Friss topikok

  • egypuputeve: Szerintem a kettő együtt jár, nem lehet szétválasztani. Viszont ok és okozat viszony fellelhető. D... (2012.08.10. 00:07) ELEVE ELRENDELT SZABAD AKARAT
  • bebai: Kedves Melody! Köszönöm kedves szavaidat. Amint látható több éve nem jöttem új bejegyzéssel erre... (2010.04.20. 20:16) LELKI GYOMORGÖRCS-OLDÓ
  • bebai: Kedves ixipszilon! Köszönöm érdekes és újszerű fejtegetésedet Babilonról. Szívesen olvasnék még to... (2008.12.08. 17:41) A NAGY, PARÁZNA BABILON
  • bebai: Kedves zuzm0! A cikk írója egy -sajnos- világjelenségre hívja fel a figyelmet, és számomra azért i... (2008.11.22. 13:19) PARÁZNA SZELLEM, TESTI ÉLET
  • fairi: "Tehát: ha pld. én azt mondom pont neked, hogy az evo-t fogadom el, de azért azt is mondom, hogy v... (2008.10.31. 00:54) A ZSIDÓ MONOTEIZMUS EREDETE

A NAGY ÁTVERŐ SHOW 2.

2008.06.05. 15:32 | bebai | 28 komment

Címkék: ökumené new age vízöntő keleti harcművészet

A Biblia részletesen ismerteti a megmentési tervet, melyet Isten készített az elveszett emberiség számára. Minden eszközt és lehetőséget megkaptunk, hogy megragadjuk azt az egyetlenegy esélyt a menekülésre, ami a Názáreti Jézus személyében testesül meg, akiről azt mondja a Biblia, hogy az idők végén visszajön,s már nem mint megalázott, megkínzott áldozat, hanem örök istenségének teljességében dicsőséges Király, a mennyei seregek élén.

A Sátán természetesen nem nézi tétlenül, hogy a zsákmány, -(az emberiség egésze)-, amit már egyszer megragadott, kicsússzon a kezéből. Pontosan tudja, hogyan kell ötvözni az igazságot a hazugsággal, hogy a szerencsétlen áldozatok a kábultság állapotában vakon kövessék őt. Most, amikor minden jel félreérthetetlenül utal arra, hogy a történelmi események a végkifejlet felé rohannak, soha nem tapasztalt sebességgel, az ellenség is megsokszorozza manipulatív tevékenységét.:

„Jaj a Föld ..lakosainak,mert leszállott az ördög tihozzátok, nagy haraggal teljes, úgymint aki tudja, hogy kevés ideje van.”(Jel.12;12.)

Miben is áll az átverés lényege?

1.      A Sátán letagadja az emberek előtt saját magát, különböző álruhákba bújik. Egy ilyen álruha volt majd 2000 éven keresztül a Mária-kultusz. (ami elég nevetséges lehetne,-ha nem lenne tragikus következménye: ez a hatalmas bukott arkangyali fejedelem, női alakban tetszeleg!) Mindenesetre elérte a célját vele, mert kimutatott tény, hogy a vallásos világ tetemesebb hányada imádkozik Máriához, az „Ég királynőjéhez”, mint Jézushoz, az Örök Királyhoz. Azt persze mondani se kell, hogy minden Máriához intézett ima egyenesen a Sátán trónusánál landol, akinek nem nehéz néhány csodát demonstrálni a nyomaték kedvéért( Lourdes, Máriagyűd, Marija Bistrica, stb.…felsorolhatatlan!)

2.      A vallás (nem az élő hit!)mára azonban kiüresedett annyira, hogy ez eddigi bevált módszert frissíteni kelljen a nagy Diktátornak. Itt veti be az új világvallást, a New Age-t.  Ennek eszköztárából ismertettem előző postjaimban néhányat, mint a horoszkópok, kozmikus erők általi gyógyulások, csoportdinamika, de több, mint száz(!) kategóriát kellene itt megemlítenem!

3. A New Age, a Vízöntő kora, amelyben az ember maga lesz istenné, felsőbbrendű emberré, egy evolúciós ugrás által, mikor is lényének eddig nem sejtett erőit fedezi fel és kapcsolja a nagy kozmikus erőhöz. A new age ényege az egységesítés szellemi létsíkon, az ökumené, amely minden vallást összevegyít, a humánum túlhangsúlyozása, az ember istenítése és önmegváltásának hirdetése. Ennek érdekében semmilyen módszer nem tilos, legyen az a spiritizmus sokféle válfaja, a keletről beözönlő misztika, vagy a fekete,- akár fehér mágia ( Kereszttel való ráolvasás)A fehér mágiában sok hívő is könnyen elbukhat, akkora csavar van benne. Ugyanis még ha Isten nevét szólítják is mágikus céllal, nem Istenről van szó, mert ebben „isten” csak egy lealacsonyított eszköz az emberi cél elérése érdekében.

A különböző okkult tevékenységek világméretű és sose látott sebességű terjeszkedésének okát csak természetfeletti erők működése eredményeképpen értékelhetjük reálisan. A nagyságrendeken van a fő hangsúly! Az okkultizmus az egyik lényeges behatolási terület a Sátán számára, az emberi személyiség bekebelezése érdekében.

