETET tanulod és alkamazod.

Jó munkát és a Szent Háromság Egy Isten ,Izráel erőse áldjon meg jöttödben ,mentedben , mindenkoron.

Testvéri szeretettel : Gábor ,akit Jézus elragadott az Ő Országába.

E - mailom: jezustan@freemail.hu

fairi 2008.05.15. 16:00:41

Elragadott:
"Az Úr , ami Istenünk végtelenszer erősebb ,mit az ellensége ,aki megkötözi a nem hívő embertársainkat"
ha ez igaz akkor miért van mindig gond a földön?
vagyis mégse végtelenszer erősebb...
"Nekünk szeretnünk kell ,a többit Jézus megoldja" ja persze,mivel ilyen sose fog megtörténni hogy mindenki szeret mindenkit!Sok okból kifolyólag,így Jézusra hárul,de mivel végtelenszer erősebb,majd ugye ezt a nüansznyi momentumot is meg tudja oldani!
"akik ma még kézzel lábbal tiltakoznak Isten ellen ,azok is sokan megértik , hogy nem ellenük beszélsz ,hanem ÉRTÜK VAGY"
én megértem,de nekem miért lesz jó azt nem!
Mikor beleolvastam,csak annyit szűrtem le vmi nagy zagyvaság,nekem külön értelmező szótár kéne hogy megvilágosodjak!

Egyet kiemelek:
"Az abszolút tökéletes univerzumban, a szuperintelligenciaként ismert Lucifer szabad akaratából történő lázadása által megjelent a bűn, amivel az akkor már Sátánnak nevezett sötét angyali fejedelem az emberiséget véglegesen megfertőzte (Ádám-Éván elkezdve)"
ha nem lázadt volna lucifer,akkor nem lenne szabad akarat,csak egy droidok lennénk akiknek imádniuk kell istent!
Ez még a legrosszabb diktatúránál is borzasztóbb lenne!
szabad akarat=bűn???
ha ez igaz,ez volt a legfontosabb momentum,gondolkodás,szabad akarat,ez tesz minket emberré!
"Lucifer, aki a Világ fejedelme (a Biblia szerint) fegyverei teljes arzenálját beveti e siralmas helyzet fenntartásáért."
Biblia elméletileg isten könyve,mint minden propaganda könyvben,ellenségről a legrosszabbat kell írni!
Mivel engem senki nem akart eddig elragadni,és megaztmondja a tutit!Így csak a józan logikámra hallgathatok(ami azt mondja akii magát tökéletesnek vallja,abszulutumnak az hazudik,ferdít)

bebai · http://cseremix.hu 2008.05.15. 17:46:57

Jézus mondja: "Én vagyok az Élet" !Logikusan végiggondolva, az Élet elleni lázadás nem halálhoz vezet?

ÉN 2008.05.15. 18:18:53

Abszolút élet, abszolút halál? Ha van szabad akarat miért van csak ennyi választási lehetőség? Válaszolj.

fairi 2008.05.15. 19:26:39

""Én vagyok az Élet" !Logikusan végiggondolva, az Élet elleni lázadás nem halálhoz vezet?"
akkor istennél rosszabb "dolog" nem létezik az univerzumba!
Narcisztikus:saját képére teremtette az embert(by Biblia),egoista:semmi mást vélemény nem létezik)
vagy imádsz vagy meghalsz!Más lehetőség nincs!
Szted ez egy igaz isten,aki ezt valja????
Egyáltalán ki isten???
Aki istennek valja magát,biztos isten?
Szeretetett hirdeti,de ha nem dobod el a szabad akaratodat akkor megöl?


" ÉN":nem elég bő?vagy meghajolsz előttem,és gondolkodás nélkül tiszteled,AKARATNÉLKÜLI droid leszel,vagy MEGHALSZ!
Vagyis nem mondhatja Isten nem adott választási lehetőséget!:D:D ő így definiálja a "szabad akaratot":P

bebai 2008.05.15. 20:10:01

Az abszolút definiciója: feltétlen, korlátlan,tökéletes,mástól nem függő, teljes, nem viszonyítható.
Isten egyik tulajdonsága csak, hogy Ő az abszolút Élet. Milyen alternatívát lehetne elvárni Tőle? Igenis: Aki nincs vele, az ellene van.Ez logika törvénye az abszolút dolgok függvényében.De a Biblia is ezt mondja.