A médiák pedig hű kiszolgálói mindezeknek a törekvéseknek. Ember legyen a talpán, fogalmaznék némi iróniával, aki ellen tud állni ennyi és ilyen sok irányból, ám hasonló tartalommal érkező behatásnak.

Pld: A legtöbb akciófilm szereplői a keleti harcművészetet csillogtatják. Aztán alig van, vagy nincs olyan nap, amikor egynél biztosan több adón nézhet az érdeklődő fantasztikus filmeket, horrort, sci-fit, boszorkány és varázslás témájú alkotásokat, ami természetesen nyüzsög a pornó határát súroló jelenetektől is.

Jelenkori életünk egyetlen területén mond le csak a mézesmadzag bedobásról,s mutatja ki valódi egyéniségét a sötét fejedelem: ez pedig az emberi agresszivitás támogatása.

Mintha kiadta volna a globális jelszót:” Zéró tolerancia” (vice-versa)!

 De még itt sem áll meg, hanem egyenesen kívánatossá teszi ezt az elképesztő türelmetlenséget, szinte belevetik magukat embertömegek. Ki képes, vagy merészel csodálkozni azon, hogy egyre több a fiatalkorú bűnöző és gyilkos? Lehet kapkodni fűhöz-fához. Meg pszichológusokhoz, de a folyamat nem fog megállni, mert ez is része a nagy átverésnek, aminek nem lesz vége az első felvonásnál.

A fent felsorolt vastagbetűvel szedett adalékok csak ízelítők a Sátán által bedobott csalikból! Mindezek olyan zseniálisan vannak tálalva a kellőképpen nyitott emberek számára, hogy kapva kapnak utána, mint életük kiteljesítésének eszközei után. A kijózanító valóság pedig az, hogy mindez az antikrisztusi birodalom megalakulásának előfeltétele, amiről hamarosan írok.

A bejegyzés trackback címe:

https://foldonkivuliszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr20505247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fairi 2008.06.05. 20:51:37

Itt válaszolok az előző kérdésekre!

Az hogy mi a sátáni nagyon relatív,legtöbb általad kritizált dolog többsége keleti eredetű,onnan nézve a mi dolgaik hülyeségek!Nekik ez a Jézusi megváltás badarságnak tűnhet....
Tudomány is sátáni?
Mi legyen térjünk vissza a középkorba,térítsünk erőszakkal,irtsunk ki mindenkit aki nem akarja jézusi megváltást???
A legtöbb dolog amit most kritizálsz legtöbb embernek elfogadható,vallásosak többsége se akad meg nagyon rajta....
Globalizáció megtörtént,rengeteg különböző eszme találkozik nap mint nap,filozófiák,életszemléletek,gondolkodásmódok....
Kb ez a New Age! hu.wikipedia.org/wiki/New_Age
"New Age, a Vízöntő kora, amelyben az ember maga lesz istenné, felsőbbrendű emberré, egy evolúciós ugrás által, mikor is lényének eddig nem sejtett erőit fedezi fel és kapcsolja a nagy kozmikus erőhöz. A new age ényege az egységesítés szellemi létsíkon, az ökumené, amely minden vallást összevegyít, a humánum túlhangsúlyozása, az ember istenítése és önmegváltásának hirdetése." én nem tudnám úgy elképzelni a világot,hogy mindenki a bibliát olvasva tiszta útra térne,és lemondana a technika adta lehetőségekről!
megfejtettük a DNS,már beleavatkozni is tudunk,nanotechnika megismerése,csillagok felé nyújtózkodunk,21. század izgalmas lesz.20szézad közepe megadta nekünk az abszolút pusztítás eszközeit(atombomba),és saját életterünket romboljuk le,tesszük folyamatosan! Nem a sátán a baj,az csak az emberek egy részénél fogalom,másoknál nem, és a biblia is annyira igazság mint a védák...
Pokol nincs,azt majd mi csináljuk meg...
"Krisztusi" államokkal sokszor próbálkoztak,de abból eddig csak pokol lett!

Legtöbb vastagon szedett fogalomról sztem azt se tudod pontosan mi, akik gyakorolják rólad gondolnak sátáni behatást,minden relatív!
Pár dolog még a zsidó vallás előtti,amikor még azt se tudták mi az a Biblia!
Régi vallásoknak fő gyűjtőterületei:közel-kelet(zsidó-keresztény hitkör), india(hinduizmus,buddhizmus) kínai(taoizmus,ami az ősibb természetvallásokból jöhetett létre,mondjuk a kereszténységnél fiatalabb)

"A vizsgáid hogy vannak?(ha meg szabad kérdeznem?)" haaldnak lassan futnak be az eredméynek,állattan:4 ami a legfontosabb,többi komoly vizsga jövőhét folyamán..

Peterblant1 2008.06.05. 21:25:41

Ismered J.Carr-nak a Megtört kereszt című könyvét? Abban a New Age-t a nácizmushoz hasonlítja. Szerintem nem meggyőző.

bebai 2008.06.05. 22:16:11

Fairi.
Ilyen képtelenséget én soha nem állítottam, amint írod:

"mindenki a bibliát olvasva tiszta útra térne,és lemondana a technika adta lehetőségekről!"
A Bibilia ismerete nem zárja ki a technika vívmányainak használatát.
Erőszakos térítgetéseket mindig elítélte ez a blog!(Még az erőszakmentesben sem hiszek.)
Minden vastagbetűs fogalmat alaposan tanulmányoztam, ha érdekel kifejthetem, de a többit is ismerem, ami a new age-hoz tartozik.
A postom címe azért Nagy Átverés, mert az, ami. Erről szeretném lerántani a leplet, de nem várható el, hogy a megvezetettek és manipuláltak, majd egyből a fejükhöz kapnak: "Hűha, be vagyunk csapva!" Miért hinne bárki egy mezei bloggernek???? De ha csak egy valaki elkezd GYANAKODNI, akkor már elindulhat egy arra irányuló kutatási folyamat, ami a felszín alá is képes leásni, és nem elégszik meg azzal, amit első blikkre megkajáltatnak vele. (Nah, jó többezer éve...)
Grat a vizsgádhoz, és további sikert!!!! :)

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.05. 22:27:21

Peterblant1.
Olvastam a könyvet, nekem pontosan nagyon meggyőző volt! (Hogy csak egyetlen momentumot említsek nagyon leegyszerűsítve): A nácizmus Hitler "agyszüleménye" gyakorlatba átültetve, és mivel maga Hitler okkult erőkkel állt összeköttetésben, a nácizmus is az. Egy talajból nőtt ki a new age-el.
Vajon neked miért az ellenkezője a benyomásod?

Garabonciás 2008.06.05. 22:36:37

Biztos nagyon jól ismered a keleti harcműveszeteket az akciófilmekből...

fairi 2008.06.05. 23:05:38

"A postom címe azért Nagy Átverés, mert az, ami. Erről szeretném lerántani a leplet, de nem várható el, hogy a megvezetettek és manipuláltak, majd egyből a fejükhöz kapnak: "Hűha, be vagyunk csapva!" Miért hinne bárki egy mezei bloggernek????"
megvezetettek,ez relatív.ha egy keleti olvassa hasonlót mondana,de a különbség ők sose térítenek erőszakosan,ami még jellemző most is a kereszténységre(Jehova tanúi)..
máskülönben a keletiek szó nélkül be tudják Jézust építeni magukhoz,egy tanítónak tartják,vagy gurunak....
Ez a magatartás:mi vagyunk az igazság,többiek a sátán küldöttei,ez nyugati vívmány!

"lyen képtelenséget én soha nem állítottam, amint írod"
mint szó nem mondtad,de ha minden mást hirtelen elvetünk?
kereszténység(összes alegységével együtt) egy hitkör,Biblia egy könyv a sok-sok szent könyv közül!
Kereszténység a sikerét az erőszakosságának köszönheti,mindenhova ment téríteni,és nem finom meggyőzéssel sokszor!
20században meggyengült és a nyugati világ felfedezte a keleti hitvilágot,és megjelent a New Age! De nem létezik iylen szekta,vagy egyház...
LEHETSZ AKÁR BIBLIAOLVASÓ IS,DE reinkarnáció asztrológia, a kristályok gyógyító ereje, és hasonló ezoterikus dolgokba is hihetsz...
A New Age elnevezés maga az amerikai tömeg-média szüleménye, mely az 1980-as években feltűnő, a meditáció, „channeling”, reinkarnáció, kristályok, pszichikus tapasztalatok, holisztikus egészség, környezetvédelem, különböző „megoldatlan rejtélyek” (pl. UFO), „Föld-titkok”, ún. gabonakörök jelenségeivel foglalkozó spirituális alkultúrát írta le...

vagyis csak egy összefoglaló név....
1980-as változások szüleménye....
Én úgy határoznám meg a modern ember vágya a természetfölöttihez,mivel már a 19-században kijelentette Friedrich Nietzsche "Isten halott!"
Ezt az emberek nem akarják elfogadni,így keresik a bizonyítékot az ellenkezőére!
Te megtaláltad a Bibliában,vkinek kevés,vki elfogadja azt.hogy NINCS ISTEN!

"Grat a vizsgádhoz, és további sikert!!!! :)" köszi!!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.05. 23:09:44

Kedves Garabonciás.
Lehet, hogy Neked nem tűnt fel, hogy e filmekben a "közelharcok"
egyre több keleti harcművészeti elemet tartalmaznak?
Most megyek egy viszontlátogatásra hozzád...:)

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.06. 00:00:34

Fairi.
Könnyű lenne a new aget egy spirituális alkultúrának tartani!A Biblia részletesen leírja, hogy az utolsó nagy világbirodalomban egységes világvallás lesz. Erre utal a globalizáció és a new age egyidejű terjeszkedése.
A new age távolról sem az amerikai média szüleménye, és még kevésbé az 1980-as éveké. A gyökerek 1875-be nyúlnak, amikor H.P.Blavatsky spiritiszta médium által alapított teozófiai társaság megfogalmazta azt a világnézeti tézist,amit A.A.Bailey-nél (1880-1949)is felfedezhetünk. Ezek csak a new age gondolkodás gyökerei, amin aztán kifejlődött a jelenlegi eszme. Ám ez olyan nagy téma, hogy külön postot fogok írni a közeljövőben, nagy körülötte a szándékos homály. Ezért válaszolok most csak ilyen röviden.