fair-i 2008.05.15. 20:41:52

bebai:vagyis isten egy zsarnok!?
a legrosszabb fajtából!?
Honnan tudjuk valójában isten vs sátán meccsből,valójában nem a sátán került ki győztesen???Ő a jóságos istent száműzte a pokolba???
Ne mond hogy a Bibliából tudjuk,mert ismered biztos:a győztesek írják a történelmet!!!!!

bebai 2008.05.15. 21:39:41

Isten azért az abszolút Élet, mert minden élet eredendője Ő: Minden életet, ami Rajta kívül létezik az Univerzumban, Ő teremtett, így Lucifert is. A teremtmény soha nem lehet egyenrangú azzal, aki teremtette.
Amikor azt írom, hogy választás élet és halál között, akkor nem a földi (néhány évtizednyi )életidőre gondolok. Az Élet, ahogy írtam: Jézus, tehát egy személy! A választás ezért az, hogy elfogadni Őt, vagy elutasítani. A büntetést nem Jahve szabja ki az Őt elutasítókra, hanem azok saját maguk ezzel a döntéssel, mivel nincsen élet az Élet forrásán kívül, és ezt mindenki maga választhatja. A halál utáni életet is így kell értelmezni, mivel nincs megszűnés a semmibe, ellenben van üdvösség (élet Jézusban)) és van kárhozat(Jézus nélkül), ami nemcsak állapot, hanem egy különleges dimenzió megfogalmazhatatlan "helyen" és egy másik idősíkon.

ÉN 2008.05.15. 22:09:48

Sztálin elvtárs forog a sírjában... mondván, bár ő lett volna ekkora zsarnok... :o)))

fair-i 2008.05.16. 00:58:37

"Isten azért az abszolút Élet, mert minden élet eredendője Ő: Minden életet, ami Rajta kívül létezik az Univerzumban, Ő teremtett, így Lucifert is."
és mi volt előtte,unatkozott,és hirtelen ötlete támadt,kellett neki vmi játszópajtás! Én verzióm:volt ő és a semmi,unalmas volt az élet,megcsinálta az univerzumot,még így is unalmas,megkavarta a dolgokat és most jókat röhög a háborúinkon és videójátéknak néz minket....

dede:én már küldtem erre kommentet,törölted vagy félrenyomtam???????

Tök jól megírtam!Kifejtve,na majd hnap még pontosabban megcsinálom:D
Ám már notepadra teszem....

ÉN 2008.05.16. 15:41:35

Ez jó. Volt isten és a semmi. :o)

Komolyan mondom, én leginkább Däniken elméleteiben látok fantáziát. Jó, sokszor elszáll a pasas az írásaiban, ami azt illeti, de sokkal logikusabb, mint egy olyan lényben hinni, aki soha nem született meg, csak volt (már ez is őrületesen nagy hülyeség), aztán a semmiből(!) teremtette a világot, stb.

bebai 2008.05.16. 15:41:52

Amikor abszolútumról beszélünk, mi értelme van megkérdezni: mi volt előtte?

ÉN 2008.05.16. 15:44:16

Kedves Bebai. Elárulnám Neked, hogy ahol csak abszolút élet, és abszolút halál létezik, ott nincs köztes út, nincs arany középút, csak egyetlen választási lehetőség van, mivel a másik a halál, és az bizony kőkemény... mit kőkemény?... titánkemény diktatúra. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Te ezt nem fogod fel. Mert akkor iszonyat buta lehetsz.

fairi 2008.05.16. 19:32:29

bebai:tényleg szted a Föld,univerzum hány éves,pontosan a Paradicsom(Édenkert ) hol volt,mikor szűnt meg???
Én már csak azt érzem mint egy robottal beszélnék,programon kívül más választ nem tud adni!
Ezt nem sértésből mondom,kérdésekre nem adsz választ!

Biblia=előre bemagolható sablonválasz
Mikor elsőáldozó voltam,feltettem a kérdéseket,de szokásos sablonválasz jött,ha mélyebbre mentem,akkor nem jött értelmes válasz!
Tudomány se tudja mindenre,de ő bevallja,és azt írja bizonyítást várja(elmélet),amit bebizonyíthatsz,mehetsz kutatónak,és meg is lehet cáfolni,újat teremteni!
nem mondja ki semmire hogy 100% biztos,csak annyi kézenfogható bizonyíték van mellette,hogy alapként elfogadható,és rá lehet építkezni!

állítás bizonyíték nélkül semmit nem ér!
Biblia semmire nem bizonyíték,csak egy szépirodalmi mű,el lehet olvasni,tanácsait meg lehet fogani(mert hasznos példázatgyűtemény),de a nagy kérdésekre értelmes választ nem ad.Régen elég volt,most édeskevés!(nekem,meg jó sok embernek)
ha vkinek elég,az legyen boldog!

bebai 2008.05.16. 20:39:09

Én.
A diktátorságról. Nyugodtan nevezd így. ha megnyugtat. Bizony nincs középút, csak a vagy-vagy, és nincs senki földje sem.
Aki a Nagyfőnök az diktál. Téged ez meglep? Miért diktál, ez a kérdés. Mert jobban tudja, ettől Ő a Nagyfőnök. Én megtapasztaltam szeretetét, ezért engem kimondottan megnyugtat, hogy egy ilyen Nagy Főnökre bízhattam az életem, aki elég hatalmas ahhoz, hogy biztonságban érezzem magam végleg és örökre.

bebai 2008.05.16. 20:46:03

fairi.
Az Édenkert nem tűnt el, Isten őrizet alá helyezte1. Móz.3,24. és mivel az őrző nem földi személy , és a lángoló pallos se az, az ember számára hogyan lenne látható, akár a személy, akár aterület, amit őriz? Ezen még nem gondolkodtál? El kellene már választani a földi, látható világot attól a valóságtól, ahol ezek a dolgok történnek. Azért, mert hírt kaptunk az ott történtekről, miért kell folyton feltételezni, hogy földi aggyal fel lehet fogni ismeretlen világot?

fairi 2008.05.16. 21:34:52

Nem váalszolsz a kérdésemre,csak arra tudsz amire a biblia a vaáslzt adja!

"Móz.3,24...." metafora az egész!
A Biblia metaforákat egyszer szószerint értelmezed,mint most!
Máskor mint metafora nézed,és próbálsz egy történelmi eseményt belesulykolni!
Nincs semmi kulcsod!

"és mivel az őrző nem földi személy , és a lángoló pallos se az"
mondtam ott akarok hétvégén pihenni?Csak látni kivülről..
ha lángoló pallos,és örző láthatatlan attól a terület miért válik láthatatlanná!
Még egy bizonyíték hogy tudatosan emberek csinálták a Bibliát!!!
Úgy szerkesztve,hogy ne lehessen fogást találni,ha meg megtalálta rajta vki,akkor előjön a süket duma!!!
Előre leirt formulák! ha van benne isteni ihlet az már rég elveszett a metaforák tengerében,emberi manipulációban!
www.apologia.hu/religion/ess-qumran.html
"A tekercsek korát C14-es vizsgálattal meghatározták, és a Réztekercs kivételével mind i. sz. 68-69. előttiek"
Vagyis,annyit tudni hogy Jézus születése körülről vannak tekercseink és így néztek ki!
Ám hogy eredeti szövegzet Mózesnek mi volt???
annyit bizonyítanak hogy az ószövetség szövege nem változott Jézus születése óta!
"Nagyra becsültek néhány zsidó apokrif iratot, különösen Hénók első könyvét, a Jubileumok könyvét. Könyvtárukban néhány eddig ismeretlen apokrif irat is volt, amelyeket Mózes, Józsué és Dávid nevéhez kapcsoltak." vagyis Biblia emberek kénye-kedve szerint állítódott össze a mai formában!
Olvasd el az apokrif iratokat is,mert azok nem feleltek meg az igényeknek,lehet benne van az igazság:P

bebai 2008.05.16. 22:46:53

Olvastam apokrif könyveket is, mert szeretek tájékozódni.
De a kanonizált könyvek egysége Isten munkája, akár cáfolják ezt egyesek, akár nem, senkit nem zavar. Ezek mellett az iratok mellett Isten tette le a "voksát." Méghozzá abban az időben, mikor még a katolikus egyház nem vindikálta magának a jogot, hogy Istennek diktáljon.
Amit írtál a tekercsek vizsgálatáról nem ellenkezik az én véleményemmel sem, mert pontosan arról van szó, hogy azelőtt keletkeztek, mielőtt Titus lerombolta Jeruzsálemet. Jézus kb.isz.3o.-ban halt meg, tehát a két időpont között. De ez csak az ÚSZ. Az ÓSZ. -i iratok gyűjteményei(pld. Septuaginta ie.2.sz.) sokkal régebbiek.