Garabonciás 2008.06.06. 00:18:54

Két lélegzetelállítónak szánt rúgás meg egy pördülés nem keleti harcművészet. Sőt, mostanában inkább egyre kevesebb a filmekben az, amit igazából harcművészeti elemnek lehet nevezni, mert számítógépes modellezéssel, CGI-vel sokkal látványosabb jeleneteket építhetnek a filmekbe. A harcművészet viszont nem a röpködésről szól. Ha volt is ilyen stílus valamikor a történelemben, kétlem, hogy hosszú életet élt volna, aki kitalálta, és megpróbált hagyatkozni rá háborús időkben.

fairi 2008.06.06. 01:17:03

"new aget egy spirituális alkultúrának tartani"
többet nem látok bele,vmikor a máglyán égetés a módi,most meditációra járás!
"A new age távolról sem az amerikai média szüleménye, és még kevésbé az 1980-as éveké" ekkor határorázták meg,definiálták a jelenséget,ezelőtt nem nevezték így,1980évektől kezdett körvonalozni ez a szubkultúra!
"utolsó nagy világbirodalomban egységes világvallás lesz. Erre utal a globalizáció és a new age egyidejű terjeszkedése."
az emberiségben kisebb az összetartó erő mint egy plutóniumatomba!
Egységes Föld létrejöttére más kéne,felismerés hogy kicsik vagyunk,és értelmetlen a civódás,annak a feleszmélés hogy Afrikában elő lények is emberek,nem jelentéktelen semmik,akik jó ingyenmunkára!
világbirodalom,Föld egy bolygó a sok közül,eddig úgy látszik még különleges,csak ki ne derüljön mégse annyira!
"közeljövőben, nagy körülötte a szándékos homály"
jővő mindig homályos,nem kell bele szándék,eddig senkinek nem sikerült megjósolni mit hoz,Biblia se tud adni pl. Magyarország sorsára jóslatot,de a világvége se sokat!
Jelenések könyvébe is csak annyi van egyszer lesz világvége,más sokszor látták a bekövetkezését,de egyszer se jött be mégse!!!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.06. 17:17:50

Garabonciás.
Mindaz szóról szóra úgy van, ahogy leírod.
Az általam említett hivatkozás az akciófilmekben fellelhető keleti harcművészeti ELEMEKRE szeretett volna hivatkozni. Mivel az egész postom is arról szól, hogy a mindennapi élet egyre több területén fedezhető fel a keleti kultúra beszivárgása. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy professzionális szinten vannak jelen bizonyos elemek.
A keleti harcművészeteknek különben is a spirituális alapjai a meghatározóak, nem annyira a mozgás művészet, ami az előbbinek a szoros és elválaszthatatlan velejárója nyilván.
Helyhiány ,és a téma monumentalitása miatt történhet a pontatlan fogalmazás, elnézést kérek.

Garabonciás 2008.06.06. 22:17:31

Megint ellenkeznem kell. A keleti harcművészeteknek éppenhogy nem csak velejárója a mozgásművészet, hanem az Alapja. A spirituális rétegek, ha ez alatt budo filozófiát értesz, csak később rakódtak rá. Ha csak a japán kardművészetet nézem, ami kb. az 1300-1400-as években kezdett kialakulni, és az 1500-as években érte el a fejlettsége legnagyobb szintjét: a hozzá tartozó filozófia csak a nagy béke idején, az Edo-korban, kb. az 1600-as, 1700-es években született meg.
Azok a mesés dolgok, a ki, a belső erő, és a többi valóban létezik, de nem az alapja semminek. Az több évtizednyi gyakorlás eredményeként jön, amikor már nemcsak az elme tanulta meg, hogy mit kell tennie, hanem a test is, és ez a fajta automatizmus egyfajta megváltozott tudatállapottal jár. De ebben nincs igazán semmi természetfölötti. A keleti harcművészetek éppenhogy nem azért jöttek létre, hogy most aztán a harcos közelebb kerülhessen az Univerzum lényegéhez, hanem azért, hogy az a bizonyos harcos nagyobb eséllyel élje túl a következő csatát. Ehhez pedig biztos mozgás kell, nem spiritualizmus.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.06. 22:22:09

Fairi.
Nem tudok rájönni, hogy az első mondatodban mi lehet a közös nevező a máglya és a meditáció között?
Más:
"az emberiségben kisebb az összetartó erő mint egy plutóniumatomba!"- ez cool!!:))De nem is kell, kedves Fairi, a végső egységes Birodalomban úgy lesz diktatúra, hogy az emberek önként és dalolva masíroznak bele! Bezony! Mert ez van írva a Bibliában, és mert minden út errefelé vezet és ezen az úton MÁR rajta megyünk!!Nem hsz, hanem topik keretében írok erről, mert megígértem: a globális világrendről.

A Biblia nem arra való, hogy egyedileg országok jövőjét jósolgassa, -egy kivétel van csak: Izrael- az emberiség egészének szól! Egyes államok akkor kerülnek benne megemlítésre, ha az Isten által alkotott forgatókönyv megértése miatt van rá szükség.
Természetesen a Bibliának van személyes mondanivalója, egyénileg és külön-külön is szól általa Isten az ő gyermekeihez, de ehhez feltétlenül szükséges bekerülni Isten "családjába". Oda pedig csak úgy lehet bekerülni, mint más családokba is : bele kell születni!

fairi 2008.06.06. 22:55:55

"Nem tudok rájönni, hogy az első mondatodban mi lehet a közös nevező a máglya és a meditáció között?"
mikor boszorkányt égettek hatalmas tömegekben gyűltek össze az emberek,és fujóltak!
meditációra,vagy vmi jógára járni már gyakolrtailag ciki!
"végső egységes Birodalomban úgy lesz diktatúra, hogy az emberek önként és dalolva masíroznak bele! Bezony!"
ehhez is kell összetartás,egy egységes birodalom megteremtése mostan helyzetbe lehetetlen, bárhogy zsugoródik a világ távolság az távolság!
"Izrael- az emberiség egészének szól!"
lol,EGY KIS VALLÁSI FELEKEZET,AKINÉL A PÉNZ VAN,hányan vannak,mint zsidó vallású?3-4- millióan?
Szálka az állam muszlimok szemébe,de a modedánoknál sose volt egység ami kellene Izreal elpusztításához!
Diktatúrával nem lehet összetartani főleg az internet ereje miatt,visszaságok kiderülnek....
Erről egy film is van: Megiddo.The.Omega.Code.2
Jó kis sci-fi lett belőle,amiről beszélsz,arról forgattak filmet,egyszer láttam tetszett:D

Ha elkezdődőtt vmi azt nem bibliába irottak fogják megállítani,ha vki arra hivatkozna csökkene a szavahihetősége,hanem a internet fogja,bárhogy cenzúrázzák...

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.06. 23:10:43

Fairi.
Most csak egy mondat, a többire holnap válaszolok.
A Bibliában nem az van, hogy bárki is megállíthatja, hanem az, hogy SENKI nem fogja megállítani és végig megy ami ott le van írva, tehát a totális diktatúra is meglesz! (majd erről bővebben később)
A Biblia nem emberi iromány és nem a földi élet áll a középpontjában, ezért nem emberi szemszögből van írva, hanem az örök korok korainak a perspektívájából. Ezért van, hogy legtöbben nem is akarják érteni.
(Akiket csak a halálig érdekel a lét vagy nem lét kérdése.)
Az összes idevágó filmet láttam én is, annyit mondhatok, hogy a Meggidó nagyon jól ábrázolja az eseményeket(problémám csak apróbb részletek miatt volt vele, )de egészében Biblia hű film. Tehát valahogy úgy fog történni, ahogy ott láthattad.
Az internet és számtech,. nélkül az egész rendszer megvalósíthatatlan lenne. A totális kontrollt csak ezzel lehet elérni. Most mennem kell, holnap folytatjuk remélem.
(Mikor lesz a köv.vizsga?)

fairi 2008.06.06. 23:13:26

www.youtube.com/watch?v=TMTJ5fkWe08
Trailere a filmnek,ha tetszik megmondom hogyan tudod letölteni...
Biztos sok köze nincs a bibliában leírtakkal,vallás nincs túlerőltetve,szép látványvilág,nem unalmas,végső csata az jól sikerült!

fairi 2008.06.06. 23:25:07

Még nézd meg trailert,ez a verziót is?kettő van.az első lapos lett,kis költségvetés,2. újraforgatva aktuál-politika mellé(EU és Amerika,Kína ereje stb.)
"Az internet és számtech,. nélkül az egész rendszer megvalósíthatatlan lenne." pont ellene van,pont nehezíti,mivel tájékoztatás van,egy hír percek alatt eljut a világ egyik végéről a másikba!
"A Biblia nem emberi iromány és nem a földi élet áll a középpontjában, ezért nem emberi szemszögből van írva, hanem az örök korok korainak a perspektívájából."
Ember írta meg,Újszövetséget ember állította össze(ószövetséget hagyjuk az tényleg régi)!Nicei zsinat?
A jelenések könyve egy lázálmos ember írása,amit végül tetszetősnek találtak és belebiggyesztették!
"SENKI nem fogja megállítani és végig megy ami ott le van írva, tehát a totális diktatúra is meglesz!2 mikor jővőre,100év múlva 1000 év múlva???
Már 2000 éve várják a keresztyének a világvégét de sehogyse akar eljönni!
Már láttak az első világháborúban igazolódni,.másodikban....
Világvége jóslás már divat,2000-ben?2012-ben?2050-60-ban?(egyik kutató erre számolta ki hogy becsapódik egy meteor,de kiderült téves volt)
6666-ban?:D

"(Mikor lesz a köv.vizsga?)" 9-én és 11-én,egymás után kettő!