fairi 2008.05.16. 23:08:09

"Ezek mellett az iratok mellett Isten tette le a "voksát."" maradjunk emberben!
"katolikus egyház nem vindikálta magának a jogot" i-sz 50-100 körül írták meg az Újszövetséget,
Ószövetség régiek senki nem vitatja,mondjuk mindegyik után kelte ott van?

jézus lehet mégis teljesen hétköznapi ember volt,olvasni se kellett tudni,mindig hallotta a sztorikat, megvilágosodott,jé én vagyok isten fia,még rám is lehet ezeket illeszteni!tök jó!
Ucca neki váltsuk meg a világot!(te földönkivülinek vallod neki,ő meg isten fiának,elég ha magáról elhiszi,többit majd a történészek hozzáírják!)
míg fel nem fedezi az ember az időutazást addig az egész a hiten múlik!

Elragadott 2008.05.23. 11:45:19



Kedves Fairi!

Isten a legerősebb ,és ezt Te is jól tudod! Miért vannak az emberek mégis a sátán kötelékével megkötözve ,ha Isten az erősebb?

Ha az emberek NEM AKARNAK a köteleiktől megszabadulni ,sőtt a sátánt előszeretettel részesítik előtérbe helyezve életükbe ,akkor A SZABAD AKARATUK által ők így döntöttek.

Isten ,tehát VÉGTELENÜL ERŐSEBB az ellenségénél ,de éppen mivel erősebb ,de az ellenségnek is szabad az akarata ,és az embernek is ,így Isten , Aki mindenkinél nagyobb és erősebb , csak kér ,de a döntés joga már a szabad szellemé.

Ha Te szakítani akarsz ,a megkötöző sátánnal ,akkor csak HITTEL bekell fogadnod Jézust a szívedbe. Ekkor érted majd meg ,hogy kitől és Ki által szabadultál meg. Addig emberi ésszel tájékozódsz ,mint én magam is a korábbi időkben ,így azt sem tudja az ember ,hogy megvan kötözve. Ezért van ennyi baj a világban tehát! Értelmező szótárt azt nem ,de a Szent Írást tudom ajánlani szíves figyelmedbe ,és szerény írásomat is ,melyet akkor is megküldök számodra ,ha betegre röhögöd magad azon. Légy bátor és olvass bele! És ne feledd JÉZUS TÉGED IS SZERET! Ezt nem kell szótárhoz kötni ,mindenki még egy gyermek is megérti.

Szeretettel gondolok Rád , kedves Fairi!

fairi 2008.05.23. 12:18:33

1. bekezdés:Isten annyira erős,amennyivel felruházom,nem többel kevesebbel,mert isten az emberi fantáziában él!
2.szabad akarat túl egyszerű,se a sátánt nem akarom,se istent!
Sátánba se hiszek,de istenbe se!Semmellyik fikcióba!
3.de mégse a ásátn az úr,nem?Akkor gyenge,csak a PR-ja nagy!
Többi melléduma!Engem nem kér semmire,nem hallok semmilyen hangot!
4.Hogy fogadjam be,sehol se látom,sehol sincs,csak a hívő emberek fejében!
Annyi az ereje amennyit neki kreáltok!Se több,se kevesebb!
"JÉZUS TÉGED IS SZERET" magát biztos,de ez is lecsépelt frázis,minden második aluljáróba vmi dilis felírja!
"Szeretettel gondolok Rád" és most hova sz...jak????(bocs a pejoratívságért,de a lényeget így lehet melléduma nélkül kifejteni???)

"Ezért van ennyi baj a világban tehát! Értelmező szótárt azt nem ,de a Szent Írást tudom ajánlani szíves figyelmedbe ,és szerény írásomat is ,melyet akkor is megküldök számodra ,ha betegre röhögöd magad azon" és a te értelmező szótárad jó,vagy téveszme csak mint a többieknek???????
süti beállítások módosítása