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.07. 10:05:18

Garabonciás.
Ez már kezd vicces lenni, hogy folyton azt kell írnom: igazad van mindabban, amit részletesen és nagyon érthetően leírtál(külön köszönöm a hasznos infókat!)

Valahogyan megpróbálom megmagyarázni, miért nem tudunk egyet érteni, amikor igazad van.

Nyilván átvitt értelemben nevezem magam "földönkívülinek", de sokszor azt veszem észre, hogy már nem is tudom "földi" szinten kijejezni magam, de azért próbálkozom ezerrel!!!!!

Először is ott megyünk el egymás mellett, hogy Te a keleti harcművészet technikai részére helyezed a hangsúlyt és nyilván igaz az is hogy a spiritualitás része egy bizonyos szint után érhető csak el, az elkötelezett harcművészek számára. De sajnos azt kell mondanom, hogy a spiritualitás már bizony az első gyakorlatoknál jelen van, csak nem mindenki számára "érzékelhető". Ha voltál már ilyen "iskolában", ahol oktatják vmelyik formáját, a tanító, oktató, vagy "mester", nem tudom hogyan nevezzem helyesen, már az ajtóban belépve meghajlással köszönti a hely szellemét.(Ezt nem viccből, vagy átvitt értelemben teszi!)Később pedig, ahogy magad is írod, már komoly kapcsolatban is állnak vele a "sport" művelői.
Ez még nem lenne különleges újdonság az én számomra(sem), mert a genius loci már a régi rómaiknál is ismert volt pld. Ám a keleti harcművészetek nálunk való terjedésével ez a keleti szellem (szellemek) pontosan azt a feladatot látja el, amire ahhoz van szükség, hogy nyugati világ egyre nyitottabbá váljon azoknak a változásoknak a befogadására, amit a Biblia alapján itt a blogomon egyfolytában részletezek, és meggyőződésem, hogy szemtanui vagyok e folyamat kezdetének.
Pffff! Lehet, hogy bonyolult...

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.07. 23:02:48

Fairi.
Mindig akkora témákat vetsz fel, hogy képtelenség pár mondatban válaszolni.
A Jelenések könyvéről a véleményeden egyáltalán nem csodálkozom: Komoly, magukat kereszténynek valló felekezetek (és vezetőik) sem értik. Hogyan is lehetne? Ehhez kell a KÓD kedves Fairi, ahogy bátorkodtam néhányszor utalni rá: ez a blogom lényege: emberek mondanak véleményt olyasmiről, amit egyáltalán nem ismernek.
Kérdezném Tőled: szerinted nem elgodolkodtató, hogy a biblia-olvasó emberiség nagy része nem érti a Jelenések könyvé, a másik része viszont időn-téren át ugyanúgy érti!
Ez a Szent Szellemmel közösségben élőkre igaz. Olvastam különböző századokban írt értelmezéseket olyanok tollából, akik nemigen ismerhették egymást vagy munkásságukat, mégis kölcsönösen ugyanolyan értelemben írnak.(A saját szerény véleményem nem mérvadó, ezt nem is hangoztatnám, de nagyon örültem, mikor a saját gondolataim visszaköszöntek évszázadok távlatából.) A Jelenések könyve a legpontosabb, legkövetkezetesebb írásmű, amit csak ismerek, még ha az Isteni ihletettséget nem is hangsúlyozom.Önmagáért beszél, hogy amit ott leírva látunk, szemünk előtt alakul valósággá.
A megértését a kívülállók számára Isten megnehezítette az által, hogy ún. "apokaliptikus "nyelven van írva, de ez vidáman érthető, ha valaki "belülálló"!!!!!Lehet nyugodtan kérdezni, ha nem, akkor is el fogom mondani, mert beígértem a következő postomat az alakuló globális birodalomról a Nagy Diktátorral az élén.

fairi 2008.06.08. 13:11:37

"Kérdezném Tőled: szerinted nem elgodolkodtató, hogy a biblia-olvasó emberiség nagy része nem érti a Jelenések könyvé, a másik része viszont időn-téren át ugyanúgy érti!"
Miért lenne,egyszer mondtam vki a csillagokban látja a jövőt,a vakhivő ember a Bibliában!
"Keresőkép" ha egy üvegkancsót keresel az asztalon a porcelánkancsót nem fogod észrevenni,ez kb ugyanaz a szitu: te a világvégét látod mindenben,bármely ami ezzel ellentétes nem veszed észre!!!!!!
Ha vki apokalipszist keres megtalálja a bibliában,világvége meg központi téma a nyugati civilizációban....
Többi íráshoz nem fűzők hozzá semmit,mivel HIT kérdés,áltudomány az mikor olyan mintázatok között keresünk összefüggést amiben nincs(mondjuk kiderült hogy mégis van összefüggés,de nem mindig azt bizonyította amit először szándékoztak)....

Garabonciás 2008.06.08. 23:12:00

Igen, járok ilyen iskolába. Iaidózom. És igen, meghajlunk - nem csak a mester, mindannyian, mikor belépünk a terembe. Azért, mert ez a hagyomány. Mert a japánoknál shinto van (és buddhizmus), keresztények pedig jóval kevesebben. És mivel ez egy több száz éves hagyomány, ezért így illik csinálni. Ezzel fejezzük ki a köszönetünket - de már rég nem annyira a szellemek iránt (akik egyébként is már a régi időkben is passzív szemlélők voltak), mind inkább a tudás iránt, amit ezen a helyen kapunk. Ugyanígy meghajlunk a mester előtt, ha tanít, de egymás előtt is, ha párban végzünk gyakorlatokat. De még egyikünk se áldozott fekete kakast a shinza előtt, kár ettől tartani.

De akkor nézzük meg, tulajdonképpen mitől is félsz? Azt írod, hogy a keleti harcművészetek célja az aggresszió támogatása. Hát az egész felvetésed hibás. Úgy állítod be, mintha az aggresszió valami kór lenne. Ugyanmár. Az aggressziót nem kell támogatni. Nem kell vele semmit csinálni. A kezdetektől ott van az emberben. Aggresszív a gyerek is, támad és követel, amíg meg nem tanulja kezelni, illetve amíg a szülei rá nem kényszerítik erre. Az aggresszió az élet része. Az aggresszió megtagadása továbbá óriási hálátlanság, és rettentő ostobaság is. Az, hogy te most ott ülsz, és olvasod ezt, és írhatsz arról, hogy "fujj, a gonosz aggresszió terjed" - szerinted kinek köszönheted? Több száz, több ezer ősödnek, akik a történelem kezdete óta a vérüket és az életüket adták azért, hogy neked lehessen egy talpalatnyi földed, amit a magadénak mondhatsz. Persze - ostoba barbárok, igaz? Régen volt, ma pedig ma van. Ez képmutatás.

Aggresszió van minden szembenállásban, minden összeütközésben. Márpedig nem minden összeütközés szükségszerűen a rosszat szolgálja. Összeütközés történik, ha meg akarod védeni, ami fontos neked, a szeretteidet, vagy amiben hiszel. Az, hogy ezt a küzdelmet hogyan vívod meg, az jellemez igazán téged. Lehet becsülettel is, és ha elbuksz, legalább tiszta lélekkel buksz. Szent György talán a békességet sugárzó mosolyával, és a szeretetpillantásával végzett a sárkánnyal? Aggresszió nélkül nincs támadás, és soha senki nem győzhet csak védekezéssel. Az Apokalipszis se egy sakkparti lesz, ahol a felek a végén barátságosan kezet ráznak egymással.

"Pffff! Lehet, hogy bonyolult..."
Ez pedig egyszerűen lekezelő.

És végül:
"Nyilván átvitt értelemben nevezem magam "földönkívülinek", de sokszor azt veszem észre, hogy már nem is tudom "földi" szinten kijejezni magam, de azért próbálkozom ezerrel!!!!!"

"Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind." (Terry Pratchett: Reaper Man)

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.09. 11:39:42

Garabonciás.
Elképzelni nem tudom, hogy mondataimból hogyan jöhetett le, hogy bármitől is félek??? (utolsó hsz-ed 2.bekezdése.)
Nem ismerem azt a gyökértelen félelmet amiről írsz. (persze létezik ijesztés, megriadás,(pld.ha bringán ülök és a kanyarban kivág elém egy autó) de a félelem egy állapot, ilyen értelemben írom, hogy nem ismerem.

Az agresszivitásról meg végképp nem írtam azokat, amiket nekem tulajdonítasz, hol van??? A földi életnek velejárója az agresszivitás, ki merné tagadni?????Az más kérdés, hogy eredetileg nem ez volt a földi élet "sója"! Az ÓSZ.-t eleget vádolják is az agresszív történések részletezése miatt.NEM VAGYOK KÉPMUTATÓ! Tisztellek Téged, és mindenkitől, de azoktól akiket tisztelek, különösen zavaró, ha igazságtalanul vádolnak. Kérlek, hogy legyél konkrétabb!

Fairi pld.mindig idézi azt a mondatomat, amit megcáfol, így tudunk korrektül riposztozni.
Egyáltalán nem akarok lekezelő lenni, ez a legnagyobb durvaság, meg ostobaság is lenne, egy blogger lekezeli az olvasóit, azzzzonnnal ássa el magát !!!!!jobban teszi.Félreértettél, de ez se a Te hibád, hanem a pontatlan fogalmazásomé, bocsánat, még bele kell jönnöm, fiatal blog ez...
Azt írtam: Biblia alapján részletezem a folyamatot, ami megyőződésem, hogy elindult, ennek a leírását neveztem bonyolultnak, pontatlan voltam, bocsánat!!!!Majd igyekszem világosabban fogalmazni!

Garabonciás 2008.06.09. 13:29:02

Rendben, ez most jogos. Visszaolvasva valóban félreértettelek - legközelebb nem fogalmazok választ, ha épp nem vagyok számítógépközelben. Az előző kommentemben írtak miatt bocsánatot kérek, különösképpen a "képmutató" jelzőért, ami ebben a formában nem állja meg a helyét.

Viszont továbbra sem értek egyet azzal, amit az okkultizmusról írsz. Szerintem egészen más ma a megítélése, mint régen, mint mondjuk a középkorban, az alkimisták, aranycsinálók idejében, illetve a XIX. és XX. század fordulóján, amikor divat volt szellemidéző szeánszokat tartani, asztalt táncoltatni, és ektoplazmát fotózni mindenféle trükkökkel. Akkor még volt hitele ezeknek. De már az utóbbi idején is előálltak emberek, akik a racionalizmus nevében leleplezték a csalókat. Én úgy érzem, hogy a mai világ éppenhogy ellene dolgozik az okkultizmusnak, és a szórakoztató mesék világába száműzi. A tudomány hódít; a világ éppenhogy ateistákkal van tele, akik csak az egyenletekkel levezethető igazságokban hisznek; a tévében körberöhögik Uri Gellert és a szerencsétlenkedő "kiválasztottakat", akikről mindenki tudja, hogy bűvészek; még az egyház is a kreacionizmus logika-imitációjával akar néhány újabb hívet toborozni az emberiség egyre szaporodó, alapvetően materialista beállítottságú táborából. Van persze rengeteg ostoba ember, akit be lehet sorozni akár a legelvetemültebb szektákba is, de még ezek a szekták is inkább csak annyit tesznek, hogy rendesen kiforgatják a vagyonából a szerencsétlent, és tönkreteszik az életét. De ha valakik, hát ezek a nyomorultak egészen biztosan nem szólnak bele a világ irányításába, és mivel gyorsan kihullanak, ezért aztán a táboruk is egyre szűkül. Akik pedig megszedik magukat rajtuk, azok inkább a könnyen jött pénzük elköltésével foglalkoznak.

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.09. 15:53:58

Ma az okkultizmus burkoltabban, ugyanakkor árnyaltabban van jelen tömegek mindennapjaiban.(Ahogy bátorkodtam részleteiben is utalni az utolsó 3 postomban e jelenségre)
Az ókorban, a "kenyeret és cirkuszt" virágkorában is volt a tömeg, amelyet kiválóan lehetett e szlogen zászlaja alatt manipulálni, meg volt a kislétszámú elit, másfajta igénnyel.
Azoknak, akiknek befolyása van a történelem alakulására, az az érdekük, hogy a tömeg a "tenyerükből egyen".
Ha csak az Uri Geller példájánál maradunk, sokkal kevesebb azoknak a száma, akik elvetik vmilyen indokkal. A többség lélegzet visszafolytva figyel. Ugye az egész" urigeller-jelenség " -ismertsége, népszerűsége önmagáért beszél.
Azon is elvitatkozgathatnánk, hogy a társadalmakat mi minden viszi előre, -meg hátra, néha u.azon az úton, de az egy másik blog lehetne.
Én csak azt mondhatom, ami az én meggyőződésem a Biblia alapján: maga a new age okkult alapokon nyugszik -(bár még nincs nyíltan minden platformon e nevén nevezve, de kritériumai alapján könnyedén beazonosítható).A new age pedig egyik tartópillére lesz a globális birodalomnak, aminek leírását következő postomban tervezem.

Garabonciás 2008.06.10. 23:54:33

Azt hiszem, mi alapjaiban különbözőképp látjuk a világot, így aztán nem is nagyon fogunk dűlőre jutni. Igazad van, tényleg csak "elvitatkozgatunk", de ettől sem benned, sem bennem nem változik semmi. Egyszerűen az Igazságunk más. Persze érdekes, csak éppen értelme nincs sok...

bebai · http://cseremix.hu 2008.06.11. 00:08:49

Garabonciás.
De miért nincs értelme? Nekem mindig rettentő izgalmas megismerni azt a nézőpontot, ahonnan más emberek szemlélik a világot. Ez az igazi érdekfeszítő, nem valóságsóóóó!! Ezeket a beszélgetős (nem torokramenős!) blogokat is ezért szeretem. Sokszor írtam már, nem célom meggyőzni másokat a magam igazáról, de azért nyilván hangoztatom, mert hiszek az igazamban, ahogy mások a sajátjukéban. Ha fel tudnánk adni azt az igényt, hogy mindenképpen meg kell győzni az ellenkezőket, egész jókat lehetne beszélgetni.

Garabonciás 2008.06.11. 01:11:10

Engem zavar, hogy te amögött, amit én helyes útnak gondolok, sátáni seregeket sejtesz, és egyáltalán nem tűnik számomra elfogadhatónak az érvelésed.
És zavar a hozzáállásod is... Könyörgöm, te itt a Sátán működéséről írsz, ne mondd már, hogy egyszerűen csak beszélgetni akarsz róla! Persze, egy kis ország kevesek által értett nyelvén, az internet egy eldugott zugában keveset lehet tenni, de mégis... csak beszélgetni, meg írogatni erről a témáról olyan erőtlennek és nevetségesnek hat.

ÉN 2008.06.11. 07:05:07

Mert nevetséges is.

Kedves Bebai, nemsokára hozzá kívánok majd szólni a témához, úgy látom az elmúlt időszakban volt gondolatod bőven, amit kifejtettél... lenne mihez hozzászólni.
Ha hazajöttem munkából átnézem a blogod, érdekesebbnél érdekesebb témák vannak "itten". :)
süti beállítások módosítása